Találatok a következő kifejezésre: Érdemes elmennie páromnak (27 db)

Érdemes elmenni pár napra Zágrábba és Ljubljanába?

Milyen városok: tiszták, szépek, rendezettek, parkosítottak? Mit érdemes megnézni?

Legjobb válasz: Zágrábban szerintem nincsen semmi külnös látnivaló, van egy nagy székesegyháza, egy nagy múzeuma és kész. Ha nem tengerparti, hanem határhoz közeli szép város akarsz megnézni, akkor én inkább Eszéket (Osijek) ajánlanám, mellette ottvan Vukovar is.

Zágrábban szerintem nincsen semmi külnös látnivaló, van egy nagy székesegyháza, egy nagy múzeuma és kész. Ha nem tengerparti, hanem határhoz közeli szép város akarsz megnézni, akkor én inkább Eszéket (Osijek) ajánlanám, mellette ottvan Vukovar is.
Mi 4 napot voltunk Zágrábban és kevésnek bizonyult. Imádtuk. 1. nap: Száva part, Bundek és a környék 2. nap: Jellasics tér és a fõ látnivalók a belvárosban 3.nap: Jarun tó egész napos fürdõzés 4. nap: Vásárlás-sétálóutca + persze minden este étterem A Maksimir parkba sajnos el sem jutottunk, pedig szerettünk volna. A város tiszta, 0 szemét, kedves, jó hangulatú. Ljubljanában még nem voltunk. De tervezzük.
Zágrábban még nem jártam, Ljubljanában viszont igen. Nekem nagyon tetszett, 2-3 napot kellemesen el lehet tölteni ott.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves 7-es válaszoló! Akit mélyebben érdekel a horvát vagy szlovén kultúra és történelem, vagy jobban meg szeretne ismerkedni a helyi emberekkel, szokásokkal, hidd el, hogy simán el tud ott tölteni 3-4 napot, sõt akár 1 hetet is. Szerintem egy városnézés nem (csak) abból áll, hogy megnézed a kötelezõ látnivalókat, mert úgy nem nagyon ismered meg igazán a várost. És nem csak a London-Párizs-Róma úti cél létezik, ahová minden második turista megy. Én egyszer Szkopjéban voltam 2 napot átutazóban, van aki azt se tudja merre van, de nekem annyira tetszett, hogy bármikor visszamennék oda, és eltöltenék több napot is. Kedves Kérdezõ! Kérdésedre a választ itt nem fogod megkapni, mert úgy is mindenki szubjektív választ ad, ami nem biztos, hogy a Te véleményedet tükrözi. Olvass úti beszámolókat, információkat a városról. Ha ezek alapján érdekel, és úgy gondolod, hogy érdemes elutazni, akkor bizonyára tetszeni fog. Ljubljanába még nem voltam, Zágrábban viszont igen, szerintem gyönyörû város, végtelenül kedves emberekkel.
Nekem elég volt 3 nap, nagyon tetszett Zágráb. Örülök, hogy vannak, kik a street view tájékozódnak és félre tájékozódnak vagy tájékoztatnak, mondjuk ez alapján aztmondanám, hogy Rómára és Zágrábra is elegendõ fél nap. Minek elmenni bárhová, ha van street view....
4-es, neee, 3-4 nap Zágrábra? Miért kell így félrevezetni a kérdezõt? 3-4 napos utakat Párizsba meg Rómába szerveznek (ok, az kevés is). Trakoscan egy db gyönyörû, de kicsi kastély, amiben alig van 1-2 korhû szoba. Körülötte egy kis tó valamint az erdõ. Ennyi. Nehogy már ez legyen egy 1napos program. Amúgy is Ljubljana felé útba lehet ejteni. Zágráb fõtere kisebb, mint némelyik magyar kisvárosé és ott konkrétan semmi látnivaló nincs. Az 1 db Jelacsics szobor nem félnapos program. (street view-n meg lehet nézni). Egy székesegyház megint nem félnapos program.
Igen, éppen 1-2 napra városonként. Nem rossz, rendezett, van hangulata de kicsi és kevés a látnivaló. Viszont egyik sem vészesen drága, bár persze valamivel drágább mint a magyarországi átlag. Zágrábban a Jelasics tér, onnan nem messze a sikló fel a dombra a kötelezõ. [link] Ljubljanában a belváros érdemi része 2 óra alatt ráérõsen körbejárható, esetleg ki lehet próbálni a hajókázást is (kb. 8 euró fejenként). [link]
Én is voltam Zágrábban, és nekem nagyon tetszett. Szép, tiszta és rendezett, legalábbis ami a belvárost illeti. Simán el lehet ott tölteni több napot is, és onnan kiindulva gyakorlatilag bejárhatod Horvátország középsõ (Plitvice-i tavak, Trakoscan...stb.) részét, ami szintén gyönyörû.
Zágrábban voltam többször több napot. Nekem egyáltalán nem tûnt igénytelennek. Szép a Belváros. A városra elegendõ 3-4 nap. Onnan Ljubljana vonattal kb. 2 óra, ugyanennyi Rijeka is. Természetesen a Plitvicei tavakhoz is könnyen el tudsz utazni kb. 2 óra alatt, ha van rá igényed.
Szerintem nem érdemes, tipikus átutazó városok, ahol megállsz pár órára majd mész tovább.
Zágráb pár óra alatt megnézhetõ. Ritka jellegtelen és igénytelen egy fõvároshoz képest.
11-es! Ljubljana legyen a következõ úti célod. Hidd el, nem akarok rosszat! :)

