Találatok a következő kifejezésre: Érdemes elvégezni Reiki (2 db)

Reiki tanfolyamot hol erdemes elvegezni? Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Itt tudsz magadnak tradicionális reiki tanfolyamot keresni: reiki.org.hu

Itt tudsz magadnak tradicionális reiki tanfolyamot keresni: reiki.org.hu
szerintem sehol mert csak egy a sok szinkretista próbálkozás közül
aki nem hisz benne az kuss-.- én nem rég lettem beavatva (: attol függ h hol élsz (: ha leirod nekem h hol laksz akkor tudok neked ajánlani embereket (: de nagyon jó, tudsz gyógyítani stb... érdemes elvégezni (:
Piros Kata hptt://www.reikitanar.slx.hu Õt jó szívvel ajánlom, én nála végeztem, egy élmény volt.
Eredeti japán reiki tanfolyam: http://jikiden-reiki-tanfolyam.hu

Érdemes elvégezni a Reiki 1-et?

Arra vagyok kíváncsi, hogy vajon kamu-e az egész, vagy utána tényleg tudok-e másokat gyógyítani.

Legjobb válasz: Érdemes! A gyógyítás, csak hab a tortán, a tudati fejlõdés a lényeg. A valóság megismerése rengeteg csodát rejt! Ha van a környezetedben reikis akkor tõle is kérdezz nyugodtan!

Érdemes! A gyógyítás, csak hab a tortán, a tudati fejlõdés a lényeg. A valóság megismerése rengeteg csodát rejt! Ha van a környezetedben reikis akkor tõle is kérdezz nyugodtan!
Ezért érdemes elvégezni a reikit: http://reiki-fehervar.hu/reiki-a-mindennapokban.html
Nem. Ne végezd el. Én totál megzuhantam tõle, de nemcsak én de jónéhány ismerõsöm is depressziós lett tõle. Azt mondják hogy segít, de úgy felkavar hogy a végén pszichiáternél köthetsz ki. És tényleg fogékony leszel a szellemekre. Rémálom volt!!! Bárcsak visszacsinálhatnám!!!
Igen, érdemes elvégezni!Énis elvégeztem, és bevált!
Most végeztem el az egyest (tegnap)... A rezgésszintem a beavatás elõtt 13 volt most 18 Két hét múlva a kettest végzem. SZÓVAL IGEN, MEGÉRI. 12/l
A reikirõl, a reiki tardíciójáról és a reiki iskolákról az alábbi oldalon lehet olvasni: http://usui.usuireikiryoho.hu/index.php
Én pedig egy reikit gyakorló RAI reikis vagyok. A RAI nem hamisítvány, mint ahogyan azt egyik korlátolt hozzászóló állítja, ez egy hazugság. Ha utánanézett volna, akkor rájöhetett volna, hogy hazugságokat terjeszt. Mindenképpen érdemes elvégezni a reiki 1-et, mert hatalmas változások történnek az emberben. Persze ezek mértéke személyenként változó. Nem mágia, nem varázslás, hanem a szeretet kézzelfogható közvetítése. Isten pedig nem egyenlõ a vallással, sem az egyházzal, sem a Bibliával, sem a teológiával. Istennel ezek nélkül is kapcsolatba lehet kerülni, ez nem meggyõzõdés kérdése.
Én ha jól tudom, bár nem vagyok reikis, csak olvasgattam róla, a reikis sem a saját energiáját használja csupán a gyógyításra, hanem az egyetemes energiából ad át. Amit ha kereszténynézõponttal akarunk nézni, és mondjuk nevet adni neki, hogy az egyszerûbb emberek is felfogják: Isten. Tök mindegy. Ugyanarról beszélünk, csak ki minek nevezni.. Egyébként meg a legtöbb dolgot, ami valóban megkönnyítené az emberiség életét ("mágis" vs technika), pont csak azért nem hagyják elterjedni, mert a hatalmon lévõk veszítenének hatalmukból azáltal, hogy kevesebb téren függnél tõlük.. (Pl. nem kellene annyi orvos, egészségügy, tb, blabla..) De ez már egy hosszabb másik téma..
"Tudom, hogy egy egyszerû tanfolyam sokkal gyorsabb, és egyszerûbb, mint hosszú évek vívódása, magányban töltése, és imádkozása, de csak hosszú és kemény munkával lehet elérni eredményt, minden más csak illúzió. " A Reikit ugyanolyan sokat kell gyakorolni, hogy eredménye legyen. Attól hogy valaki kap egy behangolást, és él tovább tuskó módra, semmi nem fog változni benne.. Másrészt érdekes hogy itt a keresztények szegény "nemkeresztényt" arra bíztatják hogy minden nap imádkozzon, tagadja meg a gonoszt, meg kérje Istent ígymegúgy. Hát ez szerintem elég távol áll egy nem-keresztény nézeteitõl :) Meg hogy csak Isten által szabad akármilyen energiákkal foglalkozni. Ha valaki nem hisz a keresztény Istenben, szerintem felesleges ilyeneket mondani neki, mert lepereg róla, egyszerûen nem egyeztethetõ össze a belsõ világával. Nem mindenki (sõt a legtöbben nem) hisznek a keresztény Istenképben.
A kérdező hozzászólása: Hmm hasznosnak ítéltem a válaszod, mert szeretek mindent több szemszögbõl megvizsgálni, viszont van pár dolog, amivel nagyon nem értek egyet..igaz lehet csak azért, mert még annyira nem másztam bele a dolgokba, úgyhogy most leírom a vézõpontomat. (Közben elvégeztem a reiki 1-et) Teljesen jogosan jönnek azzal, hogy Jézus is gyógyított kézrátétellel, mivel olyan módú gyógyulásokat szimplán nem lehet elérni. Azt mondta, hogy amit õ csinál, arra MINDEN EMBER KÉPES. Azért ezt se illik elfelejteni. "..mert a Biblia azt írja, hogy mindenféle varázslás bûn." Erre meg csak annyi, hogy ezek szerint összemosódik a gyógyítás a varázslattal, mert minél magasabb szinten 'varázsol' valaki, annál gyorsabban, hatásosabban tud gyógyítani. Ezek szerint Jézus varázsolt, tehát bûnt követett el? Na nee...ez így sántít. Egyébként materialista reikis vagyok :) Hiszek egy bizonyos Istenben, de egyáltalán nem olyanban, amit a kereszténység hírdet, viszont jártam keresztén gimnáziumba és ott láttam a papokat, amiket tanítottak és ellenkezõ módon éltek, viselkedtek...elég volt. Egyébként a nagy koponyák, akik valaha is éltek a földön csak annyit mondtak a vallásról, hogy egyesek egyszerûen sose tudják kinõni, vagy felülemelkedni rajta. Ebbõl meg sokat lehet tanulni a kereszténységrõl: http://youtube.com/watch?v=XT-mrvrPJIs :)
A ReiKi -vel hatékonyan kezelheted magad és szeretteid, ha baj van. Nagy segítség. Javaslom tradíconális Reiki mesterhez fordulj Reiki hangolásért.
Én is elvégeztem, nekem bejött. Ugyan nem gyakorlok/használom rendszeresen, de fogékonyabbá tett a világra, és hogy ilyesmi is van és mûködik :)
Kedves tradicionális pajtásom! A reikinek tudata van, gondolom megtanították a tanfolyamon :) . A reiki oda megy, ahol szüksége van, és teljesen mindegy, hogy tradicionális avatómester avat, vagy sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!