Találatok a következő kifejezésre: Érdemes biztonsági venni (19 db)

Hol érdemes biztonsági ajtót venni beszereléssel együtt?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen biztonsági ajtóra gondoltál. A praktikerben, baumaxban, obiban, ... kapható biztonsági ajtók szinte konzervnyitóval felbonthatók. Melyik városban laksz? Riasztó szerelõ vagyok, keresek a környékedben szakembert, aki adni fog egy árajánlatot. Aranyszabály! Rokonnal, ismerõssel nem csináltatunk ilyesmit!

Attól függ, hogy milyen biztonsági ajtóra gondoltál. A praktikerben, baumaxban, obiban, ... kapható biztonsági ajtók szinte konzervnyitóval felbonthatók. Melyik városban laksz? Riasztó szerelõ vagyok, keresek a környékedben szakembert, aki adni fog egy árajánlatot. Aranyszabály! Rokonnal, ismerõssel nem csináltatunk ilyesmit!
Akárhol, elméletileg Fém ajtó, több ponton záródó és nem gagyi zárbetéttel, bár ezek nem is szoktak azok lenni 150-180ezer jellemzõen beszereléssel, ami nem is drága egy vasrácsos ajtóhoz képest.
Én ismerek egy céget - megbízhatót - 130.000 Ft.-t odaviszik, be is építik garanciával. Ha érdekel írj. Üdv.

Érdemes biztonsági fürdetőt venni, vagy maradjunk inkább a hagyományos kiskádnál?

Legjobb válasz: Én a hagyományos kiskádra esküszöm. Így a babát teljesen éri a víz (a köldökcsonk is lehet vizes, csak áztatni nem szabad), a biztonsági babafürdetõbõl meg kilóg a baba testének 2/3-a. Ráadásul megtanítják a helyes fürdetési technikát, és egy csecsemõt lehetetlen rosszul megfogni, nem ficánkol. Mire ficánkolni kezd, te már csukott szemmel is profi módon fogsz tudni fürdetni. A kiskádban hasra tudod fordítani, amit ráadásul imádnak a babák.

Én a hagyományos kiskádra esküszöm. Így a babát teljesen éri a víz (a köldökcsonk is lehet vizes, csak áztatni nem szabad), a biztonsági babafürdetõbõl meg kilóg a baba testének 2/3-a. Ráadásul megtanítják a helyes fürdetési technikát, és egy csecsemõt lehetetlen rosszul megfogni, nem ficánkol. Mire ficánkolni kezd, te már csukott szemmel is profi módon fogsz tudni fürdetni. A kiskádban hasra tudod fordítani, amit ráadásul imádnak a babák.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
Az én babám imád fürdeni, az apukája úsztatja. Még a lábával is tempózott már 1-2 hetesen. A biztonsági kádban ezt nem lehet.
Nekem sincs biztonsági fürdetõm, a kisfiam pedig imád pancsikolni. Most négy hónapos, már nagyon mocorog, dolgozik a lábával is, de már belejöttem a megfogásába. Ha biztonsági fürdetõben fürdetném, nem tudna ennyit mozogni, pedig ez nagy élmény neki, és amúgy nekem is, olyan édes, amikor a két talpa közé veszi a halacskáját és aztán nagyokat belerúg :)
A kérdező hozzászólása: :-))
A´tesómék az elsövel 3 hónapos kortol jártak usziba, így a sogornöm nagy kádba fürdeti az új babyt, jól megengedi a kádat, és a karján úszik, annyira élvezte a 3 hónapos baba. igaz rutinja már volt. itt németeknél lehet kapni fürdetö vödröt, ´sok tv müsorban mutogatják, de nem jöttem rá miért jó vödörben fürdetni a gyereket.
A kérdező hozzászólása: A Brendon honlapján én is láttam ezt a vödröt, de én sem értem, hogy mitõl lenne jó...

Érdemes biztonsági fürdetőt venni?

Olyan tapadókorongos kis szék szer? dolog amibe a nagy -rendes kádba bele lehet ültetni a babát..A brendonban néztük,hogy 6hónapos kortól lehet használni már..Milyet érdemes venni ha veszek?

