Találatok a következő kifejezésre: Én egy lakom a 7.-en (7 db)

Egy panelben lakunk a 7. en a barátom szeretne a hal-hoz egy ablakot barakatni, de ki kell vágni a betontömböt. mit szóltok ehhez? én ilyet még sehol nem láttam

Legjobb válasz: Felelõtlen aki építési engedély nélkül bontja meg a falakat. Ha tartófalat talál megbontani,az komoly károkat okozhat. Ablakot pedig nem lehet engedély nélkül vágni. De ha 7 emeletes a ház,akkor az nem panel,hanem házgyári. Abba ablakot vágni nagyon nehéz.

Felelõtlen aki építési engedély nélkül bontja meg a falakat. Ha tartófalat talál megbontani, az komoly károkat okozhat. Ablakot pedig nem lehet engedély nélkül vágni. De ha 7 emeletes a ház, akkor az nem panel, hanem házgyári. Abba ablakot vágni nagyon nehéz.
Fordulj a Kósa Lajoshoz, az olyan okos ember!
Hát nem is sûrûn fogsz. :) Ugyanis építési engedély köteles, azt pedig nem szokták megadni.
a hal egy állat. a hall pedig egy helyiség. ezt nem árt, ha tudod. mi anno törtünk ki falat a panel lakásomban, semmiféle engedélyt nem kértünk, mivel nem fõfal, ezért nem is éreztem szükségét. ismerõsömék pedig szinte porig rombolták a lakásukat, és iszonyat igényesre építették újra. több falat is törtek, újakat tettek be.
Panelben tudtommal minden fal tartófal, ettõl is olyan stabil. Mindenképpen nézessétek meg elõtte a lakást, nehogy problémát okozzon, hogy kivágjátok a falat.
Nem mindegyik tartófal, de csak a belsõ falakon lehet változtatni, és függ attól is hogy mennyi emelet van feletettek...
"De ha 7 emeletes a ház, akkor az nem panel, hanem házgyári" A "panel" is házgyári, sõt az az igazi házgyári. Az ún. hall panelelem nem minõsül fõtartó falnak, de mindenképpen kellene építésszel és az önkormányzat építési osztályával konzultálni. Azután lehet a lakótársakat felkészíteni, mert egy ilyen akció nem a legcsendesebb móka!
"De ha 7 emeletes a ház, akkor az nem panel, hanem házgyári" Nem azt írta hogy 7 emelete, hanem hogy õk a 7.en laknak.....Azt nem tudjuk hogy hány emelet van még..... Én is tervezek egy csekély átalakítást, csak sehol sem találok statikust (Debrecenben) Nem tudjátok mennyibe kerül egy felmérés?

Én egy panelban lakom a 7.-en. Miért van az, hogy ha hívom a liftet, akkor előbb a 10.-re megy, függetlenül attól, hogy hívták-e fent vagy sem?

Ha nem hívták, miért megy mégis fel el?bb?

Legjobb válasz: Hát a lifteknek is szoftvere van (mint bármelyik számítógépnek), nyilván el van romolva. Lehet, érdemes lenne bejelenteni, hogy ilyet csinál. Esetleg az lehet még, hogy be van ragadva fenn a 10-en a gomb, vagy ott romlott el valami. Csak akkor szabadna felmennie, ha lentrõl megy fel valaki, és megnyomta a 10-est, vagy ha a 10-en nyomták, hogy beszállnának.

Hát a lifteknek is szoftvere van (mint bármelyik számítógépnek), nyilván el van romolva. Lehet, érdemes lenne bejelenteni, hogy ilyet csinál. Esetleg az lehet még, hogy be van ragadva fenn a 10-en a gomb, vagy ott romlott el valami. Csak akkor szabadna felmennie, ha lentrõl megy fel valaki, és megnyomta a 10-est, vagy ha a 10-en nyomták, hogy beszállnának.
szerintem is elrontották a programozást, vagy elromlott magától. De az is lehet, hogy a 10. emeleten rossz az érintkezése a hívógombnak. Alaphelyzetben a földszinten áll, vagy mindig felmegy a 10-re? Elvileg úgy kéne mûködnie, hogy abban az irányban vesz fel amerre menni akarsz, feltéve, hogy nem csak egy hívógomb van. Azon kívül érzékelnie kellene, hogy mekkora súly van a liftben, tehát nem áll meg más emeleten, ha sokan vannak benn.

Egy neveletlen 7 hónapos kertben tartott kutyától meg akarnak szabadulni a gazdái. Én panelban lakom és szívesen magamhoz vanném. Mit tegyek, hogy megszokja a lakást, vigyem el előtte kutyaiskolába?

