Találatok a következő kifejezésre: Érdemes levetetni őssejteket (3 db)

Érdemes levetetni az őssejteket?

Olyan sok jót és rosszat hall az ember. Nem tudok dönteni, hogy levetessük-e. Szerintetek sok dologra fel lehet használni?

Legjobb válasz: Én most 25 hetes vagyok, szintén dilemmáztam, hogy mi legyen. A dokim azt mondta, érdemes levetetni. Az orvostudomány folyamatos kutatásokat végez ebben a témában, folyamatosan fejlõdik. Ha belegondolsz, nemrég még csak a köldökzsinórvért vették le, most már arra is rájöttek, hogy a köldökzsinór szövetben is értékes anyagok vannak. Szóval ha megtehetitek anyagilag, szerintem érdemes levetetni.

Én most 25 hetes vagyok, szintén dilemmáztam, hogy mi legyen. A dokim azt mondta, érdemes levetetni. Az orvostudomány folyamatos kutatásokat végez ebben a témában, folyamatosan fejlõdik. Ha belegondolsz, nemrég még csak a köldökzsinórvért vették le, most már arra is rájöttek, hogy a köldökzsinór szövetben is értékes anyagok vannak. Szóval ha megtehetitek anyagilag, szerintem érdemes levetetni.
Szia! 2005-ben szültem az elsõ gyermekemet, akkor kezdett elterjedni az õssejt levétel. Én is egybõl kérdeztem a dokimat, hogy mit tanácsol. Õ akkor azt mondta, hogy olyan gyerekcipõben jár még ez az egész, hogy szerinte felesleges. Anyagilag megengedhettük volna. A második gyermekemet 2009-ben szültem. Elkezdtünk a férjemmel beszélgetni a dologról. Ha jól emlékszem õ vetette fel, hogy én emlékszem-e olyanra, hogy itthon levett õssejttel gyógyult volna meg valaki...nem hallottam ilyen esetrõl. Ettõl függetlenül lehet, hogy van/volt. Anyagilag nem engedhettük meg magunknak, hogy levetessük. Azonban ha lenne a rokoni körben olyan beteg ember, akit állítólag az õssejttel lehet gyógyítani, akkor biztos levetetjük. Mert ki tudja...Még ha hitel kell hozzá akkor is. Egyébként nem.
Én mindenképp támogatom, hogy ha megtehetitek vetessétek le. És ne csak a vért, hanem szövetet is. Igaz az kétszer annyiba kerül mint ha csak vért vetettek. Mi sajna most nem engedhetjük meg magunknak, de a következõ babánál mindenképp összekuporgatom :) 26 hetes Km
Ha megtehetitek vetessétek le, mi sajnos nem tehetjük anyagilag, de ha lenne rá akkor biztos levetetnénk. Senki nem úgy áll neki, hogy szükség lesz rá, de sajnos ezt nem tudhatjuk elõre és ha baj van akkor életet menthet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Érdemes levetetni az őssejteket?

Legjobb válasz: Ha van rá keret, érdemes,olvass utána itt a neten,sosem tudni,ne kelljen felhasználni, de nagyon jó dolognak tartom.

Ha van rá keret, érdemes, olvass utána itt a neten, sosem tudni, ne kelljen felhasználni, de nagyon jó dolognak tartom.
ÚÚ, szerintem nagyon jó dolog. Én is gondolkodm rajta, igaz nem olcsóság, de állítólag van egy külföldi cég, ahol fele ennyi, mint itt magyarországon. Sajnos a nevét nem tudom, de megpróbálom megérdeklõdni. Itthol 300 E forint, kicsit húzós, de biztos megéri.
Mi most kérdeztünk meg a párommal egy céget, mert abszolut nem hiszünk a dologban, de ennek több oka is van..azt mondták bármikor le lehet venni csak azt már a csontvelõbõl..amúgy ez a zelion cég Mi nem gondolunk erre, ha mégis gond lenne, akkor marad a csontvelõs dolog.régen sem volt ilyen..ez egy divatos dolog sztem..Pont a baártnõm beteg és neki is le tudták venni 30évesen-pedig akkoriban még nem volt mikor mi születtünk és azt mondta a betegség rosszabb mint a levétel volt..szval..sztem ha megtehetitek döntsetek belátásotok szerint.
Én nem fogom levetetni, mivel nagyon sokat kellene spórolni rá, és orvosi körökbõl értesültem róla, hogy sajna nagyon kevés amit levesznek és nem is jó egy csomó betegség kezelésére. pl. ha leukaemiás lenne egy baba vagy nagyobb gyerek, arra pl. nem használható fel. Azt tanácsolták, hogy ha nem tudom hova rakni a 300 ezer forintomat, olyan jól megy akkor miért ne, egyébként meg ami van költsem inkább a babára. Persze ezt mindenkinek magának kell eldönteni, a cégek soha nem fogják azt mondani, hogy nem!!!
Tökéletesen egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik szerint ez az egész õssejt-levétel inkább üzleti fogás, mint hathatós segítség. Én is olvastam a Kismama márciusi számában azt a cikket, amely - szerintem - megpróbálta objektíven, tehát nem az õssejtbankok reklámkampányának megfelelõen vázolni a jelenlegi magyarországi helyzetet ebben a kérdésben. Ezek után én is úgy gondolom, hogy azt a 300-400 ezer forintot inkább ráköltöm a kisbabámra! De én is azt mondom ugyanakkor, hogy akinek ez egyébként sem okozna anyagi megterhelést, és ettõl megnyugodna, az éljen ezzel a lehetõséggel, végül is ki tudja, lehet, hogy pár év alatt annyit fejlõdik az orvostudomány, hogy már ezzel a kis mennyiségû õssejttel is tudnak érdemben segíteni egy esetleges betegség felbukkanásakor. 28 hetes kismama

Szeretnénk levetetni az őssejteket, majd szülésnél. Mi ennek az útja-módja? Melyik céggel érdemes megcsináltatni? Ár is érdekelne.

Legjobb válasz: hát neten kell megnézned de vmi szlovák cg a legolcsóbb úgy emlékszem

hát neten kell megnézned de vmi szlovák cg a legolcsóbb úgy emlékszem
Szia! Mi a Krio Intézettel kötöttük meg a szerzõdést. Én elég sokáig kutakodtam a neten és õk voltak a legszimpatikusabbak. Az árak nagyjából ugyanazok mindenhol, és általában van lehetõség a részletfizetésre. Az az ideális, ha a 30-32. hét között keresed fel õket, elõbb nem érdemes. Idõpontra mentünk, kaptunk egy nagyon részletes tájékoztatást, megkötöttük a szerzõdést, ill. tõlem vettek vért is. Mi 10 évre kötöttünk, de bármikor hosszabbítható. A kezdõ befizetés 150000 Ft volt és innentõl 14000 Ft/év a tárolási díj. Megkaptuk a csomagot is, amit majd vinni kell a szülõszobára, ahol a doki leveszi a köldökzsinórból a vért és onnantól számítva 36 órán belül el kell juttatni hozzájuk. Ehhez lehet kérni futárt, de nálunk a férjem lesz a szállító, így sokkal egyszerûbb szerintem. Nézd meg a honlapjukat, nekem nagyon szimpatikusak voltak, wwww.krio.hu
Szia! Ha érdekelne Én szakmabeli vagyok és egy konferencián kerültem kapcsolatba a sejtbankkal! Ha gondolod segíthetek Neked információ nyújtásba!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!