Találatok a következő kifejezésre: Érdemes a mellszívót (25 db)

Érdemes előre megvenni a mellszívót?

Csak azért,mert szombatonként suliba járok,nyilván csak akkor fogok bemenni,ha nagyon muszáj,de akkor nem akarom cipelni magammal a gyereket,bár a suliban is ugye le kell fejni,ami termel?dik...vagy jobb lenne,ha apával ott lenne,és szoptatnék igény szerint? van valaki így?

Legjobb válasz: Én vettem mellszívót elõre. Mikor hazajöttünk a kórházból akkor már 3 napos tejlázam volt. Úgy be voltak durranva a melleim és csomósak voltak, hogy vagy 8 órán keresztül fejtem. 6 hetesen a lányom leszokott a szopásról és onnantól fejtem látástól - vakulásig. Én nem szeretem a régimódi dolgokat (mint pl. a kézzel fejés), így nekem alap felszerelés volt a mellszívó. Nem bántam meg. Ráadásul 2× volt tejlázam ..

Én vettem mellszívót elõre. Mikor hazajöttünk a kórházból akkor már 3 napos tejlázam volt. Úgy be voltak durranva a melleim és csomósak voltak, hogy vagy 8 órán keresztül fejtem. 6 hetesen a lányom leszokott a szopásról és onnantól fejtem látástól - vakulásig. Én nem szeretem a régimódi dolgokat (mint pl. a kézzel fejés), így nekem alap felszerelés volt a mellszívó. Nem bántam meg. Ráadásul 2× volt tejlázam ..
Vegyél elõre nyugodtan, csak ne felejtsd el a babád a legjobb mellszívó!:) Arra a pár napra, míg bemész a suliba nagyon jó, ha le tudod fejni.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek! Nem kell mûbráner, van igazi is. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves vicces válaszolók!Ez egy kisbabás topic, a szex egy kicsit arrébb van.
Én nem vettem. Hazaérve jött a mellgyulladás, és apa szaladt mellszívót venni. :) kb. 10 alkalommal használtam... A te esetedben én vinném magammal apát + babát, mert sokkal hatékonyabb tejtermelõ a szopás, mint a mellszívó!
igen, érdemes, nekem a kórházban már kellett.
nekem is kellett már a kórházban is bár én tudtam elõre hogy mi lesz mert második baba, és elsõnél is volt tejem rendesen. Amit ajánlok hogy ha eleinte két szopi között is meg föl telni a cicd, ha kell fejj le egy kicsit de soha ne teljesen, mert akkor még jobban termelõdik. Én elkövettem ezt a hibát, 3 hónapig nem tudtam elmenni sehova 2 óránál tovább, mert már tele voltak. Most a babám 12 hetes már régóta nem kell fejnem beállt a termelõdés, és tudom hogy bírom sokáig mert a baba 10 órát alszik egyhuzamban és a cicim kibírja. emellett ha szükséges tudok fejni is.
mármint az elsõ babánál követtem el a hibát
Én is vettem, de kézzel sokkal könnyebb volt fejni, csak rá kellett jönni a technikára:) Amúgy én is használtam vagy 5x max:)

A kórházba érdemes vinni mellszívót? Ha viszek, azt ott tudják sterilizálni?

Általánosságban is érdekel, de ha valakinek van tapasztalata a Jáhn Ferenc Kórházzal kapcsolatosan, azt szívesen venném! Ja, még valami: bimbóvéd?t vegyek el?re? Biztos kelleni fog?

Legjobb válasz: Én nem vittem mellszívót, mert volt a kórházban is, ráadásul gépi, nekem meg csak kézi volt otthon. Mondjuk én a kórházit nem is használtam, mert nem volt még tejem, csak elõtej, nem volt mit fejni amíg bent voltunk. Viszont bibmóvédõ jó ha van, nekem úgy kellett behozatnom, de addigra már véresre rágta a kisfiam a mellem. Nem olyan nagy összeg egy ilyen bimbóvédõ, és ha kell, akkor kéznél van.

