Találatok a következő kifejezésre: Érdemes a beépített (9 db)

Milyen szögben érdemes a beépített vaku elé tenni a diffúzor lapot? Pont merőlegesen?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy merre akarod terelni a fényt!

Attól függ, hogy merre akarod terelni a fényt!
A kérdező hozzászólása: miért, az tereli? Azt hittem a szögtõl független a szórás
Beépített vakuhoz nem alkalmaznak diffúzor lapot, csak díffúzort, mivel azt (vakut) nem tudod felállítani a plafon felé. Külsõ vakunál így néz ki: http://logout.hu/dl/upc/2010-12/92287_yongnuo3.jpg
A kérdező hozzászólása: az a bajom, hogy a beépített vaku ugye elõrefelé szór, ha elé teszek valamit, hogy nem menjen pont szembe, akkor akármilyen szögben is állítom a plafonra úgy fogja felverni, hogy onnan hátrafelé szóródik elõször, tehát mire össze vissza szóródva a témára pattan a szobában, akkor a fényerõ már jelentõsen csökken elméletben. Vagy a gyakorlatban ez elég? De fényerõt így nem tud automatikusan mérni, vagy igen? Elvileg egy kicsit szokott villantani, és azzal beméri, de az csak egy sugár, ami nem reprezentálhatja jól ezt a szórási jelenséget. Ráadásul nem is értem, hogy ezzel milyen esetben próbálkozik, mert nem mindig. Canon EOS 500D.
A beépített vakunak ahhoz nagyon kicsi a teljesíténye, hogy diffúzor lapot alkalmazz! Ha mindenképpen diffúz fényt akarsz, tégy a búra elé merõlegesen valamilyen szóró fóliát, ha nem merõlegesen, és távolabb teszed még nagyobb a fényveszteség, de arra számíts, hogy a teljesítményt nagyon lerontja, és az eredmény akkor sem lesz kielégítõ. a beépített vaku mindenképpen egy szükségmegoldás, túl nagy variációra nem ad lehetõséget.

Érdemes a Windows beépített tűzfalát használni, vagy inkább külsőt?

Legjobb válasz: Inkább a külsõt javaslom, mert az ingyenesek között is vannak könnyen beállíthatók, és több szolgáltatást is nyújthatnak (pl. bemenõ és kimenõ forgalom szûrése). Egyéni beállításokkal biztonságosabbá tehetõ a számítógép (kivéve, ha valamit el nem rontunk). Amíg nincs más tûzfal beállítva, addig a beépített tûzfal használandó!

Inkább a külsõt javaslom, mert az ingyenesek között is vannak könnyen beállíthatók, és több szolgáltatást is nyújthatnak (pl. bemenõ és kimenõ forgalom szûrése). Egyéni beállításokkal biztonságosabbá tehetõ a számítógép (kivéve, ha valamit el nem rontunk). Amíg nincs más tûzfal beállítva, addig a beépített tûzfal használandó!
én a belsöt használom. csak észel kell netezni. meg egy jó antivírus. de ha routert használsz tuti elég.:D
én sygate personal firewallt használok évek óta, ami ingyenes, és teljesen meg vagyok vele elégedve. minden alkalommal, mikor egy program csatlakozni akar az internethez, megkérdezi, hogy engedem-e.
a windows nak elég gyenge a tüzfala.. inkább ne is használd mert felesleges anyira gyenge... a külsök közül ZoneAlarmot javaslok..(am énis azt hasznáélom) és megbízható.. ha hivatalos oldalról töltöd le akkor nem lehet vírusos ne féj:)
használj linuxot
A Ccleaner egymagában elég. És igen. Bizonyos fokú gyorsulás várható egy tisztítás után.
Nem feltétlen szükséges õket feltenni, magad is végrehajthatod a karbantartást a windows segédprogramjaival, illetve a böngészõ ide vonatkozó parancsaival. Ettõl függetlenül szerintem tedd fel a CCleaner-t, mert jelentõsen leegyszerûsíti a tisztitást, ráadásul automatizálható, például hogy minden indításkor lefusson a háttérben, így foglalkozni sem kell vele. A tisztítandó könyvtárak listájába te mad is vehetsz fel könyvtárakat (pl temp), így azokat is üríti. Összegezve, nem szükséges de ajánlott. Ettõl nem lesz gyorsabb a géped, viszont nem lesz teleszemetelve pár hét alatt. A windows saját defragmentálója kutyagumit sem ér, az simán lecserélném a defraggler-re.


