Találatok a következő kifejezésre: Érdemes 2 adni (8 db)

Érdemes 2 keresztnevet adni a babónak?

..mert igazából tetszik (egy választott+apuka neve), de úgyis csak az egyik nevén fogja szólítani mindenki. Vagy valaki így, valaki meg úgy hívja majd? Lesz kavar a kis fejében! Az meg, hogy ? majd eldönti melyeket viselné késöbb...hát, ha eddig Z-nek hívták, nem hiszem azt mondaná pár év múlva, hogy mostantól hívjatok y-nak. Nem? De mégis tetszik a dolog..

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy lesz olyan, hogy valaki így hívja, valaki úgy, ennek ellenére szerintem jó döntés két keresztnevet adni. Szerintem nagyon jól hangzik, kavar nem lesz a fejében, elég, ha kisgyerekként az egy keresztneves verziót tanulja meg (pl. ha kérdezik, hogy hívják, tudjon válaszolni), késõbb, majd ha nagyobb lesz, akkor lehet neki megtanítani a másik keresztnevet. Az én ismerõseim gyerekei (akiknek 2 keresztneve van) az iskolában is csak az elsõ keresztnevet írták rá a könyvekre füzetekre, a naplóban azonban mindkettõ benne van.Végülis csak hivatalos papírokon kell majd mindkettõt használnia, de ezt idõvel megtanulja. Ha tetszik ez a megoldás, nyugodtan adjatok neki 2 keresztnevet. Jó, ha az egyik "nemzetközi név", azaz van külföldi változata, mert ha külföldre keveredik, könnyebb lesz neki.

Nem hiszem, hogy lesz olyan, hogy valaki így hívja, valaki úgy, ennek ellenére szerintem jó döntés két keresztnevet adni. Szerintem nagyon jól hangzik, kavar nem lesz a fejében, elég, ha kisgyerekként az egy keresztneves verziót tanulja meg (pl. ha kérdezik, hogy hívják, tudjon válaszolni), késõbb, majd ha nagyobb lesz, akkor lehet neki megtanítani a másik keresztnevet. Az én ismerõseim gyerekei (akiknek 2 keresztneve van) az iskolában is csak az elsõ keresztnevet írták rá a könyvekre füzetekre, a naplóban azonban mindkettõ benne van.Végülis csak hivatalos papírokon kell majd mindkettõt használnia, de ezt idõvel megtanulja. Ha tetszik ez a megoldás, nyugodtan adjatok neki 2 keresztnevet. Jó, ha az egyik "nemzetközi név", azaz van külföldi változata, mert ha külföldre keveredik, könnyebb lesz neki.
Van olyan hogy késõbb áttér a másik névre. De egyébként is jobb ha 2-t adsz neki.
Nekem volt a fõsulin egy évfolyamtársam mi Csabiztuk a középsuliban meg mindenki Tibinek ismerte. Így a végén Tibicsabi lett.
na mi is ezen filózunk, ráadásul nekünk a vezetéknevünk is hosszu.De nekünk is tettszik a 2név csak nem akarunk nagyon kiszúrni sem vele...nem tudjuk mit tegyünk.Meg volt egy olan ismerõsünk aki fasírtban volt a szüleivel-már idõsebb korban és a szülõk Szabolcsozták mi meg Dávidként ismertük...ez volt a tüntetése, bár nekünk ez volt a megszokott.ÉS elgondolkozunk mi is ezen jó e ha a gyerek a dackorszakban így megtagadná magát ha eddig máshogy nevezték..hiába az is a neve, mert ez csak tüntetés...na de ez sem törvényszerû...szval nem tudjuk mi sem.Sztem ha tettszik nyugodtan adjatok kettõt neki, valószínû mi is ezt tesszük majd..39hetes kismama
A lányomnak is kettõt adtunk, az elsõ különleges amit nagyon szeret is, a második anyukám keresztneve, mivel elhunyt az õ emlékére.Mindkettõt szereti, ha v.ki megkérdezi, hogy hívják mindkettõt mondja, ha azt kérdezik , hogy szólítják, akkor az elsõt.Ha nagy lesz úi.õ fogja eldönteni, hogyan szeretné ha szólítanák. Sok embert ismerek aki felnõtt korára már a másik nevén szólíttatja magát, mert az elsõ nem tettszett neki.Ha második gyerekem lesz annak is két nevet fogok adni.Nem rossz dolog.
Szerintem nem praktikus. Tanulmányi osztályon dolgoztam. A hallgatók nagy részének volt 2. neve, de senki nem adtam meg soha annak ellenére, hogy a nyilvántartásban úgy szerepelt. Csak gond volt belõle. Az embernek saját magának sem jut eszébe, hogy van egy 2. neve. Soha nem használja, csak bekavar az admin-ba.
Én már gimiben kitaláltam, hogy ha gyerekem lesz 2 neve lesz. Nekem csak egy van és olyan jó volt mikor mások mondták, hogy kettõ van. De mikor terhes lettem és kitaláltuk a nevét egybõl megtetszett a keresztnevével és nem akartam elrontani egy második névvel a hangzását. A második babónál már eszünkbe sem jutott, hogy lehetne 2.neve. Pedig a férjemnek két keresztneve van, õ is az apukájától örökölte a 2.at, de hivatalos papíroknál mindig én szóltam, hogy azt is írja oda, õ mindig elhagyta volna. Szerintem ha jól hangzik a 3név együtt akkor add neki, de ha csak bonyolít akkor ne.
Nekem 2 keresztnevem van és szeretem mindkettõt, tetszik, hogy így van. Az én babámnak szintén 2 keresztneve lesz!
Szerintem nagyon szép két nevet adni, nekem amúgyis tetszenek a hosszú nevek. Ha akarja, rövidíteni is tudja õket, becézni is lehet. Az én babámnak biztos kettõ lesz. Ha pedig elég nagy lesz, kitalálja melyik tetszik majd neki jobban...

