Találatok a következő kifejezésre: Észrevettem hogy napig (114 db)

Van 7 kispapagajom melyek mar el vannak valasztva a szuloktol esznek, repulnek, stb. de nemreg eszrevettem hogy az eggyik legyengult aztan ra kb 4-5 napra eszrevettem hogy megegy legyengult?

A ketrecem 1.60m magas mikor beraktam oket minden jo volt felbirtak repulni a tetejeig de most mar ez a ketto nem bir sajnos. Kolest es tritikalet kapnak nap mint nap + egyiknap tojas masnap zoldet, kekszet s igy valtoztatom nekik. Ki mire gondol? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: hát elsõ körben arra, hogy megfáztak? valamitõl göthösek nem lehetnek? helyük elég nagy? beltenyészet felmerülhet?

hát elsõ körben arra, hogy megfáztak? valamitõl göthösek nem lehetnek? helyük elég nagy? beltenyészet felmerülhet?
A kérdező hozzászólása: Megfazasra esely nincs az kizarva. Helyuk is szerintem eleg nagy. Hat a beltenyeszet felmerulhe igen

A hónaljamban tegnap észrevettem, hogy van egy csomóm, ami 2 napja még nem volt ott. Milyen orvoshoz menjek el ezzel?

Tegnap elég nagy volt, ma kb a negyedére csökkent.

Legjobb válasz: Nekem is elõjön ritkán. Valószínûleg egy nyirokcsomó nagyobbodott meg, nekem egyszer be is gyulladt, napokig alig bírtam mozgatni a karom, olyan érzésem volt, mintha izomlázam lenne a csomó helyén. Szerencsére pár nap alatt teljesen elmúlt, de ha nem múlt volna el, természetesen orvoshoz fordultam volna, elsõként háziorvoshoz, õ tudja, mi a teendõ ilyenkor. Szerintem várj egy pár napot, valószínûleg el fog múlni, ha egy-két alatt semmi változás, keresd fel a háziorvosodat! :)

Nekem is elõjön ritkán. Valószínûleg egy nyirokcsomó nagyobbodott meg, nekem egyszer be is gyulladt, napokig alig bírtam mozgatni a karom, olyan érzésem volt, mintha izomlázam lenne a csomó helyén. Szerencsére pár nap alatt teljesen elmúlt, de ha nem múlt volna el, természetesen orvoshoz fordultam volna, elsõként háziorvoshoz, õ tudja, mi a teendõ ilyenkor. Szerintem várj egy pár napot, valószínûleg el fog múlni, ha egy-két alatt semmi változás, keresd fel a háziorvosodat! :)
Szia! Szerintem is nyirokcsomó. Én nõ vagyok elõfordult nálam a PMS minden formája...néhányszor ez is mint tünet. És annyira be volt gyulladva a hormonváltozástól, hogy alig bírtam mozgatni a kezem. Ez volta a mensoim elõtt kb. 2-3 nappal mihelyt megjött...nem volt sehol. De ha nem múlik és nagyon aggódsz azért kérdezd meg az orvosod. Majd írd meg nálad mi okozta.

Most fejeztem be az első levelet a Mercilon tabitól. A 4. napon tartok a szünetben. Most este észrevettem hogy van egy elég erős barnázásom. Megjött?

A papírjára az van írva hogy a 2. v 3. napon kell megjönnie. Ez a legels? fog.gátló szedésem. 16 vagyok. Eddig mindig úgy volt hogy el?ször véreztem aztán barnáztam. Most lehet fordítva lesz? Az baj ha legel?ször nem úgy jött meg ahogy levan írva a papírra?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, ez normális. Eleve fiatal vagy még, a szervezetedet összezavarhatták a hormonok. Ha hozzászoknak, semmi gond nem lesz. De a papíron az is rajt van, hogy kevesebb lesz a vérzés, mivel ez nem menstruáció. Az meg teljesen egyénfüggõ, hányadik napon jön meg. Úgy van rajt, hogy a szünetben, általában a 2-3. napon. Lehet, hogy neked a negyediken fog.

