Találatok a következő kifejezésre: Éppen válunk feleségemmel, van (3 db)

Felelős vagyok azért, hogy a feleségem, akivel épp válunk, idegösszeroppanással kórházba került, mikor megtudta, hogy van valakim?

Legjobb válasz: Úgy gondolom, hogyha nem a válóper elindítása elõtt kezdtél el egy új kapcsolatot, ami most kiderült a feleséged számára, akkor: Nem! Egy válás, hosszú ideig is eltarthat, te megismertél valakit, jogod van hozzá, hogy boldog legyél. Ne bûntudatot érezz, hanem együttérzést! Gondold magad az õ helyébe. Te már találtál valakit, elõtted a lehetõség, hogy boldog legyél. Neki pedig valószínû, hogy kilátásba sincsen új kapcsolat. Ezzel szörnyû szembesülni. Nagyon rossz érzés, ami könnyen padlóra teszi az olyan embert, akinek gyengék az idegei.

Úgy gondolom, hogyha nem a válóper elindítása elõtt kezdtél el egy új kapcsolatot, ami most kiderült a feleséged számára, akkor: Nem! Egy válás, hosszú ideig is eltarthat, te megismertél valakit, jogod van hozzá, hogy boldog legyél. Ne bûntudatot érezz, hanem együttérzést! Gondold magad az õ helyébe. Te már találtál valakit, elõtted a lehetõség, hogy boldog legyél. Neki pedig valószínû, hogy kilátásba sincsen új kapcsolat. Ezzel szörnyû szembesülni. Nagyon rossz érzés, ami könnyen padlóra teszi az olyan embert, akinek gyengék az idegei.
Nem.Fõleg ha már váltok.Semmi köze a magánéletedhez.
Nem.de ha a házasság alatt is volt valakid akkor kicsit érezd magad sz*rul.
Igen!
Ha tudtad, hogy labilis természet akkor részben igen. Egyébként nem a te felelõsséged, hogy neki milyen az idegállapota, de ettõl még gerinctelen vagy.
Nem. Nem tehetsz róla, hogy gyengék az idegei.
Nem.
Igeeeeeen!!!!!!
28-as vagyok. Nekem a 14-es kommentedbõl is, hogy még a miértek érdekelnek és ebbõl is "õ ellenezte, de nem tudta megmondani, hogy miért" az jön le, hogy még ennek lenne esélye, de Te tudod.
Ö "kezdte", nincs joga pampogni. felölem csinàlhatna akàrmit, nem érdekelne többé. Nem kell hogy büntudatod legyen, te nem hibàztàl.
ma 18:22 a kérdezõ a kommunikáció hive. feltette a kérdést nagy vonalakban s kommunikáció közben derülnek ki a részletek. ez neked miért fura? igy mûködik a világ.
A kérdező hozzászólása: A válást én indítottam, õ ellenezte, de nem tudta megmondani, hogy miért. 29. Az a bajom, hogy kórházba került. Attól, hogy már vége köztünk mindennek, még nem akarok neki rosszat.
Látom a sok gyengeelméjû- és idegzetû pontoz lefele. Idióták. :DD
Annyira bírom az ilyen kérdezõket, mint amilyen ez is. Kiír egy kérdést, hogy idegösszeroppanást kapott a felesége, mert kiderült, hogy szeretõt tart, aztán meg útközben nagy kegyesen hajlandó leírni, hogy tulajdonképpen a történet azzal kezdõdött, hogy õt csalta meg a felesége. Ember, neked mi bajod?
Van egy olyan gyanúm, hogy nem a Kérdezõ adta be a válást és/vagy, most ezzel az idegösszeroppanással új remények ébredtek? Ha jól látom, akkor menj, látogasd meg a kórházban és beszéljétek meg, bármikor leállítható a válás, ha akarjátok!
leenne esélye de kinek kell ilyen nõ?
