Találatok a következő kifejezésre: Én május vagyok (85 db)

Nem akarlak elkeseríteni de én május végén kaptam meg a januári táppénzt. :(
Szia! Én június elején kaptam meg az áprilisi pénzt. A többit 1 hét átfutási idõvel fogom megkapni. Ha van rá módod te is tedd a következõt: Fénymásold le a táppénzes papírod, azt add oda a munkáltatódnak (nekik csak az kell), az eredetit pedig közvetlenül a TB-nek juttasd el. Mi itt Pécsen személyesen szoktuk bevinni. A TB-nél mondták, hogy csináljuk így, mert így gyorsabb. A cégednek, csak a jelenléti ív miatt kell a papír, de képesek hetekig rajta ülni. Mi igy jártunk. Boldog babavárást! 19 hetes kismami
Nem sietik el... Én január 7-el mentem tápra, és csak február utolsó napjaiban jött meg az elsõ. Az elsõ után aránylag rendszeresen jön, ha rendszeresen küldöd be a tápos papírokat.
Sok helyre alapból fel sem vennék, az enyém márciusi, de azt mondták, csak szeptembertõl mehet.
szeptembertöl menjen , de csak jövö tavaszal kell beíratnod .
Jövõ szeptemberben kezdje, de nem kell most beíratni, hiszen fel sem vennék. Jövõre áprilisban vagy májusban írasd be és akkor kezdhet szeptemberben (már ha lesz helyük és felveszik). Ha otthon vagy kistesóval a féltékenység miatt sem vinném, mert õ úgy élné meg, hogy õt lepasszolod oviba, miközben a tesó meg "megkap" téged egész napra.
Azt neked kell eldönteni, hogy mikortól szeretnéd, ha járna. Az én fiam májusban lesz 3, és december óta ovis. 2, 5 éves kora óta. Egyébként most kellene beíratni, ha a köv. tanévben szeretnéd, ha járna. Hívd fel az ovit, hogy náluk hogy mûködik. Mikortól veszik be a gyerekeket.
Illetve a majus a tanev vege.....
Szeptembertol kezdje a kiscsoportot. az mar annyira az ev vege.
egyet értek az elõttem szólókkal, semmiképp nem adnám be én sem májusban... épp hogy megszokná, már összevont csoportok, meg szünet az oviban... mindenképp szeptemberben kezdeném járatni...
Nálunk felveszik év közben is a kicsiket, de én májusba nem adnám be, várnék szeptemberig és akkor kezdjen együtt a csoporttal.
Nàlunk sem veszik fel azokat a gyerekeket, akik november után születtek. Májussal semmi esély nem lenne. Fõleg ha otthon vagy. A rendes tanév meg csak június közepéig tart. Utàna nàlunk pl. összevont csoportok vannak random óvónénikkel. Vagy ügyelet màsik oviban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyjából így gondoltam én is.

Anyukák! 2010.11.19-én szültem, a munkaviszonyom 2010.12.31. -én megszűnt. A TGYÁS lejárt május 5. -én. Jogosult vagyok a GYED-re? Vagy csak a GYES-re?

Legjobb válasz: Mivel ha jól számolom, a munkaviszonyod a tgyás alatt szûnt meg, így igen, jogosult vagy gyedre. Ez passzív gyed, vagyis nincs mögötte biztosítotti jogviszony, de jár.

Mivel ha jól számolom, a munkaviszonyod a tgyás alatt szûnt meg, így igen, jogosult vagy gyedre. Ez passzív gyed, vagyis nincs mögötte biztosítotti jogviszony, de jár.
A szülésnapján még volt munkaviszonyod, és ha legalább egy éve megvolt már, akkor igen jogosult vagy GYED-re is. Én is így voltam.
Ahogy az elsõ válaszoló is írta jogosult vagy, csak passzív Gyeden leszel.Aminek ugye akkor lesz jelentõsége, ha még egy babát szeretnétek a közeljövõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszokat, meg is nyugodtam.Még annyi lenne a kérdésem, hogy az igénybejelentõ lapon van olyan rész ami a foglalkoztatóra vonatkozik(neve, címe, adószáma)azt én is kitölthetem, vagy vigyem a volt foglalkoztatómhoz?
A kérdező hozzászólása: Egyébként 2008.09.01-2010.12.31-ig volt munkaviszonyom..

