Találatok a következő kifejezésre: Én csinálom vagy másnak is (15 db)

Én csinálom roszul vagy másnak is összecsomósodik a DM-es Babylove tápszer?

Mert eddig a milupa milumil start ha volt nekünk,de mivel mostmár teljesen tápszeres lett babám gondoltam áttérek az olcsóbbra,meg sokan is mondták h az jó tápszer.Az 1-est használjuk,mert 3hósak vagyunk.

Legjobb válasz: Néha nekem is csomós lett, de én már egy ideje úgy csinálom, hogy tejhabosítóval keverem el. Tudod, olyan kis hosszú izével, elemessel. Akkor nem lesz csomós. Csak ezt nem akkor azonnal csinálom meg, mert egy picit levegõs lesz (bár nem igazán habosít ez az izé), hanem egy fél órával hamarabb, így nem fáj tõle a pici hasa, és nem is lesz csomós.

Néha nekem is csomós lett, de én már egy ideje úgy csinálom, hogy tejhabosítóval keverem el. Tudod, olyan kis hosszú izével, elemessel. Akkor nem lesz csomós. Csak ezt nem akkor azonnal csinálom meg, mert egy picit levegõs lesz (bár nem igazán habosít ez az izé), hanem egy fél órával hamarabb, így nem fáj tõle a pici hasa, és nem is lesz csomós.
Lehet a márkával van a baj! Nem?
A kérdező hozzászólása: Olyan érdekes h már reggel kiírtam ezt a kérdést és még mindig nem kaptam értelmes válszt, holott azért vettem meg ezt a tápszert mert itt annyian ajánlották!!!!!!És gondoltam kipróbálom ha annyi mindenkinek bevált. Akkor most hol van az a sok Babylove tápszer használó?????? Ilyenkor miért nem segítetek?
Szia!Én is DM-es tápszert használok.Nekem nem csomosodik, jól össze szoktam rázni és ugy oké szokott lenni.Esetleg probáld ki ezzel a modszerrel.
Kösz, hogy ilyen kedvesen adod tudtomra, hogy szart se ért számodra a válaszom. Mondjuk én próbáltam segíteni. Elsõ válaszoló
Mi is tápszert használunk, de nem azt amit ti.Próbáltadmár úgy hogy elõbb felforralod a vizet, majd hagyod kihülni kb 30-40 fokra.A forró vízben meg fõ a tápszer és becsomósodik.Próbáld ki így, ha ez sem jó akkor próbálj meg egy másik tápszert./mellesleg mi a mildibe-t használjuk, igaz ez nektek nem jó, mert ez koraszülöteknek való/
Én javasolnám neki, hogy költözzön vissza anyukához. :)
Én is anyukához küldeném vissza.Ha Õ olyan tökéletes éljen vele.Sosem venném fel a versenyt anyóssal, nem akarnék még csak hasonlítani sem rá.Ez nem verseny felesleges rivalizálni az anyja mindig az anyja marad.De, aki nem tud felnõtt férfi módjára viselkedni annak nem kell megnõsülni, csücsüljön a tökéletes anyuci szoknyája szélén. Aki meg megnõsül az meg tudja hol a helye kihez tartozik, és azt is nem anyuka mását vette feleségül. Alakítsátok ki a saját életeteket szokásaitokat ahogy nektek jó, KETTÕTÖKNEK!!!!Nem csak a párodnak egyedül. És ne rivalizálj anyóssal soha!Ha a férjed valamit megjegyez, hogy az anyja jobban csinálja, mondd meg neki, hogy Te meg így és így is fogod ezután is.Te nem a mama vagy ne hasonlítgasson hozzá.Ha nem tudja elfogadni, hogy nem az anyucija vagy akkor költözzön vissza hozzá. (Nagyon örülök, hogy az én férjem nem ilyen és nem is volt sosem, mert elhagytam volna ha ez mindennapos lett volna nála)
szia! az a meglátásom, hogy az elõttem szólók jól írják: ha ilyen , azon Te már nem nagyon tudsz változtatni. Általában 2 részrõl adódik a probléma. 1. Anyuka "pici fia" és nem hagyja, hogy kisfia "leváljon" róla; sõt még élvezi is a helyzetet, hogy a menye fölé került 2. a fia ragaszkodik az anyjához, még ellenedben is. Ez a kettõ gyakran együtt jár... a férjednek magától kellene belátnia, hogy Te vagy az új családja. Nincs olyan, hogy "megyek haza a szüleimhez", olyan van, hogy "megyek haza a családomhoz, feleségemhez". Kicsit úgy érzem, és bocsi ha õszinte leszek; de szerintem ez már hamvába holt ügy...Maximum beszélgetni tudnál vele, de ha eleve faragatlanul viselkedik....?? hja, mielõtt hozzámentél, akkor is már ilyen volt?
az én férjem sem ilyen. de ha ilyen lenne, akkor szépen megmondanám neki hogy én nem az anyja vagyok. és sosem leszek olyan mint az anyja, ha meg nem tetszik neki, menjen és vegye feleségül az anyukáját!
