Találatok a következő kifejezésre: Étteremben mennyi illik (3 db)

Étteremben mennyi borravalót illik adni?

Ritkán megyek étterembe sajnos, legutóbb amikor voltam, a számlán rajta volt 15% felszolgálási díj. Akkor pl amellett még kellene külön borravalót is adni?

Legjobb válasz: Nem. De az étterem jogtalanul számolta fel a felszolgálási díjat. Erre hazánkban nincs "lehetõsége", hogy számlán jelenítse azt meg. Amúgy kb. 10-15% hazánkban a reális borravaló. De ha a számlán rajta van, akkor az utolsó fillérig adja vissza a visszajárót!

Nem. De az étterem jogtalanul számolta fel a felszolgálási díjat. Erre hazánkban nincs "lehetõsége", hogy számlán jelenítse azt meg. Amúgy kb. 10-15% hazánkban a reális borravaló. De ha a számlán rajta van, akkor az utolsó fillérig adja vissza a visszajárót!
10% az általánosan elfogadott én mindig annyit adtam mindenhol és eddig sehol nem volt belõle probléma
Természetesen a számlához automatikusan csapott szervízdíj mellé badarság még többet fizetni.
Étteremben dolgozom, fõpincérként. 10 százalék teljesen megfelelõ. Ugyanakkor figyelembe vehetõ az is, hogy az adott helyen mennyit dolgozik a személyzet a kiszolgálásért. Pl egy gyorsbüfében nem érzem, hogy adnom kéne bármennyit is azért az egy perces "szervízért" ami alatt a mikróban megmelegszik a hamburgerem. Ha viszont a felszolgáló kifilézi az asztalom mellett a fogast, na ott már kiejezetten bunkóság nem megadni legalább a 10 százalékot. Egy másik tanács: nem hülyeség megérdeklõdni h a pincér kapja-e a jattot vagy le kell-e adnia. Utóbbi esetben sem érzem teljesen indokoltnak a jatt hozzáadását a számlához.
Ha van a számlán tételként borravaló, akkor én szigorúan 0% borravalót adok, de különben olyan 5-10% körül.
* vagyis miért
Egyáltalán miér illik borravalót adni akárhol is? Az a munkája, azért kapja a fizetését. Én majd szociális munkás leszek, nem hiszem, h fogok borravalót kapni.
10%
15% szerintem sok. Én 10-nél sosem adok többet. Sõt, minél magasabb az összeg, annál kevesebbet adok arányosan. Pl. egy 6600 Ft-os számlánál 7000-et adnék. Egyébként én is a 10-et célzom meg, ha épp úgy jön ki kerek szám. Én nem bánnám, ha beleírnák a számlába a borravalót, mert utálok számolgatni, persze csak ha mindenhol így lenne, és nem az átverésre mennének. Azt hiszem, ha van élõzene, akkor felszámolhatnak felárat a számlán, de szerintem akkor is kötelességük lenne elõre szólni.
Illik borravalót adni, átllaában 10 százalékot, de jobb helyeken ezt külön ráirják a számla aljára..ha nem tetszett a kiszolgálás, akkor mondhatod azt h lof.asz a p.icsátokba és viszlát :D

Étteremben cigányzenésznek illik adni ha önként odajön nótázni? Ha igen, mennyit?

Ha kérünk dalt tõle, akkor mennyit és milyen formában szoktak adni?

Legjobb válasz: A legtöbb helyen illik adni. Nincs minimum, csak papírpénz legyen. (Van aki egy ötszázast fûz a vonója végébe, van aki tízezrest. :))

A legtöbb helyen illik adni. Nincs minimum, csak papírpénz legyen. (Van aki egy ötszázast fûz a vonója végébe, van aki tízezrest. :) )
Két büdös nagy pofont
Sajnos a cigányzene is kihalóban van, amióta a Modern Talking divatbajött...

