Találatok a következő kifejezésre: Észrevettem, hogy hete (66 db)

A 27. hétben jártam amikor észrevették, hogy a méhnyakam 1cm, a méhszáj erős, zárt és alhasi fájásaim is voltak, mivel a pocakom eléggé lenn van. Szedek gyógyszereket illetve magnéziumot és persze feküdnöm kell. Mennyi a megengedett mozgás ilyenkor?

Most 33. hétben vagyok

Legjobb válasz: nekem a 29.héten vette észre a doki, h 1000 a méhnyak. szigorú fekvésre ítélt. amikor visszamentem 4 hét múlva hozzá, azt mondta, egyáltalán nem hitte volna, h kihúzom azt a 4 hetet.most már a 36.hetet taposom:).nekem annyi mozgást engedett meg, gyors fõzés, emelni max.fél vödör vizet emelhetek. rengeteget keményedett a hasam és ha egy kicsit többet megyek, akkor már este és éjjel is elég sokat keményedek.nekem az volt a cél,legalább a 36. 37. hétig húzzam... most az újabb cél a 40.hét. ha úgy érzed bírnál többet mozogni, akkor se tedd! milyen méhnyakkal indultál? én 3000-rõl. kitartás! nekem nagyon hamar eltelt el a jó pár hét.hivatalosan a 19.hét óta fekszem, mert akkor 5 percenként keményedtem. sok sok türelem és Kitartást kívánok!!

nekem a 29.héten vette észre a doki, h 1000 a méhnyak. szigorú fekvésre ítélt. amikor visszamentem 4 hét múlva hozzá, azt mondta, egyáltalán nem hitte volna, h kihúzom azt a 4 hetet.most már a 36.hetet taposom:) .nekem annyi mozgást engedett meg, gyors fõzés, emelni max.fél vödör vizet emelhetek. rengeteget keményedett a hasam és ha egy kicsit többet megyek, akkor már este és éjjel is elég sokat keményedek.nekem az volt a cél, legalább a 36. 37. hétig húzzam... most az újabb cél a 40.hét. ha úgy érzed bírnál többet mozogni, akkor se tedd! milyen méhnyakkal indultál? én 3000-rõl. kitartás! nekem nagyon hamar eltelt el a jó pár hét.hivatalosan a 19.hét óta fekszem, mert akkor 5 percenként keményedtem. sok sok türelem és Kitartást kívánok!!
nekem a 23hétöl 1cm rövidebb a méhnyak, 1ujjnyira nyitva van a külsö méhszáj, a hasam folyamatosan fáj a 13hétöl, én a házba jövök megyek meg boltba is elszoktam menni persze oda kocsival de a tesco elég nagy azt korbe szoktam sétálni.26hetes 1naposka
Nekem a 21. hét óta ( 8 hete) C1000 a méhnyakam, nekem nem mondták hogy feküdjek, ugyanúgy dolgozom azóta is, és nincs semmi probléma (eddig), a sétát kifejezetten javasolták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Nekem már a terhesség kezdete óta a méhnyakam 1, 5cm. Most már nincs olyan sok a szülésig. Boldog babavárást mindendenkinek.

6 éves cicámon észrevettem, hogy a pocija elkezd növekedni talán 4-5 hete. A doktorbácsi is megerősítette, hogy jönnek a picik. Sokat simogatom, és ma észrevettem, hogy kevés folyadék szerűség jött ki a nemi szervéből (? ).

Nagyon izgulok, majdnem úgy, mintha én várnám a piciket. Az orvos mondta, hogy lehet ilyen "váladékozás", de nem emlékszem, az okára, hogy mit mondott. Ez azt jelenti, hogy hamarosan várhatók a picik? A mellei is feszülnek már rendesen. A pocakja pedig mint egy kosárlabda. Ami furcsa, hogy nem látom mozogni a piciket a pocijában. Vagy ez nem látható szabad szemmel annyira? Félhosszú szőrű cica, lehet csak nem látom jól.

