Találatok a következő kifejezésre: Én csinálom vagy másnak (30 db)

Én csinálom roszul vagy másnak is összecsomósodik a DM-es Babylove tápszer?

Mert eddig a milupa milumil start ha volt nekünk,de mivel mostmár teljesen tápszeres lett babám gondoltam áttérek az olcsóbbra,meg sokan is mondták h az jó tápszer.Az 1-est használjuk,mert 3hósak vagyunk.

Legjobb válasz: Néha nekem is csomós lett, de én már egy ideje úgy csinálom, hogy tejhabosítóval keverem el. Tudod, olyan kis hosszú izével, elemessel. Akkor nem lesz csomós. Csak ezt nem akkor azonnal csinálom meg, mert egy picit levegõs lesz (bár nem igazán habosít ez az izé), hanem egy fél órával hamarabb, így nem fáj tõle a pici hasa, és nem is lesz csomós.

Néha nekem is csomós lett, de én már egy ideje úgy csinálom, hogy tejhabosítóval keverem el. Tudod, olyan kis hosszú izével, elemessel. Akkor nem lesz csomós. Csak ezt nem akkor azonnal csinálom meg, mert egy picit levegõs lesz (bár nem igazán habosít ez az izé), hanem egy fél órával hamarabb, így nem fáj tõle a pici hasa, és nem is lesz csomós.
Lehet a márkával van a baj! Nem?
A kérdező hozzászólása: Olyan érdekes h már reggel kiírtam ezt a kérdést és még mindig nem kaptam értelmes válszt, holott azért vettem meg ezt a tápszert mert itt annyian ajánlották!!!!!!És gondoltam kipróbálom ha annyi mindenkinek bevált. Akkor most hol van az a sok Babylove tápszer használó?????? Ilyenkor miért nem segítetek?
Szia!Én is DM-es tápszert használok.Nekem nem csomosodik, jól össze szoktam rázni és ugy oké szokott lenni.Esetleg probáld ki ezzel a modszerrel.
Kösz, hogy ilyen kedvesen adod tudtomra, hogy szart se ért számodra a válaszom. Mondjuk én próbáltam segíteni. Elsõ válaszoló
Mi is tápszert használunk, de nem azt amit ti.Próbáltadmár úgy hogy elõbb felforralod a vizet, majd hagyod kihülni kb 30-40 fokra.A forró vízben meg fõ a tápszer és becsomósodik.Próbáld ki így, ha ez sem jó akkor próbálj meg egy másik tápszert./mellesleg mi a mildibe-t használjuk, igaz ez nektek nem jó, mert ez koraszülöteknek való/

Csak az én lányom ilyen "más" vagy van még más gyerek is aki csinál hasonló dolgokat vagy én szúrtam el valamit? (részletek lent)

16 hónapos,de -állandóan karmol csíp harap és élvezi hiába szólunk rá -az etet?székébe maga mellé pakolja a kaját vagy a földre dobálja majdnem hogy csak kézzel hajlandó enni (volt b? 3hónap mikor kanalas ételt egyáltalán nem fogadott el) -még mindig nagyon sokat szopizik ráadásul csak úgy alszik el plusz néha még ringatnom is kell -két hete a szó szerinti verekedésre szokott rá -amit hülyeségb?l mondanak neki megcsinálja amit komolyan mondunk azt nem mindig csinálja meg -éjjel nagyon sokszor felébred és csak szopizva alszik vissza -minden fiókot szekrényt kipakolna(ezt már visszább szorítottuk) És még lenne mit leírnom de hirtelen ennyi jutott eszembe,amúgy meg okos értelmes figyelmes jó a memóriája,megérteti magát elég könnyen. Els? gyerek ez gondolom egyértelm?,de a ráadás az hogy anyósékkal lakunk és ?k hajlamosak "hülyeségeket" mondani és mutogatni neki ,nem rossz szándékból csak nem gondolják végig hogy megjegyzi és ? is csinálja.

Legjobb válasz: elsõ vagyok, nem tudom hogy olvastátok ki a kommnetembõl, hogy nem használ, ha ráütök! Persze én is mondom, hogy simogatni szabad csak,meg is mutatom hogy kell, és nem az elsõ dolgom, hogy ráütök. De persze ez újra és újra elõjön nekik, és volt már hogy ráütöttem.És használt!Nem durván persze, és nem dühbõl, csak hogy tudja, hogy ez nem elfogadható viselkedés.Azóta nem harapdál... Amúgy annyira nem értem ezt a fene nagy liberalizmust a nevelésben, meg hogy "jaj nem lehet megütni, mert kárt szenved a lelke".Ez nem így van szerintem.Vannak dolgok, amit ha nem megy máshogy, így kell vele megértetni. Sokszor az élete múlhat rajta....Pl tanulgatjuk, hogy nem szabad elszaladni...aha persze, az autósok erre nincsenek tekintettel....