Én nem vittem mellszívót, mert volt a kórházban is, ráadásul gépi, nekem meg csak kézi volt otthon. Mondjuk én a kórházit nem is használtam, mert nem volt még tejem, csak elõtej, nem volt mit fejni amíg bent voltunk. Viszont bibmóvédõ jó ha van, nekem úgy kellett behozatnom, de addigra már véresre rágta a kisfiam a mellem. Nem olyan nagy összeg egy ilyen bimbóvédõ, és ha kell, akkor kéznél van.
Én ott szültem 6, lassan 7 hete. Én nem vittem, DE szerintem vigyél, mert én megbántam. Ha az idõ alatt még bent vagy a kórházba, megindul a tejcsid, és a baba nem szívja ki rendesen, nagyon-nagyon tud fájni, mint ha 2 kõ lenne a cicid helyén. Tehát szerintem vigyél. Lehet venni ott is amúgy 3500 Ft-ért, de akik azt megvették nem nagyon voltak megelégedve vele, nehéz használni. Én a kézi Avent mellszívót tudom nekem ajánlani. Nem fáj, viszont az utolsó cseppet is kiszívja. Amúgy kisterilizálják ott ha megkéred Õket. Bimbóvédõt ne vegyél, majd veszel ott ha kell. A bolti úgyse olyan jó mint a kórházi. A kórházról: nem vészes, bár lehetne jobb is. Egy szobában 4-5 lány van. A baba kap ruhát. Pelenkát, popsitörlõt vigyél, mert amikor kint van nálad a baba, sajátot kell használni. Reggel 7-8 ig, 10-fél 5ig, aztán 7-tõl 11ig van nálatok a baba. Köztes idõben visszaviszik Õket az újjszülött osztályra, vizsgálgatják Õket. Meg akkor van nálatok is vizit. A kajcsi ehetõ. Csecsemõsök, nõvérek aranyosak, babaközpontúak. Fürdõ, wc van a szobákban, az nem túl tiszta. Vigyél papucsot zuhanyzáshoz, wc-re papír kendõt. 72 órát tartanak bent. Röviden ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettél! (Amúgy pont kézi Aventot vettem.)
Kérdezz még ha kiváncsi vagy valamire, szívesen segítek, ha tudok. 2. válaszoló
A kérdező hozzászólása: Oh, köszi! Nekem nincs fogadott dokim. Neked volt? Kinél szültél? A csecsemõsök segítenek, kedvesek? Azt hallottam nem igazán, sõt.. Egyébként sok boldogságot a bébihez! (Bárcsak én is már a kezemben tarthatnám.)
nekem sem volt fogadott dokim, nem láttam értelmét és nem is bántam meg. nekem nem volt különösen próblémám a csecsemõsökkel. azzal voltak csak gorombák akik nem nagyon foglalkoztak a babájukkal (volt egy két lány akik fél óránként jártak le cigizni)

A mellszívót érdemes előre megvenni? Mindenképp használni fogom?

Legjobb válasz: Én a kórházban még kórházival fejtem a babának, hogy éjszaka az én tejemet igya, ne cukros vizet, és akkor rájöttem, hogy ez milyen jó ez az elektromos mellszívó, így vettünk egyet. Azóta ritkán használom, néha fejek le, mikor olyan kedvem van, és teszek el a fagyóba jobb napokra, egyébként nem javasolják a fejést, mert a babának termelõdik a tej, mindig annyi, amennyire szüksége van. Szerintem elõre ne vedd meg, a kórházban úgyis adnak, és majd eldöntöd akkor, szükséged van-e rá. Sok boldogságot és jóóó sok tejecskét neked!!! 4 hetes kislány anyukája

