Találatok a következő kifejezésre: Én most el (503 db)

Augusztusban hoztam haza leander töveket gyökereztetni, sikeresen. Hogyan járjak el az ültetéssel? Mert ugyan beültetem én most őket a földbe, de kivihetem a szabadba még a cserepeket? Vagy inkább már most rakjam el őket "télire"?

El?re is köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

Legjobb válasz: Most már inkább hozd be de jövõre tedd napos helyre, imádja a meleget, a napot de rendesen öntözni kell mert nagyon párologtat. Figyelni kell a tetveket a leveleken. Nem kell vegyszer rá, ha észreveszed, hogy vannak akkor egy kis szappanos vízzel alaposan lemosod a leveleket és a szárat. Én forró vízben áztatok egy kis szappant meg 2-3 cigi csikket. Amikor kihûl a víz akkor kiszedem a darabokat és hajfestõ vagy gumi kesztyûben mosom le. Télen világos, meleg helyre tedd, habár az én szobám elég hûvös de bírja a helyet. Nyáron érdemes táp oldatozni.

Most már inkább hozd be de jövõre tedd napos helyre, imádja a meleget, a napot de rendesen öntözni kell mert nagyon párologtat. Figyelni kell a tetveket a leveleken. Nem kell vegyszer rá, ha észreveszed, hogy vannak akkor egy kis szappanos vízzel alaposan lemosod a leveleket és a szárat. Én forró vízben áztatok egy kis szappant meg 2-3 cigi csikket. Amikor kihûl a víz akkor kiszedem a darabokat és hajfestõ vagy gumi kesztyûben mosom le. Télen világos, meleg helyre tedd, habár az én szobám elég hûvös de bírja a helyet. Nyáron érdemes táp oldatozni.
Nézd meg a hosszútávú (min. 15 napos) idõjárás elõrejelzéseteket. Ha még min. 25 fok körüli, napos hõmérsékletet ír, akkor én még kitenném egy védett, napsütéses helyre. Ha borult, esõs idõt mutat, akkor inkább vidd be, meg ne fázzon.
Nem olyan kényeske! Nyugodtan hagy kint a cserepeket, a leander bírja a hideget. Tavaly õsszel gyökeresedett dugványok a vízben teleltek, 10 fokos helyiségben. Tavasszal ültettem el õket, kutya bajuk sem volt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok...tehát a gyökereseket elültetem, védett, napos helyre rakom, és a többi szárat meg figyelem, és ahogy gyökeresednek, úgy ültetem be õket, és rakom el télire. Az a helyzet, hogy van, vagy 30 tövem, ebbõl már 5nek van gyökere, úgyhogy várom a többit :-) Köszi mégegyszer!

Május 10-én szünt meg a munkaviszonyom 3év után. De aMunk. Központba csak 12-én jutottam el. Akkor regisztráltak. A párommal kisbabát szeretnénk. Ha most teherbe esnék kaphatnék Gyedet? Nemtudom neme baj, hogy az az 1 nap kimaradt?

Egyébként most felvettek egy tanfolyamra,amit a munkaügyi indít.Nemtudom,hogy ez munkaviszonynak számít-e?És ha ezalatt teherbe esek kaphatnék-e Gyedet és mennyit?

Legjobb válasz: Bárki bármit mond, minden jár! Én is most intéztem. De! Mivel idén nem lesz meg a 180 bérezett napod, így bele fog tartozni a munkanélkülid is jövõre a számításoknál. Mert az elõzõ évet nézik majd, és mivel te idén májusig dolgoztál, így nincs meg a 180 bérezett napod, így majd a munkanélküli kicsit lehúzza a tgyás és a gyed összegét. De fontos hogy a munkanélküli járadék utáni segély idejében még beleférjen a szülés. Mert csak akkor jár minden, ha biztosított vsgy. Nekem is úgy jött ki, hogy szülés elõtt 28 nappal kérem. Bocs ha zavaros, de sietek.

