Találatok a következő kifejezésre: Érvényes a nélküli (6 db)

Érvényes a matrica nélküli diákigazolvány?

A diákigazolványomról véletlenül lemostam a matricákat, de elvileg 2008 -tól (vagy hamarabbtól) nem kell rá. Az Oxygen Wellness -ben viszont nem fogadták el. Mi a teend??

Legjobb válasz: sajnos nem érvényes,csakis attól lesz az -érthetõ módon..-próbálj másikat szerezni...

sajnos nem érvényes, csakis attól lesz az -érthetõ módon..-próbálj másikat szerezni...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ezt most miért írod, félreértés elkerülése végett mindenkinek köszi!
Most mi a baj?Miért 0 pont.Én csak elmondtam, hogy nálunk folyton kellett, egyszer majdnem meg is büntettek, mert nem volt még érvényesítve.BOCS HA SEGÍTENI AKARTAM.
Ez nagyon érdekes, ugyanis én 2004-tõl 2008-ig jártam gimibe és minden év elején kaptunk ey újabb matricát, az ellenõr sem a képedre kíváncsi, hanem arra, van-e rajta matrica.Tuti, hogy nem érvényes az nélkül.Mindig ránk szóltak, hogy a kért idõpontban vigyük be, mert nem fogjuk tudni használni.
MAztica az enyémen sincs, az nem számít. Ellenben van egy kis, vékony kártya a diákhoz, a matricacsalások miatt van ez bevezetve. Csak azzal érvényes. Oktatási azonosító a neve, vagy micsoda. Szerepel rajta az azonosító, a név, a születési hely/idõ és az anyud neve. Bõvebb információ: http://www.oktatasiazonosito.hu
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ha legközelebb probléma van és nem hiszik el, felhivatom velük az OKM -t :)
Mi kaptunk oktatási igazolványt és azt mondták hogy az helyette van, ezért mi sem kaptunk már matricát.
16 éves korodig tanköteles vagy, tehát matrica nélkül is el KELL , hogy fogadják.nekem is mindig magyarázkodni kell, de ez az új szabály.16 éves korodtól, ha diák vagy , kapsz matricát, ami feljogosít a diákkedvezmények igénybe vételére.
Kérdezd meg az iskolatitkárt mit csinálj. Telefonon.
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok, de azt mondták hogy akkor se. Senkinek nincs a suliból 2008 -as, a többi matrica meg elévült, azoknak meg mindegy. Én a híradóban úgy hallottam hogy nekem nem is kell, szóval megnyugodtam, de hiába!? :S
Ahogy az elõzõ válaszadó írta: 18 éves korig érvényes, utána nem. Ha az egyetemi diákodról jöttek le a matricák, akkor újat kell csináltatni, mert könnyen ráfoghatják, hogy direkt szedted le, és eladtad a matricát.
18. éves kor alatt érvényes, mert tanköteles vagy, tudtommal... Legalábbis mi 2004/2005-s tanév óta nem kapunk rá...
amúgy a legegyszerûbb az hogy kérsz egy iskolalátogatási igazolást és azt 3 hétig kötelesek elfogadni diákigazolvány helyett csak ha lejár annyi a teendõd h kérsz egy másikat!nekem ezt mondták suliba!
45 napig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
jaj milyen baromságot írt az elsõ!!!!!! milyen 45 napig????? régen volt 45 napig passzív tp, de az már réges régen megszûnt. munkaviszony megszûnése utána nincs biztosításod és ennyi. egy napig sem.
Ez 2012 júli 1-tõl érvényes: "Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultság a biztosítási jogviszony, illetve az alapul szolgáló jogosultsági feltételek megszûnését követõen még meghatározott ideig fennáll, ez az ún. passzív jogon való jogosultság. Ha a jogosultsági feltétel (pl. munkaviszony) megszûnését megelõzõen ez a feltétel megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság további 45 napig marad fenn."

Meddig érvényes a matrica nélküli diákigazolvány?

1992.08.23.-án születtem tehát nemsokára betöltöm a 18-at és nem tudom, hogy utána még a nyáron használhatom a diákigazolványt attól hogy elmúlok 18? Mert azt olvastam hogy 18 felett kell matrica de még akkor nem lesz iskola mikor nekem kéne a diák:S

Legjobb válasz: És még az a kérdésem, hogy a matrica pénzbe kerül vagy ingyenes?

