Találatok a következő kifejezésre: Én egy lakom a (144 db)

Eloírás az, hogy egy 6 honapos babával naponta 3szor kikell menni sétálni? Egyedul lakok a férjemmel. O munkában van én vezetem a háztartást

Legjobb válasz: Nincs ilyen elõírás. Annyiszor mész ki, amennyiszer akarsz. Napi egy azért kellene.

Nincs ilyen elõírás. Annyiszor mész ki, amennyiszer akarsz. Napi egy azért kellene.
Én sosem megyek háromszor sétálni a babámmal, csak kétszer, de most a kánikulában csak késõ este egyszer viszem sétálni. õ már 10 hónapos amúgy. Nekem sincs segítségem és el kell látnom a háztartást is. Nincs ilyen elõírás, ki mondott neked ilyet?
Nem elõírás, sõt az sem hogy naponta. 2-3 naponta is jó. Amikor nagyobb lesz, és jobban igényli a "lemenetelt", akkor úgysem lesz nyugtod....:)
Dehogy! És ki írna elõ ilyeneket? :) Azt csinálsz amit akarsz, én pl. jó ha 3 naponta kimentem vele bár hozzáteszem, hogy akkor tél volt.
elõírás nincs. de a friss levegõ tesz jót az embernek. a szomszédunk pl. csak az udvarra megy ki órákra a gyerekével, itt jó levegõ van. ez is jó megoldás. én speciel szeretek sétálni, nem maradok szívesen itthon, így napi 1-2x szoktunk sétálni.
Napi 1x azért jó, ha kiviszed, kellenek neki az ingerek. Nekem 5 hónapos a babám, és ha nem viszem le legalább 1 órára mindennap, nem bírok vele estére. Én is egyedül vagyok, második emelet, lift nincs, körgangos ház, csiga lépcsõ, macera a lemenetel, de azért mindennap szánok rá 1-2 órát. Amúgy ki mondta neked a kötelezõ 3 sétát? Ilyen melegben a kutyámat sem viszem le napi 3x. :)
Szerintem sem muszáj. Az én lányom is 6 hónapos. Általában egyszer megyünk sétálni, de van, hogy egyszer sem. Pl. ma nem sétáltunk, mert dokihoz mentünk, meg utána plázázni, így elmaradt az esti séta. De mi naponta többször kimegyünk az udvarra. Délután a teraszon pancsolt a medencéjében. Nem vagyunk kint órákat, mert ahhoz meleg van, de naponta többször 10-20 percre kimegyünk azért.
Akkor semmire sem lenne idõd, ha állandóan az utcán lógnál. :) Mi is egyszer szoktunk, néha kétszer, de akkor úgy tûnik, egész nap oda voltunk, akkor tényleg semmi házimunkával nem haladok.
Most valószínûleg le leszek hurrogva.De naponta egyszer azért szerintem ki kell vinni a levegõre.Én amióta megszületett télen nyáron naponta egyszer biztos hogy kivittem.Télen ha nagyon hideg volt akkor csak max.fél órára.

Egy ketemeletes hazban a foldszinten lakok felett osszesen 90-én laknak . A masodik emeleten es a foldszinten osszesen annyian laknak, mint az első emeleten. A masodik elemet alatt osszesen 78-an laknak? Thx! ?

Milyen szinten laknak a legtobben? Hany ember lakik osszesen a hazban? Hany ember lakik a foldszinten? Hany emberrel laknak tobben a masodik elmeleten , mint a foldszinten? Hany ember lakik az első emeleten?

Ha egy ingatlanban kb 1/8-ad részem van, én nem lakom ott és az ott lakó másik tulajdonos (akinek nagyobb része van az ingatlanból kb 3/8-ad) közüzemi tartozásokat halmoz fel, akkor azt az én részemre is ráterhelhetik ha a mérők az ő nevén vannak?

Még csak nem is vagyok/voltam oda bejelentve.

