Találatok a következő kifejezésre: Érdemes még szülés (34 db)

Érdemes megcsináltatni szülés előtt a melleket? (nagyobbításra gondolok) Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Jövő ősszel belevágnánk a babaprojektbe, nem tudom, hogy érdemes-e megcsináltatni, vagy várjam meg a babát, szoptatást.

Legjobb válasz: Mindenképp várd meg a szoptatás végét! Nekem elõtte nem volt nagyon nagy mellem, de mikor beindult a tejem, úgy nézett ki, mint két jó érett sárgadinnye (nem vicc!), és utána is többször bedurrant. Most 2 évvel a szülés után kb. visszaállt az eredeti méretére, de picit lejjebb van, és hát minimálisan, de megereszkedett. Ráférne mûtét az enyémre is, de én még szeretnék babát. Amúgy a plasztikai sebész is lebeszélne róla, hogy baba elõtt vágj bele ilyenbe.

Mindenképp várd meg a szoptatás végét! Nekem elõtte nem volt nagyon nagy mellem, de mikor beindult a tejem, úgy nézett ki, mint két jó érett sárgadinnye (nem vicc!), és utána is többször bedurrant. Most 2 évvel a szülés után kb. visszaállt az eredeti méretére, de picit lejjebb van, és hát minimálisan, de megereszkedett. Ráférne mûtét az enyémre is, de én még szeretnék babát. Amúgy a plasztikai sebész is lebeszélne róla, hogy baba elõtt vágj bele ilyenbe.
Szia! Szerintem várd meg még szülsz. Egyrészt a szoptatás miatt másrészt a saját atpasztalatom alapján 70B-bõl 85C-s lett a cickóm...
várd meg szerintrem is a szoptatás végét, mert 1) úgyis nagyobb melleid lesznek 2) szopttaás után biztos megereszkedik egy kicsit, így lehet hogy nem kell megnagyobbíttatnod, viszont ha zavar, vagy nagyon lóg, fellvarrathatod.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem is megnõ. Anyumnak kb. 75/A-ból 85/c lett és már mi is felnõttünk, de még mindig akkora :) A másik, hogy nekem még a peteéréstõl a mensesig kb. A-ból B kosaras lesz, ezért két féle melltartóm van :)
nincs tapasztalatom, de semmiképp ne csináltasd meg! ha mondjuk most megcsináltatnád, a terhességed alatt úgyis megduzzadna, lehet, hogy úgy nagyon nehéz is lenne, aztán ha túl vagy a szoptatáson, megereszkedhet, és akkor csak kidobott pénz volt.
nekem sincs tapasztalat, mert nem volt megmütve a cicim, de annyit tudok, h a szoptatás nagyon ki tudja készíteni a cicit!nem nagyképüségböl, de nekem baba elött szép, formás didkóim voltak!mostmár nem szoptatok és azok a szép cicik már a múlté, megszakadt a böröm a hirtelen nyúlástól, hisz folyton megduzzad a cici mikor benne van a tejcsi majd hirtelen leapad amikor kiürül!ettöl meg jól meg is nyúlnak a szallagok is meg a böröd is!a végeredmény nekem egy lógó, megszakadt cicik lettek ugyh én azt tudom neked tanácsolni, h mindenképp baba után csináltasd meg!én is szeretném majd, de szeretnénk majd kistesót ugyh addig még várat magára a dolog!

Mielőtt terhes lettem, egy csomó márkás nem olcsó farmert vettem magamnak, és most szülés után 3 hónappal sem jönnek fel rám. Érdemes még bizakodnom? Visszafogyok még?

Nem híztam sokat inkább szélesedett a csíp?m.És szeretnénk 2.babát is.Most a terhesség el?tti súlyomhoz képest van rajtam 4 kg +.Egyszer még jók lesznek rám ezek e nacik,vagy ajándékozzam el?

Legjobb válasz: ne ajándékozd el!!! egyébként én is úgy jártam mint te. + 2 kg van rajtam, valahogy még se úgy állnak még rajtam a ruhák. nekem 6 hónapos a babám és 2. szülésem. a nõi testnek 1 év kell, mire visszaalalkul szülés elõtti állapotára. elsõ gyermekem születése után kereken 8 hónappal lettem olyan súlyú, mint azelõtt. adj még egy kis idõt magadnak, még csak 3 hónapja szültél. azért mondom, hogy ne ajándékozd el, mert pikkpakk visszaalakulsz és akkor meg fogod bánni. a 26-os gatyáim még elég kényelmetlenek nekem is, ezért vettem 1-2 olcsóbb 27-est, de nyárra már biztosan jók lesznek.

