Találatok a következő kifejezésre: Érdemes, illetve a (221 db)

Stúdióvakut keresek hobbi- portré célra, 100-120e Ft-ot szánok rá! Mit NE válasszak, mire figyeljek? Mik a buktatók ebben a kategóriában? Én 200-400Ws között gondolkodok, honnan mit érdemes? Illetve mit NEM érdemes venni?

Elég az 1/8 os leszabályozhatóság? Vagy kell az 1/16? Modellizzóban 50W elég? Úgy gondolom ez nem az a kategória hogy csodát várjak, de fontos pld hogy arányos legyen az izzó szabályzása a villanási erővel??? Mekkora az a teljesitmény ami használható?

Legjobb válasz: Igen, az elsõ hozzászóló jól mondja. Mondjuk azért ez attól is függ, hogy kizárólag beltérben illetve konnektorközelben akarod-e használni. Ha nem akkor lehet, hogy érdemes lehet két hordozható szoftboxot illetve hozzá két yongnuo vakut venni megfelelõ kioldókkal. Persze bukod a beállítófényt, de az nagy szabadságod ad, hogy gyakorlatilag bárhol használhatod.

Igen, az elsõ hozzászóló jól mondja. Mondjuk azért ez attól is függ, hogy kizárólag beltérben illetve konnektorközelben akarod-e használni. Ha nem akkor lehet, hogy érdemes lehet két hordozható szoftboxot illetve hozzá két yongnuo vakut venni megfelelõ kioldókkal. Persze bukod a beállítófényt, de az nagy szabadságod ad, hogy gyakorlatilag bárhol használhatod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de maradok konnektorközelben, a rendszervakuk 50-80Ws ot tudnak full villantáson, és akkor 6-8mp az újratöltési idõ, ez azért kevés, bár nem akarok ágyúval verébre lõni, de 200-300Ws ot azért akarok, hogy késõbb ha pénzem úgy engedi esetleg egy nagyobb stripboxot is tudjak használi! Meg rendes formátumot akarok, beállitófénnyel, nem akarok gagyizni, elsõdleges felhasználási területe stúdió lenne, na nem nagy, az egyik szobát nem használom, na most erre jó lesz! Nézegettem Mcgoat ot is, de kaptam privátban még jó ötleteket, informálódok, és a kapott elérhetõségeken érdeklõdöm, és a legjobbat kihozom ami ebbe az árba belefér! Akit esetleg érdekel szóljon, hátha 2 vagy 3 szettre kis engedményt is kapunk :-) Kaptam egy telefonszámot, ami nagyon érdekes egyébként, csak túl szép hogy igaz legyen! Amig nem látom nem is merem továbbadni! Kiderül! Ha van valakinek ötlete várom az ötleteket még! Mint felszerelés, mind hely ahol vásárolni lehet tekintetében!
Mikrosatnál is jó arcok, legalább is én bírom õket nagyon! :)
A kérdező hozzászólása: Jók, de drágák ahhoz képest hogy ugyanolyan távolkeleti vakukat árulnak mint más, csak átcimkézve mikrosatra, de nagyon köszönöm! Kaptam egy érdekes ajánlatot, holnap megnézem!
A kérdező hozzászólása: Tehát kérdések egy ajánlattal szemben: 300Ws villanási erõ, 75W modellfény, 1/32 ig leszabályozható, a modellfény együtt vagy függetlenül a villanástól, ez hármas szettben, 3 vaku, 3 állvány, 2 softbox (50x70 és 70x100), 1 snoot méhsejt és szinszûrõ betéttel, 2 ernyõ, rádiós kioldó, szett-táska... Ez használhatónak tûnik, van beleköthetõ paraméter????
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a szettet amit ajánlottak! Nekem bejön, digitálisan lehet állitani, ledes kijelzõje van, amin mutatja a villanási erõt fényértékben, tényleg 1/32 ig le lehet szabályozni, és tényleg egy nagyobb egy kisebb softbox, és snoot, kioldó is van a szetthez! Az a kérdésem szerintetek a 300Ws vagy a 400Ws os szettet válasszam! Opcióként kérhetek 3vevõs rádiós kioldót az alap 1 adó 1 vevõ helyett! Van értelme???? Úgyis csak fizetés után tudom megvenni, remélem valaki addig reagál!!!