elsõ vagyok, nem tudom hogy olvastátok ki a kommnetembõl, hogy nem használ, ha ráütök! Persze én is mondom, hogy simogatni szabad csak, meg is mutatom hogy kell, és nem az elsõ dolgom, hogy ráütök. De persze ez újra és újra elõjön nekik, és volt már hogy ráütöttem.És használt!Nem durván persze, és nem dühbõl, csak hogy tudja, hogy ez nem elfogadható viselkedés.Azóta nem harapdál... Amúgy annyira nem értem ezt a fene nagy liberalizmust a nevelésben, meg hogy "jaj nem lehet megütni, mert kárt szenved a lelke".Ez nem így van szerintem.Vannak dolgok, amit ha nem megy máshogy, így kell vele megértetni. Sokszor az élete múlhat rajta....Pl tanulgatjuk, hogy nem szabad elszaladni...aha persze, az autósok erre nincsenek tekintettel....
Igaz az én fiam még csak 13 hónapos, de szerintem azért sok minden életkori sajátosság pl a pakolászás(van 16 hós babás ismerõsöm, náluk is ez van) Én is szoptatok, és baromi cicifüggõ a fiam, ez van mint nálatok, és szerintem ha hagyom, akkor ez is marad...:S Ja és ringatva altatom.Ez nyilván "az én hibám" de annyiszor próbáltam már letenni, hogy magától aludjon, mindig kb 1, 5 órás sírás-ordítás-harcolás lett az eredménye így feladtam.... Viszont ha harapdál, verekszik, akkor határozottan többször is rászólok, hogy nem lehet, aztán figyelmeztetem, hogy ki fog kapni, és ha utána is megüt, megharap, akkor kap egyet a kezére, vagy a szájára. E miatt nyilván sokan meg fognak vetni, de nem érdekel.Anyukám elmondása szerint mi is kaptunk ezekért, mégis normális felnõttek lettünk.
bocs hogy belefolyok a vitába, de számomra önmagában ellentmondás, egészséges felnõtt lettem, habár a szüleim megvertek. De ha emlékszel erre, akkor mély nyomot hagytak benned a verések és sérült a lelked(persze ettõl egészséges vagy, de lelkileg akkor is sérült-és ezért vered te is a saját gyereked és elképzelhetetlen számodra verés nélkül is van nevelés). Hiszen nyilván nem 5 évesen vert anyukád, más nevelési eszköz híján, hanem már igen kicsi gyerekként és ha erre emlékszel, hogy 16 hónaposan megvertek mert belenyúltál a konnektorba vagy elszaladtál az úton, hát szomorú dolog. Én egyébként megütöttem már a gyerekeimet, mert nem vagyok szent és tökéletes. De soha nem akkor, ha valami fontos dologról volt szó, például a klasszikus nem rohangálunk az úton-ilyenkor inkább a nevelést választottam és a két éves fiamat nyugodt szívvel elengedem az úton, mert tudom, hogy megtanítottam közlekedni. És nem szalad el. Mert egyébként mit tanul a gyerek a verésbõl? Igazándiból én sem látom értelmét és összefüggést, ha megverem- megtanulja. Inkább a megtanítom és megtanulja között. De egyébként hányszor verted meg a gyerekedet, hogy megtanuljon valamit? Mert én egyszer elmondom, hogy vegyszerhez nem nyúlunk, mert mérgezõ és kórházba kerülsz vagy meghalsz és nem nyúl hozzá már a másfél éves fiam sem. Egyszer megvered és akkor többet nem lesz rossz? De akkor mûködne, hogy írsz listát: nem szaladgálsz az úton-verés-megtanulta nem pakolsz-verés-letudva nem csípsz-verés-letudva És kész a jó gyerek. De nem mûködik, nem kell hozzá nagy ész. Megcsíp-megvered, újra megcsíp-verés nem jött be, de sok buta szülõ újra megveri a gyereket, hátha egyszer bejön?Vagy hogy van ez?
Nem mondtam, hogy szar anya vagy. Akkor az enyémre is mondhatnám, mert én is kikaptam annak idején, ettõl függetlenül szeretem az anyukámat. De igenis az az egy-egy pofon, ráütés is okozhat maradandó sérüléseket. Nagyon sokáig (20-as éveim elejéig), ha valaki tett felém egy hirtelen mozdulatot, magam elé kaptam a kezem. Gondolhatod, mennyi kellemetlen helyzetet okozott ez nekem a barátaim, munkatársaim elõtt... Én ezért vagyok ennyire ráütés ellenes. Már nem haragszom rá ezért, tudom, hogy õ még ebben nõtt fel, de ezt a mintát nem viszem tovább a nevelésben, és remélem, a lányaim sem fogják. Szóval nem mondom azt, hogy szar anya vagy, hanem inkább tapasztalatlan, és az én anyukám is az volt. Ma már nem mondja, ha a lányok hisztisek, hogy csapjak rájuk, olvas, tapasztal, tudja, hogy van más út is a fegyelmezésben. Egy gyerek ne attól legyen jó gyerek, és kevésbé hisztis a boltban, mert kikapott érte, hanem azért, mert megérti, hogy nincs értelme ennek a viselkedésnek. Tudom, ez a nehezebb út, sokkal tovább tart valamit sokszor-sokszor elmagyarázni, következetesnek lenni, mint odacsapni, mert azt egybõl megérti. De így is lehet, és szerintem ez sokkal emberségesebb. Egyébként, amikor mi gyerekek voltunk, sokkal könnyebb volt kikerülni ezeket a helyzeteket, gondolj bele, ha most bemész egy üzletbe ételt venni, nem csak az van ott, hanem 100 féle csoki, számtalan játék, stb. Én most pl. el sem merem vinni a lányomat nagybevásárolni, mert a karácsonyi készülõdés miatt a tesco már tömve van játékokkal, persze, hogy meghülyülne a látványtól :) Ne vedd ennyire magadra, amit írtam, csak gondolkozz el rajta, kérlek... Ez az oldal azért is van, hogy eltérõ véleményeket ütköztessünk, és tanuljunk egymástól, még ha néha bántónak is érzi az ember, amit visszaigazolásként kap.