Milyen márkájú MP3 lejátszót érdemes venni? A beépített aksis, vagy a cserélhető elemes a jobb?

Szeretnék egy olyat venni, ami min. 10 órán át bírja. De nem tudom, hogy melyiket! Naponta kb. 4-5 órát hallgatom, így valami strapabíróra lenne szükségem.

Legjobb válasz: Nekem cserélhetõ elemes van, tölthetõ elemmel, ha jól fel van töltve, sokéig bírja.

Nekem cserélhetõ elemes van, tölthetõ elemmel, ha jól fel van töltve, sokéig bírja.
Értelemszerûen az elemes elõnye, hogy az "akku tönkremenetelekor" egy egyszerû elemcserével megoldható a probléma. A beépített akkus viszont csak szervízben, nem olcsón cserélhetõ - ha cserélhetõ. Valamint sok esetben a beépített akkus csak USB-rõl tölthetõ, ekkor viszont vagy kell egy hálózati feszültséget átalakító eszközt venni, vagy mindig kell, hogy legyen lemerüléskor a közelben egy PC.

Mi a véleményetek a Buratino bútorboltról? Érdemes árajánlatot kérni egy beépitett kiskonyhára? Esetleg van valami más javaslatotok? Ismertek jó bútorasztalost?

Az Ikeaban kineztem egyet,de a szállítással és szereléssel együtt kb 100.000 forinttal többe kerül.

Legjobb válasz: az enyém 500ezer volt. gépek nélkül. az árajánlat amúgysem kerül semmibe. nem tudom hol lax, de itt budán van 1 jó hely, ahol az enyémet is csinálták. http://www.ezeregykonyha.hu/ érdemes elmenni, nagyon jófejek a srácok, náluk a megrendelõ tényleg az elsõ. :)

az enyém 500ezer volt. gépek nélkül. az árajánlat amúgysem kerül semmibe. nem tudom hol lax, de itt budán van 1 jó hely, ahol az enyémet is csinálták. http://www.ezeregykonyha.hu/ érdemes elmenni, nagyon jófejek a srácok, náluk a megrendelõ tényleg az elsõ. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Megkérdezhetem, hogy mekkora a te konyhád és milyen minõségû bútort választottál?
Nézd meg õket : http://www.lapszabaszat.hu Az anyag is olcsóbb náluk mint máshol és szépen dolgoznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de közben már megtötént a vásárlás az Ezeregybutornál, ahol valóban nagyon készségesek.

Hogy tudom a Canon 40D beépített vakuját szinkronba hozni egy külsõ (speedlite430ex) vakuval? Lehetséges ez? Vagy érdemes venni egy phottix strato II rádiós vaku kioldót?

Most szeretnék elkezdeni portrékat is fotózni, és szeretném a gyakorlottabb szakemberek véleményét is kikérni ebben a (vaku) témában.

A laptopok beépített hangszórója cserélhető, javítható? És ha igen, érdemes költeni rá?

Adott egy HP laptop, lassan 4 éves, gari nincs rá. Az integrált hangszóró szól ugyan, de nem tökéletesen, hol az egyik oldal hagy ki, hol a másik, érintkezési gond lehet. Lehet ezt cserélni (lévén integrált), egyáltalán érdemes-e? Mennyibe fájhat nagyságrendileg egy ilyen projekt?

Legjobb válasz: Áhh,egyszerûbb ha veszel 2 kis hangfalat pár száz forintért.És még jobban is jársz :D

Áhh, egyszerûbb ha veszel 2 kis hangfalat pár száz forintért.És még jobban is jársz :D
nem biztos, hogy egy 'hd' webcam jobb lesz, hisz a 720p = 0, 9 megapixel, 1080p = 2 megapixel
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor szerinted nincs rá jó megoldás?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!