A férfiak azért házasodnak meg, mert azt hiszik a nõ sosem válozik meg, a nõk azért, mert azt hiszik õk majd megváltoztatják a férfit.Mindketten tévednek:) )
Mondd meg Neki, hogy Te nem az anyukája vagy és, hogy tudod, hogy Te sosem leszel olyan jó háziasszony, mint a mélyen tisztelt mama(persze lehet, hogy Te simán 100x jobb vagy).De mindent megteszel, hogy a kedvében járj és nagyon rosszul esik, hogy mindig vele példálozik, úgyhogy jó lenne, ha leállna. Ha hosszútávon sem változik a helyzet, akkor simán megmondhatod, hogy szerinted Õ nem tud leszakadni a mamáról és akkor jobb, ha hazamegy, mert ott minden tökéletes! Sok sikert!
Nem tudom, mióta vagytok házasok, de ha a házasság elején, akkor még sokat fog javulni a helyzet. A férjednek át kell szoknia rád. Anyuka elkényeztetett (egyetlen?)fiacskája volt, most pedig egy felelõs egyenrangú partnernek kell lennie.Megfelelõ arányban adagolva a kikérem magamnak-ot a türelmes szeretettel, sok kellemesen együtt töltött órával már te leszel neki fontosabb. A faragatlanságot nem kell eltûrni. Nálunk hét évig majdnem elváltunk, azóta 12 éve nagyon jól megvagyunk.
Nem, az én férjem nem ilyen. És nem fogod tudni "megnevelni", megváltoztatni. A legnagyobb hiba amit az emberek elkövetnek, hogy azt hiszik, majd én, majd a házasság, majd a gyerek, majd a második gyerek alapvetõen megváltoztathatja az embert. Amikor hozzámentél kellett volna jobban átgondolni a dolgot. Nem értem, hogyan merülhet fel egyáltalán ilyen, miért vagy együtt, miért mentél hozzá egy emberhez aki sem emberileg, sem nõként nem respektál.
Nem valószínû, hogy megtudod változtatni.Esetleg, ha az anyósoddal beszélnél, õ talán tudna ráhatni.Ez persze az anyósodtól is függ. Nem vígasztalni akarlak, de leírok egy történetet. Egy fiatalasszony bármit fõzött, a férj mindig azt mondta, hogy jó- jó amit fõzöl, de soha nincs meg az a jó íze, mint anyám fõztjének volt. Egyik nap a feleség véletlenül lekozmásította az ételt, Ideje már nem volt más ebédet fõzni, és kétségbeesve várta férje szidalmát.A férj lekezdett enni, és boldogan felkiáltott: Látod, most végre eltaláltad édesanyám ízét. Nem vagyok a válás híve, de ha nem javul a helyzeted, én is azt javaslom, hogy válj el, mielõtt rosszabb lesz a helyzet.És semmiképpen ne vállalj gyereket!.
Õt valóban nem tudod megváltoztatni, de magadat igen. Elõször is vágd ki az agyadból, hogy te kevésbbé vagy értékes, mert nem tudod eltalálni az anyósi ízeket. Mondd ezta férjednek: "Nézd, te azon nõttél fel, én meg nem. Honnan tudhatnám? Gyere, és fõzzél te. Én megpucolgatom amit kell, mosogatok is, te meg kóstolgasd addig, amíg csak el nem találod pontosan az ízt."
Utolsó: Tök igazad van, én sosem mennék hozzá egy olyan emberhez, akit nem ismerek oda vissza, és nem érzem úgy, hogy igen, az õ hibáit el tudom viselni.
10:01-essel értek egyet: ne abból indulj ki, hogy õt jól átváltoztatod - magaddal tudod ezt megtenni. Legyen elég önbizalmad úgy csinálni a dolgokat, ahogy szerinted jó, és ne hagyd, hogy a férjed háborús érzéseket gerjesszen benned pl. az anyós iránt.
Van itt valaki, aki az összes jó választ lepontozza... :-( Pedig igazuk van. Ha a férjednek az anyja fontosabb és jobb, mint neked, akkor miért nem õt vette feleségül? Valószínûleg még nem vált le az anyjáról, és ebben a korban már nem is fog. Az én apám is ilyen 60 (!) évesen... :-( Változás csak akkor lesz, ha már nem lesz anyós, sajnos, vagy akkor sem. Én már nem kergetek illúziókat ezzel kapcsolatban. Akinek az anyja fontosabb, mint a felesége, az ne nõsüljön. Aki meg még házasság elõtt áll, jól nézze meg az anyósát, mert az anyós félkézzel tönkretehet egy házasságot!
Elõzõ válaszoló: örülök, hogy a férjed kiállt melletted és a családja mellett. Igazad van, egy erõs, strapabíró házasságot egy anyós sem tehet tönkre.

Én csinálok valamit rosszul, vagy másnak is kifolyik a pisi a Libero Up&Go pelusából? Talán nem szív annyit és sűrűbben kell cserélni?