Lehet, csak mert "liberális" vagyok, de nem értem: Hogyan lehet egy gyereket ütéssel leszoktatni az ütésrõl? Ugyanazt a viselkedést mutatjátok neki, amit tiltotok? Ha felnõttrõl lenne szó, annak is odacsapnátok, vagy neki nem, mert nagyobb és erõsebb, mint egy gyerek? Komolyan nem értem, hogy hogyan lehet egy gyereket megütni, csak azért, mert kisebb, mint egy felnõtt, esetleg azért, mert nem tudja elmesélni, lévén, mert még nem tud beszélni. Ezzel nem azt éritek el, hogy félni fog tõletek, vagy ez is lenne a cél? Egy érett, felnõtt embernek több eszének kellene lennie annál, hogy így rendez le dolgokat, a fegyelmezésnek számtalan más módja van a verésen kívül. Mert az, hogy "csak egy picit odacsapok a kezére vagy a szájára", nálam már kimeríti a verés fogalmát. Visszaéltek az erõfölényetekkel, ez a lényeg... A kérdéshez pedig: Nem lehet, hogy azért verekszik, mert amikor elkezdte, vagy akár most is, van olyan a családban, akinek ez "tetszik", viccesnek találja? Ebben csak az segíthet, hogy minden felnõttel, aki kapcsolatban van a gyerekkel, meg kell beszélni, hogy a verekedés, csípés, karmolás egyértelmûen tabu, és érezze a gyerek a hanghordozáson, lássa az arckifejezéseteken, hogy nem vicces, amit csinál. A szoptatáshoz: nappal én hagynám, ha téged nem zavar, de éjjel meg kellene tanulnia magától visszaaludni, nem pedig cicivel. Mást eszik-iszik már eleget, nem lehet, hogy éjjel még éhes/szomjas? A kajával had kísérletezzen egy darabig, tudom, elég idegesítõ, de így tanul meg önállóan enni. Lehet, hogy én azt csinálnám, ha látom, hogy nem eszik, csak dobálózik, hogy kivenném az etetõszékbõl, és csak akkor kapna legközelebb enni, ha tényleg éhesnek látszik. A pakolás tényleg életkori sajátosság :) Az is fontos, hogy anyósékkal is meg kellene értetni ezeket, mert lehet, hogy most még olyan kis aranyos, amikor a hülyeségeket csinálja, de 2-3 év múlva már nem lesz az.
Ez teljesen gyerektõl függ. A nõvérem fia(már 2éves)olyan mint egy buldózer, akaratos, verekedõs, nagyhangú, cicifüggõ, ringatni kell és még sorolhatnám. Az én fiam csöndes, szófogadó, magától alszik... Mindketten ilyenek születésüktõl fogva. Szegény tesóm próbál mindent, erõsen, következetesen neveli a fiát, mégsem tudja változtatni(persze sokat javult a helyzet), viszont a fia beszél(1, 5 éves kora óta), és szobatiszta(nem akart bilizni, amikor mondták, hogy tilos na akkor csak azért is ráült) Én is "szigorúan" nevelem az enyémet, kicsit engedékenyebb vagyok, mégis 90%-ban kis angyal a fiam, viszont nem hajlandó megszólalni:-) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha nagyok lesznek mennyire lesz más a jellemük:-)
Második vagyok. Ne haragudj, de számomra az jött le a soraidból, hogy még mindig ütöget és harapdál az ütés ellenére. És sehol nem azt írtam, hogy "kárt szenved a lelke", hanem azt, hogy ilyen esetekben (erõszakosságról való leszoktatás) nem használ. Nálunk legalábbis nem használt. Én is csaptam a kezére olyankor, sõt, az apja egyszer pofon is vágta érte, amikor folyamatosan fájdalmasan ütött. Nem lett lelki sérült, csak éppen azt hitte, játszunk, és nevetve visszaadta. Tehát nem értük el a várt eredményt. Fogalmam sincs, hogy olvastál ki ebbõl bármiféle "liberális" nevelést.
A kérdező hozzászólása: A simogatást mi is tanítjuk neki de egyenlõre nincs haszna.:(
A kérdező hozzászólása: Oké egyetértek azzal hogy életkori sajátosság, de mióta csinálja azóta mondjuk is neki hogy nem szabad és bizony én is ráütöttem már a kezére vagy a fenekére, mert volt olyan is hogy a mellbimbómat tépte a fogával.A cicizésrõl megpróbáltam elterelni a figyelmét, nem mindig ment és miután nagyon makacs így õ maga szolgálta ki magát.
Hû, ez elég összetett... - A pakolászás (kaja, szekrény, kézzel evés) életkori sajátosság, szerintem ezzel nem kell tenni semmit. Az én 18 hónaposom is kézzel enne mindent, mindig próbálom rávenni, hogy inkább próbálkozzon a kanállal, hol sikerül, hol nem. Szerintem kinövi. - Csípés, rúgás, harapás: ahogy az elsõ válaszoló példájából is látni, a kézre csapás nem használ. Mi megtanítottuk simogatni, azóta leszokott róla. Ha nagy néha még üt, mondom, hogy "Tudod, simi-simi", és akkor megsimogatja az "áldozatot". De már ritkán van rá szükség. - Szopizás: errõl nincs közvetlen tapasztalatom, egyévesen pont ezért elválasztottam, de szerintem amíg téged nem zavar, addig oké. Ha már teher, lassan elhagyhatsz pár alkalmat, elsõsorban az éjjelieket. Nem olyan nehéz, mint tûnik, nem csak úgy lehet, hogy sírni hagyod egyedül a szobájában, de kitartás azért kell hozzá. A nappali szopi elhagyásában nincs tapasztalatom, az enyém nem így "nasizott". :)
Ki kell hogy ábrándítsalak, nem emlékszem 1 verésre sem.... De arra emlékszem, hogy mindig tudtuk hol a határ. Amúgy tényleg nem akarok itt vitatkozni...nem értem miért nem lehet azt felfogni, hogy nem állandóan verem a gyerekem!!Nem ez az elsõ, ha csinál valami hülyeséget.Elmondom neki, többször is, el is magyarázom. De többet már nem fogok írni, mert fölösleges...Te/Ti nem fogtok tudni engem meggyõzni, és én sem titeket. Ez van, és talán jól is van ez így. De annyit leszögeznék, hogy semmiféle lelki sérülésem sincs.Teljesen egészséges, kiegyensúlyozott felnõtt vagyok.

