Találatok a következő kifejezésre: Érdemes szülés a (127 db)

Nem érdemes, inkább a szüléstõl kezdve, én is így teszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
maradj táppénzen a szülésig, utána igényeld a szülési szab.-ot. jobban jársz!
szia! :) nekem is azt tanácsolta a munkáltatónál a pénzügyes, hogy ne kezdjem meg a szülési szabit szülés elõtt, mert nem járok vele jól. hiszek neki, profi a szakmájában :) . üdv 27 hetes mami :)

Az éves szabadságomat érdemes kivenni a szülési szabadság előtt? Ugye a szülési szabadság az a t-gyás?

Májusba fogok szülni, és februártól táppénzen vagyok, de úgy gondoltam hogy áprilisban kiveszem az éves szabimat ami 25 nap. Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Én a helyedben, ha már úgyis táppénzen vagy megõrizném a szabimat. Ezt az így megmaradt szabit majd akkor tudod kivenni, ha a csemetéd oviba, bölcsibe megy, és Te visszamész dolgozni. Maradj szülésig táppénzen. A szülési szabadságot én a tb-s hölgy tanácsára úgy vettem ki, hogy a szülés napjával kezdõdõen, és amikor az lejárt, akkor tgyásra mentem, majd, majd annak lejártával gyedre.

Én a helyedben, ha már úgyis táppénzen vagy megõrizném a szabimat. Ezt az így megmaradt szabit majd akkor tudod kivenni, ha a csemetéd oviba, bölcsibe megy, és Te visszamész dolgozni. Maradj szülésig táppénzen. A szülési szabadságot én a tb-s hölgy tanácsára úgy vettem ki, hogy a szülés napjával kezdõdõen, és amikor az lejárt, akkor tgyásra mentem, majd, majd annak lejártával gyedre.
Tehát, hogy egyértelmûbb legyen a szülési szabadség és a tgyás nem ugyanaz!!!
Hát pedig a szülési szabadság és a tgyás ugyanaz, az elõzõ válaszoló nem tudom, mit értett ennyire félre a munkahelyén. A szülési szabadság fél év, idejére tgyás-t kapsz ellátást. Kezdhetõ szülés elõtt max. 28 nappal... Én a helyedben meghagynám a szabadságot akkora, amikor majd újra munkába állok. Akkor jobban fog jönni. Szerintem.
Egyet értek az utolsóval, szerintem is jobb ha bent hagyod. Általában az anyukák úgy szokták megoldani, hogy mielõtt visszamennek dolgozni, beirítják a gyereket oviba, bölcsibe. Ilyenkor mivel eleinte csak pár órára tudod otthagyni- beszoktatási idõszak- jobb ha otthon vagy, hiszen a munkahelyedrõl biztos nehezebben oldanád meg a dolgot. Ha beszokott a gyerek akkor vissza tudsz menni dolgozni és ha maradt még akkor szabid, azt kiveheted nyugodtan. Sõt, ilyenkor jobban is jön egy kis plusz pénz. Ez csak egy ötlet, remélem segítettem egy kicsit.:)
Utolsó vagyok, azt nem írtam, hogy a Tgyás az ugyanaz mint a szülési szabadság! Fél évig a munkahelyedrõl utalják a pénzt ami sokkal jobb mint a gyes!!!
Ha más munkahelyre megy az ember szülés után akkor ott mi a helyzet? oda nem viheti át a megmaradt szabadságot. vagy igen? ködzönöm a választ
Nem, ebben az egy esetben lehet kifizetni a szabadságot, tehát a régi helyen kifizetik a szabikat és mehetsz az új helyre.
Tehát ha sejthetõ hogy nem valószínû ugyanahhoz a céghez mész vissza akkor szülés elõtt vagy kiveszem a szabit vagy kifzettetem? köszönöm a választ, mostmár ezt is tudom :-)

Hasszorítót ti használtatok szülés után? Mikor érdemes beszerezni? Mekkora méretet érdemes venni a szülés előtti mérethez képest?

vagy egyáltalán van értelme?