Én a kórházban még kórházival fejtem a babának, hogy éjszaka az én tejemet igya, ne cukros vizet, és akkor rájöttem, hogy ez milyen jó ez az elektromos mellszívó, így vettünk egyet. Azóta ritkán használom, néha fejek le, mikor olyan kedvem van, és teszek el a fagyóba jobb napokra, egyébként nem javasolják a fejést, mert a babának termelõdik a tej, mindig annyi, amennyire szüksége van. Szerintem elõre ne vedd meg, a kórházban úgyis adnak, és majd eldöntöd akkor, szükséged van-e rá. Sok boldogságot és jóóó sok tejecskét neked!!! 4 hetes kislány anyukája
Szerintem kérj kölcsön vagy bérelj, mert én vettem, de csak az elsõ 4 hétben használtam! De akkor nagyon sokat használtam, ezért is lett tejem és mikor a bal mellbimbóm begyulladt és nem tudtam szoptatni a ball mellembõl addig fejtem és szépen helyre is jött. Ma vagyunk 6 hetesek és 2 hete már nincs is a mellszivóra szükségünk.
Én, császárral szültem, így a kórházban nem volt még tejem. Viszont az elõre megvett melszívót használtam, és a ötödik napon be is lövellte! Nekem nem volt rengeteg a tejem és végig használtam amíg szoptattam. (7hónaposan elválasztotta magát. Szóval az én tapasztalatom szerint érdemes megvenni elõre, annyi mindent megveszünk feleslegesen, ez nálam nem volt az!
Én kinéztem, melyik fajtát szeretném, de csak akkor veszem meg, ha valóban szükség lesz rá. Mivel a párom is tudja, milyet akarok, ha kell, õ is elmehet érte a pici születése után. De ahhoz drága, hogy csak azért kidobjam rá a pénzt, hogy hátha kell. Ha kell, majd megvesszük akkor.
Szia! Én két szülésen vagyok túl az én véleményem, hogy jó ha van mellszívó minden etetésnél fejd le a maradék tejet.A kórházban már megkelett kezdeni fejni.Ahol feküdtem ott nem adtak mellszívót kézzel tanították a fejést sajnos nem tudtam megtanulni összetörtem a mellemet.A másodiknál már elõre megvettem és vittem megammal a kórházba, kényelmes volt más küszködött én már rég lefejtem a tejet.


Érdemes még a szülés előtt megvenni a mellszívót, vagy ráér akkor is, ha már szoptatok?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes, mert az elsõ napokban is használhatod már és akkor jó, ha nem vásárolni kell szaladgálni! Én a kórházba is magammal vittem, bár ott még nem használtam, de itthon már az elsõ napon kellett. Jó volt, hogy volt már.

Szerintem érdemes, mert az elsõ napokban is használhatod már és akkor jó, ha nem vásárolni kell szaladgálni! Én a kórházba is magammal vittem, bár ott még nem használtam, de itthon már az elsõ napon kellett. Jó volt, hogy volt már.
Ezek szerint elsõ baba... Ha mindenképp akarsz mellszívót, akkor mindenképp vedd meg és beviheted a kórházba is. Nem tudom, ki beszélt rá, hogy szükség van rá. Én az elsõ babánál kézzel fejtem (állítólag alaposabban ki lehet üríteni a mellet), a másodiknál csak 1-2 hétig fejtem, utána magától beállt a mennyiség. Mielõtt bevásárolsz, szerintem érdeklõdj még!
Szerintem várd meg, hogy megszülessen a babád, beinduljon a tejed. Utána meglátod úgy is, hogy szükséges-e a mellszivó. Ha bõven van tejed és le tudod fagyasztani vagy tejadó leszel, érdemes lehet megvenni. Nekem mondjuk a kézi fejés jobban bevált, egyszerûbbnek és gyorsabbnak bizonyult, pedig van mellszivóm is. 2 (nemsoká 3) gyermekes anyuka

Érdemes a kórházba mellszívót bevinni? Elősegíti a tejtermelődést?

Legjobb válasz: Érdemes, én is vittem, de inkább azért,hogy a felesleget lefejd, amikor beindul a tejtermelõdés, nehogy begyulladjon a melled. A tejtermelés beindulását inkább a baba szopizása segíti, ilyenkor még nincs mit lefejned, sõt, azt a kicsi elõtejet nehogy lefejd, mert a babádnak nagy szüksége van rá! Inkább tedd mellre, ahányszor csak kéri, a sok-sok szopitól indul meg igazán a tej! Boldog babázást kívánok!