Másnak sem sikerül letölteni Tatarek Rezsõ videóit a honlapjáról? Csak online tudom nézni, nem tudom letölteni, én csinálok rosszul valamit, vagy nem is lehet letölteni, csak gépen nézni?

Feliratkoztam a hírlevélre, aztán a letöltésnél beírom az e-mail címem rákattintok a letöltés szövegre, elõjönnek a fájlok, és ha rákattintok máris indul, nincs lehetõségem a letöltésükre.

Legjobb válasz: Már mester szinten csinálod a fegyencedzést, vagy mégis hogy jön a képbe egy ilyen rezsó ? Hagyd az amatõr fitnesz gurukat.. szerintem.

Már mester szinten csinálod a fegyencedzést, vagy mégis hogy jön a képbe egy ilyen rezsó ? Hagyd az amatõr fitnesz gurukat.. szerintem.
Szerintem össze van zavarodva.Kérdezd meg miért csinálja ezt veled...
Nem vagy te még szerelmes abba a fiúba hidd el nekem. Majd olyan 3 év múlva rájössz milyen érzés az. Osztálytárssal meg ne kezdj, régi hiba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat

Fogadjam el, hogy a pasim nap mint nap a porno oldalakat böngészi. Mi ez ha nem az, hogy más nökre vágyik? Én nem vagyok neki elég jó vagy mi a fene? Szerintem ez már beteges amit csinál.

De ne ugasson le senki ezért,én egyszerüen nem értem miért kell naponta,már hajnal hajnalán a porno oldalakon lógni,föleg ,hogy mindig azt mondta,hogy ilyen nőre vágyott egész életében..

Legjobb válasz: Jesszusom mekkora barom......en tuti mar otthagytam volna a helyedben, ez nem normalis, hidd el......gusztustalan

Hat igen......tudod mit kene tenned....keresni vki olyat aki teged szeret, a te testedet! Nem a munoket (hidd el normalis kapcsolatban, ertelmes pasi nem maszturbal, hanem inkabb a bnojet kurogatja meg :) )))) ttapasztalat :) )))
Jesszusom mekkora barom......en tuti mar otthagytam volna a helyedben, ez nem normalis, hidd el......gusztustalan
nem te vagy kevés hanem a szexuális életetek. Hidd el ha elkapnád az ágyra döntenéd és kiszivnád a makkján keresztül az életét is belõle akkor rá nem nézne a pornó oldalakra.
nálunk sajnos ugyanez a helyzet :( ebbõl a függõségbõl a legnehezebb kigyógyulni, egyesek szerint szinte lehetetlen, fõleg ha az illetõ tagadja függõségét, ill. ha nem is akar változtatni rajta
Szerintem legyen Pussy Over :D Megnézheted milyen hatással van rá, ha téged ez zavar, jelezd számára, hogy nincsen hawaii. Vagy nézd vele együtt, ha az nem megy. De mi nem tudjuk ezt helyetted megoldani. 27/f
A pornofugges nem fizikai fuggoseg....vagyis de, abba lehet hagyni ....gyoker
pornófüggõ ahogy én is! vágod? ezt nem lehet csak úgy abbahagyni.... F
Vagyis ha a fürdõben van, akkor csak a farkát verheti=nõi logika:D
A kérdező hozzászólása: nem tudom mit tegyek, mert nagyon szeretem, de ez gusztustalan amit velem mûvel elbujik a fürdöben minden reggel vagy már hajnalban és élvezkedik azokra a mûnõkre...
A kérdező hozzászólása: számomra is hihetetlen ez, nagyon elszomorit, mert halálosan szeretem, de ha annyira bombázonak tart ahogy mondja és mindent megkap tölem akkor miért kell az a tetves porno napi szinten, megérteném ha néha kiváncsiságbol megnézne egy-két filmet, de nem, hanem amikor édesdeden alszom ö kimászik mellölem és bujja a porno oldalakat minthogy engem kapna el mondjuk.....
Ez beteges sztem is.....hagyd ott nem fog valtozni, az meg aki szerint normalis szinten beteg.....nezzen pornot de ne minden oraban azt bujja!!! Hihetetlen....
Szerintem nincs ebben semmi. Hadd nézegesse, azzal nem árt senkinek. Mi meg itt lógunk a GYK-n. Mindenkinek kell valami hóbort.
Szokj hozzá. Mi már csak ilyenek vagyunk, a természetünknél fogva is. Egy nõ nem elég, de amíg a pornón éli ki a vágyait, addig nem probléma.
Akkor homár a barátod, és a fiúkat nézi benne. Ez s***r, de van ilyen. Tanácsom, amit ugyan nem kérdeztél, de beleokoskodok, mert itt mindenki megteheti, mert mindenki okos :D: Switch!
A kérdező hozzászólása: Na ez az, tölem mindent megkap!!! elég szexmániás is vagyok és elég bevállalos, bármire kaphato...akkor?????
Férfinak a szex azért kell, mert (üríteni) muszáj. Nézd meg a filmjeit te is, mik törtlnnek benne, milyen stílusban szexelnek... Kezdeményezz mikor barátod nézi a pirnyót.

