Találatok a következő kifejezésre: Érzékenyek a néha (93 db)

Érzékeny és néha fáj a tömött fogam. Mitől lehet?

Még 2008 tavasszal tömettem be két fels? fogamat, mert lyukas volt. 08 decemberében úgy éreztem, hogy kiesett mind a kett?b?l a tömés, azonban csak pár hete tudtam elmenni fogorvoshoz, aki közölte, hogy nem esett ki egy tömés sem, hanem max egy felesleges része vált le. Én a nyelvemmel úgy éreztem mintha nem lenne ott tömés, meg néha fáj a fogam, és eléggé érzékeny. Például ha ráharapok a tömött fogammal egy keményebb ételre, akkor belenyilal egy fájdalom, mint mikor hideget eszik az ember. Ez mit?l lehet? Lehet hogy rosszul van benne a tömés, és alatta kezd tönkremenni?

Legjobb válasz: Szerintem a fogideggel lehet valami.Nekem is volt egy fogam,amit be kellett tömni.Majd érzékeny lett a hidegre,vagy ha haraptam, néha magától is elkezdett fájni.Elmentem a dokihoz,aki azt mondta egy röntgen után ,hogy hát a gyökere elkezdett elhalni,ezért gyökér kezelni kellett.Azóta nem érzékeny semmire.Szerintem valami ilyesmi lehet a tiéddel is,mert elõször azt gondoltam,hogy a töméssel lehet valami baj.

Szerintem a fogideggel lehet valami.Nekem is volt egy fogam, amit be kellett tömni.Majd érzékeny lett a hidegre, vagy ha haraptam, néha magától is elkezdett fájni.Elmentem a dokihoz, aki azt mondta egy röntgen után , hogy hát a gyökere elkezdett elhalni, ezért gyökér kezelni kellett.Azóta nem érzékeny semmire.Szerintem valami ilyesmi lehet a tiéddel is, mert elõször azt gondoltam, hogy a töméssel lehet valami baj.
Konkrétan teljesen tönkremehet, és ki kell húzni a végén.
Menj el minél elõbb, szerintem is gyökérkezelés lesz belõle. Én is pont így voltam mint Te elõször csak érzékeny volt, néha fájt, aztán egyszer csak bedurrant(nagyon fájt) most meg gyökérkezelésre járok.
A kérdező hozzászólása: Azt vettem még észre, hogy ha eszek valami csokit, vagy valami cukrot szopogatok, akkor mintha érzékenyebb lenne. Ha nem megyek el gyökérkezelésre attól romolhat a fogam?
A kérdező hozzászólása: Múltkor amikor elmentem, akkor kérdezte a fogorvos, hogy érzékeny-e, én mondtam hogy igen, de végülis nem csinált semmit.
Tudom, hogy régi téma, de mi történt végül? Mi a helyzet most a fogaddal?

Pár napja észrevettem, hogy a bal mellem felső része érzékeny lett. Néha a melltartó is nyomja és tapintásra is érzékeny. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: lehet cysta, vagy mirigy gyulladás, vagy akármi. Szerintem ha nem múlik el,keress fel egy nõgyógyászt.

lehet cysta, vagy mirigy gyulladás, vagy akármi. Szerintem ha nem múlik el, keress fel egy nõgyógyászt.

Ha érzékeny a fogam a hidegre néha, akkor gyökérkezeltetni kéne?

Hiába érzékeny a fogam,a doki megkopogtatja őket és arra meg nem fájnak...Egyszer megfájdult nagyon a fogam.Másnpara elmúlt.A héten voltam a dokinál és az összeset megpiszkálta arrafelé,de egy sem fájt,így kijelentett,hogy akkor nem tudja hogyan fájhatott,mert nincs bajuk.

