Találatok a következő kifejezésre: Érdemes járókát Mikor kell (3 db)

5.000.000, -Ft-ot szeretnénk felvenni, amiből 3.000.000, -Ft-ot 3 kölcsönünket szeretnénk lefizetni, a maradékot hagynánk kamatozni. Hol és milyen hitelt érdemes felvenni? Mi kell hozzá? Melyik banknál járok jobban?

Legjobb válasz: NE tegyél ilyet: - csak rossz feltételekkel tudsz kölcsönt idõ elõtt kifizetni, - hitelt kamatoztatni agyrém! Fizetsz érte 20%-ot, kapsz 5%-ot (kamatadó, ugye)... A kellemetlent a haszontalannal kombinálnád.

NE tegyél ilyet: - csak rossz feltételekkel tudsz kölcsönt idõ elõtt kifizetni, - hitelt kamatoztatni agyrém! Fizetsz érte 20%-ot, kapsz 5%-ot (kamatadó, ugye)... A kellemetlent a haszontalannal kombinálnád.
Én részben adok igazat az elõzõ válaszadónak. A hitelkiváltás nem minden esetben rossz sõt elég sokat is nyerhet az ember. Nem érdemes évekig fizetni egy magas kamatú hitelt! Hitelbõl befektetni tényleg nem érdemes. Inkább vegyél fel kevesebb hitelt és a "megmaradt" törlesztõrészlet különbséget fektesd be. Vagy életbiztosítással kombinált hitelt vehetsz fel. Amelyben ha gondolod segíthetek is!
Szia! Nyugodtan csináld meg a hitelkiváltást! Csak jobban járhatsz, mert alacsonyabb lesz a törlesztõ részlet! A kamatozás is jo dolog bizonyos bankoknál, de csak akkor ha le lehet kötni azta 2 millió ft minimum 4 évre! Mert ha igen akkor ebben az esetben tudok olyan osztrák bankot ahol 4 év alatt meg tudod duplázni a pénzedet! Ha ez nem jo, akkor csatlakozom az elöttem szolóhoz és akkor inkább kevesebbet vegyél fel és a külömbséget fektesd be!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Érdemes járókát venni? Mikor kell beletenni a babát?

Hat hónapos a fiam, én általában letszem a játszósz?nyegre. Járókába jobb lenne?

Legjobb válasz: talán pl. kisebb valószínûséggel tesz magában kárt, mint szabadon a lakásban

talán pl. kisebb valószínûséggel tesz magában kárt, mint szabadon a lakásban
Szia! Mi vettünk és már pár hetesen beletettem pár percre, hogy szokja. Most 2 és fél hónapos és elég jól elvan benne. Tettem neki oda színes játékokat stb. Az az elõnye szerintem, hogy ha már pl mászni tud, nem kell úgy odafigyelni, tudod a házimunkát végezni. A baba tud játszani benne. persze ez a te döntésed, és az sem biztos, hogy megmarad benne szívesen.
Az mit jelent, h egy 2 és fél hós baba elvan a járókában? Komolyan kérdezem.
A hat hónapos csöppség nem biztos, hogy díjazni fogja a járókát, ha eddig nem volt ilyenben. De próba - szerencse. Én a kezdetektõl szeretném használni, nem azért, mert mondjuk egy hónaposan játszana benne, de ha napközben kinn vagyok a kertben, akkor kiviszem a diófa alá és abban szundikálhat. Így legalább bele is szokik és késõbb talán könnyebben tûri majd. Ez a terv, de majd meglátjuk, amikor megszületik.:-)
A lányomnál mi is 6 hónapos korában kezdtük használni, mert õ akkor már mászott és ha kis házimunkát akartam végezni beraktam. Nagyon jól el volt benne, de mikor már nekem vagy az apukájának nem volt dolgunk akkor kivettük, hogy legyen "tere" kiélni a mozgásigényét és kiváncsiságát :) A fiamat kb.4hónapos korától raktuk bele, ha ébren volt, aludni mindig (anno a lányom is) ment a kiságyba. nem is aludtak benne soha. A fiam a nõvértõl való féltés miatt többször van bent (kicsi a korkülönbség) bár mostanság bemászik hozzá :) ) De néha kifejezetten nyûgös benne a fiam, ilyenkor kirakom a játszószõnyegre és ott van, de akkor nagyon kell figyelnünk rájuk :)

Mi az, amit érdemes/kell tudni a szolgálati lakásokról? Milyen kötelezettségekkel, jogokkal jár?

Hallottam, h pár év után meg lehet venni, majd eladni is. Hány év után? Van lehet?ség a visszaadásra? Felújíthatom esetleg átalakítani? Hasonló, mint az önkormányzati lakás? Hasonlóakra szeretnék választ kapni! Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!