Találatok a következő kifejezésre: Én egy érzékeny (22 db)

Én egy felettébb érzékeny lány vagyok, bárki elkezd kiabálni velem, vagy sértegetni, elkezdek sírni. Mit tegyek hogy ne kezdjek el bőgni, amint elkezdenek szivatni az emeltszintű érettségin?

Legjobb válasz: Nehéz ügy. Régen én is ilyen voltam. Aztán bekerültem egy elég rossz iskolába, cigányok közé, stb. ahol megedzõdtem. Szóval: edzd magad. Lehet, hülye tanács, de idõvel segít.

Nehéz ügy. Régen én is ilyen voltam. Aztán bekerültem egy elég rossz iskolába, cigányok közé, stb. ahol megedzõdtem. Szóval: edzd magad. Lehet, hülye tanács, de idõvel segít.
Érettségin nem fognak veled kiabálni. Emelt szintûn sem. :)
Hahh, ezt ismerem. En is ilyen vagyok, bar mar sokat fejlodtem (az elet iskolajaban), de azert meg mindig elpityergem magam, ha valaki uvoltozik velem (jogtalanul), vagy piszkosul felzaklatnak alaptalan vadakkal...olyan hulye erzes, es en meg nem tudom, mit lehet tenni ellene...talan valami viccesre gondolni... kozben...
Ismerõs helyzet, ismerõs érzés. Elsõsorban azt tudom mondani én is, hogy a "keménységet" lehet fejleszteni. Gondolj magadra úgy, mint egy erõdre, amit nem lehet szavakkal bevenni. Aki megsért, az is csak egy ember, akiben ugyanúgy van hiba, mint Benned, vagy bárkiben. Nem jó tanács, de én úgy leplezem az érzékenységemet, hogy megfigyelem mások hibáit, és ha kötekszik, egyszerûen csak szembesítem velük. Elõtte érdemes venni egy nagy levegõt, és higgadtan végiggondolni a helyzetet. Általában egy levegõnyi idõ elég ahhoz, hogy elmúljon a sírási inger. Ha Te magad elhiszed, hogy képes vagy leküzdeni, akkor menni is fog. Ilyenkor próbálj mosolyogni. Minél többet csinálod, annál könnyebben fog menni.
Nem vagy tul érzékeny. Lehpgkozelebb adj neki te is valami hasznaltat.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem, nem vagy túlérzékeny, ez minden jó érzésû embert bántana, mert rendkívül megalázó "ajándék". Azt sugallja, hogy a számára te ennyit érsz. Nem beszélve arról, hogy eszébe sem jutott, hogy te mit szeretnél, és minek örülnél igazán. Ha biztosan tudom, hogy használt, én azonnal visszaadnám neki, azzal, hogy részemrõl a VELE kapcsolatos ajándlkozás be van fejezve. Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten is. Ez természetesen magában foglalja azt is, hogy mindnegy, hogy õ mit vár el, én nem adok neki semmit. Az a baj azzal, hogy ha te is használt cuccokat kezdesz el neki ajándékozgatni, csak hogy visszaadd a durvulást, hogy leránta saját szintjére, ahol már legyõz a rutinjával. Máris elérte, hogy azonosított magával (értsd: te sem vagy ám jobb nála, hiába képzeled...). Ezért a legegyszerûbb ilyenkor a nyílt konfrontálódás és utána az ignorálás. Szégyellem leírni, de nekem a saját "édesanyám" is próbált egyszer ilyet játszani - én azonnal fordulásból visszavágtam hozzá. Mégis, mit képzel, mi vagyok én?
21-es voltam. Még annyit: a férjednek nincs igaza, és nem valami szép tett tõle, hogy a homokba dugva a fejét valójában még mindig az anyját védi - nem akarván látni, hogy az milyen kicsinyes, önzõ, aljas és szemét ember.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én megértem, ha valakinek nincs pénze drágább ajándékra, de azért ez nagyon gáz.Ráadásul neki ELVÁRÁS a pénz.Elmesélek egy hasonló szitut, aztán leszoktattuk az illetõt a gagyi ajándékokról, nálunk bevált :) . Ha vendégek jönnek hozzánk, igyekszünk mindig a tõlünk telhetõ legjobb borokat kínálni (nem kell drágákra gondolni).Volt egy rokonunk aki ha jött hozzánk, mindig sz.r bort hozott ajándékba.Aztán persze elõkerült a mi borunk, azt itta rendesen, az övé meg elfelejtõdött...Ezt pár évig eljátszotta, de elegünk lett abból, hogy hozzánk passzolja ezeket, a miénket meg egyedül begyûri.Egyik évben elraktuk a gagyi borát, következõ évben szépen megkínáltuk vele.Egy elég rövid párbeszéddel megoldódott a probléma: -Hú, ez elég pocsék bor... -Ezt te hoztad tavaly... Azóta nincs gond :) .Nem arról volt szó, hogy nincs pénze rendes ajándékra, egyszerûen nem akart költeni és megerõltetni magát, egyszerûbb volt kapott a szörnyû borokat tovább passzolni nekünk.Szerintem jövõre add vissza ajándékba a hálóinget, és mondd azt, hogy "jajj mama, ne haragudjon, nem tudtunk idén pénzt adni" :) .
Jelen pillanatban én sem vagyok eleresztve anyagilag, de ez durva. Én odaadnám a kutyusnak, õ majd eljátszik vele :)
A kérdező hozzászólása: 23-as! :) )) ez nagyon jó sztori! Nagyon jól sikerült megleckéztetni az illetõt a borával! Ezen elgondolkodtam:)
Én is visszaadnám neki jövõre a pénz helyett és megbeszélném hogy nincs több ajándékozás, ezentúl csak legyen egy jó ebédelés valakinél.
Én a helyedben látványosan nem örülnék neki. Sõt, még félre is dobnám, mert kb annyit ér.
Ugyan azt ne add vissza, de egy áttlátszóra könyökölt pulóvernek meglesz a kívánt hatása..
Még megtoldhatod pár szóval is: - ez úgy illik magához ☺.
A kérdező hozzászólása: mustafa33: :) )))
Nekem is olyan anyósom volt, hogy ha Könyves Kálmán királyunk ismeri, nem beszélt volna bolondokat (mármint a boszorkányok nemlétérõl).
Vonal kódos bugyit neki ajándéknak.
Ja, elõzõ. És alul középen sáfrányos beütéssel. ☺
A kérdező hozzászólása: mustafa33 de gonoszok vagyunk :) amúgy képzeljétek el, megkértem mellõzze ezeket a "meglepiket" és úgy tûnik megértette!