Hol érdemes lekötni a pénzem, illetve hova érdemes befektetni? 1 millióról van szó!

Legjobb válasz: Ha lekötni akarod, és nem a tõzsdén játszani vele, akkor innen választhatsz: http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bal_menu/betetilekerdezo Egybként a PSZÁF honlapon mindenre van összehasonlító, érdemes keresgélni és használni.

Ha lekötni akarod, és nem a tõzsdén játszani vele, akkor innen választhatsz: http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bal_menu/betetilekerdezo Egybként a PSZÁF honlapon mindenre van összehasonlító, érdemes keresgélni és használni.
vállalati diszkontkötvény évi 9% hozam, féléves lekötési periódusokkal javaslom.
Vagy a Szkeptikus Társaságnak. Õk legalább megmondják, tényleg szellem-e. :)
Küldd el ide nekünk, majd mi kielemezzük :-)
Ha október 1-én történt, akkor be kell vallani a népszámlálósba!
Scully és Mulder ügynöknek
A kérdező hozzászólása: Ez a bajom, hogy ezt nem direkt csináltuk, meg nem is értek a blende dolgokhoz, bár ezt akárki mondhatja. A képet mezei digitális képpel csináltuk, nem volt senki a közelben rajtunk kívül, az hogy a srác lesétál a lépcsõn azért sem állja meg a helyét, mert nem ugyanolyan a cipõjük.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom a másik képet küldeni, mert az csak a tesómnak van meg
egészen pontosan hol kellene látnunk azt a cipõt? És hol a másik kép?
Hát én nem látom a "másik" cipõt. :( De a lényeg, hogy (aránylag) hosszú záridõvel készült. Ha sötét volt (márpedig sötét volt), akkor a kompakt gépek eleve megnyújtják a záridõt.
:S
Kérlek privire küld át a képet! Látni szeretném a szellemet!
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell átküldeni priviben?
sajnálom, de ez nem egy szellem, ez csak a fényhiány miatt van, a kompakt gépek is hosszabb záridõvel exponálnak ilyenkor, így akaratodon kívül is készülhetnek ilyen képek. Én szoktam is vele szórakozni, és volt már, ami egész hihetõ lett! :)
Léccii küld el nekem is, a válasz megírásának idõpontja alatt ott van , hogy privát e-amil írása. Nem tudom, hogy ott lehet -e képet csatolni, de akkor majd válaszolok és akkor már tudsz írni saját mailrõl.
nekem.
A válasz írója X-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: YY YY:YY Privát e-mail a válasz írójának az utolsó sorra klatty és ott tudod elküldeni.
elküldenéd azt a bizonyos következõ képet is, ahol a lépcsõ alján áll az alak? Hátha azon jobban látszik, amit szerinted látni kellene...
Én eleve azt nem hiszem el, hogy egy fényképezõgép lát olyan dolgokat, amit az ember szabad szemmel nem lát. Mivel tudhat többet egy fényképezõ gép?
és hol a következõ kép? Mert ezen semmi furcsa nincs, amit ne lehetne egy jó géppel megcsinálni...
egyetértek az elöttem lévökkel :D
Nekem. Privátban küldheted is.
Persze, hogy érdemes! Küldjétek el James Randinek, kereshettek vele egymillió dollárt!!! :) ))
Belinkelhetnéd... Én olyan kivi vagyok:) :)
6. Lenin.
Az én privátomra is jöhet, ne hagyjatok ki semmi jóból! :D
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/111004/szellem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg A fiú aki a lépcsõ alján van, õt fényképeztük, és otthon vettük észre a kép bal oldalán álló alakot, aki nem volt ott mikor a képet csináltuk. A cipõje nagyon jól látszik
Mármint a szellem cipõje??? :D:D:D
Ilyet egy komolyabb géppel simán lehet csinálni...
A kérdező hozzászólása: A következõ képen is rajta van, de akkor már a lépcsõ alján áll
Kinyitottátok a blendét, és a srác lesétált közben a lépcsõn, és megállt alul. Ennyi. :D
Akkor már fel is tehetnéd ezt is a képfeltöltés-re. :)

Érdemes elvégezni a kommunikáció médiatudomány szakot? Illetve hol érdemes helyileg elvégezni? Merre helyezkedhetek el vele? Könnyű? Hogy készüljek a vizsgáira? És utána merre szakosodjak?

