Találatok a következő kifejezésre: Én egyetemre barátom (11 db)

Az egyetem miatt a baratommal Budapestre koltoznenk (o dolgozik en egyetemre jarok) tudok valamilyen tamogatast kerni, hogy jobban tudjuk fizetni az alberletet? (tudok irni csak a telefonom nem engedi az ekezeteket)

Legjobb válasz: A szociális támogatás esetleg jó lehet. Nézd meg az egyetemed honlapján, hogy pontosan mik az elbírálás szabályai. Általában pontokat osztogatnak a szociális helyzetre. Egy fõre jutó jövedelem, tartós beteg a családban, más tanuló a családban, ilyesmik. Általában az is pluszpontot jelent, ha jelentkezel koliba, de onnan helyhiány miatt elutasítanak, így kénytelen vagy albérletbe költözni. Bár ezt félévente szokták igényelni, szóval ha már egyetemre jársz, és nem csináltad, akkor szerintem legközelebb a tavaszi félévnél lehet próbálkozni.

A szociális támogatás esetleg jó lehet. Nézd meg az egyetemed honlapján, hogy pontosan mik az elbírálás szabályai. Általában pontokat osztogatnak a szociális helyzetre. Egy fõre jutó jövedelem, tartós beteg a családban, más tanuló a családban, ilyesmik. Általában az is pluszpontot jelent, ha jelentkezel koliba, de onnan helyhiány miatt elutasítanak, így kénytelen vagy albérletbe költözni. Bár ezt félévente szokták igényelni, szóval ha már egyetemre jársz, és nem csináltad, akkor szerintem legközelebb a tavaszi félévnél lehet próbálkozni.

Én egyetemre járok, barátom szakmunkás végzettségű. Későbbiekben nem lesz gond abból, ha túl nagy a tanultságbeli különbség köztünk?

Én egyetemre járok, közgazdász leszek és kés?bbiekben is szeretnék majd más területen diplomát szerezni, ezek mellett szivesen tanulok nyelveket és egyéb területen is van szakmám ill. szeretnék még szerezni. A barátom szakmunkás végzettség?, most készül az érettségire, de nemigazán szeret tanulni, más céljai sincsenek, nemtudja, hogy mit kezdjen az életével, mit csinálna szivesen, de tanulni se szeretne.

Legjobb válasz: Szerintem ha két ember igazán szereti egymást, akkor nem számít semmi!Hozzáállás kérdése az egész, pl. attól, hogy az egyik embernek van diplomája, a másiknak meg nincs, az még nem azt jelenti, hogy a másik rosszabb ember, vagy hogy csak általános kérdésekrõl tudnak beszélgetni! Az én páromnak is csak szakmunkás bizonyítványa van, mégis van az életben célja, és jóval többet keres, mint én érettségivel + egy felsõfokú szakképesítéssel!