Legjobb válasz: Ez érdekes. Nálunk a lánynál kifolyt, a fiúnál nem. Valami eltérés esetleg a combméretnél lehet. (?)

Ez érdekes. Nálunk a lánynál kifolyt, a fiúnál nem. Valami eltérés esetleg a combméretnél lehet. (?)
Az én fiamnak is kifolyik.
A Liberoból a kisfiamnál is állandóan kifolyt. Már mértet is váltottunk, de akkor is. Most zöld Tescos pelust használunk, és sokkal többet ér, mint a Libero. Még soha nem volt gondunk vele.


Csak az én lányom ilyen "más" vagy van még más gyerek is aki csinál hasonló dolgokat vagy én szúrtam el valamit? (részletek lent)

16 hónapos,de -állandóan karmol csíp harap és élvezi hiába szólunk rá -az etet?székébe maga mellé pakolja a kaját vagy a földre dobálja majdnem hogy csak kézzel hajlandó enni (volt b? 3hónap mikor kanalas ételt egyáltalán nem fogadott el) -még mindig nagyon sokat szopizik ráadásul csak úgy alszik el plusz néha még ringatnom is kell -két hete a szó szerinti verekedésre szokott rá -amit hülyeségb?l mondanak neki megcsinálja amit komolyan mondunk azt nem mindig csinálja meg -éjjel nagyon sokszor felébred és csak szopizva alszik vissza -minden fiókot szekrényt kipakolna(ezt már visszább szorítottuk) És még lenne mit leírnom de hirtelen ennyi jutott eszembe,amúgy meg okos értelmes figyelmes jó a memóriája,megérteti magát elég könnyen. Els? gyerek ez gondolom egyértelm?,de a ráadás az hogy anyósékkal lakunk és ?k hajlamosak "hülyeségeket" mondani és mutogatni neki ,nem rossz szándékból csak nem gondolják végig hogy megjegyzi és ? is csinálja.

Legjobb válasz: elsõ vagyok, nem tudom hogy olvastátok ki a kommnetembõl, hogy nem használ, ha ráütök! Persze én is mondom, hogy simogatni szabad csak,meg is mutatom hogy kell, és nem az elsõ dolgom, hogy ráütök. De persze ez újra és újra elõjön nekik, és volt már hogy ráütöttem.És használt!Nem durván persze, és nem dühbõl, csak hogy tudja, hogy ez nem elfogadható viselkedés.Azóta nem harapdál... Amúgy annyira nem értem ezt a fene nagy liberalizmust a nevelésben, meg hogy "jaj nem lehet megütni, mert kárt szenved a lelke".Ez nem így van szerintem.Vannak dolgok, amit ha nem megy máshogy, így kell vele megértetni. Sokszor az élete múlhat rajta....Pl tanulgatjuk, hogy nem szabad elszaladni...aha persze, az autósok erre nincsenek tekintettel....