Bárki bármit mond, minden jár! Én is most intéztem. De! Mivel idén nem lesz meg a 180 bérezett napod, így bele fog tartozni a munkanélkülid is jövõre a számításoknál. Mert az elõzõ évet nézik majd, és mivel te idén májusig dolgoztál, így nincs meg a 180 bérezett napod, így majd a munkanélküli kicsit lehúzza a tgyás és a gyed összegét. De fontos hogy a munkanélküli járadék utáni segély idejében még beleférjen a szülés. Mert csak akkor jár minden, ha biztosított vsgy. Nekem is úgy jött ki, hogy szülés elõtt 28 nappal kérem. Bocs ha zavaros, de sietek.
A kérdező hozzászólása: Hálásan köszönöm sokat segítettél
Én csak az 1 napra tudok reagálni. Ha két munkahely között is eltelik 30 nap, az sem baj, mert az elõzõ munkahely után még 30 napig biztosított vagy. Tehát felmondasz dec. 1-én, de csak dec 30-án lesz új munkahelyed, akkor jó vagy tb-ügyileg. Gondolom így van a munkahely és a munkanélküliség között is. A többire én nem tudom a választ.
Szia! AZ átfutási idõ 30 nap, tehát az a két nap nem gond. A munkanélküli alatt a biztosítottságod nem szûnik meg, mert nem jogvesztõ, tehát ha ez alatt szülsz akkor jogosult vagy tgyásra, gyedre ha a maradék feltételek is teljesülnek. Ha lejár a munkanélkülid és 42 napon belül szülsz akkor pedig passzív jogon jár a tgyás.
Elõzõ vagyok, bocsi elfelejtettem az elõbb írni, hogy nézd meg ha most teherbe esnél mikor jár le a munkanélkülid, viszont a szülés várható idõpontjához adj 2 hetet és abból vond vissza a 42 napot!
A kérdező hozzászólása: Hát nekem azt mondták, hogy csak 3 hónapig kapom a munkanélkülit.Amibõl most van az elsõ.Utánna talán vmi segély.De mivel hétfõtõl kezdem a munkanélküli által támogatott tanfolyamot, ami 8 hónapig tart, így a még felmaradt 2 hónap munkanélküli kitolódik a tanfolyam utánra

Kedves kismamák! Ti hanyadik héttől kezdtétek el érezni a pocitokban, hogy mozog a kisbaba? Én most 12 hetes vagyok de már nagyon várom, hogy érezzem!

Legjobb válasz: 17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm

17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Már én is alig várom hogy érezzem ahogyan mozog:) !!
16 hetesen :)
16.hétben 3 alkalommal...majd 18.héttõl minden napos :) 21hkm
20 hetes voltam, 4 hete, de rögtön jól érezhetõen mozgolódott.
napra pontosan 17 hetesen éreztem azt, h ez most már tuti a baba mozgása.
én most vagyok 14 hetes és ilyen buborékolás szerût érzek de annyira jó:) érzem ez fix de még nem úgy hogy húú rúgott vagy valami
Az elsõ baba mozgását a 15. héten éreztem. Most hordom a szívem alatt a 2. gyermekünket, és már a 10. héten éreztem a magzatmozgást. Sem az orvos, sem a védõnéni nem akartak hinni a fülüknek. Aztán mindketten megpróbáltak szívhangot hallgatni, ami kb. 2 mp után sikerült is. Pedig általában csak a 16. hét után szoktak. :)
Én 14. héten, ha jól emlékszem, nekem is mellsõ fali, bár nem tudom, hogy számít-e és ha igen, akkor melyikkel lehet hamarabb érezni
18.hetes :)
Elsõ baba 16 hetesen. Második 11 hetesen. Harmadik 14 hetesen. Mindhárom mellsõ fali lepény.
Elsõ baba, kislány. :) A 16. héten kezdtem érezni, hogy hosszú napokon keresztül azonos idõpontokban az alhasamnál mintha dobogna egy kis szív, de csak idõközönként, rendszertelenül. Ez az érzés folyamatosan, naponta jelentkezett, majd erõsödött. A 18. hétre már egyértelmû kis mozzanatok voltak, de egész gyengék. A 20. héttõl kezdve viszont rohamosan erõsödni kezdett, annyira, hogy már az apuka is érezni kezdte. Most, a 24. héten már csuklik, és szemmel látható a pocakomon a mozgása. Néha egészen eltolódik, csúnyán szólva "eldeformálódik" a pocim, ahogy ide-oda fészkelõdik, nyomakodik. Nagyon jó érzés, és kifejezetten megnyugtató, hogy tudod, minden rendben van. Kívánom, hogy mihamarabb jelentkezzen a babád! :)

Segítséget kérnék! Kislányom 2 éves és most fog először a nagyszülőknél aludni egyedül. Nem tudom melyik a jobb megoldás, ha én viszem el és ott hagyom, vagy már eleve a nagyszülők jöjjenek érte? Melyik megoldással viselné jobban?

Legjobb válasz: Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?

Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?
elviszed elmondod neki most itt maardsz és a mamával leszel reggel találkozunk picit játszol vele s elmentek mamáék meg a figyelmet elvonják a játékal
Nálunk is jövõ héten esedékes. Nap közben már sokszor volt a nagyszülõknél nélkülünk, simán aludt délután, nem volt gond. Mi tervezünk egy próbaestét, amikor én is ott leszek, de mindent úgy csinál anyu, mintha nélkülem lennének. Írok majd, mi volt.
mi is 2 éves korában estünk át ezen :) nem vagyok paramami de az elsõ alkalommal én egy 3. variációt választottam és úgy gondolom, így volt a legjobb a gyereknek :) szóval átvittem este, mama megfürdette, etette majd játszottam vele egy fél órát és lefektettem, miután elaludt mentem haza és másnap délutáni alvásra mentem érte :) este nyûgösebb, szerintem akkor nem értette volna, hogy miért nem megyek vissza érte, reggel viszont volt nagy boldogság, hogy meglátta a nagyszülõket :) azóta persze nem csinálunk ilyet, odaviszem, elköszönök, elmondom, hogy mi hogy lesz és integetnek nekem az ablakból :) 2-3 havonta alszik ott és nagyon szereti :)
Mi is most leszunk 2 evesek es valoszinu, hogy mi is hamarosan ateljuk ezt:D Szerintem mindenki maga tudja, hogy melyik a legjobb megoldas a gyermeke szamara. Szerintem enyem pl benne lenne egy olyanban is, hogy eljon mama erte, de ezt csak azert nem valasztanam, mert mamat akarom kimelni. Egyszeruen elviszem majd mamahoz es akar azonnal elkoszonok tole es megyek. Szerencsem van, az en gyerekem nem paras ilyenkor. Vad idegennel elmenne az utcan. Ha kitalalja, hogy o nem arra akar setalni, amerre en, neha eljatszom vele, hogy na szia en megyek, es van, hogy ejt a fejemre, elindul az ellenkezo iranyba:D Nem volt soha az a tipusu gyerek, aki ott szeret ulni az anyja szoknyajan. 1-1.5 eves koraban megis csak ugy tudtam otthagyni mamanal, hogy o ne vegye eszre, hogy en elmegyek. Ha elkoszontem tole, akkor se volt nagy gond, mert csak egy picit pityergett. Aztan, mikor par ora mulva erte mentem, ujjongva fogadott, de azt mondtak a nagyszulok, hogy egy percig nem emlegetett:D Szoval gyereke valogatja, neked kell tudnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére a kislányom a bátrabb fajtából való és abból sem volt soha gond, ha a mamánál ott maradt. Elmondtam mindig neki, hogy elmegyek és mikor megyek vissza érte. Nekem egy kicsit még fájt is, hogy nem sírt ilyenkor sose, de ha mentem csak úgy repült. Lányomat ismerve, lehet nekem lesz rosszabb, hogy nem lesz itthon. Attól is tiszta depi vagyok, ha csak napközben viszik el, még nem volt idõm megszokni, mert ez nem túl gyakori. De hát mindkettõnknek edzõdni kell.
Nekünk nagyon bevált, mikor kicsit egyedül akartunk lenni, hogy már elõre be volt lelkesítve a máshol alvásra. Keresztanyumhoz akartuk vinni és egész nap az volt a téma, miket fog este csinálni. Pl hu de jó játék lesz, lehet bunkert építeni székekbõl meg plédbõl, ott van egy frankó játszótér stb. Próbáld azt elérni, hogy akarjon menni! Pl ha valami rosszat csinál, mondogasd neki, hogy na ha még egyszer ilyen lesz, nem mehetsz aludni a nagyihoz. Fordított pszichológia:) ) Még Õ fog jól viselkedni, hogy mehessen. A lények, hogy legyen valami olyan érdekes játék, ami csak ott van és otthon nem lehet olyat, vagy nincs!
Szia! Én most ott tanulok, Andrási Ernõt kérd, õ nagyon jó!! Nem csak nála tanultam, de magasan jobb, mint az elõzõ oktatóm volt!!! üdv:)
Úúúú de jóó!!!!! Add át neki üdvözletem légyszi!! Mira vagyok :) éééés mehetek a jogsimért, van elsõsegélyem :DDD kösziiiii :D
A kérdező hozzászólása: Jó átfogom adni de majd csak 16án kezdek mert sajnos én csak akkor érek rá :D de átadom :D Grat a jogsihoz. Nehéz volt az elsõsegély?:D leírnád milyen volt stb..:D
Köszi:) Az elsõsegélytõl nem kell félni, de azért tanulj :) én 2010 augusztusában voltam tanfolyamon (szerintem egyszer mindenképp hasznos) és azóta azért elfelejtettem a mellkaskompressziót, meg ilyeneket. Videókból néztem a kötéseket és a gyakorlati részt, az elméletet pedig a kresz könyv hátuljából tanultam meg. (+ tanfolyam jegyzet). A vizsgán kellett újraéleszteni + stabil oldalfektetni, majd szituációs kérdés következett. Közben bele-bele kérdezgetett dolgokba a vizsgabizti. Jófej volt, a velem bent levõ srácot is átengedte, pedig fel akarta emelni a combcsont törött gyalogos lábát xDD :D
A kérdező hozzászólása: Köszi :D Én az elsõ elsõsegélyem (tanfolyam)kb 1hónapja volt de sajnos elfelejtedtem elmenni mert hoszú volt a várakozási idõ és elfelejtettem :D Most beszéltem az illetékessel és május 4-5-re adott idõpontot aszt hittem eldobom az agyam :D szóval most arra várok és 16án megyek forgalomra Ernõhõz. :)
xD de rossz :D könyved van? Ha gondolod, én odaadom az enyémet (igaz, az fénymásolat) abból szerintem simán fel tudsz készülni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :D könyvem van mert amikor elkezdtem a kreszt vettem és a hátuljában benne van az elsõsegély :D
Ja oké, nekem is az van meg:)