Mi a különbség a chipolina lumina 2:1 es és a 3:1 es között mennyit érnek használtan az ilyen kocsik mennyit érdemes érte adni?

Legjobb válasz: A 3:1 azt jelenti, hogy van hozzá babahordozó is. A 2:1-hez nincs, csak mózeskosár és sportkocsi, pontosabban a mózeskosarat lehet átalakítani sportkocsivá. Nekünk ilyen van. 30 ezerért vettük tavaly használtan. A mózeskosarával nem voltam teljesen megelégedve, de most már sportkocsiként használjuk és nagyon jó, imádom!

A 3:1 azt jelenti, hogy van hozzá babahordozó is. A 2:1-hez nincs, csak mózeskosár és sportkocsi, pontosabban a mózeskosarat lehet átalakítani sportkocsivá. Nekünk ilyen van. 30 ezerért vettük tavaly használtan. A mózeskosarával nem voltam teljesen megelégedve, de most már sportkocsiként használjuk és nagyon jó, imádom!
A kérdező hozzászólása: bab=baba
és mennyi idõs ez a bab (baba)? :) )
A kérdező hozzászólása: Ez a "bab"óca 13, 5 hónapos.
Akkor ez inkább már csak komfortszopi.. :) De ha van még tejed, és a baba is igényli, add neki még... Én irigykedem, nekem csak 3 hónapig sikerült szoptatni.. :(
Nem irtad mennyi idos a babad...amennyiben elmult 6 honapos ennyi eleg kellene hogy legyen.Probaltam megkeresni az oldalt(sehol sem talalom most), ahol olvastam, hogy 6-12 ho kozott 5-8 dl anyatej megfelelo vedelmet nyujt. Kiegesziteskent meg nem tudom mit lehetne adni, mert meg nem vagyunk 6 honaposak es fiam meg boven szopizik :-) ...
upsz, lassan valaszoltam.akkor mind1.
Egy éves kor után már túl sok jelentõsége nincs, a megszokás, az összetartozás, a megnyugvás érdekében szeretik a babák.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt gondolom én is, hogy már nem kap tõlem védelmet az immunrendszere. Akkor adok neki valamilyen erõsítõt. Köszönöm szépen a válaszokat!
Én az elsõ vagyok. Mindkét gyerekemet csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Egyik most 11 éves, a másik 1 éves. Soha nem volt beteg egyik sem, pár hapcizástól eltekintve. Szóval nem hinnék abban, hogy az egy éven túli szoptatás immunológiailag erõsíti a babát. Viszont mindenképp jó a gyereknek lelkileg, ebben egyetértek.