Szerintem ha két ember igazán szereti egymást, akkor nem számít semmi!Hozzáállás kérdése az egész, pl. attól, hogy az egyik embernek van diplomája, a másiknak meg nincs, az még nem azt jelenti, hogy a másik rosszabb ember, vagy hogy csak általános kérdésekrõl tudnak beszélgetni! Az én páromnak is csak szakmunkás bizonyítványa van, mégis van az életben célja, és jóval többet keres, mint én érettségivel + egy felsõfokú szakképesítéssel!
Szerintem sok férfi hiúságát bántja, ha a nõ többet keres, nem is a diploma...Nálunk a párom 8 általánossal rendelkezik, én egyetemre járok, ám mégis keres õ havi fél millió körül.....valószínûleg sose érem be õt. Nálunk ez a része nem probléma, sose vágnám a fejéhez, õ pedig büszke rám.
Az én férjemnek szakmunkásképzõje van, érettségizni sem akar. Helyette én tanulok, a 2. diplomámat szeretném megszerezni. Tanár vagyok, egyetemen tanítok ráadásul. Eddig nem okozott problémát a végzettségbeli különbség kettõnk között. Szeretjük egymást, meg tudjuk beszélni a dolgokat, és szerintem õ is tud annyit mint én, csak más területen, ahogy az egyik válaszoló is írta. Persze lehet ellenpéldákat is írni, ismerek 2 olyan embert, mindkettõ egyetemi végzettségû, és bizony egyikük nem tud viselkedni, (nem is akar megtanulni)a másik meg feladta, nem jár vele színházba, hangversenyre, stb...)Gondold meg, hogyan vselkedik párod pl. azokon a helyeken, ahova te szeretsz járni...Nem beszél-e csúnyán, amikor tényleg nem megfelelõ az alkalom (van megfelelõ alkalom 1általán?), esetleg nem odaillõ megjegyzései vannak, stb...
Szerintem az iskolázottság nem egyenlõ az intelligenciával. A konfliktusok nem abból adódnak, hogy neked diplomád, neki szakmunkásbizonyítványa van. A konfliktus abból adódik, hogy az egyik fél intelligensebb a másiknál. Tapasztaltam ilyet. Azt mondom, ne aggódj, tanulj ameddig csak tudsz és akarsz. :)
Szerintem ez csak rajtad múlik.Ha nem fitoktatod folyton a tudásod és nem vágsz fel a diplomáddal, akkor nem lesz gond.Nálunk is hasonló a helyzet, de nincs gond.Én nem kotyogok bele a férfias dolgokba, még akkor sem ha egyszerûbben meg tudnám oldani, õ meg elismeri amit én tudok jobban(amit tanultam).Soha nem volt ebbõl konfliktus.Maximum elmondjuk a véeményünket, de nem kioktatóan.
Ez csak rajtatok múlik, vagyis inkább a párodon. Ha õ túl tud lépni ezen, akkor nem lesz gond. Ha viszont uralkodó típus, akkor bántani fogja az önérzetét. Beszélgetni arról tudtok, amit tudtok és tapasztaltok. Attól hogy szakmunkás, lehet kitünõ szakember, lehet saját vállalkozása, és lehet több pénzt is fog keresni egszer, mint te.-) És attól még olvahat sokat, nézhet sok természetfilmet és lehet nagyon mûvelt. Ez nem a tanuláson múlik. Nekem is van egy ismerõsöm, 30 egynehány éves, szakmunkás. De hihetetlen, hogy szinte bármirõl lehet vele beszélni, mert nyilt, õszinte és sokat olvasott, látott és tapasztalt. Beszéljetek errõl sokat, próbáld támogatni, és egyengetni az õ útját is, legyen közös kasszátok és mindenetek legyen közös, nem az enyém és tied. Akkor nem érezhetõ a különbség. Szeritnem mindegy hogy egy háztartásb ki mennyi pénzt ad bele, benne legyen, amibõl meg lehet élni:-) Ezt értesd meg vele.)
