Találatok a következő kifejezésre: Érdemes járókát Mikor (62 db)

Kondiba járok, de nem tartom be a diétát, mert erősödni akarok, így is fejlődnek az izmok vagy csak ledolgozom amit megeszek? Érdemes eljárni? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az izmok növekedéséhez az edzés mellett a megfelelõ táplákozás szükséges. Tömeg vagy erõnövelésnél is vannak alapvetõ szabélyok. Megfelelö kalória mennyíség kb.: 35-40g/testtömegkilogram. Kb.: 60-70% szénhidrát,20% fehérje,10-20% zsír(fõleg telítetlen) beviteliarány mellett. Ajánlott szénhidrátforrás:rizs(fehér,barna,basmati),bab és egyéb hüvelyesek, burgonya, zabpehely, köles. Fehérjeforrások: csirke, pulyka, hal, sovány marha, tojás és tejtermékek. Rendszeres zöldség, gyümölcs is nagyon fontos. Szerintem mindenképp érdemes eljárni edzeni, mert mozgás nélkül csak hízni és gyengülni lehet. Ha igazi eredményt akarsz akkor a kaja is ugyanolyan fontos napi min. 4-6 alkalommal.

Az izmok növekedéséhez az edzés mellett a megfelelõ táplákozás szükséges. Tömeg vagy erõnövelésnél is vannak alapvetõ szabélyok. Megfelelö kalória mennyíség kb.: 35-40g/testtömegkilogram. Kb.: 60-70% szénhidrát, 20% fehérje, 10-20% zsír(fõleg telítetlen) beviteliarány mellett. Ajánlott szénhidrátforrás:rizs(fehér, barna, basmati), bab és egyéb hüvelyesek, burgonya, zabpehely, köles. Fehérjeforrások: csirke, pulyka, hal, sovány marha, tojás és tejtermékek. Rendszeres zöldség, gyümölcs is nagyon fontos. Szerintem mindenképp érdemes eljárni edzeni, mert mozgás nélkül csak hízni és gyengülni lehet. Ha igazi eredményt akarsz akkor a kaja is ugyanolyan fontos napi min. 4-6 alkalommal.
*jav: 35-40 kCal/testtömegkilogram
Én ugyanúgy eszek mint azelõt mielõtt kondiztam volna, na jó mondjuk Én nem alakra megyek erõre mivel erõemelõ vagyok de a súlyom csökken hiába eszek ugyanannyit tehát tuti hogy ledolgozod Én olyan 130 kilós lehettem mikor elkezdtem semmi fogyasztószer és 15 kilót fogytam!

Aki a gyógyszerészetire jár, mik a tapasztalatai? Érdemes lenne jelentkeznem oda jövőre vagy már minden veszve?

Gyógyszerész szeretnék lenni már nagyon régóta, de nagyon félek, mert alig tudok valamit róla. Viszont más meg nem érdekel. Év végén az egyik érettségi tantárgyam (irodalom) hármas lesz. Ez elég elkeserít?, mert ugyebár a tizenegyedik már beleszámít a felvételibe. Kémiából jó vagyok, szeretem is. Szerintetek mit csináljak? Keressek mást, ami talán érdekelni fog, vagy még duplázással lenne esélyem, ha jól felkészülök a biológia és kémiaérettségire? Milyen nehéz? Van-e "buktatótágy" az els? évben? Esetleg jegyzeteket neten találok? Jöhet bármilyen más válasz is ezzel kapcsolatban!

Legjobb válasz: Egyrészt: Egy év végi négyes pontosan -2 pontot jelent. Azért ez még nem akkora veszteség, hogy eltemesd miatta a továbbtanulásod. Másrészt: Duplázással akkor is lehet esélyed, ha mindenbõl kettes leszel év végén.

