Találatok a következő kifejezésre: Érettségi után hogy (126 db)

Érettségi után hogy lehetek PHP fejlesztõ?

Elég ha elmegyek egy OKJ képzésre, mert az átlagom nem a legjobb :/ most 10-edikben 3,8 és így nem hiszem hogy felbennének fõiskolára :/ egyáltalán kell hozzá valamilyen papír, mert olyat is olvastam, hogy vqn aki otthon tanulja meg és után már megy is dolgozni :D lehetséges ez így?

Legjobb válasz: Persze otthon megtanulja, és mehet dolgozni... a sok hülye meg közben szenved az egyetemen. Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerû. Még javulhat az átlagod, de egyébként sem mond sokat az átlagod. Ha jól megy a matek és az informatika, akkor simán felvehetnek egy jó érettségivel.

Persze otthon megtanulja, és mehet dolgozni... a sok hülye meg közben szenved az egyetemen. Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerû. Még javulhat az átlagod, de egyébként sem mond sokat az átlagod. Ha jól megy a matek és az informatika, akkor simán felvehetnek egy jó érettségivel.
Esélytelen, papír nélkül még állás interjúra sem hínak nem hogy munkát adjanak.
"Esélytelen, papír nélkül még állás interjúra sem hínak nem hogy munkát adjanak." Na, én pont ezért dolgozom Angliában. Sima alkalmazotti státuszban senkit nem érdekel a papír, egy két cég kivételével. Egy OKJ papírom van ugyan, de tõlem ezt senki nem kérte eddig. A szakmai interjú és próbamunka volt a döntõ. 6 éve dolgozom itt, 3 különbözõ cégnél. Magyarországon szinte elélveznek a papíroktól.
Pedig magyar cégeknél senkit nem érdekel a papír. Tõlem sehol se kértek még bizonyítványt. Ha értesz hozzá és van referenciád, akkor kapsz munkát.
Hadd kérdezzem meg, jelenleg milyen szinten állsz webfejlesztéssel?

Gimnáziumi érettségi után hogyan lehetek rendőr?

Most végztem el az iskolát,van érettségim de nem tudom hogyan indulhatnék el rend?rnek.

Legjobb válasz: Két lehetõség van. Az egyik hogy jelentkezel a rendõrségen hogy járõr szeretnél lenni (vagy rendészeti szakközepet végzel, de esetedben ez már nyilván nem játszik). A másik hogy Rendõrtiszti fõiskolára mész, ekkor természetesen felvi.hu, jövõ szeptemberi kezdés, szimpatikusnak mondható ponthatárok de van fizikai alkalmassági. Errõl bõvebben a felvin olvashatsz. Az elõnye ennek az hogy tiszt leszel, tehát egy olyan magas rangon kezded a pályafutásod amit a másik úton soha sem érhetnél el, mivel tiszti fõiskola nélkül nem lehet.

Két lehetõség van. Az egyik hogy jelentkezel a rendõrségen hogy járõr szeretnél lenni (vagy rendészeti szakközepet végzel, de esetedben ez már nyilván nem játszik). A másik hogy Rendõrtiszti fõiskolára mész, ekkor természetesen felvi.hu, jövõ szeptemberi kezdés, szimpatikusnak mondható ponthatárok de van fizikai alkalmassági. Errõl bõvebben a felvin olvashatsz. Az elõnye ennek az hogy tiszt leszel, tehát egy olyan magas rangon kezded a pályafutásod amit a másik úton soha sem érhetnél el, mivel tiszti fõiskola nélkül nem lehet.
Rendõrtisztire nagyon nehéz bekerülni. Olyat is ismerek, aki egész életében erre készült, edzett is külön, de nem sikerült. Szerintem a korod nem zárja ki, hogy szakközepet elvégezd. Itt is érdeklõdhetsz utána: http://arszki.hu/
A kérdező hozzászólása: Akkor ezekszerint jelentkezhetek érettségi után a Rendészeti Szakközépiskolába? (én azt hittem hogy Szakközépiskolába csak 8. után lehet jelentkezni)
Van felnõttképzés is.

Mit erdemes jelenleg tovabb tanulni erettsegi utan, hogy kesobb el tudjak biztosan helyezkedni?