Mennyi pénzt illik egy lányra költeni az első pár randin? Elviszem egy étterembe, szórakozni, esetleg még egy bárba, akkor összesen mennyit várnak el a lányok?

Vagy a nők nem foglalkoznak az árakkal, amikor meghívják őket, azt rendelnek, amit akarnak és a férfi fizet? Van valami limit? Lesz egy randim és elég jó helyen találkozunk, nem szeretnék beégni, hogy nincs nálam elég pénz. Ha nem tudunk egymás anyagi hátteréről és igényeiről semmit, akkor mi a teendő? 22/F

Legjobb válasz: Én nem lihegném túl a dolgot.Ha egy ilyen drága étterembe hívatta meg magát,akkor máshova nem vinném,mert ezt fogja megszokni. Mondjuk én nem bíztam volna rá a választást,mert így legalább 20000-et fogsz otthagyni.És manapság ez pofátlanság az elsõ alkalommal.Csak óvatosan azzal a lánnyal,nagyon pénzszagú a dolog.

Én nem lihegném túl a dolgot.Ha egy ilyen drága étterembe hívatta meg magát, akkor máshova nem vinném, mert ezt fogja megszokni. Mondjuk én nem bíztam volna rá a választást, mert így legalább 20000-et fogsz otthagyni.És manapság ez pofátlanság az elsõ alkalommal.Csak óvatosan azzal a lánnyal, nagyon pénzszagú a dolog.
Attól függ, hogy milyen lánnyal randizol. Ha olyannal, mint én, akkor nem fogja engedni hogy fizess neki :) Én nem igazán szoktam hagyni hogy a pasi fizessen nekem az elsõ randin... olyan kényelmetlen érzés nekem :D
Ha most utólag változtatsz, ráadásul egy szemmel láthatóan olcsóbb helyre, akkor olcsó Jánosnak, csórónak, smucignak fog tartani. Nem véletlenül akar drága helyre menni, ki akarja élvezni a lehetõséget, ilyenek az igényei, ehhez van szokva. Tapasztalatom szerint elég hosszan elvárják a csajok, hogy fizessen a férfi helyettük és ez még csak a kezdet. Tíz és húszezer közt készülj, annyi legyen a zsebedben, akkor nem érhet nagy meglepetés. Arra pedig ne számíts, hogy a lány fizeti a magáét. Ez nagyon nem jellemzõ a magyar nõkre.
Ezt úgy tudod kivédeni, hogy te szervezed az estét! Tehát te válassz éttermet. Lehetõleg olyat, amit ismersz és nagyjából tisztában vagy az áraival. Így már tudsz kalkulálni. Ha kajálás után még mennétek valahova, akkor ugyanígy. Olyan bárba vidd, ami nem a legdrágább!
ezt meg szokták beszélni általában. én mindig felajánlom, hogy kifizetem a részem, már évek óta együtt vagyunk, és még mindig nem szokta megengedni-kivéve, ha épp anyagi csõd van. az elején fizess Te, az elsõ randin legalábbis, az fontos-szerintem-bármilyen modern világban is élünk..
étteremben: elég egy olcsó helyen mondjuk egy pizza és hozzá üdítõ:legyen nagyon max 1500ft szórakozni:elég egy koktél, vagy valami alkoholos ital, 1000-1200ft bárban:szintén valami ital, 1000-1200ft ez összesen 3900ft :D egy mozi: 1100-1500ft attól függ jár-e kedvezmény, a páros menüt én állom, az is durván 1000-1200ft :) Egyszerûbb ha addig nyújtózkodsz, amíg a takaród ér, és nem kell patinás helyen találkozni, hanem egy egyszerû kávéházban, pizzériában. RANDI=a férfi fizet. baráti találkozó=mindenki fizeti a sajátját.
Ne izgulj ezen , ha nincs nálad elég pénz , akkor a csaj mosogat egy kicsit és kész.
Elsõ randin ne is fizesse a magáét! Az elsõn még illik meghívni a lányt!
