Találatok a következő kifejezésre: Érdemes elmennem nagyon (32 db)

Érdemes elmenni az Ormos Intézetbe? És nem nagyon drága?

Legjobb válasz: Ha szükséges, érdemes. Itt az árakat is megtalálod. http://ormosintezet.hu/arak/

Ha szükséges, érdemes. Itt az árakat is megtalálod. http://ormosintezet.hu/arak/
Nekem 6 évvel ezelõtt ott gyógyították meg a tenziós fejfájásomat. Sajnos, hosszú történet sok-sok félrekezeléssel, orvosi bakikkal, végül egy nagyon rendes professzor(prof.dr.Nyáry István) javaslatára mentem el az Ormos Intézetbe. Íriszdiagnosztikát készítettek, majd kb.7-8 akupunktúrán voltam.Teljesen gyógyult vagyok, azóta semmilyen utókezelésre nem szorultam, nekem tényleg az utolsó mentsváram volt ez a hely. Én tudom ajánlani, nem olcsó hely az igaz(de összevetve más tarifákhoz nem drága, abszolút átlagos), de nem veszíthetsz, sõt!
Feltétlenül érdemes, van ott egy akupunktúrás orvos aki nagyon profi.
Mi a drága ? legdrágább a betegség!nekem egy hónapja fáj a fogam , a fogorvos szerencsétlenkedik.Minden pénzt megadnák érte.Gondolom te is. Menj!

Érdemes elmennem táppénzre, nagyon fársztó a munkám, felszolgálok 13órában heti 5ször, kellene a pénz mit tegyek?

tavaly be voltam 4órásra jelentve, ezért mikor megtudtam idén, hogy jön a baba elkezdtem teljes id?ben dolgozni, hogy jobb legyen a gyed-em. de itt olvastam, hogy mégis a 2007es év számít a gyed megállapításánál. Már nem értek semmit, a hivatalok nem válaszolnak és akik igen mindenki mást mond! 17hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Miért csak a 2007-es év számítana? Én úgy tudom, 180 napos munkaviszony szükséges. Amikor megtudtam, hogy babát várok, akkor a könyvelõvel egyeztetve felemeltük a járulékaimat. Pont ma jár le a 6 hónap, és nekem egyáltalán nem mondta, hogy csak a 2007-es év számít. Hanem a táppénz, vagy gyed elõtt 180 munkanap, ami alapján kapod ezeket! A másik: Vigyázz a babára nagyon! Én is túlhajszoltam magam, a második trimeszterben 2-szer volt pecsételõ vérzésem, kórházba is kerültem, és azóta ágynyugalom. Még szerencse, hogy családi a vállalkozás, és meg tudtuk oldani ezt, de senkinek nem kívánom azt a riadalmat!!! Dolgozz, de az ésszerûség határain belül! Inkább keveset, de nyugalomban, és tovább! Nagyon boldog babavárást! 31 hetes kismama

