Találatok a következő kifejezésre: Étel okozhat a (9 db)

A kisfiam nem eszi meg a krumplival dúsított ételeket, ezért a gyümölcséhez is és a főzelékhez is rizst adok, hogy ne legyen túl híg. Nem okozhat a túl sok rizs problémát?

Legjobb válasz: Esetleg ferdeszemû lesz? Undok vicc volt, elismerem, ne haragudj. Természetesen nem okozhat a rizs semmiféle problémát, de miért nem eszi meg a krumplival dúsitott ételeket? Milyen idõs?

Esetleg ferdeszemû lesz? Undok vicc volt, elismerem, ne haragudj. Természetesen nem okozhat a rizs semmiféle problémát, de miért nem eszi meg a krumplival dúsitott ételeket? Milyen idõs?
A kérdező hozzászólása: Gondolom nem ízlik neki.. 6, 5 hónapos, egyébként mindent megeszik szépen, nem válogat. Csináltam ó krumplival, újkrumplival, semmi!
Keverjél a krumplihoz Sinlac-ot, azzal biztosan megeszi!Az én kisfiam sem ette meg, csak Sinlac-al!:) )
A kérdező hozzászólása: nem nagyon akarok neki sinlacot adni, minek, ha egyébként megeszikmindent?
Elsõ válaszoló vagyok, szeretném kérdezni, hogy próbáltál már neki adni csak párolt burgonyát, kicsi vajjal kikeverve? Ha azt sem eszi meg, akkor az elsõ baba lesz, aki nem szereti a krumplit. Igy kicsit nehezebb lesz neki késziteni, de ha rizzsel meg tudod oldani, akkor rajta. Egyébként is még néhány hónap, és szinte mindent megehet már. Nagyon jó igy nyáron, hogy azt sem tudod mit is adj neki, annyi mindenbõl lehet választani.
Szia!Az én fiam sem ette a krumlit, aztán egy ideig a sütõtököt sem. Egyszer csak megint elfogadta. Most 1 éves, de amikor annyi volt mint a tiéd, õ sem ette meg.
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom majd vajjal, de most szünetet tartok krumpli téren, majd egy-két hét múlva újra próbálom.Köszi!

Étel okozhat elszíneződést a hüvely váladékban?

Már 2 x fordul el? velem, hogy bolonyai spagetti után elszínez?dik-rózsaszínes lesz. De azt is hallottam hogy a túl sok C vitamin bevitel is okozhat ilyet, napi 500 mg.

Legjobb válasz: Én még ilyet nem hallottam. A C vitamint meg nem lehet túladagolni, mert kipisiled. Nem merek belegondolni, ha ez így lenne, mi történne egy jó nagy tál spenót elfogyastása után:) A rózsaszínes árnyalat szerintem nem a spagetti miatt van. Szerintem kérdezd az orvosod, sokkal elõrébb leszel, mint velünk.

Én még ilyet nem hallottam. A C vitamint meg nem lehet túladagolni, mert kipisiled. Nem merek belegondolni, ha ez így lenne, mi történne egy jó nagy tál spenót elfogyastása után:) A rózsaszínes árnyalat szerintem nem a spagetti miatt van. Szerintem kérdezd az orvosod, sokkal elõrébb leszel, mint velünk.
Hüvelyváladékot biztosan nem szinezhet el étel! A kajának semmi köze a hüvelyedhez, max. a székleted lehet más szinû.
Szerintem sem függ össze, max a cukor elszaporítja a candida gombát, ami fertõzést okoz. Keresd fel az orvosod és vizsgáltasd meg magad.

Kihűlt étel okozhat szalmonella fertőzést? Nemrég láttam a híradóban, hogy a torkos csütörtök keretében egy étteremben többen is szalmonellával fertőződtek meg.

A tulaj komoly pofával azt mondta a kamerába, hogy azért lehetett, mert a vendégek túl lassan ettek, és kih?lt az étel!

Legjobb válasz: A szalmonella fertõzést egy baci (valamelyik a számos salmonella baci közül) okozza. Itt már is gond van, ugyanis a vendégek többsége nme hordoz magánál salmonella tenyészetet, hogy aztán megfertõzze magát:D Szóval az biza az étterembõl jött, és ott nem igazán lenne keresni valója, ha nomrális rendet tartanak. Másrészt az ember ritkán ül reggeltõl estig a kaja fölött, márpedig hosszú órák kellenek ahhoz, hoyg a baci elszaporodjon még ideális körülmények között is. Röviden a vezetõ nagyot kamuzott, kihült kajától nem kap az ember salmonellát.

