Találatok a következő kifejezésre: Étkezés után órával a (20 db)

A vércukorszintnek két órával étkezés után mennyi a normális értéke? Mert ugye a max.5, 2 az éhgyomorra mért normálérték.

Legjobb válasz: A két óra utáni mérés ebéd után kb. 60 g ch elfogyasztása után ajánlott. Az értéke nem haladhatja meg a 6,5 mmol/l-t

A két óra utáni mérés ebéd után kb. 60 g ch elfogyasztása után ajánlott. Az értéke nem haladhatja meg a 6, 5 mmol/l-t
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Mi is AR-es tápszert kaptunk.
Kisfiamnak a doki sûrû tápszert írt fel pont emiatt. Sosem bukta vissza. Ezt próbáltátok? http://www.naturagyogyszertar.hu/www/natura/data/userfiles/i..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor majd rákérdezek direktbe, csak azt nem értem, amikor mondtam a védõnõnek és az orvosnak, h bukós a babám miért nem említették, hogy létezik ilyen tápszer is... hihetetlen... Mi most amúgy a Nestlé Lactogén 1-est használjuk, ennek van AR változata is, azt próbálta valaki? Sokan azt írták róla, hogy ugyanúgy kihányta a babája, vagy nem volt széklete, vélemények? Mi 1 hét múlva kezdünk el almát enni
Te se ettél még almát? Hihetetlen, mik vannak!
Nem minden babanak ugyanaz jon be. En linkeltem neked, az en fiamnak tokeletes volt, nem fajt a hasa es szeklete is volt mindig, baratnom babajanak meg minden baja volt tole. Azert durva, hogy nem is emlitettek neked, hogy van ilyen tapszer is...

Étkezés után 1 vagy 1, 5 órával kell a vércukrot nézni?

Szakemberekt?l hallottam már mindkét verziót.

Legjobb válasz: Mindig 1 órával étkezés után kell mérni.

Mindig 1 órával étkezés után kell mérni.
mivel nekem terhességi cukrom volt, biztosan állíthatom hogy nekünk az étkezés után 1 órával kell mérni a vércukorszintet. hónapokig csináltam...
Szia! Ugyan nem vagyok szakember, de nekem most terhesség alatt az étkezés utáni vércukor mérést azt 1 órával a kajálás után csinálta a védõnõ. A terhelésest (cukros lötyi ivás) pedig után a 1 és 2 órával is mérték. 29 hkm
Nagy étkezés után 1, 5 -2 órával, reggelik, vacsik után 1 órával.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is egy órát tudtan, úgy is mérem, de ma mondta egy ismerõsöm, hogy neki a dietetikus másfél órát mondot.
Én is terhességi cukros voltam két hónapig kórházban. Ebéd után 1, 5 órával mérték.
Terhességi diabétesznél mindegyik étkezés után 1 órával kell nézni. Amúgy a Szent János Kórházban is 1 órával nézik étkezés után.


Ez kicsit magas, vizsgáltasd ki magad.
Kicsit magasnak tûnik, de azért az sem mindegy hogy mit és mennyit ettél, ittál aznap. Gondolom ott is elmondták hogy ez egy kicsit mags, menj el a háziorvoshoz és kérj beutalót laborba.

Étkezés után másfél órával a 6.1mmol/l vércukorérték az sok terhességi diabétesz esetén? Nem terheléses vizsgálat, hanem otthoni étkezés után kérdezem.

normál esetben tudom, h ilyenkor 7 alatti érték jó. De várandósan is uez a helyzet?

Legjobb válasz: Várandósan is uyganaz a helyzet,mint nem várandósan.

Várandósan is uyganaz a helyzet, mint nem várandósan.
Ez nagyon szuper érték :o)

Mitől bukik a baba? És miért bukik 1-2 órával az étkezés után is?

Túl sokat eszik és a felesleg jön fel? Mi a különbség, ha friss tej jön vissza, vagy ha félig emésztett?

Legjobb válasz: Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.

Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.
nem mindig a felesleg jön fel, van amikor levegõbubi jönne fel, de felette van a tej, így a tej is jön. állítólag jobb lesz, ha ül a baba, de 1 éves koráig simán elõfordulhat. szerintem már akkor jobb lesz-remélem, ha megtanul büfögni magától.
Valószínû a levegõ a ludas, a félig emésztett bukásban. Az én babám kb. 5-ször böfizik minden evés után, de nem azonnal, hanem felébred és nyüszög amikor kell neki. Ilyenkor felveszem, és tud böfögni. Persze ha nem érek oda rögtön, akkor bukás lesz belõle. Remélem elmúlik ez az állapot!

Hogyan változik a vércukor értéke? Étkezés után kell mérnem 1, 5 órával (terhességi cukorbetegség miatt). Ha kb. egy órával utána mérem, akkor kevesebbet mutat vagy többet?

Nem mindig tudom betartani a mérés időpontját és nem akarok a diétás naplóba hamisat írni.

Legjobb válasz: Akkor már kevesebbet kéne mutatnia.

Akkor már kevesebbet kéne mutatnia.
A vércukormérésnek pont az a lényege, hogy megmutassa az aktuális vércukorszintet. Ha összevissza méred, aztán találomra hozzáadogatsz meg levonogatsz belõle, az az égvilágon semmit nem ér.

Terhességi diabétesz során mi a normális értéktartomány, amit az étkezések után 1 órával kell mérni? Milyen eredmények után kapja a kismama az inzulinos kezelést?

Reggel sajnos mindig magas, van amikor 8 mmol/l fölé is megy, utána az étkezések után 7 mmol/l alatt van. Mit?l van ez, hogy reggel ilyen magas? 28 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha 7 alatt van, az teljsesn jó. Reggel egyél kevesebbet, ha esetleg tejet iszol, akkor azt ne tedd. Én reggel mindig csak gyümölcsöt és sajtot eszem. Az inzulin pedig nem az értéktõl függ, én diétáztam az elején, de 2 hét után már nem volt elég, mindentõl magas lett a cukrom, ezért kaptam inzulint, amit azóta is hetente emelni kell, mert folyamatosan romlanak az értékeim.