Legjobb válasz: Én használtam, és javasolta is a nõdoki. Császárom volt, de szerintem rendes szülésnél is van aki javasolja. A méretre sajnos nem emlékszem, mert barátnõmtõl kaptam kölcsön (kb egy a méretünk - bár nekem terhesen sokkal nagyobb pocakom volt). Állítható a mérete, azt hiszem az enyémen négy fokozat volt, kb két-három hétig javasolják a hordását.

Én használtam, és javasolta is a nõdoki. Császárom volt, de szerintem rendes szülésnél is van aki javasolja. A méretre sajnos nem emlékszem, mert barátnõmtõl kaptam kölcsön (kb egy a méretünk - bár nekem terhesen sokkal nagyobb pocakom volt). Állítható a mérete, azt hiszem az enyémen négy fokozat volt, kb két-három hétig javasolják a hordását.
Nekem is császár miatt javasolta a doki.Egyszer próbáltam fel, de nem tudtam elviselni sehogy sem.Szerencsére visszavették.
én nem hasszorítót, hanem rendes fûzõs body-t hordtam kb 1 hónapig. segít "visszanyomni" a hasat amíg nem tudsz annyit hasizmozni, hogy már az izom tartja össze
Én is császárral szültem, a Tena Lady hálós bugyiját nagyon ajánlom. Egyrésszt nem szorít, nekem nagy hasam volt, de az L-es simán elég volt, kényelmes, és ha átvérzed esetleg, akkor szappanal és vízzel kilötykölöd és fél, 1 óra múlva száraz és tiszta. Nekem nagyon bejött:)
Szerintem felesleges! Én nem használtam és szülés után elkezdett szépen magától visszamenni! 1 héttel szülés után, már szinte mint régen, olyan volt!
Én 1 hete szültem, természetes úton, nekem sokan ajánlották. Az elsõ naptól kezdve hordom és a hasam már a harmadik napon sokkal szebben nézett ki. Állítólag nem érdemes elõre megvenni, mert nem tudhatod hogy mekkorára csökken vissza alapból a hasad. Én azért beszereztem egyet a szülés elõtt 2 héttel, 95-ös méretben. Ezt a boltban az eladó saccolta, teljesen jól eltalálta. Kórházfüggõ a dolog, de nagyrészt ott helyben is beszerezhetõ. Ennek nézz utána szülés elõtt. Vagy vedd meg saccra, mint én, és nálunk az volt a terv, hogyha nem jó a méret, akkor apuka elmegy és kicseréli..
és mennyibe kerül valamint hol vetted?
nem emlékszem pontosan, 3-4 ezer forint között volt, MiniManóban
Babaszafariban 2990.-

Szeretném igénybe venni szülésem előtt 28 nappal a Tgyást. Érdekelne, hogy mennyivel előtte érdemes leadni a papírokat és tényleg hamarabb utalják-e a járandóságot?

Legjobb válasz: Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.

Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.

Kismamik! Érdemes szedni a homeós bogyót és a málnalevél teát inni szülés megkönyítésére? A homeós bogyónak mi a neve és mi célt szolgál?

36+5 hetesen szedhetem ezeket?

