Találatok a következő kifejezésre: Érdemes szülés kézi (3 db)

Érdemes szülés előtt kézi mellszívót vanni, ha még előtejem sincs?

Attól félek, hogy ha esetleg szülés el?tt veszek mellszívót lehet, hogy majd használni sem fogom, mert ki tudja lesz-e tejem. Olvastam valahol, hogy mellszívót is vinni kell majd magammal a korházba. De ha lesz tejem és nem viszek mellszívót a korházba, baj lehet bel?le? 21. hetes kismama

Legjobb válasz: Én is kézit vettem de igazándiból sohasem használtam,a fiam mindig tudta a dolgát,a korházban meg ha muszály kézzel is letudod fejni ha szükséges.De általában a kórházban is van egy két darab mellszivó.Az elsõ 2-3 napban úgysincs még sok tej.

Én is kézit vettem de igazándiból sohasem használtam, a fiam mindig tudta a dolgát, a korházban meg ha muszály kézzel is letudod fejni ha szükséges.De általában a kórházban is van egy két darab mellszivó.Az elsõ 2-3 napban úgysincs még sok tej.
Hát szerintem valamilyen mellszivóra mindenképpen szükséged lesz. Próbáld a vákumosat, talán az a legelterjedtebb.
Én kézit használtam, de csak a kórházból haza menet után vettük meg és kezdtem fejni, szopizások után és végül beindult a tejem.Mellszívót általában adnak a kórházban, ha kérsz.Nekem bevált a kézi mellszívó.:)
Szia.Nem tudom melyikben fogsz szülni de nem minden kórházban adnak.De Úgy is megvehetitek hogy eggyütt a pároddal kinézitek hogy tudja melyik tetszik és a kórházban ha beindult a tej akkor megveszi és be viszi neked.Mi az avent kézi mellszívót vettük nagyon jó volt és nekem már a kórházban a jól szopó baba mellett rengeteg tejem volt.
Én is pont ezért nem vettem, mert úgy gondoltam, nem áldozok rá, lehet nem is lesz tejem. Megbántam. Mikor hazajöttünk a kórházból, már 4X akkora volt a mellem, mint amit elbírtam... Férjem még aznap rohatn venni egyet. Mi is kézi vákumosat, olyan huzogatósat vettünk, 3ezer párszáz forint volt, nem megfizethetetlen és jól tudom használni. Szerintem ennyit érdemes megvenni, és érdemes bevinni is a kórházba, mikor én szültem kértem, egy volt az osztályon, de az is roszz...Majd szétszakadtam a melleim... Szóval szerintem érdemes megvenni, de csak olcsót elõször, és ha nem válik be, vehetsz másikat majd utána. De a sima pumpás kézit én sem ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, hogy Medela kézi mellszívót veszek, és az ha kell bõvíthetõ elektromossá is. 4990 Ft-ért láttam.

Érdemes kézi mellszívót vinni a kórházba szülés utánra, vagy felesleges?

Legjobb válasz: Dehogynem szabad fejni az elõtejet! Sõt, néha muszáj is. Max. kicsit kíméletesebben kell, mert elég érzékeny ilyenkor a mell. Én is szopira készültem, de komplikáció adódott, így elvették tõlem a fiam és 5 napig külön voltunk. "Életmentõ" volt a szívó, mert így rögtön nekiálltam fejni és azonnal megkaphatta a fiam az elõtejet. Sõt, a tejem is hamarabb belövellt, mert folyamatosan (hatékonyan) ürítettem. Szóval, Kérdezõ, mindenképp vidd magaddal, mert bármikor adódhat olyan szitu, hogy nagyon jól jön. (De persze kívánom, hogy ne kelljen elõvenni.:)

