Találatok a következő kifejezésre: Érdemes még szülés előtt (8 db)

Érdemes megcsináltatni szülés előtt a melleket? (nagyobbításra gondolok) Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Jövő ősszel belevágnánk a babaprojektbe, nem tudom, hogy érdemes-e megcsináltatni, vagy várjam meg a babát, szoptatást.

Legjobb válasz: Mindenképp várd meg a szoptatás végét! Nekem elõtte nem volt nagyon nagy mellem, de mikor beindult a tejem, úgy nézett ki, mint két jó érett sárgadinnye (nem vicc!), és utána is többször bedurrant. Most 2 évvel a szülés után kb. visszaállt az eredeti méretére, de picit lejjebb van, és hát minimálisan, de megereszkedett. Ráférne mûtét az enyémre is, de én még szeretnék babát. Amúgy a plasztikai sebész is lebeszélne róla, hogy baba elõtt vágj bele ilyenbe.

Mindenképp várd meg a szoptatás végét! Nekem elõtte nem volt nagyon nagy mellem, de mikor beindult a tejem, úgy nézett ki, mint két jó érett sárgadinnye (nem vicc!), és utána is többször bedurrant. Most 2 évvel a szülés után kb. visszaállt az eredeti méretére, de picit lejjebb van, és hát minimálisan, de megereszkedett. Ráférne mûtét az enyémre is, de én még szeretnék babát. Amúgy a plasztikai sebész is lebeszélne róla, hogy baba elõtt vágj bele ilyenbe.
Szia! Szerintem várd meg még szülsz. Egyrészt a szoptatás miatt másrészt a saját atpasztalatom alapján 70B-bõl 85C-s lett a cickóm...
várd meg szerintrem is a szoptatás végét, mert 1) úgyis nagyobb melleid lesznek 2) szopttaás után biztos megereszkedik egy kicsit, így lehet hogy nem kell megnagyobbíttatnod, viszont ha zavar, vagy nagyon lóg, fellvarrathatod.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem is megnõ. Anyumnak kb. 75/A-ból 85/c lett és már mi is felnõttünk, de még mindig akkora :) A másik, hogy nekem még a peteéréstõl a mensesig kb. A-ból B kosaras lesz, ezért két féle melltartóm van :)
nincs tapasztalatom, de semmiképp ne csináltasd meg! ha mondjuk most megcsináltatnád, a terhességed alatt úgyis megduzzadna, lehet, hogy úgy nagyon nehéz is lenne, aztán ha túl vagy a szoptatáson, megereszkedhet, és akkor csak kidobott pénz volt.
nekem sincs tapasztalat, mert nem volt megmütve a cicim, de annyit tudok, h a szoptatás nagyon ki tudja készíteni a cicit!nem nagyképüségböl, de nekem baba elött szép, formás didkóim voltak!mostmár nem szoptatok és azok a szép cicik már a múlté, megszakadt a böröm a hirtelen nyúlástól, hisz folyton megduzzad a cici mikor benne van a tejcsi majd hirtelen leapad amikor kiürül!ettöl meg jól meg is nyúlnak a szallagok is meg a böröd is!a végeredmény nekem egy lógó, megszakadt cicik lettek ugyh én azt tudom neked tanácsolni, h mindenképp baba után csináltasd meg!én is szeretném majd, de szeretnénk majd kistesót ugyh addig még várat magára a dolog!

Érdemes mellszívót vennem még szülés előtt?

Mindenképpen Avent-et szeretnék, csak nem tudom, hogy kézit vagy elektromosat vegyek? Egyáltalán vegyek szülés el?tt? Tapasztalatok? 28 hetes kismama

Legjobb válasz: Többek tanácsára kézit vettem (szintén Avent), még szülés elõtt. Úgy gondoltam, hogy ezt szívesebben intézem magam, mint hogy a férjemre bízzam, szülés után pedig rá hárulna a feladat.