Legjobb válasz: A doktorbácsi nem mondta a cicuska gazdijának, hogy rettentõen felelõtlen? A menhelyeken virít a "megtelt" tábla, és elleted a macskádat! Tudom, már az összes kiscicának van gazdája, ezt szoktátok írni. Gratulálok! Igen, az apamacska megölheti a kicsiket, hogy újra párosodhasson az anyával, de engedd csak össze õket, ha már ennyire nagy örömet okoz neked az állatok kínzása! Párosodjanak csak, te pedig etesd a piciket cumisüvegbõl, hogy felhõtlenül boldog legyél!

A doktorbácsi nem mondta a cicuska gazdijának, hogy rettentõen felelõtlen? A menhelyeken virít a "megtelt" tábla, és elleted a macskádat! Tudom, már az összes kiscicának van gazdája, ezt szoktátok írni. Gratulálok! Igen, az apamacska megölheti a kicsiket, hogy újra párosodhasson az anyával, de engedd csak össze õket, ha már ennyire nagy örömet okoz neked az állatok kínzása! Párosodjanak csak, te pedig etesd a piciket cumisüvegbõl, hogy felhõtlenül boldog legyél!
bocs, de 6 éve van macskád, és egy 8 hónapos cicán nem veszed észre, hogy az nem lánymacska, hanem fiú?! Már 8-9 hetesen meg lehet állapítani. Nem támadok, kérdezek.
szerintem hamarosan megérkeznek a kiscicók :) szerintem nincs ott semmi gond, lehet már a magzatvíz volt sz amit te láttál... :)
még annyit, hogy a cica a szülés elõtt feltûnõen izgatott és nyávoghat is
hàt te hulye vagy .Mit kellet volna csinàlnia ?Talàn megolnie vagy mi?Ja az meg a màsik dolog hogy h tele van a menhely de istenem ha nekik van felelòs gazdijuk.é rà valoban ne mondhatod h nem felelos ha mèg àllatorvoshoz is vitte, meg mèg èrdeklodik màsoktol h valyon lehet e vmi baj.Ja ès GRATULA:) Milyen szinuek?
hàt te hulye vagy .Mit kellet vpolna csinàlnia ?Talàn megolnie vagy mi?Ja az meg a màsik dolog hogy h tele van a menhely de istenem ha nekik van felelòs gazdijuk?és rà valoban ne mondhatod h nem felelos ha mèg àllatorvoshoz is vitte, meg mèg èrde3klodikik màsoktol h valyon lehet e vmi baj.Ja ès GRATULA:) Milyen szinuek?
már nem azért, de különleges nézegetés nélkül is látszik kb négy hetes korukban a nemük. Mellesleg a színükbõl is lehet következtetni bizonyos esetekben. A 2 cica az nagyon kevés. Nekünk a minimum 4 volt, a maximum 7.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gratulációkat!! molly2012 : Köszönöm szépen a tanácsot, és a segítséget! :) 16:21: Kár, hogy nem az én cicám, és nem én "koboztam" el.
Gratulálok. Sok macskám volt (utcáról szedtem össze õket) az volt az elsõ, hogy megnézem milyen nemû. Ha pénzért vettem volna fajtatiszta macskát, vagy a szomszéd Margit néni macskáját kobzom el, akkor is benézek a lába közé. Biztos én vagyok a hülye...
gratulálok!!! :) mondtam én hogy az már a magzatvíz lehet... :D
A kérdező hozzászólása: Bocs, de nem nagyon nézegettem még ilyen szempontból édesanyámék cicáját. Simogattam sokat, de nem nézegettem alul. Miért kételkedtem volna, hogy Micike kislány? Édesanyáméknak is volt már cicájuk, mégis ledöbbentek rendesen amikor kiderült, hogy Micike fiú. Egyébként megvannak a kiscicák! :D Két kis gyönyörûség! Büszke vagyok a cicámra, nagyon jó anyuci! :) Ma reggel fél 8 felé születtek meg a picik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Magzatvíz? Te jó ég! Már ilyen közel lehetünk? Pár órán belül itt lehetnek a picik?