Ha 7 alatt van, az teljsesn jó. Reggel egyél kevesebbet, ha esetleg tejet iszol, akkor azt ne tedd. Én reggel mindig csak gyümölcsöt és sajtot eszem. Az inzulin pedig nem az értéktõl függ, én diétáztam az elején, de 2 hét után már nem volt elég, mindentõl magas lett a cukrom, ezért kaptam inzulint, amit azóta is hetente emelni kell, mert folyamatosan romlanak az értékeim.
Nem, de én külföldön élek. Hetente kellett mennem a diabetológushoz, és így emeli folyamatosan még mindig az inzulint. Mostmár csak 2 hetente van labor, meg 2 naponta kell hívnom telefonon. Ha nem jók az értékeim, akkor megmondja, mennyit emeljek. Kitartás, tudom, hogy nagyon hosszú, de elmúlik, nekem tegnap a nõgyógyász azt mondta, szerinte max. 4 hét van még hátra, nem húzom ki a kiírt idõpontig :)
17 hetes korom óta inzulinos cukros vagyok. A reggeli után 7-ig jó a diétával, de nekem 6, 8-ig jó az inzulinnal. A reggeli 40 g ch-t oszd el inkább, azaz egyél sûrûbben kevesebbet. Én reggel eszem 20 g-ot, utána pedig 30-at, így van meg a délelõtti 50 g ch. Azért magasabba vércukor reggel, mint napközben, mert akkor indul a szervezet, ilyenkor legmagasabb a vérnyomás is, ha beindul az "élet", akkor lentebb megy. Az értékeket befolyásolja az elõzõ napi fogyasztás is. Észrevettem, ha éjszaka eszem, akkor reggel alacsonyabb a vércukor. Hogy miért? MErt a szervezet nem kap szénhidrátot ha nem eszel, így leállítja az inzulintermelést és így megemelkedik a vércukorszint. Pedig az ember azt gondolná, hogy ilyenkor leesik. A gyors felszívódású szénhidrát, pl. gyümölcs mellé, mindig egyél valamilyen lassúfeszívódásút is, pl. korpovitot, abonettet. Így nem is éhezel meg utána olyan gyorsan. Írtad, hogy éhes vagy. Elõször én is ettõl féltem, de kitaláltam a mintaétrendek alapján, hogy mindig úgy eszem, hogy a kis szénhidráttartalmú mellé eszem a nagyobb ch-t tartalmazót. Pl. Az egyik favoritom a húsleves sok zöldséggel és hússal, utána már elég az 5 dkg tészta. VAgy nagyon jó a cukrosoknak a savanyúkáposzta, nekem ilyen étel után még egy rétes is belefér. Szóval okosan kell összeállítani a napi étrendet, és akkor nem fogsz éhezni. Abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy az inzulint folyamatosan kell egy idõ után emelni, ahogy nõ a lánykám odabenn, hetente emeljük az egységeket. Minden jót és kitartást! (31. hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Ahhoz, hogy beállítsák a megfelelõ cukorszintedet be kellett beküdnöd a kórházba, és csak ezútán kaptál inzulint?
bocsi, véletlen elõbb elküldtem...Szóval azt mondta, hogy nem kérheti, hogy ne egyek az esküvõi tortámból, ezért tegyük át a cukormérést rá még egy hétre...Szóval van jelentõsége, bár én sem tudom, hogy mi....
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy befolyásolja az eredményt az elõzõ napok étkezése.Megbeszéltük, hogy mikor mér cukrot, és szóba került, hogy elõtte 3 nappal lesz az esküvõm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy válaszoltál! Én is nehezen viselem a szúrkálást, pedig nekem még csak egyenlõre az ujjamat kell. Nagyon remélem, hogy szülés után el fog múlni. Nem olyan nagy a babád, van aki nem cukros, és nagy babája születik. Én még csak most megyek a 30 hetes uh-ra, remélem minden rendben lesz! Félek ettõl az egésztõl, és még hol van nekem a vége?! :-(
Elsõ vagyok, most már háromszor inzulinozom naponta. Nekem egyébként mindig reggel a legalacsonyabb, napközben meg felmegy. Szerintem sem befolyásolja a cukrot az, hogy mit eszel, mert nálam van olyan, hogy ugyanattól a kajától felmegy akár 8 fölé is, másnap meg csak 6 körül van. Persze én nem értek hozzá, csak tapasztalat. Mindenesetre remélem, szülés után elmúlik, mert 11 hete nem ettem egy jót, állandóan éhes vagyok, és utálom naponta szurkálni magam, meg 7-szer cukrot mérni, már úgy nézek ki, mint egy tûpárna... Nem beszélve arról, hogy a babám a 34. héten volt 2600g, ami kicsit nagy.
A kérdező hozzászólása: Nekem a cukorterheléses vizsgálatom eredménye 8 lett, kérdeztem, hogy mennyire befolyásolja az elõzõ napi bûnõzések?! Erre õ, hogy ha rendesen mûködne akkor mindegy, hogy mit eszem. Közben elmentem diatetikushoz, ahol kb. 45 perc alatt vagy még annyi sem ki lettem okítva. Csináltattam a háziorvossal még egy cukorterhelést, ami 7 lett. Tehát valamennyire mégis befolyásolja az elõzõ napok nagy bûnõzései. Ennek ellenére csinálom a diétát, méregetek, bár néha az értékektõl én is megijdedek, fõleg a reggeli magas értéktõl. Igyekszem reggelire keveset enni, és nem az elõírt 40 g-os szénhidrátmennyiséget. Ti hogy bírjátok a diétát? Nem vagytok éhesek? Mert én igen :-)
Elvileg a 7 körüli érték jó étkezés után egy órával.Az éhgyomri 6-ig jó. Bár én teljesen összezavarodtam, a dokim azt mondta, ezek az otthoni vércukormérések nem annyira megbízhatóak.Nekem 9.7-et mért a védõnõ, elmentem cukorterhelésre, ott 6.7 volt.(2 órával a cukrosszirup után, nem pedig az 1 zsemle+2 deci tej után...)A doki szerint nem kell diabetológiára mennem, mert a cukorterheléses a mérvadóbb. Most tiszta para vagyok, hogy diétázzak, vagy ne, melyik hogyan is mért? Én úgy tudom, a reggeli érték mindig magasabb, mint a napközbeni, ezért reggel lassan felszívódó szénhidrátokat kell enni.Igazából az elsõ étkezésekre próbálj jobban odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én csak a héten kezdtem a diétát, úgyhogy még csak most gyûjtöm a tapasztalatokat, javaslatokat. Hányszor kell inzulinoznod magad? Igyekszem betartani, de tegnap este is 7, 1 volt és sajnos a 9 órai pótvacsorát átaludtam. Reggel éhgyomorra 5, 7 volt a cukrom, eddig sohasem volt ilyen magas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos jó tanácsot, mindjárt mérnem kell már elõre félek..

