Találatok a következő kifejezésre: Érettségi után általános (5 db)

Érettségi után dolgozhatok általános iskolában pedagógiai assszisztensként vagy szakképesítés szükséges?

Legjobb válasz: Hát egy sima érettségivel nem hiszem, hogy felvennének, hacsak nincs valami nagyon jó ismerõsöd ott. Amúgy biztosan szükséges szakképesítés is.

Hát egy sima érettségivel nem hiszem, hogy felvennének, hacsak nincs valami nagyon jó ismerõsöd ott. Amúgy biztosan szükséges szakképesítés is.
Mamár szükséges képesítés, de sajnos egyre kevesebb embert vesznek fel ped.a.-nek a sulikba, mert inkább a meglévõ pedagógusokkal oldanak meg mindent, csakhogy ne kellejen tanárt elküldeniük. Amúgy van kifejezetten ilyen suli, mely közép és felsõfokú képesítést ad. Jobbanjárnál gyógyped.asszitensi végzettséggel, nagyobb az esély az elhelyezkedésre, ugyanis a gyógyped területén elõírás az asszisztensek megfelelõ létszáma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Milyen szakmák vannak, amelyeket érettségi után elvégezhetnék és amelyek által gyerekek közelében lehetnék, velük foglalkozhatnék (főleg általános iskolás korosztályra gondoltam)?

Tudom fura, de fiú létemre mindig is jól elvoltam a gyerekekkel. Mindig meg is kaptam, hogy ilyen apa típus vagyok. :)

Legjobb válasz: elõzõ: nem magas a ponthatár, bárhova bejutsz...., csak azt döntsd el mit tanítanál nekik szívesen.

elõzõ: nem magas a ponthatár, bárhova bejutsz...., csak azt döntsd el mit tanítanál nekik szívesen.
gyermekápoló. mondjuk.
óvodai dajka. kb fél éves
ja bocs az nem általános iskolás . de az se rossz
Feltétel menj el tanárnak, ne add annál lejjebb. Ilyen férfiakra van szüksége ennek a korosztálynak, aki szívesen foglalkozik velük, erõs kezû, igazságos és felnézhetnek rá.
lehetnél ovóbácsi, vagy tesi tanár, esetleg rajz tanár, vagy korrepetálhatnád õket, vagy bébiszitter, vagy ha gondolod (pedofil, strici)az utolsó kettõt ne vedd komolyan
ha nem szeretnél feltétlenül egyetemre vagy fõiskolára menni, akkor ajánlom az FSZ képzéseket (Felsõfokú Szakképzés). Oda könnyebb is bekerülni, és több az államilag finanszírozott hely is. Itt tájékozódhatsz: http://www.kepzeslista.hu/index.php?lap=keresok/int_listaz&k.. vagy http://www.kepzeslista.hu/index.php?form_name=form_gyorskere.. Vagy rákereshetsz gugliban is :)

Szerintetek érettségi után jó ötlet egy általános iskolai osztálytalálkozót megszervezni?

Legjobb válasz: Miért ne!Egy jó buli mindig jó ötlet :) Én évente is elmennék,ha szerveznének!

Miért ne!Egy jó buli mindig jó ötlet :) Én évente is elmennék, ha szerveznének!
Elvileg azt is ötévente szokás, de, ahogy jónak érzitek. Illetve persze az sem kizárt, hogy nektek pont az az 5. év (nulladik év, stb.).
Miért ne lenne jó ötlet? Tulajdonképpen most még nincsenek nagy elkötelezettségeitek, már tudjátok, hogy az érettségi után ki hova megy és valószínûleg még a többségetek ott lakik, ahol iskolába járt. Késõbb jobban szétszóródtok, nehezebb megtalálni egymást, nehezebb megtalálni azt az idõpontot és helyet, ami a többségnek megfelel.
Mi idén szerveztük volna meg 3 an akikkel gimibe is együtt jártam, de nem tudtuk már most sem összeszedni a népet pedig a többsége még tudtunkkal jár 1 évet 0. osztályos gimi miatt. Általánosba 23-an voltunk 1 osztályba abból kb 8 an gyûltünk össze. plusz az osztályfõnök aki csak fél órára ugrott be. Ötletnek jó, csak számítsatok arra hogy nem biztos hogy összefogtok tudni szedni rá mindenkit. Én most pár nappal ezelõtt tudtam meg azt 3 ember már az ország másik felén lakik és oda jár suliba. Néhányan meg szinte el is felejtették ezt az osztályt és soha nem akarnak összejönni így velünk ezt mondogatták.
Mi évente tartunk általános iskolai osztálytalálkozót.:D


Érettségi után lehet jelentkezni.
A kérdező hozzászólása: Ok

HONVÉD TISZTHELYETTES II. (AZ ÁGAZAT MEGJELÖLÉSÉVEL) - OKJ TANFOLYAM elvegzese utan lehetek ormester erettsegi nelkul? Ugyanis a tanfolyamon valo resztvetel a 8. altalanos.

Legjobb válasz: Nem lehet válaszolni a kérdésedre igazán, mert az általad megnevezett végzettséghez nem létezik olyan hogy "tanfolyam". Ez csak egy elvont bejegyzés az OKJ adatbázisban, és nem tartanak tanfolyamokat mint pl. fodrászoknak. Ilyet egyedül az Altiszti Akadémián adtak a tiszthelyettesi képzések során, de már szerintem azóta többször átalakult a rendszer. A Hjt. szerint amúgy egy õrmesteri rendfokozathoz nem kell érettségi. Az altiszti akadémián a jelenlegi 2 éves tiszthelyettesi képzésre való felvételihez viszont kell. De persze a õrmesteri rendfokozatba más módon is lehet kerülni.

Nem lehet válaszolni a kérdésedre igazán, mert az általad megnevezett végzettséghez nem létezik olyan hogy "tanfolyam". Ez csak egy elvont bejegyzés az OKJ adatbázisban, és nem tartanak tanfolyamokat mint pl. fodrászoknak. Ilyet egyedül az Altiszti Akadémián adtak a tiszthelyettesi képzések során, de már szerintem azóta többször átalakult a rendszer. A Hjt. szerint amúgy egy õrmesteri rendfokozathoz nem kell érettségi. Az altiszti akadémián a jelenlegi 2 éves tiszthelyettesi képzésre való felvételihez viszont kell. De persze a õrmesteri rendfokozatba más módon is lehet kerülni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!