Másnak se vált be a borostyán nyaklánc, vagy én csinálok vmit rosszul?

8 hónapos kisfiam a 6.fogát növeszti, kb 1 hónapja kapta meg a láncot,ami mindig a nyakában van. Mivel a fogzás megkezdésekor megkapta,nem tudom, durvábbak lennének e az éjszakák,ha nem lenne rajta. Átlagban jókedv?en telnek a napjai, amikor viszont töri át a kis ínyét a fog,akkor éjszakázhatunk rendesen és nurofenre is szükség van,ez kb 2-3 nap egy fognál, olyankor kb 2x 1-1,5 órát van fent.Arra is gondoltam, nem e rosszul használjuk?Befolyásolja a hatását pl a testápoló,naptej,vagy a baby luuf,amikor meg van fázva? Lehet az is a baj,hogy csak a héten mostam át és tettem ki a napra?ezt milyen gyakran kellene?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom mennyire hat a nyaklánc, de azt elmondhatom, hogy a kislányom 10 hetes kora óta hordja. Amikor megkapta, akkor abbamaradt a hasfájása. Az elsõ fogacskájával szenvedtünk egy hónapot, de az is csak annyit jelentett, hogy éjszaka újra elkezdett egyszer enni, de utána azonnal vissza is aludt. A legutóbbi fogacskát már csak a hasmenés jelezte. Eddig 8 foga jött ki. Egy-két fogánál elõtte egy-két nap nyûgösséget vettünk észre. A borostyán szerintem úgy hat, mint a homeopátia. Alkat kérdése, hogy melyik milyen tünetre jó. Én soha nem tette ki feltölteni a láncot. Mindig a gyerekkel fürdik és annyi :D. Vannak a láncnak ellenzõi és támogatói, én nem mondom, hogy ettõl lennénk szerencsések, de nem venném már le róla. Szerintem semmit nem csinálsz rosszul, egyszerûen a te gyereked így reagál.

Szia! Nem tudom mennyire hat a nyaklánc, de azt elmondhatom, hogy a kislányom 10 hetes kora óta hordja. Amikor megkapta, akkor abbamaradt a hasfájása. Az elsõ fogacskájával szenvedtünk egy hónapot, de az is csak annyit jelentett, hogy éjszaka újra elkezdett egyszer enni, de utána azonnal vissza is aludt. A legutóbbi fogacskát már csak a hasmenés jelezte. Eddig 8 foga jött ki. Egy-két fogánál elõtte egy-két nap nyûgösséget vettünk észre. A borostyán szerintem úgy hat, mint a homeopátia. Alkat kérdése, hogy melyik milyen tünetre jó. Én soha nem tette ki feltölteni a láncot. Mindig a gyerekkel fürdik és annyi :D. Vannak a láncnak ellenzõi és támogatói, én nem mondom, hogy ettõl lennénk szerencsések, de nem venném már le róla. Szerintem semmit nem csinálsz rosszul, egyszerûen a te gyereked így reagál.
Bocsi az off-ért. Mi mindig levesszük fürdésnél neki, mert az volt írva a papirjára, hogy lehetõleg víz ne érje. Most akkor kell vízben is lennie, meg napon is kell "tölteni" ?? Amúgy szerintem segt neki, bár nem tudom milyen lenne nélküle, mert már 2hónapos kora óta rajta van, azóta a 13.fognál tartunk, 16hónapos, de eddig nem volt a fogzással baja, se láz, se fájdalom, csak sok-sok nyál. :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor ti mázlisták vagytok!:) Képzeljétek pont tegnap délután megtört a kapcsa a láncnak, így bevittük kicseréltetni, kapott egy újat. Közben meg most töri át az ínyét a 6. fog, egész éjszaka félóránként ébresztett minket, hajnali 4kor már baromira vártam a reggelt, így is csak fél 6ig aludt, én meg zombi vagyok. asszem elmondhatom ezek után, hogy nekünk nemigen vált be a lánc, bár arra is gondoltam az új lánc hatása.Én nem vagyok ellenzõje, és nem tartom balesetveszélyesnek se, csak kezdem elveszteni benne a hitem.:(
A férjem altatja a gyerekeket, én e-mailezek és gyakorizok, ha alszanak a lurkók, akkor lesz idõnk egymásra.
A kérdező hozzászólása: Nálunk már alszanak a gyerkõcök.
Amikor majd hazajön részegen, átmegyek anyámhoz.
Amikor majd hazajön részegen, átmegyek anyámhoz......ez aaaanyira tetszik...de rohadtul nem fog, amikor hajnalban az enyém is hasonszõrûen megérkezik:-) A barátnõim lemondták egyenként a mai partyt (csajos), amit azért szerveztem, mert most van a szülinapom, a férjem meg a kollegáival tart pasis bulit :-( No comment - de persze szeret, nem kell mindent túllihegni, mi? Brühüm, brühüm
A kérdező hozzászólása: Boldog szülinapot jó film van a tv2n talan megnevettetne teged is

Miért nem természetes másoknak, hogy nem akarok 2 és fél hónapos kisfiamnak az ég világon semmit adni anyatejen kívül? Vagy én csinálom rosszul?