Hát igen. De durvábbat mondok. Akirõl könyves Kállmán királyunk kimodta, hogy róla szó ne essék, minel nincs (gyengébek kedveért leírom: a boszorkányok, vagyis anyósom), miután a házát a fiának ajándékozta, lányának lehozott egy nagy táska használt fehérnemût ezekel a szavakkal: "neked is hoztam valamit, hátha jó még". Na boszorkány még így nem szedte a lábát hazafele sehonnan (nem volt vele a seprõje ☺), mivelhogy elõttem mondta.
A kérdező hozzászólása: :D nem tudom, hogy ezen sírni kéne vagy nevetni! mi persze itt röhögünk, de szegény feleségednek mennyire fájhatott, hogy a banya hozott egy csomag kifingott gatyát, a másik gyerekének meg ingatlant adott! na ilyen ne legyek soha! Mit mondtál neki?
Hogy vigye a bugyogóit és használja tovább, amíg úgy tele nem fogja sz..ni, hogy másnak kellesz a fenekét kitörülni akkor aztán oda vigye ahová a házat adta. Ja , és hogy a keze amivel aláírta a beteg! lánya kitagadását, rohadjon le. (Egy év mulva eltörte jobb kezét és amíg élt nem gyógyult be, és megbénult az a keze. Még egy évre rá meg olyan lett, hogy pelenkázták, akkor jött a sgornõ, hogy nekünk kettõnknek három szobánk van, elférne a mami. Na erre elmagyaráztam neki, hogy mi a szokásjog. Azok meg betették egy öregotthonba, ahol egy fél évig élt míg vérmérgezést kapott a kezére és vége. Ja, és azóta haragudnak a sógorék.
én szépen megköszöntem volna, aztán bementem volna a fürdõszobába és kihozok neki egy félig üres tusfürdõt, vagy keresek egy hasonlóan használt pólót, aztán a kezébe nyomom mosolyogva, hogy boldog karácsonyt :)
Az írod, hogy minden évben karácsonykor hasonló dolgokkal ajándékozz meg. Akkor én egy valamit nem értek. Minek ajándékoztok egymásnak? Láthatóan mindenkinek kínos. Neked is mert használt dolgokat kapsz ajándékba, nekik is mert pénzhiány van. Tessék bejelenteni, hogy ez volt az utolsó olyan karácsony ahol ajándékozás volt. Jövõre nincs ajándékozás. Te nem vársz el senkitõl semmit, de ti sem adtok semmit. Lehet csinálni ebédet, ha akarsz csinálhatsz ünnepi ebédet, de nincs ajándékozás. Mi már évek óta így csináljuk. Nem ajándékozzuk egymást, senki nem ad, de nem is kap. Minden évben az éppen soros testvér fogadja karácsonyi ebédre a családot. Hogy ne minden évben 1 családot terheljen a karácsonyi menü elkészítése, így váltjuk egymást. Tavaly nálam volt a karácsonyi családi ebéd, idén a nõvéremnél van. Jövõre a szülõknél lesz, és megy a körforgás..Lehet így is csinálni, és nincs panasz hogy ki mit kapott, milyen értékben..
Nem vagy túlérzékeny! Inkább ne adott volna semmit, csak köszöntsön fel, de azt szívbõl.
A használt hálóinget én férfiként is megértem hogy nem örülsz neki, kicsit olyan mint egy használt bugyi. Megértem amit írsz, én is inkább a mézes kalácsra szavaznék.
A használt hálóing egy kicsit durva... de szerintem nem szabad mutatni semmi negativ érzelmet, köszönd meg, és annyi! Viszont te se adj neki túl értékeset.
omg...használt hálóing , miért nem b....aszod ki az utcára az ilyet, nem vagy köteles ilyennel egy fedél alatt élni.
Szerintem ez ultra gáz, nem csak egyszerûen butaság, hanem retteneteen bántó. Én nem értek egyet azzal, hogy ne fejezd ki felé, én azt hiszem megpróbálnám tapintatosan, de õszinte, nyílt egyenes komminikációval közölni vele a rossz érzést. Nem vagy te köteles állandóan jópofát vágni a hülyeséghez. Az én anyósom foylton több éve lejárt szavatosságú fûszereket hozott nekem még akkor is, amikor már terhes, meg szoptatós anyuka voltam, egészen addig, míg egyszer erõt vettem magamon és szóvá tettem. Nem esett jól neki, de megértette.
Honnan tudod, hogy használt?
Köszönd meg szépen, aztán a göncöt dobd ki a fenébe!Máskor te is hasonló kaliberû ajándékkal rukkolj elõ, az elég jó célzás.
Azert ez tenyleg kemeny... Mit hitt hogy majd nem tunik fel?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Azóta is ezen rágódom, mert tudom, hogy nem az értéke számít, hanem a szándék, de ez a maximális érdektelenség jele volt. A cimkéje a nyakánál: már lekopott az felirat a sok mosástól. Tisztára elnyûtt.egyértelmûen használt. az anyósom "ajándéka" volt, mindig turkál valamit, de ez most erõs volt.
A kérdező hozzászólása: 5-ös! Szerencsére nem élek vele egy fedél alatt, mert akkor semmit nem vehetnék. Neki minden éveben 10 ezer forint az ajándék. (kp formájában).
A kérdező hozzászólása: 9-es! az a baj, hogy szerintem nem érdekli. Letudta, és nem érdekli. ez bánt legjobban. Meg hogy õ elvárja a 10 rugót.
Hihetetlen
Hát nem tudom ki hogy van vele, de nekem szoktak a barátnõim keveset használt ruhát adni, mert anyagilag nem állok jól, na de azért ünnepre, szülinapra stb használtat oda adni...pofátlanság és bunkóság..és a helyedben hozzávágnám.
Inkább ne adott volna semmit vagy sütött volna valami finomat
A kérdező hozzászólása: A férjem szerint ne foglalkozzak vele! De én kiakadtam! Ment a zöld mancs mindenkinek! Boldog karácsonyt:)
Én a helyedben mondtam volna neki, hogy egy ideig még fogja meg a kedves ajándékát, amíg kiugrok a konyhába. Visszatérve egy gyufás dobozzal, pedig tuti felgyújtottam a szeme láttára. Igen , persze a szándék a fontos, de azért ez durva. Nem 20 ezer Ft-os ruhákat kell venni természetesen, de abból az árból egy 1-2 új zoknira is tellett volna, vagy igen szívbõl sütött volna vmit neked.
szívbõl süthetett is volna vmit*
Hozzáteszem, hogy mindezt csedesen, udvariasan és mosolyogva mondtam neki, semmi kiabálás. ☺