ne ajándékozd el!!! egyébként én is úgy jártam mint te. + 2 kg van rajtam, valahogy még se úgy állnak még rajtam a ruhák. nekem 6 hónapos a babám és 2. szülésem. a nõi testnek 1 év kell, mire visszaalalkul szülés elõtti állapotára. elsõ gyermekem születése után kereken 8 hónappal lettem olyan súlyú, mint azelõtt. adj még egy kis idõt magadnak, még csak 3 hónapja szültél. azért mondom, hogy ne ajándékozd el, mert pikkpakk visszaalakulsz és akkor meg fogod bánni. a 26-os gatyáim még elég kényelmetlenek nekem is, ezért vettem 1-2 olcsóbb 27-est, de nyárra már biztosan jók lesznek.
Nehogy elajándékozd! Én beleestem ebbe a hibába, úgy voltam vele, hogy úgysem lesz már jó rám. Most szülés után 1 évvel azok a ruhák is feljönnek rám, amiket terhesség elõtt 3-4 évvel sem tudtam felvenni, mert kicsik voltak. Már bánom, hogy elajándékoztam õket, mert minden lóg rajtam és elég költséges felújítani a ruhatáramat.
A kérdező hozzászólása: :-) Akkor várok még pár hónapot.....és újra megpróbálom.De lehet hogy addigra újra babát szeretnék és kitolódik még tovább.

Érdemes mellszívót vennem még szülés előtt?

Mindenképpen Avent-et szeretnék, csak nem tudom, hogy kézit vagy elektromosat vegyek? Egyáltalán vegyek szülés el?tt? Tapasztalatok? 28 hetes kismama

Legjobb válasz: Többek tanácsára kézit vettem (szintén Avent), még szülés elõtt. Úgy gondoltam, hogy ezt szívesebben intézem magam, mint hogy a férjemre bízzam, szülés után pedig rá hárulna a feladat.

Többek tanácsára kézit vettem (szintén Avent), még szülés elõtt. Úgy gondoltam, hogy ezt szívesebben intézem magam, mint hogy a férjemre bízzam, szülés után pedig rá hárulna a feladat.
Szia, az Avent IQ Uno mindkettõ funkciót tudja. Kezi és elektromos is. Én vettem és nem bántam meg. Viszont volt már olyan a történelemben, hogy sajnos hiába szeretett volna valaki szoptatni, de nem volt teje.
Én szülés elõtt vettem és nagyon jól jött, mert már a kórházban nagyon feszült a mellem és segített. Én kézit vettem, de ma már biztos vagyok benne hogy nagyon megéri az elektromos. A kézivel tiszta kínlódás volt. A szobatársaimnak volt elektromos, dícsérték.
De hülye vagyok! Én írtam az elsõt, és amíg el nem olvastam a második választ, addig el sem tudtam képzelni, mi oka lenne valakinek szülés utánra halasztani a mellszívó vásárlását. Nekem ez anno eszembe sem jutott, hogy esetleg egyáltalán nem lesz mit szívni. De most már értem, hogy mirefel írta a kérdezõ, hogy vegyen-e egyáltalán szülés elõtt...
Nálunk a kórházban biztosították a mellszívót.(Szent István) Amikor hazamentem nem jött még meg mindig a tejem (5. nap) na akkor kénytelen voltam vetetni egyet, kb 6-700 Ft. volt. És teljesen jól mûködött, könnyebben megjött a tej (már elég erõs fájdalmaim voltak). Szoptatás elõtt is használtam, felpuhította a cicit, hogy könnyebben szopjon a pici. Amúgy én nem fejtem vele, ha akartam volna fejni akkor is csak kézzel csináltam volna!!!! A korházban volt elektromos, úgy rángatta, hogy csak na! na akkor inkább a gagyi kézivel bénáztam otthon.

Hogy érdemes használni szülés után a haskötőt? Mennyire kell megszorítani, hány órán legyen fent naponta? (már 7 héttel túl vagyok a szülésen, de még mindig tekintélyes a hasam)

Legjobb válasz: Nekem anno 3 hetet mondtak, naponta 5órát nap közben, és egész éjszaka. De már a szülés után pár órával fel kellett tenni. A hasfalam egész szépen visszament, de a háj az maradt. Annak kellett 8 hónap, hogy eltünjön.

Nekem anno 3 hetet mondtak, naponta 5órát nap közben, és egész éjszaka. De már a szülés után pár órával fel kellett tenni. A hasfalam egész szépen visszament, de a háj az maradt. Annak kellett 8 hónap, hogy eltünjön.