Nem akar ételt enni 9 hós babám, mert beteg, így csak szopizik és teázik, nem baj ez? (3-szor enne ételt, és reggel, este és éjjel 2-szer szopizna amúgy) Köptetőt napi 2-szer kell adnom, érdemes este beadni, nem köhög akkor többet éjjel?

Legjobb válasz: Szopiztasd akárhányszor csak kér!A kajálásra rápróbálhatsz de ne erõltesd,inkább mindig szopiztasd meg kaja idõben ha nm fogadja el a kanalast!Hidd el holnap/holnaputánra újra annyi tejed lesz amennyi kell a babádnak! Hs meg meggyógyul újra eszi majd a régi ritmus szerint a kanalast!Nálunk is így volt! A szopi fájdalomcsillapító is neki,úgyhogy tényleg ahányszor csak kéri,lehet csak a szájában tartja nem is eszik!A lányom így szokta!1 éves múlt de most volt beteg sajna és elvoltunk csak cicivel!Meg nálunk a fogak elõtt 2 napig csak a cici megy! Szerintem is max 2 órával lefekvés elõttig adj köptetõt! Gyors gyógyulást!

Szopiztasd akárhányszor csak kér!A kajálásra rápróbálhatsz de ne erõltesd, inkább mindig szopiztasd meg kaja idõben ha nm fogadja el a kanalast!Hidd el holnap/holnaputánra újra annyi tejed lesz amennyi kell a babádnak! Hs meg meggyógyul újra eszi majd a régi ritmus szerint a kanalast!Nálunk is így volt! A szopi fájdalomcsillapító is neki, úgyhogy tényleg ahányszor csak kéri, lehet csak a szájában tartja nem is eszik!A lányom így szokta!1 éves múlt de most volt beteg sajna és elvoltunk csak cicivel!Meg nálunk a fogak elõtt 2 napig csak a cici megy! Szerintem is max 2 órával lefekvés elõttig adj köptetõt! Gyors gyógyulást!
Jobban gyógyul, ha most csak szopik. Köptetõt nappal kell adni, lefekvés elõtt már nem. Ne erõtesd az evést, de inni igyon eleget!
Ha szopizik, akkor szerintem nem baj.
Elõzõ vagyok, csak elküldte, pedig még akartam írni. Jobb, ha este adod be, mi is úgy csináltuk, így legalább alszik is éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ éjjel köptetõ nélküé is sokat köhögött, így nem tudom, hogy ha most beadom estére a köptetõt, akkor nem lesz durvább a helyzet?

Ki fogok adni a 2 szobás lakásomból egy szobát, érdemes a saját szobámra kulcsot csináltatni?

Legjobb válasz: Én csináltatnék, fõleg ha idegennek adnám ki.

Én csináltatnék, fõleg ha idegennek adnám ki.
Még ha ismerõs akkor is rakj rá. Nekem pl van olyan rokonom aki meglopna meg már meg is lopott, bár neki sose adnám ki albérletbe a lakást.
A kérdező hozzászólása: köszi én is így gondoltam közeli ismerõseim de biztos ami biztos
Szerintem mindkét szoba ajtajára érdemes, már csak abból is kiindulva hogy esetleg jöhet fel hozzád vagy õ hozzá valaki.
Szia.Én is kicserélném a zárat biztonságira amit nem lehet egykönnyen másoltatni, mert tényleg ki tudja ki kezébe kerülhet, meg aztán óvatlan lehet az új lakó is mert azért ne gondoljunk rosszra de az ördög sem alszik!!Volt ismerõsöm akit a saját albérlõje közel 2 év ott lakás után kirámolta a bérlõ szobáját mert az sem zárta !Jobb félni mint megijedni !!
Sokszor laktam albérletben, de soha nem zártak el elõlem egyetlen szobát sem. Igaz, hogy nem is vihettem fel senkit, tehát, ha eltûnt volna valami, akkor engem vettek volna elõ - gondolom. Ezen az alapon a lakód is zárhatja elõled a szobáját, úgyhogy neki is csináltass kulcsot, mert ha te nem bízol benne, neki miért kéne benned? Mindenki magából indul ki...

"Rosszabb" a 3 hós oltás mint a 2 hónapos, érdemes rögtön kúpot adni ha hazaértünk, jobb a nurofen / panadol mint a kúp?

