Találatok a következő kifejezésre: Érdemes a Vistára (14 db)

Jelenlegi Vista van a gépemen, nekem nincs vele sok problémám. De hamarosan formatálni fogom a C meghajtóm. Milyen új Operációs rendszert lenne érdemes a gépre tenni? Adatok lejebb

CPU típusa Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (7 x 357)

Legjobb válasz: Ha vista futott rajta, akkor nyugodtan tehetsz rá egy Windows7 Home Premium op. rendszert.

Ha vista futott rajta, akkor nyugodtan tehetsz rá egy Windows7 Home Premium op. rendszert.
ha ragaszkodsz a Vistához maradhat az, ha mindenképpen váltani akarsz akkor Windows 7
A kérdező hozzászólása: processzor: Pentium(R) Dual-core CPU memória: 4GB rendszertípús: 32bites op
Fölrakhatsz egy Windows 7-et, mindenik verzió kompatibilis vele, de Én ilyen esetben Home Premiumot, vagy ha többet dolgozol rajta, akkor Professionalt ajánlok. Vistánál is maradhatsz, de a Windows 7 egyszerûbb, és gyorsabb.

Érdemes frissítenem a Vistát Windows 7-re? Vettem egy 1, 8 Mhz-es laptopot és vista van rajta. (a RAM 2GB DDR2)

Legjobb válasz: NE haragudj de a Vistáról megvan a véleményem ami nem a legjobb.Win 7 ajánlott gépigénye 1Ghz ami nálad sima ügy. Amit ajánlatok neked : Win 7 Starter (Nincs benne Aero ami a látványért felelõs és a procit illetve a ramodat zabálja)

NE haragudj de a Vistáról megvan a véleményem ami nem a legjobb.Win 7 ajánlott gépigénye 1Ghz ami nálad sima ügy. Amit ajánlatok neked : Win 7 Starter (Nincs benne Aero ami a látványért felelõs és a procit illetve a ramodat zabálja)
A win7 startert nem ajánlom, viszont van win7 lite, 1.2 giga, maga a tökély. Bár a laptop adatai alapján lehet, hogy az xp is felmenne még rá, akkor szabad a választás. Nagyon xp-szimpatizáns vagyok, de a win7 lite majdnem egy szinten van vele.
1, 8Mhz-en nem fut el a W7. Még a Win 3.1 sem!
Win 7 lite ha jól tudom buherált op rendszer.Én nem ajánlanám.Maradj akkor a jól bevált 10 éves Windows Xp-nél
Üdv:) Érdemes lecserélni És Futni fog rajta Csak rendesen bekel konfigurálni . + a visztás driverek is jók a win7 nek de nem mindegyik tehát ha lehet inkább win7 drivereket használj
Igen, buherált, de nagyon ésszel van összerakva. Tetszik, pedig párhuzamosan használtam egy eredeti Enterprise-zal. Semmi hiányossága nincs, cserébe millió elõnye, hogy amit az eredetin ki kellett kapcsolnom, az ezen már ki volt. Anno én is teljes XP-vel indultam, most pedig már alig lehet ráismerni. Akinek másak az igényei, úgyis buherálja magának is.
A kérdező hozzászólása: 13:41-es. Miért nem futna el a win7? Az asztali gépem is 1, 8 Mhz, és 2 GB Ram-os, és simán fut rajta a Win7 aero extended.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a vistáról nincs tapasztalatom, sose volt a gépemen. Most így elsõ látásra elég jól megy a gépen. Bár még nem "izzasztottam" meg a gépet. Kicsit szokatlan az asztali menüje a win7 után.
A Vista, ha fent van minden frissítés és szervízcsomag, nagyon jól elvan a gépen, ha van alá legalább 2GB ramod. Szóval ha nem akarsz veszõdni vele, hagyhatod.

Érdemes a Windows Vistára váltani?

