Találatok a következő kifejezésre: Én most el szedni (16 db)

Én most kezdeném szedni a Tri-Regol Tablettát. A menstruáciom elsö napján kezdejem el szedni az elsö darabot?

Legjobb válasz: Rajta van a betegtájékoztatón, hogy hogyan kell szedni, de én is szedtem ilyet és úgy emlékszem hogy a mensi 5. napján kezdtem el. De nézz utána, neten is fent van a betegtájékoztató. Attól eltérni nem szabad!

Rajta van a betegtájékoztatón, hogy hogyan kell szedni, de én is szedtem ilyet és úgy emlékszem hogy a mensi 5. napján kezdtem el. De nézz utána, neten is fent van a betegtájékoztató. Attól eltérni nem szabad!
nem tudom mert en nem szedek gyogyszert es az nem egeszseges egyaltalan
Valóban mindent elmondhatott az orvosod, ha ennek ellenére mégis itt kérdezõsködsz úgy, hogy láthatóan az alapokkal se vagy tisztában...
A kérdező hozzászólása: ja és szlovákiában lakok ...
A kérdező hozzászólása: képzeld a dokim mindent elmondott.... tudtommal azért van ez az hogy kérdezzenek ....
Te vagy olyan, mint egy faék, kezdve azzal, hogy beszedsz egy olyan tablettát, aminek el se tudod olvasni a tájékoztatóját, és még neked áll feljebb? Mindent érthetõen írtam, te nem tudsz szöveget értelmezni. Egyet árulj el: így hogy a tájékoztatót se érted, hogy tudod majd meg, hogy mit kell tenned, ha kimarad egy tabletta? Ha hánysz, ha hasmenésed van? Honnan tudod majd, hogy milyen gyógyszerekkel együtt nem szabad szedned? Milyen teát nem ihatsz mellé? Hány órán belül pótolhatod? Milyen mellékhatások esetén kell sürgõsen orvoshoz fordulnod? A határon túl is árulnak számos olyan gyógyszert, amit Mo.-n is. Miért nem olyat írattál vagy vettél, aminek létezik a neten magyar tájékoztatója is?
A kérdező hozzászólása: világos sárgás , na .... és tudom hogy nem lehet , akkor ne irj ha nem értesz meg .... -.-
Az elõbb még sárga volt, menzeszed pedig a büdös életben nem lesz, amíg szeded.
A kérdező hozzászólása: nincs magyarul sehol a betegtájékoztató... de ha van fehér folyásom attól még megjöhet a menzeszem?
Egyáltalán nincs arra semmilyen garancia, hogy csak 3 napos vérzésed lesz. Csak általában igaz az, hogy csökken az erõsség és hosszúság. Nekem például ugyanúgy 5 napos volt, mint elõtte. Mint írtam, az se katasztrófa, ha a 7. nap legeslegvégén jön meg. A lényeg, hogy a szünet valamelyik napján megjöjjön! És a 8. napon akkor is folytatnod kell a szedést, ha addig nem múlt el. A sárga folyás viszont lehet problémás is. Elképzelhetõ, hogy összeszedtél valamilyen fertõzést. Fogamzásgátló mellett ez nagyon gyakori - egyik mellékhatása. ÉS OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, mielõtt a következõ olyan kérdéssel jönnél, amire pontos választ kapnál belõle!
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy csak ilyen 3 napos lesz a menzesz meg minden... ma van a 3. napja de még nem jött meg csak ilyen világos sárgás folyásom van, az normális?
De az se tragédia, ha nem a 2.-3. napon jön. A tabletta csak annyit "ígér", hogy a szünetben kell megjönnie! Bármelyik napján. (és a menstruációd MEGSZÛNT létezni, innentõl csak megvonásos vérzésed van)
Körülbelül a szünet második, harmadik napján jön meg.
A kérdező hozzászólása: menj aludni :D nem kell válaszolni ha nem tudsz normálisat és nem te fogod megmondani hogy kérdezhetek -e itt vagy sem még ha tudom is a dolgokat vagy nem :)

Én január 1-én kezdtem el szedni a Lindynette-t és le telt a 21 nap és most van a hét nap szünetem és második nap ilyen barnás folyadék folyt belőlem! Ez mit jelenthet? Ugye nem azt h terhes vok? Nyugtasatok meg h ez csak a gyógyszer miatt van!

és már ha elkezdem a második levelet szedni a gyogyszerböl még kekll végdekeznünk?