Nyugodj meg, ez normális. Eleve fiatal vagy még, a szervezetedet összezavarhatták a hormonok. Ha hozzászoknak, semmi gond nem lesz. De a papíron az is rajt van, hogy kevesebb lesz a vérzés, mivel ez nem menstruáció. Az meg teljesen egyénfüggõ, hányadik napon jön meg. Úgy van rajt, hogy a szünetben, általában a 2-3. napon. Lehet, hogy neked a negyediken fog.
Az én gyógyszeremre is az van írva hogy a 2. 3. napon, nekem meg mindig a 6. 7. napon jött meg. Ne aggódj, majd akkor ha a 8. nap estéjén sincs pecsételésnél / barnázásnál több. Akkor érdemes megkérdezni a dokit. Persze ha alapból kevéssé véreztél, még az is lehet hogy kb. ennyivel megúszod ezentúl.
Igaz, én nem ezt a tablettát szedem, de nekem évek óta a 4. napon jön meg! Ne aggódj, meg fogja szokni a szervezeted!
A kérdező hozzászólása: Ma reggel meg alig van vmi... :S Csak azért parázok mert együtt voltam a barátommal gumi nélkül és én a tabi szedése ideje alatt szedtem antibiotikumot is. de a barátom nem élvezett belém és ez már a szünetbe volt. :S

Ma délelőtt látszott a hold, és szokatlanul nagy volt. Miért van az, hogy nappal sokkal nagyobbnak tűnik? Ezt már máskor is észrevettem.

Amikor besötétül, akkor pedig kisebb lesz.

Legjobb válasz: NAPPAL nem a Holdat látod, hanem a Napot a ködön keresztül.

NAPPAL nem a Holdat látod, hanem a Napot a ködön keresztül.
A kérdező hozzászólása: Hú, te valamit nagyon rosszul tudsz. :D A Hold nappal is látható, nem mindig, de most épp Keleten volt, így délután szépen látszott, a kérdés csak az, hogy miért tûnik nagyobbnak?
Õszintén szólva én nem látom nagyobbnak, sõt valahogy kisebbnek tûnik. A sötét háttér elõtt tûnik nekem nagyobbnak. Amúgy nincs különösebb fizikai oka, ha nappal nagyobbnak látod.
Hát én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem akkor szokott nagyobbnak tûnni (az átmérõje), amikor a telihold felkel, a Nap meg éppen nyugszik. Akkor tényleg olyan, mint ha nagyobb átmérõje lenne. "Amikor besötétül, akkor pedig kisebb lesz." Csak úgy látod (szerintem), de nekem mintha fordítva történne :D Nem tudom, hogy hogy van ez.

A mensim elmúlt már vasárnap, de tegnap óta észrevettem hogy megint barna pecsételő jellegű folyásom van, a melleim fájnak és a hasam is szúrkál. A mensim teljesen átlagos volt, 4 napig tartott, 2 nap barnázás, 2 nap rendes vér. Mitől lehet ez?

Baba lehet?Vagy megint megjön?

Legjobb válasz: Szerintem vegyél egy tesztet, vagy nézesd meg magad a dokival. Vannak nõk akik az elsõ hónapban még menstruálnak. A mellfájás utalhat terhességre.

Szerintem vegyél egy tesztet, vagy nézesd meg magad a dokival. Vannak nõk akik az elsõ hónapban még menstruálnak. A mellfájás utalhat terhességre.
Szia Nekem az elso terhessegemnel megjott eloszor es nem atlagos volt mert kevesebb, es rovidebb ideig tartott, de hallottam olyan esetket ahol a no eszre sem vette mert rendesen menstrualt, szoval lehet , h nalad is ez a helyzet, szeritnem is csinalj tetsztet. 10 hetes kismama

Napszúrás lenne? Felmentünk ma a pünkösdre 1 órát voltam napon, és hát dombon mentünk felfelé. Lefelé fél órát . Ez dél 1 óra körül volt. Most észrevettem, hogy a mellem és az arcom is piros mintha leégett volna.

Fejem nem igazán fáj talán picit de az szerintem a nem elegendõ folyadék miatt.Ugye nem ártott a babámnak?16hkm

Legjobb válasz: Szerintem csak enyhén megfogott a nap. Nekem nagyon fehér a bõröm, hamar leégek. Igyál sok folyadékot, fõleg ebben a melegben. Nem gondolnám hogy ettõl baja lett a babának.....de próbálj inkább reggelt vagy délután kint lenni, hogy elkerüld a hõséget.