Legjobb válasz: Jelen esetben két dolgot külön kell választani. A közmûszolgáltató a szerzõdõ féllel áll jogviszonyban, az esetleges tartozást elsõ körben rajta próbálja behajtani különféle módon (fizetés letiltás, foglalás stb). Amennyiben ez nem sikerül, akkor a tartozást kamatokkal és végrehajtási költséggel együtt a szerzõdõ fél tulajdonában álló ingatlanra terhelik (Bírósági eljárás), ami nem azt jelenti, hogy Te is automatikusan adóstárssá válsz, csak annyit, hogy eladás esetén az õ vételár részébõl a végrehajtó levonja a fenti összeget. Természetesen egy ilyen tulajdoni lappal rendelkezõ ingatlan nehezebben értékesíthetõ.

Jelen esetben két dolgot külön kell választani. A közmûszolgáltató a szerzõdõ féllel áll jogviszonyban, az esetleges tartozást elsõ körben rajta próbálja behajtani különféle módon (fizetés letiltás, foglalás stb). Amennyiben ez nem sikerül, akkor a tartozást kamatokkal és végrehajtási költséggel együtt a szerzõdõ fél tulajdonában álló ingatlanra terhelik (Bírósági eljárás), ami nem azt jelenti, hogy Te is automatikusan adóstárssá válsz, csak annyit, hogy eladás esetén az õ vételár részébõl a végrehajtó levonja a fenti összeget. Természetesen egy ilyen tulajdoni lappal rendelkezõ ingatlan nehezebben értékesíthetõ.
Az 1-essel teljesen egyetértek. annyit tennék még hozzá, hogy neked azért lehet károd, mert ha végrehajtó az ingatlant eladja, azt csak nyomott áron tudja megtenni. Így a te 1/8-adod forintban kifejezve nem annyit fog érni, mint tartozásmentesen.

Sajnos bérházban lakunk de nagyon szeretnék egy kutyust! A mellettünk lakó kidobta az 1 éves kutyusát annyira hozzám nőtt, mindig követ! Be szertném fogadni de a szüleim nem engedik! Mindent megpróbáltam mindent mondtam hogy én állom . Mit tegyek?

Legjobb válasz: ha jól sejtem, már feltetted egyszer ezt a kérdést... én nagyon sajnállak téged is, a kutyust is, és nem értek egyet a szüleiddel, de mivel nem ismerem az anyagi és egyéb helyzeteteket, nem tudom, mi az oka a szüleid tiltakozásának - így segíteni sem nagyon tudok.

ha jól sejtem, már feltetted egyszer ezt a kérdést... én nagyon sajnállak téged is, a kutyust is, és nem értek egyet a szüleiddel, de mivel nem ismerem az anyagi és egyéb helyzeteteket, nem tudom, mi az oka a szüleid tiltakozásának - így segíteni sem nagyon tudok.
Szia. Nekem is ugyan ez volt a baj...mivel panelban lakunk. Én leültem szülõkkel megbeszélni hogy miért nem, mi a probléma, stb. Sok szülõnek az a baja hogy úgy van vele hogy kezdeti fellángolás jajj kutyus jajj de aranyos, hordod sétálni stbstb , egy idõ után már nem hat az ujdonság ereje, és nekik kell lehordaniuk stb.. sok dologtól függ. A legésszerûbb ha leülsz velük és megbeszélitek. sok sikert.
mit tegyél? menny oda 1 rendõrhöz és tegyél úgy mintha részeg lennél és szexelni akarsz vele(bónusz pont ha ugyan olyan nemû és az õ kocsiával menekülsz)
Tudod mindenkit meg lehet gyõzni, gondolkodj el, mi az ami a szüleidet boldoggá tenné és próbálj megegyezni velük. Hass a gyengpontjukra.
jaa bocsi most olvasom. fogd meg a kutyát és vidd haza észrevétlenül ha ugat mond h egészségedre és azt hiszik h valaki tüsszent XD
Szia.A kutya felelõsséggel jár nem csak annyi , hogy van és kész.Ha valami problémája van akkor el kell vinni állatorvoshoz és az sem kevés pénz.Foglalkozni, tanítani, sétáltatni kell.Valószínû a szüleid azért nem engedik , mert nem tudnának rá úgy költeni vagy valami.De ha mondjuk kertes házba laktok akkor mondhatod anyudnak , hogy házõrzõnek jó lenne , meg mindig foglalkoznál vele és sétáltatnád. :) Kovács Lilla Kutyakiképzõ. További információ itt. : [email protected]
ismerem az érzést én 11 vagyok ugyanúgy bérházban lakom a szüleimnek körübelül 5 éve rágom a fülét de nem és az a legnagyobb hogy testvéremnek volt és nekem meg nincs elég izék a szülõk