Anyukámnak fõiskolai diplomája volt, apukámnak 8 általánosa. Felneveltek 2 gyereket, 34 évig voltak házasok. Az egésznek az vetett véget, hogy anyut elvesztettük. Soha nem éreztem hogy ez a tanultságbeli különbség gond lenne közöttük.
Szia. Ez nálunk is hasonló, hogy a páromnak szakmunkása van meg okj-s képzése, én meg most készülök a második diplomámet megszerezni, de szeretjük egymást már 5 éve, és jól kijövünk, mindent meg tudunk beszélni, a hírekben lévõ nem általános kérdéseket meg ilyesmi, szóval ez nem okos gondod és nem biztos hogy van tudáskülönbség, csak õ más területen tud többet nálam és fordítva, de egyinkünk sem rosszabb vagy jobb mint a másik és problémát sem okoz, néha szoktunk rajta viccelõdni de egyébként semmi.
Igaza van az elõttem szólónak! Ha szeretitek egymást akkor nem gond. Szerintem te se agyalj ezen, mert ebbõl kisebb viták is kialakulhatnak és õ lehet, hogy azt érezné, hogy kevés hozzád. Neki is lehet ugyanolyan fejlett az egyénisége, gondolkodása diploma nélkül is.
Ha most nem okoz problémát, szerintem a jövõben sem fog. Igaz, van olyan, hogy az egyik felet zavarja, de szerintem az már az elején kiderült volna, vagy akkor még csak össze se jöttök. Szóval szerintem legyél nyugodt, ez nem számít. Csak egy kérdés (mivel én magam sokat szoktam azon gondolkozni, hogy járnék-e nálam sokkal kevésbé iskolázott férfival, én is 2. diplomát + doktorit csinálok): Kedves Kérdezõ, Te nem szoktad néha azt érezni, hogy két külön világ vagytok, és nagyon más körökben forogtok? Félre ne értsd, ez nem provokáció vagy ilyesmi, csak örülök, hogy találtam egy olyan embert, aki ilyen szituban van, és elsõ kézbõl tud beszámolni. Mert engem ez a része zavar a dolognak. De amúgy teljesen elméleti a kérdés, nem aktuális a dolog, csak egyszer nekem is udvarolt egy szakács végzettségû srác.
Legfeljebb akkor lehet gond, ha gyereketek lesz, aki a párodra hasonlít és nem szeret majd tanulni. Szerintem zavarni fog a fogadó órán a suliban, amit majd hallasz a tanároktól.
A szakmát , és a magánéletet nem kell össze keverni ! A szakmai problémáidat beszéld meg a kollégáiddal. El kell mondanom , hogy az iskolázottságot, és az INTELLIGENCIÁT nem szabad össze keverni ! És ez a fontos. Igaz ugyan, hogy szélesebb látókört kapsz iskolában, de inkább magasabb fokú szakmai képességet. Intelligenciát azt nem lehet tanulni, az egy adottság ami a génekben vannak ! Tehát ha jó az intelligenciája akkor nem lesz vele problémád ! Ha viszont nincs, akkor az nagyon ki fog ütközni !!
Szia! Te eltudtál helyezkedni a diplomáddal?