KÖSZÖNÖM!

Legjobb válasz: 1. Nem 2. Sehol, azaz teljesen mindegy hol végzed, az eredmény ugyanaz. Nem baj, van akinek jól áll a mekis munkaruha.

1. Nem 2. Sehol, azaz teljesen mindegy hol végzed, az eredmény ugyanaz. Nem baj, van akinek jól áll a mekis munkaruha.
Ne válaszd ezt a szakot, mert ez "nem létezõ" tudomány. Elhelyezkedni sehol nem lehet, mert nem keresik õket sehol. Válassz inkább informatikus/mérnök-képzéseket, vagy tanulj autószerelõnek/hegesztõnek/géplakatosnak/fodrásznak és irány Ausztria, ha a határon laksz.
Sajnos komolytalan lett a szak, mert sokak szerint ez vezet a tv-hez, és az nagyon terndi..... de nem igaz. Sok tévésünk (már nem a beszédhibás ertéeles celebekre értem) nem ilyen szakon végzett, nézz utána wikipédián! Pont nemrég olvastam egy szakmabelitõl, hogy megnõtt a a kommunikációs szakemberek száma aztán két összetett mondatot nem tudnak leírni helyesírási hiba nélkül..... Egy biztos, ha csak kell egy diploma, akkor inkább menj el gyógypedagógusnak, az mögött legalább valódi szakma van. Ha szeretnél egyszer jól megélni a keresetedbõl, akkor ne salátaszakot válassz. Nyelve(ke)t tanulj, hozzá egy kis gazdaságtant, esetleg mérnökire menj, bár a tájékozatlanságod alapján az már keményebb dió.....

Leendő halgazdi vagyok, illetve a lányaim szobájába kerülnek. Kapok 10-15 db fekete mollit. Milyen akvárium szettet érdemes beszereznem ennyi halnak? Milyen márkát érdemes?

Ezekr?l mi a véleményetek? 1.,

Legjobb válasz: Sürgõsen felejtsd el a fekete mollyt, ne fogadd el õket. 6-8 mollynak kell minimum 100 literes akvárium, 15-nek már jócskán 150-170 kell. Itt informálódhatsz: http://diszhal.info/Poecilia_sphenops.php Más halakról is. Vagy veszel egy 150 literes akvárium szettet legalább, vagy választasz másik halat, aminek jóval kisebb akvárium kell.

