Találatok a következő kifejezésre: Érdemes venni figyelőt és (7 db)

Érdemes venni légzés figyelőt és bébiőrt?

Angel care 401est néztük,de anyukám azt monjda mi is feln?ttünk nélküle,igaza van,de panelban lakunk és nyáron jön a baba kb..36fok lesz és úgy tudom pont a meleg veszélyes a babónak.Gondoltuk veszünk légz.figyel?t..kérem segítsetek kinek milyen tapasztalata van!köszönöm

Legjobb válasz: Szia! Nekem még nincs tapasztalatom, de a közeli ismerõsök között volt olyan gyerek, akinél délutáni alvás közben riasztott be a készülék, az anyuka pedig a konyhában volt. Úgyhogy, szerintem érdemes venni, vagy esetleg bérelni, úgy 2000-3000 ft között van havonta, de én biztos hogy rászánom azt a pénzt, mivel sosem lehet tudni. Na meg a másik része, hogy virrasztani sem fogsz tudni a gyerek mellett állandóan, úgyhogy szerintem mindenképp érdemes ezeket a dolgokat beszerezni. Ja és nem akarom anyukádat megbántani, de nagyobb volt a csecsemõhalálozási arány, akkor amikor õ volt kismama. Ha ki lehet védeni, akkor szerintem mindent meg kell tenni. Boldog babavárást!

Szia! Nekem még nincs tapasztalatom, de a közeli ismerõsök között volt olyan gyerek, akinél délutáni alvás közben riasztott be a készülék, az anyuka pedig a konyhában volt. Úgyhogy, szerintem érdemes venni, vagy esetleg bérelni, úgy 2000-3000 ft között van havonta, de én biztos hogy rászánom azt a pénzt, mivel sosem lehet tudni. Na meg a másik része, hogy virrasztani sem fogsz tudni a gyerek mellett állandóan, úgyhogy szerintem mindenképp érdemes ezeket a dolgokat beszerezni. Ja és nem akarom anyukádat megbántani, de nagyobb volt a csecsemõhalálozási arány, akkor amikor õ volt kismama. Ha ki lehet védeni, akkor szerintem mindent meg kell tenni. Boldog babavárást!
Szia! Lehet hogy sokan felnõttek légzésfgyelõ nélkül is, de voltak olyanok akik csendben meghaltak mert semmi nem volt hogy jelezzen. Ha megnyugtat akkor már megérte hogy megvetted. Egyébként nekünk is az a tipus van. Még valami: Légzésfigyelõ nem és semmit ha ne adj isten jelez és nem tudod hogy mit kell csinálni, ajánlom a figyelmedbe Budapesten a madarász utcai gyermekkórház keddenkénti tanfolyamát a bölcsõhalál megelõzésére. Egyébként magyarországon minden 1000 csecsemõ közül 8 csendesen meghal bölcsõhalálban.
Szia! Az elsõ Babánkat várjuk és mi úgy döntöttünk a férjemmel, hogy nem reszkírozzuk, hogy valami probléma legyen.Szerintem nem felesleges kiadás, és nagy segítség lesz hogy a másik szobából is meghallom a Babát. Nem bántam meg, hogy megvettük mert tudom, hogy én is nyugodtabb vagyok így. (és még egy pelenkásvödröt is kaptunk ajándékba:) ) 28 hetes kismama
Szia! Én angel care ac 300-at vettem a lányomnak, és nagyon bevált nálunk.Egyetlen téves riasztása sem volt, és ami a legfontosabb biztonságban éreztük magunkat mellette. akkor eladtam, most ugyanezt a típust vettem. Szerintem egy panelbe ez elég, felesleges a bébiõrös, és ez olcsóbb is.Persze ezt mindenki maga döntse el. Szerintem aki teheti vegyen, vagy béreljen, mert nagyon jó szolgálatot tehet.Amikor mi gyerekek voltunk, akkor sokkal magasabb volt a halálozás, mint ma, és szinte mindenkinek az ismerõsei közt volt érintett.Én még a napközbeni alvásoknál is bekapcsoltam, mert pont akkor volt a közelünkbe egy bölcsõhalott baba, a délutáni alvása közben érte, és 6hónapos múlt.Az anyukája majdnem megbolondult szegény, és örökké magát hibáztatja, hogy ezen akart spórolni.
Bölcsõhalál okai ISMERETLENEK. Találgatások vannak, de semmi sem bizonyított. Hasznos lehet, és biztonság érzetet ad, ha van légzés figyelõ. SIDS (bölcsõhalál) mortalitás 0.23 ezrelék forrás: (http://www.babanet.hu/publ/sids.htm) azaz 23 csecsemõ 100 000 -bõl. Én véleményem szerint nagyobb a riogatás mint indokolt, de az óvatosság sosem árt! Hallottam olyat, hogy tévesen riasztott, rosszul érzékelt, vagy azért mert gyerekeknél nem ritka és mégis normális, hogy álmukban ritkábban vesznek levegõt... nem értek hozzá, következõ gyerekünknek azt hiszem fogok venni. Ami a bébi monitort illeti, CB ráidó jellegû készülék, megéri, ha nagy a lakás, vagy ha külön szobája van a babának. illetve hasznos lehet nyaraláskor. Hallod, ha felébred, hallod, ha sír, stb. kamerással még azt is látod mit csinál, hogy fekszik stb. Nyugodtabban végzed a házimunkát otthon stb.... szerintem legyen légzésfigyelõ. Boldog babavárást!
És még valami, ilyen "kütyükbõl" a márkásat érdemes! a bébimonitorunkat 2x kellett visszacserélnünk, mire a kikötöttünk a Philips-nél. elemes hordozató, könnyû, világíthat a baba oldali vége. 250 méterig rendben van. REER nem jött be. kettõ is volt, egyik sem mûködött :(
Mi vettunk, de remelem sosem fog riasztani, legfeljebb csak tevesen. Az ilyen dolgokra szerintem nem mondja az ember hogy kar volt megvenni, mert nem volt szukseg ra, 1x sem riasztott. Valoban nem nagyon olcsok de inkabb sporolunk mason vagy megvonok magamtol valami mast. Ha neadj Isten valami baj lenne nem hhiszem hogy valaha meg udnam bocsajtani magamnak hogy nem vettem. Amugy emellet az ujraeleszest valoban jo megtanulni, ha szukseg lenne ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát, megerõsítettetek a hitemben és én is venni fogok:) remélem senkinek nem fog riasztani:)

