Találatok a következő kifejezésre: Érdemes használni orrszívó (3 db)

Melyiket érdemes használni orrszívó porszívót vagy hagyományos kézi, pumpás orrszívót?

Az orrszívó porszívótól én kicsit idegenkedem, nem szív túl er?sen? Nem félnek t?le a babák?

Legjobb válasz: Mi a lányunknál próbáltuk a kézit, abszolút semmit nem ért. Mi porszívósat használtunk nála is, és a fiamnál is. Egyébként nem szív erõsen. Igaz, hogy ordítanak közbe, de inkább ez, mint hogy nagyon baj legyen egy náthából, és fel kelljen szúrni. Szóval szerintem jó a porszívós. Ja, de hallottam már olyat amit a vízcsapra kell rákötni, és úgy szív, de azt külön meg kell rendelni valahonnan.

Mi a lányunknál próbáltuk a kézit, abszolút semmit nem ért. Mi porszívósat használtunk nála is, és a fiamnál is. Egyébként nem szív erõsen. Igaz, hogy ordítanak közbe, de inkább ez, mint hogy nagyon baj legyen egy náthából, és fel kelljen szúrni. Szóval szerintem jó a porszívós. Ja, de hallottam már olyat amit a vízcsapra kell rákötni, és úgy szív, de azt külön meg kell rendelni valahonnan.
A porszívós jobb, a baba majd megszokja.Gyorsabb is.Esetleg vegyél állítható szívóerõsségû porszívót(az AEG-é 23000FT), ha ez megnyugtat, de egyébként nincs jelentõsége.Kérd meg egy kisgyerekes ismerõsödet mutassa meg hogy mûködik.
De kifejezetten utálják a hangját! Nekem mindkettõ van de mindig el kell jutnom a porszívósig, mert az sokkal jobban kitudja hozni a váladékot fõleg ha sûrû.Ha állítható a porszívó erõssége az nem árt.Õszintén mondom engem nem igazán érdekel ilyen esetben, hogy mennyire sír, mert az õ érdekében történik, hogy kapjon levegõt, nekünk már volt nem 1x arc, homloküreg, tüdõgyulladásunk.Ha nem jön ki a váladék, mert sok v.sûrû én elõször a porszívót alkalmazom utánna orrcseppet.Az infralámpa is sokat segít mellette.
Szia! Mi is ugyanígy idegenkedtünk a porszívóstól, de ma már belátom: ez a leghatékonyabb módszer. Legnagyobb meglepetésemre a kisfiam, aki jelenleg 13 hetes, még az elsõ alkalommal sem sírt, sõt mintha megnyugodna... Mindig mosolyog a végén. Egyébként nem szív erõsen, ne aggódj. Ha mégis, többnyire a porszívón vannak fokozatok, lehet állítani rajta a szívás erejét... Próbáld ki, nem vesztesz vele semmit.
A pumpás sajna semmit sem ért.A porszívós nagyon jó, gyors, és kipucolja rendesen az orrát.Ráadásul a lányom még hagyja is. Növérem lánya pedig már maga´nak csinálja.
A porszívós megoldás hatékonyabb, Lehet venni elektromos orrszívó készüléket.Elemmel mûködik épp ugy, mint az elektromos fogkefe.Nagyon kicsi hangja van, szinte nem is hallani.Van hozzá több méretû fej, aszerint hogy milyen idõs a babátok és mekkora a baba orrluka.10ezer ftba kerül, de megéri, mert nagyon hatékony, ugyanolyan jó mint a porszívós, csak kényelmesebb a használata.
Én is hasonlóan vélekedek a porszívósról, mint itt többen. Gyerekkoromban nagyon sokszor fájt a fülem, nem szeretném ha a fiam is keresztülmenne azokon, amiken én anno. Döbbenetesen sok váladékot ki tud szívni a porszívós megoldás. Egy darabig a fiam is csak mosolygott, miközben szívtam az orrát, de kb 6 hónapos kora óta(akkor volt másodszor beteg) ordít ha az orrába dugom. Nekem már nem szorul össze a szívem ha sír közben, utána nagyon meg tud könnyebbülni, hogy kap végre levegõt. Mi is próbáltuk a kézit, és az elektromosat is, egyik sem volt jó.
én is idegenkedtem a porszívóstól és nem csak hogy hangos, de " én nem fogok olyan dolgot dugni a gyerek orrába, aminek a másik vége a konektorban van ". de sajna be kellett látnom, hogy a kézi nem ér semmit.amit mi vettünk (arianna)saját maga állítja a szívó erõsséget.nekünk takarító gépünk van, gondolhatod.de tényleg leszabályozza magát.és az én kisfiam nem is fél tõle kimondottan "szereti". 2hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ!

