Találatok a következő kifejezésre: Étteremben mi etikett (1 db)

Étteremben mi az etikett? Mire figyeljek oda hogy ne tűnjek "bunkónak"?

Pl.ha belépek,elég-e egy jónapot vagy az illetlenség? Vagy lehet-e üvegb?l inni?Intsek a pincérnek vagy elég csak odaszólni? Táskát hova rakjam meg hasonlók? Köszönöm!

Legjobb válasz: Ha belépsz jó napot kivánokkal kell köszönni, de nem túl hangosan, csak jelzés szinten. Táskádat teheted a szék karfájára, a kabátodat viszont a fogasra kell tenni. Üvegbõl nem ihatsz. További része: késsel villával kell enni végig, hiába tudnád az ételt csak villával is megenni. A húst elõre nem vághatod fel. A pincérnek inteni kell, ha szeretnél valamit. Ha férfival vagy vendéglõben, õ rendel helyetted. Neki is kell fizetnie, még akkor is, ha nem randiról van szó, legfeljebb kint rendezitek a költégeket. Borravalót is illik adni, bár nem elvárás, általában az összeg 10%-a

Ha belépsz jó napot kivánokkal kell köszönni, de nem túl hangosan, csak jelzés szinten. Táskádat teheted a szék karfájára, a kabátodat viszont a fogasra kell tenni. Üvegbõl nem ihatsz. További része: késsel villával kell enni végig, hiába tudnád az ételt csak villával is megenni. A húst elõre nem vághatod fel. A pincérnek inteni kell, ha szeretnél valamit. Ha férfival vagy vendéglõben, õ rendel helyetted. Neki is kell fizetnie, még akkor is, ha nem randiról van szó, legfeljebb kint rendezitek a költégeket. Borravalót is illik adni, bár nem elvárás, általában az összeg 10%-a
fontos ha bemész JONAPOT KIVÁNOK te köszönyj elõre ne õ neked utána tegyél egy kis mosolyt mert nem kerül pénzbe.halkan köszönj ne feltünõen.a táskából vedd ki ami neked kell akszd fel vagy tedd a szék támlájára.a kabát mindenképp a fogasra kerüljön.ints a pincérnrk és ne ordits ha lehet férfi tegye.a férfi kérjen helyeted ha lány vagy.a férfi is fizessen.távozáskor viszlát és egy kis mosoly.
Aki balkezes, az ehet nyugodtan bal kézzel, ez nem illetlenség.
A lényeg nö böfögj és ne vágd fel elõre az ételt, hogy aztán a villávla belapátolhasd..nem vagyok egy sznob majom, de én otthon sem tudok igy enni, ez az egy ami szruja a szemem:D Egyébként azt nemtudom, sokat gondolkozok ezen, hogy igazából ha a kanalatt a jobb kezem helyett a balba fogom, mert tegyükfel balkezes vagyok az "illetlenségnek" számit?eddig mindig jobb kézzel ettem étteremben, ha már oda rakta le a pincér. (jobb oldalra)
Ez az elõreengedõs nálam más helyen is ösztönbõl jön. Nem szeretek elõször bemenni új helyre, mindig elõreküldöm a férjemet "terepszemlére". :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat, sokat segitettetek! :) Írjatok még nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszi ! :) Egyébként lány vagyok, szal nem fogom fogdosni a melleket...:D Még 1 kérdés: ha mondjuk nem tudom megenni az egész kaját, akkor otthagyni illetlenség? Vagy inkább rakjam át egy ételhordóba az asztalnál? Bocs, lehet h hülyeségeket kérdezek de nem nagyon járok étterembe és nem igazán tudom h mi szokás...:S
Ne fogdosd a pincérnõ mellét, ne köpd a bagólevet az asztalra...
Most lapoztam fel a Tudni illik, hogy mi illik c. régi gyöngyszemet, abban az áll, hogy étterembe, szórakozóhelyre, kocsmába a férfi lép be elõször, sosem a nõt engedi elõre, mivel nem tudhatja, hogy bent mi történik, és mintegy a veszélyes helyre a férfi meg elõször, hogy kellõ idõben tudjon dönteni arról, hogy bemenjenek-e a hölggyel. Meg a kabát lesegítése, no ez is érdekes, ha huzatos helyen kell levenni a kabátot (pl. a bejáratnál van a fogas), akkor a férfi elõször kibújik a kabátból, aztán segíti le a nõrõl, és utána akasztja fel a kabátokat, hogy ne a nõ álljon kabát nélkül a huzatban. Kifelé menet a sorrend pont fordítva van, értelemszerûen. És kifelé menet már elõre kell engedni a nõt. Táskát az asztalra tenni illetlen, ölbe, vagy a székre lehet tenni.
étteremben dolgozom, fiatal vagyok, de már most szemet szúr hogy a (felnõtt!)vendégek 50%-a nem ismeri a fontosabb illemszabályokat. úgyhogy étterembe látogatók, légyszi szedjétek össze magatokat, vagy ha ez nehéz, válasszátok a büfét :D nem a pincérek miatt, hanem a többi vendég érdekében. köszi :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szoktak au pair-rel vagy babysitter-rel próba napot csináltatni?