Szerintetek a barátom féltékeny, amiért én egyetemre akarok menni, ő meg nem ment? Vagy miért ilyen?

Barátom mostanában olyanokat mond, hogy "minek tanulsz?", meg megsért?dik, hogy ha mondom, hogy nem érek rá, mert tanulnom kell. Ezt már sokszor mondtam neki, BME-re fogok felvételizni és most már beleszámítanak majd a jegyek a felvételibe. Azt veszem észre rajta, hogy hátráltatni akar. Van, hogy nem akar elengedni msn-en, mikor mondom, hogy mennem kell, meg ilyenek. És olyanokat mond, hogy szerinte hülyeség az egyetem, meg nem halok bele, ha nem vesznek fel..ezen pl. tegnap nagyon kiakadtam. Szerintetek miért ilyen? Tudom, hogy szemétség azt mondani, hogy féltékeny, de én már nem tudok erre jobb magyarázatot.

Legjobb válasz: Jól látod a helyzetet, féltékeny. Próbáljátok megbeszélni, bár így nem sok jövõje van a kapcsolatnak.

Jól látod a helyzetet, féltékeny. Próbáljátok megbeszélni, bár így nem sok jövõje van a kapcsolatnak.
Csatlakozom az elsõ hozzászólóhoz. Egyébként igen, jól látod a helyzetet. Sérti a férfi egoját. Ne hagyd, hogy hátráltasson. Ha szeretem a másikat, akkor inkább segítem, hogy kiteljesedjen, nem hátráltatom. Az önzõség, szóval inkább magát szereti, birtokol és nem akar kiesni a birtokból. Pedig ki fog. Ha felvesznek a bme-re, esélyes, hogy szakítás lesz belõle. Két külön világ.
szerintem féltékeny, egyértelmû. vigyázz, nehogy lehúzzon az ilyen megnyilvánulásaival. úgysem valószínû, hogy vele fogod leélni az életedet, jobb elõbb váltani, mint késõbb.
Én is amondó vagyok mint az elõttem szólók.Féltékeny.Ha egyetemista leszel új környezetbe kerülsz, új emberekkel talákozol, esetleg olyanokkal akik jobban illenek hozzád, megértik, hogy sok a tanulnivaló, hiszen õk is diákok, vagy együtt tanultok, szóval csak féltékenyebb lesz.Ráadásul a férfiak nehezen viselik ha a párjuk okosabb, mûveltebb náluk.Szerintem gondold át a dolgot, mert a BME nem éppen arról híres, hogy sok szabadidõd lesz, és nem biztos, hogy tudsz majd elég idõt szánni a a barátodra tanulás mellett és ebbõl csak nagyobb bajok lesznek.Persze, ha csak egy egészséges aggódás van a dologban, mert félt a csalódástól, akkor nem kell félned, de ahogy írtad is , hogy hátráltatni akar...nem lesz jó vége 22l
párom leállt középsulinál, én egyetemre mentem. büszke volt rám, mindig segített, ahol tudott, sosem bántott ez miatt. elég szomorú, ha õ ilyen.
nemcsak féltékeny, [email protected]@g is. Nem leszek már sokáig együtt, erre készülj fel, de a sulit ne hagyd ott miatta, mert nem éri meg, vannak normális pasik is! Fõleg egy egyetemen :)
az én barátom sem ment egyetemre, mert nem tehette meg, érettségije van, mégis mindig ösztönöz hogy tauljak és legyen meg a diplomám jövõre diplomázok amúgy, keveset találkozunk de akkoris mikor átmegyek hozzá hétvégén mondja hogy vigyem a tanulnivalómat :D én szerintem is féltékeny, nem lsz ennek jó vége ha szeretne jót szeretne neked is hány éves? maximum 20nak nézem elég gyerekes
kimaradt egy "T" betû, asszem tudod honnan :) bocsi érte
A kérdező hozzászólása: Õ is mehetett volna, csak leszarta a tanulást..nekem meg ez fontos


Eddig nem nagyon jártam bulizni, barátaim sincsenek. Most megyek egyetemre, félek, hogy nem tudok beilleszkedni és nem fognak barátkozni velem. Hogy megy ez az egyetemen? Lenézik az ilyen embert mint én?

Legjobb válasz: Na ezzel én is épp így vagyok, várom a válaszokat! Én már jártam egy évet egyetemre, éshát "hogy megy ez az egyetemen"? Én pl nem mentem gólyatáborba, szóval azt a részét nem tudom... De suliban meg... hát nehezen megy a beilleszkedés, vagy sehogy, nekem így volt :S Most az új suliban majd megpróbálom összeszedni magam, és szerezni barátokat. Ez gondolom szakfüggõ, nálunk egyáltalán nem nézték le, aki csak simán nem bulizós, de attól még kedves mindenkivel, satöbbi. Még az is fontos, hogy kolis leszel-e, mert ott is lehet ismerkedni (bár hozzátenném, hogy nekem még ott se sikerült, de ez van :D)

