Találatok a következő kifejezésre: Érettségi szóbeli állok (17 db)

Emelt olasz szóbeli érettségi miből áll?

Legjobb válasz: http://www.oh.gov.hu/letolt/okev/doc/ketszintu_erettsegi_201..

Érettségi szóbeli elött állok (24. kedd), és néha rám tör azaz érzés, hogy ha vége lesz, akkor nem tudok majd mit kezdeni az életemmel, csak leszek, élek és ennyi. Mások is így vannak ezzel?

Persze vannak terveim az életre, boldog párkapcsolatban élek, el akarom érni a céljaim, de néha el?tör ez, és összeomlik a "kártyavár".

Legjobb válasz: én tavaly érettségiztem,utána én is üresnek éreztem magam...a mindennapi rutinból ki kellett lépnem,ráadásul fõsulira készültem és tudtam h.messzire kell majd mennem otthonról,távol mindenkitõl...a nyarat persze totál izgalomban töltöttem, de aztán rájöttem h.nemcsak befejezõdött hanem el is kezdõdött vmi szuper dolog..(üres frázisnak tûnhet, de igaz)most h.már 1 évet lehúztam fõsulin, boldog vagyok és minden nap elé nagy izgalommal nézek. nem tudom neked mik a céljaid, de amíg vannak addig nincs gond,fõleg ha még a párod is melletted áll.. szóval ne aggódj,nem kell teljesen hátat fordítanod az elõzõ életednek, csak valami újba kell kezdened,amitõl boldog leszel.sok sikert neked:-)ui:'nem vagy egyedül':-)

én tavaly érettségiztem, utána én is üresnek éreztem magam...a mindennapi rutinból ki kellett lépnem, ráadásul fõsulira készültem és tudtam h.messzire kell majd mennem otthonról, távol mindenkitõl...a nyarat persze totál izgalomban töltöttem, de aztán rájöttem h.nemcsak befejezõdött hanem el is kezdõdött vmi szuper dolog..(üres frázisnak tûnhet, de igaz)most h.már 1 évet lehúztam fõsulin, boldog vagyok és minden nap elé nagy izgalommal nézek. nem tudom neked mik a céljaid, de amíg vannak addig nincs gond, fõleg ha még a párod is melletted áll.. szóval ne aggódj, nem kell teljesen hátat fordítanod az elõzõ életednek, csak valami újba kell kezdened, amitõl boldog leszel.sok sikert neked:-)ui:'nem vagy egyedül':-)
szia! én épp tegnap érettségiztem, ugyanez az érzésem van, agonizáljunk együtt!jó annak, aki legalább tudja, hova akar menni továbbtanulni, meg ilyenek...Normális lehet ez az állapot amúgy? máskor is voltak "összeomlásaim"... Kate
Én diploma után éreztem ugyanezt. Majd minden kialakul. Gndolom vannak céljaid, akkor emg nincs nagy gáz, ha továbbtanulsz akkor, vagy pihensz a nyáron, hogy felkészülj vagy keresel nyári munkát, hogy legyen tartalékod, közbe azért elmentek a pároddal strandra, ide-oda. Így elröpül az idõ, ha pedig dolgozni akarsz, akkor beleveted magad a munkakeresésbe, de addig még nem találsz, használd ki a nyarat, amikor még "szabad" vagy. Én is ezt teszem. Aztán meg gondolom gyûjtesz közös lakásra, albérletre, meg lyenek. Szóval nem áll meg az élet, csak kicsit más lesz, de az bizonyos idõközönként elõfordul egy ember életében, és teljesen norális, ha kicsit elönt a pánik, félelem, mindenkinél van ilyen.

Marketing erettsegi szobeli mibol all?

Kapok egy idezetet vagy egy faladatot es azt oldjam meg az elmelet mellett?

Legjobb válasz: [link] Vizsgaleírás oszlop.

[link] Vizsgaleírás oszlop.