Legjobb válasz: Lehet, hogy kicsit vissza van húzódva az ínyed és a fognyak érzékeny. Erre vannak nagyon jó fogkrémek.( Elmex, Sensodyne)

Lehet, hogy kicsit vissza van húzódva az ínyed és a fognyak érzékeny. Erre vannak nagyon jó fogkrémek.( Elmex, Sensodyne)
A kérdező hozzászólása: Szuper, akkor szerzek majd.És ezek jók a kezdetleges szuvasodásra is? A fogakon látható fehér lepedék szerû akármire?Vagy az inkább kálciumhiány? Egyébként a nemrég ínynél betömött fogam érzékeny.
Fehér pöttyök, foltok még visszafordítható fogkrémmel a sensodyne rapidet ajánlom én is azt használtam és jó lett tõle a fogam:) . Amúgy nekem is érzékeny a fogam hidegre én ép ma voltam dokinál h nézze meg nekem sem fájt kocogtatásra de pl hidegtesztet csinált majdnem kiugrottam a székbõl :D, csinált kis röntgent is és kiderült h gyulladás van a fogamon és gyökérkezelni kell.
A kérdező hozzászólása: De ha gyulladt a fog, akkor fáj a gyökérkezelés nem?
fogalmam sincs most csinálnak ilyet elõször nekem


Orvosz szerint 6hetes terhes vagyok, már most érzékeny a mellem, és néha olyan izomláz szerü érzés van a hasamalján, ez már normális ilyen korán?

Legjobb válasz: Igen,normális. A vérbõség okozza ezt az érzést. Késõbb is lesznek majd fura új érzetek, ahogy tágulnak-nyúlnak a szalagok, máhizomzat stb... néha csak fura, néha kellemetlen, én sokszor paráztam hogy ez vajon normális-e :-) Aztán a másodiknál már nem, mert tudtam h kb mire számítsak, már ismerõsek voltak a furcsaságok :-)

Igen, normális. A vérbõség okozza ezt az érzést. Késõbb is lesznek majd fura új érzetek, ahogy tágulnak-nyúlnak a szalagok, máhizomzat stb... néha csak fura, néha kellemetlen, én sokszor paráztam hogy ez vajon normális-e :-) Aztán a másodiknál már nem, mert tudtam h kb mire számítsak, már ismerõsek voltak a furcsaságok :-)
A kérdező hozzászólása: :) igen nekem ez elsõ terhesség, és még minden új nekem, fõleg hogy azt hittem nem is lehet babám már, 2és fél évig nem jött:) , és igy most nagyon aggódok hogy minden rendben legyen! pénteken megyek ultrahangra 6hetesen már fog esetleg többet látni mint egy 5mm res petezsákot mint 1héttel ezelött?
biztos h többet fog látni :-9 én 7 és 8 hetesen voltam, akkor már volt szívhang is, hát persze potyogtak a könnyeim is. Ne aggódj, veletek is minden rendben lesz, csak ne parázz, mindig csakazon járjon az eszed hogy mit szeretnél, ne pedig azon hogy mit nem, vagy h mitõl félsz... Nyugi. Nem véletlen, hogy most akart jönni ez a pindur hozzád :-) Majd ha lesz kedved írd meg hogy mizu veletek...
A kérdező hozzászólása: ma voltam ultrahangon, orvos szerint 6hetes vagyok, 10mm a petezsák, benne szikhólyag, embrió még nem látszódik, 2hét mulva kell visszamennem, akkor már mit fog látni? és normális ez a 6.héten?
Persze, teljesen jó, két hét múlva (ha minden igaz, márpedig miért ne lenne így :-D) már biztos szívhangot is fogtok hallani.

Mit tudok csinálni, ha már nagyon megkopott a fogzománcom? Sajnos kávézom, és nagyon érzékenyek a fogaim, hidegre, melegre, vagy akár már néha sima ételre is. Leszokófélben vagyok a kávéról.

Van valami olyan hatékony megoldás, ami védi és visszaállítja fogzománc állapotát? Elmexet is használok.