Többek tanácsára kézit vettem (szintén Avent), még szülés elõtt. Úgy gondoltam, hogy ezt szívesebben intézem magam, mint hogy a férjemre bízzam, szülés után pedig rá hárulna a feladat.
Szia, az Avent IQ Uno mindkettõ funkciót tudja. Kezi és elektromos is. Én vettem és nem bántam meg. Viszont volt már olyan a történelemben, hogy sajnos hiába szeretett volna valaki szoptatni, de nem volt teje.
Én szülés elõtt vettem és nagyon jól jött, mert már a kórházban nagyon feszült a mellem és segített. Én kézit vettem, de ma már biztos vagyok benne hogy nagyon megéri az elektromos. A kézivel tiszta kínlódás volt. A szobatársaimnak volt elektromos, dícsérték.
De hülye vagyok! Én írtam az elsõt, és amíg el nem olvastam a második választ, addig el sem tudtam képzelni, mi oka lenne valakinek szülés utánra halasztani a mellszívó vásárlását. Nekem ez anno eszembe sem jutott, hogy esetleg egyáltalán nem lesz mit szívni. De most már értem, hogy mirefel írta a kérdezõ, hogy vegyen-e egyáltalán szülés elõtt...
Nálunk a kórházban biztosították a mellszívót.(Szent István) Amikor hazamentem nem jött még meg mindig a tejem (5. nap) na akkor kénytelen voltam vetetni egyet, kb 6-700 Ft. volt. És teljesen jól mûködött, könnyebben megjött a tej (már elég erõs fájdalmaim voltak). Szoptatás elõtt is használtam, felpuhította a cicit, hogy könnyebben szopjon a pici. Amúgy én nem fejtem vele, ha akartam volna fejni akkor is csak kézzel csináltam volna!!!! A korházban volt elektromos, úgy rángatta, hogy csak na! na akkor inkább a gagyi kézivel bénáztam otthon.
Mindenképpen. Kezdd el még ma! Könnyû szülést! :-)
Szia én málna levél teát ittam az elsõ szülésemnél nem tudom hogy milyen lett volna amúgy ha nem iszom, minden esetre most kipróbálom a tea nélkül, decemberre vagyok kiírva.
Szia! Én a második gyermekemnél szedtem szülés elött, és nagyon gyorsan szültem, én ajánlom. Az elsõnél nem szedtem semmit nehezen tágultam és sokáig kb.: 10 órát vajudtam. Szülés után is szedtem hogy gyorsabban felépüljek, nekem hasznos volt. Most várom a harmadikat és én biztos szedni fogom most is.


Érdemes még a szülés előtt megvenni a mellszívót, vagy ráér akkor is, ha már szoptatok?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes, mert az elsõ napokban is használhatod már és akkor jó, ha nem vásárolni kell szaladgálni! Én a kórházba is magammal vittem, bár ott még nem használtam, de itthon már az elsõ napon kellett. Jó volt, hogy volt már.

Szerintem érdemes, mert az elsõ napokban is használhatod már és akkor jó, ha nem vásárolni kell szaladgálni! Én a kórházba is magammal vittem, bár ott még nem használtam, de itthon már az elsõ napon kellett. Jó volt, hogy volt már.
Ezek szerint elsõ baba... Ha mindenképp akarsz mellszívót, akkor mindenképp vedd meg és beviheted a kórházba is. Nem tudom, ki beszélt rá, hogy szükség van rá. Én az elsõ babánál kézzel fejtem (állítólag alaposabban ki lehet üríteni a mellet), a másodiknál csak 1-2 hétig fejtem, utána magától beállt a mennyiség. Mielõtt bevásárolsz, szerintem érdeklõdj még!
Szerintem várd meg, hogy megszülessen a babád, beinduljon a tejed. Utána meglátod úgy is, hogy szükséges-e a mellszivó. Ha bõven van tejed és le tudod fagyasztani vagy tejadó leszel, érdemes lehet megvenni. Nekem mondjuk a kézi fejés jobban bevált, egyszerûbbnek és gyorsabbnak bizonyult, pedig van mellszivóm is. 2 (nemsoká 3) gyermekes anyuka

Milyen mellszívót érdemes venni? Meg kell venni szülés előtt? Honnan tudhatom, hogy melyik volna nekem jó?

Legjobb válasz: én próbáltam többet is, volt egy kis chicco, olyan mint egy régi fajta kürt, csak kevés tej fér bele, volt egy meleda, ahhoz 2 kéz kellet, azért nem szerettem, aztán vettem egy avent isis-t, az jött be a legjobban. a bolti ára elég sok, én használtan vettem 3 ezerért. érdemes tejgyûjtõ kagylót is venni, mert szopi vagy fejés közben a másikból csöpög a tej, azt fel lehet vele fogni.

