Találatok a következő kifejezésre: Észrevettem hogy napig (108 db)

A hónaljamban tegnap észrevettem, hogy van egy csomóm, ami 2 napja még nem volt ott. Milyen orvoshoz menjek el ezzel?

Tegnap elég nagy volt, ma kb a negyedére csökkent.

Legjobb válasz: Nekem is elõjön ritkán. Valószínûleg egy nyirokcsomó nagyobbodott meg, nekem egyszer be is gyulladt, napokig alig bírtam mozgatni a karom, olyan érzésem volt, mintha izomlázam lenne a csomó helyén. Szerencsére pár nap alatt teljesen elmúlt, de ha nem múlt volna el, természetesen orvoshoz fordultam volna, elsõként háziorvoshoz, õ tudja, mi a teendõ ilyenkor. Szerintem várj egy pár napot, valószínûleg el fog múlni, ha egy-két alatt semmi változás, keresd fel a háziorvosodat! :)

Nekem is elõjön ritkán. Valószínûleg egy nyirokcsomó nagyobbodott meg, nekem egyszer be is gyulladt, napokig alig bírtam mozgatni a karom, olyan érzésem volt, mintha izomlázam lenne a csomó helyén. Szerencsére pár nap alatt teljesen elmúlt, de ha nem múlt volna el, természetesen orvoshoz fordultam volna, elsõként háziorvoshoz, õ tudja, mi a teendõ ilyenkor. Szerintem várj egy pár napot, valószínûleg el fog múlni, ha egy-két alatt semmi változás, keresd fel a háziorvosodat! :)
Szia! Szerintem is nyirokcsomó. Én nõ vagyok elõfordult nálam a PMS minden formája...néhányszor ez is mint tünet. És annyira be volt gyulladva a hormonváltozástól, hogy alig bírtam mozgatni a kezem. Ez volta a mensoim elõtt kb. 2-3 nappal mihelyt megjött...nem volt sehol. De ha nem múlik és nagyon aggódsz azért kérdezd meg az orvosod. Majd írd meg nálad mi okozta.

Most fejeztem be az első levelet a Mercilon tabitól. A 4. napon tartok a szünetben. Most este észrevettem hogy van egy elég erős barnázásom. Megjött?

A papírjára az van írva hogy a 2. v 3. napon kell megjönnie. Ez a legels? fog.gátló szedésem. 16 vagyok. Eddig mindig úgy volt hogy el?ször véreztem aztán barnáztam. Most lehet fordítva lesz? Az baj ha legel?ször nem úgy jött meg ahogy levan írva a papírra?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, ez normális. Eleve fiatal vagy még, a szervezetedet összezavarhatták a hormonok. Ha hozzászoknak, semmi gond nem lesz. De a papíron az is rajt van, hogy kevesebb lesz a vérzés, mivel ez nem menstruáció. Az meg teljesen egyénfüggõ, hányadik napon jön meg. Úgy van rajt, hogy a szünetben, általában a 2-3. napon. Lehet, hogy neked a negyediken fog.

Nyugodj meg, ez normális. Eleve fiatal vagy még, a szervezetedet összezavarhatták a hormonok. Ha hozzászoknak, semmi gond nem lesz. De a papíron az is rajt van, hogy kevesebb lesz a vérzés, mivel ez nem menstruáció. Az meg teljesen egyénfüggõ, hányadik napon jön meg. Úgy van rajt, hogy a szünetben, általában a 2-3. napon. Lehet, hogy neked a negyediken fog.
Az én gyógyszeremre is az van írva hogy a 2. 3. napon, nekem meg mindig a 6. 7. napon jött meg. Ne aggódj, majd akkor ha a 8. nap estéjén sincs pecsételésnél / barnázásnál több. Akkor érdemes megkérdezni a dokit. Persze ha alapból kevéssé véreztél, még az is lehet hogy kb. ennyivel megúszod ezentúl.
Igaz, én nem ezt a tablettát szedem, de nekem évek óta a 4. napon jön meg! Ne aggódj, meg fogja szokni a szervezeted!
A kérdező hozzászólása: Ma reggel meg alig van vmi... :S Csak azért parázok mert együtt voltam a barátommal gumi nélkül és én a tabi szedése ideje alatt szedtem antibiotikumot is. de a barátom nem élvezett belém és ez már a szünetbe volt. :S

Ma délelőtt látszott a hold, és szokatlanul nagy volt. Miért van az, hogy nappal sokkal nagyobbnak tűnik? Ezt már máskor is észrevettem.