Nagyon érzékeny műszerrel akkor is kimutatható indukált feszültség, ha egy sokmenetű tekercset úgy mozgatunk, hogy a közelében nincsen mágnes. Mi ennek a magyarázata?

Legjobb válasz: Az, hogy ekkor a Föld mágneses tere viselkedik úgy, mintha mágnes lenne a tekercs közelében. Viszont mivel ez a mágneses tér gyengébb, mint a legtöbb rúdmágnesé, ezért sokmenetû tekercs kell (a menetszámmal egyenes arányban áll az indukált feszültség) és ekkor is csak érzékeny mûszerrel tudjuk kimutatni a feszültséget.

Az, hogy ekkor a Föld mágneses tere viselkedik úgy, mintha mágnes lenne a tekercs közelében. Viszont mivel ez a mágneses tér gyengébb, mint a legtöbb rúdmágnesé, ezért sokmenetû tekercs kell (a menetszámmal egyenes arányban áll az indukált feszültség) és ekkor is csak érzékeny mûszerrel tudjuk kimutatni a feszültséget.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. sokat segített
Az én érzékeny mûszeremmel csak akkor mutatható ki feszültség, ha nõ van a közelben:D
Nem túl érzékeny a mûszered. Ezt már a legdurvább dorong is kimutatja.

Nekem mensi előtt is nagyon érzékenyek, duzzadtak és fájósak a melleim. Ez is egy terhességi tünet! Én hogyan tehetek különbséget a mensis és babaás mellérzékenység között?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más,nem mindig lehet megkülönböztetni. Nálam annyi volt a különbség, hogy mensi elõtt csak a mellem külsõ oldala fájt és nagyobb lett,mielõtt pedig babás lettem a bimbóm annyira érzékeny volt,h szinte fájt,ilyen korábban nem volt. Igazából biztosat az jelent,ha nem jön meg és persze a teszt is pozitív,elõbb sajna nem nagyon lehet megmondani,mi a helyzet.

Ez mindenkinél más, nem mindig lehet megkülönböztetni. Nálam annyi volt a különbség, hogy mensi elõtt csak a mellem külsõ oldala fájt és nagyobb lett, mielõtt pedig babás lettem a bimbóm annyira érzékeny volt, h szinte fájt, ilyen korábban nem volt. Igazából biztosat az jelent, ha nem jön meg és persze a teszt is pozitív, elõbb sajna nem nagyon lehet megmondani, mi a helyzet.

Okt. 17-én volt az utolsó mensim, 3 teszt pozitiv lett egy negativ hányingerem van a mellem érzékeny viszket fáj feszül. Tegnap óta kevés minimális barnázgatás rózsaszines fehéres valami. Mit jelent ez?

voltam az orvosnál a méhem meg van nagyobbodva vastagodva ami a picire utal szerinte!mivel hasi uh-t csinált de az nem olyan biztos mint ha hüvelyit csinált volna de én azt nem szeretném!ha a mensim lenne akkor már rendesen folynia kellene mert nekem általában b? vérzésem van. szerintetek bébi van a dologban? sajnos már volt egy vetélésem 6 hetesen!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem bébi van a dologban! Én mikor kezdtem gyanakodni 3 tesztet csináltam. Már az elsõ pozitív lett. A dokim meg kinevetett, h 3-mat csináltam.... Ha egy teszt pozitív, akkor az pozitív..:) Ahogy számolom te most 5 hetes vagy, de olyankor még nem sok minden látszik uh-on. 1-2 hét múlva, ha csinálnak még egy uh-ot bizti látszani fog a petezsák. A barna folyás pedig elõfordulhat, vetélést én úgy tudom, h erõs görcsök kísérik. Én azért beszélnék az orvossal a helyedben, hogy megnyugodjak! De szerintem babás vagy! Grat!:) Üdv. 12 hetes kismami

