Találatok a következő kifejezésre: Érezném, ha baj (32 db)

Érezném, ha baj van a babával? 12 hetesen voltam uh-on. Azóta nem, csak a múlthéten voltszívhang meghallgatás. Mi van, ha baj van a babával? Mit tegyek ilyen gondolatok ellen?

Legjobb válasz: Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!

Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!
Sajnos én se éreztem, hogy baj van, 10 hetesen vették észre hogy 6hetesen elhalt, a testem se jelzett semmit! De ez én vagyok! Mindenképpen gondolkodj pozitivan, a rosszakat meg gyorsan üzd el! Olvass jo tapasztalatokat, a rosszakat ugord àt, ne olvasd el! Csinàlj baba naplot s csak a jo gondalataid ird bele, hogy mennyire vàrod, az eredményeket, képeket mindent jegyezz bele! Azt olvasgatva, majd csak a jora gondolsz! Minden rendben lesz! Boldog baba vàràst! :)
Ezen mindenki átesik szerintem.Én se voltam külömb.Hogy megnyugodjak vettem egy szívhang készüléket, hogy ha nyugtalanít valami megtudjam õt hallgatni.Igazából csak a 24 hét környékén nyugodtam meg de nem teljesen.Minden rendben van nefélj.Olvass sokat és beszéljél hozzá.Tudom még nem hall téged de legalább nyugtat egy kicsit.Nálam legalább is bevált.Most a párom aggódik , hogy esténként meg egész nap elég sokat mozog a baba.Fél órán keresztül hullámzott a hasam tegnap este.Megkért , hogy hívjam fel a z orvost , hogy normális e ez.Kezdte rám hozni a frászt.A picikéd jól van .Amíg nem görcsölsz, már mint a hasad és nem vérzel minden rendben van.Beszélgess valakivel , hogy a figyelmed elterelõdjön.Én folyton anyukámmal beszéltem.Minden jót és boldog babavárást.30 hetes km.
Én is sokszor gondoltam ilyenekre, de fõleg inkább a 12 hét elõtt. Én is csak akkor voltam utoljára uh-n, utána most pénteken megyek a dokihoz, már alig várom. Az jó, hogy elmúltak a rosszabb tünetek (álomkórság, hányinger), az uh utáni 1 hétben fel voltam töltõdve, utána pedig már úgy növekedett a hasim alja, hogy már az megnyugtatott, amikor pedig elkezdtem érezni a pillangó mozgásokat a hasimban néha, már nem gondolok ilyenekre. Te is fogod már nemsokára érezni a babót, ha nem is egész nap, mint majd késõbb, de megnyugtató, ha néha bejelentkezik. Már én is azt várom, hogy folyamatosan rugdosson :o) Godnolkodj pozitívan, képzeld el amikor hazamentek a gyönyörû egészséges babával a kórházból! Boldog Babavárást! 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tényleg jó lenne már érezni a picit, de még nem akarja magát mutatni.A hasam sem nõ, alig látni valamit, idegenek még nem is veszik észre.Emiatt szoktak hülye gondolataim támadni.

Hogy tudnám lenyugtatni magam? Ugye érezném, ha baj lenne?

Tudom, hogy hülyeség, de sajnos olyan sok szomorú esetet olvasok itt :,( , hogy sokszor elkap a félelem, mi van, ha velem is megtörténik.

Legjobb válasz: Én is ugyanígy vagyok vele. Most vok 16 hetes, és azt hittem igazán innen semmi baj nem lehet. És most olvastam, hogy szegény lánynak 18 hetesen volt missed ab-ja. Én is egybõl úgy éreztem, hogy már nincs is bennem a kis Zigótám. Ez borzalmas. Sajnos bármikor megtörténhet a tragédia, de szerintem amíg nem érzel tüneteket, vagy nem mondják azt Neked az orvosok, hogy baj van, addig ne stresszeld Magad. Felesleges. Ha meg kell történnie az elkerülhetetlennek, amúgy is megfog.:( De nem szabad ilyenekre gondolni.