Legjobb válasz: elõször is vizsgáltasd meg állatorvossal, oltások megvannak-e, szobatiszta-e. Szerintem ha elegendõ idõt fordítasz rá, te is meg tudod nevelni. Nem hiszem, hogy kell kutyaiskola.

elõször is vizsgáltasd meg állatorvossal, oltások megvannak-e, szobatiszta-e. Szerintem ha elegendõ idõt fordítasz rá, te is meg tudod nevelni. Nem hiszem, hogy kell kutyaiskola.
Egy 7 hónapos kutyust még lehet nevelni, hiszen még kölyök, de ha nem megy elviheted akár kutyasuliba is. Mi is lakásban tartjuk, nehéz volt mire szobatiszta lett, de mára teljesen alkalmazkodott sz életünkhöz. Az a lényeg, hogy minden reggel legyen idõd kivinni és este elmenni egy hosszabb sétára, persze az a legjobb, ha napközben is van rá lehetõséged.
Fölösleges a kutyaiskola. Legyél vele sokat, tanitgasd, legyél következetes de ne durva! Ha valamit jol csinál mindig dicsérd meg! És ne várd el, hogy elsõre tudja, hogy mit akarsz kérni tõle! Légy türelmes!
A kutya csak jól járhat veled, még akkor is ha panelba kell élnie.Inkább legyen panelba, mint kertbe, akitõl meg akarnak szabadulni, csak mert neveletlen.Nem tudom miért gondolják azt az emberek, hogy ha kert van akkor már a kutya jólnevelt, okos és boldog mert õ kertben él!!!A kutyával ugyan úgy kell foglalkozni, akkor is ha kertbe van, ha panelba van.Szerintem! Ha érzi, hogy jó helyen van akkor meg fogja szokni a lakást, már csak azért is mert mindig veled lehet. Biztos nem lesz olyan egyszerû, de türelemmel, következetességgel sok sok örömet fog okozni neked:) Sok sikert hozzá, írj hogyan alakult a dolog.
Nem értem miért van mindenki a kutya iskola ellen, nincs ott semmi rossz, és durva, csak jó helyre kell vinni (nem örzõvédõnek kell kiképezni rotweilerekkel és egyebekkel). :) Egy 7 hónapos kutyus még kölyök, simán meglehet tanítani jólneveltségre. :) Ha szeretettel fordulsz felé, hamar téged néz majd a legújabb gazdinak. Mi csak pár hónapig jártunk kutyasuliba. Elsõ kutyásoknak szerintem nagyon hasznos. Megmutatták hogy kell ügyesen, és egyáltalán nem durván megtanítani a kutyát az alapvetõ gyakorlatokra, a rendes sétára, hogy vegyük rá szobatisztaságra, és hatalmas játékok is belefértek a végén, hosszú rohangálásokkal. Hogy kell, és hogy nem szabad bánni egy kutyával, szídni bántalmazás nélkül, még is hatásosan stb... Mi okosabbak lettünk, a kutya is megtanult mindent, kijátszotta magát, szocializálódott (nem haragszik az összes kutyára körülötte), és hulla fáradtan értünk haza, úgy hogy aznap már alig bírta odébb rakni magát, pedig juhászkutya :D Ha úgynézzük egy panellakásban ez igen hasznos lehet. :D Azért gondold jól meg mégegyszer, hisz innentõl kezdve tizen pár évig hû társad lesz a lakásban :) Persze ha volt már kutyád, akkor lehet tényleg fölösleges a kutyasuli, ezt neked kell eldöntened, érezned :)
A kutyaiskola nem segít a lakás megszokásán, hiszen merõben más a környezet és az elvárások, de egymás megértését nagyban megkönnyítheti, úgyhogy mindenképpen javaslom, de attól még a gondok megmaradhatnak. Ha szerencséd van, és alapvetõen is igényes eb, akkor a szobatisztasággal se lesz sok gondod (az enyémet 2, 5 évesen hoztam ki menhelyrõl, 4 hónaposan került be, végig kennelben tartották, de alapból szobatiszta volt). Mindenképpen legyél vele sokat eleinte, és szánj idõt arra is, hogy megszokja az egyedüllétet, legyél vele kedves, de következetes. Megoldható a dolog, csak ne add fel az elsõ néhány nehéz hétben :)


Tetszik nekem egy fiú én 6. a-s vagyok õ pedig 7. b-s közel lakik hozzám rám szokott nézni de nem túl feltûnõen mit tegyek hogy felfigyeljen rám?

szeretném ha összejönnénk :)

Legjobb válasz: 12 éves vagy. Inkább tanulj, este fél 10-kor pedig aludjál.