Van itt olyan anyuka aki 3 honap utan kivaltotta a 10 orai etkezest almaval vagy barackal (esetleg massal)?

Leirnatok nekem par mondatba, hogy hogyan kezdtetek hozza. Elobb csak a gyumolcs levet adtatok a babanak? Attol nem maradt ehes? Vagy egyszeruen reszeltetek le almat es azzal etettetek egybol es kihagytatok a tejcsit/tapszert? Addig adjam majd amig elfogadja es nem ker vagy megvan, hogy mekkora mennyiseget kell adni? Bocsi a sok kerdesert de fogalmam sincs es koszonom elore is a valaszokat.

Legjobb válasz: A védõnõd vagy adoki nem segít? Én 4 hónaposan kezdtem a gyümit, de nem kiváltottam vele kaját, hanem deszertnek adtam 2 kaja között. A gyümi nem olyan tápláló, hogy 4 órát ki lehessen vele húzni, viszont utána nem jó tejet/tápszert adni, mert berohad a gyomorba. Elõször almalevet adtama kislányomnak, utána pépet és lassan növeltem az adagot, amikor elértük az 50 ml-t, akkor adtam barackot és így tovább, 2 naponta mást kóstolónak. Azóta is a gyümit 2 kaja között kapja. A fõzit 1 hete kezdtük, azt már az ebéd kiváltára. Tegnap már 100 ml-t megevett, de utána még kapott tápszert. Szerintem nemsokára ki tudjuk váltani vele az ebédet.

