Találatok a következő kifejezésre: És ha egy (25884 db)

CouchSurfing-nél mennyi ideig maradhatok egy embernél? és ha egy városban meg szeretnék szállni egy hópapot, akkor igénybe vehetek rögtön egymás után több embert/házat is?

Akiknél ti voltatok, ?k vissza is jöttek már hozzátok? meg ugyebár enni-inni nem kapok, csak a szállást vehetem igénybe, igaz? amúgy ha ez ilyen jó dolog, akkor mért mennek szállodákba az emberek, és mért nem használják ezt?

Legjobb válasz: Az, hogy mennyi ideig maradhatsz, megegyezés kérdése. Adott esetben kifoghatsz egy hónapot is, de bármikor válthatsz is. Azért egy több tíz napos maradás esetén illik valamennyi pénzt felajánlani. Talán emiatt egyszerûbb, ha váltasz néhány naponta. A CS-nek nem lényege, hogy viszont fogadd. Enni-inni nem kapsz, bár szerintem arról is meg lehet egyezni, fõleg, hogyha hosszabb távon maradsz. Persze nem ingyen, de kifizeted a kaja rád esõ részét. Az emberek azért mennek szállodába, mert kényelmes és kiszolgálják õket. 40 évesen már nem buli az, hogy matracon, földön aludni, nulla fûtéssel, melegvíz és fürdõszoba nélkül. Persze ez csak egy példa (elsõ CS élményem Berlinben, ahol megkaptuk az egész házat). De mi (és szerintem te is) pont ezért használjuk ezt, mert fontos az olcsóság, a kapcsolatépítés; és talán így kicsit "bennszülöttként" élheted meg a várost.

Az, hogy mennyi ideig maradhatsz, megegyezés kérdése. Adott esetben kifoghatsz egy hónapot is, de bármikor válthatsz is. Azért egy több tíz napos maradás esetén illik valamennyi pénzt felajánlani. Talán emiatt egyszerûbb, ha váltasz néhány naponta. A CS-nek nem lényege, hogy viszont fogadd. Enni-inni nem kapsz, bár szerintem arról is meg lehet egyezni, fõleg, hogyha hosszabb távon maradsz. Persze nem ingyen, de kifizeted a kaja rád esõ részét. Az emberek azért mennek szállodába, mert kényelmes és kiszolgálják õket. 40 évesen már nem buli az, hogy matracon, földön aludni, nulla fûtéssel, melegvíz és fürdõszoba nélkül. Persze ez csak egy példa (elsõ CS élményem Berlinben, ahol megkaptuk az egész házat). De mi (és szerintem te is) pont ezért használjuk ezt, mert fontos az olcsóság, a kapcsolatépítés; és talán így kicsit "bennszülöttként" élheted meg a várost.

Ez egy meteorológiai kérdés. Mi történne akkor, ha 2 hidegfront összeütközne egymással, milyen időjárást csinálna? És ha egy hidegfront és egy melegfront ütközne össze egymással?

Hülyeségeket ne válaszoljatok, csak a biztos választ akarom tudni! Olyan ember válaszoljon, aki valamennyire ért ehhez!

Legjobb válasz: A két hidegfront valószínûleg semmi különöset nem csinálna, egyszerûen összeolvadna, és jó felhõs lenne az ég, egy két zivatarral.Viszont ha meleg és hidegfront ütközik akkor nagyon nagy esõ lesz belõle és nagyon gyorsan.

A két hidegfront valószínûleg semmi különöset nem csinálna, egyszerûen összeolvadna, és jó felhõs lenne az ég, egy két zivatarral.Viszont ha meleg és hidegfront ütközik akkor nagyon nagy esõ lesz belõle és nagyon gyorsan.
A kérdező hozzászólása: Volt már olyan valaha a Földön, hogy egy meleg és egy hidegfront összeütközött? Az elsõ válaszolótól kérdezem, vagy akárkitõl, aki tudja.
Az a leggyakoribb, hogy a melegfront és a hidegfront találkozik. Ha pl. a Kárpátmedencébe délnyugat felõl meleg áramlik (meleg front) és Északnyugat felõl hidegfront jön, akkor összeütköznek. Mivel a hideg levegõ nehezebb, ez alulra kerül, a meleg levegõt fölnyomja, a "hátára veszi". Így a meleg levegõ tehát fölfelé mozog, eközben lehül, ettõl a benne lévõ páratartalom vízcseppekké alakul, és esõ formájában lehull.