Érdemes, én is vittem, de inkább azért, hogy a felesleget lefejd, amikor beindul a tejtermelõdés, nehogy begyulladjon a melled. A tejtermelés beindulását inkább a baba szopizása segíti, ilyenkor még nincs mit lefejned, sõt, azt a kicsi elõtejet nehogy lefejd, mert a babádnak nagy szüksége van rá! Inkább tedd mellre, ahányszor csak kéri, a sok-sok szopitól indul meg igazán a tej! Boldog babázást kívánok!
Ha már van, igen. A tej attól indul meg, ha minél többet mellre teszed a babát. Leszívni csak a szopi utáni felesleget vagy a begyulladt mellet kell. Ha a gép nem válik be vagy nem tudod jól használni, ne aggódj, kézzel is lehet fejni. Sikeres szoptatást!
Így van!Érdemes, mert lehet hogy a pici nem is fog enni amikor kiviszik neked és ha nem fejed le a tejet, akkor bedurran a melled, ami nagyon, nagyon fájdalmas és majd akkor a nõvérkék lefejik, ami még fájdalmasabb!Rendszeresen használd a mellszívót!Több tejed is lesz tõle!

Érdemes a kórházba mellszívót bevinni?

Pécsen az Édesanyák útján szülök.

Legjobb válasz: Szerintem igen. Én nem vittem, viszont a férjemmel behozattam a szülés utáni 3. napon, mert úgy alakult, hogy szükségem lett rá. Szerintem vidd be.

Szerintem igen. Én nem vittem, viszont a férjemmel behozattam a szülés utáni 3. napon, mert úgy alakult, hogy szükségem lett rá. Szerintem vidd be.
Nem írta az elõzõ válaszadó, hogy mikor szült. Mert az idén januártól drasztikusan lecsökkentették a bentlét idejét. Én 2 napot voltam bent, és olyankor még nem indul be a tejtermelés. Én vittem, de semmi értelme nem volt. Ha nem császárral szülsz, akkor remélhetõleg már otthon leszel, mire beindul a tejtermelés.
én nem vagyok pecsi, de minden korhazi csomaglistán ott figyel a mellszivo. szoval szerintem mindenkepp erdemes
Elsõ válaszoló vagyok. Idén augusztusban szültem a Nyírõben. Ott 4 napig van bent mindenki.
Tök mindegy meddig vagy bent, ha 2, 3. napon megindul a tej és széddurran a cicid... Vigyél! Én sem vittem, de kellett volna! A kórházba egy volt, az is rossz, alig vártam, hogy férjem vegyem és használhassam.-))
Szia!Én ott szültem idén szeptemberben, én nem vittem és nem is kelett mert a korházban volt.Van egy külön szoba a folyoso végén (a gyerekágyas osztályon ahol leszel)ott van 4-5 mellszivogép és ott le lehet szivni.Nagyon kulturált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én Bp.-i vagyok de nem vittem, mert kedden este szültem és péntek reggel már mentünk is haza.A tejem itthon lövellt be, a khzban pedig ugyan olyan mellszívó volt, mint amit mi is vettünk.Nekem nem hiányzott bent.

Mikor érdemes a cumit, cumisüveget és a mellszívót fertőtleníteni?

36 hetes vagyok. A kórházi csomagokat már összepakoltam. Viszont nem tudom, hogy ha most kifert?tlenítem és csak 3-4 hét múlva szülök jó lesz e. Vagy inkább hagyjam a férjemre és szülés után ? megcsinálja és behozza.

Legjobb válasz: Én csináltam így is -úgy is. Volt olyan,hogy a férjem fertõtlenített mindent amíg én a kórházban voltam,és egy mûanyag zárható tetejû dobozba rakott el mindent. Most pedíg én már megcsináltam,kifertõtlenítettem mindent,egy textil pelusba vannak eltéve egy ugyancsak zárt fedelû dobozban. Üdv:3 gyermekes és 31 hetes km.