A kérdező hozzászólása: Jah még azt hagy kérdezzem már meg :D nem felejtetted el a kreszt?:D mert ahogy olvastam akkor a kresz tanfolyamod jó rég volt ha már 2010ben elkezdted a jogsit :D vagy nem volt nehéz a forgalomba?:D
Szia! De igen, elfelejtettem. Mielõtt mentem újra vezetni forgalomba, átnéztem a jegyzeteimet, így visszajött minden :) muszáj volt, mert különben elsõ órán repülök, még Ernõtõl is :D
A kérdező hozzászólása: Még egy utolsó faggatózás :D összesen menyi idõ alatt vezetted le a 30órát és utánna menyit vártál a vizsgára?:D Elõre is köszi a választ :D
Szia! Hát..nekem az elsõ oktatóm nagyon a pénzre ment, nem akart küldeni vizsgára...szeptember elsõ hetében vizsgáztam rutinból és folyamatosan vezettem (heti kétszer minimum) és január közepére kaptam elõször vizsgaidõpontot...szóval ne ehhez viszonyíts :D Nyugi Ernõvel nem hiszem hogy ilyen gondod lesz, õ nagyon jófej ilyen téren is.. :) amúgy nyugodtan kérdezhetsz még, szívesen válaszolok :)
Szia! Na voltál Ernõnél? :) Milyen volt az elsõ óra? Izgultál? :)
A kérdező hozzászólása: Igen voltam nála Elmondott mindent az elején mi hogy megy nála stb.. utána mondta rakjam be egyesbe stb...elkezdtem vezetni ott a rutinpályán elsõre elindultam meg ilyenek szalonoztunk kérdezte vezettem-e már mondtam még nem nem hitte el olyan jol ment elsõre jó azt nem mondom profi vagyok de jobban ment mint a legtöbbnek :D elsõ benyomás nem volt rossz :D
A kérdező hozzászólása: jah kicsit izgultam de nem vészesen aztán megnyugodtam 5percre rá :D
Ennek örülök :) Ügyes vagy akkor ezek szerint :) Hajrá! Azért, ha gondolod még írhatsz, hogy mi a helyzet:) üdv M.
A kérdező hozzászólása: Hali! Kiderült ma hogy én is Andrási Ernõnél leszek :D ahogy írtad remélem úgy lesz :D
A kérdező hozzászólása: Kössz :)
Bocsánat, nem gratuláltam a kresz vizsgádhoz :) Szép volt! :)
Elõzõ vagyok, majd egy hónap múlva tudok írni a forgalom vizsga élményrõl :DD
A kérdező hozzászólása: Kösz hogy írtál! oké megfogadom a tanácsod remélem igazad lesz :D és várom majd a válaszod a gyakorlati...
A kérdező hozzászólása: És még anyit had kérdezzek hogy jól felkészítettek elméletbõl és kreszvizsgán átmentél egybõl?:D
Szia ismét:) Nekem kicsit kacskaringós az utam a jogsi felé :) Nem itt kezdtem, hanem egy másik suliban, ott volt a kresz vizsgám és a rutin vizsgám is (anno), sõt a forgalom 90%át ott vezettem le. A kresz vizsgának egy titka van: tanfolyamon figyelni, komolyan venni és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Nekem volt lehetõség internetes gyakorló tesztek kitöltésére (valamennyi pénzért cserébe kaptam egy belépõkódot és jelszót, így a valós teszteket csinálhattam amennyit akartam). Ebbõl annyit gyakoroltam, amennyit csak tudtam. A végén úgy csináltam hibátlan teszteket, hogy ránéztem a kérdésre és már kattintottam...gondolhatod hányszor csináltam végig õket...hajrá:)
Ja és igen, egybõl meglett a kresz is meg a rutin:)
a 3.hoz annyit tudok mondani hogy a vibik kozpontilag ugyanazok, nem fugg az autosiskolatol.
A kérdező hozzászólása: ok kösz! :D
Szia! Sikerült a forgalom vizsgám:) neked hogy megy a vezetés?:)
A kérdező hozzászólása: 21-én szerdán megyek még csak kresz vizsgázni :D de ha eljutok odáig írok :D
Rendben! Hajrá, ügyes légy:)
Sziasztok, én ma voltam második alkalommal Andrási Ernõnél, nagyon meg vagyok vele elégedve. Jófej, közvetlen, szakmailag ott van a szeren, türelmes és többször elgyakoroltam vele jó pár dolgot, pl. célmegállás, y-kanyarodás, stb. Az órát pontosan kezdi és fejezi be, menet közben értékel, megmondja azt is, ha valami nem tetszett neki meg azt is, amit jól csináltál; az egyetlen negatívum, hogy dohányzik (Multislim coralt szív), én meg nem dohányzok. Mondjuk, megkérdezte tõlem, hogy nem zavar-e, ha menet közben elszív egy szálat, engem nem zavart... Csak ajánlani tudom õt. Evele
A kérdező hozzászólása: Õ a padlógáz Iskolában tanít?
A kérdező hozzászólása: Nah átmentem a kresz vizsgán most megyek az autósis iskolába (padlógáz, Újpest) és kérek idõpontot :D gyakorlatra :D 2hibám volt a kresz vizsgán azis 1pontosok...
A kérdező hozzászólása: Beszarok bementem idõpontot kérni és asztmondták kb 2hét amire hív az oktató de miért?:S Miért kell ilyen soakt várni valami olyasmit hallotam hogy leelenõrzik átmentem-e tényleg meg még valami?
Szia! Andrási Ernõs válaszhoz reagálva: Igen dohányzik sajnos, de pl mellettem sosem gyújtott rá :) csak óra elõtt és után :) Kérdezõ: nekem is volt, hogy várnom kellett. Tudod eléggé sokan vannak egy-egy oktatónál és mivel amikor ott vagy órán, akkor megbeszélitek a következõt, így egyértelmû, hogy az állandó (=régebbi) tanulók betöltik a köv egy-két hetet kb. Emiatt kell várni, amíg lesz hely :) Ha Ernõhöz mész, hívd fel nyugodtan és beszéltek egy idõpontot! Bár ennek csak akkor van értelme, ha a kartonod már nála van :) Jujjj én nagyon örülök, hogy megvan a forgalom, de Ernõvel olyan jó volt vezetni, hogy igazából sajnálom, hogy vége :( :)
A kérdező hozzászólása: Rendben , köszi, :D majd úgyis fogok írni , hogy megy meg majd a végén hogy átmentem e vagy mehetek megint ami most vicces de akkor szomorú lesz:D