A védõnõd vagy adoki nem segít? Én 4 hónaposan kezdtem a gyümit, de nem kiváltottam vele kaját, hanem deszertnek adtam 2 kaja között. A gyümi nem olyan tápláló, hogy 4 órát ki lehessen vele húzni, viszont utána nem jó tejet/tápszert adni, mert berohad a gyomorba. Elõször almalevet adtama kislányomnak, utána pépet és lassan növeltem az adagot, amikor elértük az 50 ml-t, akkor adtam barackot és így tovább, 2 naponta mást kóstolónak. Azóta is a gyümit 2 kaja között kapja. A fõzit 1 hete kezdtük, azt már az ebéd kiváltára. Tegnap már 100 ml-t megevett, de utána még kapott tápszert. Szerintem nemsokára ki tudjuk váltani vele az ebédet.
szia.nálam nem 3 hónap volt talán 1 hónap sem.5 hónaposan kezdtük a gyümölcsök kostolássást, evését.elsõ nap 5-6 kanál almalevet kapott, majd a tápszere, másnap már 10 kanál almalé aztán a tápszere.köv nap már pár kanál almapépet evett, aztán olyan jól ment neki a kanalazás, és az evés, hogy egy idõ után, talán 1 hónap múlva már nem kérte a tápszert mert jól lakott, vagy csak párat kortyolt belõle.én minden kanalazgatás után, megkínáltam tápszerrel is, egy idõ után már õ nem kérte.1 almát lereszelve bele egy kis tejpép, és már nem is volt éhes.persze a tejpép is csak lassan fokozatosan adtam, mikor már evett szépen almát barackot és zöldségeket is.
hello nekem 3, 5 hónapos volt a kislányom amikor elkezdtem hozzátáplálni (tápszeres, ugyanis 3 hónaposan egyik napról a másikra elfogyott a tejem) én elõször hippes alma teát adtam neki 2 napig, majd sima almalét 3 napig, utána 2 napig reszelt almát, nem váltottam ki étkezést csak megkináltam vele a 10h körül evett v. ivott amennyit és utána tápszer azóta már 4, 5 hós, naponta többször kap gyümölcsleveket v. teát és a déli étkezésre fõzelékfélét v. tejbedara pépeket ha nem hajlandó azonnal ezeket enni, akkor kap egy kis tápszert, megnyugszik és utána már szívesen beveszi ezeket is, a napokban már elõfordult, hogy tápszer nélkül is elég volt a kaja, így mondhatom hogy ki tudtam vele váltani egy étkezést, de ez kb. egy hónap "munkája" volt, nem ment egyik napról a másikra :) sok szerencsét
a második vagyok, az elsõhöz csak annyit, hogy nekem a védõnõ javasolta igy. a gyümi kóstoltatás és tápszer között legyen 10-15 perc, semmi baja nem lett tõle.de ki lehet gyümölccsel váltani egy étkezést, mi legalábbis kiváltottunk.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat lanyok! Doki vagy vedono segitene szivesen de kulfoldon elek es a legtobben azt csinaljak, hogy megveszik 4 hosan a kesz babaetelt es azt adjak egybol. Itt 6 hosan mar bolognai spagetti es meg mit-tudom en mi adhato.... Nem mintha gond lenne, foleg ha nekik ez valt be hat akkor adjak ezt, de en valahogy jobban szeretem az otthoni hozzataplalast. Vettem egy magyar baba szakacskonyvet amibe receptek vannak de sajnos nem irja, hogy hogyan is kell hozzakezdeni ezert erdekelt. Szoptatom a kisfiamat es babatejet is kap 2 hetes koratol a szopi melle mert nincs eleg tejem sajnos. Gondoltam kb 3 es fel honaposan elkezdem en is a kostoltatast. Koszonom szepen a segitseget es boldog babazast!
az én kisfiam 3 hónapos most kezdtük az alma pürét, elöször köpködte kifelé :-), de már alakul, szépen kanalazzuk befelé.spagetti?talán olaszországban élsz??csk azért kérdezem mert mi igen.és tényleg más szokások uralkodnak itt.esetleg irj privibe ha van kedved. minden jót, és sok sok finom izt......

Étkezés útán kb egy másfél órával utána megmérték a vércukorszintemet és 114 volt, az sok?

Megakartam méretni a már egy ideje a vércukorszintemet és most sora került, de előtte egy másfél órával ettem igaz nem sokat, de mégis csak ettem. Ez a szám magas?

Legjobb válasz: 30-nál hiperglikémiás kómába kellett volna esned. hogy élsz még??????

30-nál hiperglikémiás kómába kellett volna esned. hogy élsz még??????
A kérdező hozzászólása: mg/dl a mértékegység tudtomal, igaz kifelejtettem és nagyon sajnálom romániaban élek
Azért ilyen magas, mert nem tudsz helyesen írni.
Szerintem ellenõrizd le mégegyszer. A leirt érték a magyarországon használt értékhez képest lehetetlen. Étkezés elõtt a normál vércukor szint 5 körül van. Étkezés után 1, 5 órával ennél 1, 5-2-vel magasabb a normális. Ha elnéztétek az értéket, és az 11, 4 akkor az mindenképpen magas.
Étkezés után egy-másfél órával 7-8-nak szabadna lenni a vércukornak, attól függõen, mit és mennyit ettél. A nyolc feletti már emelkedett cukorra utal.
mmol/l vagy mg/dl nem mindegy ám...
Biztos elnézték, vagy elszámolták, vagy nem is azt mérték.
ha jól tudom a normális vércukorszint az 6 körül mozog. Nem vagyok orvos de szerintem ez para ..
A 11, 4 is nagyon magas.
Igy viszont nagyon jó az érték. El kell osztani 18-cal, igy jön ki az általunk használt érték. Ez kb. 5, 4


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!