Találatok a következő kifejezésre: Érdemes gondolkodnom hogy (5 db)

Érdemes úgy tudományos kutatói karrierben gondolkodnom, hogy nagyon rossz az anyagi hátterem?

Nagyon szeretek tanulni és érdekel a tudomány világa, de nagyon szegény családból származom. (nem akarom részletezni...) Egyetemi diplomához se lenne meg a hátterem, ráadásul, mind köztudott a kutatói karrier nem mindig nyújt biztos egzisztenciát. Van itt olyan akinek mégis sikerült a körülmények ellenére?

Legjobb válasz: Mit értesz kutatói karrier alatt? Mert több téma/terület van, több dolognál lehet kutatni. Nekem egyetemi hallgatóként (jog) sikerült, egy témába jobban belemélyedtem, számtalan szakirodalmat dolgoztam fel, majd saját tézist állítottam fel, mindezt hallgatóként, TDK-ztam (tudományos diákkör) stb. Egzisztenciát nyújt, de nagyon jónak kell lenni. Kevesen válasszák a kutatói pályát, mert a fizetés nem épp kimagasló, tehát ide tényleg elszántság és óriási érdeklõdés kell egy tudományágon belül.

Mit értesz kutatói karrier alatt? Mert több téma/terület van, több dolognál lehet kutatni. Nekem egyetemi hallgatóként (jog) sikerült, egy témába jobban belemélyedtem, számtalan szakirodalmat dolgoztam fel, majd saját tézist állítottam fel, mindezt hallgatóként, TDK-ztam (tudományos diákkör) stb. Egzisztenciát nyújt, de nagyon jónak kell lenni. Kevesen válasszák a kutatói pályát, mert a fizetés nem épp kimagasló, tehát ide tényleg elszántság és óriási érdeklõdés kell egy tudományágon belül.
Biológia és kémia téren a gyógyszergyárak is kutatnak oda bejuthatsz, nem protekciós munkakör és ezeket a szakokat támogatottan is elvégezheted, mellette diákmunkával.

Érdemes gondolkodnom arról, hogy császárral vagy természetesen szüljek, ha minden rendben van/lesz? Biztosabb a császár minden kürölmények közt a babára nézve?

Legjobb válasz: Szia! A császárt nálunk nem lehet választani persze számitani kell rá mint lehetséges szülési fajtát de csak akkor ha indok van rá két gyermekem van az elsö term. a második császárral született mind a kettönek megvan a hátránya de mégis a természetes szülés melett vagyok.Ilyen dolgon csak akkor gondolkozzál el ha a terhességed alatt indokod is van rá.

Szia! A császárt nálunk nem lehet választani persze számitani kell rá mint lehetséges szülési fajtát de csak akkor ha indok van rá két gyermekem van az elsö term. a második császárral született mind a kettönek megvan a hátránya de mégis a természetes szülés melett vagyok.Ilyen dolgon csak akkor gondolkozzál el ha a terhességed alatt indokod is van rá.
Magyarországon nem lehet választani hogy természetes úton vagy császárral akarsz szülni. De sokkal jobb atermészetes szülés, hiszen, egy közös élmény, közös küzdelem. A természet taálta ki ezt a módot, nem véletlenül. Ráadásul a császárosoknál nem mindig indul meg a tejtermelés, illetve lehetnek szövõdmények. Lehet, hogy félelmetes a szemedben a szülés, de mindketten jobban jártok vele.
Szerintem nem kellene ezen gondolkodnod. Mégha a babádra nézve "biztosabb" is, gondolj magadra is. Ez egy MÛTÉT, amelynek vannak bizonyos kockázatai, szövõdményei is. Az a legjobb, amit a természet megálmodott.
Szia! A szülés az fáj, de minden nõ túléli. Szerintem akkor lesz igazán életrevaló egy baba, ha természetesen születik. Nyugi bent nem marad. Természetes dolog, hogy félsz, de hidd el hamar meglesz a baba. A mûtét az rosszabb. Szorítok Neked!:)
Én jelenleg 37 hetes várandós vagyok és félek a szüléstõl, de ennek ellenére soha nem hagynám hogy mûtsenek ha nem muszáj. Szülés szerintem természetes legyen ha nem muszáj vágni.
Édesanyám úgy szült engem, hogy édesapám az ablakhoz vitte és mondta neki, hogy "nézd meg, ezeket az embereket mindet megszülte valaki". Én is ezzel a tudattal szültem. Csodálatos érzés, ahogy kicsusszan a baba! Túlélhetõ! A császárosok napokig feküdtek, fájdalmaik voltak, de mi már kint ebédeltünk. Igaz, ülni kb. 1 hétig nem tudtam!