én próbáltam többet is, volt egy kis chicco, olyan mint egy régi fajta kürt, csak kevés tej fér bele, volt egy meleda, ahhoz 2 kéz kellet, azért nem szerettem, aztán vettem egy avent isis-t, az jött be a legjobban. a bolti ára elég sok, én használtan vettem 3 ezerért. érdemes tejgyûjtõ kagylót is venni, mert szopi vagy fejés közben a másikból csöpög a tej, azt fel lehet vele fogni.
avent isis a legjobb, vehetsz kézit és gépit is, annyi csak a különbség, hogy talán picit kényelmesebb a gépi, de a kézivel is nagyon egyszerû a fejés. Hozzáértõk szerint nem éri meg a gépit venni, de ez mindenkinek a saját döntése! a kórház elõtt nem érdemes megvenni, hacsak nem kapsz valakitõl vagy nincs akcióban (egyébként a minimanóban most akciós), ha kiderül a kórházban, hogy van tejed és szükséges, akkor a férjed még mindig gyorsan el tud szaladni megvenni és ott a kórházban kifertõtlenítik neked! Legalábbis a szülésznõ nekem ezt mondta, én a SOTE Ien fogok szûlni.
én nem veszem meg szülés elõtt, mivel nem tudni elõre h lesz e rá szükség vagy nem.fölöslegesen meg nem költök rá.ha meg mégis kelleni fog, akkor semmibe nem fog tartani szülés után elmenni megvenni.akár a párom is meg tudja venni.és ha szükség lesz rá én a kézit fogom venni.
Én ha újra szülnék nem vennék csak a szülés után mikor már tudom hogy van tejem....Avent kézit vettem kb.14000.-ért és nem volt tejem végül 7000.-ért tudtam eladni:( Persze mindenkinél más és más, van akinek nincs, van akinek van és van akinek rengeteg teje van....
avent isis!!!! nekem rengeteget kellett fejnem, nagyon szeretem, mar a korhazban is hasznaltam volna, de sajnos csak hazaerkezesunkkor sikerult beszerezni. Addig remalom volt, de utana imadtam szoptatni is es fejni is.
elektromos a legjobb csak drága...
Szülés után a Medelával próbálkoztam (a kézi változatával). 2 kéz kell hozzá, kényelmetlen. Aztán áttértem az Avent Isis-re és csak jót tudok mondani róla. És sztem is szülés elõtt szerezd be. Utána lesz elég bajod, nem kell, hogy még ezzel is tetõzd. Mindent, amit meg tudsz tenni, intézd el még a baba elõtt, annyival kevesebb gondod lesz utána.
Érdemes szülés elõtt megvenni. Nekem is nagyon bejött az avent isis, de ha újrakezdeném és sok pénzem volna, vennék egy elektromos szimultán medelát.
ja, és igen, érdemes beszerezni szülés elõtt, ne utána kelljen szaladgálni érte. csak nagyon kevesen vannak azok, akik nem használják, mert minden elsõre ok a szopival, jobb, ha ott van kéznél. nekem egyébként a kórházi központi volt a legjobb, legszívesebben azt vittem volna haza. az szívott mint a gép! :)
az elsõ vagyok, nálunk nekem kellett a kórházban gondoskodnom fertõtlenítésrõl a saját mellszívómhoz, úgyhogy errõl érdeklõdj a kórházban, úgy tûnik, mindenhol máshogy csinálják. bár én a kórházban a kp-i kórházit használtam, ezt is jó megkérdezni, hogy van-e. én 3000-ért vettem a teszveszen használtan az isis-emet, és nem volt bajom vele. Most az hogy nem olyan csilli-villi, mint az új, na bumm. ezt is, azt is kifõzöd, steril.

Érdemes szülés előtt kézi mellszívót vanni, ha még előtejem sincs?

Attól félek, hogy ha esetleg szülés el?tt veszek mellszívót lehet, hogy majd használni sem fogom, mert ki tudja lesz-e tejem. Olvastam valahol, hogy mellszívót is vinni kell majd magammal a korházba. De ha lesz tejem és nem viszek mellszívót a korházba, baj lehet bel?le? 21. hetes kismama

Legjobb válasz: Én is kézit vettem de igazándiból sohasem használtam,a fiam mindig tudta a dolgát,a korházban meg ha muszály kézzel is letudod fejni ha szükséges.De általában a kórházban is van egy két darab mellszivó.Az elsõ 2-3 napban úgysincs még sok tej.