Legjobb válasz: szia! azt nem tudom hogy érdemes-e de ami uszuülött kortol van p. az a macis biztos láttátok azt is,az nagyon nem jo.mi sajnos megjártuk vele.kezdõ anyuka vagyok és azzal egyszerübb volt a fürdetés nem paráztam annyira hogy kicsuszik aq kezembõl de sajnos ennek az a hátránya hogy nem mozognak a vizben ugy a hátizmai hogyha hagyományosan a karodon fürdeted nagyon jol érvényesül a viz jotékony hatása.meg arrol amirõl én beszélek semmi mozgástere nincs. sajnos most tornára kell hordanunk méregdrágán és a doktornõ szerint ez is közrejátszott.ja meg amig abban fürdettük nem is szeretett fürödni.azot imád. én javaslom mindenkinek hogy ne ilyenbe fürdesset a gyermekét. élveze csak a picur a vizben a szabad mozgást hisz õt ez azokra a szép idõkre emllékezteti mikor még a pociban volt

szia! azt nem tudom hogy érdemes-e de ami uszuülött kortol van p. az a macis biztos láttátok azt is, az nagyon nem jo.mi sajnos megjártuk vele.kezdõ anyuka vagyok és azzal egyszerübb volt a fürdetés nem paráztam annyira hogy kicsuszik aq kezembõl de sajnos ennek az a hátránya hogy nem mozognak a vizben ugy a hátizmai hogyha hagyományosan a karodon fürdeted nagyon jol érvényesül a viz jotékony hatása.meg arrol amirõl én beszélek semmi mozgástere nincs. sajnos most tornára kell hordanunk méregdrágán és a doktornõ szerint ez is közrejátszott.ja meg amig abban fürdettük nem is szeretett fürödni.azot imád. én javaslom mindenkinek hogy ne ilyenbe fürdesset a gyermekét. élveze csak a picur a vizben a szabad mozgást hisz õt ez azokra a szép idõkre emllékezteti mikor még a pociban volt
Vegyél babahálót! Rá lehet akasztani a kicsi fürdetõkádjára és olyan érûzése lesz a babának mintha lebegne a vízben anélkül, hogy neked végig fognod kéne! Nagypn sok jót olvastam róla. http://kismamaknak.freeblog.hu/archives/2008/07/25/Furdetesh.. 29 hetes ikermami
Mi kiprobáltuk, abból a szempontból jó hogy nem csuszkál a baba és biztonságban üldögélhet benne.De te sem férsz hozzá a babához ugy hogy rendesen lemosdasd, és õ a kezével nem ér bele a vízbe.Nálunk ezért nem vált be, de akiét mi kipróbáltuk õk esküsznek rá és már 6 hónapja használják
A kérdező hozzászólása: De én nem erre gondltam, hanem arra amiben ül a baba.Olyan mint egy hinta..vagy nem tudom mihez hasonlítsam.6hónapos kortól ajánják.ezt már nagy kádban használják amibe ül a baba.


Egy nagyobb csomagot adok el vaterán (egy gitár). Melyik futárszolgálatot érdemes igénybe venni, ha háztól házig szeretném szállítani, hogy biztonságban odaérjen?

Legjobb válasz: Palatrans futárszolgálat, olcsók és jók, pontosak és gyorsak! Háztól házig szállítanak!

Palatrans futárszolgálat, olcsók és jók, pontosak és gyorsak! Háztól házig szállítanak!

Autót vezető kismamák, érdemes biztonsági övterelőt venni?

Most vagyok 7 hónapos, bár már nagy a pocakom, de még nem kényelmetlen a vezetés a sima övvel. Igaz, néha ösztönösen igazítom lent az övet, de nem szorít meg semmi ilyesmi. Vagy inkább nem is a kényelem, hanem a biztonság miatt érdemes venni olyan övet?

Legjobb válasz: És hol lehet ilyet kapni? Brendon? Nem szoktam teszveszelni, gondoltam, bemegyek egy Brendonba és megveszem.