A kérdező hozzászólása: Csak megtalált engem is egy kattant ember! Szeretem az ilyen támadó emberkéket, akik kérdezés nélkül ítélkeznek. Nagyon szeretem az állatokat, védem õket ahogy csak tudom, de az ilyen emberek már az undorító kategóriába tartoznak. Kérdezz és ne támadj rögtön. Elsõ almunk, és nem terveztük. Ivartalanítva lesz rögtön utána, amint lehet. Minket is meglepetésként ért, de ha már így történt, nagyon örülünk a kicsi jövevényeknek. Az apuciról úgy tudták édesanyámék, hogy kislány. 8 hónapos fél-perzsa kislány.....Ennyit errõl. A szomszédnénitõl hozták el, mert nem bírt már vigyázni rá ( Kiderült, hogy nagyon beteg (rák) és sajnos nagyon sokszor kellett kórházba feküdnie.). Micike (APA) gyönyörû cica, ahogy Szetike (Anya) is. Mind a ketten szobacicák, ha elfelejtettem volna írni! Egymásba nyíló ikerházban éldegélünk, és a cica akkor vándorol hozzánk amikor akar. Most már álmodj szépeket, és légy elégedett! Kérlek ne írj többet, nincs szükségem a véleményedre!
jönnek a picik 1-2 napon belül. Nem szoktak mozogni. Meg kell neki csinálni a helyét ahova szülhet. Lehetõleg a házban vagy nyugodt pajtában és hasonló helyeken, mert ha nem jó a helye elkezdi elköltöztetni a cicákat. Ha még soha nem szült, akkor az is lehet, hogy szétrakja különbözõ helyekre. A cica hajlamos elfelejteni hogy hol van a kiscicája, ha nem hallja a sírását. Gyakran veszít el kiscicákat költözés közben. Valamitõl megijed és elfelejt visszamenni a helyre. Meleg, puha, bebújós helyet kell neki csinálni, aminek lehetõleg van teteje. Az elsõ egy hétben ne nagyon piszkáld a kiscicákat, mert elkezdenek sivítani és az anyacica megijed, odarohan akár kajálás közben és azonnal elkezdi nyalogatni. Ha úgy érzi, hogy nincs biztonságban a kiscicája, akkor el fogja rejteni. (közben megint elveszítheti) És ha nem tud enni, akkor veszélyesen lefogyhat. Ez neki nagyon nagy stressz lesz így is. Ha jó viszonyban vagy a cicáddal, akkor lehet hogy megmutatja neked a kiscicákat. Odahozza és lepakolja eléd. Általában hagyni kell, hogy költöztetgesse, de ha sokat csinálja az nem túl jó jel. Egy párszor fogja költöztetni, mert összepisilik a helyeket. Jó büdös lesz. Viszont annyira cukik. Én a mind a 16 kiscicámat imádtam :)
A kérdező hozzászólása: ui.: Az apa cica, jelenthet veszélyt a picikre? Ha bemegy hozzájuk esetleg? Vagy felismeri egybõl, hogy az övéi szag alapján?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! Megcsináltam neki a helyet, ami tetszik is neki úgy néz ki, bár azért még nem kiabálom el. Viszont mi van akkor, ha rossz helyre ellik? Pl.: a hideg kõre. Mit tegyek akkor? Várjak, hogy õ vigye majd a biztonságos helyre a piciket? Vagy valahogy segíthetek én is? Szülés közben, ha segíteni kellene, sehogy se érjek a picikhez, mert akkor elutasítja majd az anya cica? Hogy segítsek neki, ha bármi gond adódik? Mindent elfelejtettem amit mondtak és olvastam pár hete róla. Félek, izgulok, aggódom, de boldog is vagyok egyben.
hàt te hulye vagy .Mit kellet volna csinàlnia ?Talàn megolnie vagy mi?Ja az meg a màsik dolog hogy h tele van a menhely de istenem ha nekik van felelòs gazdijuk.és rà valoban ne mondhatod h nem felelos ha mèg àllatorvoshoz is vitte, meg mèg èrdeklodik màsoktol h valyon lehet e vmi baj.Ja ès GRATULA:) Milyen szinuek?