Délegyházára érdemes elmenni pár napra? Melyik kempingbe? Tapasztalatok?

Párommal kettesben szeretnénk egy kis olcsó nyaralást és eddig ez tűnt a legjobbnak Pest közelében. Milyen hely?

Legjobb válasz: Mi többször voltunk már a Tavirózsa kempingben, nagyon szeretjük, vannak közvetlen tóparti faházak, az ott kempingezõknek/faházazóknak ingyenes a strand: http://www.tavirozsakemping.hu

Mi többször voltunk már a Tavirózsa kempingben, nagyon szeretjük, vannak közvetlen tóparti faházak, az ott kempingezõknek/faházazóknak ingyenes a strand: http://www.tavirozsakemping.hu
Salzburg
Erdelybe peldaul erdemes lehet kimenni osszel is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Erdélyben voltam pár éve, most kicsit nyugatabbra mennénk. Salzburgra gondoltam én is, vagy esetleg Németországban a Fekete-erdõben valahol. Esetleg oda valakinek valami tipp?

Ausztriába szeretnénk menni pár napra nyaralni. A határ közelében mit érdemes megnézni, hova érdemes elmenni?

Legjobb válasz: Attól függ hány évesek vagytok. Ha még elég fiatalok tudom ajánlani az Eisenstadt melletti Märchenparkot, olyasmi mint egy vidámpark, csak sokkal jobb :P Egyébként Bécset mindenképp érdemes megnézni ott van ugyebár a Beethoven emlékház, a bécsi óriáskerék, a Schönbrunni palota, a Szent István székesegyház stb.

Attól függ hány évesek vagytok. Ha még elég fiatalok tudom ajánlani az Eisenstadt melletti Märchenparkot, olyasmi mint egy vidámpark, csak sokkal jobb :P Egyébként Bécset mindenképp érdemes megnézni ott van ugyebár a Beethoven emlékház, a bécsi óriáskerék, a Schönbrunni palota, a Szent István székesegyház stb.
bécs, kell is jó pár nap meg sok pénz, rengeteg látnivaló van de a belépök nem olcsók.
na meg persze ott van Brandenburg vidéke és a Fertõ tó (ott ha jól emlékszem hajóutakat is szerveznek Magyarországról Ausztriába és fordítva)
Mixnitz-et ajánlom, gyönyörû helyek és vízesések között a hegyoldalban megy fel a falépcsõ! Jó kis túra...
A kérdező hozzászólása: Wow, köszi. Nagyon jókat írtatok! Azt meg tudjátok mondani, hogy mikor nyitják meg újra a határt (az EB miatt újra vissza van állítva a határellenõrzés, ha jól tudom)
Szia! Csak a meccsek idején voltak lezárva, amelyik nap játszottak.

