Találatok a következő kifejezésre: Étkezés után órával (34 db)

Terhességi diabétesz esetén étkezés után egy órával ha 6mmol/L alatt van az érték az már nem megy feljebb? Az jó? Vagy mikor kell mérni?

Eddig mindig étkezés után egy órával mértem, maximum 6 mmol/l volt a vércukorérték, de volt olyan, h kiváncsiságból rámértem egy óra múlva, és alig ment lejjebb. Vagy ha napközben 5-6 között mozog ez a szám, az jó? Nem lesz gond?

Legjobb válasz: egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"

egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"
A kérdező hozzászólása: kösziii, nem tudnád belinkelni nekem ezt az oldalt? :) köszönöm szépen!!!!
Ez mind igaz, amit az elõzõ válaszoló írt, csak a terhességi diabetesben egy kicsit szigorúbbak az értékek. Az, hogy nem ment eddig 6 mmol/l felé az értéked, az jónak számít, és e fölé ne nagyon menjen. Szerintem csinálj mindent úgy, ahogy eddig. De azt is fontos tudnod, hogy az étkezés utáni értéket minden esetben az utolsó falat lenyelése után másfél órával kell mérni, az ad reális értéket. Üdv:32 hetes kismama
elsõ válaszóló vagyok.sajnos nemtudom már melyik oldalon volt, a multkor néztem épp utána és csak ezt a részt mentettem el :( bocsi boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: nem baj, ez is elég, legalább nem gyötröm magam vele tovább :) Boldog babavárást nektek és köszönöm!
Szia!! Ezek az értékek nagyok jók!Én már inzulinnal kezelt terhességi diabeteses vagyok, már az elejétõl kezdve!Figyelj a szénhidrát mennyiségekre, a napi 5 szöri étkezésre, a mozgásra.Mindenképpen az a fontos, hogy az értékek 7mmol/l alatt legyenek!!Nem lesz semmi baj ezekkel az értékeiddel!! További szép napot!!
A kérdező hozzászólása: Miért kell magad inzulinnal is kezeltetni? Milyen értékeid voltak, és milyen idõközönként mérted? Nagyon sajnálom az inzulinos kismamákat, én is nagyon félek ettõl, de a baba érdekében bármire hajlandóak vagyunk és akkor nem lesz semmi gond. Igaz? :)
Szia.Én is sajnos terhességi cukros vagyok.Nekem napközben 4-5-5.5 között mozognak a cukraim.1szer mértem 6.6ot de akkor elszámoltam az ebédet...Engem ilyen értékek mellett inzulinnal fenyegetnek a kórházban, és hetente vissza kell mennem a diabetológiára, pedig elég sok értékem 3-sal is kezdõdik.Amit én nem értek, velem miért szórakoznak......

Mikor érdemes este fogat mostni? Lefekvés elõtt vagy étkezés után egy órával?

Legjobb válasz: Étkezés után minimum egy órát várj, mert ha savas ételt fogyasztasz, az fellazíthatja a fogzománcot és sérülést okozhatsz a fogkefével rajta.

Étkezés után minimum egy órát várj, mert ha savas ételt fogyasztasz, az fellazíthatja a fogzománcot és sérülést okozhatsz a fogkefével rajta.

Étkezés után 2 órával mért 10, 0-es vércukor érték mennyire számít magasnak egy 5 éves gyermeknél?

Legjobb válasz: szia! sztem ez sok. én tuti konzultálnék dokival.2 órával étkezés után 7 alatt kéne lennie.