Sajnos bérházban lakunk de nagyon szeretnék egy kutyust! A mellettünk lakó kidobta az 1 éves kutyusát annyira hozzám nőtt, mindig követ! Be szertném fogadni de a szüleim nem engedik! Mindent megpróbáltam mindent mondtam hogy én állom . Mit tegyek?

Legjobb válasz: 1. megoldás: gyõzd meg a szüleidet, hogy õt kidobták és még kicsi, és szeretnél neki JÓ életet biztosítani. 2. megoldás: egyszerûen hazaviszed. ha ott lesz nekik is tetszik és maradhat. reméljük. de csak akkor vidd haza, ha tényleg eltudod látni, és sétáltatni ilyenek.

1. megoldás: gyõzd meg a szüleidet, hogy õt kidobták és még kicsi, és szeretnél neki JÓ életet biztosítani. 2. megoldás: egyszerûen hazaviszed. ha ott lesz nekik is tetszik és maradhat. reméljük. de csak akkor vidd haza, ha tényleg eltudod látni, és sétáltatni ilyenek.
A helyedben megfûzném õket, hogy legalább 1-2 hétre engedjék meg, hogy maradjon. Ha jól helyt állsz, talán maradhat utána is. Sok barátommal így történt, pedig a szülõk hallani sem akartak semmiféle kutyáról!
Én egyszer találtam egy kis keverék kutyát az úton hazavittem pedig már volt 2 másik kutyánk és azt mondták hogy ha máreddig elhoztam akkor maradjon mert úgy is tudjuk gondozni és így , egmaradt.
A szülõk a kutya tartásával kapcsolatos véleményükhöz makacsul ragaszkodnak. Szerintem azért nem engedik mert nagy felelõsséggel jár egy kutya tartása és nem szeretnék, ha megígéred, hogy gondozod de nem tartod be, és akkor nekik kell majd foglalkozni velük...persze lehet, hogy pénzügyi okok miatt sem engedik
Hát szerintem vidd haza és hátha a szüleid meggyengülnek, ha belenéznek a kutyus szemébe :) Ha nem, akkor feltétlenül keres nekik gazdit vagy vidd be a menhelyre..
Elõzõ vagyok. Az elsõ válaszoló "terve" akár be is jöhet! Úgy mint a lottó 5-ös
Vegyél egy saját lakást svájci frankos hitelre, és annyi kutyát viszel oda, amennyit akarsz!
:D
Továbbra is gyõzködd a szüleidet! Mondd el neki hogy mennyire szereted a kutyát, és hogy mennyivel jobb neked vele. Amúgy kutyát tartani sokkal egészségesebb, mint semmilyen háziállatot sem tartani.
És képes a szomszéd nap mint nap elsétálni a saját kutyája mellett az utcán???? Roh*dék!!! Elhiszem, hogy nagyon szeretnél kutyát, én is így voltam vele sokáig!! kóbor kutyákat vittem fel, másét sétáltattam stb. A szülõket elég nehéz begyõzni, esetleg mondd, hogy a zsebpénzed a kutya kajára, oltásra fogod költeni vagy vállalsz valami munkát, hogy legyen pénzed a kutyára stb, szal õket nem fogja terhelni, és persze te viszed le mindig, jobb jegyeket is ígérhetsz, vagy hogy segítesz nekik a házimunkában, vagy nem kérsz semmit karácsonyra névnapra stb.... meg mindent még ami eszedbe jut. Ha nem megy, akkor próbálj a kutyinak gazdit keresni, szegényke ne kóboroljon egyedül....
Ez akkor jó ha van rá pénze az embernek hogy kutyát tartson. Kérdezõ milyen az anyagi helyzetetek? Van rá elég pénzetek hogy megfelelõen tudjatok gondozni egy kutyát? Van idõtök vele lenni?
A kérdező hozzászólása: Sajnos az a baj hogy mindig azt mondja hogy szöröz én nem piszkolja össze vele a lakást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Próbálkozok!
A kérdező hozzászólása: Az anyagi helyzetünk jó tehát elbirna nem csak egy több kutyát is de nekem csak egy, õ kéne!am köszönöm a tippeket próbálkozok!
Nem lennél ribanc, szerintem. Feltéve, ha kb egyidõsek vagytok...
A kérdező hozzászólása: 19 vagyok....
Akkor magad is eldöntheted ezt a kérdést! Lehet a lányoknak is szórakozni, nem? Nem csak a pasiknak.
Ha akarod, akkor tedd meg, miért lennél r*banc ha csak 1 éjszakára is szólna a dolog.A pasik menõk ha sok csajt ágyba visznek, bezzeg ha a nõ van együtt valakivel... Én belemennék, még akármi lehet belõle.
Szerintem sem lennél az, de a környezeted meggyõzõdésem szerint annak fog tartani. Hiszen a környezeted a csávóról is mást gondol mint Te, a tetted is biztosan másképp fogják értékelni. Kérdés mennyire adsz a véleményükre... Ja és 99, 9% hogy látja tetszik neked és hát hülye lenne kihagyni a ziccert hogy átmenjen rajtad (ha van alapja annak hogy szoknyabolondnak mondják)... De a fogalmazásodból az is lejön, hogy neked ez is belefér :D 22F
Simán menj bele, sõt facsard úgy ki, hogy ha szoknybolond is, utána csak rád tudjon gondolni.
Mindegy hogy más mit mond róla! Ismerd meg és megtudod! Ribanc meg akkor lennél , ha van pasid és megcsalod a fiúdat vele! A ribancon kívül persze más, szép szavakkal is illetnének rendesen!
Szentem nem lennél az egyetlen egyéjszakás kaland miatt. Viszont el kell hogy keserítselek: a környezetedben annak fognak tartani :|
A kérdező hozzászólása: Nincs pasim...az biztos h megszólná pár barátom, h miért csináltam.De egyszer miért ne tehetném azt amit szeretnék, anélkül, h ne kapnék elõítéleteket?

