Találatok a következő kifejezésre: Észrevettem hogy napig a (103 db)

Fogzáskor mennyire pirosodhat be a kicsi feneke? 1-2 napja már észrevettem, hogy pirosabb a megszokottnál. De tegnap estére szinte belobbant, annyira piros Soha nem volt még ilyen. Sajnos a hasa is megy, és gondolom a kettő összefügg Tanácsok?

Legjobb válasz: Lehet a fogzás miatt. Nekem az Aloe lips (aloe ajakír, de sebekre, sérülésekre is nagyon jó) vált be, az FLP terméke. Este bekenem vele neki, reggelre rendbe jön, nappal vizes kendõvel (nem nedves popsitörlõkendõ)törlöm, vagy lemosom a popsiját és bekenem gyógyszertári popsikrémmel.

Lehet a fogzás miatt. Nekem az Aloe lips (aloe ajakír, de sebekre, sérülésekre is nagyon jó) vált be, az FLP terméke. Este bekenem vele neki, reggelre rendbe jön, nappal vizes kendõvel (nem nedves popsitörlõkendõ)törlöm, vagy lemosom a popsiját és bekenem gyógyszertári popsikrémmel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Az aloe verásat kipróbálom
Én még nem szültem, de azt olvastam, h nincs hatással a szülés utáni szoptatásra! 31 hkm
Én is úgy tudom, hogy nincs összefüggés. Üdv: 29+6 hkm
Nincs összefüggés. Nekem az 1. gyereknél egy csepp elõtejem nem volt. Császárral szültem, 3. napon beindult a tej, és rettentõ sok volt, folyton fejtem, mert nem állt be a kereslet-kínálat :) Most vagyok 37+3 és még nincs elõtej, nem is hiányzik, majd ráér szülés után :)
Ez teljesen normális! Ez a késõbbieket nem befolyásolja. Nagyobb a valószínûsége viszont, hogy neked hamarabb belövel a tejed, és nem kell sokáig váratni a tejcsire a picit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Szia! Az nagyon fontos, hogy mindig adj a babának, amikor szopni kér, akármilyen gyakran, éjjel-nappal. Az is nagyon fontos, hogy se cumit, se cumsüveget ne kapjon soha, még a kórházban sem, akkor mindig annyi lesz a tejed, mint a baba igénye. Érdemes tájékozódni, hogy mi a kórházi gyakorlat, ahol szülsz majd, mert a kisbabát egy percre sem lenne szabad elszeparálni az anyától, olyankor sajnos nem tudhatod, hogy mit kap.

Jártatok már hasonlo helyzetben mint én? A héten észrevettem, hogy szurkál a gyomrom, van mikor be is görcsölt! Ha ettem akkor elmult, ma kiprobáltam hogy többször ettem hátha ez a baj. Egész nap nem is fájt hanem megint este felé kezd szurkálni!

Nagyon megijedtem a babának nem lesz baja,ugye? Irjatok ha ti is tapasztaltatok ilyet! Furcsa mert csak este kezd el jobban fájni! Vehetek be rá valami gyógyszert?

Legjobb válasz: szia, mennyi idõs terhes vagy? val'szeg a baba nyomja a gyomrodat, hiába vennél be rá bármit is... Velem is volt ilyen..nyugi a baba ebbõl semmit nem érez, nem lesz baja... :)

szia, mennyi idõs terhes vagy? val'szeg a baba nyomja a gyomrodat, hiába vennél be rá bármit is... Velem is volt ilyen..nyugi a baba ebbõl semmit nem érez, nem lesz baja... :)
A kérdező hozzászólása: 13 hetes vagyok de még ahhoz kicsike nem?
szia. Nem kicsi! :D Hiszen körbeveszi a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet hogy a baba miatt fáj sõõt görcsöl néha? De akkor miért pont este kezd el ennyire fájni?
1. vagyok. hát... ilyen szempontból még igen, kicsi. Nem õ nyomja..:( Akkor csak a doki marad, de gyógyszert semmiképp ne vegyél be, csak ha doki adja..
A kérdező hozzászólása: Holnap elmegyek a háziorvoshoz! Vagy a védönö nemtud mondani valamit? Már azon is gondolkodtam hogy felhivom! Nemtudom mitöl fájhat de remélem a kicsinek nem lesz baja:(!
Lehet, hogy sok a gyomorsavad.Erõsebben fáj ha le is fekszel?Lehetséges nyitott kicsit a gyomorszáj és a sav mardossa a nyelõcsõvedet is.Ha ugyis mész a házi orvoshoz, majd ajánl valamit.Barátnõmnek szinte mindig fáj a gyomra és neki is fõleg este.Probálj meg rágcsálni háztartási kekszet.Ha enyhül feltehetõleg sav probléma.
A kérdező hozzászólása: Igen akkor is és csak este kezd el jobban fájni! Reggel már nemtudtam feküdni mert nagyon fájt akkor reggeliztem és fél óra mulva elmult!

