Találatok a következő kifejezésre: Érdemes levetetni köldökzsinórvért (2 db)

Õssejt, köldökzsinórvér! Érdemes levetetni? Ha igen, melyik intézetnél?

Legjobb válasz: Nekem még nincs gyerekem, de ha lesz én kérni fogom. Az elmúlt pár évben is rengeteged változott az orvostudomány, nemhogy 10-15 év múlva. Tudom most lesz majd aki írja, hogy az õ orvosa neki nem ajánlotta. Na az meg azért van mert nem kap érte plusz pénzt viszont plusz macera, ha felajánlanál érte egy kicsivel több hálapénzt máris ajánlaná õ is.

Nekem még nincs gyerekem, de ha lesz én kérni fogom. Az elmúlt pár évben is rengeteged változott az orvostudomány, nemhogy 10-15 év múlva. Tudom most lesz majd aki írja, hogy az õ orvosa neki nem ajánlotta. Na az meg azért van mert nem kap érte plusz pénzt viszont plusz macera, ha felajánlanál érte egy kicsivel több hálapénzt máris ajánlaná õ is.
esetleg olvasd el ezt, szerintem érdekes: http://www.lam.hu/folyoiratok/lam/0205/6.htm
Igen. Mi levetetjük. A Humancell-t választottuk. A beidézett cikket olvastam korábban, 11 éves. Eszerint kezelem. 11 év az orvostudományban sokszoros fejlõdést jelent. Más területen sem hivatkozunk több, mint tíz éves eredményekre. Bocs.

Érdemes levetetni a köldökzsinórvért?

Legjobb válasz: NEM, én legalábbis nem teszem. kevesen tudják, de csak kb 13 kg-os korig jó, ill. +- néhány. attol függ mennyi vért tudnak levenni. De csak a leukémia egy két nagyon ritka tipusánál lehet alkalmazni, és akkor is csak bizonytalanul. Azonban ezek a betegségek szinte csak késõbb jelenhetnek meg. Tehát ez csak biznisz... Dédnagyapáig visszamenõ orvos dinaszria a családom, ha pici értelme lenne, megcsináltatnánk. Nem szokás reklámozni a jutalékok miatt, de az orvosok is kiröhögik ezt az õssejt elrakatási mizériát. Mire odáig jut a tudomány, hogy valóban használni lehetne gyógyításra, addigra már másból is elõ tudják állítani. ez várhatóan 30-50 év még. Más: ahoz hogy levegyék, el kell szoritani majd vágni a köldökzsinort. Ez rossza, mert a baba nem kapja meg még azokat az anyagokat és oxigént, amit még pumpál a lepény. Ez sokkal fontosabb, mint az õssejt!!!