Az asztrológia, - azonkívül, hogy magunkat jobban "megismerjük" - mire szolgál tulajdonképpen, hol, hogyan lehet "hasznát" venni, és egyáltalán érdemes-e figyelembe venni?

Legjobb válasz: Ha már magadat ismered, az is egy nagyon nagy haszon! Tudod, hogy milyen helyzetekkel mit kezdesz, hogyan reagálsz rájuk! Mik az erõsségeid és gyengeségeid!

Ha már magadat ismered, az is egy nagyon nagy haszon! Tudod, hogy milyen helyzetekkel mit kezdesz, hogyan reagálsz rájuk! Mik az erõsségeid és gyengeségeid!
Pályaválasztásnál, szerelmi kapcsolatnál, egészégmegõrzésre, stb.

Egy multifunkcionális eszközt vennék otthoni használatra. Bővében lent. Melyiket érdemes megvenni és milyen paramétereket érdemes figyelembe venni?

Egy olyan eszközt szeretnék amely egyszerre nyomtat is, fénymásol is és szkennel is. Otthoni használatra kell, nem kell a legmodernebb de a leggagyibbat sem szeretném megvenni. Mit ajánlotok? Mire figyeljek a vásárláskor?

Legjobb válasz: Ma láttam a Váci úti TESCOban valami Canon multifunkciós nyomtatót 10.000 Ft-ért. (Szerintem a többi boltjukban is van) Nem emlékszem a típusára, (talán MP252?) de arra igen, hogy négy külön-külön cserélhetõ patronnal üzemel. Ha nem lenne nyomtatóm, akkor most vennék belõle, mert ennyi pénzért négy eredeti patront sem kapn.

Ma láttam a Váci úti TESCOban valami Canon multifunkciós nyomtatót 10.000 Ft-ért. (Szerintem a többi boltjukban is van) Nem emlékszem a típusára, (talán MP252?) de arra igen, hogy négy külön-külön cserélhetõ patronnal üzemel. Ha nem lenne nyomtatóm, akkor most vennék belõle, mert ennyi pénzért négy eredeti patront sem kapn.