Nem vagy köteles szánalomból vele maradni vagy a kedvéért kolostorba vonulni.
Azért lényeges az apró info hogy félrelépett, mert teljesen megfordítja a válaszokat. Ostobaság így kirakni a kérdést.
na de közben is meg lehet irni mert sokan a részletek fényében válaszolnak
Akárki is lépett félre, szánalomból nem lehet senki mellett élni. Ráadásul itt nem a kérdezõ kezdte.
Én meg azt nem értem, a sok gyengeelméjû mit moralizál ennyit, a kérdezõt beállítva bûnbaknak? Csihadjatok már le, szerencsétlenek, vagy menjetek a Mónikába pattogni. Tiszta sor: asszonyka ahelyett, hogy felvezette volna a problémákat, pofátlanul félredugott a kérdezõ háta mögött, aztán az amikor jogosan istenhozzádot mondott, diliházba ment mártírkodni. Válasz: nem, nem vagy felelõs és tulajdonképpen akkor sem lennél az, ha nem lett volna megcsalás. Mindenkit érnek az életben kisebb-nagyobb traumák, krízishelyzetek és nem ez a normális, hogy "idegösszeroppan" egy ilyen élethelyzetben.
Egyetértek de mi az hogy Csihadjatok?
Vannak gyerekek is, akiket érint a téma? Egyébként egyetértek, nem vagy felelõs. Arról nem tehetsz, hogy mit bír el az idegrendszere, a helyzetet meg õ idézte elõ. Elhiszem, hogy sajnálod, de nehogy belemenj a mártír szerepkörbe. Ez alatt azt értem, nehogy ne merj késõbb komoly kapcsolatba vagy bármibe belemenni az õ idegrendszerére tekintettel. Ha tényleg segíteni akarsz neki, keress egy jó pszichiátert, és küldd el hozzá. Te pedig éld az életedet, és lépj túl ezen a házasságon. Ez sajnos nem úgy alakult, ahogy tervezted, de legközelebb talán jobbat választasz.
Szerintem a feleségedben most tudatosult, hogy tényleg vége és nincs visszaút.
Szerintem az õ idegösszeroppanásáért nem te vagy a felelõs. Történt ami történt köztetek és úgy határoztatok hogy elváltok. Ha a válóper be van adva (netán külön is költöztetek már), akkor ennél hivatalosabb, egyértelmûbb jelét nem nagyon adhattátok volna annak, hogy mostantól külön fogjátok folytatni az életet. Az, hogy õ gyengébb pszichével rendelkezik és nem tudta feldolgozni a jelent (sejtésem szerint a váláson kívül más is lehet az életében ami egyszerre lehet neki sok) az egy dolog. Emiatt neked ne legyen lelkiismeret furdalásod, majd meggyógyul, felépül, megerõsödik és õ is élni fogja az életét, úgy ahogy te. Neki több idõre van szüksége ehhez, ennyi. Mert ugye emiatt csak nem vonod vissza a válást és maradsz vele örökre? Na ugye.
A feleségednek nyugodtan megbocsájthatsz de nem vagy köteles vele maradni. Max. nem ölöd meg.
Azzal hogy megcsalta kilépett a kapcsolatból. A megcsalást meg lehet bocsájtani, de feloldozza a házastársi elkötelezettséget. Olyasmi ez mint a gyónás. Attól hogy meggyónjuk a bûneinket még ugyanúgy felkötnek. Viszont tisztán állunk utána isten színe elõtt.
A kérdező hozzászólása: Inkább neki volt valakije...
Hát ez csak nézõpont kérdése szerintem... Igen is meg nem is...
Valakiiiii: uncsi a vasárnapod?XD Igen is, meg nem is.
Tehát, ha jól olvasom, neki lett valakije, ebbõl kifolyólag váltok, közben neked is lett valakid, ami rá ilyen hatást gyakorolt... Sz*rd le. Még csak nem is ugyanazt kapja vissza, amit neked okozott....