A párom és én együtt élünk, babát várunk. Õ gyakran járt el nélkülem szórakozni korábban, ami akkor sem zavart, kivéve ha azt éreztem, ez előbbrevaló, mint az én érzéseim, szükségleteim stb. Ilyen most is van. Szerintetek mit tegyek?

A konkrét szituáció az, hogy mindketten salsázunk. Emiatt gyakran járunk bulikba. Az utóbbi egy hónapban úgy alakult, hogy amikor nekem kedvem volt, jól voltam (a baba miatt néha rosszul vagyok), akkor nem akart menni. Én mindig megértettem. Múlt héten is volt két ilyen alkalom is, amikor nagyon szerettem volna, ő lefújta. Azt mondja, menjek én is egyedül, de én nem annyira élvezem nélküle, mert a pasik rám nyomulnak, az nekem nem élvezet. Emellett meg éjszaka nem szeretek egyedül mászkálni. Szóval ez így nincs egálban, mert ő nyilván gond nélkül megy ide-oda éjjel. Ma süt a nap, kedve lett menni, de én nem akarok, mert holnap kell mennem reggel vérvételre, és korán kelek. Így nem tudok éjszaka kimaradni. Ezért kértem tőle, hogy ne ma menjünk, mire ő közölte, hogy de neki ma van kedve, és ha nem megyek, ő lehet megy akkor is, és ne kérjek olyat, hogy ne, mert akkor ő bekorlátozva érzi magát. Mindig mehet mindenhova, soha nem korlátozom, megbízom benne, pedig általában ilyenkor iszik, és a salsás lányokat se kell félteni ugye... De bízok, még ha néha zavar is. De most inkább az bánt, hogy ennyire nem képes alkalmazkodni? Hogy mi lesz majd ha megszületik a baba, akkor én egyáltalán nem fogok tudni menni egy ideig sehova.. Akkor is eljár majd? Nem törődve azzal, hogy esetleg szükségem van rá stb? Mert azt elég nehezen tolerálnám.... Nem akarok veszekedni, mert tudom, hogy az csak olaj a tűzre, de ez nagyon aggaszt...

Legjobb válasz: Szia!Ne haragudj de rossz kategóriába írtad ki a kérdést,tedd át a "Családi kapcsolatok"-ba. Egyébként párod úgy viselkedik mintha szégyellne téged.Mikor neked lenne kedved valamihez akkor neki nincs és fordítva.Azt nem írtad,hogy mennyi idõsek vagytok de nekem úgy jött le,mintha a pasi nem akarná elfogadni,hogy õ nem sokára apa lesz és nem mehet állandóan szórakozni úgy,ahogy eddig tette.Akkor van baj,ha a szülés után is így viselkedik.Én elgondolkodnék azon,hogy tényleg ezzel az emberrel akarok élni?Mert ha továbbra is így viselkedik a gyermek ellátása teljesen rád fog maradni és elõbb vagy utóbb el fogtok távolodni egymástól.Sok sikert!