Legjobb válasz: Az az igazság ,hogy most még nem érdemes szerintem, mert még nem igazán kiforrott, nincsenek hozzá megfelelõ driverek és illesztõ programok. Nem stabil várni kell vele egy kicsit ,hogy megerõsödjön. Az XP-t kár lecserélni mert az egyenlõre jobb.

Az az igazság , hogy most még nem érdemes szerintem, mert még nem igazán kiforrott, nincsenek hozzá megfelelõ driverek és illesztõ programok. Nem stabil várni kell vele egy kicsit , hogy megerõsödjön. Az XP-t kár lecserélni mert az egyenlõre jobb.
A WIN 7 nagyon gáz. Az elején sok embernek nem tetszett, csak a reklám sikeresen mûködött. Eléggé régi ez a kérdés, de akkor is: A Vista ha szebb, akkor vajon miért nem olyan lassú, mint a Win 7?
NEM inkább a Win XP Komolyan Minden Fut Rajta Nem Zabálja Szét A Ramot Mint a 7 vagy a Vista
Nekem Windows Vista Ultimate-m van és semmi baja sincs!
A tesómnak van Vistája de eddig nem panaszkodott rá, pedig elég finnyás. Az egyik barátom szerint a régi játékokat nem támogatja, de ez szerintem nem hátrány, mert már nem az õskörban vagyunk h régi dolgokkal játszunk. Egyébként én is szeretnék Vistat.
nekem vista van... szerintem sokkal borzalmasabb mint az xp
Az a baj, hogy a régi hardverekhez nem is készítenek Vistás drivert, hanem az ajánlják, hogy vegyél új, Vista-kompatibilis alkatrészeket. Szóval, ha az ember Vistát akar, akkor vehet hozzá új gépet is...
Én még várnék a Vistával. Amikor új egy rendszer, még nem látszanak az igazi hibái, gondolok itt elsõsorban a Microsoftnál megszokott biztonsági résekre. Én hagyom, hogy mások kísérletezzék ki magukon a Vistát, és az õ kárukon döntöm majd el, hogy mikor váltok. ;)
inkább 7 de nekem 8
win 7 ultimate
szerintem nem. majd ha kijön rá az SP1 akkor. addig ugysem nagyon vannak rá cuccok.
Na azért ha win7-et fullossan futtatod pl ajróval azért eszi a gépet.
Szerintem sem éremes felrakni.De ha már meguntad a jó öreg Windows XP-t, akkor a Windows 7-et ajánlom, sokkal felhasználó-barátabb operációs rendszer, ráadásul a gépigényük sem különbözik nagyon, tehát gép tuningra sincs szükéged , hogy ez az oprendszer fusson.
NEM ERDEMES szerintem
Most szembesültem egy problémával, ami miatt jobb lenne, ha Vistám lenne. A laptopom touchpadjához lévõ driver nem mûködik megfelelõen, viszont már nincs újabb driver hozzá, csak Vistára. Hamarosan már csak arra készítenek új drivereket a hardvergyártó cégek, Xp-re meg nem.
egyszerüen lassu szar lesz a géped ajánlom az xpt de leginkább a win 98ast me 3 mp alatt kikapcsol és be XDXD
még nem énis várok hogy kiköszörüljék a hibáit
Én kb fél évig vistát használtam.Most xp van a gépemen.Régi játékok mûködtek rajta, de egyetlen nyomtató nem mûködött vele.Szóval sokat szívtam vele.Minden másra jó, de nem a legjobb cucc.


Érdemes erre a gépre fölrakni a Vista témát?