Én is ugyanígy vagyok vele. Most vok 16 hetes, és azt hittem igazán innen semmi baj nem lehet. És most olvastam, hogy szegény lánynak 18 hetesen volt missed ab-ja. Én is egybõl úgy éreztem, hogy már nincs is bennem a kis Zigótám. Ez borzalmas. Sajnos bármikor megtörténhet a tragédia, de szerintem amíg nem érzel tüneteket, vagy nem mondják azt Neked az orvosok, hogy baj van, addig ne stresszeld Magad. Felesleges. Ha meg kell történnie az elkerülhetetlennek, amúgy is megfog.:( De nem szabad ilyenekre gondolni.
Harmadik vagyok! Utolsónak üzenem! Ne agyalj ezen!!!! Ha beszorul kiszedik. És akkor sincs semmi ha oxigénhiányos lesz! Akkor is a Te gyereked! És van hogy nem is marad maradandó károsodása, csak sokat kell velük foglalkozni. Nem akartam leírni, de velünk is ez történt...
Szia! Én végig idegeskedtem. És még most is...mindig... Most az a legújabb kitalálmányom, h. mi van ha szülés közben történik valami baj, mondjuk beszorul a baba és oxigénhiányos lesz (sajnos ismerek ilyet)? Szóval sajnos nem tudok segíteni de talán azt jó tudni, h. szinte mindenki ezt csinálja van aki bevallja van aki nem. Csak ne hagyd elhatalmasodni, tereld el a figyelmed. Igazából nem az a "normális", h. baj van vagy lesz. Az esetek többségében minden rendben van. Ödv 36 hetes kismama
en 33.4 hetes vagyok, de meg mindig félek pont itt olvastam, vkinek 36 hetesen halt meg a babaja most ma még nem rugdalt, és TUDOM, hogy normalis, de azert aggódok nagyon! hat, ha aggodosak vagyunk, aggodok. a lényeg, hogy ne aggodjuk tul magunkat.. sokat gondolkozok rajta, hogy vajon ugyanennyit aggodnek, ha mar kinnt lenne.. de akkor legalabb nem lennek tehetetlen, meg tudna jelezni..de igen, ugyanennyit minimum és nem, nem lehet elintezni azzal, hogy "ne aggodj", sajnos. ezert probalok "mértékkel" aggódni..
Én is ilyen voltam mert meddõnek mondott a doki és fél évet végigbõgtem aztán egyszer csak meglepetésünkre spontán teherbe estem. El sem hittem. Az elsõ orvosi megerõsítés mellett kiderült hogy ciszta van a baba mellett. Onnantól végigstresszeltem a 12. hétig. Kiderült hogy sárgatest volt ami védte a bébimet. Utána azért mert mi van ha..... Ha valami oknál fogva elmenne a baba akkor valószínüleg beteg vagy renellenesen fejlõdik. Nem kell ilyenekre gondolni. Próbálj egészségesen élni. Ha nem dohányzol vagy iszol ill. drogozol akkor kicsi az esély a bajra. Gondolj arra milyen lesz. Vagy konkrétab dolgokra. Ne nevess ki de én régebben úgy viditottam magam hogy elképzeltem hogy pisili le az apját mikor pelenkázza. Sokkal szebb gondolat, nem? Persze azért van egy egészséges aggódás. 38 heteske
Agykontroll.
Szia! Én is így voltam vele! Mindig sok rosszat olvastam itt és nagyon féltem! Szinte zavartalan terhességi idõszakom volt, nekem a szülés alatt jöttek a gondok amit most nem fogok leírni, hogy ne rémiszellek meg. Majd talán ha megszületett már a babád! Én a helyedben minden nap többször elmondanám magamnak, hogy nincs velünk semmi baj, egészséges vagyok, a baba is az lesz, könnyû szülésem lesz! Egyszerûen próbáld erre rábeszélni magad ha félsz!
Szerintem ne olvass szomorú dolgokról és konnyebb lesz! Barátnom végigstresszelte a terhességet ( úgyértem ezt hallott-azt hallott, ezt nem szabad-azt nem szabad ...stb), tehát minden volt csak pozitív hozzáállása nem, koraszulott lett...stb. és azóta sem tortént veluk semmi jó, egyszeruen bevonzza a negatív dolgokat a negatív hozzáállásával!!! Hiába magyarázom neki, hogy ez így nem jó! Egész terhessége alatt úristen így, úrisen úgy, mi lesz így, mi lesz úgy. Egy nyugodt perce nem volt. Nem azt mondom, hogy nem kell semmivel foglalkozni, de ... érted? Minden jót és stresszmentes babavárást kívánok!
Elõzõ vagyok! Még annyit, hogy ennyi erõvel bármin lehet agyalni, még azon is, hogy mivan ha kimegyek az utcára és elüt egy autó...?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást!!! Utolsó válaszoló mit értesz agykontroll alatt? Írd meg kérlek! Pusza!