Avval nyaggatnak a családban a szül?k, hogy miért nem adok neki babavizet meg teát. Miért kellene egy csodálatosan fejl?d? ilyen korú babának bármi is anyatejen kívül? Kisfiam 3480 grammal és 50 centivel született, most 6500 gramm és 60 centi. Igaz még mindig 2 óránként szopizik nappal, és éjjel is kel 2-szer, de ez engem cseppet sem zavar. Anyósom is kiverte a hétvégén a biztosítékot. Hozott narancsot, mire megköszöntem és elvettem volna, addigra hozzáf?zte hogy ezt a babának hozta, facsarjam ki és itassam meg vele. Köpni nyelni nem tudtam, csak pislogtam mint hal a szatyorban. Azóta anyuék is a teával és vízzel nyaggatnak, hogy biztos szomjas azért cicizik ilyen s?r?n. Meg hogy ?k adtak almát meg ilyeneket már 3-4 hónaposan. Hogy értessem meg a nagyszül?kkel és szül?kkel, hogy nem akarok semmit adni a babámnak 6 hónapos koráig, ha lesz elég tejem? Szerintem nincs is semmi másra szüksége. Vagy én gondolom rosszul?

Legjobb válasz: Ne hagyd magad! A szomját is oltja az anyatej, nem kell mellé iatatni, fõleg nem télen. Narancsot 1 éves korig nem is szabad adni, mert allergén. De ezeket biztos tudod :) Nem tehetsz mást, mint újra és újra visszautasítani a javaslataikat határozottan!