Érettségi szóbelire készüléssel ki hogy áll? Ti mikor vizsgáztok? : )

Legjobb válasz: Nekünk úgy van, hogy júni 17-18-19. És várhatóan 18.a délelõtt felelek. Hát... Még info 6 tétel ami nem teljesen tanultam meg, töri napok óta 1 tételen ülök többi meg van. Magyarból még a nyelvtanokat nézegetem. Kb. ennyi van hátra. Meg közbe nézem a megfilmesített változatokat

Nekünk úgy van, hogy júni 17-18-19. És várhatóan 18.a délelõtt felelek. Hát... Még info 6 tétel ami nem teljesen tanultam meg, töri napok óta 1 tételen ülök többi meg van. Magyarból még a nyelvtanokat nézegetem. Kb. ennyi van hátra. Meg közbe nézem a megfilmesített változatokat
A kérdező hozzászólása: Én pont rá egy hétre. Egész jól állsz. Én igazából most kezdek el rendesen tanulni. Eddig azt csináltam, hogy kiemeltem a lényeget, lefordítottam amit kell nyelvbõl. Magyart csak olvasgatom, mert ott mit tanuljak? Többször átmegyek rajta aztán kész. Törinek a felét már úgy-ahogy tudom (kis érettségire már ugye kellett) most jön a többi és marad a nyelv. Azon nagyon sokat ülök majd, mert nem vagyok jó belõle. A választottam már tavaly megvolt.
holnap töri emeltem lesz. Tételek készen vannak, még nagyon bennem van, hogy tanulni kéne de kedvem már nincsen hozzá. 12-én német emelt. Már nekikezdtem átnézni a témaköreit, meg péntektõl konzultációk is lesznek a némettanárral, hogy gyakoroljunk egy kicsit. A végére, 18-a csak a közép magyar maradt, nyelvtan tételek még hiányosak, de a magyar szerintem roppant egyszerû, abban az öt napban simán megtanulom :) . Választott tárgy info volt, és két éve megcsináltam már.
holnap német emelt, arra felkészültem már, német célnyelvi civilizációból a 40 tételt megtanultam, magyarból a 40-bõl tudok 20-at, plusz töribõl még egyet se a 20-ból, de szerintem jól állok így is. A töri meglesz a héten, meg a magyar hét elején szerintem, aztán utána már csak ismétlek. Nekünk 20-22. lesz a szóbeli. 20-án leszek, én fogok kezdeni, aminek nem igazán örülök :O
én holnap német emeltezem, még semmit sem készültem, ma átnézem a témákat - felsõfokú nyelvvizsgám van, folyékonyan beszélek, nem hiszem, hogy gondot fog okozni. 11-én töri emeltezem, amire már a 30 témakörbõl kb. 20-at betéve tudok, a többit még át kell néznem. közép szóbelik nekem 19-21., nem tudom még, hogy én mikor leszek, de remélem, minél elõbb:) magyarból és angolból fogok szóbelizni, mindkettõ menni fog, jók lettek az írásbelik, szóval nem nagyon tudok rontani rajta.

Ha ma állok neki az érettségi szóbelire tanulni, későn van?

Gyengén teljesítettem az írásbelin, 2-3-as tanuló voltam 4 évig, ha most állok neki olvasgatni a tételeket annyit el tudok majd mondani szóbelin hogy megy legyen a minimum?

Legjobb válasz: El.