Egyrészt: Egy év végi négyes pontosan -2 pontot jelent. Azért ez még nem akkora veszteség, hogy eltemesd miatta a továbbtanulásod. Másrészt: Duplázással akkor is lehet esélyed, ha mindenbõl kettes leszel év végén.
Érettségihez: jézusom, nehogy egy hármas lelombozzon :) egyébként gyógyszerészeten nem olyan vészesen magas egyelõre a ponthatár, persze egyre népszerûbbnek mondják. Tavaly 414 volt. Ha ügyes vagy, az alapérettségiket elég jóra lehet írni folyamatos készüléssel, de akár anélkül is. Szerintem amúgy érdemesebb az összérettségire, nem duplázásra gyúrni, könnyebben összejönnek a pontok, és kiegyensúlyozottabb, ha valamit mégis elszúrsz. Amúgy ha inkább duplázás, akkor mindenképpen emelt kémia és közép biosz, azzal elég szép eredményeket lehet elérni, ha valóban vágod az anyagot. Biosz emelttel lehet szívni, gyógyszerészetre meg nem is kell annyira.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtök válaszát! :)
A kérdező hozzászólása: Még egy gyors kérdés, ami az utolsó válaszolóhoz irányul: Esetleg Gytk-s vagy?
Utolsó vagyok. Nem, de oda készülök. Mondjuk most megint képbe jött a régi álmom, az orvosi, de oda nem biztos, h lesz elég pontom, de ez más téma. :) Amúgy eléggé utánajártam ezeknek, amiatt mondom. Az írásbeli érettségik zömén meg már túl vagyok, igazából egy a fontos, ne izgulj és olvass el minden KÉRDÉST 5x, és még akkor is nézd meg a fv. táblát, atlaszt, bármit, ha 100%-ig biztos vagy valamiben. Mateknál én emiatt ízes pontokat veszítettem, pedig 90 % fölött lehetett volna. Igazából az ilyen apróságokon sokkal több múlik, mint az év végi jegyeiden, amelyek legfeljebb saját magad számára visszajelzések ( vagy annak a visszajelzése, h a tanár egy idióta).


Konténeres, földlabdás vagy szabadgyökeres fát (bokrot) érdemes vásárolni? Mi a különbség köztük és milyen előnyökkel, hátrányokkal jár?

Legjobb válasz: Földlabdás fát a legcélszerûbb vásárolni,mert annak van az egyik legnagyobb esélye hogy megmaradjon,mert a saját földjébõl is van rajta,kevésbé vannak mozgatva a gyökerei.

Földlabdás fát a legcélszerûbb vásárolni, mert annak van az egyik legnagyobb esélye hogy megmaradjon, mert a saját földjébõl is van rajta, kevésbé vannak mozgatva a gyökerei.

5.000.000, -Ft-ot szeretnénk felvenni, amiből 3.000.000, -Ft-ot 3 kölcsönünket szeretnénk lefizetni, a maradékot hagynánk kamatozni. Hol és milyen hitelt érdemes felvenni? Mi kell hozzá? Melyik banknál járok jobban?

Legjobb válasz: NE tegyél ilyet: - csak rossz feltételekkel tudsz kölcsönt idõ elõtt kifizetni, - hitelt kamatoztatni agyrém! Fizetsz érte 20%-ot, kapsz 5%-ot (kamatadó, ugye)... A kellemetlent a haszontalannal kombinálnád.

NE tegyél ilyet: - csak rossz feltételekkel tudsz kölcsönt idõ elõtt kifizetni, - hitelt kamatoztatni agyrém! Fizetsz érte 20%-ot, kapsz 5%-ot (kamatadó, ugye)... A kellemetlent a haszontalannal kombinálnád.
Én részben adok igazat az elõzõ válaszadónak. A hitelkiváltás nem minden esetben rossz sõt elég sokat is nyerhet az ember. Nem érdemes évekig fizetni egy magas kamatú hitelt! Hitelbõl befektetni tényleg nem érdemes. Inkább vegyél fel kevesebb hitelt és a "megmaradt" törlesztõrészlet különbséget fektesd be. Vagy életbiztosítással kombinált hitelt vehetsz fel. Amelyben ha gondolod segíthetek is!
Szia! Nyugodtan csináld meg a hitelkiváltást! Csak jobban járhatsz, mert alacsonyabb lesz a törlesztõ részlet! A kamatozás is jo dolog bizonyos bankoknál, de csak akkor ha le lehet kötni azta 2 millió ft minimum 4 évre! Mert ha igen akkor ebben az esetben tudok olyan osztrák bankot ahol 4 év alatt meg tudod duplázni a pénzedet! Ha ez nem jo, akkor csatlakozom az elöttem szolóhoz és akkor inkább kevesebbet vegyél fel és a külömbséget fektesd be!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Érdemes járókát venni? Mikor kell beletenni a babát?

Hat hónapos a fiam, én általában letszem a játszósz?nyegre. Járókába jobb lenne?