Legalább 1 hete észrevettem, hogy néha-néha (de minden nap többször) belenyilal alul a pocakomba a fájdalom, amolyan készszúrásszerű. A 30. ik hetet kezdtem. Mire utalhat? Más is érez ilyet?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen normalis. a mehszalagok okozzak. Ma en mikor mentem volna pisilni este nem tudtam felulni mert nekem is ugy szurkalt. Aztan ha megmozdulok es maszkalok elmulik. 33h km

Szerintem ez teljesen normalis. a mehszalagok okozzak. Ma en mikor mentem volna pisilni este nem tudtam felulni mert nekem is ugy szurkalt. Aztan ha megmozdulok es maszkalok elmulik. 33h km
én is éreztem már többször is, fõleg amikor ülök vagy fekszem és felállok akkor belenyilal, de van hogy éjszaka amikor fordulok az ágyon akkor szúr. 34hkm

Észrevettem, hogy a terhesség alatt (21 hét) levegővételnél apró szúrásokkal beszúr az oldalam. Másnak volt esetleg ilyen tapasztalata?

Pár másodperces az egész, nem fordul el? s?r?n, csak néha napján. Véd?n?nél azt mondták, hogy ez nem függ össze a terhességgel.

Legjobb válasz: Én is hajlamos vagyok rá. (22 hét) Nekem alacsony vérnyomásom van,magas pulzussal,vérszegénységgel,szívzörejjel megspékelve.

Én is hajlamos vagyok rá. (22 hét) Nekem alacsony vérnyomásom van, magas pulzussal, vérszegénységgel, szívzörejjel megspékelve.
A kérdező hozzászólása: Nálam egyszer mértek érdekes vérnyomást. Bal karban 120/60, jobb karban 170/50 volt. A bal kar az adott ugye bár, csak eléggé érdekes volt. Szívemmel nincsen semmi gond, nem is volt sosem. Vizsgálatok során sem tapasztaltak semmi furcsát.
Nincs baj, de orulsz neki hogy terhes vagy?
Elõször is gratulálok, én is a hétvégén teszteltem pozitívat. Nálam is van ilyen mikor túl sokat eszem. Nem kell megilyedni, nincs semmi baj. Én majd csak 2 hét múlva megyek dokihoz, akkor már biztosan fog látni valamit. Mikor a most 15 hós fiammal lettem terhes, akkor elmentem rögtön a pozitív tesz után és még nem látott semmit a doki és visszahívott egy hét múlva, úgyhogy szerintem ráérsz Te is 2 hét múlva menni csak. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: 33 eves vagyok es nagyon orulok. ha ket het mulva megyek el orvoshoz, akkor nem lesz problema , ha esetleg mehen kivuli? nem lesz keso? olvastam, hogy az nagyon veszelyes..
33? akkor gratulálok:)
14.55-ös vagyok. Miért kell rögtön a legrosszabbra gondolnod? Már miért lenne méhen kívüli? Szerintem az akkor sem sok idõ. Ne aggódj minden rendben lesz. Majd írj, hogy mi volt a dokinál. Te hol laksz?
A babát az utolsó mensitõl számolják, kb a második harmadik héten már tuti látják ultrahangon. De gondolom utánanéztélmár... Nekem a kajától semmi bajom nem volt, amúgy is elég zsírosan fõz a nagyi :) A cicim feszült, majd az állandó pisilés... Ne aggódj! Míg nem lesz nagy a pocid addig mindent csinálhatsz úgy mint eddig. Azt egyed amit szeretsz. Sok gyümölcs...
Szia! 14.55-ös vagyok, mi újság? Mi volt a dokinál?
A kérdező hozzászólása: egy icipici pontot lattak a mehemben.. allitolag az lehet majd a petezsak.. azota mar annyi minden volt, neha a hasam ugy gorcsol mintha meg akarna jonni, neha a bal petefeszek tajan szurkal.. es tapinthatoan nagyobb .. feher folyasom van.. elvetve napi egyszer icipici rozsaszines valami is.. nem tudom baj lehet -e ?! legkozelebb csak dec.ben tudok menni dokihoz.. kulfondon vagyok, igy nem egyszeru