Szia! Szerintem bébi van a dologban! Én mikor kezdtem gyanakodni 3 tesztet csináltam. Már az elsõ pozitív lett. A dokim meg kinevetett, h 3-mat csináltam.... Ha egy teszt pozitív, akkor az pozitív..:) Ahogy számolom te most 5 hetes vagy, de olyankor még nem sok minden látszik uh-on. 1-2 hét múlva, ha csinálnak még egy uh-ot bizti látszani fog a petezsák. A barna folyás pedig elõfordulhat, vetélést én úgy tudom, h erõs görcsök kísérik. Én azért beszélnék az orvossal a helyedben, hogy megnyugodjak! De szerintem babás vagy! Grat!:) Üdv. 12 hetes kismami
Szia! Szerintem is baba van a dologban, és az úgy igaz, hogy ha egy teszt pozitív, akkor a szervezetedben jelen van már a hcg, a teszt nem hazudik. Fõleg nem 3! A hüvelyi uh-tól ne félj, nem kellemetlen, inkább nézd közben a monitort, fergeteges élmény vár Rád!
Szerintem is biztos a baba! Színes folyás elõfordulhat, nekem is volt az elején. Gratulálok!
Az elsõ tesztem pozitív a második negatív lett, vagyis nem igaz, hogy a teszt nem tévedhet, ezt már többen is alátámasztották itt. A barnázgatás normálisnak tekinthetõ ha nem kísérik fájdalmak, mert a szervezet olykor-olykor "megemlékezik" az egykori menzeszrõl, ilyen pecsételõ vérzés formájában, akár minden hónapban is. Én is azt gondolom, hogy terhes vagy, a tüneteid mindenképp emellett szólnak!!

VV5 külön-külön a három érzékeny lelkű lánynak bemutatkozó videóját sehol sem lehet megtekinteni? Vagy ha igen, hol? Mert én csak egy rövidke videót találtam, amit a tv-ben is leadtak.

Legjobb válasz: Ma este a beszavazón megmutatják. Én kiábrándultam a VV5bõl amilyen jól indult meg amennyire szerettem a vv4et úgy ábrándultam ki ettõl hogy nem igaz, fõleg hogy kb egy értelmes nõ sincs a villába és csak 2-3 értelmes srác van bent, de azért meg nincs értelme nézni.

Ma este a beszavazón megmutatják. Én kiábrándultam a VV5bõl amilyen jól indult meg amennyire szerettem a vv4et úgy ábrándultam ki ettõl hogy nem igaz, fõleg hogy kb egy értelmes nõ sincs a villába és csak 2-3 értelmes srác van bent, de azért meg nincs értelme nézni.
A VV4-ben is voltak prostik, de akadtak értelmesebbek is. Itt már csak prostik vannak, igazi közk* csapat, a srácok közül se mindegyik normális. Azt a Pétert sajnálom, amikor beszavazták, nem véletlenül vágott mogorva képet és most is visszafogott, Nyílván nem rajong az ostoba, magamutogató libákért, csak ugye köti õket a szerzõdés.

Lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny? A párom elég furcsán viselkedik. Egy kicsit el is vagyok keseredve, de úgy érzem, mintha nem érdekelné igazán, hogy 2 hónap múlva gyermeke születik.

Velem gondoskodó, figyelmes, de ha a babáról szeretnék vele beszélgetni, sokszor nem is figyel, olyan mintha egyáltalán nem érdekelné. Azt mondta, hogy Õ még ezzel az egésszel nem tud mit kezdeni, de én ezt nem értem, pedig annyira szeretett volna már babát.

Legjobb válasz: Az én párom is ilyen.Próbáltam vele beszélni,hogy szeretném,ha foglalkozna kicsit többet vele.Simogatná a pocimat,beszélne hozzá,ilyesmi.Próbálkozik,de nem nagyon megy neki.Egyszerûen nem tud mit kezdeni a helyzettel,de ettõl még szereti.Csak új neki,ahogyan nekem is.Gyakran még én is elbizonytalanodom.Szóval ha egyébként nincs problémátok,akkor szerintem ez meg fog oldódni.Csak nehezebben dolgozza fel a változást.