elsõ vagyok, nem tudom hogy olvastátok ki a kommnetembõl, hogy nem használ, ha ráütök! Persze én is mondom, hogy simogatni szabad csak, meg is mutatom hogy kell, és nem az elsõ dolgom, hogy ráütök. De persze ez újra és újra elõjön nekik, és volt már hogy ráütöttem.És használt!Nem durván persze, és nem dühbõl, csak hogy tudja, hogy ez nem elfogadható viselkedés.Azóta nem harapdál... Amúgy annyira nem értem ezt a fene nagy liberalizmust a nevelésben, meg hogy "jaj nem lehet megütni, mert kárt szenved a lelke".Ez nem így van szerintem.Vannak dolgok, amit ha nem megy máshogy, így kell vele megértetni. Sokszor az élete múlhat rajta....Pl tanulgatjuk, hogy nem szabad elszaladni...aha persze, az autósok erre nincsenek tekintettel....
Igaz az én fiam még csak 13 hónapos, de szerintem azért sok minden életkori sajátosság pl a pakolászás(van 16 hós babás ismerõsöm, náluk is ez van) Én is szoptatok, és baromi cicifüggõ a fiam, ez van mint nálatok, és szerintem ha hagyom, akkor ez is marad...:S Ja és ringatva altatom.Ez nyilván "az én hibám" de annyiszor próbáltam már letenni, hogy magától aludjon, mindig kb 1, 5 órás sírás-ordítás-harcolás lett az eredménye így feladtam.... Viszont ha harapdál, verekszik, akkor határozottan többször is rászólok, hogy nem lehet, aztán figyelmeztetem, hogy ki fog kapni, és ha utána is megüt, megharap, akkor kap egyet a kezére, vagy a szájára. E miatt nyilván sokan meg fognak vetni, de nem érdekel.Anyukám elmondása szerint mi is kaptunk ezekért, mégis normális felnõttek lettünk.
bocs hogy belefolyok a vitába, de számomra önmagában ellentmondás, egészséges felnõtt lettem, habár a szüleim megvertek. De ha emlékszel erre, akkor mély nyomot hagytak benned a verések és sérült a lelked(persze ettõl egészséges vagy, de lelkileg akkor is sérült-és ezért vered te is a saját gyereked és elképzelhetetlen számodra verés nélkül is van nevelés). Hiszen nyilván nem 5 évesen vert anyukád, más nevelési eszköz híján, hanem már igen kicsi gyerekként és ha erre emlékszel, hogy 16 hónaposan megvertek mert belenyúltál a konnektorba vagy elszaladtál az úton, hát szomorú dolog. Én egyébként megütöttem már a gyerekeimet, mert nem vagyok szent és tökéletes. De soha nem akkor, ha valami fontos dologról volt szó, például a klasszikus nem rohangálunk az úton-ilyenkor inkább a nevelést választottam és a két éves fiamat nyugodt szívvel elengedem az úton, mert tudom, hogy megtanítottam közlekedni. És nem szalad el. Mert egyébként mit tanul a gyerek a verésbõl? Igazándiból én sem látom értelmét és összefüggést, ha megverem- megtanulja. Inkább a megtanítom és megtanulja között. De egyébként hányszor verted meg a gyerekedet, hogy megtanuljon valamit? Mert én egyszer elmondom, hogy vegyszerhez nem nyúlunk, mert mérgezõ és kórházba kerülsz vagy meghalsz és nem nyúl hozzá már a másfél éves fiam sem. Egyszer megvered és akkor többet nem lesz rossz? De akkor mûködne, hogy írsz listát: nem szaladgálsz az úton-verés-megtanulta nem pakolsz-verés-letudva nem csípsz-verés-letudva És kész a jó gyerek. De nem mûködik, nem kell hozzá nagy ész. Megcsíp-megvered, újra megcsíp-verés nem jött be, de sok buta szülõ újra megveri a gyereket, hátha egyszer bejön?Vagy hogy van ez?
Nem mondtam, hogy szar anya vagy. Akkor az enyémre is mondhatnám, mert én is kikaptam annak idején, ettõl függetlenül szeretem az anyukámat. De igenis az az egy-egy pofon, ráütés is okozhat maradandó sérüléseket. Nagyon sokáig (20-as éveim elejéig), ha valaki tett felém egy hirtelen mozdulatot, magam elé kaptam a kezem. Gondolhatod, mennyi kellemetlen helyzetet okozott ez nekem a barátaim, munkatársaim elõtt... Én ezért vagyok ennyire ráütés ellenes. Már nem haragszom rá ezért, tudom, hogy õ még ebben nõtt fel, de ezt a mintát nem viszem tovább a nevelésben, és remélem, a lányaim sem fogják. Szóval nem mondom azt, hogy szar anya vagy, hanem inkább tapasztalatlan, és az én anyukám is az volt. Ma már nem mondja, ha a lányok hisztisek, hogy csapjak rájuk, olvas, tapasztal, tudja, hogy van más út is a fegyelmezésben. Egy gyerek ne attól legyen jó gyerek, és kevésbé hisztis a boltban, mert kikapott érte, hanem azért, mert megérti, hogy nincs értelme ennek a viselkedésnek. Tudom, ez a nehezebb út, sokkal tovább tart valamit sokszor-sokszor elmagyarázni, következetesnek lenni, mint odacsapni, mert azt egybõl megérti. De így is lehet, és szerintem ez sokkal emberségesebb. Egyébként, amikor mi gyerekek voltunk, sokkal könnyebb volt kikerülni ezeket a helyzeteket, gondolj bele, ha most bemész egy üzletbe ételt venni, nem csak az van ott, hanem 100 féle csoki, számtalan játék, stb. Én most pl. el sem merem vinni a lányomat nagybevásárolni, mert a karácsonyi készülõdés miatt a tesco már tömve van játékokkal, persze, hogy meghülyülne a látványtól :) Ne vedd ennyire magadra, amit írtam, csak gondolkozz el rajta, kérlek... Ez az oldal azért is van, hogy eltérõ véleményeket ütköztessünk, és tanuljunk egymástól, még ha néha bántónak is érzi az ember, amit visszaigazolásként kap.