16 hete szültem és kb.2 hete észrevettem, hogy elkezdett hullani a hajam. Ez normális?

Legjobb válasz: Normális ám,és még mennyire fog hullani.Kisfiam 5 hós,hajmosás után rengeteg haj van a fésûbe.Én már sok mindent kipróbáltam,semmi sem jött be.

Normális ám, és még mennyire fog hullani.Kisfiam 5 hós, hajmosás után rengeteg haj van a fésûbe.Én már sok mindent kipróbáltam, semmi sem jött be.
Bizony. Mi már itthon bokáig gázolunk a hajban.
Igen normális! Én 10 hónapja szültem eleinte nagyon hullott a hajam mára már csak egy kicsit:(de még mindig.
Szia! Próbáld ki a VARGA HAJCSEPP HAJHULLÁS ELLENI termékét.Én még mellé használok Revalid sampont és balzsamot.Igaz kicsit drágák, de nekem használtak.
úgy-úgy, és még legalább 3 hónapig hullani fog. nálunk eldugult a lefolyó:-)

A várt mensi előtt kb egy-másfél héttel észrevettem hogy folyásom van. Ez tulajdonképpen miért van? és mi ez?

ilyen átlátszó-fehér szín?, és az utóbbi néhány alkalommal figyeltem ezt meg. ehhez a szokásos enyhe alhasi görcsök (de ényleg csak nagyon enyhe)társulnak. ez így normális?

Legjobb válasz: Igen. Mensi elött ( akár egy héttel is , kinek hogy van )álltalában a nõk nagy részének több folyása van mint szokott.(vagy nem is szokott) Van akinek ilyenkor a folyása fehérebb és több lesz (nekem is )Ezellen nem nagyon lehet tenni max ilyenkor ha nagyon zavar használhatsz tisztasági betétet.Szóval az én részemrõl ez a természetes , normális.

Igen. Mensi elött ( akár egy héttel is , kinek hogy van )álltalában a nõk nagy részének több folyása van mint szokott.(vagy nem is szokott) Van akinek ilyenkor a folyása fehérebb és több lesz (nekem is )Ezellen nem nagyon lehet tenni max ilyenkor ha nagyon zavar használhatsz tisztasági betétet.Szóval az én részemrõl ez a természetes , normális.
Igen, nekem is több szokott lenni menstruáció elõtt! Sztem normális! (Magamanom azt vettem észre, hogy ha késik a menstruáció, akkor az átlagoshoz képest is több folyásom van elõtte.)
A kérdező hozzászólása: akkor jó:-)ez tényleg teljesen normális. csak most meg újabban az utóbbi 1 napban azt vettem észre, hogy kezd megszûnni, Nektek közvetlenül elõtte van folyamatosan, vagy mielõtt mejön abbahagyja, vagy enyhül esetleg?
Nekem álltalában úgy van hogy mensi után kevés aztán egyre több lesz majd elmúlik. Ezután 3 nap múlva jön a mensi..nekem..:)

Térdszalagplasztika után vagyok 1 héttel, és észrevettem, hogy a sípcsontom mellett egy tenyérnyi rész érzéketlenné vált. Ez normális, vagy valaki tapasztalt már ilyet?