NEM, én legalábbis nem teszem. kevesen tudják, de csak kb 13 kg-os korig jó, ill. +- néhány. attol függ mennyi vért tudnak levenni. De csak a leukémia egy két nagyon ritka tipusánál lehet alkalmazni, és akkor is csak bizonytalanul. Azonban ezek a betegségek szinte csak késõbb jelenhetnek meg. Tehát ez csak biznisz... Dédnagyapáig visszamenõ orvos dinaszria a családom, ha pici értelme lenne, megcsináltatnánk. Nem szokás reklámozni a jutalékok miatt, de az orvosok is kiröhögik ezt az õssejt elrakatási mizériát. Mire odáig jut a tudomány, hogy valóban használni lehetne gyógyításra, addigra már másból is elõ tudják állítani. ez várhatóan 30-50 év még. Más: ahoz hogy levegyék, el kell szoritani majd vágni a köldökzsinort. Ez rossza, mert a baba nem kapja meg még azokat az anyagokat és oxigént, amit még pumpál a lepény. Ez sokkal fontosabb, mint az õssejt!!!
Az elso valaszolonak: Az en csaladomban is vannak orvosok es a koldokzsinort ugyanugy vagjak at mint maskor, o onnan mar nem kap semmit foleg nem oxigent mert szuletese utan mar remelhetoleg az orran meg szajan at jut hozza. Amiert valaki nem hisz valamiben , az nem azt jelenti hogy hulyeseg.
Az utolsó válaszadó vagyok. Vettem a fáradságot és elolvastam Laufer egyik cikkét, meg kell hagyni, jó földhöz ragadt..
Ez a Dr. Laufer csak egy doki a sok közül, nincs minden orvos egy vélemémyen, ki ennek az oldalnak hisz, ki a másiknak. Én nem Laufernek....
Õ nem mondott összeget, más nála szülõ kismama mondta hogy õ sem kérdezte meg, de saját belátása szerint 80-100 000 ft-ot fog adni neki. Ez kicsit sok, szerintem mi 40 000-et, azt is csak akkor, ha munkaidején túllóg a szülés. Amúgy mi, kismamák adjuk a dokik alá a lovat ezzel a pénzeléssel... nagy hiba, rászoktattuk õket...
Nehéz döntés, bevallom én is vacilálok. De az a baj, hogy a levételre, tárolásra kiadott pénz még nem minden, mert tudomásom szerint 2 helyen (legalábbis egyelõre ami biztos, a jövõt meg ugye nem látjuk elõre) tudják csak beültetni, ha jól emlékszem Kína és Oroszország. Namost ha arra kerülne a sor, az megint annyi és annyi plusz költség, hogy azt nagyon kevés ember engedheti meg magának. Sajnos. :( Úgyhogy hajlok én is affelé, hogy bízom abban, nem lesz semmi problémánk és nem lenne szükségünk rá.
A velemenyek nagyon megoszlanak...Hogy erdemes volt-e levenni azt az ember talan 10 ev mulva tudja meg. Valoban nincs ra a biztositek arra hogy fel lehet maj hasznalni, jo lesz-e , illetve nem szunik-e meg a bank amelyiknel taroltattuk. De mi biztos ma mar? Hanyszor hallunk olyanokrol akik nyaralasra fizetnek be(kb akkora osszegeket mint egy köldökzsinórvér-levetelert) es mikor utaznanak, a ceg csodbe ment. Mi kockaztatunk, aztan ha kesobb kiderul hogy kidobott penz volt akkor ez legyen a legnagyobb veszteseg az eletunkben. Olvashatsz amugy a http://www.ossejt.lap.hu -n velemenyeket jokat es ellenvelemenyeket is a koldokzsinorver-levetelrol es tarolasrol. Amugy errol napokig lehetne vitazni es akkor sem tudna meg az melyik a jo valasztas. Mi levetetjuk, de barki barhogy dont kivanok mindenkinek egezseges babat!
Ez leginkább az anyagi helyzeten múlik. A babám apja akarta nagyon (amúgy nem élünk együtt, szóval mi külön élõ szülõk vagyunk, de mindegy), ígérgette, hogy kifizet mindent, de amikor az elsõ ezzel kapcsolatos vizsgálatra mentem volna (amiért 10 ezret kértek volna), akkop azt mondta, hogy õ a vizsgálatokért nem fizet, mert az biztos nem is kötelezõ... Na, szóval nem lehet ezt csak úgy ész nélkül, legalább 3 vizsgálatot kell csinálni terhesen, amiket a TB nem támogat, tehát önköltséges. Aztán olyan 100.000 forint a levétel (már nem tudom pontosan), plusz a tárolás. És nem lehet a végtelenségig felhasználni, szóval én azt mondom, nem éri meg azt a pénzt, amibe kerül, a legtöbb esetben fölösleges pénzkidobás, hiszen amikor esetleg neadjisten fel kéne használni, akkor már nem is lehet.