Mindig lemaradok a kenetvételről! Érezném, ha baj lenne?

Azért nem parázok, mert gondolom égne, viszketne, ha valamit össze-szedtem volna. 37hetes

Legjobb válasz: Nagyon fontos a kenetvétel, nem biztos, hogy amit te hordozol, az nálad tüneteket okoz, de szüléskor megfertõzheted vele a babádat!!! Tessék elmenni azonnal, talán még van idõ a szülésedig, hogy megjöjjön az eredmény! Nekem pl. streptococcus volt a kenetemben. Nem feltétlenül kezelik ezeket terhesség alatt, de ha pozitív a kenet, akkor a baba kap antibiotikumot (infúzióban) az elsõ napokban.

Nagyon fontos a kenetvétel, nem biztos, hogy amit te hordozol, az nálad tüneteket okoz, de szüléskor megfertõzheted vele a babádat!!! Tessék elmenni azonnal, talán még van idõ a szülésedig, hogy megjöjjön az eredmény! Nekem pl. streptococcus volt a kenetemben. Nem feltétlenül kezelik ezeket terhesség alatt, de ha pozitív a kenet, akkor a baba kap antibiotikumot (infúzióban) az elsõ napokban.
Szia, Bár az én kis fertõzésem nem volt nagy szám, sok terhes nõnél (és nem terhes nõnél) is elõfordul, de nem volt semmi tünetem, a doki is csak minta alapján vette észre hogy van valami. Kaptam rá egy 6-os darabszámú kúpcsomagot és a 6 napos kúra után elmúlt, de vissza kellett mennem hogy megnézze elmúlt-e mert mivel abszolút nem volt tünetem ebben sem lehettünk biztosak. Tehát nem minden fertõzésnek vannak jelei, ezért biztos ami biztos jó a mintavétel, de ne aggódj, biztos minden okés veled, csak tanácsként írtam. Jó babavárást és könnyû szülést kívánok! 24 hetes kismama
Mi az, hogy lemaradsz??? Elmegy az orvos mire odaérsz vagy mi???! Ha pozitív vagy streptococcusra, akkor a szülés alatt antibiotikumot kell kapnod.
Ja és ennek semmilyen tünete nincs.
A kérdező hozzászólása: Igen, illetve elsõ alkalommal mondták, hogy szóljak a saját dokimnak, aki nem volt benn, gondoltam jövõhéten. Aztán következõ héten meg hamar lelépett a doki (nem a sajátom, de gondoltam nem várok rá, vegye le, aki ott van), mert szüléshez hívták. Azért nagyon fel voltam háborodva! Intézi a saját ügyeit, a hivatalos meg le van sz....
na én ezért jártam magánrendelésre... :o(
Pedig muszáj bemenned megcsináltatni. Amikor bemegy az ember szülni, akkor azonnal kérik az utolsó uh leletet, vércsoportos leletet és a keneteredmény!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Van magándokim, nem is értem õ miért nem tudja levenni a saját rendelõjében...... Remélem szerdán sikerül végre, vidéki vagyok, elég egyszer egy héten bemenni a kórházba, a férjemnek is szabadnapot kell kivenni, már nem enged vezetni :)

érezném ha baj lenne a babával?

vagy van olyan hogy csak az 12heti uh-n derül ki hogy már nem él a baba? 11hetes vagyok de nem érzem hogy lenne.. tehát olyan mintha nem is lennék terhes... se rosszullét semmi...