Dehogynem szabad fejni az elõtejet! Sõt, néha muszáj is. Max. kicsit kíméletesebben kell, mert elég érzékeny ilyenkor a mell. Én is szopira készültem, de komplikáció adódott, így elvették tõlem a fiam és 5 napig külön voltunk. "Életmentõ" volt a szívó, mert így rögtön nekiálltam fejni és azonnal megkaphatta a fiam az elõtejet. Sõt, a tejem is hamarabb belövellt, mert folyamatosan (hatékonyan) ürítettem. Szóval, Kérdezõ, mindenképp vidd magaddal, mert bármikor adódhat olyan szitu, hogy nagyon jól jön. (De persze kívánom, hogy ne kelljen elõvenni.:)
Én betettem, nem bántam meg. Viszont azt tudd, hogy az elõtejet nem szabad fejni, majd csak akkor mellszívózz, ha megtörtént a tejbelövellés! Tedd be a táskádba az Urtica Urens 5CH homeobogyót is, szülés után szedj napi 3*5-öt, amíg be nem lövell a tej, utána 2*5-öt, nekem nagyon bevált!
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek! Kozben meg is szultem :) . Itt is azt mondtak az elotejet ne fejjem. Udv
Nincs sajnos olyan sok kórházban tanácsadó... De akkor rákérdezek erre külön is. :)
Nem vittem, nem kellett, és volt a kórházban is. Itthon néhányszor használtam, de utáltam nagyon. Marha kellemetlen. Kézzel sokkal gyorsabban ment a fejés, és kevésbé volt rossz. De azért vigyél, ha elfér a táskádban. Akkor fejj, ha kevés a tejed. Ha sok, és még ráfejsz, belekerülsz egy mókuskerékbe. És a mellgyulladás nem kellemes dolog.
akkor biztos az összes kórházi szoptatási tanácsadó dilettáns majom, éljenek a gyakori-s szakemberek! :D
Én örültem volna, ha van nálam mellszívó, mert nagyon gyötrelmes volt kézzel fejni. A kórházban nem használtam, mert mire sikerült venni hazajöttünk (hétvége volt, és sehol sem volt). Itthon viszont nagy hasznát veszem, mert kisfiam nem hajlandó szopni, ezért én fejem neki és megkapja üvegbõl. Avent kézi mellszívóm van.
Nekem is Avent kézim van, nekem elsõre ment a használata (pedig nem vagyok egy mûszaki zseni). Ahol én szültem, ott egy darab gépre várt az egész osztály, nem is értettem, hogy miért csak pár embernek van saját kézije, minek tobzódni az egyetlen gépi mellett. Nagyon nem lehet kellemes feszülõ mellel órákat várni egy megkönnyebítõ fejésre! Én elsõ alkalom után már magam csináltam a szobámban minden gond nélkül.
Én nem vittem egyik szülésemkor sem a kórházba. Az elsõ babámnál még meg sem volt, késõbb vettem, mert a babám besárgult, aluszékony volt, nekem meg tejlázam. A második babámnál eszembe sem jutott, õ nagyon ügyesen szopizott már másnaptól és nekem õ volt a "mellszívóm". :) Egyébként kb. 2 hét volt mire megtanultam használni (Avent kézi), hogy rendesen tudjak fejni, szóval lehet, hogy hiába van nálad, nem tudod használni.
Nálunk "kötelezõ" volt már másnap használni, akinek nem volt, azzal meg vetettek, az egész osztályon két darab kórházi volt akinek nem jutott meg kellett vennie. Két szopi között kellett fejni, akinek nem evett eleget a pici amit késõbb fejt le bevihette. Volt akinek már a második napom 30ml teje volt. Nekem szinte semmi... de küzködtem. :) Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Biztos buta kerdes, de egyertelmuen eszreveszem meddig van elotej es mikor az igazi?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen! Akkor biztos ami biztos viszem. Ugy izgulok, hogy sikeruljon az elso szoptatas :) . 36, 5 hetes kismama
Elsõ vagyok: azért tilos fejni az elõtejet, mert beödémásodhat a mellbimbó és az udvar; pont elég stressz lesz neki az elsõ pár napon a szopi, ne tolj ki magaddal :)
Konkrétan a szülés napjára nem szükséges, de másnapra már utánad viheti a férjed. Van olyan tanácsadó, aki szerint felesleges használni a tejbelövelés elõtt, míg mások szerint már a szülés utáni napon is lehet stimulálni a mellett. Mikor én szültem, mindenkinél volt, és használta is. Persze, a legjobb stimuláló a kisbabád. :) )
Sok boldogságot Nektek! És persze sok tejecskét! 2-es válaszoló

Ismeritek a chicco kézi mellszívót? érdemes kezdésnek ilyet venni vagy már a szülés utánra rögtön egy komolyabb kell? ha igen, mit ajánlanátok?

Legjobb válasz: Én ilyet vettem, hogy azért legyen otthon valami ha kell, és azért ez elég olcsó volt. Nem is vettem komolyabbat mert nem igazán volt rá szükség, a célnak megfelelt. Ha nagyon sokat kell fejned akkor ezzel nehéz lesz, de az ugye elõre nem derül ki. Majd ha kell, akkor a párod elmegy érte, addig meg elleszel ezzel is , szerintem.

Én ilyet vettem, hogy azért legyen otthon valami ha kell, és azért ez elég olcsó volt. Nem is vettem komolyabbat mert nem igazán volt rá szükség, a célnak megfelelt. Ha nagyon sokat kell fejned akkor ezzel nehéz lesz, de az ugye elõre nem derül ki. Majd ha kell, akkor a párod elmegy érte, addig meg elleszel ezzel is , szerintem.
A kérdező hozzászólása: köszi! én is pont így gondolkodtam, h ez eleinte besegít, ha meg komolyabb kell az úgyis ráér, kórházban még úgysem lesz literszám gondolom :)
Nekem nem vált be... Igazából jobb az elektromos (érdemes esetleg használtan venni): ha kevés tejcsi van, segít beindítani, ha sok, ínhüvelygyulladást kapsz, mire a kézivel lefejed... Nekem a medela mini electricet ajánlották - és tökéletesen mûködött.
Nem tudom, ez mennyibe kerül, nekem medela kézi mellszívóm volt, és ez sem olyan drága, viszont szerintem teljesen jól használható!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!