Barátom és köztem 2hónap korkülönbség van. (ugyan abban az évben születtünk) én március 14. én Õ május 19. én született. Szerintetek nem gáz hogy idősebb vagyok nála? 16L

Legjobb válasz: Kitalaltam egy jatekot. Legkozelebb mikor osszeulunk a haverokkal, elolvasuk itt az elso 15 kerdest es ahanyzor szerepelnek a gaz vagy ciki szavak iszunk egy shot-ot. [email protected] elegem van mar ezekbol a tinipi.csas kerdesekbol8-|

Kitalaltam egy jatekot. Legkozelebb mikor osszeulunk a haverokkal, elolvasuk itt az elso 15 kerdest es ahanyzor szerepelnek a gaz vagy ciki szavak iszunk egy shot-ot. [email protected] elegem van mar ezekbol a tinipi.csas kerdesekbol8-|
hát nem.
az én barátom egy NAPPAL fiatalabb nálam.... annak idején minket is kiröhögtek hogy idõsebb vagyok a pasimnal mégis egy osztállyal felettem járt (nem buktam) szerintem ezzel semmi baj nincs hisz rosszabb ha 2 év lenne köztetek (bár az idõ múlásával már 5 év se lesz sok) megértem a barataid miért cikiztek a 2 hónap miatt de nyugi nem haj az ..... (bár nekünk az 1 napot 3 évig mondták)
A kérdező hozzászólása: én sem gondolom gáznak, csak fájt hogy többen "csúfoltak" emiatt. köszönjük szépen, aranyos vagy :) köszönöm a válaszokat :) )
Figyu, ha ennyire izgat, mint mondanak az oszt.társaid, akkor rúgd ki a pasit és megoldódik a problémád. De én azért meggondolnám a dolog.
Értelmetlen beidegzõdés, hogy a fiúnak mindenképpen idõsebbnek és magasabbnak KELL lennie a lánynál... Szerencsére ez már valamennyire halványult. Az osztálytársaidat én a helyedben szemberöhögtem volna, amiért ilyen unalmas az életük, hogy a ti "óriási" korkülönbségeteken lovagolnak... :) 17/L
Õszintén mit foglalkozol vele, hogy másnak mi a gáz és mi nem? Te annak érzed? Ha igen, na akkor baj van... Én és a párom között több mint egy év van és én vagyok az idõsebb. Anyu mondta nekem, hogy "de hááááát idõsebb vagy nála!" (azóta mondjuk semmi baja nincs vele :) ) Köszönjük szépen nagyon jól megvagyunk! Csak régi módi volt az amikor a férfinak "kellett" úgymond idõsebbnek lenni. Az a két hónap meg szerinted a boldogságotok útjába kéne állnia? Ugyan! Sok sikert a kapcsolathoz :) 23/L
mit számit az a 2 hónap.....egyáltalán nem gáz. ha azt mondod hogy 2 évvel idõsebb akkor is kiröhögnek. Bármibe bele lehet kötni.
A kérdező hozzászólása: bocs hogy kiváncsi voltam mások véleményére, amikor az osztálytársaim közül többen kiröhögtek emiatt. a normális válaszokat köszönöm :)
Nem gondoltam, hogy valaki ilyenrõl is rák fel kérdést. :-D Nem gáz. ;-)
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Elsõ, véletlen lenyomtam az entert... Pl teszveszen is árulják olyan 1000 ft körül darabját
Hogyér adnád? :-D
P
A kérdező hozzászólása: Én meg azt hittem, nyelvnyújtogatás :DDDD Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Mondjuk 900.-

Júni 10-én mit kapok meg? Azt a pénzt, amit május 10-től június 10-ig dolgoztam, vagy azt, amit egész májusban?

május 13-án álltam be, csak azért, és diákmunkás vagyok..

Legjobb válasz: Azt, amit május 1-május 31. között kerestél (azaz a te esetedben ugye május 13-május 31).

Azt, amit május 1-május 31. között kerestél (azaz a te esetedben ugye május 13-május 31).
Hát diákmunkánál nem tudom, hogy ugyanígy van-e de rendes munkánál azt elõzõ hónapi béredet kapod meg következõ hó elején.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Diák munkánál sincs ez másképp.