Lehet, csak mert "liberális" vagyok, de nem értem: Hogyan lehet egy gyereket ütéssel leszoktatni az ütésrõl? Ugyanazt a viselkedést mutatjátok neki, amit tiltotok? Ha felnõttrõl lenne szó, annak is odacsapnátok, vagy neki nem, mert nagyobb és erõsebb, mint egy gyerek? Komolyan nem értem, hogy hogyan lehet egy gyereket megütni, csak azért, mert kisebb, mint egy felnõtt, esetleg azért, mert nem tudja elmesélni, lévén, mert még nem tud beszélni. Ezzel nem azt éritek el, hogy félni fog tõletek, vagy ez is lenne a cél? Egy érett, felnõtt embernek több eszének kellene lennie annál, hogy így rendez le dolgokat, a fegyelmezésnek számtalan más módja van a verésen kívül. Mert az, hogy "csak egy picit odacsapok a kezére vagy a szájára", nálam már kimeríti a verés fogalmát. Visszaéltek az erõfölényetekkel, ez a lényeg... A kérdéshez pedig: Nem lehet, hogy azért verekszik, mert amikor elkezdte, vagy akár most is, van olyan a családban, akinek ez "tetszik", viccesnek találja? Ebben csak az segíthet, hogy minden felnõttel, aki kapcsolatban van a gyerekkel, meg kell beszélni, hogy a verekedés, csípés, karmolás egyértelmûen tabu, és érezze a gyerek a hanghordozáson, lássa az arckifejezéseteken, hogy nem vicces, amit csinál. A szoptatáshoz: nappal én hagynám, ha téged nem zavar, de éjjel meg kellene tanulnia magától visszaaludni, nem pedig cicivel. Mást eszik-iszik már eleget, nem lehet, hogy éjjel még éhes/szomjas? A kajával had kísérletezzen egy darabig, tudom, elég idegesítõ, de így tanul meg önállóan enni. Lehet, hogy én azt csinálnám, ha látom, hogy nem eszik, csak dobálózik, hogy kivenném az etetõszékbõl, és csak akkor kapna legközelebb enni, ha tényleg éhesnek látszik. A pakolás tényleg életkori sajátosság :) Az is fontos, hogy anyósékkal is meg kellene értetni ezeket, mert lehet, hogy most még olyan kis aranyos, amikor a hülyeségeket csinálja, de 2-3 év múlva már nem lesz az.
Ez teljesen gyerektõl függ. A nõvérem fia(már 2éves)olyan mint egy buldózer, akaratos, verekedõs, nagyhangú, cicifüggõ, ringatni kell és még sorolhatnám. Az én fiam csöndes, szófogadó, magától alszik... Mindketten ilyenek születésüktõl fogva. Szegény tesóm próbál mindent, erõsen, következetesen neveli a fiát, mégsem tudja változtatni(persze sokat javult a helyzet), viszont a fia beszél(1, 5 éves kora óta), és szobatiszta(nem akart bilizni, amikor mondták, hogy tilos na akkor csak azért is ráült) Én is "szigorúan" nevelem az enyémet, kicsit engedékenyebb vagyok, mégis 90%-ban kis angyal a fiam, viszont nem hajlandó megszólalni:-) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha nagyok lesznek mennyire lesz más a jellemük:-)
Második vagyok. Ne haragudj, de számomra az jött le a soraidból, hogy még mindig ütöget és harapdál az ütés ellenére. És sehol nem azt írtam, hogy "kárt szenved a lelke", hanem azt, hogy ilyen esetekben (erõszakosságról való leszoktatás) nem használ. Nálunk legalábbis nem használt. Én is csaptam a kezére olyankor, sõt, az apja egyszer pofon is vágta érte, amikor folyamatosan fájdalmasan ütött. Nem lett lelki sérült, csak éppen azt hitte, játszunk, és nevetve visszaadta. Tehát nem értük el a várt eredményt. Fogalmam sincs, hogy olvastál ki ebbõl bármiféle "liberális" nevelést.
A kérdező hozzászólása: A simogatást mi is tanítjuk neki de egyenlõre nincs haszna.:(
A kérdező hozzászólása: Oké egyetértek azzal hogy életkori sajátosság, de mióta csinálja azóta mondjuk is neki hogy nem szabad és bizony én is ráütöttem már a kezére vagy a fenekére, mert volt olyan is hogy a mellbimbómat tépte a fogával.A cicizésrõl megpróbáltam elterelni a figyelmét, nem mindig ment és miután nagyon makacs így õ maga szolgálta ki magát.
Hû, ez elég összetett... - A pakolászás (kaja, szekrény, kézzel evés) életkori sajátosság, szerintem ezzel nem kell tenni semmit. Az én 18 hónaposom is kézzel enne mindent, mindig próbálom rávenni, hogy inkább próbálkozzon a kanállal, hol sikerül, hol nem. Szerintem kinövi. - Csípés, rúgás, harapás: ahogy az elsõ válaszoló példájából is látni, a kézre csapás nem használ. Mi megtanítottuk simogatni, azóta leszokott róla. Ha nagy néha még üt, mondom, hogy "Tudod, simi-simi", és akkor megsimogatja az "áldozatot". De már ritkán van rá szükség. - Szopizás: errõl nincs közvetlen tapasztalatom, egyévesen pont ezért elválasztottam, de szerintem amíg téged nem zavar, addig oké. Ha már teher, lassan elhagyhatsz pár alkalmat, elsõsorban az éjjelieket. Nem olyan nehéz, mint tûnik, nem csak úgy lehet, hogy sírni hagyod egyedül a szobájában, de kitartás azért kell hozzá. A nappali szopi elhagyásában nincs tapasztalatom, az enyém nem így "nasizott". :)
Ki kell hogy ábrándítsalak, nem emlékszem 1 verésre sem.... De arra emlékszem, hogy mindig tudtuk hol a határ. Amúgy tényleg nem akarok itt vitatkozni...nem értem miért nem lehet azt felfogni, hogy nem állandóan verem a gyerekem!!Nem ez az elsõ, ha csinál valami hülyeséget.Elmondom neki, többször is, el is magyarázom. De többet már nem fogok írni, mert fölösleges...Te/Ti nem fogtok tudni engem meggyõzni, és én sem titeket. Ez van, és talán jól is van ez így. De annyit leszögeznék, hogy semmiféle lelki sérülésem sincs.Teljesen egészséges, kiegyensúlyozott felnõtt vagyok.