Figyelj, azt is csinálhatod, hogy megmondod, hogy most konkrétan nem állsz úgy anyagilag, hogy erre a sok helyre menjetek, de egy mozi belefér és utána tudtok még sétálni ha gondolja.. vagy egyszerûen ráfogod h megrontottad a gyomrod:D Ha megelégszik a mozival, akkor oké, ha nem, akkor baj van.. ha pedig mozizásnál még fel is ajánlja, hogy õ fizeti jegyet, üdítõt, rágcsát valamelyiket..akkor az is jó.. nem kell elfogadni, de ez egy jó jel. Legközelebb meg szépen el lehet fogadni, mert az sem jó, ha mindig te fizetsz, pedig õ felajánlja, mert így úgy érezheted, hogy milyen kedves, hogy fizetni akar, de nem engeded neki mert hát milyen már..De közben meg lehet hogy a csaj tudja, hogy nem fogod engedni, és csak úgy "poénból" mondja..hogy levegyen a lábadról..közben meg pénzt se vitt magával.. vagy esetleg kifizeti a dolgokat, aztán többet nem látod..az is érdekes lehet.. 1-2 randit megér egy ilyen próba:)
Limit? Sztem már rosszul állsz hozzá. Nem az számít h mennyi pénzt tudsz belenyomni a csajba, hanem h jól érezze magát Veled (persze van olyan csaj is akinél a pénz a lényeg). Azért az elsõ randin illik fizetni a csajnak, pl ha meghívod egy pizzára, de azt h 3-4 helyre mentek egy este, és mindenhol te fizetsz, az már durva. És lehet h a csaj is kellemetlenül fogja úgy érezni magát. Ha meg elvárja h te fizess mindent, az meg rég rossz. Sztem ha már meghívtad egy kajára, azt fizesd, utána én a helyedben már nem vinném sehova, max sétálni egyet, beszélgetni közben. Ha ez nem tetszik neki, mert nincs aki fizesse a szórakozását, akkor lehet egybõl mást keresni.
Lehet velem van a gáz, de én elsõ randin mikor még csak az 'ismerkedõs résznél' tartunk, szeretem a saját részemet fizetni. Ha már együtt vagyunk, akkor meghívhat, vagy én hívom meg. Szerintem így korrekt és senkinek nincs a pénztárcája kihasználva. 19/L
Én kényelmetlenül érzem magam, ha minden egyes alkalomkor a pasi fizet. Nem várom el, hogy õ fizessen, de a férfias büszkeségük nyilván úgy engedi nekik, így én szoktam hagyni, hogy az elsõ randin õ fizessen. Fel szoktam ajánlani, hogy kifizetem a részem, ha azt mondja, nem, akkor nem. Viszont semmiképpen sem hívnám el olyan helyre, ahol nagyon drágák az ételek, még akkor sem, ha épp tudom, hogy a srác, akivel randizok, elég tehetõs. Inkább akkor javaslok egy kávézót vagy pizzázót, mert rosszul érzem magam, ha a pasi sokat költ rám, függetlenül attól, mennyi pénze van. Ezen kívül volt már arra is példa, hogy a sráccal együtt mentünk bulizni, és tényleg, félóránként hozta nekem az italokat meg üdítõket, és tök kényelmetlenül éreztem magam, így aztán én is vettem neki ezt-azt aznap este, és nem csinált belõle problémát. Felajánlotta, hogy kifizeti, de mikor látta, hogy rázom a fejem, akkor eltette a tárcáját és megköszönte. Szóval szerintem, ha a csaj tényleg rendes, akkor mondd meg neki nyugodtan, hogy ne haragudjon, rakjátok át másik helyre a randit, mert jelentleg nem állsz most úgy anyagilag, hogy oda menjetek. Ajánlj neki pizzázót vagy valami mást, amit ki tudsz fizetni. Nem hiszem, hogy baj lenne belõle :) Az meg, hogy azt az éttermet javasolta, egyáltalán nem biztos, hogy azért volt, mert pénzéhes stb, amit itt sokan mondtak. Mivel írtad, kérdezõ, hogy a lánynak gazdag családja van, lehet, hogy õk oda szoktak járni, és azt ismeri, és azért akart odamenni. Sok sikert! :) 20/L