Szia!Ne haragudj de rossz kategóriába írtad ki a kérdést, tedd át a "Családi kapcsolatok"-ba. Egyébként párod úgy viselkedik mintha szégyellne téged.Mikor neked lenne kedved valamihez akkor neki nincs és fordítva.Azt nem írtad, hogy mennyi idõsek vagytok de nekem úgy jött le, mintha a pasi nem akarná elfogadni, hogy õ nem sokára apa lesz és nem mehet állandóan szórakozni úgy, ahogy eddig tette.Akkor van baj, ha a szülés után is így viselkedik.Én elgondolkodnék azon, hogy tényleg ezzel az emberrel akarok élni?Mert ha továbbra is így viselkedik a gyermek ellátása teljesen rád fog maradni és elõbb vagy utóbb el fogtok távolodni egymástól.Sok sikert!

Február 1-én volt meg, és 4-én már el is múlt majd, hogy csak időben voltunk együtt, és az lehet, hogy most érzem azt, hogy néha, néha fáj a mellem meg nagyon érzékeny a mellbimbóm? Lehetséges, hogy baba?

A fentiek alapján az lehetséges, hogy ennyi nap elteltével, az orvos ultrahangon még nem lát semmit????

Legjobb válasz: Én is hasonló helyzetben vagyok,nekem jan. végén kezdõdött.Csak ha most sem sikerül mi megyünk Meddõségibe!!!2 és fél év nagyon sok----vágyunk már a mi kis manónkra!Két csíkosat kívánok mindenkinek!

Én is hasonló helyzetben vagyok, nekem jan. végén kezdõdött.Csak ha most sem sikerül mi megyünk Meddõségibe!!!2 és fél év nagyon sok----vágyunk már a mi kis manónkra!Két csíkosat kívánok mindenkinek!
Én abban a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy én a megfonást is éreztem, aztán szép lassan jöttek a "gondok" hányinger, étvágytalanság, kivánósság. De sajnos csak 13 hétig örülhetem a csodának.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom!!!
Nem tudom milyen hosszúak a ciklusaid.De ha 28 akkor még csak a ciklusod 23.napján vagy és ilyenkor még az orvos se látja.Elvileg akkor 14-e körül volt ovulációd és azóta még csak pár nap telt el.Nekem peteéréskor is nagyon érzékenyek a melleim.Lehet hogy késõi peteérésed van, és azt érzed.De persze nem kizárt hogy összejött a baba, ha máskor nem szoktál mell fájást tapasztalni.5nap múlva tesztelj és írd meg az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válasz, és persze, hogy meg fogom írni....Meg olyan is mondott a doki, hogy mesni elõtt vagyok vagy utána nem tom, hogy miért kérdezte de én mondtam neki, hogy már el is múlt..szerinted? meg érzem néha, hogy szurkál de nem mindig..

Mikor kezdtél el készülni az érettségire? Én most leszek 12. -es, és augusztusban készülök valamennyit?

Legjobb válasz: Szia! Én is most leszek 12-es, vszínûleg elkezdek én is augusztusban, matek, németet, németbõl lehet h középfokúzni fogok. A tételeket nemsoká megkapom, lehet már azzal is foglalkozom.

Szia! Én is most leszek 12-es, vszínûleg elkezdek én is augusztusban, matek, németet, németbõl lehet h középfokúzni fogok. A tételeket nemsoká megkapom, lehet már azzal is foglalkozom.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, remélem sikerül majd. Természetesen úgy gondoltam a készülést, hogy németekbõl tételek (németbõl tanultuk már 11.-be vagy 7-8-at), matekból meg elõzõ évi feladatok (érettségi).
Alapvetõen 4 év alatt képben voltam az anyagot illetõen. Intenzívebben egy hónappal írásbeli elõtt kezdtem ismételni - de akkor szigorú ütemtervem volt, hogy melyik nap mit nézek át. 11. végén még én is azt hittem, hogy majd nyáron tanulok rá, de nem lett belõle semmi :-) Bár így is elégedett vagyok, mert minden 90% felettire sikerült. Kérdezõ, elõre is sok sikert az érettségihez, nem olyan nagy szám :-) Biztos én is vissza fogom még sírni vizsgaidõszakban, mint az utolsó válaszoló - meglátjuk fél év múlva :-D
17:17 vagyok, mint ahogy írtam is, írásbelire egy betût nem tanultam, szóbelire meg 3 napig csodálatos intenzitással olvasgattam. Azóta is vallom, hogy minden egyes egyetemi vizsgám helyett végigcsinálnék inkább egy teljes érettségit.
Azért szerintem sokan veszik elõ legalább augusztusban:) meg oké, figyeljünk órán, de azért csak mki sok idõt szán a szóbeli tételekre, az írásbeli az más:)
mindenki azt mondja hú hát itt a nyár majd most készülök ! De ez nem igaz!!! Én írásbelire szinte semmit nem készültem. A szóbelire pedig csak 1 hetet. Mégis minden 4-5-lett kivéve a matek. Annyi a lényeg, h egyész éveben figyelj oda az órákon és tanulj.
Ha jól tanultál semmit nem kell. Én 4es voltam végig magyarból, és nem is tanultam az érettségire belõle, mert szimplán nem kellett a duplázáshoz. 75% lett, 4es, 80%-tól már 5-ös lett volna. Rutint szerezz inkább, oldj meg elõzõ évi érettségi feladatokat.
Én 4 évig tanultam rá, persze nem céltudatosan, tételek alapján, hanem rendesen óráról órára. A tényleges érettségire való készülés így kb 3 nap olvasgatás volt (emelt kivételével, az kb 4-5 lehetett, de azért az mégiscsak egy matek emelt szóbeli).
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ, én is matekot és németet fogok. Korábban így döntöttem.
sztem is inkább régebbi feladatsorokat nézz át aztán akkor talán nem ér túl nagy meglepetés :P

