Találatok a következő kifejezésre: Érdemes 2 adni a babónak (2 db)

Érdemes 2 keresztnevet adni a babónak?

..mert igazából tetszik (egy választott+apuka neve), de úgyis csak az egyik nevén fogja szólítani mindenki. Vagy valaki így, valaki meg úgy hívja majd? Lesz kavar a kis fejében! Az meg, hogy ? majd eldönti melyeket viselné késöbb...hát, ha eddig Z-nek hívták, nem hiszem azt mondaná pár év múlva, hogy mostantól hívjatok y-nak. Nem? De mégis tetszik a dolog..

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy lesz olyan, hogy valaki így hívja, valaki úgy, ennek ellenére szerintem jó döntés két keresztnevet adni. Szerintem nagyon jól hangzik, kavar nem lesz a fejében, elég, ha kisgyerekként az egy keresztneves verziót tanulja meg (pl. ha kérdezik, hogy hívják, tudjon válaszolni), késõbb, majd ha nagyobb lesz, akkor lehet neki megtanítani a másik keresztnevet. Az én ismerõseim gyerekei (akiknek 2 keresztneve van) az iskolában is csak az elsõ keresztnevet írták rá a könyvekre füzetekre, a naplóban azonban mindkettõ benne van.Végülis csak hivatalos papírokon kell majd mindkettõt használnia, de ezt idõvel megtanulja. Ha tetszik ez a megoldás, nyugodtan adjatok neki 2 keresztnevet. Jó, ha az egyik "nemzetközi név", azaz van külföldi változata, mert ha külföldre keveredik, könnyebb lesz neki.

Nem hiszem, hogy lesz olyan, hogy valaki így hívja, valaki úgy, ennek ellenére szerintem jó döntés két keresztnevet adni. Szerintem nagyon jól hangzik, kavar nem lesz a fejében, elég, ha kisgyerekként az egy keresztneves verziót tanulja meg (pl. ha kérdezik, hogy hívják, tudjon válaszolni), késõbb, majd ha nagyobb lesz, akkor lehet neki megtanítani a másik keresztnevet. Az én ismerõseim gyerekei (akiknek 2 keresztneve van) az iskolában is csak az elsõ keresztnevet írták rá a könyvekre füzetekre, a naplóban azonban mindkettõ benne van.Végülis csak hivatalos papírokon kell majd mindkettõt használnia, de ezt idõvel megtanulja. Ha tetszik ez a megoldás, nyugodtan adjatok neki 2 keresztnevet. Jó, ha az egyik "nemzetközi név", azaz van külföldi változata, mert ha külföldre keveredik, könnyebb lesz neki.
Van olyan hogy késõbb áttér a másik névre. De egyébként is jobb ha 2-t adsz neki.
Nekem volt a fõsulin egy évfolyamtársam mi Csabiztuk a középsuliban meg mindenki Tibinek ismerte. Így a végén Tibicsabi lett.
na mi is ezen filózunk, ráadásul nekünk a vezetéknevünk is hosszu.De nekünk is tettszik a 2név csak nem akarunk nagyon kiszúrni sem vele...nem tudjuk mit tegyünk.Meg volt egy olan ismerõsünk aki fasírtban volt a szüleivel-már idõsebb korban és a szülõk Szabolcsozták mi meg Dávidként ismertük...ez volt a tüntetése, bár nekünk ez volt a megszokott.ÉS elgondolkozunk mi is ezen jó e ha a gyerek a dackorszakban így megtagadná magát ha eddig máshogy nevezték..hiába az is a neve, mert ez csak tüntetés...na de ez sem törvényszerû...szval nem tudjuk mi sem.Sztem ha tettszik nyugodtan adjatok kettõt neki, valószínû mi is ezt tesszük majd..39hetes kismama
A lányomnak is kettõt adtunk, az elsõ különleges amit nagyon szeret is, a második anyukám keresztneve, mivel elhunyt az õ emlékére.Mindkettõt szereti, ha v.ki megkérdezi, hogy hívják mindkettõt mondja, ha azt kérdezik , hogy szólítják, akkor az elsõt.Ha nagy lesz úi.õ fogja eldönteni, hogyan szeretné ha szólítanák. Sok embert ismerek aki felnõtt korára már a másik nevén szólíttatja magát, mert az elsõ nem tettszett neki.Ha második gyerekem lesz annak is két nevet fogok adni.Nem rossz dolog.
Szerintem nem praktikus. Tanulmányi osztályon dolgoztam. A hallgatók nagy részének volt 2. neve, de senki nem adtam meg soha annak ellenére, hogy a nyilvántartásban úgy szerepelt. Csak gond volt belõle. Az embernek saját magának sem jut eszébe, hogy van egy 2. neve. Soha nem használja, csak bekavar az admin-ba.
Én már gimiben kitaláltam, hogy ha gyerekem lesz 2 neve lesz. Nekem csak egy van és olyan jó volt mikor mások mondták, hogy kettõ van. De mikor terhes lettem és kitaláltuk a nevét egybõl megtetszett a keresztnevével és nem akartam elrontani egy második névvel a hangzását. A második babónál már eszünkbe sem jutott, hogy lehetne 2.neve. Pedig a férjemnek két keresztneve van, õ is az apukájától örökölte a 2.at, de hivatalos papíroknál mindig én szóltam, hogy azt is írja oda, õ mindig elhagyta volna. Szerintem ha jól hangzik a 3név együtt akkor add neki, de ha csak bonyolít akkor ne.
Nekem 2 keresztnevem van és szeretem mindkettõt, tetszik, hogy így van. Az én babámnak szintén 2 keresztneve lesz!
Szerintem nagyon szép két nevet adni, nekem amúgyis tetszenek a hosszú nevek. Ha akarja, rövidíteni is tudja õket, becézni is lehet. Az én babámnak biztos kettõ lesz. Ha pedig elég nagy lesz, kitalálja melyik tetszik majd neki jobban...
A kérdező hozzászólása: bab=baba
és mennyi idõs ez a bab (baba)? :) )
A kérdező hozzászólása: Ez a "bab"óca 13, 5 hónapos.
Akkor ez inkább már csak komfortszopi.. :) De ha van még tejed, és a baba is igényli, add neki még... Én irigykedem, nekem csak 3 hónapig sikerült szoptatni.. :(
Nem irtad mennyi idos a babad...amennyiben elmult 6 honapos ennyi eleg kellene hogy legyen.Probaltam megkeresni az oldalt(sehol sem talalom most), ahol olvastam, hogy 6-12 ho kozott 5-8 dl anyatej megfelelo vedelmet nyujt. Kiegesziteskent meg nem tudom mit lehetne adni, mert meg nem vagyunk 6 honaposak es fiam meg boven szopizik :-) ...
upsz, lassan valaszoltam.akkor mind1.
Egy éves kor után már túl sok jelentõsége nincs, a megszokás, az összetartozás, a megnyugvás érdekében szeretik a babák.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt gondolom én is, hogy már nem kap tõlem védelmet az immunrendszere. Akkor adok neki valamilyen erõsítõt. Köszönöm szépen a válaszokat!
Én az elsõ vagyok. Mindkét gyerekemet csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Egyik most 11 éves, a másik 1 éves. Soha nem volt beteg egyik sem, pár hapcizástól eltekintve. Szóval nem hinnék abban, hogy az egy éven túli szoptatás immunológiailag erõsíti a babát. Viszont mindenképp jó a gyereknek lelkileg, ebben egyetértek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!