Legjobb válasz: Szia! én ezeket így szedtem: málnalevél tea, 36. héttõl napi 1 bögrével ittam, a 38. héttõl már 2-vel, reggel és este. cimicifuga ch30 : napi 5 golyó caulophyllum ch30 : napi 5 golyó egyiket reggel, másikat estefelé, vagy ahogy kijött. annyira nem kötött. arra figyelj, hogy mindenképp ch 30-as legyen a higítás. (én jártam úgy, hogy nem volt, ami kellett volna és rám akartak sózni másikat pl. ch15-öst, de méhszáj tágításhoz csak ezek jók) ezek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a golyócskákat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) a szülés napján: 15 percenként felváltve szopogattam a caulophyllum-ot és cimicifugát. nekem könnyû dolgom volt, elment a nyákdugóm, tágulási vérzésem volt, azonnal rendszeres fájásokkal (gyengék, de kb. 10 percenként keményedések 40-60 mp-ig), így tudtam, hogy szülni fogok. hamar rendszerezõdtek a fájásaim 5 percre is és onnan már csak 2 majd 1 percesek voltak. szülés után: arnica montana ch 30 napi2x 5 golyót elszopogatni. segít a vérzés csillapításában és a szervezet öngyógyításában. szülés utáni napon én kezdtem a tejserkentõt is: urtica urens ch5 napi 2x 5 golyó. homeopátiás szakorvostól kértem a javaslatot, ezeket tõle kaptam, hogy mit és hogy szedjem! nem vészes az áruk sem, kb 600.- egy fiolával, amiben kb. 100 golyócska van. remélem tudtam segíteni! én kádban vajúdtam ,az is nagyon sokat segít a fájdalomcsillapításban! mert a golyók csak a tágulásban segítenek. de a meleg víz csodákra képes!! :) azt hiszem mindent leírtam, ha szeretnél még, nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen segítek. Élményekkel teli, gyors és könnyû szülést kívánok!!!!! :)

Szia! én ezeket így szedtem: málnalevél tea, 36. héttõl napi 1 bögrével ittam, a 38. héttõl már 2-vel, reggel és este. cimicifuga ch30 : napi 5 golyó caulophyllum ch30 : napi 5 golyó egyiket reggel, másikat estefelé, vagy ahogy kijött. annyira nem kötött. arra figyelj, hogy mindenképp ch 30-as legyen a higítás. (én jártam úgy, hogy nem volt, ami kellett volna és rám akartak sózni másikat pl. ch15-öst, de méhszáj tágításhoz csak ezek jók) ezek a méhszáj tágulását segítik elõ. A homeopátiás szerekrõl tudni kell, hogy elektromos készülékek és mobiltelefonok közelében elveszítik az információtartalmukat, azaz tönkremennek, ezért ezektõl legalább 1m távolságban kell õket tárolni. Kézzel nem szabad a golyócskákat megfogni! Kávéivás és fogmosás a szopogatás körüli idõben ne történjen (legalább fél óra különbség legyen közte!) a szülés napján: 15 percenként felváltve szopogattam a caulophyllum-ot és cimicifugát. nekem könnyû dolgom volt, elment a nyákdugóm, tágulási vérzésem volt, azonnal rendszeres fájásokkal (gyengék, de kb. 10 percenként keményedések 40-60 mp-ig), így tudtam, hogy szülni fogok. hamar rendszerezõdtek a fájásaim 5 percre is és onnan már csak 2 majd 1 percesek voltak. szülés után: arnica montana ch 30 napi2x 5 golyót elszopogatni. segít a vérzés csillapításában és a szervezet öngyógyításában. szülés utáni napon én kezdtem a tejserkentõt is: urtica urens ch5 napi 2x 5 golyó. homeopátiás szakorvostól kértem a javaslatot, ezeket tõle kaptam, hogy mit és hogy szedjem! nem vészes az áruk sem, kb 600.- egy fiolával, amiben kb. 100 golyócska van. remélem tudtam segíteni! én kádban vajúdtam , az is nagyon sokat segít a fájdalomcsillapításban! mert a golyók csak a tágulásban segítenek. de a meleg víz csodákra képes!! :) azt hiszem mindent leírtam, ha szeretnél még, nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen segítek. Élményekkel teli, gyors és könnyû szülést kívánok!!!!! :)
Szülõszoba látogatáson a minap voltunk. Ott a fogadó szülésznõ kifejezetten ajánlja. Sõt a vajúdásra is bármikor elõveszik az éppen alkalmas homeos szert ott helyben. Azt azért érdemes csak hozzáértõvel megbeszélni, hogy pontosan mit és milyen hígításban, hányszor mennyit mikortól.
elõzõ vok. 3 órán belül baba a kézbe

Érdemes szülési tervet készíteni? Magyarországon szokás ilyent írni? Foglalkozik vele a szülész?