El.
Sikerült? Milyen volt?
A kérdező hozzászólása: igaz nekem 120 tétel 15 napra...nagyon remélem aznap szerencsés kezem lesz
A kérdező hozzászólása: nagyon jó ezeket olvasni mert 16 óra van és nem álltam még neki össze vissza van minden van ami hiányzik is. Én ne vagyok jó tanuló sõt. Remélem ha elolvasom majd 4-5 mindegyiket akkor sikerülni fog. Matekból 20 pontom lett és szóbeliznem kell abból is és elég sok még azokat is meg kéne oldanom :(
Én 18.-án tolom, és 60 tételbõl kb 0-t tudok. Ha levonjuk az angolt ahol rizsázni kell ás a könnyû tételeket akkor még van kb 30 tétel. De ezekbõl annyit meg lehet jegyezni hogy 10%-meglegyen, ez van ahol 3 pontot jelent :D Meg úgyis segítenek, a tanároknak is gáz ha megbukik valaki.
én 19-én szóbelizek, és max pontos szóbeli a cél. tegnap álltam neki, és meglesz. hidd el :D igaz, már egyszer nagyon jól megtanultam, de azért nyeldesek most kicsit. de akkor is meglesz, ha addig éjjel-nappal tanulok :D
A kérdező hozzászólása: akkor nem vagyok egyedül :) neked is sok sikert
Úgyszint. Énis ma álltam neki tanulni, bár már egyszer megtanultam a tételeket, szóval így nem lesz olyan nehéz. Amúgy én is 25dién szóbelizek. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Mindennap elhatározom, hogy akkor holnaptól ezerrel, de 11-e van és 25-én szóbelizek :/
Szerintem azt tanuld amibõl egyáltalán nem tudsz még semmit, amibõl tudsz valamit arra már inkább ne tanulj rá mert akkor azzal azt a keveset is elfelejted ami eddig megvolt benned. A segédeszközöket használd mindenféleképpen és így meglesz a minimális.
Használd a vizsgán a segédeszközöket ezerrel, akkor elérhetsz valamit.Meg olvasgasd a tételeket, a koszon kívül ragad rád talán más is. :)
A kérdező hozzászólása: Sikerült, igaz nagyon szigorúan értékeltek és két 3-asom lett és három 3-esem, szóval nem vagyok elégedett vele:( de ez van

Miből áll egy informatika érettségi? Nagyon nehéz? Szóbeli is van?

Legjobb válasz: Mondjuk így néz ki egy feladatlap: http://www.oh.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_2012/k_inf_12.. Ilyen forrásokkal: http://www.oh.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_2012/k_inffor.. A követelmények: http://www.oh.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_40_2002_20120.. Végül a vizsga leírása: http://www.oh.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_40_2002_20120..

Szerintem nem nehéz, csak gyakorolni kell. Persze van szóbeli, mindenbõl van szóbeli kivéve a matek.
A kérdező hozzászólása: köszi!:) és az írásbelin csak a gépen kell dolgozni?
Igen, papíron elméleti írásbeli nincs.
de azért könnyû

Emelt szintű szóbeli érettségin ha valaki bukásra áll akkor fel kell ajánlaniuk a vizsgáztatóknak az újrahúzás lehetőségét?

kérlek segitsetek!

Legjobb válasz: Ha a felelete nem éri el a szóbeli vizsga pontszámának 12%-át, akkor egy alkalommal póttételt húzatnak vele.

Ha a felelete nem éri el a szóbeli vizsga pontszámának 12%-át, akkor egy alkalommal póttételt húzatnak vele.
Ez nem így van. Újrahúzás akkor van ha egy szót nem tudsz szólni a tételrõl, ha gõzöd sincs mi van a cetlire írva, nem akkor ha bukásra állsz belõle. De ekkor automatikusan levonják a szóbeliért kapható összpontszám felét. És mivel emeltrõl van szó, nem a saját tanárod szóbeliztet aki talán segítene, hanem egy vadidegen ember aki az újrahúzás miatt vagy jófej vagy kötekedõ.
De, így van. Lásd http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700100.kor 36. § (5): „Ha a vizsgázó a húzott tétel anyagából teljes tájékozatlanságot árul el, azaz feleletének értékelése nem éri el a szóbeli vizsgarészre adható összes pontszám 12%-át, az elnök egy alkalommal póttételt húzat vele. Ez esetben a szóbeli minõsítést a póttételre adott felelet alapján kell kialakítani úgy, hogy az elért pontszámot meg kell felezni és egész pontra fel kell kerekíteni, majd a százalékos minõsítést és az osztályzatot ennek alapján kell kiszámítani.” Elég hülyén nézne ki, ha úgy lenne, ahogy a 22:51-es írta.

Ki hogy áll az szóbeli érettség tételekkel?

Mennyt tudtok, izgultok már?

Legjobb válasz: Én még el sem kezdtem, szombaton átnézem az összeset, és nem izgulok.