Errõl az egészrõl ez a történet jut eszembe: Nyuszika kertjében nagyra nõtt a fû - ámde elromlott szegénynek a kis fûnyírója. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát ugye, a szomszéd farkasnak, akivel nem túl jó nyuszi viszonya, van egy fûnyírója. Nyuszi így morfondíroz magában: - Csak ideadja nekem a fûnyírót a farkas, igaz, hogy nem vagyunk túl jó viszonyban, de azért csak megszán engem a bajban. Na, el is indul, már a saját kapujához ér, amikor ezt gondolja: - Azért a farkas egy töketlen fazon, tutira le merem fogadni, hogy nem adja ide azt a vacakot - és már fordul is vissza a házába. Otthon a kis házában eképp morfondíroz magában: - Hát, mégsem esélytelen, hogy ideadja nekem a fûnyírót a farkas, elvégre ha ronda, gazos a kertem, az neki sem szép látvány. Bátran nekilódul, és már épp a farkas kapujára teszi mancsát, amikor ez jut eszébe: - Végül is miért adná nekem oda azt a drága gépet, hiszen semmi haszna nincs belõle, sõt, akár még el is ronthatom, azt is gondolhatja! - azzal zsupsz, hanyatt-homlok iszkol haza. Otthon a nappaliban még midíg a fûnyíró jár a fejében: - Áhh, próba szerencse, elvégre már én is tettem szívességet a szomszédnak, hát csak ideadja azt a fûnyírót! Szépen, komótosan átmegy, becsönget, farkas kijön, megszólal: - Szia nyuszika! Hát te miért jöttél? - Tudod mit, farkas, b a z d meg a fûnyíródat!!! Még nem is találkoztál a csajjal, lehet hogy õ fizetné is a saját részét, de máris lehúzzátok, hogy biztos egy pénzéhes [email protected] Elõítéletesek és pesszimisták vagyok, tisztelet a kivételnek.
Akinek nincs pénze vagy sajnál a nõtõl tíz-húszezret egy randin, az ne randizzon. Vagy menjen béna pizzázókba, rágcsálni az egyenkaját. A pizzázónál már csak a gyorsétterem és a mozi gázabb randihelyszín. A kérdezõ menjen csaj a lánnyal egy normális helyre, gondolom a csaj nem véletlenül javasolta azt, ahova menni szeretne. Illene figyelembe venni a kérését, ha már egyszer megkérdezte a pasi. Aki elvárja, hogy a férfi fizessen, az még nem pénzéhes ribi, egyszerûen szereti nõnek érezni magát, szereti, ha elhalmozzák, kedveskednek neki. Én nem értem a férfiakat, hogy nem ér meg nekik egy nõ pár tízezret? Mi lesz késõbb, amikor majd el kell tartani egy családot, gyerekeket, nagy házat, két autót, fizetni a nyaralásokat, kozmetikát, a gyerek nyári táborát, a zsebpénzt, fogorvost, egyetemet stb. Jobb korán hozzászokni, hogy az élethez pénz kell. És ha egy nõ elvárja, hogy fizessenek helyette, az nem ribiség, hanem egyszerûen csak a férfi teljesítõképességének felmérése. Már évezredek óta így mûködik a dolog. Kár ez ellen lázadni. Ha nem vagy képes a nõre költeni, akkor menj el prostihoz. Ott olcsóbban megúszod, cserébe viszont nem lesz szeretõ barátnõd. Egyedül maradsz életed végéig.