Legjobb válasz: Szintén zenész. A választ nem tudom még én sem, de én megírtam a kéréseimet és elõször a kórház betegjogi képviselõjéhez megyek el vele, ha õ azt modja, hogy ragaszkodhatom a kéréseimhez (bababarát kórház amúgy és semmi extrát nem kérek, csak próbáljuk gátvédelemmel vágás helyett, meg hogy azonnal adják a kezembe a bébit, stb.), meg is teszem, még ha szülészorvos helyett ügyvédet is kell fogadnom a szüléshez. Bár szerintem nekem nem lesz gond, körbenéztem kórházak között és eleve azt választottam, ahol a hozzáállás pozitív. 2-3 hét múlva a szüléselõkészítõ lehetõségre meg ismerkedésre amúgy is be szeretnék menni a szülészetre, majd akkor leegyeztetetm a kéréseim magvalósíthatóságát. Fontos, hogy ne szüléskor rukkolj elõ a szülési tervvel, hanem jóval korábban. Majd ugyanide írok, ha voltam benn az osztályon, hogy mit szóltak.

Szintén zenész. A választ nem tudom még én sem, de én megírtam a kéréseimet és elõször a kórház betegjogi képviselõjéhez megyek el vele, ha õ azt modja, hogy ragaszkodhatom a kéréseimhez (bababarát kórház amúgy és semmi extrát nem kérek, csak próbáljuk gátvédelemmel vágás helyett, meg hogy azonnal adják a kezembe a bébit, stb.), meg is teszem, még ha szülészorvos helyett ügyvédet is kell fogadnom a szüléshez. Bár szerintem nekem nem lesz gond, körbenéztem kórházak között és eleve azt választottam, ahol a hozzáállás pozitív. 2-3 hét múlva a szüléselõkészítõ lehetõségre meg ismerkedésre amúgy is be szeretnék menni a szülészetre, majd akkor leegyeztetetm a kéréseim magvalósíthatóságát. Fontos, hogy ne szüléskor rukkolj elõ a szülési tervvel, hanem jóval korábban. Majd ugyanide írok, ha voltam benn az osztályon, hogy mit szóltak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én a 32. hétben vagyok, és most kezdtem vele foglalkozni. A dokimtól is megkérdezem legközelebb a fentieket.

Baratnom 5 honapja szult, de meg mindig olyan, mintha terhes lenne. Azt mondta azert, mert nem viselt hasleszoritot. Igaz ez? Erdemes beszerezni a szules utanra?

Legjobb válasz: Szia!Ez teljesen egyén függõ.Én alapból véve vékony testalkatú vagyok és igen jól regenerálódtak az izmok is.Szülés után közvetlenül 54,5 kg voltam.Hasam is csak alig volt,Nekem nem kellett.De hát ki tudja!?Ha te úgy gondolod,hogy nehezebben regenerálódsz,vagy nem vagy olyan vékonyabb testalkatú akkor szerezz be egyet.Legfeljebb eladod késõbb!

Szia!Ez teljesen egyén függõ.Én alapból véve vékony testalkatú vagyok és igen jól regenerálódtak az izmok is.Szülés után közvetlenül 54, 5 kg voltam.Hasam is csak alig volt, Nekem nem kellett.De hát ki tudja!?Ha te úgy gondolod, hogy nehezebben regenerálódsz, vagy nem vagy olyan vékonyabb testalkatú akkor szerezz be egyet.Legfeljebb eladod késõbb!
szia! én kissé teltebb típus vagyok, ennek ellenére nekem sem maradt nagyobb hasam, mint elõtte, pedig hasleszorítót császár miatt nem tudtam viselni. szerintem is egyénfüggõ a dolog, bár pár hónap elteltével tornával lehet rajta segíteni, ha marad is hasad. ha gondolod, szerezz be egyet, de nem biztos, hogy számítani fog.
en semviseltem hasleszoritot, kb. 1 het kellett ahhoz, hogy visszamenjen a hasam az eredetire. szerintem is egyenfuggo.
Nekem is simán , , visszament, , a hasam, attól fugg, milyen a bôr!