A 10 nagyon magas, pláne egy kisgyereknél. Mindenképpen doki!!!
igazából tök mindegy mennyi az éhgyomori ha a terheléses érték ennyi. lényege az lenne, hogy terhelésre is normál értékben maradjon, majd 3 órával az étkezés után már annyi legyen mint egy éhgyomori érték. nekem terhelésre 8-8, 5 szokott lenni sajnos, néha bezabálok, akkor felugrik 10re :( nem tudom mennyi a gyerekeknél a határérték, minél elõbb vidd el orvoshoz, felnõtteknél terhelésre 7, 5 ami felett diétázni kell (itt konkrétan meg van adva, hogy mikor mennyi szénhidrát, se kevesebb, se több nem lehet és persze az is fontos, hogy mikor kell lassanb. és mikor gyorsanb. szénhidrátot ennie) azt hiszem, bár ezt nem tudom pontosan, 10 fölött adnak inzulint.
Mindenképpen beszéljetek a gyermekorvossal, szinte biztos, hogy inzulinrezisztenciás vagy diabéteszes a kicsi! Már csak az a kérdés, hogy az inzulinnal hogy áll, valószínûleg el fogják küldeni terheléses cukorvizsgálatra, ahol nézik az éhgyomri cukor/inzulin, valamint a terhelt cukor/inzulin értékeket.
Nagyon magas. Ez már cukorbetegség. Elsõ ne írj butaságot, hogyha nem ismered a betegséget. 2 órával ékezés után vissza kell esnie pár tizeddel az éhgyomri fölé. Egyébként 10es cukor még egy órával étkezés után is sok lenne.
szia! sztem ez sok. én tuti konzultálnék dokival.2 órával étkezés után 7 alatt kéne lennie.
Bõven magas, étkezés után 1, 5 óráig 8 a max.
Kedves Kérdezõ! Kérlek, írd majd meg, mit mondott az orvos. Nagyon helyesen teszed, hogy orvoshoz fordultok, ilyen magas értéknél mindenképpen tanácsos. Nekem is csak a terhesség alatt lett magas a cukrom, én 8 felett már kaptam 2x inzulint. Amellett végig 160 g-os szénhidrát diétán voltam. Egy ilyen kisgyereknél ezzel nem szabad viccelni. Én is kíváncsi lennék, hogy egyáltalán miért jutott eszetekbe mérni a gyerek cukrát? Volt valami elõzménye a dolgonak?
A kérdező hozzászólása: Megtörtént a hétvégi három mérés : éhgyomri:4, 7 utána 4, 9 majd 5, 2 lett.Ami jó értéknek tûnik. Beszéltünk a dokinkkal.Annyit mondott, hogy valószínû stressz okozhatta a magas vércukrot.(ezt nem értem, milyen stressz?)Nem küldött sehova azt mondta szúrópróba szerûen mérjük, meg figyeljük, ha sokat iszik, sokat pisil.Nem igazán nyugodtam meg.
Inzulinértékek milyenek lettek?
Semennyire, mert teljesen természetes, hogy magas, ez a dolga.Reggel kell mérni éhgyomorra.
A kérdező hozzászólása: Nekünk kellett itthon mérnünk.Nem küldtek terhelésre, így nem tudom az inzulin értékei milyenek lehetnek.
Én mindenképpen elmennék terhelésesre, mert ez így otthon nem releváns! Nagyon fontos lenne az inzulin érték is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ.Én is nyugodtabb lennék, ha hivatalosan néznék meg.Most találtam egy helyet ahol csinálnak magán úton két vagy hárompontos terhelést, felhívom õket.
Szia! Megkérdezhetem, miért mértetek neki cukrot? Volt valami tünet, ok?
a lekváros kenyér azért jó hír, mert innen van hova fejlõdni diétával. Gondolom fehér kenyér volt és cukor is volt a lekvárban. szerintem elsõ körben "csak" diétáznia kell majd. Semmi fehér kenyér, semmi cukros, és sokszor kell keveset enni az egyenletes vércukorszint érdekében. én inzulinos cukorbeteg voltam terhesen, ismerem a diétát tövirõl hegyire, ha lesz kérdésed keress meg, szívesen segítek.
Biztos. hogy azonnal diabetológiára fogja küldeni.
A kérdező hozzászólása: Ma megmértük neki étkezés után 1 órával 10, 7 egy kis szelet lekváros kenyér után. Próba kedvéért én is ugyanazt ettem nekem 5, 2 lett. Holnap feltétlenül megkérdezem a dokit mi a teendõ.
étkezés után 1 órával kell mérni, ha 11 fölött van akkor biztos a cukorbetegség, és mivel 2 órával utána is csak 10 volt, nálatok sajnos sanszos :( egyébként mit evett és mennyit?
Mennyi az éhgyomri?
ez már nem inzulinrezisztencia. ott épp hogy alacsonyabb lenne a cukor .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Megmérjük az éhgyomrit is és feltétlenül beszélek a gyermekorvossal hétfõn, hogy õ mit mond rá.
mit evett az otthoni terhelésnél és hány grammot?


Ez kicsit magas, vizsgáltasd ki magad.
Kicsit magasnak tûnik, de azért az sem mindegy hogy mit és mennyit ettél, ittál aznap. Gondolom ott is elmondták hogy ez egy kicsit mags, menj el a háziorvoshoz és kérj beutalót laborba.

Étkezés után 1 vagy 1, 5 órával kell a vércukrot nézni?

Szakemberekt?l hallottam már mindkét verziót.

Legjobb válasz: Mindig 1 órával étkezés után kell mérni.