Február 4-én múlt el a menszeszem. Most márc. 8-a van és még nem jött meg. Miért késhet? Meddig várhatok még?

Sziasztok!18 éves vagyok 2 éve nem vagyok sz?z.február 4.én mult el a menszeszem.Most márc.8.-a van és még nem jött meg.Barátommal pedig gumival csináltuk de sztem volt olyan h id?ben kivette...És mivel tudjuk h közben is mehet be sperma ezért nagyon félek.Meddig várjak még?N?gy.-nál nem voltam még családi balhék miatt.De nem akarom h terhes legyek de félek..Tavaly volt igy h nem jött meg a sok idegeskedés miatt de most nem is voltam annyira ideges mint tavaly egy kicsit de az sztem átlagos.De viszont ha netán terhes lennék nem akarok és nem is tudnék elmenni korházba mert ha anyám megtudná kidobna otthonrol.És h mondtak már nekem egy két dolgot szex közben amit?l el lehet vetélni.Milyen megoldás lenne az?És utánna lehet még gyerekem mert a családban (visszamen?leg) a n?k amugy is nehezen szültek..Én meg 160cm-es lány vagyok vékony is ráadsául.Anyám is császárral szült és nenkem is csak ugy lehet.Azt hiszem elmondtam mindent.Ha tudok és ha nem jön meg jhéten akkor elmegyek orvoshoz csak anyám nem tudhatja meg, meg senki az ismik közül és ezért is nem nagyon akarok a lakhelyemre menni n.gy.hoz hova mehetnék el?.Mert nem vagyok a családommal olyan kapcsolatban h ilyenekr?l beszéhetnék mert megromlott a kapcsolatom anyámmal.Mit tegyek?Kérlek segitsetek.El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem elõször is vegyél egy tesztet. Patikában, drogáriában mindegy. Abból megtudhatod, hogy terhes vagy-e. Aztán mindenféleképpen menj el orvoshoz, akkor is ha nem vagy terhes, mert akkor legalább megtudod, hogy miért nem jött meg. Szerintem akkor már írathatnál fel gyógyszert is, azt sem kell megtudnia édesanyádnak, mert már nagykorú vagy és nem lenne mensi késés. Ha meg terhes vagy, akkor kérdezd meg az orvosod, hogy mit lehet tenni... én hallottam olyan gyógyszerrõl, amitõl elmegy a baba, azt otthon is beveheted, de utána megint vissza kell menni az orvoshoz, hogy megvizsgálja tényleg teljesen kitisztult-e a méhed. Ilyen szextõl vetéléssel meg ne próbálkozz, mert még bajod származhat belõle, fõleg úgy hogy orvos nem lát, még meddõ is lehetsz utána. Tehát mindenféleképpen menj el dokihoz, ha van baba, ha nincs és ne azon aggódj, hogy ki láthatja, hogy ott vagy meg mit fog szólni az anyád, ha megtudja, hanem azzal, hogy mit tehetsz a mensi késéssel.