A kérdező hozzászólása: És hol lehet ilyet kapni? Brendon? Nem szoktam teszveszelni, gondoltam, bemegyek egy Brendonba és megveszem.
Én még mindig napi szinten vezetek. Nekem az övterelõ önmagában nagyon kényelmetlen, mert a mellemnél is fojtogatott az öv, nemcsak a pocimnál. Ezért én övterelõvel együtt rakok egy ruhacsipeszt az öv elejére, így egy kicsit bõvebbre hagyom a mellemnél keresztbe menõ övrészt, majd csipesszel rögzítem a tetején, hogy ne menjen vissza. Nekem ez a kényelmes. Erõsebb fékezésénél pedig az öv feszülésével lepattan a csipesz is, így nem balesetveszélyes. 39 hkm
10:52 pedig te tudod rosszul, Nem egy rendõrt kérdeztem meg és a családban is van kettõ és 3 évvel ezelõtt jött ez törvénybe mikor tanultam a kreszt akkor hozták be.érdeklõdj nyugodtan utána!!!!!!
Én már a második hónaptól használom, de én csak ajánlani tudom. Nagyon kényelmes és biztonságérzetet is ad. Legtöbbször utasként használom, de nagyon egyszerûen át lehet tenni a sofõr oldalra is.34hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Meggyõztetek, holnap elmegyek és veszek egyet:)
Kedves tegnapi 13:22-es! Elõször is azt gondolom, hogy én (ellentétben veled) normális stílusban írtam, hogy rosszul tudod a dolgokat. Másodszor: örülök neki, hogy Te három évvel ezelõtt szerezted a jogosítványodat, én most járok kresz tanfolyamra, így azt gondolom, hogy nekem friss jogszabályi ismereteim vannak. De igazad van, nem kell elhinni, amit írtam! Hogy ne kelljen neked utánanézned, bemásolom a kresz ide vonatkozó részét: "48§ (4) A külön jogszabályban meghatározott M1, M2, M3, N1, N2, N3 kategóriájú gépkocsiban, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan jármûben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni. (5) Nem kell becsatolni a biztonsági övet: a) a hátramenetben közlekedõ gépkocsi vezetõjének; b) a taxi gépkocsi vezetõjének, ha taxi üzemmódban utast szállít; c) a mentõ gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza; d) a lakott területen menetrend szerinti személyszállítást végzõ autóbuszban; e) a lakott területen kívül menetrend szerinti személyszállítás végzõ autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat; f) az autóbuszban szállított 3. életévét még be nem töltött gyermeknek; g) annak, aki külön jogszabályban meghatározott orvos által kiállított igazolással rendelkezik." Én sehol se látom a kivételek alatt, hogy a kismamáknak nem kell becsatolni az övet... További szép napot kívánok!
Szerintem csak addig foglalkozik valaki ezzel a "nem kötelezõ" dologgal, amíg veszélybe nem kerül -vagy Õ vagy a magzata, mint nekem: az övterelõ nagyon hasznos dolog, életet menthet, ahogy a biztonsági öv is. Lehet rajta vitatkozni, hogy nem mindig, de az esetek nagy részében igen.
tegnapi 11:43 Én nem vitatkozok és abszolult normálisan írtam. Nem velem kell vitatkoznod, hanem akkor mond meg te a rendõröknek, hogy rosszul tudják a szabályokat. Én sem hiába kérdeztem rá és 4 rendõr mondta azt, hogy nem kötelezõ.Lehet akkor az itteni rendõrök nem jól tudják.
Az a baj azzal, hogy nem az számít, amit a rendõr mond, hanem a jogszabály. Lehet, hogy a te ismerõs rendõreid, meg még egy-kettõ úgy gondolja, hogy nem kell, de egyszer összefutsz egy olyannal, aki ismeri a jogszabályt és úgy megbüntet, hogy csak lesel. És szerintem ez a kérdés is olyan, mint a gyerekülés: nem azért használjuk, mert kötelezõ, hanem mert életet menthet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szerintem is kötelezõ a biztonsági öv mindenkinek, de ki tudja. Lényeg, hogy én nagyon fontosnak tartom a használatát! Én nem szeretnék bérelni, megnézem a Brendonban, ha ott nincs, akkor megnézem a Homasitát. A Minimanóban csak bérelni lehet? Gondolom, lehet venni is, megnézem ott is.