Amikor besötétül, akkor pedig kisebb lesz.

Legjobb válasz: NAPPAL nem a Holdat látod, hanem a Napot a ködön keresztül.

NAPPAL nem a Holdat látod, hanem a Napot a ködön keresztül.
A kérdező hozzászólása: Hú, te valamit nagyon rosszul tudsz. :D A Hold nappal is látható, nem mindig, de most épp Keleten volt, így délután szépen látszott, a kérdés csak az, hogy miért tûnik nagyobbnak?
Õszintén szólva én nem látom nagyobbnak, sõt valahogy kisebbnek tûnik. A sötét háttér elõtt tûnik nekem nagyobbnak. Amúgy nincs különösebb fizikai oka, ha nappal nagyobbnak látod.
Hát én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem akkor szokott nagyobbnak tûnni (az átmérõje), amikor a telihold felkel, a Nap meg éppen nyugszik. Akkor tényleg olyan, mint ha nagyobb átmérõje lenne. "Amikor besötétül, akkor pedig kisebb lesz." Csak úgy látod (szerintem), de nekem mintha fordítva történne :D Nem tudom, hogy hogy van ez.

A mensim elmúlt már vasárnap, de tegnap óta észrevettem hogy megint barna pecsételő jellegű folyásom van, a melleim fájnak és a hasam is szúrkál. A mensim teljesen átlagos volt, 4 napig tartott, 2 nap barnázás, 2 nap rendes vér. Mitől lehet ez?

Baba lehet?Vagy megint megjön?

Legjobb válasz: Szerintem vegyél egy tesztet, vagy nézesd meg magad a dokival. Vannak nõk akik az elsõ hónapban még menstruálnak. A mellfájás utalhat terhességre.

Szerintem vegyél egy tesztet, vagy nézesd meg magad a dokival. Vannak nõk akik az elsõ hónapban még menstruálnak. A mellfájás utalhat terhességre.
Szia Nekem az elso terhessegemnel megjott eloszor es nem atlagos volt mert kevesebb, es rovidebb ideig tartott, de hallottam olyan esetket ahol a no eszre sem vette mert rendesen menstrualt, szoval lehet , h nalad is ez a helyzet, szeritnem is csinalj tetsztet. 10 hetes kismama

Kaptunk egy kiscicát. Pár napra rá észrevettük, hogy egyes helyeken kihullott a szõre. Akkor még nem is volt gyanús, de 2-3 nap múlva már a kis lábán is kihullott meg a nyakánál. Egyre rosszabb. A betegség neve sömör, hogyan kezeljem?

Mennyi ideig tart? Átterjedhet emberre? A cicánk bele is halhat? Elõre is nagyon szépen köszönöm,és nagyon fontos lenne.

Legjobb válasz: Ha a diagnózist állatorvos állította fel, ez azt jelenti, hogy már jártatok nála, és a kezelést is elmagyarázta. Ha nem, akkor sürgõsen vigyétek el. Ha valóban sömör (vagyis gombásodás), akkor igen, emberre is átterjedhet.

Ha a diagnózist állatorvos állította fel, ez azt jelenti, hogy már jártatok nála, és a kezelést is elmagyarázta. Ha nem, akkor sürgõsen vigyétek el. Ha valóban sömör (vagyis gombásodás), akkor igen, emberre is átterjedhet.
3. válaszoló vagyok, ha hasznos a válaszom, akkor légyszi pontozzatok fel.Köszi!
Legyen bent!És minnél hamarabb állatorvos!!
mibõl gondolod, hogy ez a baja? lehet rühes is
Akár allergia is lehet, a mi macskánknak is pl. bolhaallergia miatt lett kopasz foltja.
Akár immungyengeség miatt is kialakulhatott. De belsõ betegség miatt is. Állatorvosnak látnia kellene, mert egy egészséges macska ennyire "nem kopaszodik." :) Addig kellene menni amíg nem lesz szegény teljesen csupasz. Az immunrendszerét támogatni erõsíteni kell. Jó immunerõsítõ a Vetri Dmg és az Immunovet.
Szerintem kérdezz meg interneten elõször egy állatorvost õ biztosan tanácsol valamit ha nem javul az állapota akkor pedig vidd el rengeteg olyan oldal van ahol megvannak álatorvosok email címei kérdezhetsz tõle õ pedig majd válaszol rá remélem tudtam segíteni :)

MIkor indul el? Észrevettem hogy a 11 hónapos kisfiam, a napokban titkon egy-egy lépést megtesz ( egyik kapaszkodótól a másikig), ez azt jelenti hogy kb.3 nap alatt 2x láttam!?