Utolsó válaszoló, az rég rossz, ha egy nõ ettõl érzi nõnek magát. Szégyellheted magad. 10-20 ezret? Aha. Tudsz például fõzni, háztartást vezetni? Mert ha te a férfiaktól a lóvét így elvárod, például a férfiak is joggal várhatják el, hogy mindennap háromfogásos ebédet fõzzél nekik. Ez nem önzõség a részükrõl. Csak szeretnék melletted férfinak érezni magukat. Évezredekig remekül bevált. Ugye érted a célzást? Mivel rengeteg olyan nõ van a világban, aki nem így gondolkodik, mint te, ezért nem vagyunk a magadfajtákra szorulva. Az szintén nagyon megtisztelõ, amit a k*rvázásról írsz. Én (feltételezéseddel ellentétben) elsõsorban azért járok valakivel, hogy egy társam legyen és nem azért, hogy legyen kit d*gni. Jó esetben egy nõ is ezért választ párt, nem azért, hogy legyen, aki pénzeli.
Jesszasz, te férfi vagy... Akkor fõleg no comment...
A 17:37-hez képest a faék egy összetett mûszaki eszköz...
Én egyet értek a 32-essel. De hát meg is látszik hogy ki a nõ és ki a férfi. Most komolyan az összes pasi lehúzós ribancnak tartja a nõket??? Akkor mi a fenének kezdtek velünk? Háljatok egymással akkor. Én nem fizettetnék magamnak az elsõ randin, de az itteni férfi válaszolókat elnézve, akkor is a lehúzós ribi kategóriába kerülnék. :@
Sok lány mondja hogy ugyan rájuk nem kell költeni, de ha egy idõ után nem viszed el õket vmerre, akár étterembe, akár kirándulni, akár moziba akkor unalmasnak fog tartani és keres valaki mást.. márpedig ha mentek ezek közül is vmerre azt neked kell állnod. És sok nõ bele se gondol a háttér költekezésbe.. pl ha elmentek egy nagyobb városba mozizni, vagy ha kirándulni vmerre hogy az neked benzin pénz (még nem láttam nõt aki beszállt volna annak az árába), és mikor ott vagytok a moziban a jobbik esetben megemlítik h felesben fizessetek, na de mig mentetek 30 km-t oda-vissza és az neked már 4000 benzin pénz abba nem gondolnak bele..
Na mennyit fizettél, hogy érezted magad?? Megérte??
A kérdező hozzászólása: Szuper volt, végül oda mentünk, ahova javasolta és minden rendben volt, tízezer alatt kijött a vacsi, borravalóval egy tízes. Aztán elmentünk hozzám, és szex is volt, a lány fantasztikus és simán megérte azt a kis pénzt a randi. Nagyon kedves volt, õ tényleg nem követelõzött, hanem ehhez a szinthez van szokva, neki ez a természetes. Tényleg nem lett volna jó ötlet egy mozizós-pizzázós gagyi randi, az nem az õ közege. Össze fogom kapni magam és elkényeztetem, ahogy megérdemli.
Nos még egy ember beállt a sorba. A sorba akik a mindent a p_nciért klubot alkotják. Sosem értettem miért járna egy nõnek alanyi jogon a kényeztetés.
itt az a probléma, hogy elrontottad. neked kellett volna a helyet felajánlanod. elsõ randin bõven elég lett volna egy kávézás valami olyan helyen, ami kicsit elegánsabb, és vannak finom sütik, így legrosszabb esetben is kijöttél volna 3-4 ezerbõl. vagy egy olcsóbb étterem, de nem a legalja, ahol mondjuk megálltál volna 5 ezerbõl.most egy kicsit el van baszarintva a dolog. amit én viszont hozzáfûznék, bár látom, lepontozás jár érte, én nõ vagyok, de soha nem fizettem elsõ randin. igaz, nem is volt még drága elsõ randim, hanem a fent felsorolt dolgok. de fel sem ajánlottam, h kifizessem.amúgy is úgy vagyok vele, ha valamire MEGHÍVNAK, az meghívás. tehát állja. nekem olyan furcsa lett volna, ha felezünk. nem tudom. persze ha fennállt volna valaha az a furcsaság, h én hívok egy pasit el, akkor én fizettem volna. nagy vétek sokat költeni egy lányra, fõleg, ha legelsõ. lehet soha többet nem látod. ezt most eléggé elrontottad, de ha neked õ nagyon fontos, akkor ezt sztem mostmár le kell nyelned. de legközelebb nem. és ha akkor is ilyen drága helyre akar menni, akkor valószínû pénzéhes. amúgy látom régebbi a kérdés. mi lett a dologból???