Sürgõsen felejtsd el a fekete mollyt, ne fogadd el õket. 6-8 mollynak kell minimum 100 literes akvárium, 15-nek már jócskán 150-170 kell. Itt informálódhatsz: http://diszhal.info/Poecilia_sphenops.php Más halakról is. Vagy veszel egy 150 literes akvárium szettet legalább, vagy választasz másik halat, aminek jóval kisebb akvárium kell.
és lehetõleg ne vegyél akváriumot, csak 30l felett
A kérdező hozzászólása: De édes vagy! :) Köszönöm a válaszodat! :)
Üdv! Nagyon rossz úton idnultatok el, jó lenne tájékozódni egy kicsit, mert nem fog örülni a gyerek, ha döglött halak úszkálnak az akváriumban. A haltartás pedig az alapismeretek nélkül nem fog menni. 20 literes akváriumban nem tartható hal. 30 literben már lehet egy hím bettát, vagy guppikat tartani, maximum 6 szvárványosat, vagy mondjuk 10 endler guppit. Neonokat 50 litertõl lehet, ha társítani szeretnéd valamivel, akkor már indokolt a 70 liter. A black mollykból egy darab sem tartható 100 liter alatt. Mielõtt belefogtok, olvassátok el a http://www.akvarista.hu címlapján az 5 ajándék e-bookot, meg esetleg a Horn-Zsilinszky: Akvarisztika c. könyvét.
A felsoroltak közül a második a legjobb! Ill. valamennyire mûködõképesebb, mint a többi. Mindenek elõtt pedig -még mielõtt legközelebb Diszkoszokat is akarnál :) - uszítsd rá a lányaidat egy kis szakirodalom böngészésre. Jó sok gondtól megkímél! Pl. akvarista.hu-n reg. után az 5 kis könyv kötelezõ házifeladat! :)
A kérdező hozzászólása: ok...9 éves és 2 éves gyereket??? Rendben.....én gondoznám õket...inkább halcskákat lessenek, mint idióta mesét a tv-ben.....írtam hogy kezdõ vagyok...eszem ágában nincs 3 liter vízbe bele engedni 40 halat...ezért kérdeztem hogy melyik akvárium a jobb, és melyikbe mennyi, és milyen halat ajánlatos tenni....
vegyél egy min.54 literest és tegyél bele olyan halakat amiket könnyebb tartani.pl.8 zebradánio+8 neon+5-6 db algaevõ csiga
Ezt le is írtuk neked. Viszont csak az, hogy milyen halból mennyi fér el, még nagyon kevés információ. Tudnod kell, hogy melyik halfajt hány fokos, milyen keménységû vízben lehet tartani. El kell sajátítani a szûréssel kapcsolatos információkat, ismerni kell a nitrifikáció folyamatát, a vízcserék fontosságát és módját. Aztán a növények fényigényérõl, tápozásáról és telepítésének a módjáról is jó, ha tudsz dolgokat. Csak úgy, józan parasztésszel nem lehet fenntartani egy vízi világot. Nem ûrtechnikáról van szó, de rengeteg a hibalehetõség. Ezért javasoljuk, hogy készülj fel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nagyon Nektek! :)
20 litresbe csak egy hím betta tartható, ..http://www.youtube.com/watch?v=R664-oTwjzY&playnext=1&list=P.. ezt a videót akartam linkelni a neonokhoz, 50 literes akváriumban, fekete háttérrel jól mutatnak ezeknél a szetteknél sajnos nem mindegyiknél írja a világítás erõsségét, de literenként 0.7watt legyen minimum. szóval, mikor szettet választas, akkor ahány wattos a világítás, azt oszd el az akvárium méretével. pl. 54l-es akvárium 18watt= 3 watt/liter
A kérdező hozzászólása: Oké! :) És melyik akváriumot választanátok?? A gyerek akvárium, a kid és kaméleon a 20 literesbe milyen halat raknátok, és mennyit?
A kérdező hozzászólása: Huuu...köszönöm.... :( És ha csak 3-4 fogadok el, és mellé 1-2 guppi, esetleg neon hal? Van még ez az akvárium. Ez megéri? http://www.akvariumplus.hu/index.php?page=shop.product_detai..
ezek túl kicsik, és minimum guppykat vagy endler lehet bennük tartani. mollyk, mivel gyors úszású nagyra növõ halak, minimum 130 literes medencében érzik jól magukat. az állat érdekében vagy marad az ilyen 40literes guppykkal, esetleg más nanohalakkal vagy veszel 1 nagy akváriumot és a mollykat teszed bele.
3-4 et se lehet elfogadni, mert azoknak is 120-130 liter felett kell
A kérdező hozzászólása: Vagy még ez?? :) http://www.akvariumplus.hu/index.php?page=shop.product_detai..
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor elfelejtem a mollykat! :) Akkor marad neon, guppi, sb.---szóval melyik akváriumot érdemes megvenni, gyerek szobába :)
Nem lehet sajnos, mivel már 1 halnak is meg van a szükséges úszótere, hiába vannak kevesen. Nézz szét a honlapon, amit írtam http://www.diszhal.info itt bõven találsz olyan halat, ami mondjuk egy 40-50 literesben tartható. Nézd azt is hogy milyen hõmérséklet kell nekik, nehogy hideg vízit rakj össze meleg vízivel. (persze a keménység és ph is fontos, tájékozódsz ezekrõl a lakhelyed vízmû honlapján)
Ha neont akarsz tartani, akkor az 54 literes akvárium legyen minimum. :) Azt hiszem 50 literre mehet 6-8 neonhal, de abból is csak a vörös neon. (meg talán a fekete is, nem néztem most meg) A sima (kék) neon csak 24 fokig szereti a vizet. A guppinak sózni kell a vizét és nagyon szapora, hogyha nem akartok túlnépesedést, akkor ajánlott csak hímeket venni, szebbek is. Sok sikert. :)
50 literre mehet nyudodtan 10 sima neon, ha ez túl monoton, akk mehet 8 vörösneon és 1 betta.
szívesen. segítünk, ahogy tudunk :) én személyszerint az akvarisztikát egy elég könnyû dolognak tartom, mert sok dolog logikailag összefüggõ, átlátható dolog van benne. Lehet azért mert 11 éves koromtól vannak halaim, olvastam sok mindent azóta, de én azt mondom, h akinek van esze rá, az könnyen megtanulhatja.. legegyszerûbben ez a kis ebook írja le a dolgokat, az akvarista.hu-n van még 4, én ezzel kezdeném: http://www.akvarista.hu/images/ebook/kezdeti_lepesek.pdf úgy félórányi olvasgatás, képekkel. rengeteg alapdolgot ír le, amiket a haltartáshoz föltétlen tudni kell. hát sok sikert!
hát persze h érdemes hisz a pete 24 óráig életképes