Kinek mi a tapasztalata, hogy mikor indul el a gyerek ezek után a lépések után?

Legjobb válasz: Hú hát ez nagyon változó.Lényegében már képes lenne rá csak még fél.Ez a félelem meg a baba bátorságától függ, hogy meddig tart.:) Kislányom nagyon hamar elkezdett lépkedni kapaszkodva 7-7és fél hónaposan.Ezt a tudományát olyannyira kifejlesztette, hogy már szinte futott az ágy mellett :D Aztán 8 hónapos volt mikor el merte engedni az ágyat de csak állt mint a cövek lépni nem mert.9 és fél hónapos volt mikor elindult egyedül.Szóval nem lehet behatárolni, hogy mikor lesz elég bátorsága hosszabb távot megtenni kapaszkodó nélkül.

Hú hát ez nagyon változó.Lényegében már képes lenne rá csak még fél.Ez a félelem meg a baba bátorságától függ, hogy meddig tart.:) Kislányom nagyon hamar elkezdett lépkedni kapaszkodva 7-7és fél hónaposan.Ezt a tudományát olyannyira kifejlesztette, hogy már szinte futott az ágy mellett :D Aztán 8 hónapos volt mikor el merte engedni az ágyat de csak állt mint a cövek lépni nem mert.9 és fél hónapos volt mikor elindult egyedül.Szóval nem lehet behatárolni, hogy mikor lesz elég bátorsága hosszabb távot megtenni kapaszkodó nélkül.
18 hónapos koráig van rá ideje, ezen kár filózni...:) Nem hiszek abban, hogy egy baba "fél". A baba azt csinálja, amire izomzatilag és idegrendszerileg érett. Ez nem versenypálya, nem szabad siettetni és annak sincsen jelentõsége, hogy korábban csinált valamit, mert a késõbb érõk is ugyan oda jutnak 3 éves korukra. Ez egy picit olyan, mint a nemi érés. Van aki elõbb, van aki késõbb érik, de mindenki elõbb utóbb érett lesz. Hogy a kérdésedre válaszoljak, lehet hogy napok, lehet, hogy hónapok kérdése az önálló járás. Ezt nem lehet megjósolni.

A napokban észrevettem, hogy a teknősöm fején van egy kis seb. Nem volt túl komoly, de ma az udvaron valahogy megsérült és a fején felnyílt a seb, tovább is nött?

Alatta kicsit véres is. Most megtörölgettem, lefertőtlenítettem, és szárazra raktam. Mit kéne csinálnom? Nem hiszem, hogy túl komoly a dolog. Illetve, ha ez nem nő nagyobbra. A bőr nem esett le ott "lifeg". Kicsit ráhajtottam a sebre hátha visszanő. Eléggé aggódok.

Legjobb válasz: megírhattad volna, hogy milyen teknõc. annyit tehetsz, hogy vársz 1-2-3 napot és ha addig azt veszed észre, hogy gyógyul akkor szerencséd van, ha pedig nem gyógyul, vagy csúnyább lesz, akkor állatorvos.

megírhattad volna, hogy milyen teknõc. annyit tehetsz, hogy vársz 1-2-3 napot és ha addig azt veszed észre, hogy gyógyul akkor szerencséd van, ha pedig nem gyógyul, vagy csúnyább lesz, akkor állatorvos.
A kérdező hozzászólása: vörösfülû ékszerteki. ma már szebb neki a seb. úgy láttam, hogy rádapadta bõrdarab, talán most már jól lesz! :)
Ez már jó jel, nem vettél észre valami hangulati változást rajta? Ha valami nem olyan rajta, mint szokott, akkor vidd orvoshoz, kérlek

A kutyám (labrador) szemén a napokban észrevettem hogy piros, és pici sebek lettek a szeme körül?