Május 1-re vagyok kiírva szülni. Most vagyok 37 hetes. Pontosan tudom, hogy a baba augusztus 1-én fogant. Akkor is május 1. az időpont szerintetek? Mert én úgy számoltam, hogy akkor április 30.

Legjobb válasz: Szia. Én annak idején április 30-ra voltam ki írva és május 3-án szültem. Augusztus 10 körül fogant a kisfiam. Biztosra tudom mert a férjem abban az idõben csak hétvégén volt itthon.

1 nap különbség, szerintem tök mindegy. Amúgy meg nem tudhatod a fogantatás pontos idejét...tudhatod hogy mikor voltatok együtt, tudhatod kb. 6-12 órás idõintervallumot amikor ovuláció volt, de hogy órára pontosan mikor fogant meg a kicsi azt nem tudhatod. Amúgy fogantatástól számítva 38 hét a terhesség, ha valóban augusztus 1-jén fogant a baba akkor április 24. lenne a terminusod. De ugye hivatalosan az utolsó vérzés elsõ napjától számított 40 hét a terminus idõpontja, UH méreteket meg 12. hétig veszik számításba, mert addig fejlõdnek kb. egyformán a babák, utána a méretbeli eltérések már nem mérvadóak, mert egyéni a fejlõdési ütemük.
Ne haragudj, de én ezt most nem értem! Itt egyetlen nap különbségrõl van szó! Nem mindegy, hogy ápr. 30. vagy máj. 1.? Nem hetekkel tér el a doki számolása a tiédtõl, akkor meg miért ilyen lényeges? Egyébént szülhetsz ápr. 30-án 23.59-kor vagy máj. 1-jén 12.01-kor, akkor pedig 2 perc az eltérés a te és az orvos számolása között.
Szia. Én annak idején április 30-ra voltam ki írva és május 3-án szültem. Augusztus 10 körül fogant a kisfiam. Biztosra tudom mert a férjem abban az idõben csak hétvégén volt itthon.
Egyrészt nagyon ritka az, hogy egy nõ a babáját pont a kiírt napon szüli.Vagy három nappal késõbb, vagy egy héttel korábban...Másrészt az idõpont az elsõ ultrahangon születik, ahol az uh gép kiírja a méretet az alapján a terhességi hetet, vagy méret alapján a szülés idõpontját.Na, most ez uh-ként változhat, persze nem nagy mértékben.Fogantatás szerint ki lehetsz írva ápr.30-ra, de a méret alapján május 1.De az a két nap annyira nem számít.
szia, a korhazban a datumot az UH altal adott meretek alapjan adjak meg a legelejen... egyebkent tok mindegy mit gondolsz vagy mondanak, ezek az idopontok nem 100%-ok, nagyon keves no szul a kiirt idopontjaban... 4 gyerekem van. mindet magma szultem csaszar nelkul, inditas nelkul es egyik sem a kiirt idopontban erkezett. mindig volt tobb nap elteres.. a legtobb 5 nap keses volt.
Nekem a lányomat mindig 2 héttel nagyobbnak mérték ami oké is volt mert ciklus elején fogant! Ezek után 40+4re lettem sürgõsségi császáros, mert keringési problémák léptek fel! Semmi nem biztos, csak ha már fájás van, vagy az asztalon fekszel és császároznak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ha július 24. az utolsó vérzés, akkor "hivatalosan" augusztus 8. a fogantatás napja (ugye a hivatalos számítás úgy számolja hogy a ciklus 14. napján fogant a baba). Ha szerinted augusztus 1. a fogantatás napja, akkor aszerint pont 1 héttel idõsebb a vérzés alapján számított koránál, és akkor április 24. lenne a szülés napja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezekkel én is mind tisztában vagyok:) Akkor érthetõbben leírom.Az utolsó menzim július 24-én volt.Ez adat alapján számolta nekem az orvos a május 1-ét.Már a nagyon korai (12.heti) uh-n is 1 héttel nagyobb volt a baba vagy kettõvel nem emlékszem pontosan.
de melyik ultrahangokon, a koraikon is (12. hétig) vagy csak a késõbbieken? Mert utóbbi nem számít, simán lehet hogy csak nagyobb baba, 12. hét utáni UH alapján már nem módosítanak terminust, mert 12. hét után minden baba a saját ütemében fejlõdik, megvannak az egyéni méretbeli különbségek ugyanúgy, mint a felnõtteknél.
A kérdező hozzászólása: Attól még az utolsó menzi idejétõl számítják nekem, még ha a baba nagyobb is.
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangon a méretei alapján mérik 2 héttel nagyobbnak.
De milyen 2 hét?Ezt nem értem...Ápr.30, és május 1. az nem két hét...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek!Kedves utolsó:elõbb vagy késõbb szültél 5 nappal?
A kérdező hozzászólása: Pont hogy a méretei alapján mindig 2 héttel nagyobbnak mérik!
5 nappal kesobb
Nna akkor összefoglalva és 16-ost kiegészítve: A "hivatalos" fogantatás napja: augusztus 8. Az együttlét napja: augusztus 1. A valódi fogantatás napja: augusztus 1-6 között. (5 napig marad életképes egy spermium a petevezetékben, ha júli 24-én volt mensid, akkor valószínûtlen, hogy 1-én fogant a baba, de persze nem lehetetlen) Egy átlagos, teljesen egészséges terhesség 38-42 hétig tart... azaz összesen (legalább) 4 hét a bizonytalanság.. ehhez képest a fenti számok között egy hét a maximum különbség. Lényeg a lényeg: teljesen mindegy, hogy augusztus 1 és 8 között mikor fogant a baba, mert ezzel nem igazán kerülsz közelebb ahhoz, hogy mikor fogsz szülni.... Szóval kitartás és jó babaávárást a hátralévõ pár hétre :)

