Találatok a következő kifejezésre: Érdemes benn az (33 db)

Mikor érdemes végezni az aerob edzést a nap folyamán? Este vagy reggel vagy a köztes idõben?

És hány órát?

Legjobb válasz: Reggel még hidegek az ízületeid, így bármiféle mozgás elõtt érdemes rendesen(jobban mint délután) bemelegíteni.. Amúgy lényegében tõled függ, bár szerintem délután az ideális (2-3 fele). Nem a mikor-on, hanem a hogyan-on van a fõ hangsúly. Legalább 30p, egyetlen megállás nélkül, és ne hajtsd túl magad mert az már nem tesz jót. Fölöslegesen terheled túl a szíved, illetve katabolikus (izomleépítõ) állapotot is elõidéz. Szóval csak ésszel!:)

Reggel még hidegek az ízületeid, így bármiféle mozgás elõtt érdemes rendesen(jobban mint délután) bemelegíteni.. Amúgy lényegében tõled függ, bár szerintem délután az ideális (2-3 fele). Nem a mikor-on, hanem a hogyan-on van a fõ hangsúly. Legalább 30p, egyetlen megállás nélkül, és ne hajtsd túl magad mert az már nem tesz jót. Fölöslegesen terheled túl a szíved, illetve katabolikus (izomleépítõ) állapotot is elõidéz. Szóval csak ésszel!:)

Érdemes kérnem az adójóváírást 2011-ben?

A bruttó bérem 110.000 Ft, nem szeretném ha év végén levonnának a fizuból, de nem tudom most hogy kell kiszámolni, hogy megéri e kérni, mert változott ugye az adózás.

Legjobb válasz: Persze, ha van gyereked, az elõzõ értékek nem pont ezek - de ez nem befolyásolja, hogy érdemes-e kérni az adójóváírást.

Persze, ha van gyereked, az elõzõ értékek nem pont ezek - de ez nem befolyásolja, hogy érdemes-e kérni az adójóváírást.

Érdemes benn lennie az apukának szüléskor, vagy jobb neki odakinn?

Legjobb válasz: Sokan támogatják az apás szülést.A párom is szeretne bent lenni. De szerintem ha egy apuka nem akar,akkor jobb,ha nem erõltetjük rá.Tiszteletben kell tartani az érzését.Ez is valami olyan,h néhány férfi inkább visszafogja a szexuális vágyát,mert attól fél,h bajt okozhat ezzel a babának.