Szia! Miért csak a 2007-es év számítana? Én úgy tudom, 180 napos munkaviszony szükséges. Amikor megtudtam, hogy babát várok, akkor a könyvelõvel egyeztetve felemeltük a járulékaimat. Pont ma jár le a 6 hónap, és nekem egyáltalán nem mondta, hogy csak a 2007-es év számít. Hanem a táppénz, vagy gyed elõtt 180 munkanap, ami alapján kapod ezeket! A másik: Vigyázz a babára nagyon! Én is túlhajszoltam magam, a második trimeszterben 2-szer volt pecsételõ vérzésem, kórházba is kerültem, és azóta ágynyugalom. Még szerencse, hogy családi a vállalkozás, és meg tudtuk oldani ezt, de senkinek nem kívánom azt a riadalmat!!! Dolgozz, de az ésszerûség határain belül! Inkább keveset, de nyugalomban, és tovább! Nagyon boldog babavárást! 31 hetes kismama
Szia. Igen jól tudod, én épp most intézem a tgyást.Az igaz hogy a 180 biztosított munkanapnak megkell lennie, de a szülést megelõzõ teljes évet veszik alapul, Viszon épp számolgatok, és azért nálad kicsit jó a helyzet le írom hogy miért.Mivel még csak a 17.hétbe vagy, az azt jelenti hogy minimum van még 20 heted reméljük.Szeptember körül várod a babódat, ami azt jelenti hogy a tgyást azt ugyan a 2007 évbõl számítják ki neked, de mivel ez is 5 hónapig jár, és ezzel az 5 hónappal át lépsz majd a 2009-es évbe, a gyedet, azt már viszont a 2008-as évbõl fogják számolni, amibe persze a tgyás összegét is bele számítják.Remélem tudtam segíteni, elég közel dolgoztam a bérszámfejtõhöz, és azért tájékozott vagyok ebbe.Jó babó várást 36hetes kismama
Ja és az elsõ hozzá szólóhoz csak annyit, hogy pont ezért vezették be ezt a törvényt, amit az elsõ hozzá szóló meg a könyvelõje csinált.A szülést megelõzõ egy évet veszik alapul, ez sajna már vagy 3 éve törvény, én be se mertem volna ezt írni, ugyanis ez nem teljesen törvényszerû.
A kérdező hozzászólása: És a táppénz is ugyanígy számítják mint a GYEDet?
A kérdező hozzászólása: Mármint abban is az elmúlt évet veszik alapul?
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyermekagyi_segely_tgyas_havi_ellatas/ itt nézd meg! a gyedet a szülést megelõzõ év átlagkeresetébõl számítják.ha idén szülsz, akkor a tavalyi keresetet nézik.A tgyás a szülési szabadságnak megfelelõ idõtartamra jár.A szülési szabadság 24 hét, vagy másképpen 168 nap, a kismama választásától függõen legkorábban a szülés várható idejét megelõzõ 28. naptól, legkésõbb a szülés napjától lehet igénybe venni. Amikortól indul, onnantól kezdve 168 napig jár, nincs jelentõsége, hogy a kiírt idõpontban születik-e a baba.A gyed legkorábban a tgyás, illetve ha azt nem vették igénybe, akkor az annak megfelelõ idõtartam (szüléstõl 168 nap) lejártát követõ naptól a gyermek 2. életévének betöltéséig jár. boldog babavárást
már tudom mi ez a keverés ! Ha a gyed kezdetét megelõzõ év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor az elõzõ évi jövedelem az alap. · Ha az elõzõ évben nincs 180 bérezett nap, de a gyedet megelõzõ naptól közvetlenül visszafelé (akár 2 évbõl is) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelem lesz az ellátás alapja. tehát :ha a szülés elötti évben volt 180napos munkaviszonyod, bizony azt veszik számításba.
A kérdező hozzászólása: És akkor a 4órás meló csak 2nap vagy naptári nap szerint számítják?
A kérdező hozzászólása: mármint fél nap a 4órás vagy egész?

Érdemes elmennem boxolni úgy, hogy elég nagy az orrom? Vagy ez nem akadályoz meg?

Legjobb válasz: Ha a mindennapi közlekedésben nem akadályoz, nagy probléma nem lehet.

Ha a mindennapi közlekedésben nem akadályoz, nagy probléma nem lehet.
a szépséghibák ellenére se félj elkezdeni bármit..

Nagyon hullik a hajam, érdemes elmennem orvoshoz?

kb. 2 éve még nagyon dús hajam volt fodrásszal megritkítattam azóta nem akarja visszanyerni eredeti formáját és még nagyon hullik is pluszba..sokmindent kipróbáltam. bánfi hajszesz, ricinusolaj balzsamok biovanne...s?t még a hajvasalásról is lemondtam. az orsvos tud valami ajánlani vagy segíteni?

Legjobb válasz: A hajhullásnak általában belsõ oka van. Ezt kell megszüntetni. Nekem is nagyon hullik a hajam, rossz fogak miatt + nõgyógyászati gondok. Ha neked is van ilyesmi gondod akkor menj orvoshoz, ha nincs, akkor egy általános vizsgálatot csináltass legalább.