Szerintem csak enyhén megfogott a nap. Nekem nagyon fehér a bõröm, hamar leégek. Igyál sok folyadékot, fõleg ebben a melegben. Nem gondolnám hogy ettõl baja lett a babának.....de próbálj inkább reggelt vagy délután kint lenni, hogy elkerüld a hõséget.
Attól hogy megkapott a nap, n kapsz napszúrást! Az akkor van ha hánysz, szédülsz

Kaptunk egy kiscicát. Pár napra rá észrevettük, hogy egyes helyeken kihullott a szõre. Akkor még nem is volt gyanús, de 2-3 nap múlva már a kis lábán is kihullott meg a nyakánál. Egyre rosszabb. A betegség neve sömör, hogyan kezeljem?

Mennyi ideig tart? Átterjedhet emberre? A cicánk bele is halhat? Elõre is nagyon szépen köszönöm,és nagyon fontos lenne.

Legjobb válasz: Ha a diagnózist állatorvos állította fel, ez azt jelenti, hogy már jártatok nála, és a kezelést is elmagyarázta. Ha nem, akkor sürgõsen vigyétek el. Ha valóban sömör (vagyis gombásodás), akkor igen, emberre is átterjedhet.

Ha a diagnózist állatorvos állította fel, ez azt jelenti, hogy már jártatok nála, és a kezelést is elmagyarázta. Ha nem, akkor sürgõsen vigyétek el. Ha valóban sömör (vagyis gombásodás), akkor igen, emberre is átterjedhet.
3. válaszoló vagyok, ha hasznos a válaszom, akkor légyszi pontozzatok fel.Köszi!
Legyen bent!És minnél hamarabb állatorvos!!
mibõl gondolod, hogy ez a baja? lehet rühes is
Akár allergia is lehet, a mi macskánknak is pl. bolhaallergia miatt lett kopasz foltja.
Akár immungyengeség miatt is kialakulhatott. De belsõ betegség miatt is. Állatorvosnak látnia kellene, mert egy egészséges macska ennyire "nem kopaszodik." :) Addig kellene menni amíg nem lesz szegény teljesen csupasz. Az immunrendszerét támogatni erõsíteni kell. Jó immunerõsítõ a Vetri Dmg és az Immunovet.
Szerintem kérdezz meg interneten elõször egy állatorvost õ biztosan tanácsol valamit ha nem javul az állapota akkor pedig vidd el rengeteg olyan oldal van ahol megvannak álatorvosok email címei kérdezhetsz tõle õ pedig majd válaszol rá remélem tudtam segíteni :)

MIkor indul el? Észrevettem hogy a 11 hónapos kisfiam, a napokban titkon egy-egy lépést megtesz ( egyik kapaszkodótól a másikig), ez azt jelenti hogy kb.3 nap alatt 2x láttam!?

Kinek mi a tapasztalata, hogy mikor indul el a gyerek ezek után a lépések után?

Legjobb válasz: Hú hát ez nagyon változó.Lényegében már képes lenne rá csak még fél.Ez a félelem meg a baba bátorságától függ, hogy meddig tart.:) Kislányom nagyon hamar elkezdett lépkedni kapaszkodva 7-7és fél hónaposan.Ezt a tudományát olyannyira kifejlesztette, hogy már szinte futott az ágy mellett :D Aztán 8 hónapos volt mikor el merte engedni az ágyat de csak állt mint a cövek lépni nem mert.9 és fél hónapos volt mikor elindult egyedül.Szóval nem lehet behatárolni, hogy mikor lesz elég bátorsága hosszabb távot megtenni kapaszkodó nélkül.

Hú hát ez nagyon változó.Lényegében már képes lenne rá csak még fél.Ez a félelem meg a baba bátorságától függ, hogy meddig tart.:) Kislányom nagyon hamar elkezdett lépkedni kapaszkodva 7-7és fél hónaposan.Ezt a tudományát olyannyira kifejlesztette, hogy már szinte futott az ágy mellett :D Aztán 8 hónapos volt mikor el merte engedni az ágyat de csak állt mint a cövek lépni nem mert.9 és fél hónapos volt mikor elindult egyedül.Szóval nem lehet behatárolni, hogy mikor lesz elég bátorsága hosszabb távot megtenni kapaszkodó nélkül.
18 hónapos koráig van rá ideje, ezen kár filózni...:) Nem hiszek abban, hogy egy baba "fél". A baba azt csinálja, amire izomzatilag és idegrendszerileg érett. Ez nem versenypálya, nem szabad siettetni és annak sincsen jelentõsége, hogy korábban csinált valamit, mert a késõbb érõk is ugyan oda jutnak 3 éves korukra. Ez egy picit olyan, mint a nemi érés. Van aki elõbb, van aki késõbb érik, de mindenki elõbb utóbb érett lesz. Hogy a kérdésedre válaszoljak, lehet hogy napok, lehet, hogy hónapok kérdése az önálló járás. Ezt nem lehet megjósolni.