Legjobb válasz: és mik lennének a jelei?

A kérdező hozzászólása: és mik lennének a jelei?
Nem biztos, hogy görcsölnél. Én nem véreztem, nem görcsöltem, semmi problémám nem volt, amikor mentem a 12.uh-ra, és már nem volt szívhangja a picinek. A doki szerint 11hetesen állt meg a szíve, kb.annyira volt kisebb a mérete. De nem szabad ilyenekre gondolni. Ráadásul, ha a baba beteg, életképtelen, hidd el, jobb ha még az elején "elmegy". Muszáj így felfogni, mert ez az élet! De amíg nincs gond, addig felesleges ilyeneken agyalnod.
szia! Az hogy nincs rosszullét még önmagában nem jelent semmit( vagyis inkább szerencse). Ez ajózt nem lehet "érezni", ez a jó hír. A rossz, ha a baba menni akar, sajnos azt nem lehet megérezni, csak a jeleit látni. De ne nyugtalankodj, minden rendben lesz!
bocs, összetorlódtak a betûk, szóval az, h nincsenek rosszulléteid, az a jó hír.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod remélem is hogy rendben lesz minden :)
görcsölés, vérzés, ha voltak erõs terhestünetek azok eltûnése.
Igen sajnos félõ, hogy szétnyílhat vajúdás alatt. Gondolom ismét császáros leszel emiatt.
És most már van egy gyönyörû kisfiam is!
2 hete szültem.6 és fél éves a lányom, akit császárral szültem.2 hete még rendes természetes szülésre készültünk, de a szülés közben iszonyatosan fájt a hasfalam.Nem a méhszáj, ami 3 újnyira már tágult, hanem olyan mensis görcs, az orvos kérdezte, hol fáj.Rákopogtatott az alhasamra, ahola régi császár volt, és azt hittem, szétszakadok.Azonnal császár, szerencsére.Ahogy vágott a mûtõben, repedt szét az elõzõ heg.Szerencsém volt.Ha másik orvosom van, lehet azt mondja, csak hisztizek a fájdalom miatt.Mint ahogy a szülésznõ azt is hitte.Örülök, hogy ilyen jó összhangban voltam a dokival, és hitt nekem.Végül is így jó élmény maradt a szülésem.
Hát ez vékony bizony, valószínûleg elõbb lesz az a császár. Kérdezõ és 2. Válaszoló, mennyi idõ van a 2 csaszi között nálatok???
A kérdező hozzászólása: Nekem az a furcsa, hogy nem érzek semmit. Nem fáj, nem húzódik... majd az élet eldönti. Nekem sincsenek az elsõ csáazárról rossz emlékeim (szerencsére). Nálunk a lányok között 20 hónap lesz a korkülönbség.
Én is múlt héten szültem, vagyis császároztak. Hétfõn mentem dokihoz ultrahangra 21-én és úgy volt megbeszélve, hogy pénteketn autómatikusan császároz. De az ultrahang alapján nekem is 2 mm körüli volt a hegem és azt mondta a dokim, hogy ne várjunk péntekig ne kockáztassunk és másnap csináljuk meg a mûtétet nehogy szétrepedjen a heg. De hajnalba a picur közbeszólt és nem bírta ki másnap délelõttig, így hajnali 2-kor 5 perces fájásokkal mentünk be a kórházba, jött a dokim és császározott is, mert már zöldült a magzatvíz is. De azt mondta, hogy még jó hogy nem vártunk mert csak 1mm-es volt már a hegem. Én mondjuk egyébként is császárt szerettem volna másodjára is, mert nekem az elsõ is nagyon jó volt, szinte fájdalommentes. És szerincsére most is minden jó volt. Neked is minden jót kívánok és ne izgulj!!!
A kérdező hozzászólása: Igen azt mondta a doki, hogy szerinte meg se próbáljuk "simán". :(
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babákhoz! Én csak a császár utáni fájdalomtól félek, ha jól emlékszem az elsõ hét volt elég gáz. Egy másfél éves "szélvész-lány" mellett (+pici baba) nem tom hogy tudok majd pihenni. De megoldjuk valahogy... csak már foghatnám a második csjszit is a kezemben :) )))
2. válaszoló vagyok, 22 hónap van a két gyerek között.
Köszi, hogy válaszoltatok! Nálunk 26 hónap lesz és eléggé tartok attól, hogy esetleg nálunk is gondot okozhat a heg. Bocs, hogy megint kérdezek, mikor mérik elõször a hegvastagságot?
A kérdező hozzászólása: Nekem most mérte 36 hetesen, sima uh-val. Elõbb nem, vagy nem mondta :)
Kedves Kérdezõ! Már eltelt jócskán az idõ a kérdés feltevése óta, megkérdezhetem, mi lett a vége? Hamarabb szültetek? Hogy vagytok? Én 13 nap múlva szülök, a 40. hét elején, második császár, vagy egy 19 hós fiam itthon. A hegemet tegnap mérték a 38. héten és 2 mm volt, egyenes, megtartott. A doki nem hozta elõrébb a szülést, pedig nagyon szerettem volna, nem akarok kockáztatni. De õ azt mondta, hogy a heg szétválása csak méhösszehúzódások közben jellemzõ, tehát ha elindul a baba. Ezt meg nem hagyjuk. HA van esetleg pici idõd, leírnád, hogy hogyan döntöttetek anno?