Én egy régi belvárosi lakásban lakom a fütés központi és a szomszéd ház kazánjától kapjuk. Hogyan lehet a fütési díjat csökkenteni?

Sajnos az egyéni leválásra nincs lehet?ség.

Legjobb válasz: Hát sajna nem éri meg, mert akkor meg állandó cirkusz lenne, mert aki nincs otthon az nem fû, aki meg otthon van az fázik ha rajta kívûl senki sem fût õ meg ha fût akkor a szomszéd fala is melegszik-A megoldás az lenne talán, ha alulról és oldalról is körbeszigetelnék a házat.akkor az egész házban kevesebbet kellene fûteni és tartaná a meleget.Fontos, hogy a pince teteje is le legyen szigetelve mert az veszi el a legtõbb hõt-a falakat legalább a nap melegíti néha. ezt egyébként a lakók is megcsinálhatják. nem kell hozzá más csak nikecell lapok meg csemperagasztó és még bepucolni sem szükséges.

Hát sajna nem éri meg, mert akkor meg állandó cirkusz lenne, mert aki nincs otthon az nem fû, aki meg otthon van az fázik ha rajta kívûl senki sem fût õ meg ha fût akkor a szomszéd fala is melegszik-A megoldás az lenne talán, ha alulról és oldalról is körbeszigetelnék a házat.akkor az egész házban kevesebbet kellene fûteni és tartaná a meleget.Fontos, hogy a pince teteje is le legyen szigetelve mert az veszi el a legtõbb hõt-a falakat legalább a nap melegíti néha. ezt egyébként a lakók is megcsinálhatják. nem kell hozzá más csak nikecell lapok meg csemperagasztó és még bepucolni sem szükséges.