Szerintetek érdemes-e a várni Lg Nexus 4 mobiltelefonra, mert elvileg bruttó 299, illetve 349 eurós áron kerül rövidesen a boltok polcaira?

Magyarországon lesz-e áremelés, illetve olvastam, hogy Amerikában (Angliában is) elfogyott a 16Gb os 15 perc alatt 8Gb os 10 percre rá, ezek milyen áron voltak (Google Play Store)?

Legjobb válasz: Dollárban és Fontban is hasonló áron mozogtak, Forintban sem lesz sokkal több, elvileg áfával és minden szarral együtt 100 ezer alatt, vagy 100 ezer környékén lesz itt is, függetlenül, ha szolgáltatókhoz is bekerül, akkor olcsóbb is lehet nyilván egy drágább csomagban.Épp ezért érdemes várni rá.Jó ár, brutál hardver, google support, pure JB, stbstb.Várj egy 16-osra, mert a 8-as édeskevés lesz, ugyanis SD-vel nem bõvíthetõ a tárhely tovább.

Dollárban és Fontban is hasonló áron mozogtak, Forintban sem lesz sokkal több, elvileg áfával és minden szarral együtt 100 ezer alatt, vagy 100 ezer környékén lesz itt is, függetlenül, ha szolgáltatókhoz is bekerül, akkor olcsóbb is lehet nyilván egy drágább csomagban.Épp ezért érdemes várni rá.Jó ár, brutál hardver, google support, pure JB, stbstb.Várj egy 16-osra, mert a 8-as édeskevés lesz, ugyanis SD-vel nem bõvíthetõ a tárhely tovább.
A kérdező hozzászólása: Elvileg január-marciusban jön ki Magyarországra. Akkor vissza kell mondom HTC 3D :(.
Itt nem 100 környékén lesz a telefon, mert Magyarországon az LG fogja forgalmazni. Itt 150000 lesz vagy még több.
A kérdező hozzászólása: Németországban mikor lesz a készlet elérhetõ a Google Playen(gondolom egyszer már volt csak elkapkodták)?
mindkettõ kérdésedre igen a válasz.
szia! A barátom a Debreceni Egyetemen végzett, és tanult biokémiát is. Azon az órán mondta a tanára, hogy pezsgõtablettát ne fogyasszon senki, mert elég káros a szervezetre nézve. És mivel a tanár jobban ért hozzá, mint én, hiszek is neki!

Milyen részvényt lenne érdemes most venni? Otp? Vagy más? Milyen összeg a minimum amitől érdemes? Illetve hogy működik? Hogyan lehet/jó kiszálni? THX

Legjobb válasz: Most látom a második kérdésed: A részvény igazából nem más, mint kölcsön, csak most Te adod. Akármilyen keveset is ér, sõt akár mínuszos is lehet, attól a részvényeid száma még ugyanúgy megmarad, csak ha eladod õket (szakszóval realizálod a vagyonod), AKKOR bukod el. Ha rosszul állnak a részvényeid, szimplán nem kell kivenned. A hosszútávú befektetések másik elõnye, hogy bármikor hozzátehetsz és elvehetsz belõle. Ezt nevezzük eseti befizetési számlának, igaz, egy fõ befektetés meglétét is megköveteli (pl. egy rendszeres havi 5-20ezer forint befizetése mellett további eseti számlád lehet, ami éppúgy kamatozik, csak bármikor hozzáférhetõ). A részvények mindig 1 ft-ról indulnak és lehet ennél több is, meg kevesebb is. Mikor kevesebb, akkor a részvényeiden buknál, HA ELADNÁD. Ilyenkor nem kell eladni és kész. Ezért is írták elõttem, hogy ne konyhapénzt tegyél be, hanem olyat, amirõl sokáig le tudsz mondani. :)