Sokan támogatják az apás szülést.A párom is szeretne bent lenni. De szerintem ha egy apuka nem akar, akkor jobb, ha nem erõltetjük rá.Tiszteletben kell tartani az érzését.Ez is valami olyan, h néhány férfi inkább visszafogja a szexuális vágyát, mert attól fél, h bajt okozhat ezzel a babának.
Én a nõvéremmel voltam bennt amikor a kislányát szülte, de olyan élmény nincs mégegy!Õ azt mondta most õ szeretne velem bejönni, hogy visszaadja nekem a sok segítséget és támogatást!Nagyon jó érzés, ha tud az ember valakihez szólni odabennt!Bár most a férjem jön be, de megbeszélték tesómmal, hogy majd váltják egymást! 36 hetes kismama
Miért lett 0%-os az, aki azt írta, hogy jobb, ha egy nõrokon - édesanya - van bent? Ez a válasz ugyan úgy hasznos, nem hülyeségbõl írtam és nem tudom megérteni, hogy azért, mert az egyik embernek ez a jobb, a másiknak meg az, attól az miért nem hasznos. Fõleg úgy nem, hogy más is írta ezt a választ, és az 100%-os. Igenis nagy segítség tud lenni, ha a szülõ nõvel az anyukája van bent, mert jobban ismeri a folyamatot mint egy férfi, tudja, hogy mikor mi következik, stb. Velem az anyukám volt bent, és sokkal többet segített, mintha a párom lett volna bent, aki csak idegeskedett volna.
Én inkább az anyukámat kértem meg, hogy legyen majd ott velem. Én két ok miatt nem akarom, hogy a párom bent legyen: határozott alkat, biztosan belekötne idegességében orvosba, kórházba, nõvérkébe, ráadásul ha nagyon fáj, szerintem én is beolvasnék neki, aztán szépen ott veszekednénk életünkben elõszõr a szülõszobán. Kész kabaréjelenet lenne. Tehát ez a terv, aztán majd lesz valahogy. Fontos, hogy velaki ott legyen, mert nem érnek rá foglalkozni a szülõ nõvel egy félnapos vajúdás alatt és ha valamit ki kell harcolni, ne a szülõ nõnek kelljen veszekednie vagy elintéznie.
Az én véleményem: A fiam születése minden fájdalmával együtt életem legszebb élménye. Egy férfi ilyet sosem tapasztalhat meg. Egyetlen lehetõsége átélni ezt a csodát, ha ott van a gyermeke születésénél. Szóval szerintem, ha bent van, az jó neki, mert részt vehet a gyermeke születésében, és jó Neked, mert van, akire támaszkodhatsz érzlemileg, van kinek összetörni az ujjait :)
Szerintem azért az jobb, ha egy nõrokon - pl. anyukád - van bent, aki már szült, és aki tudja, hogy mikor mi történik, az apukák hajlamosak idegeskedni, és ettõl te is még idegesebb leszel. Persze ez is egyénfüggõ.
Érdemes. Neked jó, mert nem vagy egyedül. Neki is jó, mert hatalmas élmény látni, ahogy a baba világrajön.
A terhességem alatt mi is sokat dilemmáztunk a férjemmel, h bejöjjön vagy ne. Õ mindenáron nem ragaszkodott ahhoz, h bejöjjön, én meg bizonytalan voltam. Végül is úgy döntöttünk, h bent lesz és -ahogy a 3. válaszoló írta- nem is tudom, mi lett volna velem nélküle. Nekem a lelkieken túl fizikailag is nagyon sokat segített a vajúdás alatt (ablak nyitogatás, csukogatás 5 percenként, vizet hoz, borogatást cserél, stb.). Ezek nagyon sok segítséget jelentettek az adott helyzetben. Nem volt fogadott szülésznõm, az ügyeletes szülésznõ a vajúdás alatt csak kb. fél óránként nézett be, h rendben van-e minden. Szóval nagyon egyedül lettem volna a férjem nélkül. Utólag értékelve õ is örül, h bent volt és egyáltalán nem zavarta a dolog "véres" része.
Csatlakozom az elsõszolóhoz. Nekem is bent volt a párom mikor afiunk született.Nem is tudom mi lett volna ha nem lett volna ott.Fizikailag nem nagyon tud mit segíteni de lelkileg annál inkább.Nagyon jó olyankor, hogy van ott valaki aki bíztat szeret és támogat.Ha besikerûl nekünk is a kistesó tuti, hogy ismét bent lesz velünk a szûlésnél is.
Az én párom nem igazán akart bejönni, de én szerettem volna, ezért bejött.Olyan jól érezte magát, hogy amikor varrták a gátamat, akkor úgy kellett kiküldeni, hogy most már nincs semmi nekivaló.Elment a babával, amikor megfürdették meg tartotta a hánytálat nekem, mert én folyamatosan hánytam az idegtõl.Utána azt mesélte a családnak, hogy élete legnagyobb élménye volt és sose fogja elfelejteni.:-))
Nálunk egy percig sem volt kérdés, bejön-e a párom. Nekem is szükségem van rá, de neki is. Kell a támogatása, a szeretete a nehéz percekben-órákban, az õ számára is fontos, hogy velem legyen, de azért is, mert csak így élheti át igazán gyermeke születésének csodáját. Most is (23. hetes várandós vagyok) mindig azt mondja, bármennyire igyekszem is belevonni a terhesség örömeibe, néha irigyel, mert õ csak "másodkézbõl" kapja az infót. Az a kis manócska mégis az én pocakomban növekszik, mozgolódik, én vagyok együtt vele állandóan. Azt el se tudom képzelni, hogy szülés közben õt szidnám, már csak azért sem, mert ezt a babát én is ugyanúgy akartam. Ez nem az õ hibája, hanem a kettõnk szerelmének csodája. Együtt voltunk, amikor fogant, együtt leszünk akkor is, amikor születik.