Az én párom is ilyen.Próbáltam vele beszélni, hogy szeretném, ha foglalkozna kicsit többet vele.Simogatná a pocimat, beszélne hozzá, ilyesmi.Próbálkozik, de nem nagyon megy neki.Egyszerûen nem tud mit kezdeni a helyzettel, de ettõl még szereti.Csak új neki, ahogyan nekem is.Gyakran még én is elbizonytalanodom.Szóval ha egyébként nincs problémátok, akkor szerintem ez meg fog oldódni.Csak nehezebben dolgozza fel a változást.
szia az én párom ki is mondta ebbõl a gyerekbõl akkor lesz gyerek, mikor kijön.aztán az utolsó hetekben már nagyon várta, beszélt is már hozzá, hallgatózott, meg volt gyõzõdve hogy hallja a szívhangját. sajnos tényleg vannak pasik akiknek idõ kell. aztán megszületett a picink, 3hónapig talán hozzá se nyúlt, ezt is megmondta majd ha nagyobb lesz, túl pici. most 7hós és rengetek játszik vele, imádja. türelem sok boldogságot
Szia! Ne aggódj! Biztosan nagyon jó apa lesz. De a férfiak más szemszögbõl élik át a babavárást. Õk nem élik át azt a csodát fizikailag, amit a kismamák, így a pocaklakóval nem is igazán tudnak mit kezdeni. És valljuk be õszintén, ilyenkor a kismama gondolatai állandóan a baba körül forognak, ami természetes is, de az apuka számára megterhelõ, hogy mindíg csak a gyerkerõl esik szó. Nálunk, bár a férjem nagyon aranyosan "bánt" a pocakommal, simizte, beszélt hozzá már elég korán, de a falra tudott tõlem mászni mondjuk pl. amikor valami jó filmet néztünk, én meg egyszer csak megszólalok: nézd, hogy kinyomja a kis buksiját...vagy a lábát. És így utólag visszagondolva elég idegesítõ lehetett, bár próbált szegényem nagyon türelmes lenni. Boldog babavárást! 7 hetes baba anyukája
Szia! Nekünk elsõ babánk lesz, még 3 hónap, és megszületik. A férjem nekem is még nehezen szokja a helyzetet, be is vallotta, hogy neki még szoknia kell a helyzetet, és megis értem. Nem az õ pocakja mozog, növekszik, nem õ megy óránként wc-re, és hasonló dolgok. Õ csak kívülrõl látja, és az tuti más. De én hiszem, hogy lassan igazi apuka lesz belõle. Csak légy türelmes és optimista! :)
Szia! Szintén ez volt a helyzet nálunk is!A férjem nem tudott mit kezdeni a nagy pocakkal.... Néha még meg is ijedt tõle, ha nagyott rugott a babóca De, amióta megszületett az Õ kislánya, azóta egybe "ragadtak"!!! Imádják egymást! Nálatok is igy lesz, biztosan!Majd ha már megfoghatja a saját gyermekét!
Szia, nekem is két hónap van vissza. A férjem nagyon örül a babának, de õ sem az a simogatós, tapogatós, gügyörészõs típus. Nem is erõltetem. Nem szólok neki állandóan, hogy "Most! fuss, gyere, mert rúg!" Nem beszél neki sûrûn, csak néha-néha. De tudom, hogy készül, mert lelkesen rakta össza a bababútort, örömmel választottuk ki együtt a bútort is, meg a kocsit is. Van egy ismerõsöm, aki éjjel-nappal a felesége hasát tapogatta, társaságban sem hagyta alább, szóval nagyon más volt, mint az én férjém. De én nem is szeretném. Sok boldogságot kívánok nektek!
Nalunk is ez volt!!!Meg ram is szolt, hogy az 5 eves kislanyunknak se beszeljek a kistesorol, csak ha kerdez rola a testverfeltekenyseg miatt..Jo, mi? Mintha nem is letezne.Sokat sirtam emiatt.Parszor mondtam is neki, hogy biztos megbanta, nem is akarja ot...stb.Most 1 honappal a kiirt idopont elott vagyok, es masrol sem tud beszelni.ezerrel bizsereg, minden a kisteso korul forog.Eg es fold.Ugy latszik ferjeinknek tobb ido kell hogy leessen a tantusz...Mi eddig harman(apa, kislanyom, en) tokeletes harmoniaban eltunk, iszonyat eros kotodesben, rengeteget utaztunk mindenfele.Most pedig erkezik egy uj emberke a csaladba, akit AKARTUNK es VARUNK, es szerintem ezt a ferjem valahogy nehezebben fogadta megis.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy elég sok stressz éri mostanában a munkahelyén, biztosan ezért is ilyen. Csak izgulok, hogy ha megszületik a bébi, akkor bele fog-e rázódni az apaszerepbe. Egyébként szereti a gyerekeket, hát reménykedem. Köszi a választ. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, sikerült egy kicsit megnyugodnom, valószínûleg csak én fújom fel egy kicsit a dolgot, mert egyébként minden rendben van.

1-2 napja érzékeny az egyik mellem, időnként görcsölget a hasam alul, délelőtt nem bírok enni, nem kívánok kaját.15-én kell megjönnie. Ma megmésrtem reggel a hőmet 36, 9 volt. Ezt csak valaki ajánlották. Lehet, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Lehet, mert nálam is így volt. De ez sajnos csak akkor fog kiderülni, ha majd kimarad a menses és csinálsz egy tesztet. :) Én drukkolok!!!!!! 7 hetes kismama

Lehet, mert nálam is így volt. De ez sajnos csak akkor fog kiderülni, ha majd kimarad a menses és csinálsz egy tesztet. :) Én drukkolok!!!!!! 7 hetes kismama
Egy egyszeri hõmérés igen kevés ahhoz, hogy következtetni lehessen a terhességre! az jó, hogy ilyen szép magasan van, ám igazából ez a hõmérõs módszer utólagos elemzésre szolgál. Ha rendszeresen méred, akkor lehet szépen látni, hogy már napok óta fenn van, és esetleg lehet már gyanakodni, de csak akkor, ha még a mensi napján is fenn marad, és utána sem megy már le. És ez elv, mert láttam olyan görbéket, ahol lement a hõ, de a baba ott volt! A mellérzékenység jó jel lehet, de kevés egymagában kevés, várni kell! Drukkolok neked, hogy baba legyen!