Én még el sem kezdtem, szombaton átnézem az összeset, és nem izgulok.
*középszintû :D
Jövõ csütörtökön/pénteken/szombaton érettségizek és 38 tételem van még. Persze azért van valamennyi fogalmam róluk. :D Szerintem simán elég lesz az idõ.
A kérdező hozzászólása: 14 es az simán, kényelmesen meg tudod még tanulni addig :)
Csak magyarbol kell szobeliznem. Ma kezdtem el. 20 tetelt szanok mara, holnapra meg a maradek 20-at. Hetfon ismetlek. Kedden vizsga. :)
Hétfõn szóbelizek, de nem tanultam rá. Már nem is fogom csak mindet átolvasom egyszer. Nyugodt vagyok, mert az írásbelik jól sikerültek. Egyetemre/fõsulira pedig nem megyek, tehát elég a minimum pont is. :)
A kérdező hozzászólása: Hajrá! aztán mindenkitõl beszámolót kérek a szóbeli után hogy hogy sikerült! :)
Ma kezdtem el olvasgatni õket. Hát van amitõl tartok, de mivel egyetemre nem készülök, így bõven jó lesz. :) Ettõl függetlenül fosok az egésztõl...
Lesznek olyan tételek amirõl semmit nem tudok, de a nagyjáról tudok beszélni. Amúgy ha pl a költõ/író életrajzáról nem tudok semmit, azért pontot vonnak le, de az nem póttétel? annyi helyen megfordult mind, hogy nem tudtam nyomon követni :D Illetve törin milyen segédanyag lesz?:D ez érdekel a legjobban :D sok sikert mindenkinek!!!
Én 23.án szóbelizek 3 tantárgyból, még el se kezdtem. Emeleteztem és eddig inkább arra tanultam, majd holnap kezdem el a középfokúakat. Amúgy nem izgulok. Töri próbaérettségire 3 nap alatt tanultam meg 20 tételt, úgy hogy közben suliban voltam 14:15-ig.
A kérdező hozzászólása: Sok sikert kívánok nektek, most hétvégén ti is tegyétek oda magatokat, én is nyomom végig :) Hajráá! :) Majd küldjük egymásnak a szerencse energiát :D XD
Nekem töribõl van még 20 tétel, magyart elkezdtem, de nem igazán tudok figyelni, miközben olvasom.. Ugyanez van a törinél, egyáltalán nem kötnek le. Nem annyira izgulok, duplázni fogok matekot és fizikát (matekból már voltam emelt szóbelin). Megbukni szóbelin biztos nem lehet, ha nem tudsz semmit, a tanár valahogy úgyis átrugdos. Törin van egy csomó segítség, a magyar lesz neccesebb. Fizika tételeket tanulom inkább, a törire hétvégén nézek rá. Kedden szóbelizek. :)
A kérdező hozzászólása: Melyik nap érettségizel?
A kérdező hozzászólása: (a kérdésben "az" "a" lenne csak gyorsan írtam és elírtam)
Ó, én nem érettségizem, csak át kell néznem az összes szóbeli tételt, hogy megfelelnek-e a vizsgaleírásnak, és jóváhagyni õket. Ez kényelmesen meglesz szombaton. De te csak azt kérdezted, hogy hogy állok a szóbeli tételekkel. :-)
A kérdező hozzászólása: Azért mert nekem még van 30 tételem, szerinted még megtanulható-e hétfõig?
Ha jól összekapod magad... Lesz egy zsúfolt hétvégéd. napi 10 tétel nem a világ.
Én még átolvasom az összes történelmet(még bele sem néztem, és év közben sem tanultam szinte semmit), az angol 14 vagy mennyi tételt is gyorsan elolvasom(mondjuk azt tanultam évközben), az irodalmat már elolvastam(hellyel közzel tudom is), a nyelvtant is még el fogom olvasni (azt jó gyorsan), biológiából valamennyit készültem, már csak néhányat el kell olvasnom.Viszont amatektól tartok(sajnos szóbeliznem kell), abból még SEMMIT nem gyakoroltam, úgyhogy azt is kéne...õrületnek hangzik, de én azt mondom optimista fejjel, hogy megoldható még ez is.Te hogyan állsz, érdekelne.:)
Ja, bocs, már látom, hogy hogyan állsz.
A kérdező hozzászólása: Nekem a 20töri tételem még megvan tehát semmit nem tanultam belõle, ma kezdtem el és még van 10 irodalomból is de én is próbálok optimista maradni.
A kérdező hozzászólása: Törin lesznek források de jobb az ha van egy kis tudás is mellé :) Amúgy ne aggódj ha a tanárod rendes akkor átenged még ha nem is nagyon tudod!