Legjobb válasz: A sensitiv fogkrémek (zöld elmex), de van olcsóbb is Rossmann saját márkás vagy Müller saját márkás sensitive fogkrémje. Nekem ezek beválltak, plusz ilyen ínyvédõ öblögetõt is használok. Mostanában olvastam ilyen fognyaki kopás tömésérõl is, de az én fogorvosom ezt nem ajánlotta nekem. Ínyplasztika is szóba jöhet, ha csak a tõ érzékeny, de ez marha drága. Esetleg lehet rá tetetni porcelán héjat, ez sem olcsó.

A sensitiv fogkrémek (zöld elmex), de van olcsóbb is Rossmann saját márkás vagy Müller saját márkás sensitive fogkrémje. Nekem ezek beválltak, plusz ilyen ínyvédõ öblögetõt is használok. Mostanában olvastam ilyen fognyaki kopás tömésérõl is, de az én fogorvosom ezt nem ajánlotta nekem. Ínyplasztika is szóba jöhet, ha csak a tõ érzékeny, de ez marha drága. Esetleg lehet rá tetetni porcelán héjat, ez sem olcsó.

Elég érzékeny a makkom, az érdes felülettől néha a merevedés is elmúlik, ha a barátnőm borostas nemi szervehez ér, az nagyon szúrja és fáj, mit tudnátok javasolni hogy ne legyen ilyen érzékeny?

Legjobb válasz: Kedves Bnõd végezzen alaposabb gyomirtást, esetleg Te is segíthetsz Neki ebben. Vannak krémek, amik a borotválás után felpuhítják a maradék pázsitot. :) Létezik végleges szõrtelenítés is, ha végképp így szeretitek. (Én igen, de ezt nem kérdezte senki :D )

Kedves Bnõd végezzen alaposabb gyomirtást, esetleg Te is segíthetsz Neki ebben. Vannak krémek, amik a borotválás után felpuhítják a maradék pázsitot. :) Létezik végleges szõrtelenítés is, ha végképp így szeretitek. (Én igen, de ezt nem kérdezte senki :D )

Mitől van az, hogy a nemrég tömött fogam mintha kattogna, illetve néha érzékeny a hidegre vagy a melegre?

Olyan minthe a tömés tágulna-menne össze a h? hatására és közben kellemetlen érzés. Ez normális, vagy vmi el lett rontva a tömésemnél?

Legjobb válasz: Kattog? Érzékeny? Azonnal menj el egy normális fogorvoshoz, és nézesd meg a tömést. Nekem rosszul csinálták meg az egyik tömésemet, alá lehetett nyúlni azzal a kis kapirgálós tûjével, ettõl bedurrant a fogam, és majdnem gyökérkezelni kellett. Hálistennek egy normális fogdoki meg tudta menteni. Szóval, ha kattog, lehet h mozog benne a tömés, vagy valami más baja lehet. Ha fáj, akkor pláne orvos!

Kattog? Érzékeny? Azonnal menj el egy normális fogorvoshoz, és nézesd meg a tömést. Nekem rosszul csinálták meg az egyik tömésemet, alá lehetett nyúlni azzal a kis kapirgálós tûjével, ettõl bedurrant a fogam, és majdnem gyökérkezelni kellett. Hálistennek egy normális fogdoki meg tudta menteni. Szóval, ha kattog, lehet h mozog benne a tömés, vagy valami más baja lehet. Ha fáj, akkor pláne orvos!