Ne hagyd magad! A szomját is oltja az anyatej, nem kell mellé iatatni, fõleg nem télen. Narancsot 1 éves korig nem is szabad adni, mert allergén. De ezeket biztos tudod :) Nem tehetsz mást, mint újra és újra visszautasítani a javaslataikat határozottan!
Másik generáció. Akkoriban máshogy csinálták. A szülõk mindig "jobban tudják". Ez van. :o) Épp a minap mondta egy apuka ismerõs, hogy az õ szülei még a harmadik gyereknél is ezzel nyaggatták õket, pedig az elsõ kettõz is "csak" anyatejjel táplálták, és jól felnõttek, mégis... Hogy értesd meg? Sehogy. Meg kell nekik mondani, hogy köszönöd a tanácsot, de a Te gyereked, és úgy neveled/táplálod, ahogy jónak látod... Jobb ezt az elején "megharcolni", mert késõbb ugyanez lesz minden más kérdésben...
Te gondolod jól, õk pedig fogadják el, hogy te így tervezed/csinálod és kész. Ha esetleg nyitottak a témára, magyarázd el nekik, hogyan mûködik az anyatej, milyen az összetétele, szomjoltó is stb. Hátha idõvel megértik, hogy ez nem valami divat vagy hóbort, hanem tudományosan is igazolhatóan helyes.
Azért nem természetes nekik, mert amikor mi voltuk picik (25-35 éve), akkor max. 6 hétig volt 'divat' szoptatni, utána már kezdték a hozzátáplálást, adták az almát, barackot, narancs levét, krumplit, stb. Sõt, akkor még a tápszer is majdnem ingyen volt, hisz SZU-ban azt diktálták, hogy ez a jó. :)
Az én anyósom is "nagyon okos". Õ is teáztatni akarta a fiamat, meg vizet tölteni bele csecsemõként. Meg elvenni a cicit legkésõbb egyévesen, stb. Ezeregy marhasággal traktál folyamatosan, pedig már 3 éves az unokája. Egyszerûen képtelen elfogadni, hogy a világ halad, az orvostudomány fejlõdik, ma már sokkal többet tudunk a babák szervezetének mûködésérõl is, pld. Muszáj ezt valahogy magadban elrendezni, mert úgysem fogja befogni a száját. Amit te csinálsz, az sosem lesz elég jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket, történeteket. Ezek szerint nem vagyok egyedül a problémámmal. Mindenki meg van áldva okos családtagokkal. :)
Nem, nem csinálod rosszul, SÕT így kell csinálni. Az idõsebb generáció sajnos kevés kivétellel ilyen. Az én anyósom is ezzel piszkál már lassan 4 hónapja (amióta a kislányunk megszületett). Azzal "ijeszteget", hogy befeketedik a szeme alja és kiszárad a babám...hát röhögnöm kell, hogy mekkora hülye p.csa. A 4 hónap alatt számtalanszor megpróbálkozott ezzel, aztán 2 alkalommal fõztem babateát, hogy szófogadó menyecske legyek. (Persze a babám mind kiköpte), utána már soha nem próbálkoztam és nem is fogok amíg szopik. A lényeg az, hogy a drága nem törõdött bele, így a férjem fejét ette egy ideig, hogy ha én nem akarok fõzni, akkor fõzzön õ teát a babának (persze a férjem rám hallgat, és a tudományos indoklásomra). Most már ott tartunk, hogy 5 napja mosolyszünet van az anyóskával (egy fedél alatt lakunk SAJNOS). Szerintem engedd el a füled mellett az ilyen tanácsokat, én is ezt teszem, és csak egyet bánok, hogy nem álltam a sarkamra az elsõ pillanattól kezdve.
Próbáld meg nem magadra venni ezeket a dolgokat. Az én anyukám ugyanezeket hajtja. Elõször azt, hogy biztos szomjas, itassam vízzel, teával. 4 hónapos korában, hogy már etetni kellene (6 hónapos koráig csak anyatejet kapott), mert éhes, hiszen "az csak tej". Meg "nézd meg, hogy nézi, ahogy eszünk, biztos éhes". PFFFF! Már a 3. babámat nevelem ugyanazon elvek szerint, de még mindig bepróbálkoznak. Égnek áll a hajam, amikor a 9 hónaposommal meg akarják kóstoltatni a Túró Rudit, epret, málnát, csokit, kókuszos kekszet, egyéb fittyfenét. Mivel nem engedem, elég furán néznek rám, hülyének néznek, de el kell fogadniuk. Megmondtam, hogy õ az én babám, nem érdekel, hogy Józsika a szomszédban 9 hónaposan tömi a Mars szeletet(!), én nem vágom tönkre a babám gyomrát és emésztését.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tudományos oldalát Stefix. :)
A kérdező hozzászólása: Igazából õk se piszkálnak állandóan csak néha megjegyzik. A válaszom úgy is mindig ugyanaz. Örülök, hogy van elég tejem, és remélem így is lesz továbbra is. Na igen a cici mindig kéznél van. :) Egyszer akartam babavizet adni neki, de mire megmelegítettem és visszahûtöttem már tízszer elmúlt a csuklása. :)
én babám is ennyi idõs, anyu is mondogatja hogy mikor õ született higított tejbegrízen nõtt fel mert még tápszer sem volt, de õ nem szól bele ebbe. különben is minek szenvednék cumisüveg mosogatással meg fertõtlenítéssel egész nap. A cici a legegyszerûbb a világon, sterilen "tárol" és mindig kéznél van. ne foglalkozz másokkal, még 3, 5 hónap és kezdheted a hozzátáplálást addig meg hadd mondják, rájuk kell hagyni:)
A kérdező hozzászólása: Elküldtem véletlen. Megpróbálom tudományosan megközelíteni a dolgokat. Egyszer Stefix írtad valahol, hogy a tea meg víz lemossák a bélflórát vagy mit. Azt leírnád ide is? Megmutatom az õsöknek. :D próbálom megértetni, hogy a tej szomjoltó is, nekem meg nem teher a 2 óránként szoptatás, egyszer majd ritkul ez is. Kisfiam nem is éhes mindig ilyenkor, egyszerûen kell neki a közelségem. Nem fogom holmi teával vagy vízzel kiszúrni a szemét.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom nem felhergelni magam, de amikor már sokadjára jön elõ a téma felszalad a pumpa. Akkor marad a negédes mosolygás, mint anyósra, ahogy elvettem a narancsot és feldolgoztam mit mondott hozzá körítésként. :) Azt mondtam jó. Erre gyõzködött, hogy ki kell próbálni lehet szeretni fogja. Na persze, az én cicifüggõ kisfiam, aki még az íztelen gyógyit is szökõkútként köpi a plafonra. Pff, biztos szeretni fogja... Megpróbálom tudományosan
Az én lányom még meg sem született, de anya már ezzel nyaggat. Nem érti meg, hogy sem vizet sem teát nem akarok adni a babának.
Amikor már a 4. babám is megszületett anyósom elkezdte mondani hogyan kell elkészíteni a krumplit a kisfiamnak.Nagyon vicces volt:) )) Bocs az offért!