Mibõl áll az angol emelt szintû, szóbeli érettségi?

Erdélyi magyarként Magyarországra jelentkeztem egyetemre, ehhez május 8-án megyek angolból emelt szintû érettségizni (írásbeli), június elején pedig szóbeli. Az írásbeli részével nagyjából tisztában vagyok, van Cambridge középfokú nyelvvizsgám. Viszont a szóbeli része kicsit zavaros, mire kell számítanom, hogy fog kinézni? Esetleg van külön valamilyen módszer, amellyel speciel erre tudnék készülni?

Legjobb válasz: Van egy rövid beszélgetés az elején(hány éves vagy, milyen nyelveket tanulsz, mi a hobbid, stb.). Ezt nem értékelik. A következõ a társalgás, ebben valamilyen témáról elbeszélgetsz a tanárról, de erre nem lehet igazán készülni. Aztán húzol két képet, amit valami alapján összehasonlítani/elemezni kell,én pl. egy állatkertrõl készült képet meg egy rezervátumban készült képet húztam, el kellett mondani,hogy miért jó az egyik,másik stb. Ezután húzol egy cetlit, amin egy állítás van(pl.:21 éves kor alatt nem kéne jogosítványt adni senkinek), és el kell döntened, hogy mellette vagy ellene érvelsz, a tanár pedig ellent fog neked mondani.

Van egy rövid beszélgetés az elején(hány éves vagy, milyen nyelveket tanulsz, mi a hobbid, stb.). Ezt nem értékelik. A következõ a társalgás, ebben valamilyen témáról elbeszélgetsz a tanárról, de erre nem lehet igazán készülni. Aztán húzol két képet, amit valami alapján összehasonlítani/elemezni kell, én pl. egy állatkertrõl készült képet meg egy rezervátumban készült képet húztam, el kellett mondani, hogy miért jó az egyik, másik stb. Ezután húzol egy cetlit, amin egy állítás van(pl.:21 éves kor alatt nem kéne jogosítványt adni senkinek), és el kell döntened, hogy mellette vagy ellene érvelsz, a tanár pedig ellent fog neked mondani.
Kaphatók felkészítõ könyvek, pl ez: [link] vagy ez: [link] A vitán elég meredek témák tudnak lenni, pl a Fejlõdõ országok segélyezése több kárt okoz, mint hasznot, vagy ugyanez az ûrkutatásról.A képek közt is vannak bizarrok, pl az írás története a hieroglifáktól kezdve a palatáblákon át a töltõtollig. A kép nem biztos, hogy kettõ, lehet akár 6 is. Az idõ max. 20 perc. A szubjektív benyomás is számít, tehát legyél nyitott, mosolygós.
Minden itt: [link]

Hány perc áll rendelkezésemre az emelt szintű szóbeli magyar érettségin elmondani az irodalom és a nyelvtan tételemet?

Legjobb válasz: nyelvtanra sokkal kevesebb idõ kell, mint az irodalomra középszinten is úgy van, hogy kb 8 perc az irodalom, 3 perc a nyelvtan emelt szinten kb 13 perc mondjuk az irodalom, és kb 5 perc a nyelvtan mondjuk

nyelvtanra sokkal kevesebb idõ kell, mint az irodalomra középszinten is úgy van, hogy kb 8 perc az irodalom, 3 perc a nyelvtan emelt szinten kb 13 perc mondjuk az irodalom, és kb 5 perc a nyelvtan mondjuk
hát elviekben 20 perc, de annyi idõd nem lesz
A kérdező hozzászólása: Akkor hogyan osszam be a két tételt? Fele fele?
A kérdező hozzászólása: Az a gondom, hogy honnan tudom mennyi idõm van még. Ha 10 perc alatt mondom el az irodalmat, és csak 5 percet hagynak a nyelvtanra, akkor nem fogom tudni befejezni :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!