Van 7 kispapagajom melyek mar el vannak valasztva a szuloktol esznek, repulnek, stb. de nemreg eszrevettem hogy az eggyik legyengult aztan ra kb 4-5 napra eszrevettem hogy megegy legyengult?

A ketrecem 1.60m magas mikor beraktam oket minden jo volt felbirtak repulni a tetejeig de most mar ez a ketto nem bir sajnos. Kolest es tritikalet kapnak nap mint nap + egyiknap tojas masnap zoldet, kekszet s igy valtoztatom nekik. Ki mire gondol? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: hát elsõ körben arra, hogy megfáztak? valamitõl göthösek nem lehetnek? helyük elég nagy? beltenyészet felmerülhet?

hát elsõ körben arra, hogy megfáztak? valamitõl göthösek nem lehetnek? helyük elég nagy? beltenyészet felmerülhet?
A kérdező hozzászólása: Megfazasra esely nincs az kizarva. Helyuk is szerintem eleg nagy. Hat a beltenyeszet felmerulhe igen

A hónaljamban tegnap észrevettem, hogy van egy csomóm, ami 2 napja még nem volt ott. Milyen orvoshoz menjek el ezzel?

Tegnap elég nagy volt, ma kb a negyedére csökkent.

Legjobb válasz: Nekem is elõjön ritkán. Valószínûleg egy nyirokcsomó nagyobbodott meg, nekem egyszer be is gyulladt, napokig alig bírtam mozgatni a karom, olyan érzésem volt, mintha izomlázam lenne a csomó helyén. Szerencsére pár nap alatt teljesen elmúlt, de ha nem múlt volna el, természetesen orvoshoz fordultam volna, elsõként háziorvoshoz, õ tudja, mi a teendõ ilyenkor. Szerintem várj egy pár napot, valószínûleg el fog múlni, ha egy-két alatt semmi változás, keresd fel a háziorvosodat! :)

Nekem is elõjön ritkán. Valószínûleg egy nyirokcsomó nagyobbodott meg, nekem egyszer be is gyulladt, napokig alig bírtam mozgatni a karom, olyan érzésem volt, mintha izomlázam lenne a csomó helyén. Szerencsére pár nap alatt teljesen elmúlt, de ha nem múlt volna el, természetesen orvoshoz fordultam volna, elsõként háziorvoshoz, õ tudja, mi a teendõ ilyenkor. Szerintem várj egy pár napot, valószínûleg el fog múlni, ha egy-két alatt semmi változás, keresd fel a háziorvosodat! :)
Szia! Szerintem is nyirokcsomó. Én nõ vagyok elõfordult nálam a PMS minden formája...néhányszor ez is mint tünet. És annyira be volt gyulladva a hormonváltozástól, hogy alig bírtam mozgatni a kezem. Ez volta a mensoim elõtt kb. 2-3 nappal mihelyt megjött...nem volt sehol. De ha nem múlik és nagyon aggódsz azért kérdezd meg az orvosod. Majd írd meg nálad mi okozta.
ha jól tudom, 3 napod van elállni a vásárlástól
Ha ma még eltudnál jutni az üzletbe, nagyobb lenne az esélyed . Sok függ az eladótól is .
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Általában 3 napon belül vissza szokták venni, vagy kicserélik, mert néha elõfordul hogy õk is benézik és így rakják ki a többi árú közé.
Csak hogy itt olyan hiba van a terméken, amit én is okozhatok 1-2 nap alatt is . Azt kell bizonyitani, hogy még nem is volt használva . Nem mûszaki meghibásodásról van szó, hisz ettõl még használható .Én is vittem azonnal vissza fém edényt, mikor megláttam a rozsdát rajt .Ezért írtam már elõleg, ha lehet, akkor mennél elõbb vissza vele .
A kérdező hozzászólása: Minden szó nélkül kicserélték másnap. Köszönöm a válaszokat! :)

Ma délelőtt látszott a hold, és szokatlanul nagy volt. Miért van az, hogy nappal sokkal nagyobbnak tűnik? Ezt már máskor is észrevettem.

Amikor besötétül, akkor pedig kisebb lesz.

Legjobb válasz: NAPPAL nem a Holdat látod, hanem a Napot a ködön keresztül.