A homeos bogyókról valaki tud speciális adagolást szülés előtt/vajudás alatt? Szakember vagy jártas személy válaszát várom. Kérem a tudatlanok ne írjanak. Nemtudom hogy a caulo-ból a ch 5-15 vagy 30 érdemes szedni a könnyebb tágulás érdekében.

A cimicifuga is jó lehet?esetleg együtt szedni felváltva?melyik az er?sebb?(ch 5 vagy 15- vagy ch 30) a kisebb szám vagy a nagyobb?Eddig 3 nehéz szülésem volt homeo nélkül

Legjobb válasz: Az erõsség nem a hatékonyságot befolyásolja, különbözõ tünetekre/betegségekre más-más hígítás kell, ez nem olyan mint a gyógyszereknél a hatóanyagtartalom. Nekem így kellett szednem orvosi/szülésznõi utasítással: 36. és a 38. héten: hétfõ-péntek: Caulophyllum 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó 37. és 39. hét: hétfõ-péntek: Cimcifuga 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó Ha addig semmi, az elejétõl kell kezdeni. Szülés alatt: Caulophyllum és Cimcifuga 30 CH 15 percenként 5-5 golyó felváltva Szülés után: Arnica 30 CH 1*10 golyó rögtön, majd 2 órán át 3-4*10 golyó Én ittam a málnalevél teát és szedtem is, de nem tágultam császár lett.

Az erõsség nem a hatékonyságot befolyásolja, különbözõ tünetekre/betegségekre más-más hígítás kell, ez nem olyan mint a gyógyszereknél a hatóanyagtartalom. Nekem így kellett szednem orvosi/szülésznõi utasítással: 36. és a 38. héten: hétfõ-péntek: Caulophyllum 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó 37. és 39. hét: hétfõ-péntek: Cimcifuga 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó Ha addig semmi, az elejétõl kell kezdeni. Szülés alatt: Caulophyllum és Cimcifuga 30 CH 15 percenként 5-5 golyó felváltva Szülés után: Arnica 30 CH 1*10 golyó rögtön, majd 2 órán át 3-4*10 golyó Én ittam a málnalevél teát és szedtem is, de nem tágultam császár lett.
Nem vagyok szakember, csak azt tudom neked leírni, amit az orvosom írt nekem, és õ homeós szaki is, azon kívül, hogy nõgyógyász-szülész. Betöltött 36.héttõl: 1.nap reggel caulophyllum ch 15 napi 1*5 2.nap reggel cimicifuga ch 15 napi 1*5 3.nap reggel pulsatilla ch 15 napi 1*5 4.nap reggel arnica ch 9 napi 1*5 Szülés alatt: óránként pulsatilla ch5 1*5, cimicifuga ch5 1*5, caulophyllum ch5 1*5 Gyermekágyban arnica ch9 napi 1*5 staphysagria ch9 napi 1*5 Én most fogok harmadszor szülni. Homeópátiát a másodiknál alkalmaztam, de csak a 36.héttõl a szülésig. Olyan gyors szülésem volt, hogy vajúdás alatt nem volt idõm bogyókat szedegetni, nem is kellett, tényleg ment minden simán. De nekem az elsõ is viszonylag gyors volt, homeópátia nélkül. Most 37 hetes vagyok, már szedem megint, de most csak úgy vettem, hogy a szülésig elég legyen. Vajúdás alatt nem tervezek szedni semmit.
Engem is nagyon érdekel ez a téma, és én ezután fogok menni. Itt szakember válaszol: http://www.videoklinika.hu/video/varady_szuleskonnyites_foru..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ.én is 37 hetes vagyok.Sajnos mindenki mást ír, ezért nem értem a számok lényegét, és nem akarom hogy más hatást váltson ki ha szednék valamit.Kinek higgyek?
2.vagyok. Mivel az elsõ válasza is szakembertõl van, és az én válaszom is szakembertõl van, ezért szerintem ezekbõl válaszd ki a szimpatikusabbat. Ártani nem fogsz, az biztos.