Érdemes nekünk gondolkodni átlag embereknek azon, hogy meddig tart a világűr, vagy, hogy keletkezett, stb ilyeneken, vagy bizzuk ezt a tudósokra?

Szerintetek?

Legjobb válasz: A tudósok is egyszerû gondolkodóként kezdték.Persze,hogy érdemes!

Én is tudós vagyok, habár nem pont csillagász :) De szerintem gondolkodni hogyne lenne szabad bárkinek! Sõt, néha kifejezetten jó ötletei lehetnek laikusoknak is, persze bõven finomításra szorulnak, de alapötletként nagyon jók. Nem a gondolkodás a tudósok ellensége, hanem az okoskodás. Az viszont nagyon meg tudja nehezíteni a dolgunkat néhány területen, fõleg olyanokon, amelyekrõl mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá, és meggyõzhetetlenül hajtogatják a saját hülyeségüket. Valaki írta, és nagyon igaza van, hogy a tudósok is jobban örülnének, ha többen gondolkodnának. Ez így van, persze, hogy jobban örülnénk, és minél több ember gondolkodik, annál kevesebb okoskodik :)
A tudósok is egyszerû gondolkodóként kezdték.Persze, hogy érdemes!
A magam részérõl "tudós" vagyok, de nem hiszem, hogy ettõl megszûntem átlagember lenni. A tudós éppen olyan ember, mint a többi, csak egy szûk szakterületen jobban képzett.
Érdemes bizony, különben az ember aki nem gondolkodik hajlamos egyszerûen elfogadni az egyszerûbb világképeket ( vallás), a gyereke ebbe fog felnõni és egyre kevesebb új tudós lesz...
Gondolkodni lehet. Sok értelmét ugyan nem látom, mert egy tudós azért kicsit jobban ért hozzá. Ráadásul a vizsgálathoz szükséges eszközök sem állnak a normál halandó rendelkezésére. Persze, a közzétett adatokat érdemes értelmezni, megismerni mindenkinek, hogy megértse a világot.
Alkati kérdés. Én kifejezetten szeretek ezen lamentálni. Ûr, végtelen, megpróbálni felfogni a végtelent, rendet tenni a halmazelméletekben, meglátni a káoszt a káoszon belül (amihez ugye valamiféle rendszer is kell, ami eleve paradoxon(nak tûnik)). Van értelme, mert foglalkoztat, üzemeltethetem a kutató énem. Más meg, aki 'mindent' másra bíz, annak mi marad? Az üresfejû, életunt fogyasztói szerepkör? Leginkább az.
Fordítsd meg a kérdést, és kérdezz visszafele! Szeretnél olyan ember lenni, aki soha semmin nem gondolkodik, nem értelmez, nem ért, csak elfogad, esetleg alkalmaz ismereteket? Aki sosem teszi fel magában a "miért" kérdést? Így már nyilvánvaló a válasz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat. : ) engem nagyon érdekel, hogy hogyan keletkezett a világûr?!:O
szerintem igen.en sokkal nagyobnak(okosabbnak) tartom magam mint egy "tudos"ezert sokszor gondolkodom ilyesmiröl is. mindeg logikusan kell a dolgokra nezni es ugy többet latsz....
Szerintem érdemes gondolkodni, mondjuk rájönni úgy sem fogunk, de legalább nem unatkozunk:D Nem tudom mi a világûr is miért jött létre ez az egész anyagi mindenség amiben mi is élünk parányi lényekként egy aprócska bolygón, de nagyon érdekel hogy mi lehet ez az egész és miért van, de sajnos ahhoz még túl kicsik vagyunk és fejletlenek hogy kiderítsük ezeket a dolgokat, talán több faj is van a világûrben akik már tudják rá a választ, vagy esetleg egy szuper intelligens faj alkotta az egész világûrt, talán csak egy kis atom amit õk csináltak.