Az ékszerteknős szárazon vagy a vízben alszik? Esetleg szokott néha éjszaka is inni? És érzékenyek a csapvízre? (a klórtartalom miatt? )

Legjobb válasz: Attól függ, hogy esik neki jól. Az enyém elalszik a szárazföldön is, de valamikro félig a vízben van és csak a feje van kint. Nem érzékeny a csapvízre, a mienk is abban van. Hogy iszik-e még nem kérdeztem. :-D

Attól függ, hogy esik neki jól. Az enyém elalszik a szárazföldön is, de valamikro félig a vízben van és csak a feje van kint. Nem érzékeny a csapvízre, a mienk is abban van. Hogy iszik-e még nem kérdeztem. :-D
Az enyémek már jó nagy dögök, de ijesztettek már rám, ugy hogy a kövön "kinyúlva" aludtak, mintha csak döglöttek lettek volna:D aztán persze infarktust kaptak szegények mikor megbökdöstem, és becsobbant a vizbe:D
Szia! Az enyémek csak vízben alszanak. És elég muris amikor álmukban emelgetik a fejüket a víz felszíne fölé aztán vissza:) Amúgy, mi sima csapvizet használunk, és semmi bajuk nincs.
Hát az enyém mindig máshol alszik , de általában a vízben szokott!Az enyém is csapvízben van!
Nekem csak szárazon alszanak:) egymás hátán:) Sárgafülü és Királyteki) Sansenoy
Az én ékszerteknõsöm régebben mindig szárazon aludt, de 1-2 éve úgy alszik, hogy a fejét ki se dugja a vízbõl :D
Nekem két sárgafülû ékszertekim van, és felváltva alszanak :D De ahogy figyelgettem õket egyik a vizben másik szárazon. Az enyémek is csapvízben vannak.

Február 1-én volt meg, és 4-én már el is múlt majd, hogy csak időben voltunk együtt, és az lehet, hogy most érzem azt, hogy néha, néha fáj a mellem meg nagyon érzékeny a mellbimbóm? Lehetséges, hogy baba?

A fentiek alapján az lehetséges, hogy ennyi nap elteltével, az orvos ultrahangon még nem lát semmit????

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok,nekem jan. végén kezdõdött.Csak ha most sem sikerül mi megyünk Meddõségibe!!!2 és fél év nagyon sok----vágyunk már a mi kis manónkra!Két csíkosat kívánok mindenkinek!

Én is hasonló helyzetben vagyok, nekem jan. végén kezdõdött.Csak ha most sem sikerül mi megyünk Meddõségibe!!!2 és fél év nagyon sok----vágyunk már a mi kis manónkra!Két csíkosat kívánok mindenkinek!
Én abban a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy én a megfonást is éreztem, aztán szép lassan jöttek a "gondok" hányinger, étvágytalanság, kivánósság. De sajnos csak 13 hétig örülhetem a csodának.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom!!!
Nem tudom milyen hosszúak a ciklusaid.De ha 28 akkor még csak a ciklusod 23.napján vagy és ilyenkor még az orvos se látja.Elvileg akkor 14-e körül volt ovulációd és azóta még csak pár nap telt el.Nekem peteéréskor is nagyon érzékenyek a melleim.Lehet hogy késõi peteérésed van, és azt érzed.De persze nem kizárt hogy összejött a baba, ha máskor nem szoktál mell fájást tapasztalni.5nap múlva tesztelj és írd meg az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válasz, és persze, hogy meg fogom írni....Meg olyan is mondott a doki, hogy mesni elõtt vagyok vagy utána nem tom, hogy miért kérdezte de én mondtam neki, hogy már el is múlt..szerinted? meg érzem néha, hogy szurkál de nem mindig..
Szia! Én is ugyanígy vagyok! Most csináltam egy tesztet, de sajna negatív! Még várjál vele! Drukkolok!
Szia! Mindenképpen febr.3 után tesztelj, szerintem még csak most lehetsz a peteérés idõszakában, még nem érezhetsz tüneteket. Én is jártam úgy mint Te már félidõtõl nagyon fájtak a melleim szédültem, hányingerem volt de annyira akartam már terhes lenni, hogy a szervezetem játszott velem. Amikor aztán sikerült a terhesség akkor csak a 6. hét után jelentkeztek a rosszullétek. Szóval mindenképp légy türelemmel és ne akard görcsösen. Drukkolok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!