le lett írva, volt randi, volt szex, szerintem megérte, nem lehet mindig fillérbaszót játszani és a lány sem tûnik pénzéhesnek, csak mert nem csicska helyre mentek elsõ randin és valószínûleg szereti a srácot, mert elsõ randin lefeküdt vele ez magáért beszél
20., 22., ti hülyék vagytok. A srác a smucig?? Szerintem meg pont a lány az. Ti meg balekok, ha hagyjátok magatokat kihasználni. Én úgy gondolom, hogy a randizás alatt illik a lánynak fizetni amit fogyaszt, de utána már mindenki a sajátját fizeti, illetve majd ha már együtt éltek, akkor hát bizony közteherviselés. Nem komplett aki ilyeneket ír, mint ti. És nem igaz egyáltalán, hogy a magyar nõk mind ilyenek. A szüleim és az összes fiú és lány ismerõsöm egyetértenek velem, pedig apám egy kifejezetten udvarias, lovagias férfi és a többi barátomra is ugyanez áll. Aki meg pénzéhes nõt választ és ehhez még asszisztál is, annak gratulálok. Az anyagiasság pedig tudtommal nem azt jelenti, mikor a férfi nem szeretné a nõ kiadásainak 100%-át állni...
11:39 Ez így baromság. Nekem van pénzem de amiért én megdolgoztam azt hadd költsem már a saját élvezetemre. Hobbi vagy gyûjtés az igen, de pénzsóvár nõszemélyek szponzorálása az nem a profilom. 34 ffi
Így van ahogy mondod kérdezõ, az esetek 90%-ában ez már így marad és a kapcsolat ideje alatt már te fogsz fizetni majdnem mindent.
Oda vidd el, amit meg tudsz engedni. Nehogy úgy menj el, hogy "a felét õ úgyis kifizeti" jézusom.... 20.000 még akkor is van nálam ha egy kiflit se akarok venni.
A kérdező hozzászólása: Ettõl tartottam, akkor inkább lemondjam a randit? Mert én hosszabb távon nem fogom tudni állni ezeket a kiadásokat. 10-20ezer egy randin, az rengeteg. Legalábbis nekem. És mit kapok cserébe? Ha tetszem és meg akar ismerni még jobban, akkor elhívhatom egy újabb randira, ahol megint otthagyok 10ezret. Aztán megint és újra és újra. És végig az egész kapcsolat alatt? Most már kezdem érteni, hogy miért költenek inkább prostira a férfiak. Ennek töredékébõl kijön és garantált a siker. Kicsit elment a kedvem ettõl az egésztõl.
jó, azért nem feltétlenül kell 20ezret költened, és az elkövetkezendõ 90évben mindent neked fizetned...én a helyedben -amennyiben semmiképp nem akarsz ennyit költeni-másik helyet beszélnék meg a lánnyal. nem kell indokolni, érteni fogja. ha nem, és ragaszkodik a puccparádéhoz, akkor olyan is, le kell kakilni.
Nem, neked kell végig fizetni. Én úgy gondolom, hogy az elsõ 2 max. 3 randin még igen, de utána simán mehet felesbe. Már ha lány feléri ésszel. Én mindig magam ajánlottam fel!