Érdemes elmennie a páromnak is vizsgálatra? Nálam minden oké a nőgyógyász szerint, a páromnak már van egy gyereke.

Annyira szomorú vagyok, hogy megint megjött. Folyton arra gondolok, hogy talán nem is lehet gyerekünk. Már közel egy éve próbálkozunk.

Legjobb válasz: Jobb ha elmegy o is merthogy en a volt parommal 5 even keresztul probalkoztunk pedig neki 2 gyereke van mara volt kapcsolatabol, es soha nem estem teherbe,azt hittem nekem nem lehet babam.azota szilvesztertol az uj parommal osszekoltoztem es a masodik honapban teherbe estem.azt hittem egy csoda tortent velem.ma 12 hetes kismama

Jobb ha elmegy o is merthogy en a volt parommal 5 even keresztul probalkoztunk pedig neki 2 gyereke van mara volt kapcsolatabol, es soha nem estem teherbe, azt hittem nekem nem lehet babam.azota szilvesztertol az uj parommal osszekoltoztem es a masodik honapban teherbe estem.azt hittem egy csoda tortent velem.ma 12 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok és sok boldogságot kívánok! Annyira szeretnék már én is egy ilyen sikersztoriban szerepelni!
Ha a te részedrõl minden OK, akkor jobb, ha õ is elmegy egy kivizsgálásra. Fõ a biztonság. :) És legalább ha kiderül, hogy vele sincs baj, akkor megnyugodhattak, és próbálkozhattok továbbra is. :) össze fog jönni. Szorítok.

Érdemes elmenni a Walt Disney Studios Parkba?

Hello! Megyünk õsszel Párizsba és nem tudjuk eldönteni, hogy csak Disneylandbe menjünk-e, vagy menjünk egy napra a Studiosba is. Véleményeket szeretnék kérni azoktól, akik voltak, fõleg, ha mindkettõben. Elõre is köszi szépen! :)

Legjobb válasz: Én imádom azt is, rengetegszer voltam - ki nem hagynám. Sõt, szerintem ott vannak a jobb dolgok, de persze a hangulat meg inkább a Parkban. Szóval a kettõ együtt a jó. Magic Ticket-et vegyetek, az mindkét parkra jó, és fast pass opció is van hozzá. Szerintem megéri. Ha több napra mentek, akkor is olcsóbb annyi darab Magic Ticket-et venni, mint a többnapos jegyeket. Legalábbis, mikor legutóbb mentünk, így volt. (Kiszámoltam.)

Én imádom azt is, rengetegszer voltam - ki nem hagynám. Sõt, szerintem ott vannak a jobb dolgok, de persze a hangulat meg inkább a Parkban. Szóval a kettõ együtt a jó. Magic Ticket-et vegyetek, az mindkét parkra jó, és fast pass opció is van hozzá. Szerintem megéri. Ha több napra mentek, akkor is olcsóbb annyi darab Magic Ticket-et venni, mint a többnapos jegyeket. Legalábbis, mikor legutóbb mentünk, így volt. (Kiszámoltam.)
Ja, hozzátenném, hogy akár egy nap is lehet mindkettõbe menni, nem feltétlenül kell egy-egy nap. De persze ez attól is függ, mennyi mindenre akartok felülni, milyen korán kezdetek, stb.
Elmenni érdemes egyszer az életben, bár mondom ez ízlés dolga. Én erõsen gipszkarton szagúnak éreztem - értsd olyan mû, csinált dolognak - az egész Disney birodalmat, ami messzirõl szép meg jó, de ha fölmész arra a kalózfára, a levelei gumiból vannak, és mondom, a falak gipszkartonból. Õszintén Párizs egy fantasztikus hely, Franciaország kihagyhatatlan, de Disney mindenestül az amerikai gagyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Disneylandben és Párizsban már voltam általános iskolásként, és imádtam az egészet.