Én csináltam így is -úgy is. Volt olyan, hogy a férjem fertõtlenített mindent amíg én a kórházban voltam, és egy mûanyag zárható tetejû dobozba rakott el mindent. Most pedíg én már megcsináltam, kifertõtlenítettem mindent, egy textil pelusba vannak eltéve egy ugyancsak zárt fedelû dobozban. Üdv:3 gyermekes és 31 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Gratula a gyerkõcökhöz
Elsõ vagyok:köszi a gratulációt, neked is gratula a babához:) Eddíg én is úgy csináltam, hogy hagyományosan lábasban fõztem ki mindent.Most találtam egy szuper fertõtlenítõ oldatot a bababoltban, Chicco márkájú, ez egy nagy flakon, 1600 ft volt.Egy mûanyag tálba engedsz csapvizet leírás szerint öntesz hozzá a folyadékból, beleteszed a cuccokat és fél óra múlva elöblíted õket.Ennyi, nem kell forralni a vizet, csipesszel kihalászni stb.Nagyon jó illata is van! Csak ajánlani tudom és sokáig elég lesz már látom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gratulációt :) Én is vettem ilyen folyadékot, a barátnõm is nagyon dicséri. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy ha most fertõtlenítem, az jó lesz e még akkorra amikor szülök.
Persze, hogy jó lesz.Gondolod, hogy a szülésvezetõ dobozban lévõ eszközöket vagy az újszülött osztályon lévõ cumisüvegeket, anyatej gyûjtõket naponta sterilizálják?Dehogy. Azért írtam, hogy jól csomagold be, és zárható dobozba tedd bele.Semmi baja nem lesz, marad bacilus mentes hidd el.
Szió! Én a 35 héten kifõztem mindent, és mikor megszáradt, folpack-ba becsomiztam. Ugyanígy tettem a babrucikkal, és pelusokkal is. Szerintem ez így jó lesz. A kórházban meg állítólag lehet sterilizálni, úgyhogy ott majd meglátjuk... Üdv:37 heteske
Én ki se bontottam a cumisüveget az eredeti csomagolásából. Nem kellett, 7 hósan használtuk elõször. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bõven ráérsz ezek sterilizálásával. Cumi sem kell még egy pár naposnak, ráérsz vele, ha majd szüksége lesz rá, ha úgy veszed észre. Mellszívót sem biztos, hogy használod a kórházban, hiszen 3 nap, mire beindul a tej, és kb aznap mész majd haza. Egyébként ha fertõtleníted is ezeket, jó, ha becsomagolod, bezacskózod, és úgy viszed magaddal. Akár most megcsinálhatod, nem lesz baja. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ. Azt hiszem apára hagyom e nemes feladatot. Engem bent fogtak a kórházban, beindult a szülés de meg is állt, viszont nem mernek hazaengedni, most csak egy kis pihenõt kaptam, de nem akarok nekiállni megcsinálni, mert akkor nem hagyom abba, és azért még szeretném, hogy pocaklakó kicsit bent maradjon :) További kellemes babavárást mindenkinek. Aki már babázik annak nyugis napokat :)

Érdemes kézi mellszívót vinni a kórházba szülés utánra, vagy felesleges?

Legjobb válasz: Dehogynem szabad fejni az elõtejet! Sõt, néha muszáj is. Max. kicsit kíméletesebben kell, mert elég érzékeny ilyenkor a mell. Én is szopira készültem, de komplikáció adódott, így elvették tõlem a fiam és 5 napig külön voltunk. "Életmentõ" volt a szívó, mert így rögtön nekiálltam fejni és azonnal megkaphatta a fiam az elõtejet. Sõt, a tejem is hamarabb belövellt, mert folyamatosan (hatékonyan) ürítettem. Szóval, Kérdezõ, mindenképp vidd magaddal, mert bármikor adódhat olyan szitu, hogy nagyon jól jön. (De persze kívánom, hogy ne kelljen elõvenni.:)