Ma volt az állatorvos megnézte de azt mondta nem kell vele foglalkoznom, valami vírus ( mondta a nevét is de nem tudtam megjegyezni). Azt mondta ha esetleg ilyen kis göb lesz a szemén akkor kell majd leszedni neki. Annyit mondott hogy esetleg garasone szemcseppel kezeljem neki. Nemtudjátok véletlenül hogy mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy parvo vírust mondott az orvos? Ha az, akkor az egyfajta herpesz vírus fertõzés, és valóban nem tudsz sok mindent tenni vele, 3-4 nap alatt magától is elmúlik. De jó ha tudod, nem csak a szemén lehet, hanem bárhol a testén, és inkább ijesztõ, mint veszélyes. Embereken ugyanígy elõfordulhat.

Nem lehet, hogy parvo vírust mondott az orvos? Ha az, akkor az egyfajta herpesz vírus fertõzés, és valóban nem tudsz sok mindent tenni vele, 3-4 nap alatt magától is elmúlik. De jó ha tudod, nem csak a szemén lehet, hanem bárhol a testén, és inkább ijesztõ, mint veszélyes. Embereken ugyanígy elõfordulhat.
A parvo és a herpesz két külön fogalom.
1/2 vagyok, bocs, ha félretájékoztatlak, az én kutyámnak is volt már hasonló, és nekem így magyarázta az állatorvos. Nem a hányós, hasmenéses parvo, hanem egy herpeszvírus, aminek ez a neve.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Abban biztos vagyok hogy nem hányós hasmenéses parvo, az ellen be is van oltva. És tuti nem mondott nekem semmilyen parvo-s dolgot mert azt nagyon megjegyeztem volna. Ma kamillateával mostam a szemét, és azt vettem észre hogy van amikor a mancsával dörzsöli is, ellenben a pici seb szebb mint tegnap volt. Próbáltam utána nézni net-en, de semmi hasonló dolgot nem találok ami így nézne ki. Annyira nem vészes és nem eget verõen csúnya, mert más észre sem vette rajta, csak én vagyok ilyen hogy az utolsó rózsatövis szúrást is kiszúrom a bundáján. Remélem nem komoly és veszélyes dolog.

Most hoztam el egy francia buldog kiskutyát 1 éves a menhelyről pár napja.2 napja hasmenése van de ma észrevettem hogy a hasmenés után pár csepp vér is jön. Szerintetek?

Konzervet kapott meg csülök csontot tegnap. Ma rizst adtam neki hátha megfoja de semmi. Hivtam orvost de nem nyugtatott meg. Azt mondta lehet elszokott a jo kajáktol és a vér az erölködéstöl van.

Legjobb válasz: szerintem: csontot nem kéne neki adni amíg azt sem tudod, hogy mit ehet. Konzervet meg pláne nem. Egyik sem a jó kaja kategória. És keress egy olyan állatorvost, aki megvizsgálja a kutyát és nem telefonon keresztül diagnosztizál. Hasmenés lehet simán attól is, hogy izgalomban van az új helyén, de ez nem menti fel az állatorvost a vizsgálat alól.