Mármint nem neked kell fizetni végig!:)
Szerintem elsõ randin elég lett volna egy ital vagy pizza. De ha már drága helyre mentek, akkor 10ezer fölött szerintem már eléggé meredek költeni. Ha a csaj legközelebb visszahív, ok, de ne legyen, hogy állandóan drága helyekre mentek, vagy õ is szálljon be a költségbe. Mozi pl. nem drága annyira, nem kell mindig etetni. Sõt szerintem minden randin nem is kell annyit költeni, néha séta, egy ital is elég, mi lesz, ha minden nap találkoztok, minden nap 10ezer???? 32N
Jézusom. Ezek milyen lányok már akik ezt elvárják? A volt barátom elsõ randinkon meghívott egy teára.Már azt sem engedtem neki szívesen.Aztán moziba mentünk.Elõtte vette nekem egy narancslevet a mekiben, de a mozijegyet már nem engedtem neki.Egyszer haza taxiztunk õ tovább ment mint én, de amikor engem kirakott én odaadtam az 1000 rest ami az én utam volt. Nem örült neki de nyilván elfogadta h nekem ez fontos hogy nem használom ki. Aztán meg volt olyan h én vettem neki 1-1 italt.Ajándékon kívül soha nem költött rám 500 ft nál többet.Nem is engedtem neki mert nekem lett volna kellemetlen. Õ is diák én is hát akkor mire föl kéne neki 10000 re ket költeni e rám?
Senki nem mondta, hogy kell! Fõleg nem 10 ezret! De mondjuk egy pizzás vacsorát illik az elsõ alkalommal a fiúnak fizetni! Egyébként nem mindenki diák!:) Diákkorban tényleg más, mint felnõtt korban ez az egész!
Mondjuk teny, hogy nalam is mindig böven több van, mint amennyit eleve raszannek az estere. Ha mondjuk spontan elmentek bulizni vagy taxizni kell stb. Jobb lett volna, ha az elejen mondod meg a csajszinak, hogy ez tulhaladja a keretedet. Mondjuk töle is kicsit fura, hogy ö javasolja a legdragabb helyet elsö randira. 27 vagyok, de meg mindig kicsit ötlettelennek tartom a "vacsi-mozi" randit. A masik, ami kellemetlenseget okozhat, ha összejössz vele, hogy tudod e hosszu tavon tartani a szintet. Ugyanis kesöbb miert nem viszed mar ilyen helyekre? Mar nem olyan fontos, mint az elejen stb... Nekem is termeszetes, hogy en fizetek, de nem szeretnem, hogy alapbol ez legyen az elvaras. Ha meg egy lany szeretne fizetni, azt sem veszem sertesnek, de eszembe nem jutna erre celozni vagy ilyesmi. ES MOST JÖN A JAVASLAT: En azt tanacsolom neked, hogy rakd tele a penztarcad, hogy semmikeppen se kerülj abba a helyzetbe, hogy ne tudj fizetni, meg ha 84-es Rothschild champagne-t ker a desszert melle sem! Azt a penzt tekintsd elköltöttnek! Ne szamolgasd, ne törödj vele, ezt az összeget az est erejeig tekintsd jatekpenznek es elvezd gond nelkül az estet. Ha jol erezted magad a lannyal es meg szeretnel vele talalkozni, akkor, amikor mar fizettel es elhagyjatok az ettermet, annyit mondj, hogy: "Fantaszikusan ereztem magam! Ez abszolut megerte az ehavi költsegvetesemet!" Ezt ne szanalmasan mond, hanem lehetöleg a legnagyobb öszinteseggel (felteve, tenyleg az!). Ha erre be akarna szallni, kifizetni a reszet stb. SEMMIKEPPEN ne hagyd! Mert ez annak tünne, mint ha ezert mondtad volna es ez nagyon GAZ! Sokkal inkabb mond azt: "Ha szeretnel, majd legközelebb!" Ezzel uriembernek bizonyulsz, tudtara adod, hogy szeretned ujra latni es rögtön az elejen öszinte vagy es nem nagyzolsz neki! Ha ezt nem ertekeli, akkor hidd el, nem kell ö neked!