Ha valaki egy évig munkanélküli akkor jár neki utánna az önkormányzattól kb havi 20e ft és ha egy családnak az egy főre eső össz jövedelem átlaga nem haladja meg a öregségi nyugdíjat vagy mit szintén jár nekik kb 20 ez igaz?

Másrészt ez a két dolog mármint segély vagy minek nevezzem őket nem egy és ugyan az a kettő? mert a másikhoz is ha jól tudom kell egy év munkanélküliség.

Legjobb válasz: Jár igen és neve aktív korúak ellátása és ha jól tudom 22.000 ft

Jár igen és neve aktív korúak ellátása és ha jól tudom 22.000 ft
Járni nem jár semmi. Igényelni lehet foglalkoztatast ás helyettesítõ támogatást, ha volt minimum 30 ledolgozott nap az igénylés megelõzõ egy évben. Másról nem tudok.
A kérdező hozzászólása: akkor ez most két külön dolog? vagy mindkettõ amit emlitettem egy és ugyanaz?
Ugyanaz a kettõ es ismétlem, nem jár, hanem feltételekhez kötve igényelhetõ.m

Ki találta ki hogy pl a rózsaszín, az lányos dolog, a cukiságok, mint pl hello kitty, és egyéb dolgok lányosak? Az érzékenység szintúgy. és ha egy fiú szereti ezeket, és érzékeny, akkor az rögtön buz1?

14f

Legjobb válasz: Igen, egy határt tartani kell. Érzékeny privát(abb) körülmények között nyugodtan lehetsz. Én pl szinte naponta sírok fiú létemre, mert nagyon érzékennyé váltam egy viszonzatlan szerelem miatt. De errõl csak én, és a legjobb barátom (szintén lány) tudunk. A színek, és figurák pedig... Jobb ha max 1-1 ilyen dolgod van. Sok fejfájástól megkímélhet.

Igen, egy határt tartani kell. Érzékeny privát(abb) körülmények között nyugodtan lehetsz. Én pl szinte naponta sírok fiú létemre, mert nagyon érzékennyé váltam egy viszonzatlan szerelem miatt. De errõl csak én, és a legjobb barátom (szintén lány) tudunk. A színek, és figurák pedig... Jobb ha max 1-1 ilyen dolgod van. Sok fejfájástól megkímélhet.
Van egy határ. Egy fiú nem vesz fel sárga szívecskés inget egy rózsaszín virágos nadrággal, mert nem férfias. Attól még lehet érzékeny típus és ezt kifejezheti mással is, mint színekkel. Például nagyon sok mûvészlélek teleaggatja magát mindenfélével, ami úgy érzi, hogy kifejezi õt. Valaki ettõl ki van akadva, mert nem olyan típus és nem érti meg, mert õ nem venne fel gyûrûket vagy ilyesmi.

Nektek mi a véleményetek arról, ha egy nő dohányzik? És ha egy terhes, kisgyerekes nő dohányzik?

Legjobb válasz: Ha nm fújja rám a füstöt, és nem dobálja el a csikket, akkor teszek rá. Viszont ha egy terhes kismamát, vagy kisgyerekes anyukát látok cigivel, akkor legszívesebben odamennék, és két oltári nagy pofon kíséretében kiütném a kezébõl. Ennél nem sok undorítóbb látványt tudok elképzelni.