Több mint egy hete késik a menzeszem. Érzékeny a mellbimbóm és kemény a mellem, ami a férjem szerint nőtt is, és gyakran fáj a hasam alja. Csináltam tesztet, igaz napközben de negatív lett. Ennek ellenére lehet hogy Pocaklakó van?

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Mindenek elõtt a hajnali elsõ pisibõl csináld meg azt a tesztet és akkor se ess kétségbe ha negatív kicsi esély akkor is a babára az elsõ gyerkõcömet nekem sem mutatta meg a teszt. Én mégis tudtam, hogy ott van és ezt az orvos is igazolta. Az elején azért fontos a hajnali tesztelés mert abban az esetben van kicsit több hormon, ami az elsõ hetekben még kevés és folyamatosan nõ. Szóval, holnap egy teszt hajnalban és ha még pár napot késik akkor irány a doki.

Elõfordulhat. Mindenek elõtt a hajnali elsõ pisibõl csináld meg azt a tesztet és akkor se ess kétségbe ha negatív kicsi esély akkor is a babára az elsõ gyerkõcömet nekem sem mutatta meg a teszt. Én mégis tudtam, hogy ott van és ezt az orvos is igazolta. Az elején azért fontos a hajnali tesztelés mert abban az esetben van kicsit több hormon, ami az elsõ hetekben még kevés és folyamatosan nõ. Szóval, holnap egy teszt hajnalban és ha még pár napot késik akkor irány a doki.
Az elõbb elfelejtettem írni, hogy ha pozitív akkor már azonnal keresheted is a dokid, de ha negatív akkor várj még pár napot és ha még késik akkor is keresd fel a dokit.
Szerintem is terhes vagy. Lehet hamar teszteltél (mikor is?). Csinálj megint tesztet, de a reggeli elsõbõl. Ne dobd ki, ha negatív, mert azt olvastam, hogy elõfordul a terhesség korai szakaszában, hogy a teszt csak egy óra múlva mutatja a 2. csíkot.Sok sikert!
Én úgy tudom, hogy a teszt csak 10 percig "életképes", hisz hallottunk olyat is, hogy eltûnt a második csík, de a terhesség fennált. Csinálj a reggeli elsõbõl, és menj dokihoz. A tünetek stimmelnek, szerintem is van Pocaklakó:-) sok boldogságot
reggeli elsobol elotte ne igyal es ha a napokaban csinaltad amit vettel varnek a helyedben 3-4 napot.lehet h meg nagyon az elejen vagy es nincs eleg hcg-d

A férjem az összes munkát és feladatot áthárítja rám csak azért, mert én itthon vagyok GYED-en. Ez így van másoknál is és én vagyok túlságosan érzékeny vagy a férjem egy kicsit túlzásba esett?

Fél éves a fiunk. Eddig közösen csináltunk mindent, de most a háztartástól, a kerten át, a hivatalos ügyekig mindent lepasszolt nekem. Szerintem ez így nagyon nincs rendjén, ráadásul nem is így beszéltük meg az elején.

Legjobb válasz: Ez így tényleg egyoldalú leírás. Mennyit dolgozik a férjed? Mikor megy el otthonról és mikor érkezik haza? Hétvégéken dolgozik vagy nem? Csak azután lehet neked korrekt választ adni, miután ezeket leírtad.