Én javasolnám neki, hogy költözzön vissza anyukához. :)
Én is anyukához küldeném vissza.Ha Õ olyan tökéletes éljen vele.Sosem venném fel a versenyt anyóssal, nem akarnék még csak hasonlítani sem rá.Ez nem verseny felesleges rivalizálni az anyja mindig az anyja marad.De, aki nem tud felnõtt férfi módjára viselkedni annak nem kell megnõsülni, csücsüljön a tökéletes anyuci szoknyája szélén. Aki meg megnõsül az meg tudja hol a helye kihez tartozik, és azt is nem anyuka mását vette feleségül. Alakítsátok ki a saját életeteket szokásaitokat ahogy nektek jó, KETTÕTÖKNEK!!!!Nem csak a párodnak egyedül. És ne rivalizálj anyóssal soha!Ha a férjed valamit megjegyez, hogy az anyja jobban csinálja, mondd meg neki, hogy Te meg így és így is fogod ezután is.Te nem a mama vagy ne hasonlítgasson hozzá.Ha nem tudja elfogadni, hogy nem az anyucija vagy akkor költözzön vissza hozzá. (Nagyon örülök, hogy az én férjem nem ilyen és nem is volt sosem, mert elhagytam volna ha ez mindennapos lett volna nála)
szia! az a meglátásom, hogy az elõttem szólók jól írják: ha ilyen , azon Te már nem nagyon tudsz változtatni. Általában 2 részrõl adódik a probléma. 1. Anyuka "pici fia" és nem hagyja, hogy kisfia "leváljon" róla; sõt még élvezi is a helyzetet, hogy a menye fölé került 2. a fia ragaszkodik az anyjához, még ellenedben is. Ez a kettõ gyakran együtt jár... a férjednek magától kellene belátnia, hogy Te vagy az új családja. Nincs olyan, hogy "megyek haza a szüleimhez", olyan van, hogy "megyek haza a családomhoz, feleségemhez". Kicsit úgy érzem, és bocsi ha õszinte leszek; de szerintem ez már hamvába holt ügy...Maximum beszélgetni tudnál vele, de ha eleve faragatlanul viselkedik....?? hja, mielõtt hozzámentél, akkor is már ilyen volt?
az én férjem sem ilyen. de ha ilyen lenne, akkor szépen megmondanám neki hogy én nem az anyja vagyok. és sosem leszek olyan mint az anyja, ha meg nem tetszik neki, menjen és vegye feleségül az anyukáját!
A férfiak azért házasodnak meg, mert azt hiszik a nõ sosem válozik meg, a nõk azért, mert azt hiszik õk majd megváltoztatják a férfit.Mindketten tévednek:) )
Mondd meg Neki, hogy Te nem az anyukája vagy és, hogy tudod, hogy Te sosem leszel olyan jó háziasszony, mint a mélyen tisztelt mama(persze lehet, hogy Te simán 100x jobb vagy).De mindent megteszel, hogy a kedvében járj és nagyon rosszul esik, hogy mindig vele példálozik, úgyhogy jó lenne, ha leállna. Ha hosszútávon sem változik a helyzet, akkor simán megmondhatod, hogy szerinted Õ nem tud leszakadni a mamáról és akkor jobb, ha hazamegy, mert ott minden tökéletes! Sok sikert!
Nem tudom, mióta vagytok házasok, de ha a házasság elején, akkor még sokat fog javulni a helyzet. A férjednek át kell szoknia rád. Anyuka elkényeztetett (egyetlen?)fiacskája volt, most pedig egy felelõs egyenrangú partnernek kell lennie.Megfelelõ arányban adagolva a kikérem magamnak-ot a türelmes szeretettel, sok kellemesen együtt töltött órával már te leszel neki fontosabb. A faragatlanságot nem kell eltûrni. Nálunk hét évig majdnem elváltunk, azóta 12 éve nagyon jól megvagyunk.
Nem, az én férjem nem ilyen. És nem fogod tudni "megnevelni", megváltoztatni. A legnagyobb hiba amit az emberek elkövetnek, hogy azt hiszik, majd én, majd a házasság, majd a gyerek, majd a második gyerek alapvetõen megváltoztathatja az embert. Amikor hozzámentél kellett volna jobban átgondolni a dolgot. Nem értem, hogyan merülhet fel egyáltalán ilyen, miért vagy együtt, miért mentél hozzá egy emberhez aki sem emberileg, sem nõként nem respektál.
Nem valószínû, hogy megtudod változtatni.Esetleg, ha az anyósoddal beszélnél, õ talán tudna ráhatni.Ez persze az anyósodtól is függ. Nem vígasztalni akarlak, de leírok egy történetet. Egy fiatalasszony bármit fõzött, a férj mindig azt mondta, hogy jó- jó amit fõzöl, de soha nincs meg az a jó íze, mint anyám fõztjének volt. Egyik nap a feleség véletlenül lekozmásította az ételt, Ideje már nem volt más ebédet fõzni, és kétségbeesve várta férje szidalmát.A férj lekezdett enni, és boldogan felkiáltott: Látod, most végre eltaláltad édesanyám ízét. Nem vagyok a válás híve, de ha nem javul a helyzeted, én is azt javaslom, hogy válj el, mielõtt rosszabb lesz a helyzet.És semmiképpen ne vállalj gyereket!.
Õt valóban nem tudod megváltoztatni, de magadat igen. Elõször is vágd ki az agyadból, hogy te kevésbbé vagy értékes, mert nem tudod eltalálni az anyósi ízeket. Mondd ezta férjednek: "Nézd, te azon nõttél fel, én meg nem. Honnan tudhatnám? Gyere, és fõzzél te. Én megpucolgatom amit kell, mosogatok is, te meg kóstolgasd addig, amíg csak el nem találod pontosan az ízt."
Utolsó: Tök igazad van, én sosem mennék hozzá egy olyan emberhez, akit nem ismerek oda vissza, és nem érzem úgy, hogy igen, az õ hibáit el tudom viselni.
10:01-essel értek egyet: ne abból indulj ki, hogy õt jól átváltoztatod - magaddal tudod ezt megtenni. Legyen elég önbizalmad úgy csinálni a dolgokat, ahogy szerinted jó, és ne hagyd, hogy a férjed háborús érzéseket gerjesszen benned pl. az anyós iránt.
Van itt valaki, aki az összes jó választ lepontozza... :-( Pedig igazuk van. Ha a férjednek az anyja fontosabb és jobb, mint neked, akkor miért nem õt vette feleségül? Valószínûleg még nem vált le az anyjáról, és ebben a korban már nem is fog. Az én apám is ilyen 60 (!) évesen... :-( Változás csak akkor lesz, ha már nem lesz anyós, sajnos, vagy akkor sem. Én már nem kergetek illúziókat ezzel kapcsolatban. Akinek az anyja fontosabb, mint a felesége, az ne nõsüljön. Aki meg még házasság elõtt áll, jól nézze meg az anyósát, mert az anyós félkézzel tönkretehet egy házasságot!
Elõzõ válaszoló: örülök, hogy a férjed kiállt melletted és a családja mellett. Igazad van, egy erõs, strapabíró házasságot egy anyós sem tehet tönkre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!