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, hogy miért? Ha annyira nem tisztelt, hogy megcsalt és még rám is hárított mindent azzal, hogy bevallotta, akkor most miért érinti ilyen rosszul az, hogy van egy még komolynak nem nevezhetõ kapcsolatom, amikor mi már válófélben vagyunk?
Nem vagy érte felelõs. Fõleg, ha õ csalt meg téged elõször. Sajnos vannak gyenge idegzetû emberek, de ez semmiképen nem a te hibád.
Nem vagy felelõs.
képmutatás... neki szabad neked nem. a legjobb ötleted volt hogy elválsz. s a boldogsághoz neked is jogod van nem csak neki. semmiféle jogi felelõsséged nincs. s ahogy olvasom, erkölcsi sincs.
A legtöbb nõ azt gondolja, hogy neki mindent lehet, és majd az exe dõljön a kardjába bánatában, ha lelépett az új pasijával. Na de, hogy újra talpra álljál, és neked is legyen tisztességes magánéleted, azt már nem veszi be a gyomruk. (Sõt elárulom neked, hogy még hosszú évek múlva sem!)
Egyáltalán nem vagy felelõs. Õ megcsalt, ezért te elválsz. Lett valaki más az életedben, ez a volt feleségednek sz*rul esett. Hát ez van, õ akarta ezt az egészet, mert gondolom nem azt várta, hogy ujjongani fogsz, amikor bevallja neked, hogy megcsalt téged. Ne foglalkozz vele.
Nem vagy felelõs. Nem minden kapcsolat szól egy életre...
Nem vagy felelõs! Talán 5 év múlva is ezzel akar zsarolni, ha valakivel ismerkedsz, hogy akkor öngyilkos lesz vagy idegösszeroppan? Te kaptál idegösszeroppanást amikor megcsalt? Nem!
de, s bánatodban lett valakit:)
Neked lelkiismeret furdalásod van a feleséged ideg összeroppanása miatt és innen várod a felmentést. Lehet, hogy õ lépett félre elõször, de nem véletlenül. Valamit nem kapott meg tõled, és ez nem feltétlenül a szex. A figyelmet például, a szeretetet. Feloldozást vársz? Tessék: A feleséged nem azért kapott idegösszeroppanást, mert neked van valakid, hanem azért, mert éveket áldozott rád az életébõl teljesen fölöslegesen. Most könnyebb neked? Üdv szeretettel.
Utolsó válaszolónak üzenem, hogy a megcsalásra nincs magyarázat! Nem lehet azzal megmagyarázni, hogy nem kaptam elég figyelmet, ezért félreléptem. Lefeküdtem mással. Ez a gerinctelenség. A helyes dolog az lett volna, hogy a nõ elmondja, hogy mi a baja, nem érzi a törõdést stb. Megbeszélik. Nem pedig félrelép! Igenis van olyan ember, aki mindent megkap a párjától mégis félrelép. Vannak ilyen megátalkodott emberek, ne éljünk már álomvilágban. Aki képes arra, hogy megcsaljon valakit, annak nem kell semmiféle indok. Van aki képes megtenni, van aki sosem!
A kérdező hozzászólása: Hatalmasat beszélgettünk, miután bevallotta, próbáltam megérteni, hiába faggattam órákon át, nem tudott, vagy nem akart mondani semmit, ami indokolná a tettét, csak azt hajtogatta, hogy elgyengült, szégyenli magát. Nem tudok javítani, ha nem tudom, hogy mi a rossz. Biztosan hibáztam, ez tény, de nem tudom, hogy hol.
A kérdező hozzászólása: Még mielõtt félreértitek, nem ezért válunk! Már majdnem vége az eljárásnak, nem vagyok gerinctelen! Persze ettõl még sajnálom.