szerintem: csontot nem kéne neki adni amíg azt sem tudod, hogy mit ehet. Konzervet meg pláne nem. Egyik sem a jó kaja kategória. És keress egy olyan állatorvost, aki megvizsgálja a kutyát és nem telefonon keresztül diagnosztizál. Hasmenés lehet simán attól is, hogy izgalomban van az új helyén, de ez nem menti fel az állatorvost a vizsgálat alól.
az is lehet, hogy a menhelyen bekapott egy bélfertõzést. semmi sem kizárt. Én a helyedben még fõtt rizst, egy kis tápot, hozzá natur johoghurtot, és tényleg kéne, hogy lássa orvos.
A kérdező hozzászólása: Na se csontot se konzervet szerinted??akkor mit?ne is ettessem...köszi a választ de sokat nem segitettél :)
Száraztáp, legalább középkategóriás, nem teszkós meg chappi meg darling. Hipermarketekben meg a sarki ABC-ben nem fogsz olyat kapni, állatos szakboltba kell érte menni, akár kisboltba, akár Fressnapfa vagy hasonló nagyobb áruházba. És állatorvos, mert ezek a tünetek betegségre is utalhatnak, amit nem árt kizárni, mielõtt az egészet az etetésre fogod. Persze ettõl még szükséges jól etetni, de mivel nem biztos, hogy az a baj, meg kell vizsgáltatni.
Konzervek többségének rengeteg víztartalma van, hús szinte semmi. Csak felesleges kalória, ráadásul nem is rág a kutya, melynek következményei ínysorvadás, fogkövesség... Hasfogónak jó a rizs és a csirkenyak is. Etetni száraztáppal etetsd. Nagyon sokan vannak akik tudnak ajánlani megfizethetõ, de jó minõségû tápot és beszerzési helyet is, elmehetsz a legközelebbi fressnapfba, alphazooba, zoodomba, vagy ha van a közelben olyan hely, ahol kimérve lehet kapni kutyatápot, akkor oda is. Bár az eladók hozzáértésével nem mindig értek egyet, de vannak normálisak. Mielõtt veszel valamit alaposan nézd át az összetevõket: ne 4%hústartalma legyen, és hasonlítsd össze, melyikbõl mennyi lenne a kutya napi adagja.
Szia! Nekem is francia bullim van! =)) Én úgy vettem észre, hogy nekik elég érzékeny a gyomruk úgyhogy egyáltalán nem mindegy mit adsz neki. Az enyémnek is sokszor volt hasmenése és az állandó állatorvoshoz járkálás után rájöttem, hogy a kajával van a bibi. Ugyanis neki egyáltalán nem lehet konzervet adni. Hiába vettem meg a legjobb, legdrágább konzervet egyszerûen nem bírja a pocija. Én bárányos-almás Acanával etetem, konzervet nem kap, idõnként egy kis házikoszt, rizs, csontot azt kap, és így helyrejött a pocija!! Milyen száraztápot eszik?
A kérdező hozzászólása: hát egy állatboltba vettem neki kimért száraztápot marha husos happy dogot de nem ette meg.ma már nem volt neki vér egyáltalán nem a hasmenés még nagyjábol megvan bár már egy fokkal jobb.
Az a táp jó lesz neki. Ha nem eszi meg, elveszed elõle, nem adsz mást. Következõ etetésnél újra kínálod, 5-10percig elõtte hagyod, ha nem kell neki, akkor ismét elveszed. Másnap már falni fogja! Te vagy a gazdája, azt kell ennie, amit tõled kap. Finnyásságnak helye nincs, ez az õ érdeke is. El tudsz képzelni olyat, hogy a farkaskölyök hisztizik az anyjának, hogy szarvas helyett vadásszon neki nyúlra? :) Ha nem bírod (mert szegény ne éhezzen), akkor öntsd le húslevessel, tuti megeszi.

Norcolut-probléma! 10 napig szedtem, rá 2 napra észrevettem, hogy elkezdtem vérezgetni. Este el is kezdtem szedni a felírt fogamzásgátlót, de mára meg már megint nem vérzek. Ez mitől lehet?

Vérzésgondokra írta fel az orvos a norcolutot, mondta, hogy 10 napig szedjem, aztán vérzés fog jelentkezni, és elkezdhetem a felírt fogamzásgátló szedését. Meg is örültem, hogy végre megjött, erre másnap elmúlt. A fog.gátlóból meg már bevettem az els? szemet. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Szedd tovább a fog. gátlót és hívd fel a dokit, hogy az 1 napos vérzés elég volt-e.

Szedd tovább a fog. gátlót és hívd fel a dokit, hogy az 1 napos vérzés elég volt-e.
Viszont a baj az, hogy a fog. gátló nem oldja meg a problémát, csak elnapolja. Lesz vele egy 28 napos ciklusod vérzéssel, de ez MESTERSÉGES lesz. Amint abbahagyod a fog.gáltót, az eredeti probléma visszatér.
A Norcolut progeszteron szerû hatóanyagot tartalmaz, azaz úgy hat, hogy ameddig szeded, magasabb lesz a progeszteron szinted, és mikor abbahagyod, akkor leesik. A progeszteron megvonásra a szervezet vérzéssel reagál. A fogamzásgátló is pont így hat. Adagolja a progeszteront, majd a 7 napos szünetben, mikor nem szeded, leesik a szintje és vérezni kezdesz. Azért maradt abba a vérzés, mert elkezdted szedni a tablettát. De egyébként a fogamzásgátló csak tüneti kezelés. Attól, hogy szeded, a te ciklusod még nem lesz rendben.
A kérdező hozzászólása: Az orvos mondta, hogy amint jelentkezik a norcolut után fellépõ vérzés, kezdjem el szedni a fogamzásgátlót. Lehet, hogy csak az elsõ levél beszedése utáni 7 napos szünetben lesz normális (több napos) vérzésem?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!