Na ezzel én is épp így vagyok, várom a válaszokat! Én már jártam egy évet egyetemre, éshát "hogy megy ez az egyetemen"? Én pl nem mentem gólyatáborba, szóval azt a részét nem tudom... De suliban meg... hát nehezen megy a beilleszkedés, vagy sehogy, nekem így volt :S Most az új suliban majd megpróbálom összeszedni magam, és szerezni barátokat. Ez gondolom szakfüggõ, nálunk egyáltalán nem nézték le, aki csak simán nem bulizós, de attól még kedves mindenkivel, satöbbi. Még az is fontos, hogy kolis leszel-e, mert ott is lehet ismerkedni (bár hozzátenném, hogy nekem még ott se sikerült, de ez van :D)
Hát egyetemen nagy rohanás van. Rengeteg alkalmi kapcsolat szövõdik, ami csak rajtad múlik, hogy tovább viszed-e. Amúgy ott nincs olyan hagyományos értelemben vett beilleszkedés (max. koleszban). Amúgy tiszta lappal indulsz, kis önbizalom és felturbózhatod a szociális életed.
Nyugi! Az a jó az egyetemen, hogy nem ismerik az elõéleted, és nem tudják, hogy magános voltál. Rengeteg barátod lesz, lehet, hogy nem mind a te szakodról, de más szakokról, koliból/albérletbõl. Higgy nekem, én három év alatt szereztem pár ismerõst, még olyat is, aki nem is járt oda a fõsulba, csak abban a városban lakott.
Kicsit én is ilyen vagyok, szintén most készülök fõsulira.Nem lesz könnyû, de minél több emberrel kell beszélgetni, ha hívnak elmenni bulizni velük , ilyesmi.
Elõször is ha jót akarsz magaddal tenni, akor változtass a hozzáállásodon! Hogy ezt hogyan tedd, abban nem igazán tudok segíteni, egyszerûen legyél nyitott, érdeklõdõ, tanulj meg jól kérdezni, és figyelmesen hallgatni, de ne legyél görcsös. Az egyetemne senkit nem ismersz, úgyhogy tiszta a terep! Ha nem hangoztatod, hogy nem buliztál és nincsenek barátaid, akkor a kutya sem fog rájönni- csak legyél bátor és merd megmutatni magad!
gólyatábor errõl szól... odamész, beosztanak 20 ismeretlennel aki (ugyanazt tanulja mint te, hogy órákon is együtt legyetek majd), és próbálnak összekovácsolni titeket(általában hatalmas sikerrel). ha oda elmész, nem leszel magányos, tuti

A gyerekkorunk óta legjobb barátok vagyunk. Egy egyetemre jártunk most egy cégnél dolgozunk, időközben a barátom lett a főnők. Ugyanúgy viselkedik velem, néha egy kicsit erősebben csipkelődik. "Vágjak vissza" én is?

Legjobb barát, de hát nem tudom... azért nem akarok... meg aztán a kollégák is tudják, hogy mi milyen jóban vagyunk és kiutálnak... fura helyzet...

Legjobb válasz: Szerintem azért csipkelõdik, mert nem akarja azt hogy kollégák azt hídíjék hogy kivételez veled. Mert akkor nem számít igazi fõnöknek téged is így meg utálnak ha kivételezne veled. Ne törõd vele: Munka idõben õ a fõnököd szabad idõben meg a barátod fogd fel így!

