Találatok a következő kifejezésre: Érdemes epidurális kérni (1 db)

Érdemes epidurális érzéstelenítést kérni?

Sokminden szól mellette,de én mégis félek t?le.Milyen mellékhatásokkal jár?

Legjobb válasz: Nekem édesanyám szült engem (20évvel ezelött) epidurálással, és mondta, hogy soha többet, mert valahogy elbaltázták, mert csak a fél oldalára sikerült az érzéstelenítést... Mondta, hogy szörnyû volt így, hogy fél oldalt fáj, fél oldalt zsibbad... Azóta derékfájós. De ez már régebben volt, biztos fejlettebb már, de így is lehet véletlen hiba...

Nekem édesanyám szült engem (20évvel ezelött) epidurálással, és mondta, hogy soha többet, mert valahogy elbaltázták, mert csak a fél oldalára sikerült az érzéstelenítést... Mondta, hogy szörnyû volt így, hogy fél oldalt fáj, fél oldalt zsibbad... Azóta derékfájós. De ez már régebben volt, biztos fejlettebb már, de így is lehet véletlen hiba...
Azt nem értem hogy mért kell epidurálist kérni amikor pl ott kéjgáz ettöl bisztos hogy nem leszbaja az embernek
Ha lehet ne kérj se epidurált se semmit. Én öt hete szültem, nagyon durva volt a szülésem még a dokik szerint is, és mégsem kértem semmi érzéstelenítõt. És nem bántam meg! Akkor úgyis arra gondolsz majd, hogy a babának jó legyen és ne strsszeljen be. A fájdalmat pedig ki fogod bírni. Hidd el én is nagyon féltem és tényleg nagyon fáj is, de mindent a babáért. Sok sikert!
Én kértem, de legközelebb tuti nem fogom. Engem a doki beszélt rá, biztos csak jót akart vele, de nekem nagyon nem jött be. Én szépen, redesen tágultam, azok a fájások eléggé elviselhetõek voltak, mert nem voltak folyamatosak. Utána persze erõsödött, de akkor már kaptam az EDA-t, így egy darabig tényleg nem éreztem semmit, és az jó is volt, csak éppen a tolófájásoknál már nem adják, és nincs is hatása rájuk. És pont ez volt a bajom. Hogy nem volt meg a fokozatosság. Egyik pillanatban még nem éreztem semmit, másik pillanatban meg bitang erõs fájásaim lettek. Ha nem kértem volna, akkor a fájások fokozatosan erõsödtek volna, nem ilyen brutális hirtelenséggel. Ja, és az én kisfiamnak is volt valami a szivével odabent, valami szívfrekvencia anomália vagy mi a neve, miután kaptam az EDA-t, de szerencsére nem kellett császározni, mert ki tudták piszkálni (szó szerint ki kellett piszkálni, mert a válla nem vízszintesen, hanem függõlegesen volt, el kellett forgatni, és a köldökzsinórba is beleakadt egy kicsit).
Szia!Én két szülésen vagyok túl és nem kértem epidurális érzéstelenítést.Az elsõvel bizony, hogy megszenvedtem(megérte).Nem kel félni.Mellékhatésként viszont azt hallottam, hogy aluszékonyabbak a babák.Ezt nem tudom tapasztalatból csak hallottam.
Barátnõm epidurállal szült, és csak pozitív dolgokat mondott róla. Nem vajúdott sokáig, a baba hamar meglett, nem érzett semmi fájdalmat, minden rendben ment náluk. Gondolom ehhez is kell szerencse, ahogy olvasom az elõzõ válaszolókat. Hát nem tudom, szerintem én inkább nem kérnék.
Szia!Én is most fogok szülni pár hét múlva de nem szeretnék kérni.sok rosszat hallottam róla és az itt leírtak is megerõsítettek benne.Úgy vagyok vele, hogy a terhesség és szülis is biológiailag egy természetes folyamat és ki kell bírnunk.Ki is fogjujk!!!:) bennt lesz a férjem és inkább az õ kezét ropogtatom majd, de nem kérek .35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet hallani ha megreped a magzatburok es elfolyik a magzatviz?

9

Melyik szülész dokit ajánlanátok régi MÁV (ÁÉK), vagy a Uzsoki kórház szülészetéről?

7

Dr. Szemán György (Miskolc, Semmelweis) mennyiért vállal egy szülést?

Egyik ismerősöm azt mondta hogy sima szülés fix 80 ezer a császár meg fix 100 ezer. Én úgy tudtam hogy nem mond tarifát, annyit kap amennyit a kismama gondol. Mindenhol azt olvastam hogy nem pénzéhes meg ilyenek. Azt hallottam hogy pesten a vizsgálat 10szeresét illik adni, de ez vidéken valamivel kevesebb. 8000 nála egy vizsgálat és a 10xese valóban 80 ezer. Tud valaki erről valamit? Szült nála valaki mostanság vagy tervezi hogy nála szül? Köszi előre is. :)

7

SOS! Aki Istvánba szült KÁDBAN, hogy vannak az orvosoknál a terhesgondozási árak, meg maga a szülés mennyi? Help!

5

Ha volt fogadott szülésznőtök, ti mennyit fizettetek neki?

4

Normális, hogy 4 nappal a császármetszés után már egyáltalán nincs vérzésem?

Az első napon bő vérzésem volt, aztán 2-3 napig pecsételő, azóta pedig semmi... Az első babával sokáig véreztem, és akkor mondta valaki, hogy az a jó, mert húzódik vissza a méh, tisztul aminek kell. Ehhez képest most szinte semmi vérzésem nem volt. Érdekelne, hogy volt-e másnak is ilyen.

5

Szülés indulhat délután?

azt mondják éjszaka vagy délelőtt kezdődik általában.

10

Hogyan segíthet egy nő a barátnőjének szülés közben?

:) Én megyek be a barátnőmmel szülni, mert a férje nagyon nem szeretne. Második babájuk, de az első majdnem meghalt szülés közben és ez akkora trauma volt apukának, hogy most nem mert bemenni. Engem kértek meg és nagyon szívesen vállaltam. Habár már szültem gyermeket, mégis a tanácsaitokat szeretném kérni. Remélhetőleg természetesen szül és bent tudok lenni, a lehető legtöbb dologgal támogatva.

8

Szült valaki 2013-ban Szegeden Dr. Nagy Lászlónál? Tapasztalatok?

0

Szült valaki rajtam kívül a győri kórházban Dr. Tuba Gyulánál? Mi volt a tapasztalatotok? Ki tudja, lehetséges, hogy lesz a közel jövőben magán rendelése? Illetve fog foglalkozni terhesgondozással?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!