Ja es szamit hogy elegge jol lehessen keresni mivel ez egy szempont lenne! Romaniai lakos vagyok ha ez szamit!

Legjobb válasz: Pláne, hogy már nem is mehetnek elõbb nyugdíjba..

Pláne, hogy már nem is mehetnek elõbb nyugdíjba..
ne pénzkeresés szempontjából keress szakmát, hanem ami érdekel, persze a pénzkeresés se egy utolsó dolog, de annak semmi értelme, hogy beleõrülsz abba, amit csinálsz, mert nem szereted szerintem megéri tovább tanulni, lehet hogy nem rögtön fogsz tudni elhelyezkedni, lehet hogy nem abban a szakmában elõször amire tanultál, de ha sikerül, sokkal biztosabb lesz a munkahelyed és több pénzt is fogsz kapni, meg szerintem addig jó valakinek, amíg tanul, addig nem kell foglalkoznod az élet gondjaival
A mérnöki szakmák jó választásnak bizonyulnak manapság, meg persze a gyógyszerészet is. Az orvosnak is van munkája, de azt nyugaton fizetik meg. Én most vagyok 10. osztályos, anyagmérnöknek szeretnék menni. Nálam azok voltak a szempontok, hogy legyen munkám, el tudjam végezni a sulit, nem akarok meggazdagodni, de pl. ha ki kell festeni a lakást, akkor ne legyen gond, vagy pl. 2002 óta nem nyaraltam, örülnék neki, ha évente 1x pár napra eljuthatnék. Szóval kényelmes, de nem luxus élet, és persze olyan munka, amit jól tudok ellátni. Én nem akarok félmunkát végezni, jó akarok lenni a szakmámban. Nem azért tanulok, hogy aztán legyen egy állásom, és csõ, hanem minõségi munkát tudjak kiadni a kezem közül. Ez számomra fontos, mindig garanciát vállalok arra, amit elkezdek.
Az hagyján, azért felveszik az embereket, csak nem egyszerû JÓL is keresni. Akkor sem, ha hiányszakmád van, ami a legjobban fizetettek közé való. Én mindig csodálkozok, mikor azt olvasom, hogy engem hogy agyon fizetnek. Pedig tényleg jól fizetnek a többihez képest, aki ugyanebben a szakmában dolgozik, de mikor azzal kábítják a fiatalokat, hogy ezt kell csinálni, mert szétkeresed magad, akkor mindig nagyot csodálkozok, hogy nekem is mondják már el, hogyan, mert egy 15-20 éves szakmai tapasztalattal, külföldi cégnél nagyon jó beosztásban sem keresem magam szarrá. Akkor mit keres az amelyik épp csak kiesik az iskolából?
Menj mondjuk gépész, vagy villamosmérnöknek. De nem kell feltétlenül diplomásnak lenned egy jó szakmához és busás jövedelemhez. Végezz el egy hegesztõi tanfolyamot, ha van tehetséged hozzá és megkapod a megfelelõ minõsítést, hülyére keresheted magad a világon bárhol. Van, amit kifejezetten nem érdemes választani. Informatikusnak például ne tanulj, az problémás terület, hiába hiányszakma állítólag (ez nem igaz). Jogásznak, közgazdásznak se tanulj szerintem, mert nem biztos, hogy a megszerzett tudást jól tudod kamatoztatni bármely országban.
Bármilyen reálszakmával. Magyarországon nagyon kevés a reál diplomások és a mérnökök aránya. Még akár tanárként is ha fizika-kémia vagy hasonló szakod van.
Azt, ami érdekel, vagy bele fogsz hülyülni. Ha csak a pénzért akarsz tanulni, akkor inkább hanyagold, ne vedd el azoktól a helyet, akiket a téma ténylegesen érdekelne.
Azért a katonaság sem az álom hely. Egyik barátom járt úgy, hogy berendezkedett egy életre aztán megszûnt a beosztása és csak olyat tudtak adni neki, amiben jóval kevesebbet keresett. Ja, hogy akkor egy-két dolgot nem nagyon lesz mibõl fizetni? Bocsesz. Amúgy nem egy hatalmas fizetésük van, nézd meg hány vállal el mindenféle hétvégi kulimunkát. Arról nem beszélve, hogy lassan rájönnek, hogy annyi tiszt van, mint a veszedelem, és nem abból kell már sok.
Ha biztos pénzt akarsz meny katonának tiszti képzésre.
Ma hiába tanul Magyarországon valaki, hiába van érettségie, egyetemi diplomája, ha sehol sem veszik fel. Ez az állam hibája. Meg szerintem arcra is megy az egész, ki hogy néz ki. Ha nem tetszik valakinek az arca, azt nem veszik fel sehova.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, a bio-kemia annyira nem fog meg inkabb a gazdasag, uzleteles szoval ez az ag ami erdekel de meg gondolkozok hogy valami mernok is de ahhoz matekbol jo kell lenni es jelenleg nm vok a legjobb mert nehez az anyag de regebb nagyon jo voltam. Mondjuk szerintem egy epiteszmernoknek nem a fuggvenyeket kell tudja a haz keszitesnel hanem az alapdolgokat de azt nagyon jol...jol gondolom???
Ha nem vágod annyira a matekot akkor a gazdasági és a pénzügyi is kilõve.
milyen iskolába jársz?
A kérdező hozzászólása: Matek info szakon vagyok, hat hogy is mondjam a penzugy szerintem s gazdasag nincs kilove mert nem olyan szinten nem ertem hanem ugy hogy az osztalynak tobb mint fele nem erti szoval nem a mi hibank...amugy szerintem vanuzleti erzekem, szoval abban szeretnek esetleg elhelyezkedni!!!