Május 8-ra vagyok kiírva a második babával. Az 1. babám május 31-én lesz 2 éves. Most akkor mi a teendőm a gyeddel gyessel kapcsolatban? Mi jár és mi nem?

Legjobb válasz: Úgy tudom tgyás is jár. Bár én még nem jelentettem be a terhességet a munkáltatómnál, május elejére várom én is a másodikat.

Úgy tudom tgyás is jár. Bár én még nem jelentettem be a terhességet a munkáltatómnál, május elejére várom én is a másodikat.
megigényled a kicsire a gyedet, így folyamatos lesz, ennyi. gyest majd akkor kapsz ha a kicsi 2 éves lesz. 2 ellátás nem jár
Bocs h offolok, de második babánál ilyenkor nem jár tgyás? (hasonló helyzetben vagyok, 2 év lesz köztük)
elsõ vagyok, teljesen igazatok van, tgyás aztán gyed a kicsire, csak bezavart a gyes! szóval ugyanúgy mint az elsõvel, de a 2.ra már semmit nem fogsz kapni a csp-n kívül
Amikor megszületik, aznappal lemondod a nagyra a gyedet, és igényled a kicsire a tgyást. AMikor már a kicsi is itt lesz, akkor rá csak csp-t kapsz.
Na meg a családi adókedvezmény :)

Tegnap voltam orvosnál juli 29-én volt az ut menszeszem első napja azt mondta a z orvos 5 hét 2 napos vagyok pulzált a kis szive. a szülés várható időpontjához május 28-at írt . Hogy lehet ez? Nekem ez sehogy sem jön ki?

Legjobb válasz: Ha 28 naposak a ciklusaid 6 hét 5 napos vagy ma és a szülés várható ideje május 5. Szóval a május 28 nem értem. Abból a szempontból baj, ha a TGYÁSt igényelni akarod szülés elõtt 28 nappal, akkor nem mindegy h. máj. 5 vagy máj. 28. Szerintem kérdezz rá legközelebb.

Ha 28 naposak a ciklusaid 6 hét 5 napos vagy ma és a szülés várható ideje május 5. Szóval a május 28 nem értem. Abból a szempontból baj, ha a TGYÁSt igényelni akarod szülés elõtt 28 nappal, akkor nem mindegy h. máj. 5 vagy máj. 28. Szerintem kérdezz rá legközelebb.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat szerintem elszámolta ha megyek ugyis rákérdezek hogy mennyi idõs a baba illetve mikor várható a szülés
Hát ezt én sem értem.Kalkulátorba beütve már 6 hetesnek kéne lenned.Lehet u.h. alapján mondta.De a május 28-at meg végképp nem értem.
Szia. Nekem tavaly volt meg juli 29-én, és idén május 8-án szültem. Szerintem elszámolta a dokid.
Szia! Én is máj. 27. - re vagyok kiírva, és aug. 21.én volt az utolsó mensi..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!