Legjobb válasz: Nekünk se a 2, se a 4 hónapos oltásnál nem volt gond, de a 3 hónaposnál úgy bedagadt a lába, hogy órákig görcsösen sírt. Amint megkapta az oltást tegyél rá vizes zsepit és hagyd is rajta / nekünk harisnyás idõszak volt, amikor kapta, így könnyû volt rajtahagyni /, fél óránként cserélgesd. Kúpot ill. fajdalomcsillapítót csak akkor adj, ha lázas v. fáj neki.

Nekünk se a 2, se a 4 hónapos oltásnál nem volt gond, de a 3 hónaposnál úgy bedagadt a lába, hogy órákig görcsösen sírt. Amint megkapta az oltást tegyél rá vizes zsepit és hagyd is rajta / nekünk harisnyás idõszak volt, amikor kapta, így könnyû volt rajtahagyni /, fél óránként cserélgesd. Kúpot ill. fajdalomcsillapítót csak akkor adj, ha lázas v. fáj neki.
Az én kislányom tegnep kapta meg a 3hós oltást. Nem volt rosszab, csak hamarabb belázasodott. Már dél körül adtam neki panadolt és estére kúpot. A kúp gyorsabban hat de nem nagyon szereti a baba. A panadol finom csak sok a 3 mili neki egyszerre, nincs hozzászokva a kajához és nehezen nyelte le. Ma reggel nem volt lázas, csak hõemelkedése van de szerintem még ma nyomok neki egy kúpot estére ha rosszabbul lesz.
Nálunk a 2 hósnál nem volt láz, a 3 hósnál igen, de lehet hogy azért mert kettõt kapott egyszerre (kapott egy meningo ellenit is). Kúpot felesleges adni neki addig amíg nem lázasodik be, hisz lehet hogy megússzátok láz nélkül. Nekünk a kúp nagyon bevállt én még nem használtam mást, szerencsére nem kellett.

Mit érdemes adni hasfájós 2 és fél hetes babámnak?

Sokat sír és kapkodja a lábát! Éhesnek nem hiszem hogy éhes, van tejem rendesen és jól is hízik! A köménymagos teát hallottam, de az nem több szelet csinál? A bébi mecsek teáról tudtok valamit? Én igyekszem oda figyelni, hogy mit eszek!

Legjobb válasz: Espumisan, Infacol, Colief, Biogaia cseppek Nekünk a Colief vált be

Espumisan, Infacol, Colief, Biogaia cseppek Nekünk a Colief vált be
A köménytea és a mecsek tea az én lányomnak még több szelet csinált. Nálunk a tornáztatás, hason ringatás, hasmasszírozás használt csak és a kitartás, és a friss levegõ . Friss levegõn olyan csendben volt hogy meg is lepõdtem rajta.:) Ahogy betöltötte a 3 hónapot mintha elvágták volna.
Nekünk a fent említetteken kívül még a kamillateát javasolta a védõnõ.
Egy doboz Colife meddig elég? Mert elég drága...

Budapesten a 2-es női klinikán tudtok ajánlani szülésznőt? Érdemes fogadni? Mennyi pénzt szoktak neki adni?

Legjobb válasz: Én nem fogadtam sem orvost sem szülésznõt.Egy gyerek sem maradt még az anyjában..illetve a várandósságom életem egyik legpozitívabb élménye,és olyan hihetetlen várakozással,mindenféle félelem nélkül tekintek a közelgõ szülés felé,hogy nem is érzem ennek szükségét,hiába elsõ gyermekem.A férjem szeretne velem bejönni,és nekem õ pont elég,hogy biztos támaszt nyújtson,amikor esetleg elbizonytalanodom,elszonytolodom. De érzem,tudom,hogy én akarom ezt a gyermeket,és szeretném a világra hozni,és fel sem merül bennem,hogy bmi komplikáció közbeléphet.

Én nem fogadtam sem orvost sem szülésznõt.Egy gyerek sem maradt még az anyjában..illetve a várandósságom életem egyik legpozitívabb élménye, és olyan hihetetlen várakozással, mindenféle félelem nélkül tekintek a közelgõ szülés felé, hogy nem is érzem ennek szükségét, hiába elsõ gyermekem.A férjem szeretne velem bejönni, és nekem õ pont elég, hogy biztos támaszt nyújtson, amikor esetleg elbizonytalanodom, elszonytolodom. De érzem, tudom, hogy én akarom ezt a gyermeket, és szeretném a világra hozni, és fel sem merül bennem, hogy bmi komplikáció közbeléphet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!