NAPPAL nem a Holdat látod, hanem a Napot a ködön keresztül.
A kérdező hozzászólása: Hú, te valamit nagyon rosszul tudsz. :D A Hold nappal is látható, nem mindig, de most épp Keleten volt, így délután szépen látszott, a kérdés csak az, hogy miért tûnik nagyobbnak?
Õszintén szólva én nem látom nagyobbnak, sõt valahogy kisebbnek tûnik. A sötét háttér elõtt tûnik nekem nagyobbnak. Amúgy nincs különösebb fizikai oka, ha nappal nagyobbnak látod.
Hát én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem akkor szokott nagyobbnak tûnni (az átmérõje), amikor a telihold felkel, a Nap meg éppen nyugszik. Akkor tényleg olyan, mint ha nagyobb átmérõje lenne. "Amikor besötétül, akkor pedig kisebb lesz." Csak úgy látod (szerintem), de nekem mintha fordítva történne :D Nem tudom, hogy hogy van ez.

5 napja voltam együtt a párommal, 3 napja megy a hasam, most pedig észrevettem, hogy barnás folyásom van. Lehet baba? Ilyen hamar?

a menzeszig még 1,5 hét van. Igazából tablettát szedek, de már jórég, és csak az 1hónapban volt barnázás közben, azóta nem.

Legjobb válasz: inkább valami hormonzavarról lehet szó

inkább valami hormonzavarról lehet szó
Ezek lehetnek teljesen különálló tünetek, ebbõl ne akarj jósolni. Ha szedsz tablettát akkor végképp nagyon kicsi az esélye.

Most fejeztem be az első levelet a Mercilon tabitól. A 4. napon tartok a szünetben. Most este észrevettem hogy van egy elég erős barnázásom. Megjött?

A papírjára az van írva hogy a 2. v 3. napon kell megjönnie. Ez a legels? fog.gátló szedésem. 16 vagyok. Eddig mindig úgy volt hogy el?ször véreztem aztán barnáztam. Most lehet fordítva lesz? Az baj ha legel?ször nem úgy jött meg ahogy levan írva a papírra?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, ez normális. Eleve fiatal vagy még, a szervezetedet összezavarhatták a hormonok. Ha hozzászoknak, semmi gond nem lesz. De a papíron az is rajt van, hogy kevesebb lesz a vérzés, mivel ez nem menstruáció. Az meg teljesen egyénfüggõ, hányadik napon jön meg. Úgy van rajt, hogy a szünetben, általában a 2-3. napon. Lehet, hogy neked a negyediken fog.

Nyugodj meg, ez normális. Eleve fiatal vagy még, a szervezetedet összezavarhatták a hormonok. Ha hozzászoknak, semmi gond nem lesz. De a papíron az is rajt van, hogy kevesebb lesz a vérzés, mivel ez nem menstruáció. Az meg teljesen egyénfüggõ, hányadik napon jön meg. Úgy van rajt, hogy a szünetben, általában a 2-3. napon. Lehet, hogy neked a negyediken fog.
Az én gyógyszeremre is az van írva hogy a 2. 3. napon, nekem meg mindig a 6. 7. napon jött meg. Ne aggódj, majd akkor ha a 8. nap estéjén sincs pecsételésnél / barnázásnál több. Akkor érdemes megkérdezni a dokit. Persze ha alapból kevéssé véreztél, még az is lehet hogy kb. ennyivel megúszod ezentúl.
Igaz, én nem ezt a tablettát szedem, de nekem évek óta a 4. napon jön meg! Ne aggódj, meg fogja szokni a szervezeted!
A kérdező hozzászólása: Ma reggel meg alig van vmi... :S Csak azért parázok mert együtt voltam a barátommal gumi nélkül és én a tabi szedése ideje alatt szedtem antibiotikumot is. de a barátom nem élvezett belém és ez már a szünetbe volt. :S

3 és fél hónapos boxeremnek rossz kedve van pár napja. Ma észrevettem hogy hiányzik 1 foga. Fogváltás? Attól rossz a kedve mert fáj neki?

Legjobb válasz: Szerintem egy sima fogváltástól nem lehet napok óta levert, ott más baj van. Ezt a kutyák elég könnyen átvészelik, én az enyéimen semmit nem vettem észre ilyenkor. Mielõbb vidd el dokihoz!

Szerintem egy sima fogváltástól nem lehet napok óta levert, ott más baj van. Ezt a kutyák elég könnyen átvészelik, én az enyéimen semmit nem vettem észre ilyenkor. Mielõbb vidd el dokihoz!
A kutyáknak is kihullanak a tejfogai. Vannak olyan kutyafajták, amelyek orvosi segítségre szorulnak. Jobb ha minél elõbb orvoshoz viszed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!