Most vagyok 27.hétben.1 hónapja használom az övterelõt!Nagyon kényelmes!Sajnos 1x2x koccantunk már más hibájából/Pekhes ember /inkább megvettem mint baj legyen!Törökbálinti coránál levõ homasitába vettük 13000ft volt
"Gyakorlatilag és elméletileg is kismamáknak nem kötelezõ a biztonsági öv." Ezt rosszul tudod. A biztonsági öv mindenkinek kötelezõ! Egy esetben van kivétel, ha orvos igazolja, hogy neked árt a biztonsági öv, de ehhez nem feltétel a terhesség. Szerintem erre a két hónapra bérelni érdemes. A minimanóban lehet bérelni (biztos máshol is, én ezt ismerem). Bérleti díj nincs, csak kaució, ha fél éven belül visszaviszed, akkor teljes összegben levásárolható (13eFt): http://www.minimano.hu/kolcsonzes/11/besafe_ovterelo.html
Az a baj hogy nem minden esetben biztonságos, mert ha balesetezel vagy inkább úgy mondom hogy koccansz a másikkal az öv elég erõsen megnyomhatja a hasad amibõl elég nagy gond lehet.Nem feltétlen a babát sérted meg hanem a méhlepény sérülhet, leválhat.Ha nem kötöd be magad és kissebet koccansz ezt megúszod.Ha nagyobb baleset van akkor meg a fene se tudja melyik lenne a jobb ha be vagy kötve vagy ha nem. Gyakorlatilag és elméletileg is kismamáknak nem kötelezõ a biztonsági öv.Ha láthatóan terhes vagy vagy ha van nálad valamilyen terhességet igazoló lelet.
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem is a biztonság jutott az eszembe múltkor a kocsiban. Nem értek hozzá egyébként, meg még nem olvastam utána, de gondolom, ha koccanás van, akkor megvághatja ott alul az öv a hasat nagyon. De lehet, nincs igazam. Én is napi szinten vezetek, abszolút kényelmes még a sima.
Utolsó vagyok: a baleset nem hosszú úton történt, hanem a városunkon belül.
Nem szeretni kell az övterelõt, hanem használni. Én a balesetünk óta azt mondom, hogy kötelezõvé tenném. A mi babánkat megmentette!!!
Utolsó vagyok Brendonban biztos van, de más bababoltokban is lehet kapni szerintem (Elefániban szoktam látni). Sajnos nem tudom hol, de valamelyik babaáruházban kölcsönözni is lehet és késõbb a letéti díjat levásárolhatod.
Én is napi szinten vezettem, de engem nem zavart a biztonsági öv. Volt mikor én is igazgattam, de nem azért mert kényelmetlen volt. Persze ha hosszú útra mentünk volna lehet hogy beszerzek egyet, de így szerintem felesleges. Nekem legalább is az lett volna
Én ugyan nem vezettem, csak utas voltam, de én nagyon szerettem. Kényelmes is és biztonságosabb, mint a hagyományos. Viszont egyet javasolnék, ha valóban a biztonság és nem a kényelem a lényeg, akkor ne vegyél házilag készített (tesz-veszen, vaterán szoktam látni) övterelõt, csak BeSafet. Használtan is jó, nem lehet elkoptatni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg az annyira nem számít, hogy megbüntet a rendõr, az a legkevesebb, hanem tényleg, a biztonsági öv életet menthet. Alap esetben biztosan!, afelõl nincs kétségem, mindig bekötöm magam. Most gondolkoztam el azon, ha bármi baleset van, akkor az övnek a lenti része, ami hasnál van, nem árthat-e a babának egy nagyobb ütközésnél, de tényleg nem értek hozzá. Ezért gondoltam az övterelõre, hogy biztonságos is legyen, meg talán kényelmesebb is.