Szerintem azért csipkelõdik, mert nem akarja azt hogy kollégák azt hídíjék hogy kivételez veled. Mert akkor nem számít igazi fõnöknek téged is így meg utálnak ha kivételezne veled. Ne törõd vele: Munka idõben õ a fõnököd szabad idõben meg a barátod fogd fel így!
Nem ismerem a személyiségét, hogy miként reagál ilyen dolgokra, de mások (beosztottak) elõtt semmiképp se csípj vissza, mert a tekintélyét áshatod alá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.
Dolgoztam olyan helyen, ahol irodán mindenki bu.zinak szólította egymást. Nem volt harag, de akkor is, milyen már...
A kérdező hozzászólása: Nálunk ilyen nincs. Csak Peti néha próbál viccesen beszólogatni.
Menj el vele inni és beszéld meg vele mi bántja, nem túl valószínû hogy csak azért iszik mert hiányolja a nõjét...
A kérdező hozzászólása: baptista vagyok, nem iszom .. :D Komolyra fordítva a szót, én nem iszom, cukorbeteg vagyok, utálom az alkoholt. Mindig kérdezem tõle mi a baj, annyit mond hiányzik a nõje... vigasztalom, de ugyanúgy... minden nap TÖK RÉSZEG. Nem akarom, hogy valami baja legyen. Én meg nem parancsolhatok rá, hogy na Lali, akkor mától kezdve nem iszol!!!
Esetleg adhatnál neki tippeket hogy hogyan tarthatná a kapcsolatot a nõjével, Skype videochat azért elég sok mindenre használható ;) Esetleg ha kényes lenne a téma a barátnõt felkeresni hogy tegyen valamit az ügy érdekében és gyakrabban jelezze hogy minden rendben van, vagy a srácot rábeszélni hogy utazzon ki a lányhoz egy hétvégére..
A kérdező hozzászólása: Ezek mind nagyszerû ötletek, és ezeket meg is csinálják, de mindezek ellenére történik ez az ivászat... egyszerûen annyira szereti... vagy más is lehet e mögött... nem tudom biztosan, egyet tudok csak: Ha minden nap iszik valaki alkoholista lesz... nem lesz jó neki... múltkor majdnem behányt az elõadóba... :( Sajnálom szegényt... de akkor nagyon mérges voltam rá... haza kellett vigyem. félek, hogy másokhoz is nyúl...
Azzal lehetne rá hatni talán hogy mit szólna a barátnõje ha így látná, vagy hogy fog visszatérni a normális kerékvágásba hogyha visszajön. Huzamosabb ideig ha iszik az ember akkor már jelentkeznek elvonási tünetek is. Az lehet a baja amúgy hogy kangörcse van már de nem akarja megcsalni a csajt, vagy megcsalta és bûntudata van. Amíg saját maga be nem látja hogy igenis baj van és a pia nem oldja meg a gondjait addig nem igazán lehet vele mit csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Erre nem is gondoltam... hogy esetleg megcsalta. .. arra igen, hogy úgyis " hiányzik" neki... de az még nem lenne ok az italra...inkább a másik...
Akkor várjatok egy ideig még. Amúgy mi a baj vele, konkrétan?
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Tehát akkor ha nem járna egyetemre össze tudnátok költözni? Neked lenne rá pénzed? Ebben az esetben keresnék egy kiadó szobát és oda felmehet természetesen a barátod is. Ha ez nem járható út akkor pedig kénytelen vagy eltûrni "anyóst", mást nem tudsz tenni. Engem a barátom anyukája egy ideig nagyon nem kedvelt de már jóban lettünk, úgyhogy szerintem a te barátod anyukája sem reménytelen:)
Talán tegyetek még egy próbát a nagyinál. Ha van valami "férfimunka" (kilazult szekrényajtó stb) akkor hívd át, hogy segítsen. A nagyidnak meg mond el õszintén, hogy mi a helyzet, sírd ki neki magad.
A kérdező hozzászólása: nagymamám 73 éves és nem enged be férfit a házba..amit megértek, neki kényelmetlen lenne. úgy érzem alaposan lerombolta a kapcsolatunkat a sok markodás emiatt, ez már nem az ami volt. szakítanunk kéne?nem mûködik se így se úgy.
Sajnos akkor marad az, hogy nálatok randiztok.
A kérdező hozzászólása: ebben egyetértek. de nem lehet utcán élni egy kapcsolatot. egyébként meg elviseltem 2 évig de mostanság nem bírom és nem hiszem, hogy semmiért nem szólhatnék amikor megaláz...a párom próbál megvédni de leszólja az anyja és nem érdekli senki véleménye
Mert miért? Magánszféra meg ilyenek? Meg nem mint a 15 évesek? Ha valakit utálsz, akkor nem mégy oda, ahol van. Ha mindenféle indokokkal mégis odamégy, akkor meg lenyeled a békát.
A kérdező hozzászólása: hónapokig nem is mentem.azonban, csak felnõttek vagyunk félig-meddig és kell a magánszféra...mindenféle szempontból. nehogymár úgy kelljen randizgatnunk 2 év után mintha 15 évesek lennénk.
A kérdező hozzászólása: hogy szerelmes a fiába és én ezt elrontom. holott sokáig õt (az anyját) támogattam és kedves voltam sokszor lemondtam egy-egy esti programról hogy õk lehessenek együtt kicsit családosan...mondtam hogy nem akarom elvenni a fiát nem is tudom de szerintem nem hiszi el...és általam meglátta a fia, hogy mégsem annyira tökéltes mint ahogy azt hiszi és elõadja. én átlátok rajta és ez nem tetszik neki gondolom
Ne menj oda. Minek? Máshol is lehet találkozni.
Amíg nem tudtok elköltözni sajnos tûrnöd kell, ha a fiúval maradsz akkor is tûrnöd kell. Konkrétan mi a baja veled?
A kérdező hozzászólása: minden. utálatos és szerelmes a fiába, eközben pedig rettenetesen buta és gonosz midnenkivel. kibírhatatlan...de én meg nem akarok így élni. nem hiszem, hogy ez egészséges, hogy utáljuk egymást
Hogy vagytok, kérdezõ, alakult valami?