Legjobb válasz: Van egy jó és egy rossz hírem. A jó az,hogy ez normális,hisz ahhoz,hogy hozzáférjenek a szalagjaidhoz,bemetszést kellett ejteni a bõrödön. Így kiküszöbölhetetlen,hogy a bõridegeid egy részét átvágják. A rossz hír az,hogy megvan az esélye,hogy ez a tompa érzés megmaradjon de erre térjünk vissza hónapokkal késõbb,mert az is elõfordulhat,hogy egyéb idegek veszik át annak a területnek az érzõellátását. Jó lábadozást!:) Egy térdmûtéten átesett.

Van egy jó és egy rossz hírem. A jó az, hogy ez normális, hisz ahhoz, hogy hozzáférjenek a szalagjaidhoz, bemetszést kellett ejteni a bõrödön. Így kiküszöbölhetetlen, hogy a bõridegeid egy részét átvágják. A rossz hír az, hogy megvan az esélye, hogy ez a tompa érzés megmaradjon de erre térjünk vissza hónapokkal késõbb, mert az is elõfordulhat, hogy egyéb idegek veszik át annak a területnek az érzõellátását. Jó lábadozást!:) Egy térdmûtéten átesett.
menj el háziorvosodhoz mond elneki, hogy mivan aztán beutal úgy nem kell várni de a legjobb ha beutalóval kórházba/urologiara mész

Másfél hete behoztam a virágzás előtt álló klíviámat az erkélyről. Két gyönyörű nagy tőkocsánya van, és tápoldatoztam is, hogy magasabbra nőjenek. De tegnap észrevettem, hogy sárgul egy levele, ma meg két másik is. Mi lehet a baja?

Biztos, ami biztos alapon kimostam a földjéből a tápoldatot, mert lehet az volt a túl sok neki. Most jó ideig nem fogom megöntözni, hogy nehogy kirohadjon. Szerintetek mit tehetnék még? Ha nem a táp túladagolása, akkor mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Nm tudom, nálunk már vagy 8. éve folyamatosan virágzik évrõl évre és talán 4 éve volt átültetve. Nagyon nincs tápoldatozva se. Az okosok azt mondják, hogy egy növény - ez szinte általánosan igaz - 14 °C ingadozást bír ki károsodás nélkül 12 órán belül. Az is lehetett baj, hogy a +5 fokból bevitted a +22 fokos lakásba. Vagy a 10 fok alatti hõmérséklet eleve nem volt jó neki. Majd kiheveri. Megfázott.