Dehogynem szabad fejni az elõtejet! Sõt, néha muszáj is. Max. kicsit kíméletesebben kell, mert elég érzékeny ilyenkor a mell. Én is szopira készültem, de komplikáció adódott, így elvették tõlem a fiam és 5 napig külön voltunk. "Életmentõ" volt a szívó, mert így rögtön nekiálltam fejni és azonnal megkaphatta a fiam az elõtejet. Sõt, a tejem is hamarabb belövellt, mert folyamatosan (hatékonyan) ürítettem. Szóval, Kérdezõ, mindenképp vidd magaddal, mert bármikor adódhat olyan szitu, hogy nagyon jól jön. (De persze kívánom, hogy ne kelljen elõvenni.:)
Én betettem, nem bántam meg. Viszont azt tudd, hogy az elõtejet nem szabad fejni, majd csak akkor mellszívózz, ha megtörtént a tejbelövellés! Tedd be a táskádba az Urtica Urens 5CH homeobogyót is, szülés után szedj napi 3*5-öt, amíg be nem lövell a tej, utána 2*5-öt, nekem nagyon bevált!
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek! Kozben meg is szultem :) . Itt is azt mondtak az elotejet ne fejjem. Udv
Nincs sajnos olyan sok kórházban tanácsadó... De akkor rákérdezek erre külön is. :)
Nem vittem, nem kellett, és volt a kórházban is. Itthon néhányszor használtam, de utáltam nagyon. Marha kellemetlen. Kézzel sokkal gyorsabban ment a fejés, és kevésbé volt rossz. De azért vigyél, ha elfér a táskádban. Akkor fejj, ha kevés a tejed. Ha sok, és még ráfejsz, belekerülsz egy mókuskerékbe. És a mellgyulladás nem kellemes dolog.
akkor biztos az összes kórházi szoptatási tanácsadó dilettáns majom, éljenek a gyakori-s szakemberek! :D
Én örültem volna, ha van nálam mellszívó, mert nagyon gyötrelmes volt kézzel fejni. A kórházban nem használtam, mert mire sikerült venni hazajöttünk (hétvége volt, és sehol sem volt). Itthon viszont nagy hasznát veszem, mert kisfiam nem hajlandó szopni, ezért én fejem neki és megkapja üvegbõl. Avent kézi mellszívóm van.
Nekem is Avent kézim van, nekem elsõre ment a használata (pedig nem vagyok egy mûszaki zseni). Ahol én szültem, ott egy darab gépre várt az egész osztály, nem is értettem, hogy miért csak pár embernek van saját kézije, minek tobzódni az egyetlen gépi mellett. Nagyon nem lehet kellemes feszülõ mellel órákat várni egy megkönnyebítõ fejésre! Én elsõ alkalom után már magam csináltam a szobámban minden gond nélkül.
Én nem vittem egyik szülésemkor sem a kórházba. Az elsõ babámnál még meg sem volt, késõbb vettem, mert a babám besárgult, aluszékony volt, nekem meg tejlázam. A második babámnál eszembe sem jutott, õ nagyon ügyesen szopizott már másnaptól és nekem õ volt a "mellszívóm". :) Egyébként kb. 2 hét volt mire megtanultam használni (Avent kézi), hogy rendesen tudjak fejni, szóval lehet, hogy hiába van nálad, nem tudod használni.
Nálunk "kötelezõ" volt már másnap használni, akinek nem volt, azzal meg vetettek, az egész osztályon két darab kórházi volt akinek nem jutott meg kellett vennie. Két szopi között kellett fejni, akinek nem evett eleget a pici amit késõbb fejt le bevihette. Volt akinek már a második napom 30ml teje volt. Nekem szinte semmi... de küzködtem. :) Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Biztos buta kerdes, de egyertelmuen eszreveszem meddig van elotej es mikor az igazi?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen! Akkor biztos ami biztos viszem. Ugy izgulok, hogy sikeruljon az elso szoptatas :) . 36, 5 hetes kismama
Elsõ vagyok: azért tilos fejni az elõtejet, mert beödémásodhat a mellbimbó és az udvar; pont elég stressz lesz neki az elsõ pár napon a szopi, ne tolj ki magaddal :)
Konkrétan a szülés napjára nem szükséges, de másnapra már utánad viheti a férjed. Van olyan tanácsadó, aki szerint felesleges használni a tejbelövelés elõtt, míg mások szerint már a szülés utáni napon is lehet stimulálni a mellett. Mikor én szültem, mindenkinél volt, és használta is. Persze, a legjobb stimuláló a kisbabád. :) )
Sok boldogságot Nektek! És persze sok tejecskét! 2-es válaszoló

Érdemes rááldozni a mellszívókra, a tároló poharakra és egyebekre?

Bár második gyerekemet várom, de most kissé tanácstalan vagyok. Az els?nél 13 éve nagyon csóró voltam és erre nem is telt volna.Kézzel fejtem a tejet, már ami maradt és a fagyasztóba betettem.De ez nem volt sok, a gyerek csontra kiszívta a tejcit.Kés?bb pár hónap múlva meg dobtam ki az értékes tejet, mert nem kellett.