Ez így tényleg egyoldalú leírás. Mennyit dolgozik a férjed? Mikor megy el otthonról és mikor érkezik haza? Hétvégéken dolgozik vagy nem? Csak azután lehet neked korrekt választ adni, miután ezeket leírtad.
Szerintem ezt egy bizonyos szinten így igazságos. De kérdés mennyire? Nálunk is régen szombatonként együtt takarítottunk, és minden nap más más mosogatott el, hívatalos ügyeket régen szinte csak ö intézte. Megszületewtt a lányunk, a takarítás csak rám maradt, de azért egy gyereknél ez nem nagy dolog. Most van házunk, kert 2 aprócska gyerek (2, 5 éves 10 hós), és mindent én csinálok. Napközben a lakást, mosást, fözök, bevásárolok, hétvégén meg a kertet. A hivtalaos ügyeknek egy részét is én csinálom már. Ö esténként max az asztalt szedi, le vagy a mosogatógépet kipakolja. Reggel max leviszi a mosást, és kiteszi kuka napokon a kukákat. De gyerekekkel sokat foglalkozik.
Na jó azért ezt nagyon egy oldalúan írtad le. Õ is több munkát vállal a fizetés különbség kiesés miatt? Egy kicsit fejtsd ki részletesebben.
Én még csak várandós vagyok, de a párom életcélja, hogy megkönnyítse az enyémet, és nem az, hogy megnehezítse. Ha neked nem elfogadható a helyzet, bármilyen is legyen a munkamegosztás, üljetek le és beszéljétek meg, mint két normális, felnõtt ember!
Nézd.. én is otthon vagyok GYEDen a 8 hónapos fiammal, a férjem dolgozik 11 órát, este fél 7re ér haza, hát pofám nem lenne megkérni hogy fõzzön vacsorát, aztán mosogasson is el utánunk. És most nem arról van szó hogy megkérem hogy vigye ki a szemetet vagy tegyen fel a falra egy polcot... De az ilyen alapvetõ dolgokat pl porszívózás az szerintem is a te dolgod (lenne)... Oké.. attól is függ mennyit dolgozik a férjed és mit. Mert nem mindegy hogy egy irodában ül napi 4 órát vagy mondjuk kemény fizikai munkát végez napi 8 órában.
Szerintem sincs rendjén, fõleg, hogy korábban nem így volt. Mondjuk hét közben az én férjem is max. beugrott hazafelé a közértbe vagy a patikába, de péntek du (2-kor végez), vagy hétvégén azért segített, vagy legalább elvitte a kicsit sétálni, amíg én kitakarítottam/megfõztem/bármi. A 2. év végre "fáradt el", amikor már lehetett tudni, hogy jövök vissza dolgozni, na akkor volt nálunk is ebbõl konfliktus.
én 3 mellett csinálok mindent, h õ nyugodtan tudjon a munkájára koncentrálni, elvégre õ viszi a hátán a családot, több munkát végez, h többet keressen stb. sztem van amit kérhetsz tõle, h pl otthon babázzon amig te pihesz, vagy néha vigye sétálni a picit, vagy intézze el a nagyobb bevásárlást ilyesmit. de most neked ez, neki meg az a feladat. ne szolgáltassa ki magát ha otthon van, de ne várd el h munka alatt-után még napi szinten mindenfélét csináljon. az enyém abban segit h pl reggel elviszi a 2 nagyot az oviba mielõtt bemegy dolgozni, vagy mivel nekem nincs jogsim, ha nagybevásárlás van, elmegy elintézi. itthon pedig nem hagyja szét a ruháit, beteszi a mosogatógépbe a tányérját, és persze sokat gyerekezik. de én enm várok tõle el többet, tudom mi van a vállán
Jól érzed, ez nincs rendjén. Alapból sem így mûködik egy kapcsolat, ráadásul egy fél éves baba mellett lehet is elég dolgod.
Nálunk ez úgy mûködött, hogy az elején amíg bele nem jöttem a gyerekgondozásba, nevelésbe, addig közösen csináltunk mindent, aztán be tudtam vállalni plusz dolgokat is, mert õ is többet dolgozik, hogy nekünk jobb legyen. Valószínû a kert gondozása az más tészta, az szerintem "férfi munka" lenne, amit meg tudna csinálni hétvégente. De a postárajárás, bevásárlás, stb, ezek megoldhatók pici gyerekkel is.
Tehat o dolgozik napi minimum nyolc órát, plusz utazás a munkahelyre es képes elvárni, hogy te vezesd a háztartást. Micsoda emberek vannak....
Na, ezért szeretek én inkább dolgozni, mint otthon lenni. Amikor dolgozok, eltelik az a nyolc óra, ráadásul nem is nehéz, aztán leteszem a fenekem és nem kell csinálnom semmit, teljesen kényelmes és még engem dicsérnek, hogy mennyit dolgozok. A másiknak meg egész nap van dolga a ház körül, mindenféle fizikai munka, de ha megkér, hogy segítsek és nincs kedvem, nyugodtan mondhatom neki, hogy 8 órát dolgoztam, fáradt vagyok, õ meg itthon van, ráér, csinálja meg. :D
Jaj utolsó azért ez is elégi kisarkított válasz. Az én barátnõm is egy hisztis pillanatában elmesélte milyen rossz mert minden rászakad. Aztán elkezdte mondani, hogy reggel 8-kor kell 12-14:30-ig csicsikál a gyerekkel na valahogy nem tudtam sajnál. Kérdezõ ettõl függetlenül nem gondolom, hogy te is ilyen vagy. Próbálj leülni és beszélgetni vele.
Azért az ország jelentõs része nem irodában dolgozik és panelba él így kerti munka sincs
25-ös, de a kérdezõéknél pl. van kerti munka, ezért is hoztam fel a saját példámat. A panel természetesen megint más, ott azért valamivel egyszerûbb boldogulni a házimunkával, igazad van. :)
Egy darabig rendben, hogy többet vállalsz de nem mindenben. A háztartás az oké és még a kert is mûködhet, ha nem kell kemény fizikai munkát végezni benne. ( mert azért van különbség az árvácska ültetés és a kapálás között...) Én tuti nem takarítanám a makett szobáját. Ez az õ hobbija, az õ makettjei, õ építi, neki okoz örömöt, szóval pakoljon is utána. A másik a kutya. A kutya minden esetben annak a felelõssége, aki befogadta. Nagyon sok energiát és idõt kell belefektetni, amit nem szép másra hárítani. Minimum napi 1 órát az õ kutyáival töltesz, mert különben letapossák a kertet és még több munkát csinálnak neked. Beszéld meg a férjeddel, hogy hajlandó vagy többet vállalni, de az ésszerûség határain belül. Igenis foglalkozzon a kutyáival, a makettjeivel meg a saját hivatalos ügyeivel, mert ez nem állapot.