Prágába megyünk egy hétvégére a párommal mit érdemes megnézni, hova érdemes elmenni vacsorázni?

Lehetöleg olcsó programokat irjatok mert nem vagyunk valami gazdagok.Sőt...

Legjobb válasz: Google > Egy hétvége Prágában

Google > Egy hétvége Prágában
-Belváros séta, (estleges fizetõs dolgok: felmenni a városháza tornyába a kilátás miatt, Szexmúzeum: az amszterdami után talán a második leghíresebb Európában - szállodákban van kis kártya amit fel lehet markolni a recepciókon. Sok kedvezményt lehet ezekkel elérni...) -Séta a Várban (fizetõs az Aranymûvesek utcája) Károly híd, és környéke (Keressétek meg a pisilõ szobrokat a Kaffka múzeum elõtt: http://static.panoramio.com/photos/1920x1280/17968957.jpg) Népszerû látványosság az Orloj bábjátéka óránként a fõtéren: http://static.panoramio.com/photos/large/2590949.jpg Józsefváros: zsidónegyed http://static.panoramio.com/photos/large/3099450.jpg Kaja ügyben pedig érdemes egyszer kipróbálni a vasutas éttermet, ahol az asztalokhoz nem pincér viszi ki a rendelt kaját-piát, hanem egy modellvasút: http://ittasellato.hu/adat/kepek/130/1306147481_282738625482.. Restaurace Výtopna ( A Venczel tér elején található, ha a múzeumtól haladtok a belváros irányába, a tér baloldalán, egy kapualjban van a bejárata ) Érdemes napijegyet venni a közlekedési eszközökre, jó a metró és a villamos hálózat, és a napijegy a siklóra is érvényes.
Károly híd, vár, bár gondolom ezek egyértelmûek :) Ezek ingyenesek. Biztosan érdemes még az Arany utcácskát, de az belépõs (már nem emlékszem mennyi volt, de mi sokalltuk és nem mentünk be). Nekem a legeslegkedvencebb helyem a Vencel tér volt. Itt a városházán érdemes a harangozást megnézni. Igyatok helyi söröket! Nem véletlenül híresek...

Hévízre utazok párommal jövő héten. Miket érdemes megnézni, hova érdemes elmenni?

Wellnessezni megyünk 3 napra,de nem szeretnénk egész nap a szállodában lenni. Az interneten is nézel?dtem miket érdemes meglátogatni,de a tavon,a véderd?n és a városközponton kívül nem találtam semmit. Se egy jó cukrászdát,ahova érdemes beülni,vagy egy múzeumot.... Busszal megyünk Hévízre,tehát ott mindenhova gyalog kell eljutnunk,így a város határánál lév? borospincék sajnos kimaradnak a programból,de ha valahol,közelebb a tóhoz is van borászat,amit érdemes meglátogatni,az is érdekelne. El?re is köszönök minden segítséget

Legjobb válasz: Google segíthet. Amúgy soha nem voltam Hévízen. Nekem a mániám Északkelet-Mo, fõleg Miskolc és környéke, Tokaj, Füzér.