Legjobb válasz: talán pl. kisebb valószínûséggel tesz magában kárt, mint szabadon a lakásban

talán pl. kisebb valószínûséggel tesz magában kárt, mint szabadon a lakásban
Szia! Mi vettünk és már pár hetesen beletettem pár percre, hogy szokja. Most 2 és fél hónapos és elég jól elvan benne. Tettem neki oda színes játékokat stb. Az az elõnye szerintem, hogy ha már pl mászni tud, nem kell úgy odafigyelni, tudod a házimunkát végezni. A baba tud játszani benne. persze ez a te döntésed, és az sem biztos, hogy megmarad benne szívesen.
Az mit jelent, h egy 2 és fél hós baba elvan a járókában? Komolyan kérdezem.
A hat hónapos csöppség nem biztos, hogy díjazni fogja a járókát, ha eddig nem volt ilyenben. De próba - szerencse. Én a kezdetektõl szeretném használni, nem azért, mert mondjuk egy hónaposan játszana benne, de ha napközben kinn vagyok a kertben, akkor kiviszem a diófa alá és abban szundikálhat. Így legalább bele is szokik és késõbb talán könnyebben tûri majd. Ez a terv, de majd meglátjuk, amikor megszületik.:-)
A lányomnál mi is 6 hónapos korában kezdtük használni, mert õ akkor már mászott és ha kis házimunkát akartam végezni beraktam. Nagyon jól el volt benne, de mikor már nekem vagy az apukájának nem volt dolgunk akkor kivettük, hogy legyen "tere" kiélni a mozgásigényét és kiváncsiságát :) A fiamat kb.4hónapos korától raktuk bele, ha ébren volt, aludni mindig (anno a lányom is) ment a kiságyba. nem is aludtak benne soha. A fiam a nõvértõl való féltés miatt többször van bent (kicsi a korkülönbség) bár mostanság bemászik hozzá :) ) De néha kifejezetten nyûgös benne a fiam, ilyenkor kirakom a játszószõnyegre és ott van, de akkor nagyon kell figyelnünk rájuk :)

December 16-án jár le a GYED-em az első gyermekem után. Mikor érdemes megigényelni a dec.17-től járó GYES-t? Előtte 1 hónappal már beadhatom az OEP-hez az ehhez szükséges papírokat? Mennyi az átfutási idő?

Legjobb válasz: szerintem már most érdemes beadni. Nekem dec 30.-án jár le, de én már most intézem, mert a tgyás igénylésénél is azt kérték tõlem, hogy 2 hónappal a határidõ elõtt igényeljem meg, hogy meglegyen a folyamatosság.

szerintem már most érdemes beadni. Nekem dec 30.-án jár le, de én már most intézem, mert a tgyás igénylésénél is azt kérték tõlem, hogy 2 hónappal a határidõ elõtt igényeljem meg, hogy meglegyen a folyamatosság.
Így van, már most is beadhatod, de egy hónappal elõtte mindenképpen érdemes.
Beadhatod, de a gyes igénylést ne az OEP-hez add be:) A MÁK az illetékes:)
Legalább 1 hónappal elõtte, és a Kincstárhoz.
Nekem is dec.30-án jár le, akkor lassan én is intézem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nekem a TGYÁS indítását a munkáltatóm intézi, mivel januárra várjuk a kistesót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor a héten beadom a MÁK-hoz :)

Járt már valaki az erdélyi törcsvári Drakula kastélyban? Mit érdemes arrafelé még megnézni?

Legjobb válasz: Mi 3 éve jártunk ott, magát a kastélyt természetesen érdemes megnézni (a városban kirakodóvásár is volt). Elõtte mi Brassót és Brassópojánát néztük meg, ez utóbbi egy szép kis üdülõtelepülés, Románia legnagyobb síközpontjának írják. A kastély megtekintése után a Fogarasi Havasokba autóztunk fel, de ez már nincs olyan közel.

Mi 3 éve jártunk ott, magát a kastélyt természetesen érdemes megnézni (a városban kirakodóvásár is volt). Elõtte mi Brassót és Brassópojánát néztük meg, ez utóbbi egy szép kis üdülõtelepülés, Románia legnagyobb síközpontjának írják. A kastély megtekintése után a Fogarasi Havasokba autóztunk fel, de ez már nincs olyan közel.
Brassóban az "óvárost" és a Fekete templomot érdemes megnézni , aztán felmenni libegõvel a cenk-re ....a kilátás gyönyörû !