Érezném, ha valami baj van, mondjuk megállt a szive?

A hétvégén nagyon kiborultam.Csak azért nem nyugtatóztak be mert terhes vagyok, még most is állandóan sírni tudnék.Egész éjjel 3/4 órát sikerült aludnom és a vérnyomésom még másnap is 130/75 körül mozgott.9 hetes kismama vagyok, elvetélni nem vetéltem mert nem véreztem és a hasam se görcsölt, de más baja lehet?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ezt érezni lehetne, de ilyen esetben soron kívül menj el a nõgyógyászodhoz, pillanatok alatt meg tudja állapítani, hogy rendben vannak-e a dolgok. És kerüld az ilyen helyzeteket, sokat árthatsz vele a babának. Persze gondolom ez nem csak rajtad múlik, a környezetednek is figyelembe kéne venni az állapotodat, és nem szabadna ilyen helyzetbe hozniuk, fõleg, hogy a terhesség elején amúgy is sokkal könnyebben kiborulsz, az elsõ három hónapban nagyon labilis lehetsz idegileg, ezt tapasztaltam magamon is. Egy 34 hetes kismama

Nem hiszem, hogy ezt érezni lehetne, de ilyen esetben soron kívül menj el a nõgyógyászodhoz, pillanatok alatt meg tudja állapítani, hogy rendben vannak-e a dolgok. És kerüld az ilyen helyzeteket, sokat árthatsz vele a babának. Persze gondolom ez nem csak rajtad múlik, a környezetednek is figyelembe kéne venni az állapotodat, és nem szabadna ilyen helyzetbe hozniuk, fõleg, hogy a terhesség elején amúgy is sokkal könnyebben kiborulsz, az elsõ három hónapban nagyon labilis lehetsz idegileg, ezt tapasztaltam magamon is. Egy 34 hetes kismama
Mindenképp hívd fel a dokidat minél elõbb és menj el egy vizsgálatra. Valószinüleg ha kiderül hogy minden rendben a picivel már az is meg fog nyugtatni valamennyire. Gondolj a babádra és ne hagyd magad ennyire felizgatni mert ebbõl baj is lehet!
Attól, hogy nem vérzel és nem görcsölsz, sajnos a szív simán leállhat. Én így veszítettem el egy 15 hetes terhességet 1 évvel ezelõtt, és akkor 2 hete állt a szíve és nem lehetett érezni. Most 5 hetes terhes vagyok, remélem rendben lesz minden.