Legjobb válasz: nekem megérte, én 5és fél hoig használtam . de a tárolopoharakat nem használtam ki csak ami a fejõhöz kelett. de arra meg rá lehetett tenni a cumisüveget és egybõl abba fejtem le e tejet. igy valojában nem volt haszna a tárolopoharaknak, fagyasztani meg ilyen tejtárolo zacsiban fagyasztottam le.

nekem megérte, én 5és fél hoig használtam . de a tárolopoharakat nem használtam ki csak ami a fejõhöz kelett. de arra meg rá lehetett tenni a cumisüveget és egybõl abba fejtem le e tejet. igy valojában nem volt haszna a tárolopoharaknak, fagyasztani meg ilyen tejtárolo zacsiban fagyasztottam le.
Igen ott lehet beszerezni, de szerintem nagyon drága.Én gyógyszertárban vettem kis fehér piklit, van 100-150-300 ml, fertõtlenítettem, majd sterilizáltam és úgy fagyasztottam le. Pakolgatni is praktikus.
A kérdező hozzászólása: Azokat a steril tejtartó zacsikat a gyógyszertárban lehet beszerezni?
szia én a gyogyszertárba vettem elektomosat ami elemmel is mûködik , és az orrszívó is rákapcsolható (hozzá jár)vmilyen magyar termék.Jónak jó volt én nagyon kihasználtam , csak sajna mindkét kezet lefoglalja.Amit belinkeltél az a gyogyszertárba is kb ilyen árba mozog.
Elõször olyannal próbálkoztam mint amit belinkeltél (ez a 200-500 ft-os kategória) borzalmas volt, bár ebbõl a fajtából ami 2000 ft-t körüli árban van az már viszont jó. Próbáltam. Egyik barátnõm kölcsön adta az Avent kézi mellszívóját. Kicsit csalódtam benne, amúgy jó volt, csak idegesített, hogy amikor már elég erõs a vákuum, jól szívott volna az a kis gumi pöcök mindig felszippantódott ami van benne, így szétszerelgetés és összerakás után kezdtem elölrõl.
Én használtam az enyémet, bár nem sokat és sokszor, de volt amikor kimondottan hasznos volt. Én is keveset tudtam fejni, aztán rájöttem, mert a tejhez kell a tejleadó reflex, ami a baba nélkül nehezen jön kb 20-25 perc. Ezért én szopizás közben fejtem, amikor kellett és akkor nagy adagokat tudtam fejni (nem minden alkalommal így) Lefagyasztani, pedig vettem éttermes boltban kis asszem 60 mls poharakat tetõvel, ha jól emlékszem 100 db volt 500Ft. Abba tettem el a tejet és fagyasztott gyümit, húst, zöldséget stb.
Szia Én az elsõnél medellát használtam az teljesen széttépte a mellem a másodiknál nem volt sajna tejem viszont most vam és AVENT-et vettem a vaterán 5E Ft-ért és isteni én is zacskóban fagyasztom és jó mos 5 hós a picifiú és még mindíg kihasználom nagyon megéri az árát csak ajánlani tudom. üdv 3gy A
A kérdező hozzászólása: ok, jöhetnek még a tanácsok:-)
Szerintem ilyen pumpásat ne vegyél. Nekem medela kézi volt, de használtam avent kézit is. A medelát én jobban szerettem. Tároló pohár (gondolom az avent via-ra gondolsz) teljesen felesleges. Ha gyûjtögeted a lefejt tejet, arra tökéletes a mûanyag pohár is, vagy vegyél patikában gyógyszeres üveget, van 1 és 2 decis is, 50 ft körüli árért. Le is lehet fagyasztani.
Medela, az olcsóbb kategória szerintem nem szív alaposan. Nekem a Medela vált be!
A kérdező hozzászólása: a Yaterán nézelõdök, azért annyira nem állunk jól, hogy 10000-20000 áldozzak rá. Vannak azok a hagyományos pumpásak is, az is jó lehet? 200-500 forintért. Belinkelek egyet, pl ez is megtenné http://www.vatera.hu/mellszivo_pumpa_160622489.html
Nekem egy nagyon kedves barátnõm ajánlotta fel az övét (kézi) nagyon jól lehetett vele dolgozni (Avent), de nem igazán használtam ki, a lányom megivott mindent. 20 hónapig szopott, sosem tudtam félretenni tejet. Én örülök, hogy nem adtam ki érte pénzt, mert ez is tizenakárhányezerbe került volna. Akinek jóval több a teje, szerintem jól ki tudja használni.
A kérdező hozzászólása: És a madela vagy avent inkább?
Én mindkét gyerkõcnél kihasználtam. A kis poharakban tároltam, naponta vitte el tõlem egy kismama a babájának. Nekem elektromos és kézi is van, szerettem mindkettõt. Eltettem, mert a családban bárkinek jól jöhet még.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi mindenkinek