A tengervizes spray-t milyen sűrűn érdemes használni? A porszívós orrszívó használata előtt mindig kell? Ha nem náthás csak kicsit eldugult a baba orra akkor is segít?

Legjobb válasz: én naponta 1xhasználom és mindig porszivozás elött,hogy jobban tiszuljon amikor szívom.igen segit ha csak be van dugulva az orra,de az anyatej is csodákra képes-ha cseppentesz bele 1-2 cseppet:-D

én naponta 1xhasználom és mindig porszivozás elött, hogy jobban tiszuljon amikor szívom.igen segit ha csak be van dugulva az orra, de az anyatej is csodákra képes-ha cseppentesz bele 1-2 cseppet:-D
A kérdező hozzászólása: Ez most komoly?Mármint hogy az anyatej is segít?
én is naponta egyszer, az esti fürdés végén fújok egy kicsit majd kiporszívózom, nem náthás.
Én minden este fújok a babám nózijába orrtisztítás elõtt, hogy feloldja a száradt "cuccot" és könnyebben jöjjön ki. Az anyatej sok mindenre jó, orrcseppnek, szemcseppnek, sebet gyógyít, stb. Én is olvastam, de még nem próbáltam.
1.vagyok.igen teljesen komoly, nem hüjéskedek.a babám nagyon hörgött 3napig(dokinéni szabin volt, ügyeletre nem akartam vinni), mindent kiprobáltam, de semmi nem használt.egyik barátnõm mondta, h.próbáljam meg az anyatejet, és láss csodát...elmúlt a hörgése, utána még 4x cseppentettem és minden ok.a doki visszajött szabiról, megvizsgáltattam és kutya baja a kicsimnek.és még olcsó is.úgyhogy az anyatej nem csak táplál, de még "gyógyszer"is. :-D

Érdemes használni az orrszívó porszívót?

Legjobb válasz: Sokan csak ezt tartják jónak. Állítólag nagyon jól kiszívja, amit ki kell. Én inkább a sima kézit vettem csak meg. Nekem olyan brutálisnak tûnik a porszívós. Bár aki mellette érvel, azt mondja nem az, de nagyon alapos. Saját tapasztalatra nemigen tudok adni, mert az én 1 éves nagyfiam nem volt még náthás :) , a hétköznapi kis (portól, ilyesmitõl keletkezõ) takarítandókra nekem elég volt a kézi.

Sokan csak ezt tartják jónak. Állítólag nagyon jól kiszívja, amit ki kell. Én inkább a sima kézit vettem csak meg. Nekem olyan brutálisnak tûnik a porszívós. Bár aki mellette érvel, azt mondja nem az, de nagyon alapos. Saját tapasztalatra nemigen tudok adni, mert az én 1 éves nagyfiam nem volt még náthás :) , a hétköznapi kis (portól, ilyesmitõl keletkezõ) takarítandókra nekem elég volt a kézi.
Kicsit ijesztõ, de nagyon hasznos. Szerintem érdemes használni, mert az összes váladékot könnyedén ellehet távolítani, rövid idõ alatt. Semmi káros következményt nem észleltem a babán. Persze nem tetszett neki a dolog, de fél perc alatt az összes váladékot kiszippantja és a baba levegõhöz jut. Gyors és hatékony.
A baba számára kicsit hangos és ijesztõ, de a leghatékonyabb eszköz a váladék eltávolítására. De inkább a zaj, mint egy fülszúrás...
én is nagyon tudom ajánlani mert nagyon hatékony.igaz a picik nem nagyon dijjazzák de inkább ezt csinálom minthogy felszúrják a fülét vagy az orrát
Természetesen érdemes használni, hiszen a babák nem tudank orrot fújni, viszont náthásak Õk is lehetnek. Megelõzhetõ vele sok komolyabb betegség (pl.: arcüreg gyulladás stb.). Én kicsit drasztikusnak találtam ezt a megoldást, és nyûgös is állandóan elõvenni a porszívót amikor beteg a pici. Pesztonka orrszívót vettünk ami mûködtethetõ hálózatról és elemrõl is.
Hát a kisbabáknak nem tudom... De az biztos, hogy ha nagyobbak már akkor inkább ki fújják az orrukat, mint inkább orrszívóval végezzük el mi a kitisztítást...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!