... Ja, meg a kérdezõ férje is irodai munkát végez, szóval ez azért nem egy fizikai munkás és egy panelbeli háziasszonyka esete. 26 voltam.
Ha otthon vagy, akkor evidens, hogy te végzed a házimunkát. Ne érts félre, én abszolút az egyenjogúság híve vagyok, de a férjed most dolgozik, te meg nem. Mit vársz még tõle 8 óra munka után? Egy fél éves gyerek alvásigénye 14 óra körül van, még ha te napi tíz órát alszol is, akkor is marad még négy, ami alatt legfeljebb egy palotát nem lehet kitakarítani.
Úgy érzem abból amit leírtál, hogy a férjed rájött, te mindent elvállalsz helyette amit csak akar, és ezt ki is használja. Ha tovább engedsz, még jobban eldurvul a helyzet, és ha nem változtatsz, talán örökre így is marad, mert megszokja, aztán már végképp nem csinál semmit (apám ugyanilyen, tapasztalat). Igazából mivel tölti a szabadidejét? Mert ezek szerint dolgozik 8 órát oszt jónapot. Úgy viselkedik, mintha családja sem lenne. A nagy kérdés pedig szerintem az, hogy mi lesz, ha majd visszamész dolgozni? Ha nem állsz a sarkadra (hogy legalább az õ munkáját ne veled végeztesse), akkor késõbb a saját munkahelyed mellett egyedül végezheted az összes általad felsorolt tevékenységet, plusz a férjed csicska megbízásait.
Ha otthon van az ember gyerekkel, akkor a ház körüli teendõk, kert, házimunka, kutyasétáltatás elvégzése szerintem a minimum. Basszus a másik fél 8 órában melózik, nehogy már az õ nyakára szakadjon ez is, ha hazaér. A saját hobbitermének a rendbentartása jogos kívánalom, a hivatalos ügyeket pedig jobb személyesen intéznie annak, akire tartozik. A többi viszont csak vernyákolás a részedrõl és lustaság.
Míg otthon voltam én is megcsináltam mindent. Elõtte megosztottuk, utána is, de azért gyerekkel lenni nem állandó "meló". Ikreim voltak mégis mindig kerítettem napi fél órát a háztartásra már az elején is. Az más dolog, hogy volt hogy este õ mosogatott, felsepert/felmosott valamit ami kiment, esetleg fõzött ha olyan kedve volt. De amúgy így sokkalta kényelmesebb volt. Hazajött 5kor, együtt lehettünk. Nem az volt, hogy ott a porszívó porszívózz. Ha nagyon problémás a babád az más. De egy "átlag" baba/gyerek mellett azért nem olyan nagy dolog rendbe tartani a házat. Én visszasírom azokat az idõket. Most mire hazajövünk fél hat, akkor már kinek van kedve amikor itt vannak a gyerekek, vagy hétvégén ezzel tölteni az idõt.. Míg nem voltak a kicsik addig valahogy máshogy esett az, hogy kitakarítsunk, pedig akkor sem ültünk mindig otthon. És nem is kellett ennyi mindent csinálni.
1. vagyok. Én is erre gondoltam már a kérdésed alapján is, hogy kb. így mûködhet nálatok a dolog. De persze a sok okos rögtön elkezd hõbörögni, hogy biztos a férjeddel akarod végeztetni a háztartási munkát is, pedig szegény halálra dolgozza magát, míg Te csak üldögélsz otthon nagy lustán. Tisztelet a kivételnek, de megint megmutatkozott a rosszindulat.
Ejj. Tehát lényegében semmit nem csinál a férjed. A munkában se túl sokat... Ülj le vele, mondd el neki, hogy ez így nincs jól. Mondd el, hogy volt korábban, vázold fel, hogy mi van most, csak hogy õ is lássa, hogy mennyi minden megváltozott.
Szerintem egy normális házasságnak úgy kellene, hogy mûködjön, hogy figyelünk egymásra, ha az egyiknek teher valami, akkor a másik átveszi tõle. Persze ez esetleges és nem állandó. De pl. ha azt látja rajtad, ma épp fárasztó napod volt, akkor kicsit foglalkozik a gyerekkel miután hazajött, de ugyanígy fordítva, ha azt látod rajta, amikor hazaért, hogy csak nézne ki a fejébõl, akkor hagyod, igyekszel a gyereket is "távol tartani" az apjától, amíg nem pihent kicsit. De az, hogy mindent egy ember csinál, a másik meg hazaért leül a tv elé és onnantól nincs kötelezettség az nem ferr, mert elõbb-utóbb bebukik a dolog. Természetesen ugyanígy nem elvárható, hogy mondjuk a férjed fõzzön rendszeresen. De én valahogy úgy gondolom, te nem is ezt sérelmezed. Tehát véleményem szerint figyelni kéne egymás jelzéseire, beszélgessetek, hogy kinek mi a jó. Enélkül nem mûködik.
Amikor én otthon voltam a gyerek 3 éves koráig, nekem természetes volt, hogy minden házimunkát megcsinálok, és még számítógépezni is volt idõm. A férjem meg keményen dolgozott. Nem éreztem magamat egyáltalán kihasználva.
A férjem nagyon sokat dolgozik, nem a jövedelemkiesés miatt, elõtte is pont ennyit dolgozott. Mindenben segít, nem emelhetek, ha rosszul vagyok szól, hogy pihenjek le... ma reggel pl. munka elõtt ágyba hozta a forró teát, mert kicsit beteg vagyok!
Én ezzel úgy vagyok, hogy a háztartás az alapvetõen a nõ dolga. Na persz ha fáradtabb vagyok és megkérem a páromat, hogy mosogasson el vagy teregessen ki, akkor szó nélkül megteszi. Viszont mivel õ dolgozik én meg egyetemre járok, így egyértelmûen én csinálom. Nem kell 0/24 bent lennem, sokat vagyok itthon, ezért megcsinálom. A hivatalos ügyek intézésénél, van ami az õ feladata, van ami az enyém, ebben megegyeztünk. Kertünk nincs még, de ha majd kertes házba költözünk, akkor az hétvégio kikapcsolódás lesz számunkra és közösen csináljuk. Beszéld meg vele, hogy neked ez sok, és szeretnéd ha segítene, de szerintem a háztartás pont nem a sok kategóriába tartozik.
Utolsó! Elolvastad a Kérdezõ kommentjét? Talán nem ártana.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!