Most látom a második kérdésed: A részvény igazából nem más, mint kölcsön, csak most Te adod. Akármilyen keveset is ér, sõt akár mínuszos is lehet, attól a részvényeid száma még ugyanúgy megmarad, csak ha eladod õket (szakszóval realizálod a vagyonod), AKKOR bukod el. Ha rosszul állnak a részvényeid, szimplán nem kell kivenned. A hosszútávú befektetések másik elõnye, hogy bármikor hozzátehetsz és elvehetsz belõle. Ezt nevezzük eseti befizetési számlának, igaz, egy fõ befektetés meglétét is megköveteli (pl. egy rendszeres havi 5-20ezer forint befizetése mellett további eseti számlád lehet, ami éppúgy kamatozik, csak bármikor hozzáférhetõ). A részvények mindig 1 ft-ról indulnak és lehet ennél több is, meg kevesebb is. Mikor kevesebb, akkor a részvényeiden buknál, HA ELADNÁD. Ilyenkor nem kell eladni és kész. Ezért is írták elõttem, hogy ne konyhapénzt tegyél be, hanem olyat, amirõl sokáig le tudsz mondani. :)
Most leginkább semmilyen részvényt nem érdemes venni. Én benne vagyok egyben, de már nagyon sokat esett. Nem adtam el idõben , mert nem gondoltam volna, hogy az évszázad krachja lesz. De már kivárom a jobb idõket és közben veszek még hozzá. Remélem nem megy tönkre. A fundamentális alapokkal az a baj, ha a cég folyamatosan veszteséget termel, még az is elolvad. Most az a kérdés, hogy hol lesz az alja a piacnak. Mindennek az alapja az amerikai gazdaság. Most még nem látni a végét, és addig én nem is számítk jóra, míg folyamatosan romlanak a gazdaság adatok az USAban.Hiába olcsó most a részvény, ha tovább jönnek a bajok a papírok akár még tovább eshetnek. Egyébként viszonylag alacsony összeggel 100e Ft is el lehet kezdeni, csak gyakorlás céljából, de abból nem fogsz meggazdagodni:) Én is jó dolognak tartom a grafiknok alapján való kereskedést, de ebben a folymaatosan esõ piacon, még ez sem túl jövedelmezõ sztem.
Részvényt ne vegyél egyenlõre semilyent.De ettõl függetlenül tudsz keresni most is a tõzsdén.Árfolyamesésre is tudsz játszani.Én is ezt teszem.Havi szinten átlagosan 20-30%-om megvan.Bár én már 97õszén kezdtem a szakmát.7évig csak vesztettem folyamatosan...
SEMMILYET. A többiek amúgy elmondták a lényeget. Azt teszem hozzá, hogy a tõzsdei befektetés egy tudomány, egy szakma. Azaz ezt is, mint minden komoly szakmát, éveken át kell tanulmányozni, és még ezután sem biztos, hogy menni fog. Ha tõzsdézni akarsz, akkor olvasd el Kostolany, Farley, Mamis stb. mûveit, ismerkedj meg vállalatgazdaságtani és számviteli alapokkal és a technikai elemzéssel, vásárolj megfelelõ adatszolgáltatást és néhány hónapot vagy évet szánj kis összegekkel való kísérletezésre. Ne hallgass a "befektetési guru"-kra és azokra a szerencsétlenekre, akik mondjuk 3000 Ft-ért televásárolták magukat OTP-vel, mert "most olcsó".
"Hát igen. Azok a szerencsétlenek jelenleg kevesebb, mint 1 év alatt megduplázhatták a pénzüket. (Ha nem kapkodtak.)" Szerinted a TIPIKUS KEZDÕ, aki márc. elején bevásárolt OTP-bõl 3000 körül ("most olcsó!"), az rutinosan kiülte, amíg az OTP lement 1500-ig, aztán onnan visszakapaszkodott 3000-re és most már 6000? Egy frászt. A tipikus kezdõ pánikba esett és nagy bukóval kiszórt mindent, "amíg még nem késõ".
Persze, megduplázták, de ha nem hallgattak volna mondjuk rájuk, hanem várnak még 1 hónapot, akkor meg négyszerezték volna... Azért látnod kell azt is.