A kérdező hozzászólása: És még az a kérdésem, hogy a matrica pénzbe kerül vagy ingyenes?
Nekünk egész évben voltak problémák a diákigazolvánnyal. Több osztálytársamat meg akarták büntetni a buszon, mert nem volt matrica a diákon.Volt, aki meg is kapta a büntetést, holott matrica akkor kell a diûkigazolványra, ha valaki betöltötte a 18-at, de továbbtanul (5-6. éven, fõsuli, egyetem). Nekünk ezt mondta ofõnk.
A kérdező hozzászólása: Értem :S Hát engem eddig nem büntettek meg mert nem volt rajta matrica! De amugy kaptunk 1 papirt amivel ezt a törvényt lehet igazolni hogy 18 alatt nem kell! De nekem sajna más a gondom :S
Elvileg október 31-ig érvényesnek kell lennie. Én elmúltam 18 és nekem is úgy van... nekem eddig nem volt ebbõl gondom, pedig már láttak matrica nélkül. Ha ezen problémáznak, mondd meg határozottan, hogy "Október 31-ig érvényes, különben is nyáron honnan szerezzek matricát, ha a sulik is csak szeptemberben kapják meg?" Ha tovább problémázna az ellenõr fogadd el a csekket, menj be ahova be kéne fizetned és ott is add elõ ezt és hogy nem vagy hajlandó fizetni. Ott már jobban ismerik a törvényeket, sajnos sok ellenõr nincs tisztában ilyenekkel-.-
A kérdező hozzászólása: Értem hát igen! Köszi a segítséget :)


Egy motor nélküli érvényes papírokkal rendelkező autó vásárlása esetén mi az átírás menete, és ennek mennyi a költsége?

Legjobb válasz: hogy-hogy? Motor nélkül szerintem nincsenek érvényes papírok,mert az akkor nem autó.

hogy-hogy? Motor nélkül szerintem nincsenek érvényes papírok, mert az akkor nem autó.

1 évig érvényes útlevél? Van vkinek ilyen? Kiemelik, h ujjlenyomat nélküli - ez jelent vmi korlátozást a használatában, vagy ugyanúgy mehetek vele mindenhova, ahova az ujjlenyomatossal is?

Valamint mindenhol írják, hogy a második útlevél ára dupla. Emlékeim szerint vmikor 20 éve volt útlevelem, de akkor még kicsi voltam. És nem is vagyok ebben biztos. Az okmányirpodában ezt látják? Akkor már második útlevelet kell igényelnem dupla pénzért? Vagy hogy megy ez? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: A második útlevél nem ezt jelenti, hanem azt, hogy egy érvényes útleveled mellé kapsz egy másodikat is. Azt nem tudom, hogy ez az 1 éves útlevél csak ujjlenyomtatot nem tartalmaz vagy nem is biometrikus-e, de ha nem akkor az USA-ba nem mehetsz ESTA-val, egyébként ugyanúgy használható. Egyébiránt szerintem érdemesebb 5 éveset igényelni.

A második útlevél nem ezt jelenti, hanem azt, hogy egy érvényes útleveled mellé kapsz egy másodikat is. Azt nem tudom, hogy ez az 1 éves útlevél csak ujjlenyomtatot nem tartalmaz vagy nem is biometrikus-e, de ha nem akkor az USA-ba nem mehetsz ESTA-val, egyébként ugyanúgy használható. Egyébiránt szerintem érdemesebb 5 éveset igényelni.

Csak wifi (3G es SIM kartya nelkuli) tabletet le lehet tiltani valahogy kozpontilag mint ahogy azt a nem fizetett vagy lopott keszulekeknel szoktak, vagy ez csak a mobilokra es SIM kartyaval rendelkezo keszulekekre ervenyes?

Vettem egy uj tabletet egy sractol meglepoen jo aron es elgondolkoztam mi van ha ott a hiba hogy esetleg lopott aru. Ezert szeretnem megtudni hogy fennall e a veszelye annak hogy egy ket heten belul valahogy letiltjak kozpontilag es a tablet hasznalhatatlanna valik. Koszi

Legjobb válasz: Még véletlenül se írd le, hogy milyen típus. Amúgy nem tudják letiltani. Kivéve hogyha Ipad.

Még véletlenül se írd le, hogy milyen típus. Amúgy nem tudják letiltani. Kivéve hogyha Ipad.
A kérdező hozzászólása: kozben kiderult hogy minden rendben a tablet korul de koszonom a valaszt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!