Legjobb válasz: Nem vagy terhes. holnap vagy köv nap meg fog jönni rendesen. nálom is ez volt elsõ hónapban a lindínettnél. második levéltõl már nem lesz. Köv hónapban már védett vayg

Nem vagy terhes. holnap vagy köv nap meg fog jönni rendesen. nálom is ez volt elsõ hónapban a lindínettnél. második levéltõl már nem lesz. Köv hónapban már védett vayg
A kérdező hozzászólása: szoval akkor nyugotan ha be veszem a következö levél elsö bogyoját akkor már lehet óvszer nélkül szeretkeznünk??de én félek csak simén elmegy benm és kész és ettöl a gyogyszertöl védve vok?de akkor ez most természetes h barnás folyi belölem?mert a bartnömnek bárnás folyása volt és terhes ledt!
Ajánlom figyelmedbe a betegtájékoztatót. Benne van, hogy az elsõ hónapokban lehet pecsételõ vérzés. A 7 bogyó mentes napnak meg az a célja, hogy akkor jöjjön meg. Ha nem jön meg, akkor is kezdeni kell a 8. napon az új levelet. De mondjuk mielõtt beszednél bármit is, illene tájékozódnod, nem gondolod??? A doki is azért van, hogy megkérdezd, meg ott a betegtájékoztató is. Szal nem terhesség, hanem meg fog jönni. 2 hét után védett vagy, ha rendesen szedted.
Én azért mondtam neki 1 hónapot, mert nekem is azt mondta a doki, hogy elsõ hónapban nem 100%, de az elsõ levél végén már mi is csináltuk megszakítással. Remélem azóta megjött és minden rendben
A kérdező hozzászólása: igen megjöt!!csak hát nem olyan ersön mint a gyogyszer szedése elött!de ez em baj ugye??vagy ez azért van mert h a szervezetem hozá kell h szokjon a gyogyszerhez??

Részletesen lejjebb! Szept.7-én (kedd) kezdtem el szedni életemben először fogamzásgátlót (harmonet) de kül. Ok miatt szerdától már nem vettem be. Elkezdhetem szedni most?

Na az történt,amint fent is írtam,elkezdtem szedni a gyógyszert(menstr.4.napjában voltam).De szerdán már nem vettem be többet.Szeptember 12-én pedig ismét megjött.Nem tudom,hogy az az 1 szem zavart be?Szeretném elkezdeni szedni a gyógyszert,és az a kérdésem,hogy most elkezdhetem szedni,hogy így jött meg??és ha igen akkor ugyanazzal a levéllel folytassam,vagy másikat kell föliratnom?segítsetek légyszi

Legjobb válasz: agyat nem tudunk adni...

agyat nem tudunk adni...
kérdezd meg nõdokidat....(ész hová mész??????)
Te normális vagy? Tudod egyáltalán mitõl van vérzés a szünetben? Azért basszus, mert a hormonok megvonása miatt leválik a nyálkahártya. Jó hogy megjött, ha abbahagytad a szedést. De most õszintén, ha még egy ennyire egyszerû dologhoz is hülye vagy, miért nem védekezel más módszerrel? (Tudom, a dugáshoz nem kell ész, csak ösztönök...) Battyogjál el szépen az orvosodhoz, és meséld el neki milyen ügyesen sikerült belepiszkálni a hormonrendszeredbe....

Én most szednék először gyógyszert és 1héttel előbb jött meg mint kellet volna, Az nagy gond ha nem a menszesz első napján kezdem el szedni a gyógyszert? Igy ha elkezdem fog még hatni?

Legjobb válasz: A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat

A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat
Te irtad le a választ: A nõgyógyász azt mondta, hogy a menstruációd elsõ napján kell kezdened, tehát értelemszerûen akkor kezdd szedni.
Igen, gond. Felborulhat az egész hormonháztartásod, ha nem akkor kezded szedni, amikor kell
Olvasd el a tájékoztatót, ha nincs benne hogy a 2. / 3. / 5. napon / a ciklus elsõ x napjában lehet elkezdeni, várj egy hónapot. A tájékoztatóban azt is leírják hogy hanyadik napon kezdve mennyi idõ után hat.
Gondolom, hogy a fogamzasgatlot nogyogyasz irta fel neked es nem csak ugy vetted. Ha igen akkor biztos elmondta, hogy hogyan kell szedned es ha igy sehogysem egyezik varj a meg egy honapot.
A kérdező hozzászólása: Igen nõgyogyász irta fel és azt mondta hogy a menszesz elõs napján kell elkezdeni.Ennyit mondott:S szóval akkor várjak inkább 1hónapot?!
szerintem akkor elkezdheted szedni.
A kérdező hozzászólása: nekem cypromix-et irtak fel... nemtudom h ezt mikor lehet elkezdeni ha tudja vki lécci irjon!!

A Belara hormonális fogamzásgátlót lehet használni együtt a pharmatex kúppal vagy károsítja az egyik a másikat? Még csak most kezdem el szedni a Belarát és védekezni kell mással is és én most a kúpot használom.

Legjobb válasz: szerintem nem. elvileg a kúpnak nincs hormontaralma. ha van akkor inkább az óvszer. de sztem nem lesz baj. de amugy betegtájékoztatón rajta kell lennie... mióta szeded a fogamzásgátlót?

szerintem nem. elvileg a kúpnak nincs hormontaralma. ha van akkor inkább az óvszer. de sztem nem lesz baj. de amugy betegtájékoztatón rajta kell lennie... mióta szeded a fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: Tegnap vettem be az elsõ szem gyógyszert. Az óvszert nem szeretnénk.
Azt a xart használod? Hát ha bízol benne...A pharmatex 1 nagy 0, attól simán terhes maradhatsz. Ha tuti módszert akarsz, akkor csak a gumi a jó választás. Amúgy nem ütik egymást.