Ezt a Vista témát szeretném fölrakni:

Legjobb válasz: :P nem

:P nem
Témákat alapból nem érdemes felrakni, de a te gépedre különösen nem.
Nekem beszéltek?! Az én gépem gyengébb, be mégsem lassítja le egy csöppet sem! Vírus sincs benne! Eredeti Toshiba tecra s1! Csak arra figyelj, hogy a gép rendszeresen karban legyen tartva, és nem lesz semmi gond!(Töredezettségmentesítés, vírusírtás, CCleaner stb.)
Elõzõ vagyok. Csak úgy megjegyzem, hogy a gépem adatai a következõk: -Windows XP Professional SP3 -Intel pentium M processzor 1.70 GHz -512 MB RAM -Videókártya: ATI MOBILITY RADEON 9000
A kérdező hozzászólása: Ha tényleg tisztességesen megy a gépeden, akkor én is megkockáztatom :)
:) Mielõtt törlöd a témát álitsad vissza az alapértelmezett xp témát !!!
Elõzõ elõtti vagyok. Csak a rocket dock-ot , az ÜberIkon-t, és a Y'z shadow-t nem ajánlom igazán futtatni, mert az nekem is lassít egy kicsit. Ha semmit nem állítasz be, akkor nincs baj. Ha gondolod a Trans Bar-t azt be kapcsolhatod.
a vista inspiratot neeeeee rakd fel mert az összes xp ki-be kapcsoló képernyõ filet letörli és beeszi magát a rendszerbe ezért lett nekem felrakva a win 7 ultimate x32 ha meg vista kinézetet akarsz akkor telepítsd a vistaát

Érdemes váltani Windows 8-ra, vagy ennek is olyan sorsa lesz mint a Vistának volt?

Esetleg jobb mint a 7, csak a felülete szokatlanabb? Tudom, hogy volt már kérdés, de érdekelne más válasz is.

Legjobb válasz: A win8 még nem teljesen kompatibilis mindennel amivel a win7, rengeted dolog túl van benne bonyolítva, több szoftver gondot okoz az pl. az adobe shockwave többségében hazavágja az egész rendszert x64 alapokon. De használható a win, csak még sok problémára nincs megoldás, régebbi .net keretrendszerek gyakran kernel szinten omlasztják össze.

A win8 még nem teljesen kompatibilis mindennel amivel a win7, rengeted dolog túl van benne bonyolítva, több szoftver gondot okoz az pl. az adobe shockwave többségében hazavágja az egész rendszert x64 alapokon. De használható a win, csak még sok problémára nincs megoldás, régebbi .net keretrendszerek gyakran kernel szinten omlasztják össze.
A felülete tényleg szokatlan, néhol gagyi, de belülrõl tényleg jobb, gyorsabb, kb. csak a startmenü, vezérlõpult és hasonlók változtak, amúgy ugyanúgy használató, mint a 7. Ez egy jó rendszer, a Vista bukás volt.
Szerintem nem olyan jó a 8-as és elég gagyi ha csak a külsõt nézzük.. 7-es jobb minden szempontból részemrõl.

Letöröltem a laptopomrol a windows movi maker! Honnan erdemes letölteni? Ja s a vistára valo jo az xp hez?

Legjobb válasz: Ugyan az itt írtak szerint állítólag megoldható a "Vistás" futtatása xp-n, de nálam nem mûködött. Elindult ugyan, de nem mûködött rendesen. http://www.szoftverteszt.hu/gyakorlat/movie-maker-2-6-xp-n.h.. Azért kipróbálhatod, max leszeded...

Ugyan az itt írtak szerint állítólag megoldható a "Vistás" futtatása xp-n, de nálam nem mûködött. Elindult ugyan, de nem mûködött rendesen. http://www.szoftverteszt.hu/gyakorlat/movie-maker-2-6-xp-n.h.. Azért kipróbálhatod, max leszeded...
Microsoft oldaláról le lehet tölteni :)

Szerintetek érdemes volna Windows XP-t Windows Vistára frissíteni? (csak Vistához elég jó a gépem)

Legjobb válasz: Ha Vistához jó, akkor Windows 7-hez is, ugyanaz a gépigénye. Ennyi információból nem tudjuk meg, hogy érdemes-e, írd le a géped adatait.