Szerintem elõször is vegyél egy tesztet. Patikában, drogáriában mindegy. Abból megtudhatod, hogy terhes vagy-e. Aztán mindenféleképpen menj el orvoshoz, akkor is ha nem vagy terhes, mert akkor legalább megtudod, hogy miért nem jött meg. Szerintem akkor már írathatnál fel gyógyszert is, azt sem kell megtudnia édesanyádnak, mert már nagykorú vagy és nem lenne mensi késés. Ha meg terhes vagy, akkor kérdezd meg az orvosod, hogy mit lehet tenni... én hallottam olyan gyógyszerrõl, amitõl elmegy a baba, azt otthon is beveheted, de utána megint vissza kell menni az orvoshoz, hogy megvizsgálja tényleg teljesen kitisztult-e a méhed. Ilyen szextõl vetéléssel meg ne próbálkozz, mert még bajod származhat belõle, fõleg úgy hogy orvos nem lát, még meddõ is lehetsz utána. Tehát mindenféleképpen menj el dokihoz, ha van baba, ha nincs és ne azon aggódj, hogy ki láthatja, hogy ott vagy meg mit fog szólni az anyád, ha megtudja, hanem azzal, hogy mit tehetsz a mensi késéssel.
Egyébként mi azzal a baj, ha anyukád meglátja vagy ismerõs, hogy elmész a nõdokihoz, ez természetes dolgo, és ennyi idõsen már rákszûrés sem ártana a biztonság kedvéért. Szóval mindenképpen menj el nõgyógyászhoz és ez nem jelenti azt hogy terhes vagy mások számára. Bármi más bajod is lehet és fertõzéseket nem csak szex alkalmával, de uszodában nyilvános WCben is el lehet kapni. ÉS fiatal korban is elõfordulhat, hogy késik mert cisztád van vagy más elváltozás. Szóval ezzel csak azt akarom mondani hogy ezer oka lehet annak, hogy nõdokihoz mész, és ha te még nem is voltál, akkor itt is az ideje az elsõnek. Az ilyen mindenféle praktikákkal való elvetélést pedig felejtsd el, mert rettenetes károkat tehetzs magadban, akár el is vérezhetsz és az sem jó, ha egy darabka benned marad, mert megmérgezhet. Ez nem gyerekjáték! Egyébként az a gyanúm, hogy csak azért késik, mert már teljesen ráparáztál a terhességre, szóval nyugi, vegyél tesztet és ezer dolog miatt késhet, nem csak a baba miatt.
Nem vagy esetleg felfázva? Nekem fõsulis koromban többször késett majd egy hetet csúnya felfázás miatt. Ha mégis babás vagy, gondolkodhatsz olyanban is, mint a Bölcsö alapítvány. http://www.bolcso.hu/
nem tudom mert en nem szedek gyogyszert es az nem egeszseges egyaltalan
Valóban mindent elmondhatott az orvosod, ha ennek ellenére mégis itt kérdezõsködsz úgy, hogy láthatóan az alapokkal se vagy tisztában...
A kérdező hozzászólása: ja és szlovákiában lakok ...
A kérdező hozzászólása: képzeld a dokim mindent elmondott.... tudtommal azért van ez az hogy kérdezzenek ....
Te vagy olyan, mint egy faék, kezdve azzal, hogy beszedsz egy olyan tablettát, aminek el se tudod olvasni a tájékoztatóját, és még neked áll feljebb? Mindent érthetõen írtam, te nem tudsz szöveget értelmezni. Egyet árulj el: így hogy a tájékoztatót se érted, hogy tudod majd meg, hogy mit kell tenned, ha kimarad egy tabletta? Ha hánysz, ha hasmenésed van? Honnan tudod majd, hogy milyen gyógyszerekkel együtt nem szabad szedned? Milyen teát nem ihatsz mellé? Hány órán belül pótolhatod? Milyen mellékhatások esetén kell sürgõsen orvoshoz fordulnod? A határon túl is árulnak számos olyan gyógyszert, amit Mo.-n is. Miért nem olyat írattál vagy vettél, aminek létezik a neten magyar tájékoztatója is?
A kérdező hozzászólása: világos sárgás , na .... és tudom hogy nem lehet , akkor ne irj ha nem értesz meg .... -.-
Az elõbb még sárga volt, menzeszed pedig a büdös életben nem lesz, amíg szeded.
A kérdező hozzászólása: nincs magyarul sehol a betegtájékoztató... de ha van fehér folyásom attól még megjöhet a menzeszem?
Egyáltalán nincs arra semmilyen garancia, hogy csak 3 napos vérzésed lesz. Csak általában igaz az, hogy csökken az erõsség és hosszúság. Nekem például ugyanúgy 5 napos volt, mint elõtte. Mint írtam, az se katasztrófa, ha a 7. nap legeslegvégén jön meg. A lényeg, hogy a szünet valamelyik napján megjöjjön! És a 8. napon akkor is folytatnod kell a szedést, ha addig nem múlt el. A sárga folyás viszont lehet problémás is. Elképzelhetõ, hogy összeszedtél valamilyen fertõzést. Fogamzásgátló mellett ez nagyon gyakori - egyik mellékhatása. ÉS OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, mielõtt a következõ olyan kérdéssel jönnél, amire pontos választ kapnál belõle!
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy csak ilyen 3 napos lesz a menzesz meg minden... ma van a 3. napja de még nem jött meg csak ilyen világos sárgás folyásom van, az normális?
De az se tragédia, ha nem a 2.-3. napon jön. A tabletta csak annyit "ígér", hogy a szünetben kell megjönnie! Bármelyik napján. (és a menstruációd MEGSZÛNT létezni, innentõl csak megvonásos vérzésed van)
Körülbelül a szünet második, harmadik napján jön meg.
A kérdező hozzászólása: menj aludni :D nem kell válaszolni ha nem tudsz normálisat és nem te fogod megmondani hogy kérdezhetek -e itt vagy sem még ha tudom is a dolgokat vagy nem :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!