Most kezdtem el szedni a volina nevű fogamzásgátlót.2013. 06. 07. -én kellett beszednem az első bogyót (ekkor jött meg a vérzésem), de még a mai napig megvan 2013. 06.18. Mit tegyek? Mennyek el orvoshoz, vagy ez normális a gyógyszer szedés elején?

Legjobb válasz: "Menjek" És ha rendesen vérzel, nem csak barnázol, akkor érdemes lehet visszacammogni az orvoshoz. Ha csak pecsételõ vérzésed van, az mondhatni "normális". A gyógyszer egyik mellékhatása.

"Menjek" És ha rendesen vérzel, nem csak barnázol, akkor érdemes lehet visszacammogni az orvoshoz. Ha csak pecsételõ vérzésed van, az mondhatni "normális". A gyógyszer egyik mellékhatása.
Hogy döntöttél? Voltál dokinál? Érdekel. Nálam az a helyzet, hogy a Volinát 2013. 06. 13-án kezdtem el szedni (én is szintén a menstruáció elsõ napján) és nem is nagyon jelentkezett vérzés, csak pár cseppnyi egészen június 22-ig. Szinte olyan volt, mintha meg sem jött volna a gyógyszerszedés kezdetekor. Tegnaptól viszont nagyon erõsen vérzek, szinte jobban, mint, amikor hivatalosan megvan. Biztos a gyógyszer kavart be. Várok mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem mentem dokihoz, csak érdeklõdtem és mondták, hogy az elsõ 2-3 hónapban ez teljesen normális, mert így áll be. (Nekem is még a mai napig tart, több mint 2hete.)
19-én
19-én, ha olyan fogamzásgátlót szedsz, ahol 7 napos tablettamentes szünet van.

Hogy lehet, hogy a nőgyógyászom 3 havi fogamzásgátló (Mercilon) helyett csak egy havit írt fel? (most kezdtem el szedni) Ennek van valami oka, vagy csak baki?

Legjobb válasz: Ez a normális, mert lehet, hogy ezt a fajtát nem birod - ugyanis elöre nem lehet 100%-osan biztos abban, hogy neked ez a legmegfelelöbb, mert nagy egyéni eltérések vannak a nök között. Igy, ha nem jó, nem kell két levéllel eldobnod, és újat venni. Ha minden rendben van és semmi kellemetlen mellékhatása sincs, akkor legközelebb a 3 havit irja fel. Örülhetsz, hogy ilyen lelkiismeretes és rendes orvosod van.

Ez a normális, mert lehet, hogy ezt a fajtát nem birod - ugyanis elöre nem lehet 100%-osan biztos abban, hogy neked ez a legmegfelelöbb, mert nagy egyéni eltérések vannak a nök között. Igy, ha nem jó, nem kell két levéllel eldobnod, és újat venni. Ha minden rendben van és semmi kellemetlen mellékhatása sincs, akkor legközelebb a 3 havit irja fel. Örülhetsz, hogy ilyen lelkiismeretes és rendes orvosod van.
Új törvény. Már nem lehet többhavit felírni egy receptre. Mondd neki, hogy írja fel 3 receptre a 3 havit, és akkor nem kell folyton szaladgálni hozzá. Aztán vagy felírja, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! :) Akkor megnyugodtam, örülök, hogy jól választottam.

Volt vki aki a Yasminelle-től hizott? Más melléhatás volt esetleg? én most kezdtem el szedni, kiváncsi vagyok kinek milyen tapasztalatai vannak.

Legjobb válasz: Van aki hízik a fog.gátlótól és van aki nem. Nem véletlen, hogy ezt írta ki neked a doki. A mellékhatásokról meg olvasd el a betegtájékoztatót. Abból sok mindent megtudsz.

Van aki hízik a fog.gátlótól és van aki nem. Nem véletlen, hogy ezt írta ki neked a doki. A mellékhatásokról meg olvasd el a betegtájékoztatót. Abból sok mindent megtudsz.
én nem..
A kérdező hozzászólása: az is érdekelne, hogy mind1 hogy az alsó vagy felsõ sorból kezdem el szedni a gyógyszert? persze egyértelmûen péntek volt és a péntekit vettem..(nem akarok hülyeséget írni, de ami "bezárva" felül van az "kinyitva" alul../ szóval minden gyógyszerben ugyanaz a "hatóanyag" van?!
Minden gyógyszerben ugyanaz a hatóanyag van, nem kell kétésgbe esned.:) Én 1 éve használom a Yasminelle-t, és megvagyok vele elégedve:) Nem híztam, nem voltak eddig mellékhatásai, sõt szebb lett tõle a bõröm:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!