"Ne hallgass a "befektetési guru"-kra és azokra a szerencsétlenekre, akik mondjuk 3000 Ft-ért televásárolták magukat OTP-vel, mert "most olcsó"." Hát igen. Azok a szerencsétlenek jelenleg kevesebb, mint 1 év alatt megduplázhatták a pénzüket. (Ha nem kapkodtak.) Ó, milyen szerencsétlenek is voltak... Annyira vicces ilyen régi részvényes kérdéseket olvasgatni. "Jajj, most ne vegyél, ki tudja hol van az alja..." pff... aztán közbe az járt jól, aki leszarta az efajta figyelmeztetéseket. :) A technikai meg mindenféle elemzés kihozta márciusban, hogy 1000, sõt 600Ft lesz a OTP, vigyázzunk vele. Hát aki nem vigyázott az egy év alatt 4-5x-ösét kereshette meg a befektetett tõkéjének. Ennyit a tõzsdeelemzõkrõl, beleértve az itteni tanácsot adó válaszolókat is....
Eloszor is, ahogy egy elottem szolo is mondta, tartsd tavol magad mindefele Brokernettol es egyeb mutacioatol, akik a szar unit-linked biztositasaikat akarjak radsozni. Hidd el, a nagyok nem veletlenul nem foglalkoznak ilyesmivel. Masreszrol pedig, amig nem tudsz egy piacra Betat szamolni, nem tudod hogy kell egy portfoliora kovarancia matrixot felalitani vagy esetleg egy grafikai elemzesben japan gyertya tendeciakat eszre venni kozelebe se menj a piacnak mert nem fogod tudni minimalizalni a kockazataidat, anelkul meg tozsdezni nem erdemes. Ha mindenaron reszvenyekbe fektetnel most, akkor mindenkeppen inkabb egy nagyobb, nevesebb alapkezelo valamelyik diverzifikalt termeket javasolnam, olyan 30% koruli reszveny arannyal. Az mar egy meresz vallalas, tudsz vele keresni is, de megse kell a hid ala menned ha esetleg tovabb szakadna a BUX.
Semmilyen részvényt ne vegyél. Annyira instabil most a pénzpiac. Ha befektetni szeretnél válassz tõke és hozam védett befektetést. Nem ígérnek eget rengetõ kamatokat, de legalább biztonságban van a pénzed.
Érdemes egyáltalán? Elemzõk szerint, ha így haladunk bedõl a forint.
Egyetértek. ez a dolgok erõs leegyszerûsítése, hogy csak növekszik. Egy 10 ezer Ft-os OTP (hogy ez szélsõséges példánál maradjunk) ki tudja mikor fogja megint azt érni? vagy pl a MTelekom a 2001-es válság elõtt 2000 Ft volt, és a fellendülésben sem ment sokkal 1000 Ft felé. A jó befektetés lehet fundamentális alapon, és technikai alapon, vagy ötvözve. Elõbbinél a cég tartósan nyereséges, és jó gazdálkodása a mérvadó, az útóbbinál a grafikonok elemzése alapján hozott döntés. Utóbbi mindenképpen szükséges a jó beszállási pont és a megfelelõ kiszállási árak meghatározásánál. Csökkenõ piacon a jó gazdálkodású cégeknek is esik az árfolyama . Lehet játszani árfolyamcsökkenésre is, de ennek korlátozottabb a technikai feltétele.
158 darab Állami Nyomda részvényt... Ez kedvenc részvény... :)
A kérdező hozzászólása: ja és... mennyi ideig érdemes figyelni az eseményeket? hogy melyikbe rakjam?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazán rendesek vagytok. komolyan! Esetleg olyat is lehet csinálni hogy ha mondjuk most beleteszek 100-at és ha kicsit javul a különbözetet veszem ki? Az egészet el lehet bukni? vagy csak folyamatosan romlik-romlik de 1 ft-ot akkor is ér majd?
"A technikai meg mindenféle elemzés kihozta márciusban, hogy 1000, sõt 600Ft lesz a OTP, vigyázzunk vele." Egy fenét. Aki a technikai elemzést vette figyelembe, az kirázódott a papírból februárban, és visszalépett bele márc. második felében. Azóta duplázhatott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!