Milyen autósülést vegyek? Mennyire vegyem figyelembe a teszteket? Amelyek jó eredményt értek el, nagyon drágák:- (, érdemes 9-36kg-ig venni, ha 8 hónapos a kisfiam és 8kg? milyen szempontokat tartsak szem előtt?

Legjobb válasz: nekünk 9-36os ülésünk van, 2,5 korától használja, elõtte 0-18 ülést használt. ez nem dönthetõ, tehát 8 hónapost nem lehet beletenni és elég széles, nem biztonságos egy ilyen picinek mert nem fogná benne. nem is köthetõ be háttal, csak menetiránynak szemben amit ugye csak 1 éves kortól lehet. nem tudom te milyet néztél ebben a kategóriában, lehet a fent említett 3 probléma annál nem lenne, akkor megveheted de akkor is még egy kilót híznia kéne ehhez az üléshez. 8 hónaposan még nagyon pici ahhoz, hogy ilyen ülésben üljön, már stabilan kell tudnia ülni és a nyakának elég erõsnek kell lennie egy ütközéshez, ezt ebben a korban kizártnak tartom még a "szuperbabáknál" is. nem tudjátok a hordozóval legalább 2 hónapot kihúzni? hidd el, pont az a 2-3 hónap számítana :S

nekünk 9-36os ülésünk van, 2, 5 korától használja, elõtte 0-18 ülést használt. ez nem dönthetõ, tehát 8 hónapost nem lehet beletenni és elég széles, nem biztonságos egy ilyen picinek mert nem fogná benne. nem is köthetõ be háttal, csak menetiránynak szemben amit ugye csak 1 éves kortól lehet. nem tudom te milyet néztél ebben a kategóriában, lehet a fent említett 3 probléma annál nem lenne, akkor megveheted de akkor is még egy kilót híznia kéne ehhez az üléshez. 8 hónaposan még nagyon pici ahhoz, hogy ilyen ülésben üljön, már stabilan kell tudnia ülni és a nyakának elég erõsnek kell lennie egy ütközéshez, ezt ebben a korban kizártnak tartom még a "szuperbabáknál" is. nem tudjátok a hordozóval legalább 2 hónapot kihúzni? hidd el, pont az a 2-3 hónap számítana :S
Én pont ezért vettem egy nagyon kifogástalan használtat jóval kevesebbért. Megnéztem a törésteszteket és az alapján választottam! Nekünk nem javasolták a 9-36 kg-osakat, mert nem nyújtja ugyanazt a biztonságot ez 10 meg egy 30 kg-s gyereknek. 9-18 kg-sat vettünk!
8 hónapos 8 kg-os gyereket csak 0-18-asba szabad tenni, ha kinõtte a hordozót. Próbáld bele egy 9-36-osba, elveszik benne! Mindenképpen menetiránynak háttal kell még utaztatni, és lehet, hogy bunkón hangzik, de jót akarok: hiába ül stabilan a gyereked, akkor sincs elég erõs izom a nyakon, gerincen, hogy megtartsa magát egy hirtelen fékezésnél, nemhogy egy balesetnél! Én "kipróbáltam" a sajátomon, aki 8 hónapos lesz és 7, 8 kg. Bekötöttem az etetõszépkbe és kicsit megtoltam, majd hirtelen befékeztem. Úgy billent a nyaka, mint a fene. És ez marha messze van egy autóban történõ erõhatástól!
8 hónapos gyereket még nem szabad ilyen ülésbe rakni. Csak háttal beköthetõbe, mindenképpen 0-18 vagy 0-13as ülést kell venned. A tesztek nagyon fontosak. Itt nézz körül: http://biztonsagbanutazni.wordpress.com/

Milyen szempontokat érdemes és kell figyelembe venni babakocsi vásárlásakor?

Legjobb válasz: Enyéni igényeid szerint dönts.Mi pl.kertes házban lakunk,tehát nem volt fontos,hogy könnyû legyen a kocsi,de az igen,hogy a hepehupás úton jól lehessen vele közlekedni.Illetve,hogy beférjen a csomagtartóba. És természetesen az ár is lényeges volt,illetve,hogy új legyen a kocsi. Mi végül megtaláltuk az "igazit" külsõleg is tetszik,és megfelel a szempontoknak,illetve nekem az is nagyon "bejött" hogy sok kiegészítõ volt hozzá.Azért az sem mindegy,hogy ezeket kapod,vagy még külön költeni kell rá.