10 hetesen mik történnek odabent? Miket kell érezni? Ha már nincs rosszullét az bajt jelent, vagy csak mázlim van? Az elején sokat hánytam, émelyegtem. A pocakom növekszik.

februárban volt egy spontán vetélésem 8 hetesen. ez a terhességem is vérezgetésekkel indult, fekvés és utrogesztán, szoval nagyon félek, hogy minden rendben menjen.az elevitet meddig kell szedni? és mikortól lehet a házasélettel próbálkozni?amióta babát várunk nem merjük csinálni, nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Az nem feltételen baj, ha eltûnnek a tünetek. Amúgy semmit nem érzel még, az jó ,hogy nem vagy rosszul és nõl a pocid:-) A szexet mellõzni kéne, ha vérezgetsz, és volt egy vetélésed de a doki tud errõl bizonyosat mondani. Vigyázz inkább magatokra!!

Az nem feltételen baj, ha eltûnnek a tünetek. Amúgy semmit nem érzel még, az jó , hogy nem vagy rosszul és nõl a pocid:-) A szexet mellõzni kéne, ha vérezgetsz, és volt egy vetélésed de a doki tud errõl bizonyosat mondani. Vigyázz inkább magatokra!!
Én is vérezgetéssel kezdtem, én is Utrogestant szedek, és nekünk is tartózkodnunk kell a szextõl, de azért, mert nekem van egy vérömlenyem a méhben. Nyugodtan kérdezd meg a dokit legközelebb, hogy ti élhettek-e nemi életet, mert normális esetben lehet. A 12. hét után mindenképpen. Egyébként a hányingerem nekem is a 10. héten kezdett csökkenni, s egyes tüneteim, mint pld. a szagundor pedig teljesen elmúlt. Ha nagyon szorongsz a baba miatt, inkább menj egy UH-vizsgálatra. Az engem mindig megnyugtat, ha látom õt. Ne aggódj! Nincs a babáddal semmi baj! :)
Az nem baj, ha nincs hányingered. Attól még minden rendben lehet. Hanincs nyitva a méhszáj, akkor szexelhettek nyugodtan.

16hetes kismami vagyok, és nagyon aggódom a pocim miatt! Ha baj lenne vele akkor azt érezném ugye? A vetélés kockázata már kevés ugye?

Mikor mozdul meg először???Első baba!!Ne nézzetek butának! Köszönöm szépen!!!

Legjobb válasz: szia, én is elsõ babás vagyok, május 21-re vagyunk kiírva, én egészen konkrétan, amikor teljesen biztosra tudtam, hogy a kisfiam a mocorgás oka, és még kívülrõl is látható volt, 20+4 napos voltam! :-) szóval semmivel nem vagytok elkésve, ne idegesítsd magad, tényleg nem tesz jót, sajnos nekem is volt rossz idõszak, mert méhlepénybiopsziára kellett mennem down-kór gyanú miatt, szerencsére minden rendben, de azóta is tartok tõle, hogy az akkori sok sírás, idegeskedés árthatott neki, kockázat, baj mindig lehet sajnos, de ne foglalkozz ezzel, koncentrálj a picire és a boldog babavárásra, 30+4 hkm