Akinek a kézi mellszívóval történő fejés nem nagyon vált be, érdemes-e beruháznia egy elektromos mellszívóra?

6 hetes kisbabám néha kifejezetten lusta szopizni, ezért fejek. Az Aventes kézi mellszívóval azonban alig sikerül valamennyit lefejnem, azt is jó sok id? alatt sikerül. Arra gondoltam, hogy sokan dícsérték a Medela Swing elektromos mellszívóját, csak félek, hogy csak kidobom azt a sok pénzt az ablakon. Szerintetek megpróbáljam?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is Avent kézi mellszívóm van, de soha nem tudtam vele fejni! Inkább megtanultam hogyan kell kézzel fejni! Simán ment, és ráadásul ingyen volt.. :) Egyébként ha nagyon akarod, megveheted, max. ha már nem kell, eladod. Igaz, annyit nem kapsz érte, mint amennyiért vetted, de a nagy része mégis visszajön! Üdv

Szia! Nekem is Avent kézi mellszívóm van, de soha nem tudtam vele fejni! Inkább megtanultam hogyan kell kézzel fejni! Simán ment, és ráadásul ingyen volt.. :) Egyébként ha nagyon akarod, megveheted, max. ha már nem kell, eladod. Igaz, annyit nem kapsz érte, mint amennyiért vetted, de a nagy része mégis visszajön! Üdv
Én kaptam kölcsön mindkettõt és a kézivel meg sem éreztem hogy már szív a medelával pedig azt hittem hogy a leggyengébben van de kiderült hogy az a legerõsebb fokozat.Ha tudsz barátnõtõl vagy valami megbizható forrásból kölcsönkérni szerintem azzal járnál jól hogyha kipróbálnád elötte.
Betti válasza: Szia! Hát jobb lenne elõtte tényleg kipróbálni, hogy beválik-e. Én anyatejleadó vagyok(napi 1200 mt-t adok), elõször kézi Aventtel fejtem, majd elektromossal, utána vettem Medela Mini Electriket, de sajnos egyik sem vált be.Aventtel tudtam fejni, de nagyon lassan haladtam és nem bírtam mindet lefejni.Medela viszont nekem meg sem indította a tejleadó reflexemet, úgyhogy egyáltalán nem tudtam vele fejni. Azóta kézzel fejek, már nagyon belejöttem, gyorsan megy, mindet le tudom fejni és 700 ml-vel szaporodott a tejem, mióta így csinálom.
Szia! Én is sokáig fejtem, szintén tejadó voltam. Chicco kézi mellszívóm volt, azt hittem az elektromossal hatékonyabb lesz a fejés, de tévedtem. Az elektromos mellszívás után még simán lefejtem 200 millit a kézivel. Biztos, hogy a mellszívó a rossz? Mert nekem is volt egy idõszak, amikor nehezen tudtam fejni, és kevés is volt. Ekkor alig volt tejem, mert sokat stresszeltem, akkoriban költöztünk. Késõbb visszatért minden a normális kerékvágásba és sikerült percek alatt lefejnem a maradék tejet. Szóval visszatérve a kérdésedre: próbálj ki egy másik kézi mellszívót, ha nem tudsz kézzel fejni (én sem tudtam), vagy ha tudsz kölcsönkérni elektromosat, akkor azt is próbáld ki, mielõtt beruházol!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!