Mit tegyek valakibe nagyon szerelmes voltam és egy csomot beszélgetőnk nagyon sok dologban egyett értetünk és egy nap irtam egy levelet neki aról amit érzek iránta de ő csak ennyit irt bocs de legyünk barátok:S és én még mindig szeretem?

de azt nem értem most azért nem szeret hogy csunya vagyok vagy van barátn?je vagy nem akar lányt vagy nem meri elmondani hogy szeret mit tegyek hogy megtudjam most mi van vele hogy mért nem akar velem járni?

Legjobb válasz: bocs de ezt miért az állatokhoz irtad? lehet õ is egy állat??:) amugy nem tudom:XD jobb ha tovább lépsz. én szerelmes voltam két évig egy srácba,de õ nem akart velem járni csak szexet akart.és bele betegettem,sulit otthagytam,orvoshoz jártam.nagyon rossz volt. de most két év után õ akar velem járni,és hát mit ne mondjak, lassan fél éve együtt vagyok vele,és nem soká meg lesz az elsõ babánk.Ja és nekem õ volt az elsõ a szexben.Hát nem mindenki jár igy. remélem neked is ugy alakul ahogy te szeretnéd:) szia

bocs de ezt miért az állatokhoz irtad? lehet õ is egy állat??:) amugy nem tudom:XD jobb ha tovább lépsz. én szerelmes voltam két évig egy srácba, de õ nem akart velem járni csak szexet akart.és bele betegettem, sulit otthagytam, orvoshoz jártam.nagyon rossz volt. de most két év után õ akar velem járni, és hát mit ne mondjak, lassan fél éve együtt vagyok vele, és nem soká meg lesz az elsõ babánk.Ja és nekem õ volt az elsõ a szexben.Hát nem mindenki jár igy. remélem neked is ugy alakul ahogy te szeretnéd:) szia
SZia! Nalam ugyanez volt a szituacio csak, forditva...volt egy baratom, szinte olyan volt, mint a testverem....mindig mindenben egyetertettunk...mar ovodas korunk ota ismerjuk egymast...egy napon bevallotta, hogy szeret....en meg elmagyaraztam neki, hogy nekem ez nem megy...olyan, mintha a tesommal jarnek, feltem, ha bele is megyek ramegy a baratsagunk....O vette a lapot es nem probalkozott tobbet....azota mar van egy komoly baratnoje es meg mindig igazi baratok vagyunk...de ezt neked kell eldontened, hogy kockaztatsz egy baratsagot, azzal, hogy te akarsz valamit, amit o nem.....de neked kell dontened....a te eleted
ha akarsz irj privitbe:9 és ha tudok segitek amibe kell:)
bocs. hinak helyett hivnak. véletlen elirtam;)
elsõ válaszoló vok. lökés? hát nincs mit. hogy hinak engem? miért?? amugy katinak:) és örülök hogy tudtam segiteni
A kérdező hozzászólása: Amugy hogy hivnak? vala hogy igazad van lépjektõl rajta oké meg teszem nem õ az egyetlen fiú a világon köszi hogy mondtad egy kis lõkés kellet hála neked vala hogy ez sok segitség volt köszike
A kérdező hozzászólása: 14éves vok amugy véretlenõl irtam az állatokhoz tõk véretlen volt
:D most jót nevettem...
Mi ez? Animal sex?
ja és 18éves vagyok. és te? (elsõ válaszoló vagyok)
Szerintem elég konkrét volt a válasza, nem hiszem, hogy kéne tovább erõltetni.