A hajhullásnak általában belsõ oka van. Ezt kell megszüntetni. Nekem is nagyon hullik a hajam, rossz fogak miatt + nõgyógyászati gondok. Ha neked is van ilyesmi gondod akkor menj orvoshoz, ha nincs, akkor egy általános vizsgálatot csináltass legalább.
Igen minednképpenmenj el, nekem is volt amikor hullott csomókban a hajam speciális sampont meg hajpakolást írtfel és mostmár nagyon jó hajmosásnál pár szál hullik csak ki de ez természetes. Szóval menj el, mert magártol nem jön rendbe

2, 5 éves kisfiuval érdemes elmenni moziba? Vagy még tul korai? Mesét nagyon szeret nézni, na persze nem 120 percig egyhelyben ülve.

Legjobb válasz: Szerintem nem kéne. Az a nagy hangerõ nem tenne jót neki, lehet, hogy félne is a hatalmas vászontól, meg az intenzív hangoktól. Meg valószínûleg végig sem nézné, sok lenne neki. Nézzétek otthon a meséket netrõl leszedve vagy tévében, ott bármikor lehet pihit tartani. Én max 5-6 éves kortól vinném moziba.

Szerintem nem kéne. Az a nagy hangerõ nem tenne jót neki, lehet, hogy félne is a hatalmas vászontól, meg az intenzív hangoktól. Meg valószínûleg végig sem nézné, sok lenne neki. Nézzétek otthon a meséket netrõl leszedve vagy tévében, ott bármikor lehet pihit tartani. Én max 5-6 éves kortól vinném moziba.
Én még a 4 éves lányomat sem viszem, mert túl korainak tartom. Szerintem ráérsz vele! Inkább otthon nézzetek dvd-t. Vagy inkább bábszínházba vidd! Azt lehet, hogy már értékelné, nem is olyan hangos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! ;)
Mikor bemegy iskolába, elég lesz neki végigülni a 45 percet. Õ még kicsi ehhez. 6-7 évesen bõven ráértek vele :)
Én még nem vinném, nem tud ennyi ideig odafigyelni. Ha pedig nem figyel, akkor más módon akarja szórakoztatni magát, ami esetleg a többi nézõnek zavaró, akkor meg úgyis ki kell jönnötök, így meg potyára mentetek el.
Kár tönkre tenni egy ilyen kicsi szervezetet.
Én 17 hetesen mentem el és nagy nehezen megmutatta magát hogy kisfiú :)
Az én babám 15+5 hetesen és a kukija. :) http://kepfeltoltes.hu/view/120529/8633553063_www.kepfeltolt..
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!egyre biztosabb, hogy elmegyek én is :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, végül tegnap elmentünk!Nagyon jó élmény volt, produkálta magát! :D A megérzéseim nem csaltak, kisfiú :D Már most imádom! Mindenkinek problémamentes babavárást!
Gratulálok!!!! :) Milyen jó, hogy nem hallgattál azokra, akik azt mondták, hogy korai... Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :D Én is örülök, hogy elmentünk!Az apukája is odáig volt.:D
Képet nem teszel fel róla hogy megcsodálhassuk?:) Én holnapután megyek 16 hetesen:)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/120613/baba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/120613/baba2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Kicsi még, de egyértelmû a neme :D
Jajj de édes, nagyon szép.:) Az enyém bújós volt összekuporodott meg se mozdult. XD Pedig ettem csokit és ittam kólát, és semmi.De kiderült hogy lány, pedig 12 hetesen azt mondták fiú.:) Még szoknom kell hogy lányom lesz.:)
Édes!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Tényleg cuki!azt hiszem el fogunk menni :D csütörtökön töltöm a 16.hetet, utána kérek egy idõpontot.Aztán majd "nagyobb korában" is megnézzük... :D Köszönöm a segítséget!
Nem csúnya ababa nagyon kis cuki már olyankor is, csak még sovánka, de nagyon édesek, Most 14 hetes vagyok, nekem mult héten mondta a dokim h fiú lesz.:) Itt egy link az egyik ismerõsöm babájáról, amikor 17 hetes volt.Szerintem írtó cuki.:) http://kepfeltoltes.hu/view/120529/558118_328223877239286_10..