Enyéni igényeid szerint dönts.Mi pl.kertes házban lakunk, tehát nem volt fontos, hogy könnyû legyen a kocsi, de az igen, hogy a hepehupás úton jól lehessen vele közlekedni.Illetve, hogy beférjen a csomagtartóba. És természetesen az ár is lényeges volt, illetve, hogy új legyen a kocsi. Mi végül megtaláltuk az "igazit" külsõleg is tetszik, és megfelel a szempontoknak, illetve nekem az is nagyon "bejött" hogy sok kiegészítõ volt hozzá.Azért az sem mindegy, hogy ezeket kapod, vagy még külön költeni kell rá.
Szerintem ez mindenkinel mas. Nallam ez volt: Lapra csukhato legyen es ne esernyore (lapra konnyebben elfer a kocsinkba) Kivehetok legyenek a kerekei (sokat utazunk repulovel es mivel dobaljak ide oda a kerekeket mi a borondunkbe szoktuk tenni, hogy nehogy eltorjenek, kicsorbujanak a dobalastol es iszonyat konnyu igy elmosni oket) Konnyu legyen (amienk 6.4Kg) Viszintesbe dontheto legyen, a kisfiam szeret seta kozben szunditani es van, hogy egesz nap uton vagyunk, tekergunk, kirandulunk). Teleszkopikus legyen mind a 4 kereke (sokat jarkalunk parkba, koves uton es ne razkodjon nagyon a kisfiam). A tolokar ne alljon ket reszbol hanem egykezzel is tolhato legyen. Az elso kerekei bolygositottak legyenek (konnyu igy az uzletbe tolni meg bevasarlo kozpontokba, sima uton) de legyenek lezarhatoak is simara nem bolygositottra (igy konnyebb a parkba, tengerpartopn a homokba vagy hoba tolni) Legyen eleg szeles az ulo resze. A kocsink ami ezelott volt sajnos keskeny volt es a kisfiam telen szorongott benne overalban. A mostani jo kenyelmes. Nekem ennyi eleg is volt, kulonosen a szin vagy marka nem igen erdekelt ha ezeknek megfelelt. Kisfiam van, persze nem rozsaszin a kocsi de vettunk egy feketet. Ja, es a keretunk kb. 35-40 ezer volt.
Nekem ezek volta a szempontok a másodiknál: -ne legyen PC (elsõ az volt, ráadásul akkor jó drágán és pl. kitört a kereke( -legyen TS-es -negyen alul nagy kosara és kerék ne érjen hozzá (a PC-nél ez is volt a hiba) -bolygókerekes -nem kell mózeskosár -beférjen a Swift csomagtartójába -nem legyen 100 ezer vagy annál drágább (így vettünk 2 éve egy Garco Ultima TS-es babkocsit 50 ezertért)

Melyik a legjobb vércukorszint mérő és mit érdemes figyelembe venni, mire figyeljek a vásárláskor?

Legjobb válasz: http://gyogyseged.hu/vercukorszintmerok/vercukorszintmero-ke.. nekem ez nagyon bevált

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket. A Tesztcsíkon kívül ujjszúró készüléket is kell hozzá vásárolni? Teljesen kezdõ vagyok a témában.
Ha készletbe veszed, akkor ujjszúró is tartozik hozzá. (Külön szerintem nem is igazán kapható csak készülék). Amúgyis érdemes készletben venni, mert az tokban van, így nem éri sérülés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Sokat segített.
Szivesen :) Amúgy miért kell? I.-es diabetes?
A kérdező hozzászólása: Nem 2-es.Édesanyámnak most jöttek ki a tünetek, de mivel semmit nem mondtak errõl, hogy mit, merre, mennyit, mibõl... érdeklõdöm.Még a hasi ultrahang hátra van és addig egyértelmûen nem jelentik ki a cukorbetegséget, de ettõl még jobban rám hozták a frászt, hogy lehet esetleg vese is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!