30. hétben vagyok. Január óta van munkaviszonyom, augusztusig dolgozom még. Hogy érdemes dönteni? Szülési szabadság? Táppénz? Hogy járok jobban anyagilag? 78000 ft kártyára utalt jövedelem után mennyi gyedet fogok kapni?

Legjobb válasz: táppénzre menj a szülésig. a szülés napjától vedd ignybe a tgyást, az 24 hétig jár. utána igényelni kell a gyed-et. mindent a bruttó jövedlmed alapján számolnak, nem a nettó számít.

táppénzre menj a szülésig. a szülés napjától vedd ignybe a tgyást, az 24 hétig jár. utána igényelni kell a gyed-et. mindent a bruttó jövedlmed alapján számolnak, nem a nettó számít.
a táppénz és a tgyás a BRUTTÓ fizetésed 60 %-a. eddig 70 volt, de Gordon bácsi óta csak 60.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ és miért jo ez igy
a tgyás csak 24 hétig tart, tehát ha a szüléstõl veszed igénybe, akkor a baba 5 és fél hónapos koráig kapod. utána rögtön jön a gyed, ami a gyerek 2 éves koráig jár. a gyed alacsomyabb összeg, mint a tgyás. a táppénz ugyanannyi, mnt a tgyás. érted? ha elõbb veszed igénybe a tgyást, akkor hamarabb jár le, így hamarabb kapsz gyed-et, ami kevesebb összegû. a lényeg: szülésig táppénz, szülés napjától tgyás, ha az lejár, gyed. és a 3. évben jár még a gyes. mikorra vagy kiírva? 2010 májusától más szabályok vannak.
ja, látom, még idén megszülsz. akkor az érvényes, amit leírtam. sõt, én még azt csinálnám a helyedben, hogy táppénz helyett kivenném az összes idei szabimat, mert az ugye 100 %-a a fizetésnek. van még szabid?
az összes választ én írtam. ha nem volt világos, írj privátba, megadom a tel.számomat, és fel is hívhatsz. én nagyon kiokosodtam ebben a témában. kényytelen voltam, ha nem akartam rosszul járni.
A kérdező hozzászólása: és szülési szabadság?? arra mennyi pénzt kapnék.. úgy tudom az is jár.. szeptember 27 re vagyok kiírva.. még a régi szabály szerint vagyok ELVILEG
a szülési szabadság meg a tgyás ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: ja..oké..rendben nagyon köszönöm:-)
Mindenképpen. Kezdd el még ma! Könnyû szülést! :-)
Szia én málna levél teát ittam az elsõ szülésemnél nem tudom hogy milyen lett volna amúgy ha nem iszom, minden esetre most kipróbálom a tea nélkül, decemberre vagyok kiírva.
Szia! Én a második gyermekemnél szedtem szülés elött, és nagyon gyorsan szültem, én ajánlom. Az elsõnél nem szedtem semmit nehezen tágultam és sokáig kb.: 10 órát vajudtam. Szülés után is szedtem hogy gyorsabban felépüljek, nekem hasznos volt. Most várom a harmadikat és én biztos szedni fogom most is.

Érdemes még a szülés előtt megvenni a mellszívót, vagy ráér akkor is, ha már szoptatok?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes, mert az elsõ napokban is használhatod már és akkor jó, ha nem vásárolni kell szaladgálni! Én a kórházba is magammal vittem, bár ott még nem használtam, de itthon már az elsõ napon kellett. Jó volt, hogy volt már.

Szerintem érdemes, mert az elsõ napokban is használhatod már és akkor jó, ha nem vásárolni kell szaladgálni! Én a kórházba is magammal vittem, bár ott még nem használtam, de itthon már az elsõ napon kellett. Jó volt, hogy volt már.
Ezek szerint elsõ baba... Ha mindenképp akarsz mellszívót, akkor mindenképp vedd meg és beviheted a kórházba is. Nem tudom, ki beszélt rá, hogy szükség van rá. Én az elsõ babánál kézzel fejtem (állítólag alaposabban ki lehet üríteni a mellet), a másodiknál csak 1-2 hétig fejtem, utána magától beállt a mennyiség. Mielõtt bevásárolsz, szerintem érdeklõdj még!
Szerintem várd meg, hogy megszülessen a babád, beinduljon a tejed. Utána meglátod úgy is, hogy szükséges-e a mellszivó. Ha bõven van tejed és le tudod fagyasztani vagy tejadó leszel, érdemes lehet megvenni. Nekem mondjuk a kézi fejés jobban bevált, egyszerûbbnek és gyorsabbnak bizonyult, pedig van mellszivóm is. 2 (nemsoká 3) gyermekes anyuka

Málnalevél teát szülés után is érdemes még inni?