1 éve járunk a barátommal, és nagyon szerelmes vagyok bele, de ő ősszel elmegy egy másik városba egyetemre, ami 400 kilométerre van. Én csak 1 év múlva végzek. Ugye szakítanunk kell, mikor elmegy, mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell szakítanotok, ha a kapcsolatotokkal amúgy minden rendben. Én is éveken keresztül távkapcsolatban éltem a fõiskolai évek alatt, de ez nem is volt olyan nehéz, mint mondjuk régen. Az internet volt a segítség. Napi kapcsolatban voltunk a neten, chateken és e-mailben. Egy-két hetente hétvégéken pedig láttuk egymást, mert valamelyikünk megtette a szükséges távolságot a másikhoz. Ha csak egy évrõl van, azt simán ki lehet bírni így. Eleinte nehéz lesz persze, de ha ügyesen szervezitek az életeteket, akkor tudtok alkalmazkodni.

Szerintem nem kell szakítanotok, ha a kapcsolatotokkal amúgy minden rendben. Én is éveken keresztül távkapcsolatban éltem a fõiskolai évek alatt, de ez nem is volt olyan nehéz, mint mondjuk régen. Az internet volt a segítség. Napi kapcsolatban voltunk a neten, chateken és e-mailben. Egy-két hetente hétvégéken pedig láttuk egymást, mert valamelyikünk megtette a szükséges távolságot a másikhoz. Ha csak egy évrõl van, azt simán ki lehet bírni így. Eleinte nehéz lesz persze, de ha ügyesen szervezitek az életeteket, akkor tudtok alkalmazkodni.
Amikor a párommal (azóta a férjem) megismerkedtem köztünk 300 km volt. Mégsem szakítottunk soha. Hétvégente találkoztunk, vagy õ jött (ez volt a gyakoribb) vagy én mentem. Olyan is volt, h ogy félúton találkoztunk. Szerintem a távolság nem lehet akadály, ha két ember szereti egymást. Ja és eszünkbe sem jutott, hogy másfelé kacsingassunk. És még egy dolog, nem vagyok öregasszony, mindez 4 éve történt.
Az én barátom három éve ment el 300 km-re tanulni, két évre. Péntekenként hazajött, néha én mentem. Ma a férjem.:) ) Valóban néha nehéz, olykor nagyon tud a másik hiányozni, de egy szerelemnek ennél többet is ki kell bírnia.

Milyen papírok beszerzése szükséges, hogy Svájban éljünk? Én elszeretnék helyezkedni dolgozni, a barátom meg egyetemre szeretne járni kint, és mellette dolgozni. Mennyi a megélhetés? Milyenek az emberek? Mennyi az albérlet stb. stb.

A barátom Svájcban fog tanulni jövõre egyetemen. Kiakarunk költözni ketten. Elõtte összeszeretnénk házasodni, én idén érettségizek. Õ itthon 2. évét fejezi be az egyetemen és a további éveket kint szeretné elvégezni, mivel kint sokkal könnyebben eltud majd helyezkedni, és több lehetõsége is van...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!