Fõvárosi állatkertbe érdemes menni akkor is ha esik az esõ? Van mit csinálni, látni esõben?

nem gyerekkel hanem partnerrel...

Legjobb válasz: Az állatok esõben is ott vannak. Mi voltunk már úgy hogy szakadt az esõ. Ilyenkor a legtöbb állat bent van az épületben, de sok állat simán kint elvan esõben is..

Az állatok esõben is ott vannak. Mi voltunk már úgy hogy szakadt az esõ. Ilyenkor a legtöbb állat bent van az épületben, de sok állat simán kint elvan esõben is..
ott van a varázshegy aa fedett tér ott esõben iis lehet lenni de ott van még a pálmaház és az állatházak

Pénzügy-számvitel szakos diplomám van, + angol, német megy folyékonyan. Érdemes ezek mellé megtanulni porgramozni, C-n, ill. SQL-ben, meg excel makrókat? Mennyire telített az IT piac mostanában?

Engem jobban érdekelne az IT ezen a ponton, de nincs időm belevágni egy teljes diplomába (pl.gazdasági informatikus), hanem inkább egy féléves gyorsított tanfolyamon vennék részt (C-t illetően) SQL-t meg magamtól tanulnám meg. Van ezeknek értelme, vagy inkább a papír (IT diploma) számít?

Legjobb válasz: Informatikus diplomával is alig lehet munkát találni, ha nincs elég gyakorlatod. Persze ha érzel hozzá motivációt, akkor vágj bele, de semmilyen tanfolyammal nem érsz semmit, online elérhetõ doksik meg szakkönyvek, azokkal érdemes kezdeni.

Informatikus diplomával is alig lehet munkát találni, ha nincs elég gyakorlatod. Persze ha érzel hozzá motivációt, akkor vágj bele, de semmilyen tanfolyammal nem érsz semmit, online elérhetõ doksik meg szakkönyvek, azokkal érdemes kezdeni.

Az a baj, hogy le töltöttem az Avatart (mozis) meg is néztem de szeretném 3D-be is. Nem tudom, hogy érdemes-e megnézni 3D-ben, mert lehet akkor már unalmas lessz nekem, vagy nem?

Legjobb válasz: Én még csak egyszer láttam (3d-ben) de nekem nagyon tetszett. És nem hinném, hogy baj lenne többször is megnézni. Ahogy érzed. Én még biztosan meg tudnám nézni legalább 3x míg elkezdeném unni.

Én még csak egyszer láttam (3d-ben) de nekem nagyon tetszett. És nem hinném, hogy baj lenne többször is megnézni. Ahogy érzed. Én még biztosan meg tudnám nézni legalább 3x míg elkezdeném unni.
A kérdező hozzászólása: nekem "szerelem volt elsõ látásra" a film lehet meg nézem 3d-be is
irány a mozi! ki ne hagyd! moziban sokkal jobb lesz, hanghatások és az a csodálatos látványvilág, mintha az orrod elõtt lennének, belelógnak a lombok a szemedbe, és te el akarod õket hajtani magad elõl, tök jó a 3D, térbeli, még a színháznál is élethûbb! imádtam azt a filmet!!!!!!

Az elsõ randi után milyen szöveget érdemes küldeni sms-ben a lánynak?

Legjobb válasz: Kérem, válasz SMS-ben 1-tõl 10-ig pontozza partnerét: 1 - esélytelen, 10 - hozz gumit, következõ alkalommal dugunk. Köszönöm.