A szalmonella fertõzést egy baci (valamelyik a számos salmonella baci közül) okozza. Itt már is gond van, ugyanis a vendégek többsége nme hordoz magánál salmonella tenyészetet, hogy aztán megfertõzze magát:D Szóval az biza az étterembõl jött, és ott nem igazán lenne keresni valója, ha nomrális rendet tartanak. Másrészt az ember ritkán ül reggeltõl estig a kaja fölött, márpedig hosszú órák kellenek ahhoz, hoyg a baci elszaporodjon még ideális körülmények között is. Röviden a vezetõ nagyot kamuzott, kihült kajától nem kap az ember salmonellát.
A kérdező hozzászólása: A riporter helyében lenyomtam volna a torkán a mikrofont! Fõként, hogy nálunk is a vasárnapi rántotthús kint marad az asztalon, és estig szoktunk "csemegézni" belõle. Egész évben ki se lábalnánk a szalmonellából...
Én sokszor eszek hidegen kaját, és még soha semmi bajom nem volt belõle...
Ez egy nagy baromság! Én a hûtõbe szoktam tenni a megmaradt kaját (akkor aztán tényleg kihûl!!) és másnap ugyanúgy megesszük felmelegítve. Soha nem kaptunk ez miatt fertõzést.
Egy-két óra múlva a bacik elkezdik jól érezni magukat a kajában (fõleg nyáron), de azért egy ételmérgezéshez ennél több kell... Szerintem mindenkinél kint szokott maradni a kaja, idõnként több órára is. Nálunk legalábbis ebbõl még nem származott baj. Szalmonellával fertõzõdhet az extra friss kaja is ha pl. fertõzött és nem fertõtlenitett tojással belejut (márpedig tojás sokmindenbe kell, egy étteremben pedig mindig van).
Csirkén is elõfordul szalmonella, kacsán pedig biztos van. Ha a szakács pl. megfogja a sütni való kacsacombot, és utána mosatlan vagy csak lazán leöblített kézzel díszíti a vendég tányérját, akkor könnyen lehet baj belõle. Ha tartották volna a higiéniai szabályokat, akkor a kihûlt étel sem okozhat fertõzést. Tudom, hogy torkos csütörtökön nagy a hajtás, de ha nem bírják, akkor ne vállalják el.


Ha csípős ételt eszem szoptatás alatt az okozhat hasfájást a picimnél?

Legjobb válasz: Inkább ne egyél,nekem nagyon sok tejem volt, adtam is más babáknak, de a csipõs, k betüs ételek tiltólistán voltak.Ez mind okozhat hasfájást.Ne kockáztass, mert lehet hogy nem alszotok néhány éjszakát.

Inkább ne egyél, nekem nagyon sok tejem volt, adtam is más babáknak, de a csipõs, k betüs ételek tiltólistán voltak.Ez mind okozhat hasfájást.Ne kockáztass, mert lehet hogy nem alszotok néhány éjszakát.
Nem törvényszerû, hogy hasfájást okoz. Én bármit ehettem, semmi nem okozott gondot szerencsére. Nyilván mindenbõl mértékkel ettem, nem kétpofára tömtem. A védõnõm is azt mondta, h mértékkel bármit ehetek. Ki kell tapasztalni, minden baba más. Egyél egy keveset, és figyeld a babád, ha gondot okoz, nem eszel többet. De azért egy kicsit túlzásnak érzem, h mondjuk 2 évig szoptatsz és addig nem eszel olyat amit szeretsz, pedig nem is tudod, hogy okoz-e a babádnak hasfájást. Idézet a http://www.lll.hu-ból: "Milyen közelrõl kell megnéznem, hogy mit eszem? A legtöbb kisbabának nem okoz problémát semmi, amit édesanyja megeszik. Általában azt ajánlják, hogy azt, akkor és annyit egyen, amit, amikor és amennyit szeretne, hacsak nem vesz észre kisbabáján egyértelmû reakciót. Nincs olyan lista, mely azokat az ételeket tartalmazná, amelyeket minden szoptató anyának kerülnie kell, mert a legtöbb szoptató anya azt ehet, amit akar, és mert azok a kisbabák, akik bizonyos ételekre érzékenyek, mindannyian egyediek, ezért ami az egyiket zavarja, az a másikat esetleg egyáltalán nem. Normális nyugtalanság A nyugtalanság legtöbbször normális egy fiatal csecsemõ esetében, és semmi köze sincs az anya étkezési szokásaihoz. Ha gyermeke érzékeny valamire, amit Ön fogyaszt, akkor valószínûleg más jeleket is észre fog venni a nyugtalanság mellett, mint például gyakori bukás vagy hányás, hasfájás, kiütés, vagy állandóan eldugult orr. Az olyan nyugtalanság, amelyet nem kísérnek más jelek, és amely a gyakoribb szoptatás hatására megszûnik, minden bizonnyal nem ételhez kapcsolódik."