Ha nm fújja rám a füstöt, és nem dobálja el a csikket, akkor teszek rá. Viszont ha egy terhes kismamát, vagy kisgyerekes anyukát látok cigivel, akkor legszívesebben odamennék, és két oltári nagy pofon kíséretében kiütném a kezébõl. Ennél nem sok undorítóbb látványt tudok elképzelni.
A kérdező hozzászólása: Egyetértek. Ha vki eltervezi, hogy babát akar, akkor a legfontosabb, hogy mondjon le elõtte a cigirõl. Ez szerintem teljesen normális és érthetõ. Ha vki meg véletlen esik teherbe, akkor is az lenne a legelsõ, hogy eldobja rögtön a cigit.
14:07: Megértem a te eseted is. De ott kezdõdik, hogy szerintem a gyermekvállalásnak egy döntésnek kellene lennie. s ha vki babát szeretne, akkor még a terhesség ELÕTT le kellene szoknia a dohányzásról. Persze tudom, elõfordulhat terhesség bármilyen védekezés mellett stb, de azért alapvetõen nem így kellene zajlania a dolognak. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Nekem az édesanyám nagyon sokéig dohányzott. Terhesség alatt nem, de utána igen. Soha nem néztem jó szemmel ezt. Én életemen egy szálat sem szívtam el és nem is akarok soha. Lehet, hogy édesanyán dohányzása elrettentõ példává vált számomra. A húgom asztmás lett 12 évesen, és szerintem van köze a szüleim cigizésének.
Ahogy mások is írták, nem az én dolgom. Ha terhesen dohányzik, szintén nem az én dolgom, õ gyereke, felõlem azt csinál vele amit akar.
Az õ dolga.
A kérdező hozzászólása: De a dohányzó nõk nem csak maguknak ártanak, hanem a környezetüknek is (a gyerekének és minden más embernek, akikkel van).
A kérdező hozzászólása: De zavar minden, ami árt a környezetnek.
Ha már bagózik akkor ne szívjon el egy nap egy dobozzal de különösen nem zavar engem.Téged nem zavar hogy amikor szmog riadó van és még akkor is mennyi autó megy az utakon és ezzel neked is ártanak nem csak saját maguknak.?
A kérdező hozzászólása: Kicsit sem bosszant titeket, ha láttok egy terhes vagy babakocsit toló nõt miközben pöfékel? Azért ez nagy felelõtlenség az õ részükrõl.
Semmi közöm hozzá. Ahogy ahhoz sem, ha valaki más dohányzik. Ez az egész túl van lihegve.
Az ha valaki cigizik nem zavar.Én is dohányoztam nemrég tudtam meg hogy babát várok, attól a pillanattól nem gyújtottam rá.Azt én is gusztustalannak tartom mikor egy terhes nõ dohányzik.Mert szerintem sok felelõsségérzete nincs.Kivéve akkor ha ez az a dolog ami meg tudja nyugtatni és mondjuk hetente elszív egy szálat.Mivel ez kevésbé káros mint az idegeskedés.De ezt sok nõgyógyász is így tartja.De ez az én véleményem:)

Mi történne, ha egy nő Viagrát venne be? És ha egy férfi fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Nem vagyok expert a témában, de ha jól tudom, fogamzásgátlók hormontartalmú készítmények. És többek közt az ivóvízben lévõ, kimutatható hormonmennyiség (amit nem tudnak teljesen eltávolítani a víztisztítás során) is oka annak pl, hogy csökken a férfiak megtermékenyítõ-képessége, spontán azért, mert kevesebb hímivarsejtjük lesz. Ez természetesen nem 1 tabletta, és nem egyik napról a másikra... De elgondolkoztató, hogy manapság egész sok nõies jellegû fiúcska szaladgál az utcán, ami szintén hatása lehet a nõi hormonok adagolásának...

Nem vagyok expert a témában, de ha jól tudom, fogamzásgátlók hormontartalmú készítmények. És többek közt az ivóvízben lévõ, kimutatható hormonmennyiség (amit nem tudnak teljesen eltávolítani a víztisztítás során) is oka annak pl, hogy csökken a férfiak megtermékenyítõ-képessége, spontán azért, mert kevesebb hímivarsejtjük lesz. Ez természetesen nem 1 tabletta, és nem egyik napról a másikra... De elgondolkoztató, hogy manapság egész sok nõies jellegû fiúcska szaladgál az utcán, ami szintén hatása lehet a nõi hormonok adagolásának...
A nõnek a csiklója merevedne, a férfival nem lenne semmi.
A férfi nem tudna szülni (sza.rni).
Mik jutnak eszedbe :D
felállna a pinája
felállna a nõ punciján a szõr

Ha egy lány 14 évesen veszti el a szüzességét akkor mért ribanc? és ha egy fiú veszti el a szüzességét 14 évesen az mért nem baj? Most csak a lányoknál van ilyen ribanc vagy mert 14 évesen vesztetted el dolog?

Legjobb válasz: Mindkettõjük éretlen,és ezt az emberek rossz szemmel nézik,mert teljesen fölöslegesnek tartják az aktív nemi élet kezdetét ebben a korban,és emiatt használnak rájuk jelzõket.Egy fiúra nem tudod azt mondani hogy k*rva,hacsak nem hímr*ngyó,rá ha megnyugtat,mondhatod hogy éretlen f*szkalap:D