Kérem, válasz SMS-ben 1-tõl 10-ig pontozza partnerét: 1 - esélytelen, 10 - hozz gumit, következõ alkalommal dugunk. Köszönöm.
dugnálak :D
"Ami belõled jön" szarok szíwem hugyozok most így estére kivertem és jött a ge*ci :D
amilyet akarsz
Hogy koszonod az estet/delutant, nagyon jol erezted magad vele es remeled lesz folytatas is...
Ami belõled jön. Ha nem jó, úgysem mûködne a kapcsolat. Színészkedni nem érdemes.
"Én vagyok Batman." Tuti lesz következõ randi! :D
csakis az edzõbá tudhatja, tõlünk mégis mit vársz?
szerintem nem, mert nem erdekel a sulylokes. Mas szerint meg igen, mert erdekli. Ha szeretnel nehezatleta lenni, akkor allj neki. Mi dontsuk el mi erdekel?
A kérdező hozzászólása: Én arra lennék kiváncsi, hogy az eredmény alapján folytassam-e. Egyébként szeretem a súlylökést.
Rekordot dönteni mindenképp nagy siker szerintem. Azt meg szerintem senki nem tudja megmondani itt, hogy érdemes-e folytatnod. De ha rekordot tudtál dönteni, akkor lehet benned lehetõség. Az edzõddel beszéld meg (meg a szüleiddel).
Nézz utána felnõttben mit löknek, ha úgy látod, h képes vagy õket megfogni akkor hajrá. Ha nem akkor bukta, sajnos itthon nem támogatják a sportot.
Kezeli a 2. és 3. generációs i5-öket is, de ha i5-3xxx procit veszel, akkor elõtte frissíts BIOS-t. https://www.asus.com/support/CPU/1/39/P8H61MX/
A kérdező hozzászólása: Köszi!Sajnos nem tudom megnézni az aktuális biost mert nincs procim, akkor mindenféleképpen 2.gen rakjak bele?

Megéri az önkéntes nyugdíjpénztárba fektetni (pénzügyekben nem járatos személynek), vagy inkább a NYESZ-ben érdemes gondolkozni?

35/f Melyiket érdemes választani? Ha már van egy ÖNYP-i számlám, akkor azt hol érdemes kamatoztatni? Vagy megéri kivennni, és más befektetést keresni? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én más megtakarítási formát ajánlanék neked az elmondottak alapján. Mindenképpen olyat, ami nem tõzsdéhez kötött, mivel nem vagy pénzügyekben járatos. Viszont ahhoz, hogy pontosabban javasoljak valamit, ahhoz többek kellene tudnom rólad, pl milyen távban gondolkodsz, mekkora összegben, Ft vagy euró, stb. Bár jó része ezeknek a válaszoknak nem publikus... az én elérhetõségem viszont igen.

Én más megtakarítási formát ajánlanék neked az elmondottak alapján. Mindenképpen olyat, ami nem tõzsdéhez kötött, mivel nem vagy pénzügyekben járatos. Viszont ahhoz, hogy pontosabban javasoljak valamit, ahhoz többek kellene tudnom rólad, pl milyen távban gondolkodsz, mekkora összegben, Ft vagy euró, stb. Bár jó része ezeknek a válaszoknak nem publikus... az én elérhetõségem viszont igen.
Ha dolgozol, a legjobb az ÖNYP, mert 20%-os kamatot az évenkénti befizetésre senki nem ad!Adójóváírásnak hívják.Még ez megmaradt, hogy az APEH a levont adódból visszaad a számládra.Felejtsd el a különbözõ eurós meg ft.-os befektetéseket.Ez a legjobb.
Az utolsó válasz pontosan úgy állja meg a helyét, hogy bizonyos összegig igaz, hogy megkapja az államtól a 20%-ot. Nem mindenkinek jó ez a megoldás, ezért is mondtam, hogy tudni kell bizonyos személyes paramétereket ahhoz, hogy érdemlegesen ajánlani lehessen megfelelõ megtakarítási formát, hgy miben érdemes gondolkozni.
Igaz a kiígazítás, évi 650.000 ft.befizetés alatt jobb az ÖNYP.
És függ attól is, hogy mennyi a hivatalos fizetés, hogy mit, milyen esetleges szoláltatásokat szeretne még mellé az ügyfél, esetlegesen szeretné megtakarítását hitelfedezetként felhasználni, ... és még sorolhatnám. Ha nagyobb összeg áll rendelkezésre, én azt szoktam tanácsolni, hogy ossza meg az összeget, legyen ilyen is, olyan is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!