Ha Vistához jó, akkor Windows 7-hez is, ugyanaz a gépigénye. Ennyi információból nem tudjuk meg, hogy érdemes-e, írd le a géped adatait.
Nem!! Egyébként a Win7nek kisebb a gépigénye mint a vistának szerintem.
A kérdező hozzászólása: RAM:512MB Proci:1.60GHz Videókártya:Intel(R) 82945G Express Chipset Family
Erre semmiképpen, még netezésnél is használhatatlanabb lenne a gép, mint XP-n. 1GB-tal még csak-csak elfut a Windows 7, de ajánlatosabb 2Gb-tal használni azt, láthatod neked 4x kevesebb, ez azért nem elenyészõ különbség. Tudom, hogy Vista volt a kérdés, de a Windows 7 jobb minden szempontból, gépigénye is hasonló, talán még kisebb is.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor hagyam az xp-t??
Ehhez a géphez mindenképp.

Használtatok már Windows Vista op. Rendszert asztali PC-n, ha igen akkor mi a tapasztalat és érdemes-e felrakni?

Nem véletlenül kérdezem a Vistát. win 7 és 8 a gépigény miatt nem jöhet szóba mert próbáltam a 7et felrakni de a vidikártya miatt nem engedte. Viszont a Vistát engedi.

Legjobb válasz: > próbáltam a 7et felrakni de a vidikártya miatt > nem engedte. Pontosan milyen géprõl van szó? Amire a Win7 nem akaródzik feltelepülni, azon szerintem a Vista-val sem érdemes próbálkozni... A két rendszer gépigénye nagyjából megegyezik. > ha igen akkor mi a tapasztalat és érdemes-e felrakni? + Viszonylag stabil, van belõle használható 64bites verzió, szép a grafikus interfész - Driver problémák, kompatibilitási problémák (a régebbi szoftverek közül nem mind szereti), régi gépen az XP-hez képes baromi lassú, nehézkes.

> próbáltam a 7et felrakni de a vidikártya miatt > nem engedte. Pontosan milyen géprõl van szó? Amire a Win7 nem akaródzik feltelepülni, azon szerintem a Vista-val sem érdemes próbálkozni... A két rendszer gépigénye nagyjából megegyezik. > ha igen akkor mi a tapasztalat és érdemes-e felrakni? + Viszonylag stabil, van belõle használható 64bites verzió, szép a grafikus interfész - Driver problémák, kompatibilitási problémák (a régebbi szoftverek közül nem mind szereti), régi gépen az XP-hez képes baromi lassú, nehézkes.
Ha van egy két magos proci, 2GB ram és DX9 VGA, akkor igen. Ha DX10/10.1/11 VGA akkor inkább W7. Konkrétan milyen gépre?
A kérdező hozzászólása: Gépem: Alaplap: Dell OptiPlex GX280 Proci: Intel Pentium 4 520, 2800 MHz (14 x 200) 1 magos RAM: 2048GB DDR2 SDRAM Videókártya: Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family (128 MB) integrált A Win 7-et a videókártya miatt nem engedi.
Erre a gépre XP való.
Vagy Ubuntu.:)
A kérdező hozzászólása: Azért furcsálom hogy nem engedi a win 7-et mert korábban ennél sokkal gyengébb gépem volt és azon pedig ment a 7es.
A kérdező hozzászólása: Ugyanis az egy Acer gép volt 512MB DDR400 as RAMmal 1.8as 1 magos proci és 64 megás integrált vidikártya. És ezen a gépen 3 évvel ezelõtt mind vista mint 7es windows op rendszer futott.

Melyik Windows Vista változatát lenne érdemes felraknom? Megvan nekem az összes változata, de nem tudom melyik miben lenne jobb/estleg gyorsabb? (Windows 7-et senki ne mondjon nem csipázom azt a rendszert! )

Tehát miben külömböznek egymástól eggyes verziók? Asztali számítógépröl lenne szó.