Mikor érdemes rákérdezni a nőgyógyásztól hogy mennyiért vezeti le a szülést?

Most a 28 hétben járok, március végére vagyok kiírva, legközelebb január közepén fogok hozzá menni.Mikor kérdezhetek rá, hogy ne legyek tolakodó.

Legjobb válasz: Szégyen gyalázat hogy ezt meg kell kérdeznie egy szülõ nõnek!!! Mifelénk a szülés ha megfogadod az orvost akkor 50000 Ft-tól indul, ha császáros leszel akkor a tarifa 70000-100000 Ft közé rúg. Én 24 hetes vagyok második gyerekemet várom. Az elsõnél volt választott orvosom, indították a szülést, nagy volt a baba, 28 öltésem volt úgy szétmentem és egy bordám el is tört a gyepálástól. Most nem választottam orvost az új eü rendszernek köszönhetõen más intézményben fogok szülni ( ott ami ki van jelölve ) És úgy gondolom hogy 10 évet dolgoztam a traumatológián mi sem készülgettünk 9 hónapig egy sérült ellátására, hanem végeztük a dolgunkat legjobb tudásunk szerint. Ha eljön az idõ a szülészeten a szakszemélyzet is ezt fogja tenni, különben sincs ennyi pénzem orvosra.

Szégyen gyalázat hogy ezt meg kell kérdeznie egy szülõ nõnek!!! Mifelénk a szülés ha megfogadod az orvost akkor 50000 Ft-tól indul, ha császáros leszel akkor a tarifa 70000-100000 Ft közé rúg. Én 24 hetes vagyok második gyerekemet várom. Az elsõnél volt választott orvosom, indították a szülést, nagy volt a baba, 28 öltésem volt úgy szétmentem és egy bordám el is tört a gyepálástól. Most nem választottam orvost az új eü rendszernek köszönhetõen más intézményben fogok szülni ( ott ami ki van jelölve ) És úgy gondolom hogy 10 évet dolgoztam a traumatológián mi sem készülgettünk 9 hónapig egy sérült ellátására, hanem végeztük a dolgunkat legjobb tudásunk szerint. Ha eljön az idõ a szülészeten a szakszemélyzet is ezt fogja tenni, különben sincs ennyi pénzem orvosra.
Ha nem magánorvos, hanem választott orvos, akkor nincs fix tarifa.(Sõt, én személy szerint egy ilyen kérdést bunkóságnak is vennék, és úgy intézném, h véletlenül se nálam szüljön, aki kérdezi.)Náluk inkább úgy adj, ah a pénzácád bírja.Mi kecske is káposzta is alapon úgy döntöttünk, h kap egy üveg finom italt, a nõvérkék meg egy édességes, kávés, teás ajándékcsomagot.Bár nekem nincs is választott orvosom, mert az életvitelembõl fakadóan nagy eséllyel ezer másik kórház közelebb lesz, mint a területileg illetékes, amikor megindul a szülés. Gondolom azért választott orvos, ergó tudja, h nála fogsz szülni..vagyis szeretnél.Minket a magánorvos 70ezerért vállalt volna el, de vidéken ez olyan 30 szokott lenni.Ennél többet fölösleges adni, mert még megszokja, és esetleg késõbb is elvárná, mondjuk a következõ gyermeknél.
Szia nekem választott orvosom van, és igaz már kérdeztem tõle, de azt mondta ne aggódjak e miatt-én ezt igennek veszem.Isemrõsöm által menetm ehhez az orvoshoz és nagyon meg vagyok elégedve vele.A barátnõm is itt szült és azt mondta neki nem mondott fix összeget õk az elsõnél 50et a másodiknál 60at adott.HA nekem sem moond fixet én 50nél nem akarok többet adni, sõt úgy gondolom a rendelésem elkért összeg sem csekély, így belefér a kevesebb a szülésnél sztem..Én 12 hetes vagyok , de sztem 20hetesen újra rákérdezek..és sztem ez nem tolakodás, fõleg nem ha magán orvos, ha sztk-s akkor megint más a helyzet.GRatula a picihez.
Na errõl nekem van aranyos sztorim. Egy nõ szült. A férje, gazdag vállalkozó, egy nagy ajándékkosarat csináltatott, benne diszkréten elhelyezve a boríték. A doki meg meglátva a kosarat kikelt magából, hogy mi ez, és különben is nála 50 ezer a szülés. Erre apuka két nagy lépéssel odalépett az asztalhoz, letette a kosarat, feltépte a celofánt, kikapta belõle a borítékot, kiszámolt belõle 5 db 10 ezrest, a többit pedig borítékostól eltette és kivágtatott a dokitól. A kosarat bónuszként otthagyta, pedig én azt is magammal vittem volna. A fiatal doki döbbenten nézte, és mivel apuka mérgesen, magából kikelve mesélte el többeknek ezt, jó ideig a dokin nevetett a fél szülészet. Lám a kapzsiság átka :D Szóval én diszkréten érdeklõdnék. Na nem a dokitól, hanem az anyukáktól akik mostanában nála szültek.Van még idõd, a rendelõben tutira összefutsz majd pár anyukával és tõlük érdeklõdj.
Én TB fizetõ állampolgár vagyok. Fizetek alkalmanként 8 ezer forintot a magánrendelésen. Én azt mondtam, hogy amint az orvos bemond egy összeget felállok és otthagyom. Még nem tette... MAjd én eldöntöm utólag mennyit szánok neki. Egy 34 hetes kismama