Nm tudom, nálunk már vagy 8. éve folyamatosan virágzik évrõl évre és talán 4 éve volt átültetve. Nagyon nincs tápoldatozva se. Az okosok azt mondják, hogy egy növény - ez szinte általánosan igaz - 14 °C ingadozást bír ki károsodás nélkül 12 órán belül. Az is lehetett baj, hogy a +5 fokból bevitted a +22 fokos lakásba. Vagy a 10 fok alatti hõmérséklet eleve nem volt jó neki. Majd kiheveri. Megfázott.
Ez a szélvédett helyes dolog azért nem teljesen van így. -15-nél melegebb idõben még nem szokott megfagyni szeles helyen sem. Talán "határeset-helyzetekben" lehet jelentõsége ilyen módon a szélnek, amikor pont az elfagyási hõmérséklet közelében van.
Az ablakpárkány dolog az rendben van, de alatta valószínûleg ott van az 50 fokos radiátor... Ha nincs, akkor nem lesz probléma, csak túl gyorsan vitted be a hidegrõl a melegre. A sejtfalakban ez azonnali tágulást okoz, olyan mint a terhességi csík, csak itt a levél elsárgul. Például a fügét nem azért ültetjük szélvédett helyre, mert ott nincs mínusz 15 fok, hanem a szél mozgásától a benne megfagyott víz szétroncsolja a szöveteket. Ha nyugton van, akkor túléli a -20-at is, ha szélben van, kifagy tövig -7-nél is. A szobában nevelt paprika palántát sem ültetjük ki egyenesen a kert közepébe, hanem 2 hétig finoman, félárnyékban szoktatjuk az extrám UV-hez tb... Ezek élõlények, érzékenyek a hirtelen fizikai és kémiai változásokra. Ha elsárgultak a levelek, majd levágod tõbõl és lesznek új zöldek.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát itt az északi oldalon túl sok fényt aztán nem kap. Fõleg az ilyen õszi-téli idõszakban nem. Nyáron jó, mert akkor hajnalban és napnyugta elõtt is kap egy kis közvetlen napfényt, viszont a déli tûzõ nap olyankor sem éri, úgyhogy nyáron ideális hely ez a klíviának -hiszen olvastam is róla, hogy ideális számára a kora reggeli vagy késõ délutáni napsütésben álló ablakpárkány-, és nálunk nyáron ezt a kettõt együtt is megkapja, csak ilyenkor télen rossz, mert ilyenkor se reggel, se délután nem süt be a Nap. Meg ugye bent a szobában még kevesebb fényt kap, mint kint az erkély sarkán. Na de lényeg, hogy túl fogja élni ugye? Nagyon remélem, mert már két és fél éve meg van, és eddig egyre szebb lett. Most anyukám szobájában van, ott van a leghûvösebb az egész lakásban, de majd ha kinyílik az összes bimbója, akkor átrakom a nappaliba központi helyre. Amúgy azt egy kertész ismerõsöm mondta, hogy a tápoldat segít megnövelni a tõkocsányok hosszát.
A tápoldatozástól amúgy nem nõ magasabbra. A fényhiánytól annál inkább. De ha minden rendben van nála, akkor nem lesz túl rövid a szára.
Nem csak a hideg a lényeg, hanem a nyugalom, azaz félszárazon is kell tartani ez alatt, tápoldatozni meg fõleg nem szabad. Szerintem is a hirtelen hidegrõl melegre kerülés volt a gond.
Valószínûleg félreértettél. A növény nem mehet be a hûvösrõl a melegbe és fordítva ripsz-ropsz. Fokozat kell neki ilyenkor, legalább 1 napon át. Ha beviszed, akkor tedd meg ha délután felmegy a hõmérséklet 10 fokra és a lakásban csak 17-18 fok van. Nem úgy, hogy beviszem este 5 fokban, amikor a fûtés megy 20-22 fok van, esetleg felkerül az ablakba a radiátor fölé, ahol 30 fok is lehet. Én 1 napról írtam, az AKKLIMATIZÁLÁSRÓL, nem magáról a hûvösben tartásról. Locsolás nyelvén: nem baj ha néha kicsit meglocsolod és nyirkos a földje, de ne rakd bele egy tál vízbe.
Fura, nem tudtam róla, hogy kell neki hideg, de nyilván így természetes. Különösebben hideget nálunk nem kapott direktbe, mert ha kint is van, októberben bejön. Minden évben új virágszárat fejleszt, nem a régit frissíti. A virágzás inkább 10 havonta következik be mint kerek 12 hónap alatt, vagyis ebbõl következtetve nem hinném, hogy az évszakokhoz túlságosan köze lenne, mert 8 év alatt kb. 9x virágzott (és eleve virágosan lett véve, vagyis akkor már az 10 virágzás).
A kérdező hozzászólása: Direkt azért hagytam kint ilyen sokáig, hogy biztosan megkapja a szükséges hideg periódust, ami a virágzásához kell. Ez elvileg két hónap, de tavaly mivel október 6-7-e környékén jött a hideg, még úgy sem volt meg pontosan a 2 hónap, hogy december 1-én hoztam be.
A kérdező hozzászólása: Nincs alatt a radiátor, de ha alatta lenne az is indifferens lenne, mivel anyukám szobájában el van zárva. Ezért van ott a leghûvösebb az egész lakásban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!