Mi az elsõ babával a 16., most a másodikkal a 15. héten voltunk. Mindkétszer megmondták a nemét (mindkettõ fiú, de egyértelmûen látszott). A mostani babám is nagyon édes volt, hiszen még rengeteg helye van, csak úgy izgett-mozgott, forgolódott, produkálta magát. Persze még kicsit soványka, de teljesen kivehetõ mindene. Mi még fogunk menni kétszer, mert az elsõ fiunkkal is 3 alkalommal mentünk 4D-re, így az öcskösnek is "jár" ennyi. :) Így megyünk ismét vagy a héten, vagy a jövõ héten, meg majd 28-29. hetesen is, hogy a kis arcát is megnézzük. Elsõ babával 30 hetesen voltunk, hogy megnézzük a pofiját, de már akkor volt, hogy a feje is alig fért a monitorra, mondta is a szonográfus, hogy 1 héttel korábban kellett volna, pedig mindenhol azt írják, hogy 30-32. héten milyen jól látni az arcát. :S Úgyhogy most nem fogunk a 30. hétig várni! :) 23. hetes kismama
Ne legyetek türelmetlenek! Szerintem 2 hét és megtudjátok a normál UH-n is ami ráadásul kötelezõ is. Másrészt a legideálisabb idõ a 4 D-re a 28 hét környéke. Akkor már olyan kis formás babás! Gondolj bele mikor vannak UH-k. 12, 18, 32, és 38 hetesen. Én mindkét terhességemnél a 18 és 32 hét közé rendeztem a 4D-t. 3, 5 éves kisfiú anyuja és 37 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Alig bírom kivárni a 18 hetet...:D Elsõ baba és én fiúnak gondolom, míg a férjem szerint leányzó -nem azért mert azt szeretne jobban. Még meggondolom, de szerintem nem várom meg a kötelezõt :D hátha megmutatja :D
Nekem 13 hetesen egyértelmûen megmondták!
a 18 hetes genetikain is látszik majd sima uh-n, felesleges elmmenni 4d-re mert még annyira pici és sovány. 4d-nek 25.hét elõtt sok értelme nincs, akkor viszont már szép kis gömbölyû
Én a 28. és a 32. héten voltam. Akkor már igazi babás arcocskája volt. Korábban eszembe sem jutott volna, h elmenjek. A nemét már a 12. heti sima 2d-s uh-n megmondták.
Mi 2x voltunk 4D-s UH-n.Elõször 17. hétben, utána a 28-ban.Mi az elsõnél tudtuk meg hogy kisfiú lesz.Szerintem már olyan "korán" érdemes menni, hihetetlen, hogy mit mûvelnek már a pocakban.Én végig bõgtem az egészet a boldogságtól! :)
Én is 16 hetesen voltam 4D-n.Az elején végig háttal volt utána megfordult és lehetett látni hogy kisfiú:) Ja és azóta se változott. De nagy élmény volt már ilyenkor is.
Bocsi, kicsit offolok... :) Aki azt írja, hogy nem érdemes a 18. hét elõtt menni, azok voltak egyáltalán? Mert többen is írjátok, hogy milyen felesleges, milyen csúnya még a baba, stb. Nekünk például a szonográfus is mondta, hogy ilyenkor (15-16 hét körül) annyira édesek, úgy tudják magukat produkálni. Nyilván aki csak egyszer tud/akar menni a 9 hónap alatt babamoziba, annak érdemes a 25-28. hét körül, de aki megteheti, hogy többször is mehet annak szerintem már ilyenkor is hatalmas élmény! Hiszen már szinte teljesen ki van fejlõdve! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az Õ nevében is a dicsérõ szavakat!Alig várom, hogy újra lássam. Õ nagyon izgága volt, végig ficánkolt...a 12 hetes és a 4d ultrahangon is :D Remélem jövõhéten is aktív lesz a 18 hetesen. :D

Mikor érdemes elmenni a Rám-szakadékba? Hétvégén nagyon nagy lenne a tömeg?

Legjobb válasz: Kb. 45 millióan lesznek szerintem. :) Hosszú hétvége - meg az elsõ igazán meleg is...

Kb. 45 millióan lesznek szerintem. :) Hosszú hétvége - meg az elsõ igazán meleg is...
Szia igen, hétvégén mindig sokan vannak, ajánlanám a hétköznapokat, 1. 8. Szlovákiában ünnep... nem tudom hogy MO.n hogy vannak az ünnepek, de valószinû akkor is sokan lesznek, mert a Szlovákok szivesen járnak oda...