szia, én is elsõ babás vagyok, május 21-re vagyunk kiírva, én egészen konkrétan, amikor teljesen biztosra tudtam, hogy a kisfiam a mocorgás oka, és még kívülrõl is látható volt, 20+4 napos voltam! :-) szóval semmivel nem vagytok elkésve, ne idegesítsd magad, tényleg nem tesz jót, sajnos nekem is volt rossz idõszak, mert méhlepénybiopsziára kellett mennem down-kór gyanú miatt, szerencsére minden rendben, de azóta is tartok tõle, hogy az akkori sok sírás, idegeskedés árthatott neki, kockázat, baj mindig lehet sajnos, de ne foglalkozz ezzel, koncentrálj a picire és a boldog babavárásra, 30+4 hkm
Bármikor megmozdulhat. Olyan hamar eljön... A rosszra meg ne gondolj. És ne olvasgass rémtörténeteket.
Nekem 15 hetesen még nem is nagyon látszódott a pocim, mintha csak felszedtem volna 1-2 kilót... 19 hetesen éreztem elõször mozogni, és 21-22 hetesen látszódott kívülrõl a mozgás. Ha dokihoz rendszeresen jársz, és a eredményeid rendben vannak, akkor nincs miért aggódnod. 34+6 hkm
Én is ma vagyok 16 hetes, és nem érzek magzatmozgást. Mondjuk nem is várom túl korán, mert mellsõ fali a lepényem, olyankor kevésbé érezni sajnos. Elsõ terhességemnél 20 hetesen éreztem elõször, pedig ikreket vártam, és mindenki mondta, hogy húúú, az ikresek korábban megérzik. Na én kivétel voltam... Ne aggódj, az átlag félidõsen érzi meg elõször, van, aki még késõbb is. És igen, már jóval kevesebb a kockázat a vetélésre. Jó babavárást!
Igen, már elég kicsi a vetélés kockázata! Ne izgulj, biztos minden rendben lesz! Innentõl kezdve kb. a 20 hétig bármikor megérezheted az elsõ rugikat!
Aaz én kisbabámat 17 hetesen éreztem elõször.
A kérdező hozzászólása: 21 hónap a különbség
nyugi! a heg csak vajúdáskor válik szét-HA szétválik egyáltalán, amire azért kevés az esély. mennyi lesz a két szülés között? ha nincs 1, 5-2 év akkor császározni fognak most is.
akkor majd doki megmondja nekem 20 hóval nem engedte, más doki másnak 18-al igen. remélem neked sikerül a sima!! de ilyenkor általában az van, h nézik majd a végén a heget, vajúdáskor jobban kell sietned a kórházba és ott is jobban figyelnek, és ha gáz van hamarabb lesz mûtét mint alapból.
Nekem is azt mondta az orvosom, hogy fájások hatására válhat szét a heg. Bár a sok keményedés sem tesz jót neki.
Végig nézni fogja a doki a heget uh-gal. Ha baj lenne, már annyira feszülne a heg, akkor úgyse engedne simán szülni. De a legjobb, ha ezt a kérdést felteszed az orvosnak is.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott dokim, szóval ügyeletesnél fogok szülni a Margitban, és már 2x voltunk ott CTG vizsgálaton, de doki szóba sem állt velem, a szülésznõ meg csak annyit mondott, hogy majd nézik a heget, aztán majd kiderül.. Tegnap óta szúró fájdalom van a hasam jobb oldalán a köldököm magasságában, egy ideig tart, addig menni sem tudok, aztán abba marad.. még élek, de az éjszakát szinte 1 pozícióban töltöttem, jól el is gémberedtem, nem mertem fordulni miközben aludtam..

Tudom, hogy elég buta kérdés, de érezném ha valami baj lenne? Megnyugtatnátok?

7 hetes vagyok, egy hete látta a doki a szívhangot, 10 hetesen kell legközelebb mennem, de nagyon aggódom, legszívesebben hetente mennék megnézni rendben van-e a baba...

Legjobb válasz: Szia.nálam is ugyan ez volt csak nekem a 12 hétig kellett várni.Semmi de semmi baj nem volt..Annak lenne jele..Hidd el észre vennéd.nem soká ujra látod..:D

Szia.nálam is ugyan ez volt csak nekem a 12 hétig kellett várni.Semmi de semmi baj nem volt..Annak lenne jele..Hidd el észre vennéd.nem soká ujra látod..:D
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Tudom mit érzel, én is legszívesebben naponta nézném, hogy minden rendben van-e , még most is, pedig már 24 hetes vagyok, és érzem mocorogni a picúrt... Az elején én minden napért hálát adtam, este úgy feküdtem, hogy köszönöm, hogy nem történt semmi rossz, nem görcsöltem, nem véreztem, így nem lehet baj :) - amióta meg mozdult már jóval könnyebb, de még így is tudok parázni, ha pár órát nem érzem mozogni...
Szia! Én is ilyen aggódos vagyok, úgy látszik nem egyedül!:) Én szerdán megyek, akkor lesz 8+3 és lassan már 3 hete nem láttam a babámat.:) Õ a 2. gyerkõc, a fiamnál nem voltam ilyen parás emlékeim szerint. De tudom, hogy minden rendben van, mert ennek így kell lennie. Októberben egészéges gyönyörûséget szülök ismét! És Te is!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!