Találatok a következő kifejezésre: Érdemes megnézni egy (84 db)

Mit érdemes megnézni egy este Salzburgban?

A 18 éves fiammal átutazóban leszünk Salzburgban München felé, ás egy estét ott töltünk. Az lenne a kérdésem, hogy mit érdemes megnézni ennyi idő alatt, ami gyalog bejárható és szép vagy érdekes nevezetesség? Köszönöm a tanácsokat!

Legjobb válasz: Nagyon szép a belváros, a vár, Mozart szülõházát pedig érdekességképpen érdemes megnézni, de nem tudom mennyire van kivilágítva.

Nagyon szép a belváros, a vár, Mozart szülõházát pedig érdekességképpen érdemes megnézni, de nem tudom mennyire van kivilágítva.
a Saalach híd-at nézzétek meg a másik oldala már németország! szépen ki van világítva!

Egerben mit érdemes megnézni? Egy 2 éjszakás, 3 napos kis nyaralást tervezünk párommal Egerbe, augusztus eleje felé, tömegközlekedéssel. Akinek van tuti szállás ötlete az írhatja!

Legjobb válasz: Testvérem most volt Egerben. Szerinte ott érdemes egyedül múzeumot nézni (12 éves!! és ezt mondja), voltak a várban, meg az utcai árusok bódéjai is sok szépet mutatnak. Minaret, mást nem tudok.

Testvérem most volt Egerben. Szerinte ott érdemes egyedül múzeumot nézni (12 éves!! és ezt mondja), voltak a várban, meg az utcai árusok bódéjai is sok szépet mutatnak. Minaret, mást nem tudok.
ha Egerben jártok, érdemes megnézni a Varázstornyot http://www.varazstorony.ektf.hu/ a város a város alatt: http://www.varosavarosalatt.hu/ Természetesen a vár, minaret, érsekkert, Dobó tér. A közelben van egerszalók, ahol egyedülálló természeti látványosság vár rátok: http://egerszalok.hu/hforras A közelben van Szilvásvárad, , Szalajka völgy a Fátyol-vízeséssel, pisztrángos tavakkal, õsember barlanggal, kisvonattal vár titeket! Imádom ezt a környéked, csak sajnos nagoyn messze lakok. De a nyáron én is megyek :)
Vadaspark, tropikárium
Ha jobb idõ van, akkor állatkert, ha hideg, akkor Tropikárium. Talán már érdekelheti a KÖzlekedési Múzeum is, fõleg ha fiú.
Kisvasúttal el lehet menni a János-hegyre, és onnan libegõvel le a hegyrõl. Ha jól felöltöztök, télen is jó program. A Fõvárosi Nagycirkusz is jó, imádni fogja. Falun lakunk, ennyi idõs fiamnak a legnagyobb kaland az volt, hogy mindenhová villamossal (Combinoval is és a régivel is), trolival és metróval mentünk. Ennél érdekesebbet nem tudtunk mutatni. :D Ismerõs mesélte, hogy kimentek a Ferihegyi reptérre, és ott meg lehetett nézni a fel- és leszállásokat, de nem tudom, ez hogy mûködik.

Mit érdemes megnézni egy használt laptopon?

Azt akarok venni mit nézzek rajta, mielőtt megveszem? Olyanra gondoltam h viszek usb kábelt és kipróbálom az usb ket, viszek dvd-t, megnézem a rendszert h tényleg olyan dolgok vannak e benne amiket mondott, kicsit leterhelem h megnyitok mondjuk egy zenét, meg internet füleket, szöveges fájlt, képet, tesztelem a wifit ezeken kívül?

Legjobb válasz: Ez így hülyeség. MSI kombustort natív felbontáson, közben egy kis prime95, na ez leterheli, nem holmi böngészõ. Amúgy akkut kell nézni, meg tesztelheted a beépített cuccokat, mint wifi, stb.

Ez így hülyeség. MSI kombustort natív felbontáson, közben egy kis prime95, na ez leterheli, nem holmi böngészõ. Amúgy akkut kell nézni, meg tesztelheted a beépített cuccokat, mint wifi, stb.
A kérdező hozzászólása: Hát jogos, én vagyok a szar géphez szokva, hogy böngészõ meg zene együtt fagyás:D Amit mondtál msi akármibigyó hát fogalmam nincs mi az :D

Egynapos prágai kirándulásra van "programajánlótok"? Mit lehet, érdemes megnézni egy nap alatt? Reggel 7-re érünk oda, este fél 11-kor indulunk vissza.