Okozhat bármilyen gondot, ha a kutyának ilyen hidegben egy kicsit felmelegített (de nem forró) ételt adok?

Arra gondolok, hogy az embernek is jól esik a meleg étel/ital ilyenkor, akkor talán egy állatnak, kutyának is.

Legjobb válasz: Nem! Ilyenkor kell is nekik......

Nem! Ilyenkor kell is nekik......
Dehogy okoz gondot :O Fõleg a kint tartott kutyáknak fontos, hogy kéz-meleg, langyos ételt kapjanak, amitõl fel tudnak melegedni!!!
Ilyen hidegben fontos, hogy a kinti kutyák meleg táplálékhoz jussanak! Csinálhatsz nekik ilyet: komplett kutyaeledel + víz, vagy valami leves(húsleves, bableves... amiben van zsír is) + lehet rizs vagy fotburgonya is és megmelegíted! Mi ilyet adunk a kutyáknak, és a székletuk is normális! Egézsségesek, és szerintemjobb mint egyszeru száraz táp!
Nem okoz nekik semmilyen gondot! :)
Fött burgonyát nem , mert, ha jól tudom a kutya nem tudja a burgonyát megemészteni, csak "átmegy"rajta.
a kutyának mindig langyosan adjuk az ételt. nemcsak télen, hanem nyáron is. Ebben a hidegben inkább zsirdusabb ételt készitünk.
Én mindig megmelegítem a kutyáimnak a kaját. Szerintem jobban is esik neki, másrészt a hideg kaja meghajtja õket. Ebben a hidegben fõleg!
A fõtt burgonya nem gond, jól lakik tõle, meg is emészti, de tápértéke az nincs.
Van kifejezetten terheseknek valo szekletlazito, Laevolac-szirup pl, en is azt szoktam.
tisasent felejtsd el most pár hónapig..székrekedést természetes dolgokkal kell megoldani..amit a másik válaszoló írt jó..sok rostosgyümi , zöldség, kefír, és ha minden kötélszakad akkor beszélj orvossal..talán megkérdezhetnéd, hogy agyerekeknek való tamarin lekvárt szedhetnéd -e hiszen gyümölcskivonatokból van, egy kis kanál kell belõle, de orvost kérdezz, mert nem tudom, hogy terheseknek lehet-e?
Szigorúan tilos a Tisasen szedése ilyenkor!Inkább egyél rostokat, gyümölcsöket, magvakat, vagy igyál herbáriában kapható keserûvizet.De jó a Laevolac szirup is.Inkább kérdezz meg egy patikust. A szex jót tesz, a fûszeres kaja max.a bõrödön fog látszani.
terhesség alatt tilos orvosi engedély nélkül gyógyszereket szedni!!!!!!
Csak annyit kérdeznék, hogyhogy 20 éve van székrekedésed, nem mentél el vele dokihoz, ez egyeltalán nem természetes, valószínû hogy hozzá is szokott a bélrendszered a hashajtóhoz.
Hívd fel a teratológiát:0613632229 Itt megmondják, hogy milyen gyógyszer szedhetõ terhesen!
A kérdező hozzászólása: De sajnos többször voltam vele orvosnál de mindenki egy idõ után széttárta a karját. Semmi szervi bajom nincs, renyhe a bélmûködésem azt mondták. Jelenleg 29 éves vagyok. Eddig nem okozott gondot a gyógyszer szedése normális napi egy székletem volt tõle. Nekem most is megfelelne ez a módszer csak a terhességnek nem tesz jót.:((

A gyors és hirtelen, nem fokozatosan elvett étel mennyiség okozhat valami egészségügyi problémát?