Érettségi után hogyan tovább?

Azon gondolkoztam hogy most meglett az érettségim de egy évet halasztanék elmennék dolgozni és csak azután mennék szakmára ez megoldható így ha egy év után mennék csak el szakmára? Egyáltalán hány éves korig lehet nappali tagozatos iskolába beiratkozni ötödévre?

Gimnázium (érettségi) után hogyan a legegyszerűbb kimenni Olaszországba?

Mármint ha pl. egyetemre megyek vagy valami más?

Legjobb válasz: Vonattal vagy busszal. Egyébként ha ott is akarsz tanulni, felvételizni kell természetesen.

Vonattal vagy busszal. Egyébként ha ott is akarsz tanulni, felvételizni kell természetesen.
A kérdező hozzászólása: .... kösz
Te is szeretnél Olaszországban járni egyetemre? Én is:)
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok egyedül :D
Hát nem. :D Nekem is ez az álmom, de a tandíjak elriasztottak. Marad az ösztöndíj :)
A kérdező hozzászólása: Sok sikert hozzá! :)
Beszéltem ma egy kint végzett tanárnõvel. Ami kell hozzá: pénz, és még több pénz. Azt mondta, délre érdemes menni, mert ott van esély minimálisan spórolni. (Õ Leccét emelte ki). Támogatott oktatásban csak olasz állampolgárok vehetnek részt, más nem. Említette, hogy érdemes elõtte egy évet kint élni és dolgozni, így egyrészt gyakorlod a nyelved, másrészt lesz kereseted... Egyébként, ha csak nem vagytok nagyon eleresztve, tegyél le róla, mert drága az egyetem, drága az élet és a jegyzetek is... =/
A lényeg lemaradt: Ha egyetemre akarsz kerülni, írni kell egy ottani tesztet, ami alapján vagy bekerülsz, vagy nem, errõl sajnos nem tudok többet mondani neked.

Szakma érettségi után, hogyan?

Gimibe vagyok(5 éves), megbántam de már csak 2 év és végzek szóval végig csinálom, meg már 2 érettségim megvan de ha végeztem szakmát akarok tanulni(mert hiába nézem a felső oktatást , semmi kereslet arra a pályára amit én szeretek ,meg rengeteg plusz tanulás ...) Szóval a gimi után ingyenesen mehetek szakmát tanulni?(autószerelő ami nagyon tetszik)

Legjobb válasz: az elsõ OKJ tanfolyam ingyenes, úgy azok között keresgélj! én elsõre most pl ezt találtam: http://szakkepesites.hu/szakmak/autoszerelo_4.html

az elsõ OKJ tanfolyam ingyenes, úgy azok között keresgélj! én elsõre most pl ezt találtam: http://szakkepesites.hu/szakmak/autoszerelo_4.html
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen (megy a karma(plusz) :)

Érettségi után hogyan tovább?