Más is utálja az etetőszéket vagy csak én? Örökkösen csak takarítom, mást sem csinálok. Befejezem megint kezdhetem. Ráadásul ilyen párnás és a párna közé beleragad beszorul a kaja, és nem győzöm kivakarni. ELEGEM VAN.

Vagy csak az én gyerekem eszik ilyen malac módon? Le fogom cserélni ezt a nyomi etetőszéket egy párnátlanra, majd ül a csupasz műanyagon.

Legjobb válasz: Hahaha! En mindenkinek kikotottem, hogy NEM kell hatrahajhatos parnas etetoszek ami a sajat labain gurul! Mikor elkezdett ulni az asztalnal akkor asztara szerelheto szekunk volt: siman letoroltem, mikor elegem volt kadban percek alatt kisuroltam, hamar szaradt. Aztan szemet vetettem - almaimban- a "stokke szek"re. Jaj de nagyon akartam de nagyon draga!...egy jo modu ismerosom akkor unta el az ovet. Nem akart vele bajlodni hogy eladja es nekem adta!!!!!! Na azota konnyu az elet! Gyermekem az asztalnal eszik szek tisztantartasa egy alom! De azert mazlista is vagyok mert a fiam valahogy mindig szepen evett..... Csereld le egy szekre csatolhato sima muanyag ulesre ami osszecsukhato! Nem moho malac a Kicsid! A felnottek hulyek hogy nagy barom etetoszekekert plane parnasert penzt adnak!!!!