Mikor érdemes igényelni a TGYÁS-t? Szülés kiírt időpontja előtt 28 nappal vagy a szülés napjától?

El?re láthatólag december 2-án érkezik a baba.

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy mennyi volt a béred.

Az attól is függ, hogy mennyi volt a béred.
Inkább a szülés napjától, akkor tovább kapsz többet, én legalábbis így csináltam. pedig a táppénzem nem volt sok.
Akkor viszont érdemes hamarabb megigényelni 28 nappal a tgyást, mert magasabb lesz a gyeded, mint a tgyás. Mindkettõ 70%, de a tgyást a 2010-es, 110 ezres béredbõl fogják számolni, míg a gyedet a 2011-es, 130 ezresbõl, és a kettõ között több mint 10% a különbség. Persze ez csak akkor igaz, ha volt 590 napod a szülés elõtti 2 évben, amit biztosításban töltöttél (bár gondolom volt)
szülés napjától,
A gyedet mindenképp a baba 2 éves koráig fogod kapni, míg a Tgyás-t 24 héten keresztül, ha lejár, jön a gyed. Tehát minél elõbb igényled, annál tovább fogsz több pénzt kapni (mármint többet, mint a táppénz). Én ezért kértem már a betöltött 36. hét után.
Igen, te. De ez csak rád igaz, hiszen minden ellátás jövedelemfüggõ. Nem azt írtam, hogy rosszul mondod, azt ami rád vonatkozik, csak helyesbítettem azt, amit valóban rosszul írtál. Nem kell ezen felháborodni. Én pl. sokkal rosszabbul jártam volna ha kevesebb ideig kapom a táppénzt, és tovább a gyedet. Pont ezért írtam, hogy jövedelemfüggõ.
10.10-es vagyok. 5 éve ugyanazon a melóhelyen vagyok, folyamatosan bejelentve. A munkaügyes csajszival beszéltük át, hogy én így járok jobban.
Hol kell igényelni a tgyás-t? Még csak 17 hetes vagyok de semmit nem tudok erröl, hogy mi a menete ennek az egésznek. Most táppénzen vagyok. Köszi ha segit valaki!
a szülés napjától igényeltem
A kérdező hozzászólása: Melyik évben 2010 vagy 2011? 2010-ben: bruttó 110.000.- 2011-ben: bruttó 130.000.-
A kérdező hozzászólása: 4 éve vagyok folyamatosan bejelentve ebbõl 3 éve ugyanazon a helyen. Köszi a segítséget :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!