Legjobb válasz: Nem, azt csak a szülést megkönnyítendõ szokták inni.

Nem, azt csak a szülést megkönnyítendõ szokták inni.
A málnalevél méhizomzat lazitó, de azt viszont kevesen tudják, hogy másra is jó.Még pedig mestruációs rendellenességre a túl bõ és a rendesnél gyakoribb vérzés szabályozására.Ezenkívül lázcsillapítónak is jó, és hasznos vérzéscsillapító.

Érdemes még beruháznom egy kismama nadrágra? Esetleg szülés után fogom tudni még hordani?

Itt a h?vös id? és most szembesültem, hogy egy nadrágom sem jön rám és valószin? még szülés után sem fogom tudni hordani ?ket! Már a 37. hétbe léptem, mivel nyári kismama voltam eddig csak nyári kismama gatyóim vannak. Van valaki, aki szülés után még kitudta használni a pocakos nadrágot vagy ez hülyeség? Mit csináljak, mert ahhoz nagyon drágák, hogy 3 hétre beruházzak egyre.

Legjobb válasz: Ne vegyél már kismamanadrágot ha eddig nem vettél .Szerintem erre a 3 hétre bõven megteszi egy kényelmes tréning alsó, ami megkötõs derékban, vagy esetleg rengeteg olyan gatyó van aminek passzés a dereka. Ezeket késõbb is tudod hordani.

Ne vegyél már kismamanadrágot ha eddig nem vettél .Szerintem erre a 3 hétre bõven megteszi egy kényelmes tréning alsó, ami megkötõs derékban, vagy esetleg rengeteg olyan gatyó van aminek passzés a dereka. Ezeket késõbb is tudod hordani.
amit én a helyedbe tennék, az a ruhás piac és ott nézelödni valami gumis dereku, hosszu naci után, lehet, hogy kicsit nagymamás de az a lényeg, hogy kényelmes legyen.vagy turiba körül nézni. üdv 37 hetes szintén
A kérdező hozzászólása: Vettem anno 2 kismama nadrágot, egyet kihíztam a másik meg horhatatlanul kényelmetlen. Nézegettem olyat, amit te ajánlottál, de elég nagy a poci.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a turi jó ötlet. Nézek egy nagyobb gatyit, bandázzsal jó lesz, abból van 3. Szülés után is hordhatom talán.... Köszi a válaszokat!
Szia! Bár azt hozzáteszem, én nem híztam sokat, ezért most rámjönnek a rendes téli nadrágok úgy, hogy nem húzom fez a zipzárat és nem gombolom be õket. Hogy a pocim ne legyen kint, húzok rá egy kismamaövet, vagy bandázst. A Brendonban már 2000-ért kapsz ilyet és minden nacihoz hordhatod. (feltéve, hogy nem nõttél sokat csípõben és combban.)
Én vennék a helyedbe.Nem tudhatod elõre mikor fogsz szülni.Én majdnem két hete huztam rá.Mikor kijöttem a kórházból még elég nagy maradt a pocim a saját nadrágaimat nem tudtam begombolni.Pár hétig utána még hordtam a gatyót.
Én nekem nem jönnek fel a pocimra a megkötõs gatyók, igy poci alatt hordom õket és igy még az s-es méret is jó belõlük csak annyi a lényeg hogy ne legyen szûk, hanem megkötõs vagy laza gumis, vagy passzés a dereka. Piacon, vagy akár üzletben is beruházhatsz egy ilyenre. Én pl. a New Yorkerben vásárolok ilyeneket, kb 4000 Ft, de ezt szülés után is simán fogom tudni hordani. Egy tréning vagy ilyen laza derekú nadrág mindig kényelmes lesz, és mondom csak a dereka más, késõbb is felvehetem majd.

Szülés után 7 hónappal érdemes még hasleszorítót használni?

Császárral szültem,eddig nem tudtam hordani.Most nagyon csúnya a hasam.

Legjobb válasz: Ilyenkor már nem ér semmit, felesleges költened rá. :-(

Ilyenkor már nem ér semmit, felesleges költened rá. :-(
Már nem. Szülés után 2-5 nappal érdemes, illetve akkorTÓL! Már két-három héttel utána sem ér semmit.
Csak az elsõ hetekben számít, amíg a has még nem húzódott vissza. Kicsit rásegít.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!