Éppen válok és a feleségem igényt tart a kocsi felére. Ami az édesanyám nevén van és banki hiteles, mondván a számlákat együtt fizettük. Kérdésem jogos -e az igénye?

Hisz a közös fizetést nem tudja bizonyítani, mert saját folyószámlámról fizettem be minden hónapban. Nincsen közös számlánk.

Legjobb válasz: Az, hogy neked külön bankszámlád van, az nem azt jelenti, hogy külön pénzbõl fizetted. Ha közös keresetbõl (a tiédbõl) fizettétek a hitelt, és nem az anyukád nevén, akkor bizony közös szerzemény, legalábbis a hiteltörlesztés erejéig. Igy persze nem a kocsi értékének a fele jár neki, hanem a kifizetett hitel és kamat összegének a fele arányában. Hiszen még van rajta hitel, addig nem lehet a teljes értékkel számolni. De persze ha a hitelt ezután is közösen fizetitek... Kérdés még, hogy a kezdõ összeget ki fizette? Esetleg anyukád, vagy ti?

Az, hogy neked külön bankszámlád van, az nem azt jelenti, hogy külön pénzbõl fizetted. Ha közös keresetbõl (a tiédbõl) fizettétek a hitelt, és nem az anyukád nevén, akkor bizony közös szerzemény, legalábbis a hiteltörlesztés erejéig. Igy persze nem a kocsi értékének a fele jár neki, hanem a kifizetett hitel és kamat összegének a fele arányában. Hiszen még van rajta hitel, addig nem lehet a teljes értékkel számolni. De persze ha a hitelt ezután is közösen fizetitek... Kérdés még, hogy a kezdõ összeget ki fizette? Esetleg anyukád, vagy ti?
szerintem jogos, mert ha a számládról is fizetted, de a kaját amit megettél, lehet hogy õ vette.
Nem akarlak elkeseríteni, de ellenkezõ kikötés hiányában a házasság fennálta alatt vagyonközösség van, ezért amit kerestetek, az közös, és mivel ebbõl ment a törlesztés (függetlenül attól, hogy kinek a számlájáról), így jogosan kéri a feleséged az autó felét. De miért van az Anyukád nevén? esetleg õ is beleadott?
Ha közösen fizettétek akkor természetesen jogos, annak ellenére, hogy az anyukád nevén van. A kérdés az, hogy te mennyire vagy tisztességes.
Hát így ahogy leírod, tényleg nem sok esélye van rá, de azért elég csúnya dolog, hogy együtt fizettétek, és te azzal jösz, hogy ezt úgyse tudja bizonyítani.
Nem jogos. Az anyukád nevén van a kocsi, az õvé. Gondolom a hitel is anyud nevén van.
Egy pasi legyen gáláns egy házasság végén is. Hogy sajnálhatsz tõle ilyesmit?!
Jogos az igénye, mert a külön számlák is a házassági vagyonközösség részei. Minden közös tartozás és annak törlesztése felezõdik, amit tehát te fizettél mint férj, annak a fele is az övé (a törlesztésé). Ügyvéd voltam.

Éppen válunk a feleségemmel, van közös megegyezés is. A közös ingatlan eladásából kifizetnénk a jelzálogot, és a közös hitelt. Bele kell írni a közös megegyezésbe a hitelek összegét, és a számlaszámokat?

Legjobb válasz: nem, ezeket nem, de azt hogy kinek mekkora rész illeti az ingatlanbol és kinek mekkora része van a hitelböl igen. a megegyezéses papírt ügyvéddel ellen kell jegyeztetni. amúgy maga a váláshoz nem kell ügyvéd de a megegyezös papírokat alá kell írnia egynek.

nem, ezeket nem, de azt hogy kinek mekkora rész illeti az ingatlanbol és kinek mekkora része van a hitelböl igen. a megegyezéses papírt ügyvéddel ellen kell jegyeztetni. amúgy maga a váláshoz nem kell ügyvéd de a megegyezös papírokat alá kell írnia egynek.
A közös tulajdonú ingatlan megosztásáról szóló okiratot ügyvédnek kell ellenjegyezni, mivel a földhivatal enélkül nem jegyzi be a tulajdonváltozást. Az okiratot is elkészíti az ügyvéd, így ezzel nem kell foglalkoznotok, hogy kell-e bele számlaszám vagy sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!