Három éve vásároltunk egy lakást+hozzá tartozó kocsi be állót! Ma megkeresett az egyik lakó hogy elakarja bontani a beállókat! Mit tehetek ennek meg akadájózásában? Azt leszámítva hogy leütöm? " "

Az érv hogy nem csak az autót tárolom a beállóba (neki nincs be állója ) gumik, felnik szerszámok vannak ott) meg hogy ez nem mûhely. Õ felfog jelenteni mert akkoriba a beállókat a földhivatal engedélye nélkül építették és az a terület a közös udvaron van, azaz övi is mert az elõzõ lakok csak az anyagot vették meg a beállóhoz nem a területet, teljesen be pöccent hogy lebontatja, na most egészen eddig kb 20 évig nem bökte a csõrét csak most? Mit tehetek ha tényleg elakarja bontatni a beállókat ami a közös udvaron van?A Lakást úgy hirdették hogy kocsi be állóval! A kocsi be állókat régebben csinálta elõzõ három lakó! (3dbot) Szerintem csak irigy hogy nekem van autóm és betudok vele állni neki meg nincs, nyugdíjas begyöpösödött pálinkabetyár,nem tudja mit csináljon mivel bosszancson , ilyen hülyeségeket talál ki....De kíváncsi leszek a másik autó be álló tulajdonosai véleményére is..Jógilag gondolom az ö igaza lesz elõnyben mert a területet nem vették meg az udvaron az elõzõ lakok, de akkor mindenki bele egyezett hogy oké legyen 3 beálló az udvaron. Most meg mégsem.A bele egyezésrõl tudtommal nem készült írott formátum.

Legjobb válasz: Én meg úgy felrúgnám az öreget, hogy a göncölszekérrõl bediktálná az alvázszámot! Határozottan lépj fel ellene, és be fogja fejezni.

Én meg úgy felrúgnám az öreget, hogy a göncölszekérrõl bediktálná az alvázszámot! Határozottan lépj fel ellene, és be fogja fejezni.
mivel az udvar osztatlan kozos tulajdon, ezert a tulajdonostarsak donthetnek ugy, hogy lebontjak az amugy engedely nelkul odaepult autobeallokat. ehhez csak egy tarsashazi kozgyules szukseges, amin ezt eldontik. egyedul a 'palinkabetyar' sem intezkedhet. attol, hogy te 'megvetted' az autobeallot, meg nem valt jogos tulajdonodda, mivel kozos teruleten van. fogalmazhatunk ugy is, h. az elozo tulajdonos teged ezzel becsapott (te meg naiv voltal, es nem nezted meg tenylegesen mit veszel).
A kérdező hozzászólása: Hallottam olyat hogy 10 év után elévül az a dolog hogy engedély nélkül épültek oda! ez igaza lehet? Valamint ha a másik 2 beálló tulajdonos , vagy akár csak az egyik is rajtam kívül nem egyez bele a lebontásba, nem bonthatók le ?
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat is! ma megint nekem állt és nem sok kellet hozzá, hogy Monika show legyen a lépcsõházba :)

En szlovakiaban lakom, de ha kijarom a sulit akkor szeretnek budapestre menni dolgozni, es berelni egy lakast is. Milyen a munkalehetoseg budapesten? Es milyen ott lakni? Nekem nagyon tetszik es szeretnek ott lakni

uzleti suliba jarok es lesz eretsegim. csak erdekel h szerintetek jo otlete....

Legjobb válasz: Én csak azt tudom, hogy mi, pestiek szeretnénk inkább vidéken élni. A vidékiek meg Pestre vágynak. Nem olyan jó itt élni, mint amennyire távolról gondolják az emberek. S noha ez egy nagy város, munkát találni sem sokkal könnyebb, mint máshol.

Én csak azt tudom, hogy mi, pestiek szeretnénk inkább vidéken élni. A vidékiek meg Pestre vágynak. Nem olyan jó itt élni, mint amennyire távolról gondolják az emberek. S noha ez egy nagy város, munkát találni sem sokkal könnyebb, mint máshol.
A kérdező hozzászólása: enis varosban lakom es imadom a varosi eletett nem szeretem a videket inkabb a nagy varosokat
De egy jó 3-mas még összejöhet.
A kérdező hozzászólása: az nekem miért lenne jó? Nem bírom a srácot. Meg amúgy is...
ha a barátnõd szeret akkor nem lesz semmi baj .. ha gondolod írhatsz privátba is adhatok tanácsot :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!