Google segíthet. Amúgy soha nem voltam Hévízen. Nekem a mániám Északkelet-Mo, fõleg Miskolc és környéke, Tokaj, Füzér.
Van 1 nagyon jó cukrászda a Kölcsey Ferenc utca és a Széchenyi utca sarkán!
A kérdező hozzászólása: Tegnap óta csak a google köt le, de használható infókat nem gyûjtöttem be, mert szinte minden oldalon ugyan azok vannak. Miskolc és környéke tényleg gyönyörû, sokszor jártam már ott, de Hévízen még soha, most itt az ideje :) A cukrászdás tippet köszönöm, fel is írtam magamnak :)
Van egy városnézõ kisvonat. Ha még ilyenkor is jár, mindenképpen érdemes befizetni rá. Körbevisz a városon, ráadásul ki lehet menni Egregyre, majd egy késõbbivel vissza. Egregyen nagyon finom borok vannak (pl. cserszegi fûszeres), több pincébe be lehet térni. Amikor mi voltunk, ebédelni is lehetett. Jó pihenést!
A város határánál lévõ borospincék, gyalogosan kb. 25 perces sétával elérhetõk - kényelmesen teljesíthetõ távolság. Ha még sincs kedvük sétálni, akkor az elõttem említett Dottó remek lehetõség, hogy kijussanak Egregyre. A városban több építészeti látványosság található, a Sétáló utca és a belváros tele van kávézókkal, sõt a Sétáló utcán található a múzeum és a mozi is. A város weboldalát meglátogatta már? Ajánlom figyelmébe, rengeteg lehetõség, információ megtalálható rajta. Külön figyelmet érdemel és érdemes meglátogatnia termelõin piacot (kedd és szombat délelõtt, és csütörtökön délután tart nyitva). Remélem tudtam segíteni :)

Tudtok jó helyeket, ahova érdemes elmenni szétnézni pár napra, pl. egy hosszú hévégén, autóval?

Magyarország és Európa közeli részei is érdekelnek. Ahol voltam már így, és szép volt: a Kárpátok (Smokovec), Salzburg és környéke, Zemplén, Bakony. Mik vannak még?

Legjobb válasz: Visegrád, Gyula, Sümeg, Lillafüred, Hortobágy, és még sorolhatnám. Magyarországon belül is nagyon sok szép táj van, amit érdemes felfedezni.

Visegrád, Gyula, Sümeg, Lillafüred, Hortobágy, és még sorolhatnám. Magyarországon belül is nagyon sok szép táj van, amit érdemes felfedezni.
Ha viszonylag közeli és szép helyeken gondolkodsz akkor javaslom Szlovéniát. Közel van, autópálya van szinte végig és gyönyörû kis ország. Mindenki talál megfelelõ programot. Különösen ajánlom a Bohinj régiót, Bled-et, Skofjloka-t, de Ljubljana belvárosa is hangulatos. Beszélnek angolul és németül ( és persze szlovénül :) ).
Nekem is Szlovénia jutott eszembe elõször: Bled, Savica vízesés, Predjamai vár, Postojna cseppkõbarlang,
ha itthon akarsz utazni, akkor ajánlom Gyulát, Hajdúszoboszlót. Ahova még érdemes átugorni az Románia, nagyon szép helyek vannak , ha nem akarsz annyira messze menni a határtól ajánlom Nagyvárad és környékét pl.

Dubai utazás? Aki ott volt tudna pár jó tippet mondani, hogy mit érdemes megnézni, hova érdemes elmenni?

Legjobb válasz: Minden esetre vigyél magaddal rózsaszín fürdõbugyit, hátha megtetszel az egyiknek.

Minden esetre vigyél magaddal rózsaszín fürdõbugyit, hátha megtetszel az egyiknek.
Amit nagyon tudnek ajanlani az mondjuk nem Dubai-ban van hanem Abu Dhabi-ban..ha esetleg berelnel autot akkor el tudsz oda jutni..ez a 'Ferrari World' ahol a vilag leggyorsabb hullamvasutjara is felulhetsz. Nagyon durva! 4 masodperc alatt gyorsul 240 re... A vizumrol annyit hogy turistavizumhoz nem kell indok!
dubai-ba nyaralni? csak eltervezted, vagy kaptál vízumot is már? nem olyan egyszerû oda bejutni, csak úgy utazás céljából, nem mehetsz ki, indok kell hozzá
A kérdező hozzászólása: sokszor hallottam hogy elég sokat mennem ki nyaralni állítólag a vízumot azt az utazási iroda intézi. Nyaralás szempontjából gondoltam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!