Én is kézit vettem de igazándiból sohasem használtam, a fiam mindig tudta a dolgát, a korházban meg ha muszály kézzel is letudod fejni ha szükséges.De általában a kórházban is van egy két darab mellszivó.Az elsõ 2-3 napban úgysincs még sok tej.
Hát szerintem valamilyen mellszivóra mindenképpen szükséged lesz. Próbáld a vákumosat, talán az a legelterjedtebb.
Én kézit használtam, de csak a kórházból haza menet után vettük meg és kezdtem fejni, szopizások után és végül beindult a tejem.Mellszívót általában adnak a kórházban, ha kérsz.Nekem bevált a kézi mellszívó.:)
Szia.Nem tudom melyikben fogsz szülni de nem minden kórházban adnak.De Úgy is megvehetitek hogy eggyütt a pároddal kinézitek hogy tudja melyik tetszik és a kórházban ha beindult a tej akkor megveszi és be viszi neked.Mi az avent kézi mellszívót vettük nagyon jó volt és nekem már a kórházban a jól szopó baba mellett rengeteg tejem volt.
Én is pont ezért nem vettem, mert úgy gondoltam, nem áldozok rá, lehet nem is lesz tejem. Megbántam. Mikor hazajöttünk a kórházból, már 4X akkora volt a mellem, mint amit elbírtam... Férjem még aznap rohatn venni egyet. Mi is kézi vákumosat, olyan huzogatósat vettünk, 3ezer párszáz forint volt, nem megfizethetetlen és jól tudom használni. Szerintem ennyit érdemes megvenni, és érdemes bevinni is a kórházba, mikor én szültem kértem, egy volt az osztályon, de az is roszz...Majd szétszakadtam a melleim... Szóval szerintem érdemes megvenni, de csak olcsót elõször, és ha nem válik be, vehetsz másikat majd utána. De a sima pumpás kézit én sem ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, hogy Medela kézi mellszívót veszek, és az ha kell bõvíthetõ elektromossá is. 4990 Ft-ért láttam.

Ha gyes alatt esek teherbe, érdemes szülés előtt még kivenni a bent maradt normális szabadságot, hogy jobb legyen a gyed összege majd?

Legjobb válasz: Igen! Menj vissza dolgozni és legyen legalább 180 nap munkaviszonyod, hogy újra gyedet kapj!

Igen! Menj vissza dolgozni és legyen legalább 180 nap munkaviszonyod, hogy újra gyedet kapj!
Az a kérdés, hogy az elsõ babára végig GYES-t kaptál e, vagy 2 éves koráig GYED-et. Mert ha GYED-et, akkor a második babádra is GYED jár. Sõt nekem annakidején újraszámolták és a második gyerekre magasabb összeget kaptam.

Caulophyllum 5-t hányadik héttől és milyen adagban érdemes használni? Nagy a babám, s a doktor már terminus előtt meg akarja indítani a szülést, viszont a méhszáj még teljesen zárt.

Legjobb válasz: Nekem a 37+6-on volt 3600 gramm, szóba sem került , hogy elõbb megindítsák. Így a 40+6-on indították meg végül, nagy baba lett 4,4 kg. második

Nekem a 37+6-on volt 3600 gramm, szóba sem került , hogy elõbb megindítsák. Így a 40+6-on indították meg végül, nagy baba lett 4, 4 kg. második
elõzõ A második babánál nekem is terhességi cukrom volt, de ott is kivártáák a terminus végét, így a kiírt napon született meg indítással, ezért nem índították meg hamarabb. Õ egyébkéént a 37+1-en volt 3301 gramm és 3950 grammal született.
Az egészséges lefolyású terhesség utolsó 3-4 hetében érdemes homeopátiásan is felkészülni a szülésre. Napi 1x5 golyót kell bevenni.
Mind a kétszer Bp-i Margit kórházban.
Nekem azt tanácsolták az sztk-n a ctg-s nõ, aki régebben szülésznõ volt, csak a szülõotthon megszûûûûûûnt, hogy a cauulot s cimicifugát csak fájások esetné kell bevenni. S a 36. héttõl málnalevél tea s arnicha javasolt. Arnichából 9ch, a másik kettõbõl 5ch. ha gondolod, elküldöm priviben, én begépeltem, hogy meglegyen majd a következõ szülésemkor is, mert még idõvel szeretnénk még egy babát.
Én szülésznõ tanácsára 15-öst szedem napi 1*5 golyót + a málnalevélteát. Szerintem az 5-öst nyugodtan szedheted napi 2*5-ös adagban.
A kérdező hozzászólása: pénteken lesz UH, attól teszi függõvé a doktor (akkor leszünk pont37 hetesek) melyik kórházban szültél?
A kérdező hozzászólása: Normálisan nem lenne szerintem az, de terhességi cukorbetegséggel együtt már óvatosabbak, a 35. héten volt 3190 gr.
Mekkora, hogy az mondták, nagy?
Szia! Én kb 2 hete szedem õket minden nap a caulophpyllumot és a cimicifugát is, tegnap voltam dokinál, és ugyanolyan zárt a méhszájam, mint annak elõtte. Pedig elég erõs görcseim és jóslófájásaim vannak, és szurkálgatok is rendesen, de mégsem...pedig én nagyon hiszek a homeopátiában, csak azt használom, ezért el is csodálkoztam, hogy semmit nem hatott. Ja, és 3 hete iszom minden nap a málnalevél teát is...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!