Mindkettõjük éretlen, és ezt az emberek rossz szemmel nézik, mert teljesen fölöslegesnek tartják az aktív nemi élet kezdetét ebben a korban, és emiatt használnak rájuk jelzõket.Egy fiúra nem tudod azt mondani hogy k*rva, hacsak nem hímr*ngyó, rá ha megnyugtat, mondhatod hogy éretlen f*szkalap:D
mert akkor még a plüssállataiddal kéne együtt aludnod és nem egy pénisszel
Hidd el, hogy nem néznek jó szemmel egy fiúra sem, ha 14 évesen összevissza szexel. Ennyi erõvel milyen fság az, hogy ha egy fiú szoknyában van, azt mindenki leb*zizza, ha egy lány meg gatyában, akkor senki nem mondja, hogy leszbi:)
Jaj dolgozzátok már fel végre ezt a dolgot ... A fiú azért lesz király, mert neki meg kell dolgozni a kúrásért a lány pedig azért ribanc, mert neki csak szét kell tenni a lábát .... Az megint más, hogy ezt persze nem 14 évesen kellene ...
Látom, kérdezõ, elvesztetted a szüzességed 14 évesen, és rohadtul megbántad, és most idejössz, hogy nyugtassunk meg, hogy nem vagy ribanc. Máskor gondold meg kivel, és HÁNY ÉVESEN fekszel le.
azért mert kettõs a mérce. Pl.: ha egy fiu minden nap más csajjal dug akkor õ a legnagyobb király.Ha egy csaj dug mindennap másik csávóval az a világ legnagyobb ribanca.Pont ezért:D
nem mind1 hogy a cipõ vagy vagy a láb... te se használsz használt cipõt gondolom:) amúgy meg azért mert annak kell oda adni a szüzességed akit szeretsz más esetbe tényleg ri.banc vagy:) fiuknál meg ösztön ha nembír ellenállni neki a csaj akkor így járt:D
mert fiú 18 év alatt el nem veszti, a kivétel kb 5% (a qrva mákosok)
A kérdező hozzászólása: mármint az h egy lány ribanc emiatt de a fiu meg csak "himringyó"
jaj bocsi hogymár irták elöttem nem néztem meg .
gondolj egy kulcsra ami minden zárat kinyit. ez egy elég jó kulcs nem? ésmost gondolj egy zárra amit minden kulcs kinyit . ez már elég ratyi kulcs nem? :DDD
Képzelj egy olyan kulcsot, ami minden zárt kinyit, de legalábbis nagyon sokat. Nos, az egy nagyon szuper kulcs, ugye ? Aztán képzelj egy olyan zárat, amit bármelyik kulcs kinyit. Az egy elég szar zár akkor, nem ?
Igazuk van az elõttem lévõknek! Viszont ha 14-15 évesen lefekszel egy olyannal akit szeretsz és tudod hogy õ is szeret és bízol benne annyira hogy nem csak arra kellesz hogy megbasszon akkor nem nagy baj! Köztudott végül is hogy a mai lányok és fiúk hamarabb érnek! Lásd menstruáció (lányoknál)10 évesen faszveréssel foglalkoznak (fiúknál) Ja viszont ha olyannal aki szeret stb azzal se 2 hónap után ha tényleg szeret akkor simán vár rá egy évet is.
Egyik nemnek sem helyes mindkét felet felpofoznám nem para.
jaja a minden zárat nyitó kulcs a mesterkulcs a minden kulccsal nyíró zár meg vacak zár
...elõnyösebb helyzetben vagy. De viccet félretéve. Ha nem rakattad volna meg magad valami suttyóval, akkor most nem kéne bosszankodni amiatt, hogy [email protected]'znak. Ilyen egyszerû.
Azért, kedves kérdezõ, mert a fiú és a lány esete olyan, mind a lakat és a kulcs. HA van egy lakatod, amit minden kulcs kinyit, az senkinek sem kell, mert HASZNÁLHATATLAN. Ellenben ha van egy kulcsod, amivel minden lakatot ki tudsz nyitni, máris sokkal
A kérdező hozzászólása: de ez mekkora fa*ság már !!!!
1, ha van egy lakatod amit minden kulcs nyit, akkor az egy igen szar lakat. ha viszont van egy kulcsod ami.minden zarat nyit akkor az egy eleg jo kulcs 2, nem mindegy, hogy kikopnek az ablakon vagy be. ;) 14/L

Van egy srác akivel nagyon jól elvagyunk nem egy hűséges típus de szeretem Azon gondolkozom hogy megadom neki amit akar és ha egy laza kapcsunk lesz nekem az is megfelel, ő lenne az elsőÉs nem akarom mindenkinek elmondani. Még itthon sem Vélemény?