A napokban észrevettem, hogy a teknősöm fején van egy kis seb. Nem volt túl komoly, de ma az udvaron valahogy megsérült és a fején felnyílt a seb, tovább is nött?

Alatta kicsit véres is. Most megtörölgettem, lefertőtlenítettem, és szárazra raktam. Mit kéne csinálnom? Nem hiszem, hogy túl komoly a dolog. Illetve, ha ez nem nő nagyobbra. A bőr nem esett le ott "lifeg". Kicsit ráhajtottam a sebre hátha visszanő. Eléggé aggódok.

Legjobb válasz: megírhattad volna, hogy milyen teknõc. annyit tehetsz, hogy vársz 1-2-3 napot és ha addig azt veszed észre, hogy gyógyul akkor szerencséd van, ha pedig nem gyógyul, vagy csúnyább lesz, akkor állatorvos.

megírhattad volna, hogy milyen teknõc. annyit tehetsz, hogy vársz 1-2-3 napot és ha addig azt veszed észre, hogy gyógyul akkor szerencséd van, ha pedig nem gyógyul, vagy csúnyább lesz, akkor állatorvos.
A kérdező hozzászólása: vörösfülû ékszerteki. ma már szebb neki a seb. úgy láttam, hogy rádapadta bõrdarab, talán most már jól lesz! :)
Ez már jó jel, nem vettél észre valami hangulati változást rajta? Ha valami nem olyan rajta, mint szokott, akkor vidd orvoshoz, kérlek

A kutyám (labrador) szemén a napokban észrevettem hogy piros, és pici sebek lettek a szeme körül?

Ma volt az állatorvos megnézte de azt mondta nem kell vele foglalkoznom, valami vírus ( mondta a nevét is de nem tudtam megjegyezni). Azt mondta ha esetleg ilyen kis göb lesz a szemén akkor kell majd leszedni neki. Annyit mondott hogy esetleg garasone szemcseppel kezeljem neki. Nemtudjátok véletlenül hogy mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy parvo vírust mondott az orvos? Ha az, akkor az egyfajta herpesz vírus fertõzés, és valóban nem tudsz sok mindent tenni vele, 3-4 nap alatt magától is elmúlik. De jó ha tudod, nem csak a szemén lehet, hanem bárhol a testén, és inkább ijesztõ, mint veszélyes. Embereken ugyanígy elõfordulhat.

Nem lehet, hogy parvo vírust mondott az orvos? Ha az, akkor az egyfajta herpesz vírus fertõzés, és valóban nem tudsz sok mindent tenni vele, 3-4 nap alatt magától is elmúlik. De jó ha tudod, nem csak a szemén lehet, hanem bárhol a testén, és inkább ijesztõ, mint veszélyes. Embereken ugyanígy elõfordulhat.
A parvo és a herpesz két külön fogalom.
1/2 vagyok, bocs, ha félretájékoztatlak, az én kutyámnak is volt már hasonló, és nekem így magyarázta az állatorvos. Nem a hányós, hasmenéses parvo, hanem egy herpeszvírus, aminek ez a neve.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Abban biztos vagyok hogy nem hányós hasmenéses parvo, az ellen be is van oltva. És tuti nem mondott nekem semmilyen parvo-s dolgot mert azt nagyon megjegyeztem volna. Ma kamillateával mostam a szemét, és azt vettem észre hogy van amikor a mancsával dörzsöli is, ellenben a pici seb szebb mint tegnap volt. Próbáltam utána nézni net-en, de semmi hasonló dolgot nem találok ami így nézne ki. Annyira nem vészes és nem eget verõen csúnya, mert más észre sem vette rajta, csak én vagyok ilyen hogy az utolsó rózsatövis szúrást is kiszúrom a bundáján. Remélem nem komoly és veszélyes dolog.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!