19 f vagyok! 178 cm és 90-105 kg közötti mi sok! olyan 70-80 lenne az ideális! ennyi is voltam 5 évvel ezelőttig mmíg aktyavn versenyszerűen boxoltam! most leakarok dobni 20-30 kilót magamról! eddig napi 1 fő étkezés(2-3 tányér étel) meg 1 iskolai étkezés(napi 3 egybeforditot margarinos,felvagottas szendvics) + napi 2-3 liter tea vagy limonádé! ha ezt az étkezést leszoritom napi 1 étkezésre (1 tányér összesen) és a citromos cukros löttyöket is elfelejtem(sima víz vagy max ásvány) akkor annak lehet valami egészségügyi problémája? lehet valami bajom?

Legjobb válasz: egyébként sem cigaretta sem alkohol fogyasztasa nincs nállam, bár nemtudom hogy mennyire kötõdik a dologhoz!

A kérdező hozzászólása: egyébként sem cigaretta sem alkohol fogyasztasa nincs nállam, bár nemtudom hogy mennyire kötõdik a dologhoz!
Hát elég sok problémát okozhat, többek között, azt hogy fogyni biztos nem fogsz tõle, mert az anyagcseréd le fog lassulni teljesen.
Inkább egy nap többször egyél keveset.
Igen lehet. Ugyanis szervezeted megfelelõ mûködéséhez tápanyagokra van szükség, ha ezeket elveszed az anyagcseréd lelassul, vagyis a fogyás nem lesz látványos. Elég nagy bajod tõle, amit eszel az vagy. Ha elvonod a létfontosságú tápanyagokat, immunrendszered legyengül, fáradékonyabb leszel és még ezer más problémát okozhat. Ha fogyni akarsz kell egy diétás étrend kb:2000 kalóriával és rendszeres mozgás. Ajánlom figyelmedbe a kardiózást.
A kérdező hozzászólása: a kardiózás az micsoda? akkor ez így nem jó? :(
A cardióról: http://www.fit-on-net.hu/kardio_edzesterv-172051-13790-artic.. Az hogy naponta egyszer eszel nagyon egészségtelen. Naponta 3-4szer kellene enni, de keveset és minõségi táplálékot.(rizs, zöldség, szárnyashúsok, soványtúró stb..) Fehérkenyér, pörkölt, tészta(kivéve a teljes kiõrlésû és durumtészta)ilyeneket mellõzni kéne. Étrendtervezéshez ajánlom a body.builder.hu-t. Nézhetsz magadnak valamilyen zsírégetõ készítményt is, viszont diéta nélkül nem igen használnak ezek sem. Vannak olyan fogyasztókészítmények, amelyek nem engedik felszívódni a táplálékot, ezeket is mellõzd szintén egészségtelen és az eredmény sem lesz tartós.

Ha laktózérzékenységem ellenére mégis eszek laktóz tartalmú ételeket, az okozhat valami hosszútávú problémát, vagy csak a tünet miatt, fájdalmas hascsikarás, hasmenés miatt érdemes laktózmentes termékeket fogyasztani?

Persze nem vagyok mazohista, tehát nem tervezem a tejet liter számra inni, de van, hogy meginnék szivesen egy pohár tejet, ezért érdekelne, hogy ilyenkor a belekben valami károsodást is csinál hosszú távon a laktóz, amit nem tudok lebontani, vagy csak a kellemetlen tünetek miatt kell/érdemes kerülni a laktózos dolgokat? Ugyan ez lenne a kérdésem a magas hisztamintartalmú ételekkel kapcsolatban is. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: igen, a belekben károsodást csinál a laktóz, elvékonyodnak a beleid. Nekem ezt mondta a doki, és ilyenkor nem kizárt egy bélmûtét sem...

igen, a belekben károsodást csinál a laktóz, elvékonyodnak a beleid. Nekem ezt mondta a doki, és ilyenkor nem kizárt egy bélmûtét sem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!