Szerintem aki ilyen smucig, az ne menjen randizni. Egy nõre igenis költeni kell, kényeztetni kell. A nõk is elvárják ezt. A magyar nõk különösen! Nem értem miért hazudják azt, hogy elég a séta, meg a kézen fogva csillagokat nézés, beszélgetés. Amikor a tetteik ennek szöges ellentét mutatják. Nincs is ezzel baj, csak ne hazudnák az ellenkezõjét. Unatkoznak, ha nem költenek rájuk, ha nincs mellettük egy támogató férfi. A te partnered is maga javasolta a drága randihelyszínt, nem véletlenül. A k.urvázás valóban olcsóbb és hatékonyabb... Nem véletlenül virágzó üzlet. De ha rendes kapcsolatot akarsz, akkor költesz rá, és készülj fel, hogy a hátralévõ életedben ezt kell tenned. Ha megnõsülsz, akkor még sokkal többet kell majd költened. Ezért dolgozunk mi férfiak, többek között ez motivál minket a munkában. Azt pedig vedd tudomásul, hogy egy nõt nem érdekli, hogy éppen nincs pénzed, ha õ menni akar étterembe, akkor menni fog, ha neki új autó kell vagy új ruha, akkor megszerzi. Veled, vagy mással, de kiharcolja, kiköveteli magának. A közös teherviselést meg felejtsd el. Magyar nõk olyat nem csinálnak, inkább továbbállnak egy gazdagabb férfival.
sajnállak benneteket hogy csak ilyen pénzéhes nõkkel találkoztatok és ezért így ítéltek meg minket:(
Szerintem ezzel nincs baj, akinek nincs pénze vagy sajnálja a nõre, az inkább ne randizgasson. Ez egy ilyen mûfaj, én megértem a nõket, ez alapján is ki lehet szûrni a teljesítõképes férfiakat. Akik gondoskodnak majd róluk, nem önzõek, a nõ áll a középpontban náluk. Egy tartós kapcsolathoz rengeteg pénz kell, ez tény, de megéri. Különben egyedül maradsz. Meg kell nézni a magányos férfiakat: a többségük smucig, vagy csóró. Akinek van pénze és képes kényeztetni a nõt, az sose marad egyedül.
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretnék örökre egyedül maradni, és ez a lány nagyon tetszik nekem, annyira szép és aranyos, csak nem vagyunk egy anyagi szinten. A családja nagyon gazdag, az enyém meg nem, és nem is keresek sokat egyelõre. Jó lenne összejönni, egy komoly kapcsolatra vágyom vele, csak nem tudom meddig bírom majd anyagilag. De majd összekapom magam és mindent megadok neki. Ha valakit igazán szeret egy ember, annak mindent megadna és én úgy érzem, hogy õ ezt megérdemli. Pénz nélkül pedig nincs boldogság, ez a nagy igazság.
szerintem a csajnak eszébe sem jut, hogy neked nincs elég pénzed, és késõbb is nehéz lesz majd kinyögnöd a randik, ajándékok árát. Valahogy finoman add majd be neki, de csak pár hónap múlva, hogy te kevesebbet keresel, mint õ. Talán meg fogja érteni, hogy nem tudsz rá annyit költeni. Ha megszeret, biztos megérti, csak szerintem õ tényleg nem gondol ebbe bele, hogy van, hogy elfogy a pénz, mert nem ebben nevelkedett.
A kérdező hozzászólása: Ahova mi megbeszéltük, ott egy elõétel 1800-2500 forint közt van. A fõételek meg 2500-4500 körül. Ha most randi elõtt módosítok egy olcsóbb helyre, akkor a lány mit gondolna? Ezt a drágább helyet amúgy is õ javasolta és meg rábólintottam. Még azt szeretném kérdezni, hogy hány randiig kell nekem fizetni? Szóval mikor jön el az az idõ, amikor már felesbe mehet a rendelés, vagy mindenki fizeti a sajátját. Vagy végig, míg járunk, nekem kell állni minden kiadását?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!