Hahaha! En mindenkinek kikotottem, hogy NEM kell hatrahajhatos parnas etetoszek ami a sajat labain gurul! Mikor elkezdett ulni az asztalnal akkor asztara szerelheto szekunk volt: siman letoroltem, mikor elegem volt kadban percek alatt kisuroltam, hamar szaradt. Aztan szemet vetettem - almaimban- a "stokke szek"re. Jaj de nagyon akartam de nagyon draga!...egy jo modu ismerosom akkor unta el az ovet. Nem akart vele bajlodni hogy eladja es nekem adta!!!!!! Na azota konnyu az elet! Gyermekem az asztalnal eszik szek tisztantartasa egy alom! De azert mazlista is vagyok mert a fiam valahogy mindig szepen evett..... Csereld le egy szekre csatolhato sima muanyag ulesre ami osszecsukhato! Nem moho malac a Kicsid! A felnottek hulyek hogy nagy barom etetoszekekert plane parnasert penzt adnak!!!!
Na én láttam akcióban a sógornõmék etetõszékét, ami már végigment a fél famílián, mert hûdejó meg dönthetõs meg párnás, és mondtam, hogy köszönjük, nem kérjük..."miért?" mert kicsit szeretnénk. "de hát ez is kicsiiiiii" (csak a fél konyhát foglalná el) És ezért vettük meg az ikeásat. Két éves a fiam, tálca nélkül az asztalhoz tolva eszik, nekünk tökéletes. Hamarosan a hugié lesz.
A kérdező hozzászólása: Az örökösent, nem tudom miért írtam két kával..
Nekünk a legegyszerûbb ikeás etetõszékünk van, a gyereknek semmi baja nincs, hogy nem párnán ül, hanem mûanyagon. http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00069725/ nagyon klassz ez a szék, tök könnyû takarítani
Hú, pont ilyet akartak nekem is kölcsönadni a sógornõmék, mert hogy milyen szuper, kicsi és klassz. (mármint amit belinkeltél) mi is antilopot használunk:)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. Gyõzött a józan ész. Hamarosan érkezik az antilop:) Ez meg pucol innen a bdösfrancba. Sose lássam többé.
elõrelátó voltam, ikeás antilop-ot vettünk pont ezért, én már agybajt kaptam volna a hiper szuper székek takarításától :)
Nekünk is ikeás antilop van. Annyit változtatnék csak rajta, hogy legyen keresztbe is egy odapattintható lábtartó, mert úgy kényelmesebb lenne a babának szerintem. Egyébként mi a lányom 9 hós kora óta használjuk (ez az egyetlen etetõszékünk), most 21 hónapos. Nem volt gond soha, hogy a "csupasz mûanyagon" ül, viszotn fontos volt, hogy könnyen szétszedhetõ, letörölhetõ, tárolható lehessen. Ennek mind megfelel.
A kérdező hozzászólása: Hát..igen, lehet egy kicsit feszültebben reagáltam le:-))) De nekem tényleg tele van a tököm. Az én gyerekem nagyon maszatol...keni a kezét jobbra balra, az ülõke részén mindig halomban áll a kaja, nem gyõzöm kiseperni, akkor beleül, szétkeni...engem zavar, nem hagyom ott, hogy aztán abba üljön bele következõ kajálásnál. Pedig nem vagyok egy agybeteg (most ez biztos hihetetlen, de tényleg nem) takarító mániás. Inkább a hiábavalóság ami kiakaszt. Hiába suvickolom, söpröm, piszkálom, vakarom a széket...megint olyan, és megint és megint. És nap végén visszatekintve olyan mintha mást sem csináltam volna csak a széket takarítottam volna.
Nekünk ilyen van, mint neked, és a lányom evése rémálom, de sosem voltam így mint te. (na nem azért, mert takarító mániás vagyok :) ) A felsõtálcát kádban zuhanyzom, a belsejét meg kitörlöm, de nem mindig :) ezen nem stresszelek. Ikea szerû van mamánál, egyébként a célnak az is teljesen megfelel :) Én most olyat néztem ki, ami csak székmagasító, az is tetszik nagyon.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem...az is nagyon jó. Bár most, hogy ma kétezredszerre is letakarítottam és nagy önuralommal nem aprítottam miszlikre rájöttem, hogy az enyémtõl már miiinden jobb. Még a semmi is. De komolyan. Annyira borzalmas. A gyerek pont le tud nyúlni a ...van ilyen könyök vagy mi, oda be tud nyulni bele tudja kenni a kaját, és FOGKEFÉVEL kell kipiszkálnom onnan, vagy otthagyom rothadni. Na mindjárt belinkelem, hogy mi is ez, aztán csak azoknak fogom ajánlani akiket utálok, és az anyósomnak. Na...remek öteletem támadt, én veszek egy antilopot ezt meg neki adom, hogy ha ott lesz a gyerek etesse csak ebben. Majd meglátom, hogy fog állni a haja minden egyes etetés után.-/ http://www.armutato.hu/?action=jointProducts&productId=204466 Ez az átok.
Nekünk Fisher Price Easy Clean van, nagyon bevált, tényleg könnyen tisztítható, nem kamu a neve. Elõtte Peg Perego Prima Pappa volt, azt nem szerettem. Fa etetõszék nem jöhetett szóba, még nem ült stabilan 6 hónaposan. Vannak Stokke-szerû fa etetõszékek, érdemes megnézni õket.
A kérdező hozzászólása: Nálam is az a nyerõ. A nõvéreméknek olyan van mind a 2 gyerek imádta...csak a nõvérem sogórnõje hamarabb lecsapott rá mint én. Én meg kaptam ezt a hiperszuper dönthetõ párnás gurulós b.uzinagy trágyát. Nem fér el sehol, dög nehéz, nem bírom felemelni. Alatta van egy lepedõ, hogy legalább a padlóról ne spaklival vakarjam a maradékot, de a lepedõt kirázni is megerõltetõ, mert egyzserûen nehéz emelgetni ezt a ..a...a...nemistudom mit. Szóval most kértem a tesómat, hogy menjen az ikeába vegyen nekem antilopot, és majd ide kerül valahogy hozzánk.
A kérdező hozzászólása: 54 ezer....hát..dobtam egy hátast:-)))
A kérdező hozzászólása: Kaptam. Az anyósomtól. Mindig tudtam, hogy utál. De most már BIZTOS vagyok benne, és ezt bosszúból vette. Tuti. Legszivesebben kidobnám a fenébe...moooost! Megnézem a stokke etetõszéket...hátha van valakinek elfekvõbe ...bár nem hinném. MOst a legegyszerûbbet néztem ikeás antilop...szigoruan huzat nélkül!
A kérdező hozzászólása: Le fogom cserélni az etetõszéket...most már biztos. Ezt meg visszaadom annak aki kitalálta, hogy takarítsa õ!
A kérdező hozzászólása: 14:26-osnak: Azért egy próbát megér! :-) Lehet, hogy Neked jó lesz.

Másnak sem sikerül letölteni Tatarek Rezsõ videóit a honlapjáról? Csak online tudom nézni, nem tudom letölteni, én csinálok rosszul valamit, vagy nem is lehet letölteni, csak gépen nézni?

Feliratkoztam a hírlevélre, aztán a letöltésnél beírom az e-mail címem rákattintok a letöltés szövegre, elõjönnek a fájlok, és ha rákattintok máris indul, nincs lehetõségem a letöltésükre.

Legjobb válasz: Már mester szinten csinálod a fegyencedzést, vagy mégis hogy jön a képbe egy ilyen rezsó ? Hagyd az amatõr fitnesz gurukat.. szerintem.