Mivel járnék jól? Arról lenne szó, hogy 2 évem van hátra középsuliból és nemtudom, hogy minek lenne érdemes továbbtanulnom! Sportiskolába járok, de tesi tanár nemszeretnék lenni, bár szeretek sportolni de mégse vonz.

Amúgy német fakultációt vettem fel.Szeretem a történelmet és nagyon könnyen tanulom.Még szeretem a földrajzot,biológiát,angolt,irodalmat is könnyen tanulom,informatikából se vagyok rossz. Ilyen feltételekkel minek kéne továbbtanulnom amivel el is tudnék helyezkedni meg azért rosszul se keres? :)

Legjobb válasz: Kiemelném a reál tárgyakat, mivel azokkal könnyebben el lehet helyezkedni mint a humán tárgyakkal. Föci miatt a földtudományi szakot mondanám, de ha fizika/matek sem gond, akkor környezetmérnök.

Kiemelném a reál tárgyakat, mivel azokkal könnyebben el lehet helyezkedni mint a humán tárgyakkal. Föci miatt a földtudományi szakot mondanám, de ha fizika/matek sem gond, akkor környezetmérnök.
A kérdező hozzászólása: És melyikkel lenne könnyebb elhelyezkedni? :)
A környezetmérnököt én sem ajánlom, elég testközelbõl látom, mik a lehetõségek, és te nem ezt keresed. Egyelõre lehetõleg teljesíts mindenbõl a lehetõ legjobban, így még lesz egy kis idõd gondolkodni. Õsztõl pedig menj el nyílt napokra. Beszélgess diákokkal, végzettekkel, hogy mit gondolnak az adott helyrõl. Emellett nézz utána a különféle munkáknak. Így könnyebb lesz a döntés.
Annyival egészíteném ki, hogy földtudományin is azért kemény matek és fizika van. Ez magával a föld szerkezetével, mûködésével foglakozik, míg a földrajz szak az tipikusan a természet-gazdaság-társadalom földrajzi dolgokkal.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm a válaszokat! :)

Kismamik! Akik otthon vannak mivel töltik el a mindennapokat? Járnék kismamatornára, de nem tudom, hogy hova érdemes! Kicsit unalmas itthon!

Legjobb válasz: Szia. Én igaz nem járok kismama tornára de beosztom az idõm bár néha így is nagyon unalmas mivel az elejétõl itthon vagyok. Felkelek eszem lemegyek a boltba. Délelõtt netezem aztán fõzök és egyéb házimunkák. Délután tv vagy sétálok a barátnõmmel vagy anyukámmal, kikísérem a hugom lovagolni stb. Este 6ra van itthon a párom onnantól együtt vagyunk. Hát kb így telik egy nap. Hol a meleg hol az esõ miatt nem tudok kimozdulni ami elég idegesítõ. Már mindent megvettem így már amiatt sem kell mászkálni. Már csak várom hogy mikor jön az idõ:) 35hkm

Szia. Én igaz nem járok kismama tornára de beosztom az idõm bár néha így is nagyon unalmas mivel az elejétõl itthon vagyok. Felkelek eszem lemegyek a boltba. Délelõtt netezem aztán fõzök és egyéb házimunkák. Délután tv vagy sétálok a barátnõmmel vagy anyukámmal, kikísérem a hugom lovagolni stb. Este 6ra van itthon a párom onnantól együtt vagyunk. Hát kb így telik egy nap. Hol a meleg hol az esõ miatt nem tudok kimozdulni ami elég idegesítõ. Már mindent megvettem így már amiatt sem kell mászkálni. Már csak várom hogy mikor jön az idõ:) 35hkm
A kérdező hozzászólása: Szia!Örülök, hogy legalább te írtál.Én még csak 13 hetes leszek holnap, de elég lassan vánszorog az idõ.Én is csinálok minden napra valami rendszert, hogy ne egyen meg az unalom.Te mikor kezdtél el vásárolgatni a picinek?
Én is ebben a cipõben járok, 14 hetes leszek holnap. Tanár vagyok, most nyári szünet van, de az orvosom és a védõnõ se ajánlja, hogy visszamenjek dolgozni. Hosszú lesz az idõ január végéig, már most unom magam néha. Olvasok, TV-t nézek, sétálgatok, sütök-fõzök. A tornán én is gondolkodtam egyébként, nálunk itt Kecskeméten van egy fitness stúdió, ahol heti 3X van terhestorna. Utánajárok, mikortól ajánlják és milyen rendszerességgel, és írok, ha megtudok valamit!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!