1

Kosz vagy tisztaság?

Lakótársakkal lakunk, és mindig összeganéznak mindent és fel sem tűnik nekik szerintem a fele, de a lényeg hogy kevésbé fontos nekik a tisztaság és a rend mint nekem.

És az előző lakótársain is állítólag azért költöztek el, mert "állandóan baszogattam őket.

De én nem tudok koszban élni viszont az meg bosszant ha felnőtt emberek után nekem kell takarítani.

Tehát én vagyok a hülye, gázos vagy ők???

3

Megkérhetem rá, vagy túl késő lenne már?

Van egy szép hosszú estélyi ruhám, de nem szeretem, mert bokáig érő. Gondoltam térdigérőre vághatnám, jobban szeretném, évek óta nem volt rajtam.

Az a gond hétvégére kellene, leghamarabb holnap tudom ejuttatni anyósomhoz, hogy megcsinálja. Pofátlanság a nyakába varrni 3 nappal az esküvő előtt?

5

Ha csak két piszoár van a mosdóban és az egyik már foglalt mennyire illendő a másikat használni?

4

Barátnőm édesanyjának születésnapjára milyen virágot illene adnom első találkozáskor?

Barátnőmmel kb 2-3 hónapja járunk, és most fog majd bemutatni szüleinek, és anyjának akkor lesz a születésnapja, és gondoltam viszek ajándékot neki. A csoki már megvan, hogy mit szeret, de virágban is gondolkodtam, de arról fogalmam sincs, hogy mit kellene. Barátnőm csak azt mondja, hogy mindegy az, meg hogy nem fontos, de én akarok, és kérdésem, hogy ilyen helyzetben-eseményben milyen fajta-féle virágot illik adni? Köszi.

3

A muszlimok mért szeretik felvenni ahogy levágják egy ember fejét?

6

Eggyes kutyafogyasztó ázsiai területeken mért nem lehet gyorshalállal megölni a kutyát?

Pl.fejlövés a folytogatás és a elektro shok helyett!

4

Hogyan "érezzek rá", vagy nem tudom? (13/L)

Ha megismerek valakit, vagy valaki ismerőssel kezdek jobban összehaverkodni (főleg fiúknál van ez, de néha lányoknál is), sosem tudom, hogy mikortól oké az ölelés, puszi, ilyenek. Az osztálytársaim tök lazán viselkednek, én meg megzavarodok mindig. :D Elég idegesítő.

3

Szerintetek ez nem volt illetlen dolog?

Nőnapon az egyik kedves osztálytásam korán bejött és minden lány padjára rakott egy kis csokit. Örültünk neki és mikor elkezdődött az első óra bejött a töritanárunk (ofőhelyettes és latintanár is egyben nekünk) és rögtön azzal kezdte hogy jaj ő nem nő vagy ő miért nem kapott csokit? meg hogy milyen dolog ez? szegény osztálytársam meg ott magyarázkodott hogy nem volt több a dobozban, aztán egy másik fiú adott neki valami másik csokit (nem tudom honnan szerezte) aztán lenyugodott a tanár. Szerintetek ez így nem paréjság? az oké hogy tisztelni kell a tanárokat de azért.. Vagy ez elfogadható viselkedés volt a részéről?

9

Ha odamegyek egy kisebb társasághoz (3-5 fő) akik többségében fiatal férfiak, de nő is van közöttük akkor a nővel is kezet foghatok üdvözlésképpen vagy csak ha ő nyújtja?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!