*van, akibõl
Sokan vélik úgy, hogy "az átlagembernek nincs meg az a tudása"... A tudósok talán nem ilyen átlagembernek születtek?Természetes, hogy nagy intelligenciával rendelkeznek, dehát sok nagyon intelligens ember vanmakibõl mégsem lesz tudós.Pedig talán az lehetne, ha merne, akarna, tudna nagyokat gondolni, arra lenne kíváncsi, ami még ismeretlen, ahelyett, hogy azt szajkózná, amit beléptápláltak az egyetemeken és rajta kívül többszáz tudós is ugyanazt fújja...
Naná hogy érdemes! A tudós is ember, õ egyedül abban különbözik tõled, hogy hivatásszerûen gondolkodik ilyen kérdéseken. De ez nem valami titkos dolog, mindenki számára hozzáférhetõ rengeteg információ ilyen témákról, és minden tudós örülne (pl én is) ha az emberek többet kérdeznének, és maguk is gondolkodnának. A tudományt mindenkinek lehet kritizálni/továbbfejleszteni. A tudósoknak nincsenek ebben elõjogai, õk egyszerûen többet foglalkoznak ezzel.
Személy szerint azt mondom: nem. Én sokszor gondoltam rá régen, múltkor is annyira belegondoltam, hogy már majdnem elájultam, mert alig tudtam feldolgozni az agyammal :D Én nagyon hülyén tudok gondolkodni, egyszerre 100 kérdés merül fel bennem és összefüggéseket keresek és össze kötöm õket és akkor jönnek az alkérdések és közben válaszolgatom meg õket magamban, na szóval bonyolult :D A hétköznapi dolgoknál is ez van, a világûr és az egész világegyetem keletkezése pedig még bonyolultabb, mint pl. az élet a halál után téma. Na tehát szerintem felesleges rajta gondolkodni, hagyjuk meg a tudósoknak. Persze akit nagyon érdekel az foglalkozhat vele, de egy átlag embernek nincs meg az a tudása, amivel bizonyos következtetéseket vonhat le, ha pedig tévúton jár akkor nem fog rájönni soha a megoldásra, szóval idõpocsékolás volt.
Gondolkodni mindig érdemes :) Bárcsak többet gondolkodnának az emberek, az "átlagemberek". Egyébiránt a vallás is csak úgy értelmes, ha gondolkodik rajta az ember.
A tudós is csak ember, szóval tök mindegy.


Érdemes-e gondolkodni ilyenbe, hogy mentőtiszt vagy ápoló?

Érdekel az egészségügy. Szeretek segíteni az embereken. Az nem gond, hogy férfi vagyok pl. ápolóin?

Legjobb válasz: Nem gond. Miért lenne az? Igen érdemes ezen a pályán gondolkoznod. Tuti lesz állásod, igaz nem fogsz valami sokat keresni, de manapság diploma után pályakezdõként egybõl jó fizetéssel csak kevés pályán kezdenek. (bizonyos mérnökök, gyógyszerészek, vegyészek) A többiek kb. veled azonos szinten kezdenek. Külföldön meg nyerõ vagy, két kézzel kapnak a magyar eü. szakemberek iránt.

Nem gond. Miért lenne az? Igen érdemes ezen a pályán gondolkoznod. Tuti lesz állásod, igaz nem fogsz valami sokat keresni, de manapság diploma után pályakezdõként egybõl jó fizetéssel csak kevés pályán kezdenek. (bizonyos mérnökök, gyógyszerészek, vegyészek) A többiek kb. veled azonos szinten kezdenek. Külföldön meg nyerõ vagy, két kézzel kapnak a magyar eü. szakemberek iránt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!