Érdemes biztonsági fürdető karikát venni?

Legjobb válasz: Szerintem felesleges, amíg nem ül stabilan úgyse lehet abba se beletenni, ha meg már stabilan ül, felesleges a karika, úgyis ott vagy végig mellette, mi inkább csúszásgátlót vettünk a kádba.

Szerintem felesleges, amíg nem ül stabilan úgyse lehet abba se beletenni, ha meg már stabilan ül, felesleges a karika, úgyis ott vagy végig mellette, mi inkább csúszásgátlót vettünk a kádba.
2000 Ft? De jó, én 7000-ért vettem, és ez volt az üzletben a legolcsóbb. Voltam külföldön babysitter, ott nagyon bejött, jól elüldögélt benne a gyerek. Vettünk mi is. Na, az enyém nem használta, akárhányszor beletettem, ordított. Én azt javaslom, hogy ne vegyél. Ha már stabilan ül, akkor eljátszik a kádban anélkül is.
Szerintem is felesleges, amiért az elõttem szóló is írta. Mi kaptuk, de nem használjuk.
Én vettem, és nagyon szerettem, hasznosnak találtam. Persze már csak akkor, mikor ül. De lányom pl mindig fel akart állni a kádba, de ebben szépen elüldögélt, és nem kellett fogni, nehogy eldõljön, mert dülöngélt szegényem, és csúszkált. Szerintem 2.000 ftot megér egy próba, nem egy nagy összeg...
Nekünk van és imádom! Mivel a kádban eddig csak abban ültettem, ezért nem jutott eszébe, hogy ki is lehetne jönni belõle. Így az én lányom nyugodtan csücsül benne.
Nekünk is van és 5 hós korától használjuk, mióta ül. Nagy segítség, nem kell fogni kényelmesen tud benne játszani és még te is meg tudsz mosakodni rendesen. Most 1 éves és minden este apával hármasban fürdünk. Nem is tudom minek vettünk kiskádat, mert csak az elsõ 3 hónapban használtuk. Ugyhogy érdemes venni mindenképp.

Milyen biztonsági zárat/zárbetéte érdemes venni?

Nem elsősorban konkrét típusra, hanem márkára vagyok inkább kíváncsi, Mauer, Mottura, stb. Szeretné elkerülni a hangzatos, de gagyi cuccokat.

Legjobb válasz: Ezt érdemes elolvasni,és még tanácsot is kaphatsz. http://hevederzar.hu/jotudni/html/betoresek.html

Ezt érdemes elolvasni, és még tanácsot is kaphatsz. http://hevederzar.hu/jotudni/html/betoresek.html
A kérdező hozzászólása: Valóban hasznos korrekt oldalnak tûnik. Az oldal feltöltés alatt van ahogy nézem. Amirõl keveset találtam, az a kéttollú zártestek, olyat (is) szeretnék, arról nem ír/árul.

19. kerületben szeretnék lakást venni, milyen környék? Érdemes ott lakást venni? Közlekedés, biztonság, környék, stb.

Melyik részén ajánlotok lakást venni? Corvin krt Kosárfonó út, KÖKI melleti "pontház" vélemény?

Legjobb válasz: Van egy Wekerletelep nevû része, az egészen jól néz ki, szép társasházak vannak arrafelé. A többi része nem valami szép, nem is a legbiztonságosabb, a Kosárfonó út sem egy kifejezetten szép hely.

Van egy Wekerletelep nevû része, az egészen jól néz ki, szép társasházak vannak arrafelé. A többi része nem valami szép, nem is a legbiztonságosabb, a Kosárfonó út sem egy kifejezetten szép hely.

Nagykádba tehető biztonsági fürdetőt érdemes venni? Akkor is kell kiskád is?

Legjobb válasz: Szerintem felesleges ilyet venni, megteszi a sima kis kád is, azt legalább fél éves koráig használhatod.

Szerintem felesleges ilyet venni, megteszi a sima kis kád is, azt legalább fél éves koráig használhatod.
Szia!Mi vettünk.Most 1 hónapos a kislányom és még nem használtuk.hihi!Szóval felesleges volt megvenni.Jobb kiskádba fürdetni.
Szerintem jobb a kiskád állvánnyal eleinte. Jobb az mellett görnyedni, mint a kád mellett a földön. Ráadásul sokkal kevesebb vizet használsz.
szerintem tök fölösleges. az elején mi kiskádban fürdettük, állvánnyal, a szobában, tél volt és ott volt a legmelegebb. aztán ahogy nõtt, egyre jobban pancsolta ki a vizet. 2-3 napig a nagykádba tettem be a kiskádta, úgy fürdettem, aztán már csak simán a kádban. egyik kezeddel fogod, másikkal fürdeted, de le is fektetheted, nem kell teleengedni a kádat, csak pár centi víz az aljára és kész.
Szia! Mi vettünk, és nagyon szeretjük! kiskádat egyáltalán nem vettünk, sehol nem tudtuk volna tárolni. Így amióta hazahoztuk, azóta a nagykádban biztonsági fürdetõvel fürdött kb 8 hónapos koráig.
Ha kéménybe van bekötve, akkor szerintem olyat ami mind a kettõt érzékeli .
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a választ. Nem kéménybe, hanem szimplán a fal túloldalán a szabadba vezet ki.
A kérdező hozzászólása: Szerintem emiatt CO gáz veszély nem fenyegethet. A földgáz szagát meg úgyis megérezzük. Ti hogy látjátok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!