Legjobb válasz: Nemzeti Múzeum, Vencel-szobor, Vencel-tér, Lucerna, Óváros tér, Orloj, Tyn-templom, Lõportorony, Reprezentációs ház, esetleg zsidó negyed, Hradzsin Prága egyik történelmi negyede,Strahovi kolostor,Elnöki palota, Szt. Vitus székesegyház, U-László terem, Arany utcácska, Kampa-sziget, Károly-híd http://hu.marys.cz/prague_guide/prague_sights/

Nemzeti Múzeum, Vencel-szobor, Vencel-tér, Lucerna, Óváros tér, Orloj, Tyn-templom, Lõportorony, Reprezentációs ház, esetleg zsidó negyed, Hradzsin Prága egyik történelmi negyede, Strahovi kolostor, Elnöki palota, Szt. Vitus székesegyház, U-László terem, Arany utcácska, Kampa-sziget, Károly-híd http://hu.marys.cz/prague_guide/prague_sights/
nem tudom mennyire érdekel, de a cseheknél már legalizálták a füvet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Második, köszi, de nagyon nem érdekel, vagyis annyira, hogy legalább hamarabb végez a drogosokkal a szer.
:) akkor ott vannak a híres prágai sörözõk.
A kérdező hozzászólása: Sört se iszok.:-D Se egyéb alkoholt, nem dohányzok, stb. Csoki esetleg?:D
apukámmal amikor Prágában voltam körbejártuk az egész óvárost, a híd pl nagyon tetszett. a lakónegyedeket meg kocsival, mert ugye meg kellett kóstolni a cseh kajákat meg söröket :D azután este (vissza) mentünk a hangulatos kiskocsmákhoz mindegyikben megittunk egy pohárral vagy korsóval. Jó szórakozást!
NON-STOP uttal mész ? az engem is érdekelne :)
A kérdező hozzászólása: Igen, 2 éjszaka a buszon lesz. Volán járattal mennénk. Este fél 11-kor indul a Népligettõl, másnap reggel fél 8-ra van Prágában. Egész nap ott vagyunk, és szintén este fél 11-kor indul vissza. Így kettõnknek durván 16 ezer ft-ból megvan az út.

Mit érdemes megnézni egy 1995ös swiften ami drága lehet javítás szempontjából?

Legjobb válasz: Kuplung és a motor (kék füst ne legyen)

Kuplung és a motor (kék füst ne legyen)
Kipufogó... Típushiba, hogy elrohad a kipufogódob, legalábbis nekünk ez a tapasztalat vele, amit a szerelõ is megerõsített...
Kipufugóval nekünk is volt már hiba pedig 2002-es tehát azt nézd át és a motor kuplung váltó trió Ha nincs szétrohadva a kasztni és a fenti dolgok rendeben vannak már csak az árat kell megbeszélni :D

Prágában mit érdemes megnéznie egy egyetemistákból álló csoportnak?

Különleges kocsmák, szexmúzeum, ilyesmire gondoljatok. :)

Legjobb válasz: milyen egyetem?

milyen egyetem?
A kérdező hozzászólása: BME, de ez miért lényeges?
http://praha-en.vytopna.cz/ Vonat hozza s sörödet :)
a legelsõ cseh sörfõzdét, Svejk kocsmáját. Különben elég szánalmas, hogy csak ez érdekel titeket Prágából. Berúgni itthon is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Sok hasznos dolog van az oldalon. Bár nem találtam a nevezetességek között a Csokigyárt, szerintem annak is ott lenne a helye. Így nehéz bármiféle támpontot találni ha megakarnánk nézni...

Mit érdemes megnézni egy idegen országban?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez teljesen egyenfuggo. Ha szereted a sportot, nezd meg pl. a futballstadionokat. Ha szereted a kulturat, muveszetet, jard korbe a muzeumokat. Ha szereted az allatokat, menj el a helyi allatkertbe. Ha szereted a hasad, jarj ettermekbe, es kostold meg a helyi eteleket. Amit szeretsz. :)

Szia! Szerintem ez teljesen egyenfuggo. Ha szereted a sportot, nezd meg pl. a futballstadionokat. Ha szereted a kulturat, muveszetet, jard korbe a muzeumokat. Ha szereted az allatokat, menj el a helyi allatkertbe. Ha szereted a hasad, jarj ettermekbe, es kostold meg a helyi eteleket. Amit szeretsz. :)
Én a nyilvános házakkal kezdem.
Én szeretek csak úgy mászkálni a városokban, megismerni a hangulatot. Direkt szeretek letérni a tipikus turistaútvonalakról, eltévedni...
Csak saját tapasztalatomat tudom megosztani veled. Úgy szoktam kezdeni, hogy megnézem mi van fenn a világörökség listán. Természeti dolgok is, épített dolgok is jók. Aztán keresgélek az adott területre szóló hiteles blogokat, oldalakat, beszámolókat. Tehát olyanokat, amik nem arról szólnak, hogy pénzért eladják azt az egy valamit, ami nekik épp eladó, hanem pl. bloggerek beszámolóit. Tripadvisor, virtualtourist oldalak okos embereit. Mindig rákeresek a kiválasztott dolgokról szóló fotókra. Megnézem, valóban el akarok menni oda? Aztán hagyom a dolgot pár napig érlelõdni. Aztán megint olvasok. Kérdezek. Egy idõ után igyekszem magamnak válaszolni. Hát valahogy így.
Én kedvelem a Top10 könyveket abban megtalálható a legérdekesebb látványoságok. Plusz én szeretek elmenni szervezett utakra, lehetõleg helyiek szervezésében. Õk rengeteg új és érdekes infót tudnak adni. Nõ vagyok általában egy egy bevásárlóközpontba is betévedek. Éttermeket is jó kipróbálni, plusz sétálni az utcákon, parkokban. Ajánlom a tömegközlekedést, szerintem ott jól szemügyre lehet venni a helyi lakosokat :)
a látványosságokat :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!