Szeretek rajzolni és ezzel kapcsolatban szeretnék valamilyen szakmát tanulni. Melyik képzéssel van esélyem a későbbi elhelyezkedésre?

Legjobb válasz: én Debrecenbe mentem tovább a sirius suliba mozgóképi animációkészítõ szakra, a szak tavaly indult, vannak rajzórák, meg 3d számítógépes grafika, szerintem nagyon jó szak

én Debrecenbe mentem tovább a sirius suliba mozgóképi animációkészítõ szakra, a szak tavaly indult, vannak rajzórák, meg 3d számítógépes grafika, szerintem nagyon jó szak
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) Ez jól hangzik, megy a zöld kéz! És várom a további variációkat! :)

Érettségi után hogyan tovább? (bővebben)

Sziasztok, lassacskán itt a jelentkezési határidő, és több dolog is érdekel de még mindig nem tudom hogyan tovább. A pénz a fő gond. Had ne mondjam milyen környéken lakom, szerintem aki értené annak elég annyit mondanom hogy Borsodmegye.. Ráadásul kis falu, semmi lehetőség, még csak közlekedés is alig, szóval nem a legjobb hely. :) Budapestre szeretnék menni, innen mindenképp ki kell szabadulnom mert ha nem most akkor soha. De a szüleimnek nincs pénzük hogy konkrétabban támogassanak. Olyan suli lenne nekem a legjobb ami hétvégi és nem fizetős, van egyáltalán ilyen? Hogy hétköznap dolgozhassak és legyen miből megélnem, például Tesco vagy akármi jó, végülis a szükség nagy úr.. főleg a mai helyzetben. Mert ha rendes nappali egyetemre/fősulira mennék akkor meg nem tudnék miből megélni. Persze a környéken is van 1-2 iskola, de semmi olyan ami érdekelne és nem áll szándékomban 2-3 évet elpazarolni az életemből olyan dologra ami teljesen hidegen hagy és még erőltessem is magam érte. Ha meg nem érdekel akkor hiába is erőlködnék úgysem tudom megtanulni szóval a közeli iskolák dolog eleve halott ötlet. :/

Legjobb válasz: És a suli mellett mit tudok dolgozni?:O

A kérdező hozzászólása: És a suli mellett mit tudok dolgozni?:O
A kérdező hozzászólása: Vagyis az a 40-50e mibõl jön be?
A szoctám összege minél elég nagy lehet. Én pl. majdnem 25 ezret kapok, mert nagycsaládos vagyok két kistesóval, ráadásul anyukám munkanélküli lett, az egy fõre esõ jövedelmünk ha jól emlékszem, 52 ezer forint volt. De ez fölfelé és lefelé is változhat, tényleg attól függ, hogy álltok anyagilag. Különféle munkákat csináltam már, voltam pultos, fánksütõ, szórólaposztó és részmunkaidõs titkárnõ is. Ezeket diákszövetkezetnél, illetve egyetemi levelezõlistán találtam. 500-1000 forintot fizettek óránként. Ebbõl ha csak a hétvégéket feláldozod, egy 20 ezret kényelmesen össze lehet szedni, de volt olyan félév is, amikor nem volt órám pénteken, csak reggel, akkor pénteken dolgoztam, hétvégén meg nem. No meg azért a szüleim is segítenek egy 10 ezerrel havonta, annyit valószínûleg nálatok is tudnak nélkülözni, hiszen nem otthon laksz, ez csökkenti az otthoni kiadásaikat.

Mit tanuljak érettségi után, hogy üzletasszony lehessek?

Legjobb válasz: Az üzleteléshez nem végzettség kell, hanem üzleti érzék és kapcsolatrendszer.

Az üzleteléshez nem végzettség kell, hanem üzleti érzék és kapcsolatrendszer.
vezérigazgató OKJ..:S:P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!