Találatok a következő kifejezésre: Érettségi előkészítő szeretnék (2 db)

Érettségi előkészítő tanfolyamra szeretnék járni. Melyik sulit ajánljátok?

Legjobb válasz: Attól füg hogy merre laksz,de szerintem a megyeszékhelyi sulik a jók

Attól füg hogy merre laksz, de szerintem a megyeszékhelyi sulik a jók
nem tom de plusz pontokat kapsz a felvételinél ha határontúli magyar vagy :)
Szia, elõször is hova szeretnél jelentkezni? Nézd meg felvi.hu-n a követelményeket, és akkor abból kell érettségizni. Ugyebár te gondolom magyar+nyelv(angol, német, szerb) + választott (akármi, ami a követelmény!) -- bõl fogsz érettségizni. És ha arra gondolsz, akkor igen, az érettségiket egyenértékûként fogják elfogadni a magyarországival. 2db ötös érettségivel megvan a 400 pontod, aztán +pont a nyelvvizsga, amit, ha már legalább 2 éve (lesz az több is...) tanulod a 'szerb nyelv és irodalom' tantárgyat + magyar tannyelvû a sulid + beküldesz egy kérvényt és befizetsz 23.000Ft-ot az oktatási hivatalban, akkor kapsz 40 pontot és elfogadják a szerbet, mint felsõfokú nyelvvizsga. :) DE! Ha nem küldesz be semmit, akkor is AZT HISZEM elfogadják 28 pont középszintûnek, - de ennek még utána kell járnod/járnom. Szóval így már van 400+40+ ne adj isten van más nyelvvizsgád, pl angol közép akkor +28, ha meg emelt szintû érettségit is teszel 30% felett, akkor +50 pont többlet is jár, meg ha jobb is, mint 30%, akkor meg ne is beszéljünk. Ez így már 508 pont?! Fogalmam sincs hogyan?! de nagyon jól hangzik, habár a limit az 500. Lehet, hogy valamit rosszul mondtam az emelt érettségikkel kapcsolatban, hogy azt NEKÜNK hogy számolják, de úgy tudom 50. Mindegy, én mindent leírtam most, lehet azt is, ami neked nem kell, de sok sikert (nekünk) :D !!!
zjuhh, megint én. hibáztam, nyelvvizsga többletpont maximum 40 lehet!! És ha angolból emeltezel, és netán van angol nyelvvizsgád is, akkor csak az angol emelt számít (+50)
A kérdező hozzászólása: Nem pont erre gondoltam :D Szóval, érettségi követelmény a kivánt szakon: kettõt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai elõkészítõ tárgy. A Szakmai elõkészítõ tárgy lehet: elektronikai alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közgazdasági alapismeretek. Én érettségizek magyarból, matekból, meg a diplomamunka, ami adatbázis kezelés lesz. És azt nem tudom, hogy akkor a diplomamunkámat beszámitják, mondjuk informatikához, vagy külön kell irnom Magyarországon érettségit informatikából, v valamelyik másikból ?
Szia, adatbaziskezeles gondolom a 3 erettsegi (valasztott) tantargyad temaja.. Ez ugye az informatika tantagyon belul van, szoval ez a 3. Tantargyad. Igy lesz erettsegid matekbol es informatika, szoval teljesitetted a feltetelt, elfogadjak. Csak kuldozgetni kell papirokat ossze vissza meg minden marhasag, de ezt majd ugyis megtudod juniusba, meg odebb van.
A kérdező hozzászólása: Szuper. Köszönöm :)
Ne haragudj, nekem is lenne egy kérdésem az utolsó válaszadótól.Én is hasonló helyzetben vagyok csak nekem közgazdasági alapismeretekbõl kellene szakmai elõkészítõ tárgyat leraknom.És ezek szerint ha én eddig közgazdaságira jártam, nem fontos ezt a szakmai e.t.-at külön leraknom, hanem elfogadják az egyik tantárgyat, amibõl érettségizek itt Szerbiában?nekünk kötelezõ érettségi tantárgy a számvitel meg magyar+választott tantárgy.Ez lehet mondjuk gazdaságtan alapjai, ügyviteli, marketing stb Tehát itt bármelyik tantárgyat elfogadják szakmai elõkészítõ tárgy helyett?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!