Holnap randizom először egy nagyon aranyos lánnyal. Pesten találkozunk. Én sajnos nem nagyon ismerem a várost. Hová érdemes elmenni? . Szeretnék valami különleges, emlékezetes randit.

ui.mondjatok olyan helyszínt, ami egy lánykéréshez ideális...Pesten???..és nem sablonos Köszönöm:)

Legjobb válasz: Elsõ randin már lánykérés? Te aztán nem [email protected] XDDDD

Elsõ randin már lánykérés? Te aztán nem [email protected] XDDDD
Én mondjuk nem ajánlanám elsõ randira a lánykérést is...de ha nagyon akarod egy aluljáró, közvécé vagy egy villamosmegálló, esetleg az Auchan vécépapírrészlege mindenképpen emlékezetessé tenné.
Normafa, Duna part, Margitsziget, Vár
A BKV-nak van menetrendszerûen közlekedõ hajója, ami megfizethetõ. A Petõfi-hídtól a Római-partig kb. másfél órás út, megáll többek közt a Margitszigeten is. Elég frankó látvány a Dunáról a város. És, ha valamit elcsesznél, egy hajóról nehezebb lekoccolni, talán lesz idõd helyrehozni... Vagy a Vidámpark, de az elég drága.
Azt nem hiszem hogy délben futnak a legtöbben..Akkor van a legmelegebb, nem lehet úgy futni. Estefele többen futnak. A szúnyogok meg még annyira nem jellemzõek, hogy amiatt kéne aggódni szerintem.
^^ ---> aranyos smile
Szerintem kora este lenne a legromantikusabb. Csak az a gond, hogy a szúnyogoknak is.:) Dél körül televan futóbolonddal, meg kutyással a dunapart.
off: ezmiez: " ^^ " ???? mit jelent?
Én nem estére gondoltam. Menjen nappal, jó lesz az úgy. Szép, meg minden. ^^ L/18
ki mondta hogy éjjel menjen oda?:D
Hallod...szerintem Te sem jártál még este a dunaparton.. Valósággal megkajálnak a szúnyogok! Ne rontsd el a kérdezõ randiját! XDD
Bár én sem ismerem a várost annyira, de szerintem is a Duna part ideális lenne. Viszont remélem valamit csak félreértettünk, és nem akarod megkérni a kezét, csak azért írtad, mert úgy talán tényleg igazán szép helyszíneket mondunk. De ha nem, akkor én semmiképpen nem ajánlom a lánykérést...elsõ randin??? Na ne. Elõbb ismerjétek meg egymást. Ne ijeszd el ezzel. :) Bár aranyos gondolat, de nem lehet tudni, hogy mit reagálna... A nélkül is jó lesz a randi. Sok sikert ^^ L/18
margitsziget
mi párommal összejövetelünk napján moziztunk egyet, kajáltunk valami meki vagy ilyesmi félét és margitszigeten voltunk az romantikus ugymond.van állatkert is ott ingyenes meg szökökut, le lehet ülni a duna partra is...
Egy randi után azért ne kérd meg a kezét ;)

Megerőltettem a csuklóm, nagyon fájnak az inak a kézháton. Mit lehet tenni vele? Voltarennel kenegettem, de nem igen használt. Orvoshoz érdemes elmenni?

Legjobb válasz: Voltaren, vagy Fastum gél szerintem használni fog, de hatásos lehet még a fáslizás és nagyon fontos lenne a pihentetés. Ha pár napon belül nincs javulás, irány az orvos. Jobbulást!!

Voltaren, vagy Fastum gél szerintem használni fog, de hatásos lehet még a fáslizás és nagyon fontos lenne a pihentetés. Ha pár napon belül nincs javulás, irány az orvos. Jobbulást!!
Pihentetni, pihentetni, fáslival kötsd be, és tényleg ne dolgoztasd!
Hello! Kinai Feher Tigris balzsamot neki! Es persze fasli. Inkabb tobb retegben, mint nagyon szorosan! Tartson, de ne eszetlenul szoritsd el a kezed. Max 2 nap alatt jol kell legyel. Ha nem akkor orvos, mert az nem csak inhuzodas!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!