Legjobb válasz: Több száz (!) gép összerakása, telepítése, nagy részüknek a napi-heti-havi szintû karbantartása után, csak van talán annyi tapasztalatom, hogy tudjam, milyen a vista. És mint mondtam, talán a micorszopsz sem véletlenül vonta vissza idõ elõtt. De ha neked vista 4ever, akkor hajrá.

Több száz (!) gép összerakása, telepítése, nagy részüknek a napi-heti-havi szintû karbantartása után, csak van talán annyi tapasztalatom, hogy tudjam, milyen a vista. És mint mondtam, talán a micorszopsz sem véletlenül vonta vissza idõ elõtt. De ha neked vista 4ever, akkor hajrá.
buta vagy és tudatlan:)
Tisztelt kérdezö ! Nekem is windows vistám van és én is ugyanugy vagyok vele mint te . Én is utállom a windows 7 et nekem is volt windows 7 elötte meg xp az xp kinézete az nagyon idegesitö csúnya na meg a windows 7 é is. Az xp nem tartot sokáig a gépemen és mikor le akartam állitani mindig újraindult a win 7 meg mindig azt írta ki leállitás kényszertetése. A win 7 az tényleg nemvaló semmire egy szar én tudod ugy jártam a windows 7 tel hogy eleinte legyen ön is milliomos meg super nintendó emulátoros játékokat játszottam rajt. Mihelyt bekötettem a t home internetet a windows 7 kegyetlen dolgokat kezdet el velem müvelni . Nem csatlakozot a netre söt a letöltéseim zsinorba szakadtak meg és lefagyot az internet nagyon sokszor. Mióta vistára válltottam ilyen problémák nincsenek , windows vista sokkal jobb mint a win 7 vista az én rendszerem.
Én pillanatnyilag Vistát használok, mert ilyen matrica van a gépemen seriallal, és gondoltam kipróbálom, úgysem volt még eredeti Windowsom. Nincs vele bajom, azon kívül, hogy sokszor beállnak az intézõ ablakai...
A kérdező hozzászólása: Nem értem mért nem lehet abbahagyni a Vista fikázását.Megbízható rendszer, söt SP2-vel a legjobb. Mindenki tudja annakidején nem volt optimalizálva, de mára jó lendszer lett!!!!!! Vista 4EVER! :D
A vista ugyanúgy járt, mint annak idején a millenium. Egy megbízhatatlan, erõforrás-zabáló vacak. Nem véletlen, hogy a microsopsz már visszavonta a forgalmazását. Akármennyire nem "csipázod", ha stabil rendszert akarsz, Win7-et használj, esetleg XpSp2-t.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, sokan azt mondják amugy hogy az Ultimate sem eszi annyira a memóriát, nemtudom. Szerntem Home Premiumot fogok felrakni:)
> Tehát miben külömböznek egymástól eggyes verziók? http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/products/co.. Kattints a "Windows Vista kiadásai" fülre. Ha mindenképpen Vista-t akarsz én a Home Premium-ot ajánlanám.
A kérdező hozzászólása: Nem erre gondoltam.
próbáld ki magad:)

Vista Inspirat 2 -ről mi a véleményetek? Érdemes feltenni?

Tetszik a vista kinézete ezért szeretném. És honnan kell letölteni hogy biztosan magyar legyen?

Legjobb válasz: Valamikor kipróbáltam... http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/vista-inspirat-ultimate.. Lassított, de nem volt vészes. Szép volt, de a mappaikonok nem tetszettek... mi nem lassít és szép az>>> http://winportal.net/?id=587 Esetleg mellétehetsz egy RD-t, így már elég szép... http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/rocketdock-v1-35--magya..

Valamikor kipróbáltam... http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/vista-inspirat-ultimate.. Lassított, de nem volt vészes. Szép volt, de a mappaikonok nem tetszettek... mi nem lassít és szép az>>> http://winportal.net/?id=587 Esetleg mellétehetsz egy RD-t, így már elég szép... http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/rocketdock-v1-35--magya..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!