Már mester szinten csinálod a fegyencedzést, vagy mégis hogy jön a képbe egy ilyen rezsó ? Hagyd az amatõr fitnesz gurukat.. szerintem.

Olyan lelkifurdalásom van, amikor elvan a saját kis ágyában, vagy játszik a szõnyegen, és nem igényel engem, és én mást csinálok. Más is van így?

Teszem a dolgom, simán elvan nélkülem is, de ez nekem olyan rossz érzés. Mint ha rossz anya lennék, ha nem lennék ott mellette végig, amikor ébren van. 3 hónapos, még sokat alszik napközben is.

Legjobb válasz: Örülj neki! Nem vagy rossz anya, ha a gyereket néha hagyod egyedül játszani, sõt! Majd késõbb biztos lesz olyan idõszaka, amikor csak a közeledben érzi jól magát.

Örülj neki! Nem vagy rossz anya, ha a gyereket néha hagyod egyedül játszani, sõt! Majd késõbb biztos lesz olyan idõszaka, amikor csak a közeledben érzi jól magát.
Átérzem, az én kisebbikem is nagyon jól elvolt magában, nekem meg lelkifurdalásom volt, hogy így "elhanyagolom", fõleg, hogy a nagyobbik meg nagyon anyás volt, vele sokkal többet foglalkoztam, mert kikövetelte. :) Gondolj arra - én is mindig ezt mondtam magamnak -, hogy most még sokat alszik, de ez nagyon rövid idõn belül változni fog. Ha most azt szokja meg, hogy Anya állandóan szórakoztatja, akkor fél éves korában már moccanni sem fogsz tudni mellõle. És ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy sírással trenírozzuk "önállóságra" a gyereket, de ha ez magától is ilyen szépen megy neki, akkor magaddal és vele is kitolsz, ha errõl leszoktatod.
Örûlj neki! Majd vissza sírós ezt még:) 7 hónapos a fiam, felállt, s mindig állni akar, de 1-2 perc után elesik, s mindig ott kell állni mögötte, mert beveri a fejét. Ha elviszem onnét vissza mászik, megint feláll. Nagyon unalmas, s a nagy is elvárná hogy vele is játszak, na meg ott a házimunka...
Egy pillanatig se legyen lelkiismeret furdalásod, hiszen írtad, hogy el van egyedül a baba, tehát nem sír.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem sír, kurjongat a játékainak, rúgkapál, nevetgél, kiabál nekik, de nem sír. Akkor sír, ha megunta, vagy álmos, éhes.
A 10:20-as vagyok. Na látod, ezért ne legyen lelkiismeret furdalásod. :)

21 hetes vagyok! Nagyon hamar elfáradok, én általában "örökmozgó" voltam mert nemtudtam soha megülni de most alig csinálok valamit és le kell dölnöm egy kicsit! Más is igy van ezzel?

Van olyan nap mikor vasalni akarok, fözni és takaritani de nemtudok mindent egy napra tervezni! Normális ez?

Legjobb válasz: Helyzet az, hogy ezzel én is így vagyok. De nem erõltetek semmit. Takarítok kicsit, aztán pihenek. Aztán megint takarítok kicsit, majd megint pihenek. Nem erõltetek semmit. Vannak napok, amikor egyáltalán nincs kedvem se, meg erõm se nagyobb tevékenységekhez. A mai is ilyen. Fõzésen kívül nem csináltam szinte semmit. De megmondom õszintén, most ez jól esik. Elég pörgõs melóm volt és most jól esik a punnyadás. 20 hetes kismami

Helyzet az, hogy ezzel én is így vagyok. De nem erõltetek semmit. Takarítok kicsit, aztán pihenek. Aztán megint takarítok kicsit, majd megint pihenek. Nem erõltetek semmit. Vannak napok, amikor egyáltalán nincs kedvem se, meg erõm se nagyobb tevékenységekhez. A mai is ilyen. Fõzésen kívül nem csináltam szinte semmit. De megmondom õszintén, most ez jól esik. Elég pörgõs melóm volt és most jól esik a punnyadás. 20 hetes kismami
Szia! Én 22 hetes vagyok és én is nagyon hamar elfáradok, ami nekem fura mert az elsõ babámnál végig dolgoztam.talán az idõ is teszi.Csak annyit csinálj meg ami még nem fáraszt. Bár én egy 2, 5 éves gyerek mellett nem nagyon tehetem meg. Jó babavárást!
en ugy hivom, hogy terhességi tehetetlenség. nagyon zavart engem is, de most 33 hetesen visszasirom azokat az idoket :)
Én ugy szoktam csinálni, hogy elosztom a munkát.Egyik nap ezt, másik nap azt.Mikor egyszerre akartam mindent csinálni, kifáradtam és fájt a derekam.Ma például a fürdõt takaritottam, meg fõztem.Holnap jön a konyha, és igy tovább.
Leírnád magyarul a kérdést, mert ez teljesen érthetetlen!
Tudom mire gondolsz és vírus.
Én azért inkább megváltoztatnám a jelszavam..
jelszócsere?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!