Mindig 1 órával étkezés után kell mérni.
mivel nekem terhességi cukrom volt, biztosan állíthatom hogy nekünk az étkezés után 1 órával kell mérni a vércukorszintet. hónapokig csináltam...
Szia! Ugyan nem vagyok szakember, de nekem most terhesség alatt az étkezés utáni vércukor mérést azt 1 órával a kajálás után csinálta a védõnõ. A terhelésest (cukros lötyi ivás) pedig után a 1 és 2 órával is mérték. 29 hkm
Nagy étkezés után 1, 5 -2 órával, reggelik, vacsik után 1 órával.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is egy órát tudtan, úgy is mérem, de ma mondta egy ismerõsöm, hogy neki a dietetikus másfél órát mondot.
Én is terhességi cukros voltam két hónapig kórházban. Ebéd után 1, 5 órával mérték.
Terhességi diabétesznél mindegyik étkezés után 1 órával kell nézni. Amúgy a Szent János Kórházban is 1 órával nézik étkezés után.
Ez a felsõ határ, nekem azt mondták 7-ig fogadják el terhelésesen.
Kicsit magas az 1 órás, de még elmegy. A terhelésesnél 2 hét különbséggel mindig 6, 9 volt az 1 órás. Kórházban csináltak egy 6 pontos tesztet. (Kórházi koszton minden fõétkezés elõtt és után 1 órával vérvétel.) Akkor is kb. ilyen lett az 1 órásom és már erre kaptam minimális inzulint. A 30. héttõl. Ezt a szülésig emelni kellett, mert folyamatosan egyre kevesebbet termelt a szervezetem. Aztán a szülés után azonnal abbahagytam és azóta semmi problémám a cukrommal. (19 hónapos a kisfiam)
És ezt otthoni mérõvel csináltad? Mert, ha igen, azok sokszor mutatnak magasabb értéket. Ha labor érték, akkor picit magasnak tûnik, érdemes elmenni 120 perces 75 gramm cukros vizsgálatra is, az a biztosabb érték, ha terhességi diabéteszed van, ez a vizsgálat kimutatja. Mindenesetre nem árt vigyáznod a szénhidrátokkal. Utolsó válaszolótól kérdezném, hogy miért írtak föl inzulint? Mert diéta mellett voltak ilyen értékeid? Azért, mert minden étkezés után 7 körül volt? Mert, ha csak egyszer kétszer, az egy egészséges emberrel is megesik.

Étkezés után másfél órával a 6.1mmol/l vércukorérték az sok terhességi diabétesz esetén? Nem terheléses vizsgálat, hanem otthoni étkezés után kérdezem.

normál esetben tudom, h ilyenkor 7 alatti érték jó. De várandósan is uez a helyzet?

Legjobb válasz: Várandósan is uyganaz a helyzet,mint nem várandósan.

Várandósan is uyganaz a helyzet, mint nem várandósan.
Ez nagyon szuper érték :o)

A vércukorszintnek két órával étkezés után mennyi a normális értéke? Mert ugye a max.5, 2 az éhgyomorra mért normálérték.

Legjobb válasz: A két óra utáni mérés ebéd után kb. 60 g ch elfogyasztása után ajánlott. Az értéke nem haladhatja meg a 6,5 mmol/l-t

A két óra utáni mérés ebéd után kb. 60 g ch elfogyasztása után ajánlott. Az értéke nem haladhatja meg a 6, 5 mmol/l-t
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mitől bukik a baba? És miért bukik 1-2 órával az étkezés után is?

Túl sokat eszik és a felesleg jön fel? Mi a különbség, ha friss tej jön vissza, vagy ha félig emésztett?

Legjobb válasz: Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.

Egyrészt sokat evett, másrészt nem jól zár még a gyomra (teljesen normális jelenség babáknál, ne aggódj). A tej nem csak szopizás után közvetlenül, hanem utána 1-2 órával is is visszajöhet, nincs igazán különbség.
nem mindig a felesleg jön fel, van amikor levegõbubi jönne fel, de felette van a tej, így a tej is jön. állítólag jobb lesz, ha ül a baba, de 1 éves koráig simán elõfordulhat. szerintem már akkor jobb lesz-remélem, ha megtanul büfögni magától.
Valószínû a levegõ a ludas, a félig emésztett bukásban. Az én babám kb. 5-ször böfizik minden evés után, de nem azonnal, hanem felébred és nyüszög amikor kell neki. Ilyenkor felveszem, és tud böfögni. Persze ha nem érek oda rögtön, akkor bukás lesz belõle. Remélem elmúlik ez az állapot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!