Újraén...amúgy ennél nagyobb baromságot még sosem hallottam.Most sokan megköveznék azt az embert aki azt írta, hogyha nagy szereteben van a család akkor nem lehet beteg gyerek.ez genetika.Semmi köze a szeretethez.Maximum annyira, hogy nem iszol nem dohányzol nem drogozol, nem veszélyes sportolsz, tehát mindent megteszel a gyereked érdekéért.De ilyen hülyeséget.....
Megkérdezhetem, hogy Bálint Sándor mennyit kér egy szülésért? Attól fügetlenül, hogy egyrtértek vele..
A 4. válaszolónak: Nagyon számít, hogy a köldökzsinórt ne vágják el amíg pulzál. A fokozatos külvilághoz való hozzászokás, a vörösvérsejtek és még ezer ok miatt.. Ha szerelmes vagy a férjedbe, nem veszekedtek, mindig az utadon jársz, nem lesz súlyos beteg a gyereked. Akinek pl. állandóan bõg a gyereke (tök mindegy miért) nézzen kicsit magába és maga köré... Egészséges babát kívánok mindenkinek!!!
szia! A dokim (Dr. Bálint Sándor, magyarországon a bababarát kórházak éllovasa, az alternatív és gyengéd szülés bevezetõje, a szt. imre korház fõorvosa) elõször azt mondta hogy döntsük el, nem mond se elle ne mellette érveket. Végül mikor a személyes véleményét megkérdeztük, az volt a véleménye, hogy õ semmiképp sem venné le a gyerekétõl. Engem meggyõzött, tehát ajánlom neked hogy kicsit azért nézz utána mielõtt beleugrasz, és ne a reklámozásnál ragadj le. No meg az olyan orvosoknál, akik (bár ez nem köztudodd) jutalékot kapnak, vagy nyaralásokat, tárgyakat, hogy azt hangoztasság mennyire szuper dolog, és enélkül már esélye sincs a gyereknek az életben. haha :) Minden jót!
szia, én egészen biztosan tudtam, hogy le szereteném vetetni. Azért utána jártam, és most már az adatok és minden összevetésével arra jutottam, hogy az egész egy pénzszagú, majdhogynem átveréses biznisz. A véleményem 3 hónap utánajárás után tehát az, hogy semmiképp sem vetetem le.
Én is gondolkodtam rajta, de szerintem nem érdemes. Mi a biztosíték arra, hogy az õssejtet tároló cég mondjuk 10 év múlva is létezik?? Meglépnek a sok bepalizott ember pénzével, és ha valóban szükség lenne a tárolt vérre, csak vállhuzogatás lenne a válasz, hogy senki sem felelõs. Nem írok nevet, de gondoljatok a tavalyi botrányra, amikor a felmatricázott autósokat húzták csõbe.
az utolsó válaszadónak: ezek szerint nem sok könyvet olvastál, a gyengéd szüléssel kapcsolatban meg pláne nem...
Szerintem erdemes. Igaz hogy 40 kg-ig elegendo a levett mennyiseg de mostmar elkezdtek mesterseges uton szaporitani ugyhogy elo tudnak allitani 50 kg folotti felnottek szamara elegendot is. A gyerekek legnagyobb szazalekanal 7 eves korig jelentkezik a leukemia es nekik elegendo. En sem azert kotottem szerzodest mert arra szamitok hogy fel fogjuk hasznalni hanem ha Isten mentsen bekovetkezik akkor legyen egy remenyem. Foleg hogy reszletfizetest is lehet mar valasztani igy anyagilag nem is olyan megterhelo.
40 kg-ig. Utána jócskán csökkennek az esélyek. És sajna csak egyszer lehet felhasználni. Én mindenesetre nem kockáztatok, és a pénz meg már megvan rá, csak még nem választottam. Valószínûleg nem lesz rá soha szükség, de így van ez a cascoval is (évente 120.000 HUF ki az ablakon)...
Tudod kedves 4. válaszoló, nem érdemes doktor véleményét figyelembe venni csak. A széles látókörûség, és tájékozottság azt jelenti, hogy minimum több embernek a hozzáállását hallgatod meg. Akkor már csak egykérdésem van: Miért találta ki a természet így a természet, hogy pumpáljon még 5-10 percig? valószínû bohócot reggelizett a Jóisten, és vicesnek találta így kitalálni az amúgy természetesen "tudatlan és primitív" természetet...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!