12 éves vagy. Inkább tanulj, este fél 10-kor pedig aludjál.
Sipirc aludni, lassan már a pólyában is fiuznak ezek a lányok.
Hívd el sütizni vagy korcsolyázni :) amúgy pedig tényleg aludj, én is megyek, mert holnap suli! :)
13L (#3)
Én 6 hetesen mentem le Pestrõl a Balatonra, sztem idõben kezd el hozzászoktatni, neki is jobb lesz.
mi 7 hetesen mentünk vele Pestre tesómékhoz, 200 km. Egy részét végigaludta az útnak, meg a papa hátul ült vele és szórkoztatta amikor fent volt. kicsit nyûgös volt hazafelé már, de csak azért, mert a vendégség alatt nem aludt, csak útközben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, de mi ott is aludnánk, remélem jól viseli majd metr amúgy nagyon hisztis kisasszony:-)
Szia.Januárba született a manóm, az influenza járvány ideje alatt, ugy hogy én megvárnam még az kitombolja magát, már elmult 2 hós amikor már el-el mentünk vele vásárolni, csavarogni, de 200 km felett csak most 4 hósan indultam el vele.nagyon jol viselte, a sok kis jövés menést megszokta, igy nem volt furcsa neki, csak kb fél óráig nyujtózott szegény miután megérkeztünk:-))
Mi a barátainkhoz mentünk 8 hetesen (dec.30.án)akik Debrecenben laknak, ami tõlünk 230 km, mi nem aludtunk ott, reggel mentünk este jöttünk, tehát egy nap majdnem 500 km kocsikázott.Semmi probléma nem volt.
Szia! Mi 7 hetesen mentünk vele elõször haza, 180km-re. Ott voltunk 3 napig. Aztán most húsvétkor 1 hétig és azóta megint voltunk 3 napig. Most 11 hetes.Picit felborult a napirend mert nagymami kényeztetgeti de ezenkívül semmi baj nem volt. 1-2 itthoni nap alatt szépen visszaállt minden a régi kerékvágásba. Viszont sok ember közé én nem szeretek vele menni.

Ha elvállok és van egy 7 honapos kislányom aki 700km-re lakik erdélyben az anyjával, én magyarországon élek mind a hárman román állampolgárok vagyunk az anya teljesen eltilt a gyerektől mit lehet ilyenkor tenni? van láthatásom?

Legjobb válasz: A romániai jogszabályokat nem tudom, de szerintem hasonlóan mint itt természetesen megítélnek váláskor egy láthatást. Az anya nem tilthat el a gyerektõl (persze ha nem vagy menthetetlen alkoholista, nem verted össze...). Az teljesen mindegy, hogy hol élsz.

A romániai jogszabályokat nem tudom, de szerintem hasonlóan mint itt természetesen megítélnek váláskor egy láthatást. Az anya nem tilthat el a gyerektõl (persze ha nem vagy menthetetlen alkoholista, nem verted össze...). Az teljesen mindegy, hogy hol élsz.
Nem jogos az eltiltás, tehát perelhetsz a láthatásért. Csak jelentened kell, hogy szabálytalanul jár el, de ha jól értem, még nem váltatok el. Majd a válás lezártával meg kell egyeznetek a láthatás feltételeirõl. Biztos, hogy engednie kell, hogy lásd a gyereket.

én moost vasárnap kapok egy kis havanese kislányt majdnem 7 hetesen hogy kezdjek belle a szobatisztaság nevelésébe már vettem kutyapelenkát helyhezszoktató sprayt, mi kertes házben lakunk és a szobámban fog lakni KIRA?

az lenne a másik kérdésem hogy ha elhozom és sirni fog a kicsikém mit tegyek hogy enyhitsem a hiányát?hallottam már több módszert de nem jutottam ell?re?

Legjobb válasz: biztos sírni fog...egy üvegbe tegyél viozet és melegítsd fel és lefekvése elött azt a meleg üveget rakd be a paplan alá hogy érezze a meleget és emlékeztesse az alom melegére.. ( a cicámnak ez hatott ).Sok szerencsét

biztos sírni fog...egy üvegbe tegyél viozet és melegítsd fel és lefekvése elött azt a meleg üveget rakd be a paplan alá hogy érezze a meleget és emlékeztesse az alom melegére.. ( a cicámnak ez hatott ).Sok szerencsét
nálunk a kutyus kapott egy büdös zoknit, de nem ovlt leég jó neki, gyûjtött még párat, úgy jól érezte magát. XD
Majdnem 7 hetesen tenyésztõ nem ad ki kutyát, minimum 8 hetesnek kell lennie.
Nagyon fiatal, sok kutya dolgot 7-8 hetes korban és akár kicsit ez után is tanít meg neki az anyukája, és az immunrendszerének se jó, ha ilyen korán elhozzátok.
Ne hozd el 8 hetes kora elõtt. Aki 8 hetesnél hamarabb odaadja a kutyust, az pedig szaporító.
Az a "helyhezszoktató spray" semmit nem használ.:) Legalábbis nekünk semmit nem használt. Két kutyus nõtt fel vele, vagyis inkább nélküle. Mindig kitettük kutya pelenkákat, a házban 3 helyre is, csöppentettünk rá abból a löttybõl, de soha nem pisiltek-kakiltak rá. Na jó, talán egyszer-kétszer, nagy véletlen. Ha bepisil, bekakil, miután elvégezte a dolgát, vidd oda a pisihez-kakihoz, dugd bele az orrát, vagy csak szagoltad meg vele, és csapj a seggére egy újsággal. Hidd el, menni fog. Meg fogja tanulni.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!