Legjobb válasz: ne menj bele! mért jó neked az,ha kihasználnak? ne qvulj el.ojannak add a szüzességed aki szeret és megérdemel. és ha terhes leszel?akkor azt se vállalná fel te meg állhatnál otthon a szüleid elõtt akik azt se tudták,hogy van valakid.

ne menj bele! mért jó neked az, ha kihasználnak? ne qvulj el.ojannak add a szüzességed aki szeret és megérdemel. és ha terhes leszel?akkor azt se vállalná fel te meg állhatnál otthon a szüleid elõtt akik azt se tudták, hogy van valakid.
valószínûleg nem az lesz az életed párja, akivel elõször lefekszel, de hidd el, jobb olyannak adni, aki szeret, odafigyel rád, és nem csak 1 vagy neki a sok közül.késõbb megbánod, lehet már másnap, mikor csak félválról odaköszön majd, mikor már megkapta amit akart.NE TEDD!!!
A kérdező hozzászólása: Háát úgy gondolom hogy elõbb utóbb együtt maradnánk....És én nem olyan sok alkalomra gondolok meg akk szednék gyógyszert és mire odekerülnénk addigra nem lenne gond...
A kérdező hozzászólása: Van egy jó hírem!Azóta megváltozott szeret és egy boldog, eddig 4 hónapos kapcsolat van a hátunk mögött:)
gratulálok:) csak így tovább:)

Mi a véleményetek arról, ha egy fiú csőgatyát hord? És ha egy lány csak tornacipő visel?

Legjobb válasz: 1,a csõnaci nem tetszik pasin ha nagyon feszül ha egyszerûen csak egyenesszárú a gatya az meg alap, trapéz ne legyen :) 2,azt hittem, h egy lány, akin semmi más nincs, csak egy tornacipõ :) szerintem legyen egy lány is változatosabb, legyen többféle cipõje

1, a csõnaci nem tetszik pasin ha nagyon feszül ha egyszerûen csak egyenesszárú a gatya az meg alap, trapéz ne legyen :) 2, azt hittem, h egy lány, akin semmi más nincs, csak egy tornacipõ :) szerintem legyen egy lány is változatosabb, legyen többféle cipõje
Nekem személy szerint azok a fiúk tetszenek akik csõgatyát hordanak. És én csak tornacipõt hordok, nekem az teccik.:) 15L
hordhat csõgatyát ha nem ilyen b.zisan viseli, láttam én már nem egy pasin csõnacit, de azok olyan emok voltak, viszont láttam már olyan pasin is akinek teljesen más stílusa volt és rajta b.szottul jól állt én is csaj vagyok és többnyire én is tornacsukát hordok, bár most vettem egy olyan sportcipõt aminek a sarka meg van emelve kicsit és kényelmes, nem is érezni, hogy van egy ki sarka, csak azért vettem olyat, mert a tornacipõ beázik
Egyik sem tetszik, nem szeretem a divatmajmoló átlagtiniket :)
akiket eddig én láttam srácokat olyan rohadt jól állt nekik a csõnaci *-* (nem emok!!) én is hordok néha tornacipõt kényelms és kész.
Szerintem egyikkel sincs semmi baj.
Csak tonracipõt ? Úgy érted, hogy teljesen meztelen ? Amúgy meg: fiú ne hordjon csõgatyát ! Nem szeretem a divatmajmoló stílust.
Nekem tetszik, ha egy srácon szûkebb szárú nadrág van-nem feltétlen csõgatya-, és tudja hordani.
még a 21:10-esnek: miaz h egy fiú ne hordjon csõgatyát? ez baromság! fõleg hogy nagyon sok fiúnak jól áll, akik tudják hordani, meg van hozzá az alakjuk stb. meg ha nem tudsz beletörõdni abba hogy mi a divat..-.-"

Bünteti a törvény ha egy 17 lefekszik egy 17 évessel? És ha egy 18 egy 17 évessel? Vagy ha egy 15 egy 14 évessel?

Lécci a válaszhoz azt is írjátok meikre válaszoltok

Legjobb válasz: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/buncsjogorv/csa..

egyiket sem bünteti. 14 év alatt van csak jogi következménye.
Én úgy tudom a törvényben a korhatárt megemelték 16 évre. De nem biztos. Szerintem kiskorút csak akkor ha bûncselekmény gyanúja áll fent.
hát ha hegerõszakolsz akárhány évest azt büntetik Ha meg közös megeggyezéssel történt , és senki nem panaszkodik utána akkor se.
Lényeg, hogy egy 14. életévét betöltöttel akármit csinálhatsz, független attól, hogy te hány éves vagy. Persze az akármit csak arra értem, hogy õ is akarja a dolgot, mert az erõszak az így is bûncselekménynek számít. Ennyi. És ezt a rendõrség jogi osztályától tudom, kb. két hetes infó. ;)
inkább félj hogy mi lesz :D
Aki 14 éven aluli személyel közösül még ha a 14 éven aluli bele is egyezett az számít csak bûncselekménynek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!